Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Rap, Hip-hop 90'
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- tordaitibi: Chatcontrol
Új hozzászólás Aktív témák
-
diegho
nagyúr
No akkor crysis warhead 1024 játékos.
gyári driver:
Frames, Time (ms), Min, Max, Avg
2027, 60000, 24, 43, 33.7838.10 beta:
2226, 60000, 29, 46, 37.100tényleg gyorsult ezek szerint a dolog és nem is keveset, ráadásul itt most azt csináltam, hogy összeszedtem 20+ ellenfelet ugyanarra a helyre ahol a tesztben mértem és mikor kezdődött az akció akkor kezdtem mérni.
-
diegho
nagyúr
és még annyit, hogy élesebb a kép, mármint source alatt vettem észre, hogy szebbek a textúrák. Még a végén 9600gt szintre feltornásszák, de akkor még véletlenül sem cserélem le, inkább bedobok mellé mégegyet
-
diegho
nagyúr
feltettem a 8.10beta-t első körben CS:source-al néztem meg 424-ről 430-ra nőtt a stress test, aztán jött a GRID.
gyári cd-n lévő driver:
3666, 60000, 53, 67, 61.1008.10 beta:
5070, 60000, 70, 103, 84.500ezt nem hittem el ezért mértem mégegyet:
5220, 60000, 69, 103, 87.000na mérek majd holnap crysis wh-t.
-
sysrq
őstag
Sziasztok. Ha szabad hozzászólnom a gyári hűtő kérdéshez. (Sapphire) Nos hölgyeim és uraim, nos. A 8.10 beta driver (8.9 fel sem ismeri) gyönyörűen szabályozza a ventit. Beállítható kézzel is egy fix százalék 20 és 100 között, fixen annyit pörög. Ha marad automatán netezés közben 3 százalékig megy le, de már egy bsplayer is túráztatja egy csöppet. Igaz nem ír ki fordulatszámot, nem tudja mérni de tudja menyi a mag hőmérséklete és ehhez képest tudja a venti fesz értékeit szabályozni. Szerintem hangos, kívánja a passzív hűtőt, mivel meghajtás után is szinte "marokra" lehet fogni. Nem melegíti át a nyákot sem túlságosan.
-
Chaser
legenda
Eddig úgy tűnik az asus a befutó ezen a téren, de a ventit le kell szabályozni 5V-ra magadnak.
#681 Aggregátor: Én nem dolgozom a zafírnál, de azt mondom biztos lesz, 3850-ből és 70-ből is volt, ráadásul ezt a kártyát sokkal könnyebben tudják passzív megoldással hűteni....csak valszeg ez még odébb van.
-
diegho
nagyúr
válasz
Hegyirabló #689 üzenetére
nem értem miért csodálkozol rajta, hogy nem megy együtt egy azon gyártó két terméke. Mikor régebben még hoztam pár ati chipes lapot fel volt sorolva melyik ati kártyákkal nem megy, ugyanez volt nvidiánál is. Ez van sajnos.
-
válasz
bluespirit #686 üzenetére
Azt nem értem, ha annyira jó kártya, akkor miért nem akar menni az én ATi chipsettes alaplapomban???!!!
-
_L_
tag
100%-on megy, nem állítható a venti fordulatszáma, ezzel is próbálkoztam már
Am kártya lég jó, eddigi eredményeim :
3DMark06 Default
8294
Crysis DX10 1024x768 High
Crysis min : 21 fps
Crysis max : 43 fps
Crysis átlag : 37 fpsDMC4 DX10 1280x1024 Super High 8xAA
Scene 1 : 69,04
Scene 2 : 45,17
Scene 3 : 78,18
Scene 4 : 55,00
Átlag : 61,84STALKER - Shadow of Chernobyl 1280x1024 High 8xAA Static Lighting
Min : 67
Max : 144
AVG : 105Proci 3192MHz-n, 2GB DDR2 800 RAM CL4-4-4-14-en
-
bluespirit
tag
Szerintem Az Ati 4670 egy nagyon jó kártya aki minőségi kártyát akar venni olcsón
.
-
deniro2
senior tag
Nah, sikerült ma beszerezni egy MSI 4670-est. Eddig absz. pozitív, Crysis minden high-on akadásmentes, folyamatos, 20 perc játék után a kártya 54 fokos. Egyenlőre anomáliákkal nem találkoztam.
Venti nem tudom hány százalékon megy, nem néztem, de a hűtő nem hangosabb, mint az Asus 1950 pro-m volt. -
Lesz Sapphire HD 4670-ből Ultimate (vagyis passzív) változat?
-
Laslow
senior tag
Melyik gyártó 4670-esét érdemes választani, ha nem akarok venticserével foglalkozni, ellenben nem szeretném kihallani a gépből a kártya hangját?
-
danih
veterán
válasz
Hegyirabló #677 üzenetére
Inkább sebességben és árban: 9600 GSO
-
nVidiában mi felel meg ennek a kártyának, tudásban és árban?
-
-
danih
veterán
válasz
Hegyirabló #670 üzenetére
CRT monitorod van?
Nekem ugyanilyen hibám volt (fekete alapon kék csíkok mikor megjelenne a kezelőfelület), a megoldás az volt, hogy rádugtam egy másik eszközt is, majd a Catalyst-ba belépve levettem az EDID (auto. érzékelt) felbontás-refresh beállítást "kézi" re. Nekem automatice 1280x1024 @ 100hz-et akart behozni - átraktam 1024x768 @ 85-re, reboot-nál már tökéletes volt. -
freeapro
senior tag
Itt egy huto teszt 4850-re
sajnos a meret a lenyeg ugy tunik
http://en.expreview.com/2008/09/09/review13-vga-coolers-roundup.html?page=21 -
Sziasztok!
Vettem egy ilyen kártyát. Beraktam, de mikor a Windows kezelőfelületre lépne, kép helyett csak fehér alapon függőleges, szürke, párhuzamos csíkokat látok.
Visszavittem a nagykerbe, ott tökéletes. Előtte nVidia volt de (elvileg) leszedtem a régi driverjeit.
Nincs valakinek ötlete?
-
gerrog
aktív tag
diegho vagy bárki
Sapphire karin van ilyen ventiszabályzó IC bigyusz? -
diegho
nagyúr
-
Chaser
legenda
Sztem egy 50k-s karinál nem lenne tétel, 20k-s karinál a negyedét még kivágni hűtőre nekem nem jó bolt...vegyél egyet karácsonyra
#656 diegho: Ha nincs hát nincs, de akkor ezexerint használtad a kis MSI-t. Nem volt vele gubanc, jó a passzív hűtése?
#662 Lampi87 : 1280-ig oké a kártya a játékok nagy zöménél, néhánynál még 1680-ban is, de a procid az alapon nagyon gyengus ide.
-
4670-nél a power play a gpu feszültségét is lecsökkenti? Ha igen, fordítva is működik? Pl. ATT-vel?
-
kisza25
félisten
néztem egy kis tuningot750/2000 ről900/2400-ig jutottam catalistel nem lehet tovább
-
Chaser
legenda
Diegho aszonta', hogy bármiféle nyom nélkül lehet likvidálni a zafírról a hűtőt
4k nem sok? Hákinekmiasok'? Ennyi erővel megvárom a zafír ultimatet, ha meg nem bírok magammal, átmenetre veszek egy ilyen MSI 26xt-t oszt' kalap...bár, ma találtam itt a boltban valami 3850-et is, 256 megás, és meglenne 13.5k-ból..csak az nem pásszív.
szerk: nem is rossz, ráadásul eleve OC
-
Chaser
legenda
Én procimnak 4850 se okozna gondot, de leginkább 1024-re kell a vga, ahhoz meg feles 4670-nél nagyobb, de "kicsit" elszálltak az áraik.
#647 Mercutio_ : Számít ám, ezért várok egy kis árcsökkentésre, meg valami passzívra...vagy..
diegho: Te ugye számtechboltban dolgozol? Nézegetem a passzív MSI 26xt-t, ahogy nézem eléggé egyforma a mérete a zafír 4670-nel és a passzív borda rámenne talán az MSI-ről, nincs nálatok ilyen a boltban hogy meglesnéd? MSI 26xt-t olcsón tudnék szerválni meg zafír 4670-et, hűtő át zafírra, aztán az MSI menne is eladósorba, ahol nem számít a hang. Lehet nem is olyan hülye az elgondolás
szerk: Mercutio_: 59W-ot amúgy hol olvastál? Én 70-et tudok, a 4650 eszik 55-öt.
-
Chaser
legenda
Nem lenne olyan hűvös, halk sem lenne, de azé' egy jóval combosabb kártya..és ha ugyanannyiért kellene választanom közülük akkor 3870.
#634 stevve : Video képességek nem érdekelnek, a fogyasztás igen, 4670 a terv még mindig, de egy szabályzatlan ventis asusért majdnem 25k?
Háazvicc', 3850 passzív ultimate olcsóbb.
#636 freeapro: Nem hasonlítottam semmire, csak azt mondtam milyen megoldás lenne jó nekem, gpu-ról HP-okkal kártya fonákjára elvezetve a hő, az hogy MSI, vagy zafír, vagy bármi más az mind1. Ha a 26xt-nél elég volt azaz MSI megoldás, nem értem a 4670-nél mire várnak.
#638 Gyuri27: Mivel a garit veszélyezteti a csere, és nem kevés pénzt kérnek el értük, sajna szóba se jöhetnek
Azért akarom a fentebb említett megoldást, hogy megmaradjon mind2 PCI slot a g31-es lapon, lehet az asus is jó lenne csak bordával, amit egy 12-es venti hűtene, de ennyiért nem....valszeg veszek egy 26xt MSI-t, aztán egy zafír 4670-et és ráhackelem az MSI hűtést
Az MSI-re meg hackelek valami aktív hűtést
-
Gabis
őstag
Az S2 kisebb teljesítményű karikhoz való
Az S1 tuti jó rá --> bizonyíték a kérdés inkább az, hogy a rev.1 is rámegy e vagy csak a rev.2 -
danih
veterán
Nah, inkább nem teszek fel béta drivert, hanem aktiváltam az integrált HD 3200-est.
Egész jól megférnek egymás mellett.
Poén, hogy amig a 4670-esen 3D-s game megy, a 3200-esen lehet filmet nézni
Lehet ez még jobb is mint a dual display egy vidkarin. -
Csakhogy a 3870 csak UVD+-t tartalmaz, míg a 4670 UVD 2-t és a fogyasztása is ~feleannyi. Persze kinek-kinek, de nekem ez a lényeg. Ha csak annyira lesz hűvös, mint most a 3850-em, akkor már jó és a 29 dB-től se megyek falnak... egy 4850/70 sokkal hangosabb, max veszek passzívat.
-
attiLANte
tag
Sejtettem, hogy ez a helyzet. A 3650-esemmel ugyanígy jártam: ennél is stabil 30%-os sebességet ír ki minden, ennek ellenére 12V-ot kap (kimértem), tehát 100%-on megy
Csak az vigasztalhat, hogy a gyári venti könnyen leszedhető, és mehet a helyére egy halk 80-as. Persze így már 2+ slotos és nincs halk üresjárat - ráadásul ennyi +pénzért?! -
kisza25
félisten
gyerekek ebből bizony kihagyták az IC-t
itt van asus program leírása
[link]
és nálam nem aktív
gpu-z szerint 30%-on megy a venti az tuti kizárt az is azt támasztja alá nincs IC -
Chaser
legenda
Annyiért meg nem venném
Azé' már 3870-et is adnak. Zafír meg AC se tetszik, egy ilyen megoldás kellene nekem. HDMI DVI-n keresztül is jó, amúgy kell 1 HDMI a tv-hez, és egy DSUB a monitorhoz.
#629 EarL 007: Jah, minden viszonyítás kérdése, de azért aki 29dB-re azt mondja hogy halk, ott már hallatlan bajok vannak.
-
törölt tag
Végleges Catalyst sem tudja majd megoldani a szabályzást, ha a kariról lecsórták a szabályzó IC-t. Az ár meg egyenesen rablás...
danih: Ha rákötöd az alaplapra a ventit, akkor - ha a lap tudja - BIOS-ból is lehet szabályozni a ventit, vagy a SpeedFan nevű progival is lehet.
-
Chaser
legenda
válasz
kennystyle #604 üzenetére
Ezexerint alapból még az asus is hangos?
Remélem végleges catalystban orvosolják a ventiszabályzást...ahonnan venném 24.6k már az ára, nooormálisak?
-
danih
veterán
Azt vágtátok, hogy a Sapphire kihozott a karihoz egy updatelt BIOS-t pár napja, erre most nézem leszedték, nincs a site-on... Sőt, ha a 4670-nek szeretnék sima drivert letölteni az sincs
Ha valakinek kell el tudom küldeni a BIOS update-et. -
danih
veterán
-
kisza25
félisten
ezekkelcsak az a balyom,ha nincs terhelve a gép egyáltalán nem mennek,ha procit szabályozom(gigabyte i-cool-al)
[link] -
kisza25
félisten
-
danih
veterán
Mi van, hogy ha a vidkarira szerelt Zalman venti tápvezetékét rákötöm az alaplap SYS_FAN-jára? Lehet vhogy ilyenkor szabályozni? Mert a vidkarin a ventinek csak egy 2-tűs csati van (abból is pici méretű), a zalmi csatija viszont nagyobb és ott 3 tű helye van...
-
törölt tag
Kisza25, tzsolesz:
Egyelőre azért nem megy a 8.9-es driverrel a 4670, mert a GPU (RV730) Device ID-je nincs a 8.9-es driver megfelelő inf fájljaiban, véletlen kimaradhatott. Talán ezért. -
törölt tag
válasz
kennystyle #604 üzenetére
A 8.10 betában már van kézi-ventilátorszabályzás, csak az Asus és a Sapphire gyakran lespórolja a szabályzó IC-t, ezért mindig 12V-on megy a venti.
-
törölt tag
Csak egy dolgot kérek, hogy ne a képfeltöltés.hu-ra töltsd fel a képeket, többnyire még maga az oldal sem jön be sokaknak. Van helyette sok más képfeltöltő oldal, pl MadPixelz, vagy PH! Image, Képfeltöltő (nem azonos a képfeltöltés.hu-val!). Amúgy kíváncsi vagyok a képekre!
-
kisza25
félisten
pont 8cm széles a borda hoszra kb 1.5*akkora ez volt kéznél
nem megy maxon 1700 körül forog everest szerint nincs semmi hangja és 40fok alatt tartja úgy, hogy tegnap óta megy a gép csak 10 percre szedtem szét amig megmodoltam
oda kellett hajolnom,hogy meghallgassam tényleg elindult e a gép és kézzel kellett megéznem forog e a venti,mert olyan halk volt -
törölt tag
Ez leginkább a tápegység 4 tűs Molex csatlakozóján kivitelezhető. De a 12V-ot nem szabad az 5V-tal összekötni, árt a tápnak, bár 7V-ot ad, de nem ajánlott, erről a tápos topikokban lehet bővebben olvasni. 7V ettől még előhozható ha megfelelő ellenállást forrasztunk a 12V vezetékére, ez utóbbi már használható a venti-vezetékén is.
-
Gabis
őstag
Hali
ez alapján nem tudjátok belőni a gyári ventit ? -
kisza25
félisten
válasz
freeapro #605 üzenetére
29Db- maxon csak az a baj,hogy mindig maxon van és egyenlőre nem tudtam szabályozni, de erős a gyanum nem is lehet
egy sima 8cm-es Artic Cooling házventit csavaroztam rá, a laprol kapja az áramot, akkora "facsavarok" (rendesfém csavar amit a fába bele lehet hajtani)kellenek amik kb 1cm-re érnek át a ventin a csavar szépen bement a hűtő bordái közé, majd linkelek képet, ha szeretnéd -
kennystyle
aktív tag
Én sem bírtam a hangját, nálam már az első bekapcsolásnál halálra volt ítélve, de aztán rájöttem, hogy maxon pörög végig szerencsétlen. Nem szabályozza semmi, a 8.10 beta sem rendelkezik ilyen funkcióval, úgyhogy rádugtam a gyári ventijét a szabályzó panelemre és 4-5voltra állítva szinte semmi hangja nincs. E tekintetben pedig hiteles forrás vagyok, mert a legkomolyabb zajforrás a gépemben, egy 2,5" hdd is túl hangos volt nekem, átpakoltam a szomszéd szobába mert nem bírtam az ordítását
A fogyasztása is a legutóbb linkelt cikknek tökéletesen megfelelő nálam, 8w idle-ben, maxot még nem néztem. Ez úgy jött ki, hogy a teljes fogyasztása a gépemnek egy 780g -s lappal 48w volt, ha beraktam mellé a 2600promat akkor 61wattra ment fel, és ezzel a lappal + 2600pro-val is 61w volt, a 4670-el viszont csak 56watt. -
kisza25
félisten
na jól van eddig bitam asus hangját
átdobtam rá egy 8cm-es AChűtőt ami méri a környezete hőmérsékletét most 0 hang és35fok simán le lehet pattintani a hőttő ventilátort mintha gondolták volna,hogy ez lesz a sorsa
-
csabicsepp
aktív tag
Feltettem a 8.10 bétát, siker, 3dmark06 hubák eltüntek, crysis 1024x768 high (textures ultra) átlag 27 fps 10 perc játékkal.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xbox Game Pass Ultimate előfizetések kedvező áron
- Apple iPhone 15 Pro Max / 256GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia / 98% akku
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest