Hirdetés
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- moongoose: Mennyire tűnik kamunak ez a weboldal? http://kymera.hu/
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Oldman2: A KOReader ebook olvasó program
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kowa
tag
Egy Radeon 4670 vásárlása elött állok. Mivel hogy PCI-E 2.0 ás elindul ugyanugy egy PCI-E 1.0 alaplapban is ? Az áldozat egy ASUS A8N SLI alaplap
-
Pala
veterán
Ezzel egyetértek!
Mint emíltettem, én csak a magam nevében beszélhetek. Azért venném az 512-est, hogy legalább a laggolás megszűnjön és ne kelljen csak azért lejjebb venni a beállításokat (főként textúrákat), mert még a memón is sprórolni akartam, pedig egyébként a kártya még bírná. Én így látom.Azt viszont nem tagadom, hogy a 256 olyan áron kitűnő vétel.
Még így is sokkal jobb, mintha 8800GT-ből venne 256-osat. -
válasz
tzsolesz #1995 üzenetére
ki tudja?
egyfelől, ha elkezded összeadni az overclock, a hatékonyabb memória-vezérlő és a jobb cache-hierarchia hatását, minden bizonnyal nem lyukadsz ki rettenetesen messze a 3850 számaitól - erre utalnak a real-life tesztek is.
másfelől, a Te fizikai sávszélességed fele a 3870-ének, miközben a kártyák egyéb paraméterei jópár helyen egyformák - és gondolom, a 3870-et sem viccből szerelték gDDR4 memóriával.a nagy kérdés az, hogy a közelgő újabb generációs engine-ek mennyire lesznek éhesek sávszélesség tekintetében. ha tényleg divatba jön a számos párhuzamos render target használata, akkor az a 4670-nek nem annyira jó hír (a memória mellett a 8 ROP miatt sem). az intenzívebb postprocessinget, úgy tűnik, bírja, az ALU:TEX arányban meg csökkenésre nem számítunk. kb. ezek a legnagyobb fogyasztók - nézzük meg, mit hoznak a DX10.1-gyel (is) fennhangon hirdetett engine-ek.
-
Chaser
legenda
Nyilván nem progamer vesz 3850-et 256 megával..amennyibe kerül, azért jobb nincs, a legtöbb 3650/26xt/86gt modell többe kerül mint ez a kártya. Azért egy 4670 meg 3850/256 között árban megvan 5-6k is, na most a jövőre nézve a 4670 se túl biztató..de 512 megás, kisebb, kevesebbet fogyaszt, valszeg az újabb játékok jobban fexenek majd neki, újabb az UVD rész, 7.1 már a hang is -bár ez valszeg nem sokakat hat meg-, ezeket nézve biza jó kártya az is, ezért veszem majd én is többek között az eadott MSI 3850 helyett
-
persze, hogy irritáló, ezért érdemes eltökölni a beállításokkal, amíg nem fog akadni.
az a gondom a 20e FT körüli VGA-kkal, hogy mindegyikben van valami olyan kompromisszum, ami a jövőben csúful vissza tud ütni. ha ezt szeretné elkerülni az ember, akkor 9800GT-nél vagy 4830-nál lejjebb nem próbálkozik. ha viszont rá van kényszerítve anyagilag a kompromisszumra, akkor biztosan csábító az a 4e FT is, amit egy 256M-s 3850-nek meg tud spórolni. -
brownus
veterán
biztos ami biztos beraktam még két potival egy-egy ventit előre és hátra. az első a két vinyóra fújja a levegőt, a hátsó meg a proci bordára, és a vga kártyára.
ezt szedjem le? -> RivaTuner v2.11 frissebbet nem találtam
-
brownus
veterán
szia,
ráment a northpole
a külső (nézőpont kérdése, a kártya végénél lévőt) bordát fel kellett hajlítanom mert hozzá ért volna egy kondihoz, kb. 2mm-el. mi a max hőmérséklet amivel még elmennek ezek a zafírok? a northpole 1000 bordával és a ventivel: 39C/58C (far cry 2-vel nyomtam negyed órát és közben néztem a gpu-z 0.2.8-vel. 2 fokkal melegebb mint a gyári hűtéssel... nem tudom mennyire pontosak ezek az értékek, mivel lehet még megnézni a gpu hőmérsékletét?
csináltam pár képet;
gpu
meztelen kártya
megkenve egy kis szilikonnal
northpole 1000-es bordával
hajlítás a kondi miatt
bent a házban -
Pala
veterán
Én is eljátszottam ezt a FEAR-el.
A 256-os 9600XT-men maxra húzhattam a textúrákat, míg a 128-as 9700Pro-n lejjebb kellett vennem, holott az utóbbi kártya azért nem kevéssel gyorsabb volt.
Sajnos én láttam, hogyan "viselkedik" a 256 mega, ha játék közben belaggol, az azért eléggé irritáló tud lenni. Pl. Crysisben mikor a távcsőbe nézek bele, vagy mikor ráfordulok hirtelen egy nyílt terepre, csúnyán beakadt. Azelőtt 512-es X1950Pro-m volt, és ott ez nem jött elő, pedig a kártya sebessége fele a 3850-nek. Azóta 512-es 4850-em lett, viszont kevesebb rendszermemóriám, és most megint jó.
Mondjuk igaz, hogy a kártya teljesítménye véges, és az idő előrehaladtával egyre jobban kifogy a szuszból, ezen pedig a 512 vram se fog segíteni, viszont ha legalább ezt a laggolás-szerű jelenséget meg akarjuk akadályozni, és valakinek ez megér pár ezrest, akkor azért mégiscsak érdemesebb azt, vagy 4670-et venni (abban tudtommal nincsen 256-os).
Én csak a magam nevében beszélhetek, de manapság újonnan már nem vennék 256-os karit, főleg, hogy ezek a Radeonok még 512-vel is abszolút jó árban vannak a saját kategóriájukban. -
ha az ember hajlandó közepes kompromisszumokra, akkor el lehet vegetálni a 256M-val is. a textúra-minőséget szép sorban minden új játékban le kell majd venni, és az AA-t is el kell majd hagyni - de azt a kártya kapacitása miatt amúgy is hamarosan el kell...
én anno játszottam a FEAR-rel olyan kártyán, ami 128M-s volt és ráadásul AGP-s
-
Májsztró
addikt
válasz
Balage21 #1980 üzenetére
akkor egyszerűen nem jól ismeri fel a dolgokat ... BIOS-ba amúgy is az összes fizikai memóriát listázza , nem a win alatt használtat ... szóval BIOS-ba tutira nem tudod meg hogy vesz-e el valami a ramból
Egyébként mikori everested van ?
lavalys.com-ról szedd le az ingyenes ultimate versiont ! Az tutira kiírja
-
Pala
veterán
válasz
Tristis #1972 üzenetére
Hát igen, az ár is fontos tényező, szó se róla. De 2 évig tutira nem lesz elég, már csak a memória miatt sem, ezt (sajnos) én merem garantálni neked. 1 évig volt ilyen kártyám, úgyhogy nem a netes grafikonok alapján beszélek, hanem saját tapasztalatból. Pont azért váltottam én is, mert kevés volt a vram. Illetve most még határeset, de a jövőre nézve tutira nem lesz elég. Egyébként a kártya teljesítménye még mindig elég jó; én amondó vagyok, ha valaki komolyabban játszadozni akar, akkor Ati fronton a 3850/4670 a minimum, ezekkel szinte minden elfut 1280x1024-ben, igaz, nem 8xMSAA-val.
Viszont a 256 mega....hát ne legyen igazam, de szerintem azon elvérzik a kari néhány hónap múlva.ui: hehh, ugyanolyan procim volt, mint neked.
Szóval asszem elmondhatom, hogy képben vagyok a várható teljesítményt illetően, amennyiben mégis ebbe a kariba ruházol.
Amit én - mégegyszer hangsúlyozom - nem tartok rossz kártyának, de valahogy megnyugtatóbb lenne egy 512-es feliratot látni a végén.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Tristis #1972 üzenetére
Amelyik proci nem hajtja ki a 3850, az nem fogja a 4670-et sem. De így igaz fordítva is. A 3850 egyáltalán nem gyengébb a 4670-től. Az esetek jelentős részében ugyan azt a teljesítményt hozza mindkét kari, illetve pár esetben a 3850, pár esetben pedig a 4670 erősebb a másiktól.
A 256Mb-os 3850 is nagyon szuper vétel, ha azt nézzük, hogy volt az már 40-50.000 HUF is. Most meg csak 16.000 HUF. Én 24.000 HUF-ért vettem márciusban a HD2600XT-met.
-
tzsolesz
nagyúr
-
Tristis
őstag
Skacok most vennék ilyen kártyát. Melyik gyártót ajánljátok?
- Sapphire
- Asus
- Gigabyte
- MsiA lényeg: ne legyen hangos és ha lehet nem menjen szarrá a csapágya 6 hónap után... (mint a 8600Gt Galaxymnak). Előre is köszi a választ
-
goro1000
aktív tag
Fiuk leteszteltem a 4xes slotot a GRIDDELel 1680x1050 minden maxon
Frames, Time (ms), Min, Max, Avg
1487, 35376, 2, 62, 42.034
A 16xos slotban pedig ezek az értékek
Frames, Time (ms), Min, Max, Avg
1775, 44687, 2, 63, 39.721
Szerintem a 4xes olyan mint egy 16xos semmi butitás nincs. -
nesa
veterán
válasz
barnam_ #1953 üzenetére
Mester a Ds3 gigakon valahol van 1 ilyen menupont ahol a 16x sint lehet butitani 8x ,4x, 2x talan ezek vannak... megneznem enis de de 2 helyen melozok es szinte soha nemvagyok otthon.
De most nezem ha ilyen lapod van a also az kapasbol 8x os
-
Chaser
legenda
Sztem a CF-nek igazából nincs értelme, én is ezt a lapot vettem volna AMD alá amúgy, de nagyon felemás vélemények jöttek róla.
#1937 bill75: Biztos nem 5-10%-kal gyengébb 4x-es slotban egy 4670...ha most eladnád abban is biztos lehetsz, hogy 17-18k-t lazán kapnál érte, feltéve ha papíros gari van hozzá.
#1944 nesa: 7300gt-vel oké, annak bőven elég lett volna 8x slot is, de a 4670 "kicsivel" erősebb.
-
Geza26
senior tag
Zalmanos MSI-t árulják már valahol?
-
Végre sikerült kipróbálnom a HIS-t terhelve:
10 perc Far Cry2 után 50 fokos volt a GPU és teljesen csendben volt a ventilátor... -
nesa
veterán
-
válasz
wwenigma #1943 üzenetére
Eltűnni nem szokott, de olyan van, hogy ha pl. rivatuner-el tuningolod a kártyát, akkor az overdrive nem működik, ezért nincs ott semmi. Amúgy sincs sok értelme az overdrive-nak, mert előre meghatározott értékekre lehet csak beállítani.
(#1944) nesa: oké, de azért szerintem a 4670-nek több sávszélességre van szüksége, mint a 7300GT-nek. de ha kell megtudom nézni mennyivel lassabb a x4-es slotban.
-
diegho
nagyúr
-
wwenigma
Jómunkásember
Jart valaki ugy, hogy 8.11-es catalyst-tal eltunt az overclock fül a ccc-ben?
(nem mintha hasznalnam, csak zavar....)
-
csabicsepp
aktív tag
-
diegho
nagyúr
és mi van az olyan játékokkal amik nem használják ki a CF-et? Csak azért mondom, mert amíg nem használtál CF-et ne nagyon akard megmagyarázni, hogy az milyen jó, mert szerintem itt már páran tudjuk, hogy a CF mesének fele se igaz. Persze jó dolog kipróbálni, meg ha 1-2 játékkal játszol és tudod róluk, hogy támogatják a CF-et, de amikor olyan játékkal játszol, ahol nincs CF támogatás, akkor még lassabb is lehet, mint 1 kártyával. 4x-es módban pedig nem csak 10%-al lesz lassabb, mint a 4850, ráadásul két ilyen kártyához nem ártana processzor sem, amit jelenleg az AMD nem igazán árul.
-
Egy elég új teszt:
The ATI Radeon 4670 Roundup: MSI vs. Palitszerk.: most vettem észre hogy 8.8-as driver-el teszteltek... a teszt pedig november 7.-én jelent meg
-
bill75
csendes tag
Egyébként x16x16 CF-ben két 4670 még jobb is mint egy 4850.
Ehhez elég lenne egy Asus M3A32-MVP Deluxe 50-ért.
x16x4-ben meg gondolom gyengébb vmivel mondjuk 5-10%,és akkor?
Ha már van egy 4670 akkor inkább veszek hozzá mégegyet (most) 20ezer.
Vagy eladom a meglévőt 14-ért 44-ért veszek egy 4850-et és költöttem 30-at.
Pár fps nekem nem ér 10-et,kérdés,hogy mennyi pár... -
bill75
csendes tag
-
Logout-on láttam egy írást arról az alaplapról, ott látszik a képeken, hogy a x4-es csatlakozó vége nyitott, tehát belemegy a teljes hosszúságú pci-e kártya.
goro1000: ha működne is a CF, akkor sincs értelme, mert 2db 4670 jó esetben meg van 40k-ból, annyiért meg 4850-t is kapni lehet. Ráadásul az alaplap csak x16-x4-es CF-et tud.
-
goro1000
aktív tag
Amugy azért kérdeztem mert hogy az egyik pci-e x4es és ha abba beleteszem a vidkarit akkor ugyanolyan-e mintha egypci-e x16os ba tenném?
-
Chaser
legenda
válasz
barnam_ #1917 üzenetére
Nem lényegtelen, mert a végébe állítanék egy 12-es ventit, és az lehűtené szépen, de én is úgy nézem venti nélkül is blokkolna egy slotot, vagy túl közel lenne a slotban lévő kártyához..vegyek egy MSI 26xt-t és hackeljem rá annak a hűtését?
Mért nem tudnak már kiadni egy heatpipe hűtésű verziót, ahol felül vannak a lamellák?
-
Hát ha nagyon szigorúan nézem, akkor nem fér be 1 slotba. Mintha a borda egy kicsit magasabb lenne mint 1 slot. De szvsz lényegtelen hogy venti nélkül 1 vagy 2 slotos, mivel passzívban kevés lenne.
(#1916) Geza26: pontos infóim nincsenek, de szerintem be lehet állítani külön felbontást, de lehet hogy csak klón módban, kiterjesztett asztalnál nem.
-
Chaser
legenda
Hogy átvigye a hangot a HDMI a tv-re, ahhoz nem kell feltétlen DVI-HDMI átalakító ugye, elég csak a natív HDMI? Asus tulajok, segítsetek már az előző kérdésben
-
Chaser
legenda
Elvitték a 3850-em, meglepve láttam az előbb hogy az asus tréfa nélkül 20k lenne, és van is készleten..de: még mindig nem tudom, hogy a hűtő lepattintása után is lenyúlja az alatta levő foglalatot?
-
válasz
as_Rock #1882 üzenetére
Valóban nem lehet állítani, de 2D-ben szerintem nagyon csendes.
Játék alatt meg úgyis szólnak az effektek és nem a venti hangját hallgatja az ember.Remélem hétvégén lesz időm kipróbálni játék közben is
Ui:
Bocsi a helyesírásért csak házipálinkával szülinapoztunk
Volt vag y5 perc mire normálisan összehoztam ezt a postot -
tzsolesz
nagyúr
Mindjárt töltöm én is a 8.11-et. Állítólag pakolt bele az AMD extra fícsőröket. Ráadásul teljesítményfokozás is volt..... Erre kíváncsi vagyok.
Ja, és a Fallout3 királyul megy csumán minden 1280-ban 4xAA-val. De szerintem 8xAA-val is tökéletesen fog menni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Dell Latitude E7450 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 Super 8GB Zalman Z1 Plus ADATA 600W
- HP ZBook Studio 8 WorkStation i7-11850H 16GB 512GB Nvidia Quadro T1200 15.6" FHD IPS 1 év garancia
- Felújított Playstation 4 Slim 11.00 FW + GoldHEN 500GB - Előre telepített PS4 játékokkal
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest