Hirdetés
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- moongoose: Mennyire tűnik kamunak ez a weboldal? http://kymera.hu/
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Oldman2: A KOReader ebook olvasó program
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
Új hozzászólás Aktív témák
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
#19617792 #897 üzenetére
Köszönöm a választ.
A jövőt tekintve is jobb választás a 4670?
Egyébként a 3870 erőfölénye nekem nem ért meg plussz 5-6K-t. Ráadásul az többet is eszik, és melegebb is. Na meg ott van még egy 10-15% tuning a GPU-ban, meg a memókban. Úgy már valóban elég lesz arra amire én használom. 1280x1024 közép-magas beállítások, és egy kis AA (2, vagy 4x). Mert azt láttam a PH!-s tesztben hogy nem riad meg az AA-tól sem. De szeélyes tapasztalatom is van, mivel egy ilyet vettem öcsémnek kb 1.5 hete. Azóta is áldja az kis dögöt. Valami szuperül teljesít az árához képest, és aképminősége is tökéletes a nagy full HD-s LCD TV-jén.
A 2600Xt után így is felüdülés lesz ez a kari.
végül is ez a régi számozás szerint is a 2600XT helyén van az ATI szériájában. Tehát ez egy 4600XT Jól gondolom?
-
törölt tag
válasz
tzsolesz #896 üzenetére
Elméletben is gyorsabb a 4670 a számolás, textúrázás terén. Bár ugyanannyi shader van, de másképp oszlik el, és ehhez még több textúrázó egység, és a játékok jórésze még a textúrázókat használja, emiatt is gyorsabbak az nvidiák. Aztán a 4670 GPU órajele is jóval több, mint a 3850-é. A 3850-nél gyorsabb lehet (néhány teszt alapján 5-8% a 4670 javára, PH! tesztnél több), de a 3870-nél már nem, az jóval erősebb a 4670-nél is. Persze ez olyan, hogy amíg a 4670 itt és itt gyorsabb, addig a 3850 ott meg ott gyorsabb, jellemzően UE3-as játékoknál gyorsabb a 3850, de ott eléggé. (lásd PH! teszt)
-
tzsolesz
nagyúr
vki le tudna tesztelni vmi nF4-es deszkában 4670-et? csak h akad-e, v megy-e...
Annyira azért még nincs elterjedve ez a kari, de azért sok szerencsét hozzá.
Ja, és még valami: Akinek van már ezen a téren tapasztalata, attól kérdezem.
Valóban gyorsabb ez a kari a 3850-től? Mert a PH!-s teszt ellent mond egy két korábbi 3850 vs. 4670 vs. 3870 tesztnek, amik külföldről származnak. Bár ott is néha jobban teljesített a 3850-től, de az esetek többségében nem. Vagy a PH!-s tesztben pont olyan játékok szerepeltek, amikben általában jobb a 4670 felépítése?
Ja, és még egy, akinek Sapphire-je van, tud ventit szabályozni, és tuningolni az ATT-vel? -
-bh-
aktív tag
válasz
#19617792 #892 üzenetére
a kérdés amiatt volt, hogy:
1.:cimbim említette, h járt;
2.: 3db-ot lenne rendelve, abból 1db nForce4-AMD s939 -be megy, 2db pedig 945 chipsetes deszkába...közben értekeztem 1 fórumtársammal, szerinte az nF4 problémás lessz... vki le tudna tesztelni vmi nF4-es deszkában 4670-et? csak h akad-e, v megy-e...
-
tzsolesz
nagyúr
Remélem holnap megkapom.
Fagy53 kollegának üzenem, hogy sajnos, annyi pénzem nem lett volna amiből én 4830-at tudtam volna venni. 28-30K. Közbejött egy két dolog....
-
tzsolesz
nagyúr
Most rendeltem meg az Alien Compters-nél a két utolsó darabot a Sapphire 4670-ből.
Másik öcsémnek is ilyen kellett. Így mindhármunknak ugyanolyan VGA-ja lesz, mondjuk, nem mert a kisebbiknek MSI-je van, csak hát azon nincs TV out, nekem meg kell, mert PC-én nézem a filmeket is, ráadásul a sapphire-ban még nem csalódtam soha. de végül is neki mindegy, mert Ő HDMI-n nyomja a z LCD-be a jelet, így neki megoldva a monitor is, és a videó is.
18.240 Ft.-ért. Még pont az utolsó percben szerintem, mert ő is azt mondta hogy ezután már 20k fölött lesz náluk is.Úgy terveztem, hogy ha nem elég a gyári hűtés, ráfordítok egy 8cm-es ventit ami elszívja róla meleg levegőt. Úgy jó lehet? Ha elég akkor is rányomatom, mert akkor meg lejjebb tudom venni a venti fordulatát, amennyiben lehetséges...
-
MZsoltee
veterán
Nem tud valaki valami passzív megoldásról, végig nézegettem a gyártók honlapjait, de nem találtam...
Ebből nem lesz ultimate verzió? -
Tamarel
senior tag
Asushoz van újabb bios és kezd az általam ismert boltokban is megjelenni. Nemsoká meglesz nekem is.
-
tzsolesz
nagyúr
Sziasztok, innen jó rendelni? Kinek vannak tapasztalatai?
Itt lenne Sapphire 18.240.- HUF-ért. Ja, és mik a tapasztalatok tuning, és ventiszabályozás terén?
Még egy kérdés a 8.10 beta valóban hozott a karinál gyorsulást?
Ezeket fontosnak tartom, mert valószínű ennél a karinál kötök ki. -
kisza25
félisten
ja amugy itt van a frissített8.10béta ez már elvileg a végleges szerintem pár nap és alpa lesz
[link] -
23k most az Asus, Sapphire nincs. Szerintetek megéri az Asus ennyiért? Van olyan jó a hűtése, hogy nem kell lecserélni?
-
-bh-
aktív tag
hello mindenki!
1 olyan kérdésem volna, h a 4670-es (mind1, melyik) létezik, h nem megy PCI-Express 1.0/1.1 -es csatiban?
Egyik cimbim ültette a bogarat a fülembe - elmondása szerint 1 AM2-es lapban (valami Giga féle Geforce7000akárhányas -- konkrét típust ő sem tudta megmondani) lapban nem indult el a kártya - másik VGA-val ment, intVGA-val ment. PCI-E 2.0 hiányra gyanakodott, de gondoltam, felteszem itt et a kérdést, h ez létező dolog (nem megy, csak 2.0-ban), v más volt ott a probléma, és ennek tudta be? -
Bikerider
aktív tag
HI
Gamestar oldalan van 4670 crossfire teszt.EZ IGEN
Melyik az erosebb 4670 crossfire vagy egy 4850,4870-es -
firo0525
csendes tag
Megnéztem ventiszabájzás müködik zafirnál rendesen
100%on süvit rendesen de pl crysis közben sosem éri el ezt a szintet és 56-60 fok körül szokott lenni -
Sundesz
addikt
2D-ben alapon is halk a ventije, viszont 3D-ben sűvít, ott érdemes leszabályozni majd. A 3850-esnél jóval hangosabb, az kellemes volt. De legalább 4670-es nem forrósodik fel.
-
Mercutio_
félisten
Nincs türelmem várni mikor jön be HIS 4670 IceQ, jól olvastam Catalyst 8.10-ben már van hűtőszabályzási lehetőség Sapphire esetén?
Szabályozva 2D-ben mennyire halk a kártya, illetve 3D-ben egy 3850-es sapphire hűtőjéhez képest? -
Chaser
legenda
Itt pl annyi, nem kamu bolt, ismerem őket. Nagyrészt a ramiristől szerzik a cuccokat, tehát ha az van a termék mellé írva hogy raktáron, nem biztos hogy fizikailag náluk is benn van a boltban, de azonnal tudják hozni a ramiból, mert ott van. Innen veszem vagy ezt, vagy a 4670-es zafírt, ami sajna csak a rendelhető tételek közt van, ergo a nagykerben sincs.
-
Chaser
legenda
válasz
birozoli7800 #856 üzenetére
Ha normális áron kapod, akkor 4670, ha nem, akkor 3850, azért a 256-os OC-s MSI az elég jó vétel bruttó 16k-ért, 3 év garral, miközben már a legolcsóbb Sapphire 4670 is 20k körül van. Felbontástól függ, mennyi szufla kell neki, 1280-ban kb 2.7-2.9, alatta több.
#857 diegho : nagykergaris nem kell.
#858 ATI : Az a gond, hogy egyre inkább megy mindennek az ára felfelé, ha 4670 kell asusból még most vedd meg sztem, 5V-on azt írták hangtalan, szabályozni se kell.
-
fekeandras
őstag
válasz
birozoli7800 #856 üzenetére
2,8Ghz környékén mindkettőt kihajtaná szerintem.Én a 4670-et venném.Már most is gyakorlatilag egyenértékű egy 3850-el (és kevesebbet fogyaszt) ha még csiszolják a drivereket kicsit talán egy hajszállal még jobb is lesz nála.
De ki tudja sajnos nem látok a jövőbe... -
ATI
senior tag
Ez az, számít a kártya mérete és a teljesítménye. Pont ekkora kártya fér bele a házamba. Btx-es házam van, talán mBTX
alapból low-profile kártyákat fogad, de van riserem a házhoz.
Abban bízom, hogy talán csak első eresztésen spórolták le a ventiszabályzót, s későbbi szérián lesz az is. Vagy más gyártó kártyáját venném meg. Addig meg veszek vmi ócsó natív hdmi-s karit.
-
birozoli7800
senior tag
Szevasztok meiket lenne érdemesebb megvennem egy 3850-et vagy egy 4670-et?
Mennyire kellene felhúznom az e2200-as procimat hogy azt teljesen kihajtsa? -
diegho
nagyúr
nekem lehet eladó lesz a sapphire kártyám, sőt procim és lapom is, mivel abszolút nem használom ki, megpróbálok most ebből a gazdasági okosságból kis hasznot csinálni és tényleg azt venni amire valóban szükségem van. Amennyiben tényleg eladó lesz a kártya ide írom először, hátha kelleni fog valakinek.
-
Chaser
legenda
5V-ra kötöd és kész, de jelenlegi ára mellett nem érdemes pénzt adni érte, csak ha nagyon számít a kis méret és a fogyasztás, ennyiért már kapsz 3850 ultimatet, ami nagyon fasza passzív hűtéssel bír, sőt, olcsóbban kapod. HDMI-re Earl 007 kollega megmondta a gyógyszert.
#851 Mercutio_ : Nem tudom mi van itt, de sok jó nem sejlik ebből, kinn 200ft-tal számolva is a $-t az asus 16k, itt meg 24-27?
-
ATI
senior tag
Hi all!
Eddig egy asus 4670-es karit szerettem volna venni, de ahogy olvasom a hsz-eket, egyre inkább kiábránulok
Tényleg nem lehet szabályozni a gyári venti fordulatszámát? Mármint valóban lespórolták a ventiszabályzó kütyüt a nyákról?
A hdmi kimenet miatt választanám az asus karit...
köszi,
ATI -
korcsi
veterán
válasz
fekeandras #845 üzenetére
Melyik web boltba van ingyen posta?
-
Chaser
legenda
A neweggen már van némi választék, érdekes az árakat is nézni, az asus a legolcsóbb, 80$, nálunk itthon az a legdrágább....már 24-27k.
-
fekeandras
őstag
Itt nálunk Kalocsán: 25,9e a Sapphire 4670.
(Az eladó gyerek arról akart +győzni, hogy 256bit-es.Mi a f@xnak ül egy ilyen hülye hozzá nem értő ember egy ilyen helyen?
)
Webáruházból ingyen postával: 18,5-20e között.És csodálkoznak hogy senki nem akar tőlük vásárolni itt helyben.Kis picsa város de 4db pc bolt van.LOL
Legalább próbálnának meg kicsit versengeni a vevőkért. -
sysrq
őstag
Szia.
Én most raktam rá S1rev2-öt.
Passzívban ugyanaz mint a gyári, idle 36-40, terhelve 58-60.
De ugye nincs venti.
Most tettem rá egy 12-est, izzíthatom akkor sem megy 50 fölé.
(Az én gépem "fejjel lefelé" van tehát a táp van alul, procihütö, mindkettő venti nélkül, és a vga. Normál elrendezésben gondolom még jobbak az eredmények.) -
pee13
senior tag
Kösz a választ, akkor valószínüleg fogok szerezni egy s2-t
Gyári blower bántja a fülemet..
-
pee13
senior tag
Üdv, így reggelre félkómában nem volt kedvem olvasgatni, inkább megkérdezem direktben:
rámegy a 4670-re az s1 vagy s2? Szvsz s2 is simán elvinné passzívban csak nem akarok zsákbamacskát venni. -
diegho
nagyúr
[link] sajna most nem tudom őket letesztelni, fáradt vagyok túlságosan hozzá, de igérem legközelebb megcsinálom az összehasonlítást, holnap már nem lesznek nálam sajnos.
-
válasz
Depression #827 üzenetére
Szerintem az MSI hűtését is érdemes lecserélni, ha a hang is fontos, akkor pedig inkább Sapphire-t vennék. Persze ez csak az én véleményem
-
törölt tag
válasz
Depression #827 üzenetére
Hát most minden megdrágult alaposan, hülye dollár...
-
sirdond
őstag
Köszi srácok ;)
-
sirdond
őstag
Sziasztok!
Én is csatlakoztam a hét elejen a 4670es klubhoz.
eddig még nem igazán volt időm kipróbálni,de ami késik nem múlik
valaki tudna adni egy linket,hogy honnan tudom letölteni a 8.10es béta drivert,mert nagyon dicséritekja, én még jó áron jutottam hozzá, 18k,azóta csak durvult az ára
-
P00By
nagyúr
Mégsem leszek tag, HD 4550-est fogok venni!
-
D.R.O.
tag
Hello mindenkinek!
Csak annyi lenne a kérdésem, hogy MSI 4670-es kártyát hol lehet beszerezni Pesten? Mert már jól megnyomkodtam a google-t de sehol, nem találtam, illetve találtam csak felhívtam őket és azt mondják nem tudják beszerezni.
Szóval azt szeretném kérdezni, hogy aki vett ilyet az hol vette?
Saphire-t nem akarok mert aztmondják/írták hogy vidít a ventije, az ASUS meg drága.
Most megnéztem megint egy két oldalt újra, és már az ASUS-okat is elberhálták, beszarás.
Ez már tényleg a válság első jele. Mindenki videókártyába fektet. -
diegho
nagyúr
ma kapok 2db 3850/512-őt, de nem hiszem, hogy lesz időm tesztelni
holnap meg már viszik is el őket. 4670-et meg már nem kaptam szerdán, azt mondták 2 hét múlva talán.
-
Depression
veterán
A 3dmark06 számomra a legmegfelelőbb, mert ott van rálátásom a kategóriákra egészen 6600gt-ig visszamenőleg. (nem érdekelnek az apró eltérések, csak a kategóriák) A vantage nem ér még semmit, mert nincs mivel összehasonlítani.
Nem konkrétan válasz, csak kapcsolódik hozzá. -
válasz
Depression #814 üzenetére
trémárkék azóta se frissítették... sztem már csak a vantage-el foglalkoznak, az meg egy kalap kaki
-
kisza25
félisten
válasz
Depression #812 üzenetére
hotfix
-
Depression
veterán
Ennél a karinál is kell valamit piszkálni a 3dmark06-ban, vagy más oka van annak, hogy nem hajlandó elindulni?
-
firo0525
csendes tag
jaja én még abban a szerencsés helyzetben voltam hogy 17900 ért megkaptam de pl csávó mondta hogy 1500al drágábban adják már és a 4870est is 5k val emelték
-
deniro2
senior tag
Lehet nem bírom ki novemberig a vásárlást
Jobban járnál, ha nem várnál, mert speciel a dollár úgy meglódult, hogy addigra nem kizárt, hogy 220 ft-on fog állni... Akinek most még van raktárkészlete, az is ráfog jönni lassan, hogy simán adhatja drágábban a kártyát, mert lassan senki nincs 20k alatt... Szal, most még, amíg akadnak régi áron beszerzett kártyák, van esély elfogadható árra, de a következő szállítmányok egyre drágábbak lesznek. Szerintem novemberre 25k lesz az alja a 4670-esnek és persze a többi még gyártásban lévő kártya is követi felfele, ami idővel a használt cuccok árát is felhúzza... De ne legyen igazam...
-
Chaser
legenda
Tudom hogy azért van a burkolat, hogy a venti hatékonyan dolgozzon. Viszont én így már ráhackelek még egy bordát kivezetve felfelé, és ennyi, bár lehet egy függőlegesen ráállított 12-es venti is elég lenne, majd kitapasztalom
ha láttál volna pár házimod passzív hűtésemet, megértenél, pár ember már nézett nagyot
Új hozzászólás Aktív témák
- ThinkPad T495 Ryzen 3 PRO 3300U 16GB 512GB 1 év garancia (akksi hibás)
- ThinkPad T495 Ryzen 3 PRO 3300U 16GB 1000GB 1 év garancia (akksi hibás)
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3139, 95% Akkumulátor
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Mini PC! I5 10600KF / RTX 3060 12GB/ 16GB DDR4 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest