Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- tordaitibi: Chatcontrol
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
fagy53
nagyúr
-
kisza25
félisten
bocsi srácok,de visszaolvastam kb 20 hozzászólást,most ez a milyen monitort milyen felbontásban off topic,vagy a 4650/4670 topik és akkor csodálkozunk,hogy nem olvasnak sokan vissza a topikba,hanem csak kérdeznek
#vic70 pl. itt azt bogarászd ki melyik pesti[link]
-
vic70
tag
Sziasztok!Tud róla valaki,hogy az Iponon kívül Budapesten hol kapható 4670-es?
-
Sundesz
addikt
válasz
Mercutio_ #483 üzenetére
Én 19" Samsung 920N monitoron (natív 1280) 1024-es felbontásban próbáltam a Crysis Warhead-et és meglepődtem, hogy teljesen korrektül nézett ki. Nem vettem észre nagy minőségbeli romlást, csak azt, hogy sokkal gyorsabban futkos. Szal szerintem nem vészes játék közben.
-
diegho
nagyúr
biztos nekem rossz a szemem, hogy már megint valaki okoskodik az előző évezred szutykaival... amúgy sajnállak, hogy 15ös monitort kell nézegetned melóhelyen, nekem kicsit jobban tetszik a 21" Eizo 1600*1200@120HZ. Amúgy ha nem tudsz érdemben hozzászólni a topichoz kérlek fáradj át a 15" tft-t imádók topicjába. Köszönjük
-
Chaser
legenda
Ezt mondom én is, aki nem hiszi járjon utána, természetesen előző hsz-em második fele Mercutio_-nak szólt. Kíváncsi vagyok, hogy a tv-n 1024-ben milyen lesz a kép 82 centin, egy fasza minőségű divxnél 2 méterről teljesen korrekt asztali játékosról, annál meg csak jobb lehet..remélem
szerk: van már itt helyi kiskerben zafír meg msi 4670, 4650-ből meg msi, lassan de biztosan...
-
diegho
nagyúr
én a 20-as LG-men (ami 3 napig volt meg utána kidobtam) próbáltam játszani 1024-ben de feladtam, nem elég az, hogy ronda lett a kép, de még a válaszidő is mintha megnövekedett volna, vagy nem tudom, de olyan darabos volt az egész, hogy nem sok értelmét láttam tovább próbálkozni. Amúgy már kinéztem egy monitort amit ki akarok próbálni, csak nem bírom rávenni magam, hogy megint egy sz@ros tft-t vegyek, ezért várom, hogy egyik vevőmnek hátha kell majd egy és akkor szépen kipróbálom
-
Chaser
legenda
Nem baj, majd talán más megcsinálja, engem végül is annyira nem érdekel, nem hinném, hogy valami olyan eredmény jönne ki, ami meglepne
Teljesen mind1, hogy milyen monitoron tesztelsz a vga-nak csak a felbontás "számít" ebből a szempontból. Neki aztán mind1, hogy 17"-oson 1280, vagy 22"-oson 1280, a sebesség is ugyanaz marad 1értelműen. 22"-oson natív alatt csúnya egy game, 19-esen talán azért nem annyira zavaró mondjuk 1024, mert sokkal kisebb a képméret, de nem az igazi az sem.
-
diegho
nagyúr
akkor elárulom, hogy a nem Wide TFT-k képaránya 5:4 a Wide-é 16:10, remélem nem mondtam újat, az hogy a felbontásból jön meg evidens. Amiket én kiteszek azokat is hiába állítom be, fáj tőle a fejem.
Mercutio_ PVA? A 2ms g2g-t is gyakran lassúnak éreztem, szerinted akarok diavetítős PVA-t?
-
Tamarel
senior tag
A képarány nem tft/crt-hez kötődik, hanem felbontáshoz: 1024*768 = 4:3, 1280*1024 = 5:4. Remélem nem mondtam újat...
A boltokban kitetteken olyan magas a fényerő, hogy talán még le is barnulnál tőle ha úgy használnád otthon. Normálisan beállítva olyan, mint a crt, csak élesebb. Philipseket nézd meg. -
diegho
nagyúr
válasz
Mercutio_ #478 üzenetére
a TFT képaránya 5:4 a crt-é 4:3 és én természetesen crt-n teszteltem, olyan tft-t még nem gyártottak ami nekem megfelelő lenne és félek nem is fognak. Mikor a kártyát vettem ramirisben ki volt téve ~10db samsung és mindegyiken ugyanaz a játék futott, 5 másodperc nézés után elkezdett fájni a fejem tőlük és el kellett fordulnom, mert éreztem, hogy begyullad a szemem, ha tovább nézem. Nálam csakis a crt játszik, bár mindig próbálgatom a TFT-ket amiket eladok, hátha valamelyik jó, de eddig nulla sikerrel.
-
danih
veterán
Mint mondtam refresh rate probléma kizárva.
Az egyik eszköz egy 17-es CRT, a másik egy 720p projektor. Ami egyébként jelzi a bemeneti felbontást és frissítést, ha kap jelet. Márpedig kiírja azokat az infókat amit a catalyst-ban beállítottam (tehát nem NO SIGNAL), tehát kap képet, csak feketét.
Monitor szintén. Itt még biztosra is mentem, levettem az EDID defaultot, és 1024x768@85-öt adtam meg a biztonság kedvéért, mint max.
De akkor is, a második kép fekete. Amíg töltődik a WIN addig meg jó, klónba megy. Szerintem driver probléma. Integrált HD3200-al működik. -
Mercutio_
félisten
Ezt a 22" 1280-ban dolgot sebességre vagy képminőségre írod, és mi van, ha a tft tudja a 4:3 képarányt is?
Lehet valamit nem értek, de a 4:3-as képarányú 19"-os ugyanakkora natív felbontású mint a 17" (1280x1024), a 19"wide kisebb (1440x900), a 20"wide és 22"wide natívja szintén azonos (1680x1050), tehát nem értem az "19" 1024-ben még csak-csak"-ot
A 19"wide a 17/19"-os normálnak 99%-a képméretben (és ugyebár ez határozza meg a megjelenítés sebességét) a 20-22" wide kémérete a 17-19" normálnak 135%-a, azaz 35%al nagyobb terhelés a videókártyának, ha natívban hajtom, de ha 1280x1024-ben (diego gyorsteszt) akkor a teszt értékei alapján teljesen rendben van a kártya.Már csak azt kellene tudni diegho milyen monitoron tesztelte a programokat
-
kisza25
félisten
gyerekek suttyomban meg megjelent a 4650
[link] -
Chaser
legenda
-
kisza25
félisten
válasz
kennystyle #471 üzenetére
az a helyzet,hogy sapphir már 16,8k asus továbra is 21,2k
#danih probáltad már a felbontást megváltoztatni,vagy a frissítés gyakoriságát...
milye monitor és milyen a tv amit rákötöttél a karira milyen felbontást tudnak milyen hz-n...
vagy 2monitort kötöttél rá? -
kennystyle
aktív tag
a hűtője miatt kéne Asus, mivel valamiféle Arctic megoldás van rajta valószínű hogy jól leszabályozva 2d-ben még az én zajra igen érzékeny füleimnek is megfelelne és akkor megspórolnék 4-5 ezret az Arctic S1/2 nélkül. Ehez az kéne persze, hogy ha már 18k a Sapphire akkor max 20k legyen az Asus.
-
danih
veterán
Van egy gondom...
Megpróbáltam dual display-re rakni a képet, csak nem megy
Se a Clone mód, se a kiterjesztett asztal. Csak az egyik megjelenítő ad képet.
Namost a dolog pikantériája, hogy amíg el nem indul a videokártya drivere, addig a clone-mód remekül működik. Ahogy elindul, az egyik display képe fekete lesz. Tehát nem az, hogy nem kap képet, mert kap, csak teljesen feketét. Refresh rate gond nem lehet, ezt kizártam. -
Rossi
addikt
válasz
kennystyle #468 üzenetére
Személyes véleményem, illetve tapasztalatom, hogy zöldből ASUS, vörösből Sapphire...
-
kennystyle
aktív tag
Asus -ról nem tudtok merre lehetne kapni normális áron ?
Csak az a4team listájában láttam eddig és ott is majdnem 22k volt, ez sok érte szerintem. Nem hiszem, hogy a gyártói ára sokkal borsosabb lenne a Sapphirenál mert pl. a newegg-en egy árban vannak.
-
Rossi
addikt
Üdv!
Várható mostanában Toxic vagy OC verzió a Sapphire-től? Illetve szerintetek elég mellé egy E8200 alapon, vagy ehhez már húzni kellene?
-
Chaser
legenda
válasz
Wendelke #463 üzenetére
Hát jah, én is ezért tettem le arról, hogy lecserélem a 19-es TFT-t, az egyből erősebb vga-t is jelent, azt meg nem szeretem, mert sokat eszik. Inkább vettem egy 82-es lcd tv-t, aztán azon játszok ha nagyban akarom
Igaz, hogy csak 1024-et tud, de 1.5-2 méterről nem hiszem hogy zavarna, és oda a 4670 még sokáig bőven elég lesz.
-
fagy53
nagyúr
-
fagy53
nagyúr
Ez halál komoly! Kb 60%-át kapod annak az FPS-nek, amit 2.6-28GHz között kapnál!
Ennyi elég a 4670-nek az biztos, de ez alá nem érdemes menni, ergo húznod kell és nem alapon használni!
Egyébként nem is azzal a 60%-nyi FPS-szel van a baj, hanem azzal, hogy a játékon belül vannak olyan szituációk ahol a proci miatt leesik 15 FPS alá a tempó és ez már gond.
A napokban teszteltem ezt a problémát a 96GT-vel, E2160-nal és 2.7GHz alá nem szabad lemenni, mert időnként bizony észreveteti magát. -
diegho
nagyúr
válasz
Mercutio_ #455 üzenetére
teljesen mindegy, mivel kihajtásról volt szó, nekem jelenleg egyik amd processzor sem elég se alapórejelen se tuningolva, nekem 100fps kell cs:source-ba (minimum fps legyen 100) ezt egyik amd se tudja, ez van, ergó hiába is szeretem az amd-t, ha nem elég arra amire használni akarom, akkor nem fogok miatta szívni.
-
Wendelke
aktív tag
Szerintetek ezt a kártyát mekkora felbontásban lehet használni játék alatt, hogy még jól fusson rajta a game.
Ez olyan szempontból volna érdekes, hogy ha majd veszek egy LCD-t esetleg a jelenlegi CRT-m helyett, akkor majd mekkorában gondolkodjak, hogy a natív felbontásában jól játszható legyen a játék.Persze elöbb egy ilyden kártya kell majd.
-
Gabis
őstag
még valami
egy 350-es Chieftec elbír vele ha egy X1950GT helyére kerülne be -
LaMotta
aktív tag
-
Gabis
őstag
Hello!
Előre is sorry amiért nem olvastam végig a hsz-et csak az uccsó oldalt
van aki boldog tulaja már egy ilyen kicsikének ?
Valamint szerintetek rámehet az AC S1 sajna rev.1-es még -
diegho
nagyúr
Megkérnélek benneteket, hogy amennyiben nem rendelkeztek ilyen kártyával és nem tudtok érdemben hozzászólni a topichoz menjetek vissza az x2 fan club-ba. Köszönöm.
(és intel fan lennék? Tavaly nyárig kb 50 amd proci volt a saját gépemben az elmúlt 10 év során és 4db intel, erről ennyit, ha az amd számomra használható lenne azt venném, de nem az. Videokátyák terén is addig nvidia volt, amíg az volt használható, most már amd van, mert most már ez is használható - nem dobja el magát 2 naponta a ccc)
-
danih
veterán
Hitgyülissel és Intel fan-nel soha ne vitatkozz )))
Amit irsz, az kétségtelenül valós.
Akkor most hasonlitsuk össze az árakat is...
A játékok még mindig "pure Ghz"-re mennek (ok itt az intel nagyobb cache-el de milyen áron), ezért gyorsabb az X2 a Phenomnál ebben az esetben. -
Csiborbogár
őstag
Nem vitát akarok, csak helyesbítettem. Tudod, mióta kiderültek az Intel és az NV csalásai, már nem hiszem el ezeket a dolgokat, ugyanis nem látni a pontos teljesítményt.
És emiatt Te sem láthatod a pontos teljesítményt.
Amúgy az én AMD-s tapasztaltom az, hogy nekem nincsenek gondjaim a 3GHz-re húzott procimmal a mostani játékok alatt. Ja, hogy nem 90 fps, hanem csak 60? Kit érdekel! -
belaazallat
addikt
Ez így ebben a formában nem igaz! 2400XT-hez nehogy kevés legyen már 800x600ban!
Felbontás, videokari, játék függvénye, hogy mekkora proci kell. Nem mindenki játszik 1600x1200-ban, sokaknak még crt-je van, amin alacsonyabb felbontásban játszanak. Több teszt is mutatja, középkategoriás kártyákhoz 1280x1024 es felbontásban elég egy 2600MHz-es X2-k.
-
diegho
nagyúr
válasz
Csiborbogár #437 üzenetére
Lehet vitatkozni a tényekkel, csak felesleges. Intel logós? CS:source 3 éve sokkal jobban ment amd-n mint intelen, aztán jött a core2 és láss csodát rá lehetett duplázni az amd-re mindenféle optimalizáció nélkül. Nekem teljesen mindegy milyen processzor van a gépemben, csak megfelelően gyors legyen a számomra, ez pedig a Phenom 9600-ról nem volt elmondható, sőt 6000+ X2-őn több játék is gyorsabb volt. Amennyiben vitát akarsz, keress mást, aki nem ismeri a tényeket (és nem tesztel több száz gépet évente), annál lehet több sikered lesz vele
-
danih
veterán
Pl mihez?
Most toltam végig a Crysis-t, 720p felbontáson nyomtam egy 2.8 Ghz alapórajeles X2-vel.
Egyszer röcögött érezhetően - amikor telepakoltam egy hangárt smoke grenade-ekkel - de ugye ez is inkább a videokártya gyengeségéből adódik...
Nem beszélve arról hogy hiába vannak már "évek óta" dualos procik, játékok terén szinte kihasználatlanok... -
Tamarel
senior tag
Ezzel vitatkoznék. Nekem 3800+ as van (2 Ghz) és mivel már alap a kétmagos proci kihasználása, nagyon is szépen megy minden. Tft miatt mindenhol 1280*1024, így meg a videókártya nem bírja. Nagyon is jó lesz az a 4670.
Mondjuk nem vagyok vérpistike, hogy mindenféle fps-ben henteljek ész nélkül... -
danih
veterán
LOL vazz akkor megyek reszelek rajt én is...
Komolyan, kéne valakinek VF700 AlCU LED? Elcserélem bármilyen, csendesebb hűtőre... -
Lampi87
csendes tag
Az lenne a kérdésem hogy AMD Athlon 64X2 Dual Core Processor 4000+ 2.10Ghz proci mire elég egy HD 4670-es videokártyával a mai játékok allat?
-
danih
veterán
Bizony, nem megy rá a Zalman VF-700!
Kell valakinek? -
danih
veterán
Teszem ra a zalmit, mar latom hogy szivas lesz
-
P00By
nagyúr
Lassan már csinálhatna valamelyik gyártó olyan kártyát amilyet szeretnék!
-
SpZ
senior tag
nah hello most:
Gigabyte P35-DS3 rev 2.1
Intel c2d E4400 @ 2.4ghz
2x 1gb kingmax 1066mhz ddr2
Gigabyte 460w = 400w FSPegyenlőre: Gigabyte 3850 512mb ddr3
a vid kártyát cserélni szeretném 4670 re,
kérdés jobb lenne vagy rosszab a gép teljesítménye, és megéri -e?mod:
1440x900 ban játszom -
Chaser
legenda
Jaja, de ezt könnyen kipróbálhatod, ugyanolyan cpu órajellel indíts el pár egy játékot, 800x600-ban, aztán 1024-ben, majd 1280-ban, látom 19-es LCD-d, mind hármat meg tudod oldani, legyen a proci alapórajelén, aztán rántsd meg amíg tudod, és nézd meg úgyis az adott felbontásokon.
-
Rollee
aktív tag
válasz
#19617792 #407 üzenetére
Termeszetesen nem baj,bar kicsit bonyolult lesz a sok kabel miatt mivel le vannak fixalva a gepnel,de a hetvegen megoldom.
Szoval kicsit lama kerdes lesz de gyujtsatok fenyt a sotetsegbe nekem mert nem igazan ertem.
Kisebb felbontashoz erosebb proci kell?
Vagy csak en olvastam el valamit?
"Chaser: 4850-nél 1680-ban viszont sztem elég úgy az x2, olyan vga-t úgyse 1280-ra vesz az ember" -
Chaser
legenda
-
Érdekes hogy a - teszt szerint - a HIS Iceq olyan "hangos", mint a Sapphire 2600XT hűtője... én többet várnék tőle, főleg hogy meg is kérik érte a pénzt. De legalább jól lehűti a kártyát, ezért talán bios-ból majd jól belehet állítani a fordulatszámot, hogy halk és hűvös legyen. Csak az ár nem mindegy. Szerintem a különbségből kijön egy AC S1 Rev2.
-
danih
veterán
Oh, bocsi.
Szoval attol meg hogy rateszem a zalmit attol csak csendesebb lesz, de a meleg nem tunik el - nekem mATX hazam van, 13,5 cm-es magassaggal: a videokartya PCB-je szinte utkozik a haz tetejevel, igy pl passziv hutest sem tudok rarakni. Meg ugye lefele fujja a meleget, ami ezaltal a vidkari alatt megreked gyakorlatilag.
Slothuto elott 92 fok volt load alatt, most 74 volt a mert max.
Most mar csak azt kell elerni hogy kussoljon is -
törölt tag
A 4850-eshez 3,2GHz-en az X2 már kevéske, elmegy vele, csak CPU-limit lenne, nem hatalmas limit, de azért feltűnő lenne.
Ha megkérhetlek, tudnál fotót adni a hűtő-átalakításról? (ha esetleg nem, nem baj) Vagy ha az előző tualj PH!-s (de ha nem PH!-s, nem baj, csak egy e-mail címnek örülnék), akkor meg tudnád mondani ki Ő? Persze mindezt privát üziben.
Nagyon szépen megköszönném!
-
törölt tag
Szia!
Az AMD Athlon X2-d 3,2GHz-en bőven kihajtja a 4670-et. Plusz teljesítmény lenne, szerintem kb 15-20%-os, de ezt csak saccolom. Ez attól függ mekkora felbontásban játszol, mert nagy felbontáson gyorsabb lesz ("sokkal"), mint a 8800GTS-ed, mert annak ott van a memory leak gondja, 320-asnál tűnt fel először. A 4670 a 3850-nel egy szint, ami picit lassabb a 2900XT-nél, és a 2900XT már jóval gyorsabb a 8800GTS-nél (anno 2900XT debütáláskor ugyan lassabb volt, de a jó driverek megtették a hatásukat), tehát kb 10-15-20%-osra saccolom a pluszt a 4670 javára.
Egy kérdés: Amint látom neked Socket AM2-es lapod van, és Cooler Master Hyper48 hűtőd, hogyan tudtad feltenni AM2-re? Mert nekem is az van, és elvileg nem lehet rárakni, Neked, hogy sikerült?
-
Rollee
aktív tag
Hali!
Jelenleg ilyen szekerem van:Gigabyte ga-m59sli-s5 am2 nforce 590 ll AMD Athlon64 X2 5000+ BE @3200MHz ll CoolerMaster Hyper 48 ll 2x2048MB/800MHz Dual kit DDR2 Geli Black Dragon ll ASUS GF 8800 GTS 320 DDR3 1.1 ns ll Chieftec 450w
Ha a 8800GTS-t(asszem G80-as) lecserelem egy 4670-re kb hany %-os lesz a gyorsulas jatekok alatt?
Eleg a karihoz az Athlon X2 3200MHz-on?Udv.: Rollee
-
danih
veterán
Egyelore a Sapphire-on kivul a HIS, az ASUS es az MSI kartyajat lehet kapni.
HIS-rol most linkeltek tesztet - az erdekes az hogy emlitesre kerul hogy az is hangos.
Sztem vegyel Sapphire-t es szamolj ra meg 4-5 ezret egy zalman hutore, vagy az aerocool passziv megoldasara.
Új hozzászólás Aktív témák
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Xbox tulajok OFF topicja
- Gumi és felni topik
- Synology NAS
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Call of Duty: Black Ops 6
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Projektor topic
- Revolut
- További aktív témák...
- ASUS RTX 5070 Ti 16GB GDDR7 PRIME OC Edition - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Lenovo RTX 3080 OEM 10GB Garanciával!
- RTX 5070 Ti OC 16G/új, bontatlan/ garancia/ beszámítás/ ingyen foxpost
- ASUS RX 5700 XT 8GB GDDR6 ROG STRIX OC Eladó!
- ASUS ROG STRIX RTX 4070 Ti SUPER OC Edition 16G (kishibás) videokártya garanciával
- BESZÁMÍTÁS! HP 15S-FQ1045NH 15 FHD notebook - i5 1035G1 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics WIN10
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- iKing.Hu - Honor Magic V2 Black Használt, karcmentes állapotban 16 GB RAM / 512 GB tárhely
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő (használtak)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest