Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- tordaitibi: Chatcontrol
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
tzsolesz
nagyúr
A jóságos Nvidia amikor beállított a 150.000.-Ft-os GTX280-aival, ami kb. most olyan 180.000.-Ft lenne. De ez már csak így van. Szörnyű élmény is volt az neki akkor.
Valahogy így alakultak az árak, mindenből a legolcsóbbat mondom.
GTX280: 150K
GTX260: 115K
4850: 30K
4870: 49KAz NV villámgyorsan engedett majdnem 50K-ót a kártyái árából.....
rumkola: Nem az egész NV vs. ATI ra mondtam, hanem a HD4xxx és a GT200 szériára. Félreértettél...
-
rumkola
nagyúr
Egy szóval sem állítottam, hogy nincs szarban az NV.
De olyat jósolni 2 sikeres negyedév után, hogy akkora előnyre tesz szert valaki, hogy az behozhatatlan, igencsak vicces és gyerekes kijelentés. Nem 2 negyedév, de nem is 2 sikeres év számít.
Az ámításteknikában egyszer egyik gyártó van elöl aztán a másik. Ilyen alapon már rég el lehetett volna temetni bárkit.
Mellesleg pont pár napja volt hír a vga piac eloszlásáról. -
tzsolesz
nagyúr
válasz
rumkola #1794 üzenetére
Te meg valószínű az NV topicokból.
A te állításod kb. egy fél éve még igaz lehetett, de ma már ez valószínű nem így van. Ebből pedig nem vitát szerettem volna nyitni, hanem elmondtam a véleményem. Az ATI most arat, az NV meg áron alul kénytelen adni a drágán előállított kártyáit, ez így van, ha tetszik ha nem. Ezzel kb. le is zártam részemről ezt...
És bocs az OFF-ért....
Jah, és még egy: Azért addig nem volt ám ekkora a habitusa az NV FAN-oknak addig, amíg az ATI ki nem hajintotta a kártyáit bagóért. Mindenki csak sírt, hogy milyen drágák a GT260-280-ak, meg a 9800GTX stb... Azok az árak kellenének most egy két emberkének a másik topic-ban is, biztos nem így vélekedne senki, hanem még mindíg rínna mindenki...
.
-
Gabis
őstag
egy újabb szépség
bocsi ha esetleg már volt róla szó -
tzsolesz
nagyúr
válasz
csocsos #1789 üzenetére
Annyira már nincs kakiban az AMD mint az év első félévében. VGA fronton annyira elhúzott az eladásokkal, hogy szerintem az NV részről ez behozhatatlan..... Csak ugye proci téren kéne valamit villantani, mert addig én igen is maradok a C2D-nál. 4670-et sem azért vettem mert meg akarom menteni a céget, hanem azért mert 18.000 Ft-ért ez volt a lehető legjobb választás akkor. Mivel a 9600GT 512Mb RAM-al 25-26.000 Ft környékén van, akkor meg inkább már rakok hozzá 3-4K-ót és veszek egy 4830-ast, ami ezért enyhén erősebb tőle....
1280x1024-ben ez a kari mindenre elég, és elég is lesz, annak tudatában, hogy a játékok úgysem fejlődnek fikarcnyit sem az elkövetkezendő években....
-
csocsos
csendes tag
-szerény véleményem szerint ne hadjuk az intelt kinőni(elszabadulnak az árak)
-most csőd szélén áll az AMD (tartozások)
-olcsó a procik-olcsóbak az alaplapok is hozzá
-ezért is veszek 4670-es karit,hogy támogasam őket!!!(technikailag fejletebbek)
-megjegyzem vehetem volna 9600GT is ami most biztosan jobban teljesit(bizonyitott teszt és
a többségnek a JELEN a fontos és nem a jövö)
-támogasuk az AMD-ét,hogy ne szünyön meg!!! -
Gabis
őstag
válasz
tzsolesz #1785 üzenetére
bocsánatot kérek, tényleg megtévesztő lehetett így visszaolvasva (a sötét oldalt azért írtam mert számomra az Intel az, hiszen mindig is AMD párti voltam de sajnos rezeg a léc)
de a lényeg nem változott, elég egy 2,6-3 GHz-en járó AMD ? (véleményem szerint kihajtás tekintetében már elég lenne az AMD is mert tapasztalatom szerint az Intel előnye a kevésbé ingadozó fps, valamint a min fps magasabb azonos órajelen is) -
tzsolesz
nagyúr
válasz
#19617792 #1784 üzenetére
Nem nem, én nem így értelmeztem a dolgot.
Idézek: véleményetek szerint mindenféleképpen érdemes lenne áttérnem a "sötét oldalra" vagy ha eladom a procim és veszek egy X2 5400 BE-t
Ott a "vagy" a mondatban, tehát vagy át áll Intel-re, vagy AMD vonalon fejleszt processzort.
De végül is mindegy, mert az 5400+ BE tökéletes megoldás ehhez a VGA-hoz. -
Chaser
legenda
Az asus 4830-ára ugyanaz a hűtő került, mint a 4670-re..ott kicsit máképp hat
-
-
tzsolesz
nagyúr
vagy ha eladom a procim és veszek egy X2 5400 BE
Ezzel meg is oldottad a saját problémád. Nem kell áttérni a sötét oldalra, ha a saját oldladon is megtalálod a teljesítményben hasonló hardvert, hasonló áron. Az a proci kb a E2180 fölött helyezkedik el.
Aggregátor: Tyűha, ebből egyenlőre nem sokat értek, de holnap letöltöm az editort. és megnézem hogyan is néz ez ki a gyakorlatban. köszi....
-
Gabis
őstag
Sziasztok
Az elejétől figyelemmel kísérem ennek a kis karinak a pályafutását és életemben előszőr vettem olyan pc alkatrészt ami még friss ropogós a piacon (biztos az ára miatt tettem)
hála az égnek még az első pár héten hozzájutottam nem sokkal 19 alatti árért egy Sapphire-hoz
azóta járkálok fater és az én gépem között honóm alatt a kis ékkővel
Fater gépe : Dual core 2180
My computer: AMD X2 4200
mind2-t tuningoltam, tesztelgettem és 1*űen nem jutok düllőre (remélem jól írtam)
a core 2-vel 2,5 de inkább 3GHz-en már azt mondhattam "na itt már nem igazán van proci limit"
sajna a kis X2-ből 3Gigát már nem tudtam kihozni stabilan (az igazat megvallva nem is szeretném ennyire gyilkolni, a szívemhez nőtt)
szal a lényeg, véleményetek szerint mindenféleképpen érdemes lenne áttérnem a "sötét oldalra" vagy ha eladom a procim és veszek egy X2 5400 BE-t vagy hasonlót és pár fps eltéréssel ugyanott leszek mint a core-os konfiggal ? (ez az utolsó, hogy gépre költök szal ésszerű és persze olcsó megoldást keresek)
huppssszz, kicsit hosszúra sikeredett
előre is köszönöm -
mcintosh
tag
Hello!
Valaki leírná, hogy hány FPS-t produkál a 4670 új játékokban(Far Cry2, Clear Sky, Warhead) ? -
válasz
tzsolesz #1755 üzenetére
nincs újabb RBE, úgyhogy nálam még nem lehet elmenteni a bios-t, winflash se nagyon ismeri fel...
az órajeleket pl. így is beállíthatod (ezek vannak alapból az MSI-ben):
Title : 113-MSITV159MS.100-AB73100-100-MI RV730 GDDR3 128BIT 750E/1000M
$0a00000001 Date/time : 08/31/08 22:15
$0a00000002 Core clock : 750.000MHz
$0a00000003 Memory clock : 1000.000MHz
$0a00000004 Reference clock : 27.000MHz
$0a00030000 PowerPlay state 0 : 750MHz/1000MHz/1.25V/boot
$0a00030100 Performance level 1 : 750MHz/1000MHz/1.25V
$0a00030200 Performance level 2 : 750MHz/1000MHz/1.25V
$0a00030001 PowerPlay state 1 : 165MHz/250MHz/1.15V
$0a00030101 Performance level 1 : 300MHz/500MHz/1.15V
$0a00030201 Performance level 2 : 750MHz/1000MHz/1.25V
$0a00030002 PowerPlay state 2 : 750MHz/1000MHz/1.25V/UVD
$0a00030102 Performance level 1 : 750MHz/1000MHz/1.25V
$0a00030202 Performance level 2 : 750MHz/1000MHz/1.25V
$0a00030003 PowerPlay state 3 : 200MHz/1000MHz/1.25V
$0a00030103 Performance level 1 : 300MHz/1000MHz/1.25V
$0a00030203 Performance level 2 : 750MHz/1000MHz/1.25V
$0a00000008 Memory type : GDDR32D-ben adhatod a legkisebb feszt is (0.9V), de az lenne a legjobb, ha lehetne tesztelni bios flash előtt.
-
tzsolesz
nagyúr
Aggregátor kollegától kérem, hogy mutasson utat a BIOS csere rejtelmei felé.
Nem tudom melyik verzióval érdemes megbabrálni. Milyen értékeket érdemes beállítani....
-
Geza26
senior tag
Bocs kifutottam az időből!
Az Asus két digitális kimenetét (dvi, hdmi) lehet külön felbontással használni? Találkoztam olyannnal alaplapoknál, hogy a két digitális kimenetet együtt lehetett állítani a vga kimenetet lehetett csak függetlenül! Fontos lenne mert monitor + lcd TV lenne rákötve!
Köszönöm!
-
Geza26
senior tag
Az Asus hűtéséről tudok mondani infot? Mennyire hangos gyárilag ill. ennek is elég ha 5 V-ról megy a ventije??
Köszönöm!
-
Mercutio_
félisten
Itt a hirdetés
-
Mercutio_
félisten
Sziasztok!
Ha valakit érdekel egy 2 hetes Alienbe garis Sapphire 4670 512MB 19.500.-ért ( 20,4 náluk jelenleg, de az is csak papíron, mert nincs raktáron nekik se) az dobjon egy privátot.
-
csocsos
csendes tag
-értem
-itt vidéken csak giga van meg sapphire
-tudom interneten lehet rendelni csak a garancia elég macerás(vissza küldés,szakember rak-
ta e be)
-a tapasztalatom az ha személyesen megy az ember a boltba és elmondja mi a baja jobban
kicserélik a karit mint postán-cseréltem már párat így -
csocsos
csendes tag
ok.
-látom elég jó 4670,de melyiket sapphire,asus,stb.-vélemények?
-átrágtam magam a hoz.szolásokat-akkor a ventinek 5v kell
adni és kész nem lesz zajos-ugyi -
idiot
tag
Nekem Msi van tökéletesen meg vók vele elégedve.50% ventifordulaton
naon halk 2d-ben 33fok 3d-ben 55foknál nem megy feljebb. -
Tamarel
senior tag
"megfordítottam a pálcikák sorrendjét"
Konkrétan szétszedtem a csatlakozókat teljesen és fordított sorrendben raktam össze. Vékony csavarhúzóval kell benyomni az érintkezők oldalán két fém pöcköt, hogy kijöjjön a műanyagból. Utánna azokat megigazitod és kész.
Alapból így néz ki:
- sárga: 12V, venticsati egyik lába
- fekete: földelés, venticsati másik lába
- fekete: földelés
- piros: 5VFordított sorrendnél pont 5V-ot kapsz és ha megcsinálod mind a két végén, akkor nem befolyásolja a rádugott eszközöket.
(Mondjuk elég a pirosat megcserélni a sárgával, csak korábban már 7V-ot csináltam fekete-piros cserével, így már mind1 volt.) -
-
strife
tag
Üdv!
Hosszú nézelődés után, úgy döntöttem ilyen kártyára ruházok be. Az én igényeimnek tökéletesen megfelel csak arra lennék kíváncsi hogy a kínálatból melyik gyártóét érdemesebb megvenni. Most kinéztem egy karit: Sapphire ATI Rad. HD 4670 512M GDDR3 PCI-E DUAL DVI-I / TVO LITE ~23k ért. Szerintetek megéri-e ?
Előre is köszi.
-
diegho
nagyúr
tegnap monitoroztam a kártya hőfokait játék közben és sajna nagyon melegszik, egészen 39 fokig felment a gpu hőméréséklete CS:source alatt
-
tzsolesz
nagyúr
Srácok, ATT mikor lesz már végre??? Vagy akkor ha nem lesz a közeljövőben, melyik BIOS editor-t érdemes használni, ami tökéletesen kezeli a karit???
-
Orgi
addikt
Esetleg rendelkezik vki HIS 4670-essel? Érdekelnének a tapasztalatok vele, főleg a hűtő hangja... ha jól nézem a hivatalos oldalát, minden 4670-es Iceq.
-
Balage21
tag
Srácok egy HD4670 teljesítményben melyik Nvidia kártyával van egy kb. egy szinten?
-
Nzothan
tag
sziasztok!
egy msi 8600gt oc-t szeretnék lecserélni egy hd 4670-re.
kérdésem :megérné-e ???és melyik gyártót ajánljátok ?
a pénztárca k.urva vékony. -
válasz
barnam_ #1715 üzenetére
Szóval kb. 10 percnyi Colin Dirt után ALT + Tab-bal átváltottam CCC-re és 73 fokot mutatott.
Ami igazán érdekes, hogy amikor 3D-be váltott a kártya, akkor olyan volt, mintha egy hangyányit lassított volna ventilátor...(még mindig porszívó volt, csak alacsonyabb frekvencián...)
-
donhere
tag
sztem elég lesz... én a potival ugy állítottam be hogy éjszaka ne legyen hagja a ventinek... (szóval nagyon lassu) és 2 óra játék után 50-55 fokos volt kb. bőven jó
Szerk: közben eszembe jutott hogy attól is függ hogy milyen szellőzése van a házadnak... ha jo akkor elég az 5v
-
-
-
diegho
nagyúr
válasz
#19617792 #1704 üzenetére
volt 9600gt-m is, ráadásul gyárilag húzott, de elhiheted, hogy érezhetően lassabb, mint a 8800gt, pont annyival, hogy néhol ahol a 8800gt még éppen nem akadt be, ott a 9600gt beakad. Viszont törlök minden konklúziót a tesztből, egy rövid szöveg sem marad, csak a teszt.
-
törölt tag
Ha megengeded, én is hozzászólnék a témához: Abban igazad, hogy a legtöbb 25 ezer körül szeretne egy jó teljesítményű VGA-t, de legtöbben új hardvereket vásárolnak, és nem használtat, tehát ebben a körben kiesik a 8800GT (256-os lehet, hogy van 25 ezerért, de az meg vicc...
), viszont bekerül a 9600GT, mint lehetséges alternatíva, és azért a 9600GT-nél is lehet már AA-t kapcsolni.
Abban az esetben, ha a delikvens 25 ezerért akar jó teljesítményű VGA-t, akár új, akár használt, akkor a 25 ezerért fellelhető használt 512-es 8800GT már nagyon jó ár/teljesítmény arány. De ugyanebbe a körbe bekerülhet egy szintén használt, 25 ezres vagy még olcsóbb 3870 is (vagy 9600GT), ami azért szintén jó üzlet, szerintem. Gyuri27-nek abban szerintem igaza volt, hogy úgy érdemes összehasonlítani az árakat, hogy X új árát, Y új árához, és nem Y használt árához viszonítjuk. Akkor ki kell egészíteni X használt árával is az összehasonlítást, és akkor mindkét oldal kiegyenlítődik, mert lehetséges, hogy az új árukban lévő %-os különbség (ár/teljesítmény arány, és az árak közötti különbség) a használt áraikban is megjelenik. Viszont abban neked van igazad, hogy legtöbb ember 25-30-nál többet nem szeret költeni VGA-ra így ha mindenáron jó teljesítményt akar, akkor kicsit kockáztatnia is kell, mert ebben az esetben csak használtan kaphatja meg a keretből kihozható maximális teljesítményt. És, mint tudjuk a használt termékek kicsit rizikósak, mert nem tudjuk, hogy milyen körülmények között voltak használva, és milyen mértékben lettek terhelve, gondolok itt nagy, feszemelős tuningra, amitől akár károsodhat is az adott VGA.
Alapvetően mindkettőtöknek igaza van, csak egymás mellett "elbeszéltetek".Nekem ez a véleményem, amit fentebb taglaltam. Peace.
1702: Megkérsz egy modit, hogy törölje a hozzátartozó topikot.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
- RTX 5070 Ti OC 16G/új, bontatlan/ garancia/ beszámítás/ ingyen foxpost
- GIGABYTE RTX 4080 SUPER 16GB GDDR6X GAMING OC - Gari 2027.12.10. -ig - Eladó!
- ASUS Dual GeForce RTX 4070 SUPER OC Edition 12GB
- XFX Speedster SWFT210 Radeon RX 6600 8GB Garanciával!
- Több db Nvidia Quadro M4000 8GB GDDR5 videokártya számlával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Prime H370 i5 8600K 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman N5 BitFenix 550W
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Dell G15 5520 Gamer FHD IPS 120Hz i7-12700H 14mag 16GB 512GB Nvidia RTX 3060 6GB 140W Win11 Garancia
- Silvercrest Rajztábla
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest