Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Rap, Hip-hop 90'
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- tordaitibi: Chatcontrol
Új hozzászólás Aktív témák
-
e.peti
csendes tag
Helo !
Az lenne a kérdésem...hogy melyik VGA-val járnék jobban...az árakat most ne nézzük...
HD 3870 vagy HD 4670 ?... és még az lenne a kérdésem hogy ezekhez a videókártyákhoz elég lenne egy 350 es fsp táp ? -
Chaser
legenda
válasz
smilecat #1288 üzenetére
Sajnos egy korrekt mérőműszert még a válság előtt se lehetett 10k alatt kapni, bár lehet szerencséd volt...
#1290 Moric: Ha nem számít a többletfogyasztás meg a nagyobb méret, akkor vegyél 256-os MSI 3850-et, csúnyán elveri a 4650-et...és valszeg olcsóbban is megkapod, 14-16k, amíg még van a boltoknak készleten.
-
sysrq
őstag
Terhelés nélkül.
Terhelve.
Monitor nélkül. -
Moric
aktív tag
Gondolkodtam egy 4670-es vásárlásán. Sajnos az árak jól felmentek az elmúlt 2 hétben. Így a rendelkezésre álló keretből csak egy 4650-esre futja.
Az lenne a kérdésem, hogy a 4650-es hogy bírja a tuningot? Elérhető vele 4670 közeli teljesítmény?
Én főleg stratégiai játékokkal játszom, ezt szem előtt tartva érdekelne a teljesítménye a 4650-nek a 4670-hez viszonyítva. -
nem kell számolni semit(max a két mód közötti különbséget)..azonnal kimutatja hogy éppen mennyit fogyaszt a konfig vagy bármi ami rá van kötve...sokfajta mérésre ad lehetőséget..egésznapos érték,órai,pillantnyi..és még sok mindent..
nagyon jó kis cucc..pont ezért vettem ...
ma már 900 ft-ért odaadják..én még 6000.ért vettem..
egyébként ezen a konnektoron csak ezek vanak rajta..semmivel nem kell közösködnie..így lett kialakítva a lakásban minden...
fagy53
az alaplapi VGA-s mérés csak egy kis plusz dolog volt..(kíváncsi voltam a különbségre) -
Chaser
legenda
válasz
smilecat #1273 üzenetére
4670: max 75W
3850: max 95W
Ezek a hivatalos adatok, és AMD-nél ezek igazak is szoktak lenni...1ébként nem tudom milyen műszerrel mérsz, a legbiztosabb ha csak a gépet hagyod a hálózaton, és bejegyzed a teszt előtti mérőállást az órán, és a teszt utánit, és akkor lehet számolni. -
fagy53
nagyúr
válasz
smilecat #1284 üzenetére
Direkt írtam, hogy csak egy példa az összehasonlítás végett, írhattam volna ilyen erővel 90W-ot is!
Nem tévedtél semmit, jól mértél és megtudtad, hogy mennyit fogyaszt a konfig idle és load, csak azt nem értem, hogyan jön ide az alaplapi VGA-s mérés, annak mi értelme volt? -
nem fogyaszthat idle módban 45-50w-ot ha a max elérhető a PCI-E csatolófelület miatt 75w és én a két állapot között 55w-ot mértem...
ha hozzáadom a te általad írt értéket (45-50w-ot) akkor
azt akárhogy is számolom 100-105w lenne load módban..olyat meg nem mértem..
ez is csak egy példa..de mindenki tévedhet(én mindíg
)...nekem az a lényeg megtudtam mennyit fogyaszt, más nem érdekel...
-
fagy53
nagyúr
válasz
smilecat #1279 üzenetére
Csak akkor következtethetnénk a mérésedből a 4670 fogyasztására, ha ismernénk az int. VGA fogyasztását, így akárhogyan is számolgatsz, mindig a két VGA különbségét boncolgatod!
Nem mindegy, hogy az int. VGA mennyit fogyaszt! PL: ha idle 2W-ot, akkor a 4670 17-21W körül, és ha idle 30W-ot akkor a 4670 45-50W-ot. Ezek csak példák annak érzékeltetésére, hogy mennyire levegőben vannak ezek az adatok. -
semmi nincs húzva a gépen, tök alap
csak egy 27"-os moncsi lóg a végén...egyébként kiszámítgható az idle és a load is.
az alaplapi vga alsó határa és a 4670 alapmérés felső határa..tehát a 160 és a 181..ez ha jól számolom 21w(+5w) tehát 20-25w közé lehet rakni..
ha a mérést nézzük akkor 243-160 = 83w?.(vagy a 226-160=66w).
tehát a load az 60-75w közé tehető..ez csak becslés...a konfig mindíg ugyanaz és mivel csak a vga változik ebből kiszámíthatóak az adatok..meg ott vannak a mérési eredmények..
csak nektek
kikapcsoltam a monitort akkor a fogyasztása a gépnek idle 75w .
load: 130w..tehát a különbség(55w) kb ugyanaz minha be lenne kapcsolva a monitor -
diegho
nagyúr
-
fagy53
nagyúr
válasz
smilecat #1273 üzenetére
Szépen kimérted az alaplapi VGA és a 4670 közötti különbséget, ez kb 15W.
Elhiszem az értékeket, de ebből mi következik? A 4670 idle és load fogysztásáról semmit nem tudtunk meg, legfeljebb azt, hogy alapon kicsit sokat fogyaszt az ismeretlen konfigod, gondolom húzod rendesen.
Célszerű az ilyen tipusú méréseknél a konfig fogyasztását a lehető legjobban lecsökkenteni, proci, memóriák alapfeszen vagy alatta, felesleges meghajtók lekötve stb. -
nos ..senkit nem akarok semmiről meggyőzni, mert nem érdekem és nem is érdekel..
én nem kézrátevéssel hanem mérőműszerrel mérem azt, hogy mit fogyaszt a készülékem
sajnos olyan készülékem nincs ami csak a VGA kártyát méri , hanem itt az egész gép fogyasztását mértem...
az alapjáratból és a terhelésből ki lehet számolni mennyivel többet fogyaszt ha renderelek ill játszom vele..
a külső perifériák ugyanazok, azokat nem változtattam csak a vga kártya van kiszedve az utolsó mérésnél.minden tesztnél 1 órát járattam a gépet..a tesztprogram az atitool és abban is az a szőrös kis kocka ami mocskosmód megizzasztja a kártyákat.
a hőmérsékletet a catalyst control centerben néztem(8.10-es driver)
itt most nem fps értékeket akartam látni hanem azt hogy mit fogyaszt ez a kártya alaphelyzetben ill terheléssel.
a tesztelés közben a böngésző ment, photoshop ill egy letöltés..sapphire4670
alapjáraton a rendszer :
watt fogyasztás átlag :175-181w
0,93A
hőmérséklet: [link]
----------------------------------------------------------------------
terhelve:
watt fogyasztás átlag:226-243w
1,20A
hőmérséklet: [link]ha az átlagok első számjegyeit nézem(175/226) akkor 51w(1nap-1,224kwh), ha az utolsókat(181/243) akkor 62w-al(1nap-1,488kwh) többet
fogyaszt..
-----------------------------------------------------------------------
alaplapi vga kártyával:
watt fogyasztás átlag:160-163w
0,83Aterhelve:
watt fogyasztás átlag:170-175w
0,89A
-----------------------------------------------------------------------
tehát a két konfig közötti eltérés az alapmérésnél 15w..biztos vagyok hogy az alaplapi is fogyaszt valamennyit, de ezt már nem tudom lemérni...ahogy (#1259) glutamin írta, nem lehet ugye több a fogyasztása a PCI-E csatolófelület miatt(75w) ill azért mert nincs külső tápcsatlakozó rajta(szerencsére) (ezt a 75w-ot terhelésnél úgy látszik maximálisan ki is használja..)
a 3850-es kártyákról csak annyit, ha jól emlékszem azokon volt tápcsati és anélkül nekem el sem indult a gépem ha nem dugtam rá..tény és való, hogy nekem még a legelső szériából volt a kártyám amin nem volt ilyen fejlett energiagazdálkodási lehetőség..nem tudom hogy ezekből adtak-e ki rev2-es vagy akárhányas kártyákat amin ezt javították...
a hátsó tápcsatlakozóból adódóan biztos hogy többet fogyaszt mint ez a kártya, de ezt valaki másnak kellene lemérni, mivel nekem nincs már meg kb 1 éve....akkoriban lemértem és ami eredményt kaptam az nem teszett ezért eladtam.
viszont egy valamit nem értek..akárhol nézem a netet, mindenhol nagyobb értékeket írnak fogyasztásban mint amit én mértem..bocs az OFF-ért.
üdv
smilecat
-
brownus
veterán
üdv!
egy zafír hd 4670-re rámegy egy Accelero S1 borda? mert azt mondja, hogy; ATI: HD 3870, 3850, X1950, X1900, X1800 serieshez jó, és nem ismerem a 38xx sorozat tagjait. ugyanott vannak -e a furatok mint a 46xx kártyáknál?
-
törölt tag
válasz
glutamin #1248 üzenetére
Nem teljesen Ringbus memvezérlő van benne, hanem az utódja a Központi Hub-vezérelt. A Crossbar más, de tény, hogy valamit nagyon jól kifőztek az AMD boszorkánykonyhájában, mert a 4670 piszok jól sikerült. A lényeg a PH! tesztben az első oldalon a 2. és 3. bekezdésben van, talán az megmagyarázza a 4670 jól szereplését. [link]
A Hardspelles teszt meg nem túl jó, mert HD3690 a 320 SP / 128 bit ellenére nem ugyanaz, mint a 4670.
-
tzsolesz
nagyúr
Nah, visszatért a PCX-re is mindhárom verzió. A Sapphire, és az MSI 23.5 K környékén, az Asus pedig 26.5 K környékén. Nem semmi.
Én ilyen 23-25k-ót maximum a 4830-ra szántam volna. De annak a kezdő ára is 32K itthon. Mivel már lehet kapni....
szóval aki akkor nem vett 4850-est amikor 30-32K volt, az most megveheti a megcsonkított, lebutított társát ugyan ennyiért.
-
Chaser
legenda
válasz
gtasystem #1255 üzenetére
Elég sokat megy a gép, napi 8-10 órát, és nem átalánydíjat fizetünk.
#1257 smilecat: Akkor ezexerint mindenki téved
Most nyomtam 1 óra krájziszt, a 26%-os ventivel volt game alatt a 3850 45-50 fokos, kézzel is ellenőriztem. Olyan rengeteget nem fogyaszthat...ha az elmondásod igaz, mit eszik egy 4850? 200W-ot?
#1259 glutamin: Jah, erről lehet szó. Aki 24/7-ben gamel, az már biztos megérzi a villanyszámlát
Félreértés ne essék, nem vitatom, hogy a 4760 fogyaszt az "erős" kártyák közt a legkevesebbet, többek között ezért is szerettem volna olyat...kigamelem magam a 3850-nel, aztán karácsony előtt valszeg úgyis megy..jövőre meg talán helyreáll a forint, és akkor már jóhet majd egy 4670, tavasszal, nyáron úgyse játszok
-
glutamin
őstag
Akkor lényegében az architektúrát optimalizálták a mostani játékokhoz. (ezt már nem először teszi meg az ATI az Nvidia miatt)
A fogyaztása tényleg nem lehet több 75 wattnál ugyanis a PCI-E annyit tud tápcsati nélkül.
Azért egy gyors fejszámolás a fogyasztás költségeiről:
1kWh áram kb 40Ft
ha 24/7 ben megy a gép az havi szinten 24*30=720 óra
5000Ft/40Ft/kWh=125 óra 1KW-os fogyasztással vagyis:
125000/720=173W-os különbség kell kb.Ennyi biztosan nincs a két kártya között. De legyen mondjuk 50W, akkor az havi szinten max 2e Ft. Viszont egy év alatt már 12*2=24e Ft. Úgyhogy ilyen jellegű használatnál tényleg nem mind1. (bár idelében valszeg nincs 50W különbség se)
-
nekem tök mind1 ha 2év garit ad hozzá...eddig még soha nem volt gondom vele ha cserélni kellett..a kártya bontatlan volt..
az árakról csak annyit hogy nem mind1 hol laksz..példaként:
az én számlám az Elmű szerint 13.000ft
ugyanez annak aki monori erdőn lakik 7200ft!!(a kollegám lakik ott és kíváncsiságból néztem meg egy számláját mert sokalta) a szolgáltató teljesen más így olcsóbb az áram nekik. majdnem feleannyit kell csak fizetniük mint nekem...azt hittem rosszul látok, de nem..erről ennyit...
a fogyasztásokról meg különböző oldalakon tájékozódhatsz és én még keveset is mondtam...jópárat átnéztem elhiheted.....de mint írtam hamarosan kiderül mit eszik a kártya...szerencsére van integrált cucc (is) a gépemben így nem esik nehezemre megnézni az eredményeket.
pl:
[link]
[link]
[link]
én sem hiszek el mindent, de saját magam csak nem verem át...egyébként az is csak úgy derült ki hogy ennyit eszik a 3850 (első szériás)hogy mindent kihúztam itthon a konnektorokból és külön mérőműszereket használtam ezek fogyasztásának ellenőrzésére..először a hűtőre gyanakodtam, de az tök stabilan mutatott ugyanannyit...és egyedül a kártya lett beszerelve a gépembe..más változás nem történt itthon...érdekes ahogy kivettem a gépből azonnal visszament a fogyassztásom az én átlagomra....szóval a saját bőrömön tapasztaltam meg mennyit is eszik egy ilyen kártya..ezután nekem mondhat bárki bármit...
-
Tamarel
senior tag
Néhány észrevétel, Asus 4670:
- alapból tényleg hangos, viszont 5V-ról 3 centiről is hangtalan
- 37 fok üresjáratban (165/250mhz)
- nem azonnal veszi le az órajeleket, úgy fél-egy mp késéssel (teljesen jó)
- bios update egyből ment bele, ha jól vettem észre bekapcsolásnál/újraindításnál kicsit várt a kártyára a bios a régivel, míg az újjal már nemEgyenlőre ennyi adat van csak.
-
Chaser
legenda
Az enyém se eszik 100-nál többet, elhiheted
#1248 glutamin: A textúrázókat megduplázták, a ROP egységeket meg felezték, gpu és ram órajel magas, ez némileg ellensúlyozza a 128 bites ramvezérlőt...sztem ennyi a titok.
#1250 smilecat: Nem bazárosokra és használt lelőhelyekre vagyok kíváncsi
A 3850 havi 5-8k-val dobta meg a villanyszámládat a 4670 ellenében?
Az igen érdekes lenne. Az egész havi villanyszámlánk szokott lenni 5-6000ft...ebben benne vav egy baszott nagy hűtő, igaz A+, egy kis 51-es tv, egy LCD tv, aminek 140W TDP-t írtak, mikro, mosógép, világítás, meg a gépem 19-es LCD-vel, eddig csak igp volt a gépben, majd most meglátjuk...
"a 4670-es kártyához alapon 40-55w-ot írnak játék közben meg max 147w-ot..." Ezt honnan vetted? Idle értéket nem ír a gyártó, amennyiben tényleg visszaveszi a gpu és ram órajelét/feszültségét 20-30W-ot ehet, max TDP 70W, ergo játék közben is 70W a max.
-
majd kiderül mennyi ennek a fogyasztása(addig úgysem hiszek el semmit
)...direkt vettem olyan fali aljzatot ami méri a komplett fogyasztását a gépnek...
amint tudok eredményeket ide beírom...
-
gtasystem
őstag
válasz
tzsolesz #1243 üzenetére
pedig igen..csak nem ebben a topikban..
véletlenül besasoltam és tessék..
smilecat: natessék.. épp rádumálom magam a 3850-re.. még jó hogy benéztem ide is..épp pár napja mértem le a kis asztaligép+monitor+tv kombóm 4000ft-ot eszik havonta mivel megy egész nap..és még videokártya sincs benne..
asszem végignyálazom a 4670 topikot..
-
válasz
smilecat #1250 üzenetére
naszóval fogyasztás..
igenis számit, de hosszútávon...nekem itthon 3 gép pörög, ebből 2 a gyerekeké mert utálom ha az én gépemet cseszik szét amit munkára használok.
az én gépem 24 órából -24-et megy..amit nappal elkészítek munkámat azt éjszaka töltöm fel..
most váltottam 4670-es kártyára a fogyasztás miatt..az előző kártya 3850 olyan szinten dobta meg a havi villanyszámlámat hogy azt hittem félrenyelek azonnal...
semmi tuning a gépben minden alapon megy...de így is 5-8000 ft-al dobta meg a nem kevés villanyszámlámat...14.000-ről ugrott 22.000-re...
szóval felőlem írhatnak bármilyen alacsony fogyasztást akkor hiszem el ha én tapasztalom ill már sokan írják ezt fórumokon...
a 4670-es kártyához alapon 40-55w-ot írnak játék közben meg max 147w-ot...
nekem már megérte...
-
glutamin
őstag
Mondjuk az tény, hogy az 3850 vs 4670 viszonyban bizony valamit nagyon eltaláltak a 4670 estében. Lehet, hogy a ringbusról a crossbarra való visszatérés is segített valamennyit. A ringbus igazából az 512 bit miatt jött be elsősorban (ahol a crossbar megoldás már nagyon összetett lett volna)
-
Chaser
legenda
A 4670 fogyasztása max 70, a 4650-é max 55.
Tuning nem hinném hogy annyira ismeretlen az "átlagfelhasználónak", már sok vga is eleve OC jelöléssel jön, a lowend lapok is tuning BIOS-szal, nyilván ennek oka van...
szerk: #1245 tzsolesz: Én "muszájból" vettem a 3850-et, mert sajnos zafír már nem volt a nagykerekben 4670-ből, MSI hűtése is hackgyanús volt, az asus meg qrva drága
Mind1, erre van 3 év gar, és már nemcsak árlistán látom
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
birozoli7800 #1236 üzenetére
Szerintem 4670-et 18K-ért, vagy 3850-et 16K-ért
Úgy gondolom az újabb játékokban, mintha a 4670 jobban telesítene. például Crysis, FC2.
3DMark06-ban a 3850 erősebb, Vantege-ban a 4670.
Itt egy teszt, amit eddig én sem láttam.
-
sysrq
őstag
Kipróbálnék két 4670-et CF-ben. Ki tudja milyen mostanában a játékok CF támogatása? (Maradjunk az elmúlt fél évben bemutatottaknál.)
-
Gyuri27
félisten
válasz
Bernardo20 #1237 üzenetére
22-23 pénzért az iponban pl találsz (msi, sappi, giga).
-
Bernardo20
őstag
Én is szeretnék belépni a 4670-as klubba,csak az a baj, hogy sehol sincs...
Illetve jó áron nincs.Tudtok olyan boltot ahol van is raktáron és 20k fölé nem nagyon megy az ára?
köszönöm,
Bernardo -
birozoli7800
senior tag
Szevasztok most akkor meik kártya erősebb 3850 v 4670 mert holnap már vga-t váltok!
-
válasz
glutamin #1228 üzenetére
jogos a komment, viszont itt a 3850-hez hasonlítjuk, aminek szintén nem alacsony az órajele, vehetjük úgy, mintha 160-bit VS 256-bit menne azonos órajellel - azért az még mindig nagy differencia. vagy nézhetjük úgy is, hogy a 4670-nek 40%-kal magasabb az órajele, mint a Galaxy 7300GT-mnek volt (amit nem tuningoltam, mert akkor csak 10% lenne
)
én láttam mindkét féle tesztet (olyat is, ahol kijön, olyat is, ahol nem), ezért vagyok bizonytalan. -
as_Rock
őstag
válasz
Bluegene #1229 üzenetére
Nem is mondtam, hogy 25-ért megéri
Ellenben te szépen mosod a 3850 piaci használt árát a legdrágább bolti árával a 4670-nekÉs egy egyszerű kérdésre válaszolj: Az általam linkelt házba tudsz-e ugyanennyit vagy kevesebbet fogyasztó, de legalább ilyen erős VGA-t a 4670-en kívül
-
-
Bluegene
addikt
válasz
as_Rock #1224 üzenetére
18ért megéri, de 25ért
egy 3850-est ügyes alkudozással 13-14-ért megkapsz, ugyanazt tudja, azért aki 4670est vesz annak számít 10-12000 Ft(lásd ph teszt, persze h a kifutó szériát nem preferálja a driver)
az h hivatalosan mennyit fogyaszt nem tükrözi a valóságot, az számít amit mértek, különben is te szoktad állni a villanyszámlát
-
glutamin
őstag
Szerintem ezt a 128bites vezérlő dolgot így önmagában nem kellene használni. Itt mindig egy adott mem sávszélességről beszélünk. (a magas órajel ellensúlyozza valamelyest a kis keresztmetszetet). Élsimítással bizony elég jól kijön ennek a mem-sávszél keresztmetszetnek a szűkössége.
-
válasz
as_Rock #1224 üzenetére
ill. ehhez annyit tennék még hozzá, hogy most 256M-s 3850-et nem valami nagy ötlet venni - már több olyan játék is van, ami kompromisszumok nélkül már 12x10-ben sem megy.
az, hogy a 128-bites vezérlő ennyire kevéssé fogja vissza a 4670-et, még talányos nekem egy kicsit - biztosan sokat számít az RV7xx széria áttervezett cache-hierarchiája is, de azért szívesen ráereszteném a saját teszt-szetemet, hogy megnézzem, nincs-e valami rejtett akna ebben a témában. a 2008 előtti játékok AA mellett jellemzően eléggé érzékenyek a sávszélességre.
-
glutamin
őstag
Mire kijön a gta4 remélhetőleg megint normálisak lesznek az árak.
-
diegho
nagyúr
-
as_Rock
őstag
válasz
Bluegene #1223 üzenetére
11W
De hivatalosan (ATI) a 3850 95W, a 4670 60W-ot eszik max. terhelésen.
A plussz hő pedig pl. egy ilyen házban sokat számít, mint ahogy a méret is (3850 fizikailag se fér bele
) de úgy látom el se tudod képzelni, hogy másnak más a fontos...
Tuning a vásárlók nagyrészének ismeretlen fogalom, ne a Ph-ból indúlj ki
és már most is az első driverrel alapon sok játékban lenyomja a 3850-et a kártya. A 128bitnek mint a tesztek is mutatták nincs igazán negatív hatása, ez már nem a régi architektúra.
Egyébként se korrekt összehasonlítani egy kifutó széria bolti árát egy új kártyáéval
-
Bluegene
addikt
válasz
as_Rock #1222 üzenetére
[link] fogyasztás nevetséges, mégis az a 3 watt mit számít? ha egy villanykörte 60W-os, a válasz: semmit, na jó 30 forintot egy félév alatt kábé
a 3850 256 bites, 669 mhz-es, amit én 760mhz-re emeltem, és normálisabb hűtője van
a 4670 128 bites 750mhzes, azt nem tunningolod az egekig
lényeg hasonló képességűek csak a 3850-es egy szent istvánnal olcsóbb(15K), a 4850 meg egy szent istvánnal drágább(35K mondjuk) és 2X olyan erős, szal úgy érzem rosszul van beárazva a 4670, ettől még jó kis kártya de nem ennyiért
-
as_Rock
őstag
válasz
Bluegene #1221 üzenetére
Akinek 3850nél kisebb és kevesebbet fogyasztó kártya kell az nem sokra megy egy 3850-el
4850 ugyanez pepitában, ráadásul még többet fogyaszt és mégerősebb proci kell alá
Arról nem is beszélve, hogy az olcsó 4850-es mítosz akkor volt igaz, amikor 17-ért nyomták a 4670-et
Ha körbenézel az aprón, vagy felhívod a boltokat akiket kidob az árgép szemebesülsz vele, hogy bizony hasonló arányban drágultak a 4850-ek is
-
Bluegene
addikt
válasz
birozoli7800 #1219 üzenetére
ezt nekem írtad? veszel bele egy erősebb, nagyobb szorzójú procit később
-
birozoli7800
senior tag
Csábító csábító. csak mennyire kellene felrántani as procimat hogy kihajtsa. Bár ez elég OFF mert nem a 4670-ről van szó.
-
Bluegene
addikt
válasz
birozoli7800 #1207 üzenetére
nem akarok a kártya ellen szólni, csak felhívom a figyelmet hogy 25K-ért bolondság megvenni, 29K-ért már kapsz rendes 4850-est ami ugye 2Xolyan erős[link]
(vhol olvastam h 25-ért vette valaki a 4670-est
)
-
gps76
őstag
Sziasztok!
4670-en miért nem megy rendesen a Flight Simulator X?Majdnem ugyanolyan mint az integrált 780-ason.Akárhova állítgatom a részletességeket,minőséget.És 1024-ben menne,tehát nem is nagy felbontásban.
4000+ x2 AMD,2 GB ram,stb. -
Speed®
titán
válasz
tzsolesz #1213 üzenetére
1024x768 = 0.78MPixel -> 1280x1024 = 1.31MPixel (+66%)
1280x1024 = 1.3MPixel -> 1680x1050 = 1.76MPixel (+35%)
Tehát feleakkora a terhelésváltás, nyílván kevésbé lassítjaAmi a beszerezhetőséget illeti: jó áron csak apróból lehet
Felmentek az árak brutálisan, nesze nekünk "karácsony"
LANos masinámba akartam egyet, de valszeg csúsztatom.. -
Valaki tudna nekem küldeni egy Sapphire HD 4670 bios-t mailben?
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
barnam_ #1206 üzenetére
Jó az még 1680-ban is szűrők nélkül (vagy 2xAA-val), mediumban. Kivéve a Crysis-t.
Unreal engine játékok(Turok, Frontline Fuel Of War, UT3, Brother in Arms stb...), Fifa09, COD4, Pro Street, Overlord, GRID, stb.. Le szarja a kari, szépen fut mind, és ezt öcsémnél teszteltük. Mint a villám.
Ahhoz képest hogy 1280 és 1680 között számszakilag nagy különbség látszik, a teljesítményre való hatása nem lineárisan következik. Míg az 1024x768-ről váltáskor igencsak nagy fps különbség látható.
De ezt majd egy szaki megmondja.....Jah, és a 4670 sapphire-ra is visszatérve: Ma felhívtam egy pár helyet én is, és azt mondták majdnem mindenhol, hogy már egy hete nincs, mert azonnal alviszik, meg lefoglalják ha jön készletre. Hiába van kinn a webshop-on, az már csak mutatóban van ott.
De ez nem csak a sapphire-ra vonatkozik. Talán a PCX-en van Asus, de az meg drága, és nem jobb a Sapphire-től. -
goro1000
aktív tag
köszi de má elfogyott nekik
-
goro1000
aktív tag
válasz
birozoli7800 #1207 üzenetére
2 napig kuttatam érte és csak FIRSTCOMPUTERban van raktáron.
és mindenüt simán 22k felett van+a kiszállitás -
goro1000
aktív tag
hd 4670 jó a20 colos monitorhoz
Új hozzászólás Aktív témák
- Boya BY-M1 mikrofon
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- iKing.Hu - Motorola G86 5G Dark Blue Használt, karcmentes állapotban 8 GB RAM / 256 GB tárhely
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest