Hirdetés
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 3 – Paradicsomos káposzta (amit amúgy utálok)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Rap, Hip-hop 90'
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
Észrevettétek, hogy a GB 4670-esének igencsak lement az ára? Lehet árat csökkentett a GB, mert mindenki visszavitte a porszívót
-
vviktor1
aktív tag
Még egy szavazat a ddr4-es Sapphire-ra ! Holnaptól nekem is ilyen duruzsol a gépemben JJános nem kis segítségével
Én úgymond első látásra beleszerettem ebbe a kártyába, és most perpill nem hat meg a 4770 mizéria sem, biztos vagyok benne hogy nekem sokáig elég lesz ez a kari.
-
JJános
addikt
Az igazság az, hogy többen mondtak többfélét. Én azt mondom, hogy 10%-al gyorsabb, mint a gddr3-assal szerelt. Ami még fontos, az a ventije. Nagyon szép, és csendes. A legtöbb amivel ment 43%, és általában 34%-on megy.
Nekem sokkal jobban tetszik, mint a másik, igaz ez pár ezerrel drágább.
Van aki azt mondja a különbség csak 3%. -
JJános
addikt
-
Varoz
addikt
Üdv. mindenkinek!
4670-esből melyiket érdemes megvenni illetve melyik márkát?
-
JJános
addikt
válasz
CsigaGyilkos #6050 üzenetére
Az AMD-t nem ismerem. Ha 4670-es vga-t akarsz venni, akkor a gddr4-est vedd meg 512 Mb. nekem az van, és nagyon jó.
Netezés közben 32 fokos, és 60 fokig nem megy fel. Keveset fogyaszt. -
Spirit
őstag
válasz
barnam_ #6081 üzenetére
A pontszámot tekintve is igen jó, ha kicsit jobban megnézed. Ez egy Socket 939-es X2-es proci alig 2,6ghz-en, és két sima 512-es ddr1 hynix ram. Mit vársz tőle?
Crysis-t teszteltem a beépített gpu benchmarkkkal. 1680*1050, minden medium, egyedül a víz high. Eddig 24fps volt az átlag, most felment 32-re. Szerintem ez brutális növekedés. Egyébként egész éjszaka loop-ban ment a 3dmark06, és nem fagyott ki. Magasabb fesszel próbálkoztam, de nem néztem meg a végét, mert úgy már 85 fokig is melegedett, szal hova kínozzam már.
-
nesa
veterán
elku...tam itt a jo
-
nesa
veterán
ilyenkor mi van??
-
_L_
tag
Na visszatértem, még mindig 4670el, viszotn gyengébb géppel, holnap viszont meghajtom rendesen a gépet(klíma be 16 fokra
), meg kap egy aranyos kis vmodot is a 4670
Még így eladás előtt kap egy esélyt, hogy visszakerüljön a Top3ba
-
Spirit
őstag
Köszönöm szépen
Pár vga-t vmodoltam már, de olyan még nem volt,hogy ne lett volna valamelyik karimhoz leírás. Annyira bosszantott, hogy muszáj volt kipróbálni mit tudok. Nem félek méregetni, ha tudom mire mérek, de itt semmi sem volt ismerős a karin, és bekapcsolt állapotban keresgélni a gpu feszültségét ijesztőnek tűnt, vagy 30 forrasztási pontot tapiztam végig az asztal alá fekve hanyatt. Emiatt nem voltam magamban biztos,hogy merjem-e.Az 1Ghz-et nem sikerült elérni, egy pillanat alatt megfagytam. Nem gáz, jó ez így, teljes terheléssel 70-71 fok a kártya, ez még belefér.
-
zodo
nagyúr
Szép munka!
Gratulálok!
Olvastam a topikot miközben jöttek a hsz-id, de én nem értek ehhez a témához, ezért nem is írtam. Elsőre azt hittem ( amikor a mérésekről kérdezted Aggregátor-t ,hogy lehet-e zárlatot okozni ) ,hogy magamat látom ,mint önjelőlt vga gyilkos,de tévedtem. Bocs.
-
Spirit
őstag
Üdvözletem, már megint én vagyok. Jelentem, akinek Asus EAH4670-es, 512mb-os, nem referencia nyák-os kártyája van meg van rá a vmod. Érdeklődés hiányában nem töröm magam, de ha valakinek kell, csináltam fotókat is, hogy mit hol kell mérni, és rajzolgatni. Addig a méregettem a kártyán, amíg megtaláltam a mérési pontokat, a grafitozandó ellenállást, és minden pöpecül megy, most jön a tuning.(1,23V-ról 1,53V, kíváncsi leszek mit megy.)
-
Spirit
őstag
válasz
barnam_ #6073 üzenetére
Végiglestem minden forrasztási pontot, talátam 12v-tól kezdve mindent, de asszem megvan a GPU is. 2d-ben 0,89V-ot mérek rajta, 3d-ben 1,23V-ot. Mivel tudtommal 1,25 a normál, szerintem azért tuningolható pont picit átlagon alul, alig 810-815-öt megy. Egyébként teljesen máshol találtam meg őket.
Mostmár csak az a kérdés, hogy az R650-es ellenállás tuti a gpu feszét állítja? Az ellenállás értékének meg kell egyeznie a logout-os cikkedben mért értékkel?
-
Kellene kép róla, mert így látatlanban nem sokat tudok mondani. Még tesztet se találtam Asus 4670-ről...
Esetleg megpróbálhatod megkeresni a gpu ellenállását, hátha csak máshova rakták. A mérőpontokat meg Te is megtudod keresni, ha a mméter fekete csatlakozóját a ház fém részéhez teszed, a pirossal meg rámérsz a forrasztási pontokra. -
törölt tag
Hát jól van
Úgy döntöttem, hogy én is várok még júniusig a cserével, addig kijön a 9.5 Catalyst is, illetve májusba inkább veszek még légkavaró eszközöket, lehet hogy megpróbálom beszerezni az új AC házhűtők valamelyikét, mert azok tudnak PST-t is, vagy veszek két új Noctuát, egyet előre egyet hátra fix fordulaton, még nem tudom. Addig meg még végignyomom a 4670-el a FC2-őt, aztán elpattintom egy valakinek egy 20-asért
Persze nem a ph-n mert itt valószínűleg nem adnának érte annyit.
-
Spirit
őstag
Nem tud valaki a piros nyák-os Asus 4670-eshez grafitos GPU vmod-ot?
Mindenhol a kék referencia nyákosat talátam csak. -
kisza25
félisten
nekem sincs vele semmi gondom, ezért nem is irogatok, miről?
GTA4 alatt is kiderült a procim volt kevés most már 1280*1024 médium/very high-on sem megy 25FPS alá -
törölt tag
Na mi a helyzet, a régiek közül mindenki váltott 4770-re?
Gyiku, úgy tűnik te csináltad jól, hogy vártál!
-
mackosajt
addikt
A jelenlegi Sapphire HD4670 512 gddr3 HDMI-s karimtól (alap órajele a memónak nem 1000, hanem csak 873, gpu 750-en ketyeg) szerintetek jobb, vagy rosszabb egy szintén Sapphire , ám 3870-es 512 gddr4-es kari?
csak kíváncsi vagyok, hogy melyik, miben lehet jobb?
-
MMIX
addikt
válasz
HUAFBANDITA #6056 üzenetére
Helló!
Olvasd el ezeket a tippeket! #4208
#4211 -
lsc
nagyúr
válasz
HUAFBANDITA #6056 üzenetére
A gyári, azzal sincs semmi gond .
-
HUAFBANDITA
tag
Sziasztok!
Már biztos volt róla szó, de érdekelne, hogy milyen hűtő megy rá a Sapphire 4670-re
-
válasz
CsigaGyilkos #6050 üzenetére
Ha működik a hardveres gyorsítás, akkor szerintem elég lehet a 3200+ proci.
-
válasz
CsigaGyilkos #6041 üzenetére
Úgy látom nem jól tettem fel a kérdést! A régi AMD 3200+ proci elég a HD film nézéshez? Az X1800XT pedig gondolom kevés neki azt lecserélném egy 4650 vagy 4670 azt még eldöntöm. Ja és egy 32" 1366x768 felbontású HD tv-re vetítem ki a képet. Mert ha most egy új gépet kéne vennem, arra nincs keret. Ezért lenne jó tudni hogy most a proci elég neki.
-
lsc
nagyúr
-
Hol?
Mert ahol szoktam vásárolni, ott 22k a 4670 és 32k a 4830.. Meg ahogy nézem legtöbb helyen 30 felett van..)Az Azonnali kérdések órája topicban meg az jött közben válaszul, hogy ezekre a játékokra elég lehet..
Namost nemtudom akkor. Mert felesen nem akarom megvenni, ha nem leszek vele sokkal előrébb mint a mostanival.. -
lsc
nagyúr
válasz
technoboy19 #6042 üzenetére
Nem, ahol kellene az 1 giga ram oda már a gpu kevés .
Mod Barthezz2 : Oda azért már kevés a 4670, minimum egy 4830 de inkább 50-es kellene .
-
Üdv!
Egy HD4670 mennyivel jobb, mint egy nvidia 7600gst?
Olyan játékok mint a CoD4-5, Test Drive Unlimited, NFSU mennének rajta 1920x1080-ban? Az nem kell, hogy minden graf fullon legyen, meg 16x élsimítás, meg 300fps sem meg semmi(persze azért ne lowend beállításokon), csak hogy ezen a felbontáson normálisan fussanak.. -
technoboy19
tag
Hali!
a Sapphire 4670 512 mb-os és 1 gb-s változat között mennyi a különbség?
Sokkal gyorsabb az 1 gigás??
-
Üdv mindenkinek!
Szeretném megkérdezni, hogy a HD filmek lejátszásába játszik szerepet a processzor meg a ram? AMD 3200+, 1GB ram, X1800XT
Így szaggatnak a filmek, most akarok venni egy ilyen vga-t (4650 vagy 4670), gondolom azzal megoldódik a problémám. A kérdés az, hogy ezzel már fognak menni a HD filmek?
A 4650 tudja a full HD felbontást? -
mackosajt
addikt
Battlefield 2
semmi másban nincs ez a bibi.
a fekete hatszögek pl ezen a képenigaz, itt kevés látszik. Na ezek villognak, tereptől függően hol kevesebb, hol több
-
mackosajt
addikt
Bocs, ha hülye a kérdésem, de nem tudja valaki, hogy az mi a ráktól van, hogy a Sapphire 4670 on board HD-s vga egyedül csak 1 játékban csinál fekete villogó textúrákat, és azt is csak akkor, ha AA/AF-et is állítok catalyst, vagy ati tray segítségével. Amúgy a játék nem kezeli az af beállításokat, csak AA-t lehet állítani benne. 5 éves játék, és a 8600-omon nem volt ilyen gond, illetve az előző xp installomon valahogy 1x sikerült elérnem, hogy nem villogtak. Azóta sem.
Idegesít, és már amit tudtam, megpróbáltam. -
-
gyiku
nagyúr
a kulonbseg pont jo, ez mar majdnem 4850
huto nemtecc, meg nincs nativ hdmi, bar meg a gainward-ban bizom, azon kartyajat meg nem lattam. ha ok is referenciaval jonnek elo, akkor lehet raeroszakolok magamra 1 refet
attol fugg melyik mennyibe fog kerulni.level 4.1-5.1-re: ha en filmet nezek, es valaki netezni szeretne kozben, akkor nyasgem, ott a laptop
-
wolfman
veterán
válasz
sirdond #6016 üzenetére
Bocsánat ha offolás volt az érdeklődésem. A videókártya amúgy nem mkv filmekhez kell mert azt viszi a processzora is már (C2D6600), hanem majd Blu-Ray filmekhez. Lényeg itt a hangon és az áron, valamint használhatóságon volt (mondjuk egyik szériának van-e valami kehe, ezt nem tudtam). De köszönöm az eddigi segítséget, HDval kapcsolatban meg majd másik szekcióba írok.
Bár korábban már kérdeztem ott hogy mivel lehet lejátszani Blu-Ray filmeket menüvel, extrákkal, DTS-ES és egyéb hangokkal, de azt hiszem máig senki nem tudja(kivévePDVD7.3U).
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
sirdond #6024 üzenetére
Hát azért az szomorú lenne ha 90% procihasználat lenne a 4.1-es dekódolással is, nem sok értelme lenne úgy a hardveres gyorsításnak akkor az ATI részéről, talán ennyire csak nem szélsőséges a helyzet!
Egyébként pedig elfogadom a véleményeteket, mert Ti jobban értetek ehhez. Én nem HD-zek, csak kíváncsi voltam. Viszont úgy látom, hogy ha az ember a szélsőségesebb helyzetekre is fel kíván készülni, akkor a véleményetek alapján jobban jár egy olyan kártyával, ami valóban tudja a level 5.1-et... Ez minden amit leszűrtem a beszélgetésből
-
fagy53
nagyúr
válasz
#31757056 #6023 üzenetére
Hogyne lenne, kipróbálhatod magad is, ha különböző filmeket játszol le és közben monitorozod a procihasználatot. Ha meg szerkesztesz, vágsz videót akkor különösen szükség lehet a procinak besegíteni, a GPU meg eközben kihasználatlan és nagyon gyorsan képes számolni a csibész!
-
sirdond
őstag
válasz
#31757056 #6023 üzenetére
olyan haszna van, hogy pl rákötöd a tv-det is a gépre és miközben az asszony, barát, testvér stb... filmet néz a tv-n addig te tudsz netezni,vagy dolgozni a monitoron.
nagyjából ilyen jelentősége van szerintem, mert ugye ha 90% proci használat mellett akarsz netezni (vagy más), akkor egy kicsit akadni fog a dolog -
tzsolesz
nagyúr
Köszi.
Az életben nem használtam erre még a kártyát. HD filmek gyönyörű szépen mennek, és hangja is volt eddig mindnek. Így nekem egyelőre még nem kell áttérnem 9400GT-re. Már csak azért sem, mert ha filmet nézek, akkor annak legalább szép legyen már a képe, és ne valami mosott szar, mint az eddig látott GeForce karik képei voltak.
Ámen.
-
sirdond
őstag
válasz
wolfman #6015 üzenetére
röviden:az újabb vga kártyákat lehet használni hardveres gyorsításra,tehát a gpu leveszi a terhet a cpu válláról hd film lejátszásakor.
mivel gondolom warezról/torrentről akarsz letölteni filmeket, a rls teamek vagy level 5.1 profilban,vagy level 4.1 profilban kódolják a hd filmeket (általában beleírják az nfo fáljba, hog l5.1 vagy l4.1). Na most, az ati kártyákat nem tudod használni hardveres gyorsítással lvl 5.1 filmekre (csak lvl4.1-re), nvidia kártyákat viszont mindkettőre
100hz szerintem nem kapcsolódik a ide, és nincs is értelme, inkább a 24hz-nek
viszont azt javaslom ne ide offoljunk,hanem a megfelelő topicba:
http://prohardver.hu/tema/hd_film_azaz_mkv_lejatszasa/friss.htmlajánlom ezt is elolvasásra:
http://uhd.no-ip.org/news.phpbocs, ha egy kicsit kusza de nagyon sietek
-
wolfman
veterán
Akkor ha jól vettem ki, amelyik videókártya nem rendelkezik level 5.1-el az nem tudja a full-HD (mkv)filmeket lejátszani 100hz-en?
Konkrétan milyen hátránya van egy ATInak egy nVidiához képest? Csak mert eddig mindenhol azt hallottam, hogy HD filmek lejátszásához jobb az ATI, de ezt a level-eket nem tudom hova rakni. Még a Házimozi-Hifi magazinban se olvastam erről! -
fagy53
nagyúr
válasz
tzsolesz #6009 üzenetére
A Level 5.1 az nem a hangrendszert jelenti, a H.264-es kódolási rendszernek a legújabb szintje. A HD nagyfelbontású filmek dekódolását úgy az ATi mint az nV a H.264 ill. a VC-1 szabvány szerint végzi, a Level 5.1 a legjobb jelenleg, de azt nem tudom, hogy az ATi kártyák ezt miért nem tudják.
-
törölt tag
Gugliztam én is, és annyit már sikerült kihámoznom, hogy létezik level 4.1 meg level 5.1 de ezek az MKV formátummal kapcsolatosak, fórumokon ilyesmiről hadoválnak
-
sirdond
őstag
válasz
wolfman #5999 üzenetére
Szia! Ha nem nagyon játszik akkor nincs szüksége nagyon drága kártyára sem
Nekem egy sapphire 4670esem van, fullhd tv és monitor hozzácsatlakoztatva, nagyon sokat filmezek (720p 1080p egyaránt),de a hangját egyáltalán nem hallani
Azonban,nem tudom lehet e ilyet,de én mégiscsak egy nvidia kártyát ajánlanék inkább, mivel ezek támogatják a level 5.1es kódolású filmeket, szemben az atikkal, amelyek nem.
szóval, ha főleg a hd videózás lenne a cél akkor én egy passzív palit 9400gt-t ajánlanék
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M i5 12400F 16GB DDR4 1TB SSD RTX 4060 8GB Rampage Shiva Cooler Master 650W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- HP 15-dw0101nl - i5 8275U - 15,6" FHD - 8 GB DDR4 RAM - 512 GB NVMe SSD - billentyűzet hibás
- HIBÁTLAN Apple Watch Ultra 2 Natural Titanium 49mm -1 ÉV GARANCIA - 100% Akkumulátor, MS3219
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest