Hirdetés
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
Új hozzászólás Aktív témák
-
diegho
nagyúr
a tegnap kirakott tesztem úgy néz ki 10 percen belül törlésre kerül, mert már megint van egy nagyokos aki teleszórja az egészet a baromságaival, ráadásul pont az aki nyáron kuncsorgott, hogy segítsek neki infókat szerezni, mert a számítástechnikában szeretne dolgozni... akkor sem értettem, hogy miért akar olyan ebben dolgozni, aki saját kezűleg még szinte semmit nem próbált ki, csak a teszteket leste... na mindegy, többet soha nem írok tesztet a logoutra.
-
R.P.
aktív tag
Sziasztok!
Kinek van esetleg ilyen kártyája?
Elsősorban a hangja, és a venti szabályozhatósága érdekelne, meg hogy hány fokon tartja a cuccost. -
ati05
aktív tag
Helló!
Érdemes lenne lecserélni egy 8600 Gt DDR2-es verziót lecserélni egy 4650-re ami szintén DDR2-es (sajnos csak ilyet találtam)? Vagy hol lehet érteles áron 4670-et kapni?
-
scream24
senior tag
Csumi. Speciel én a márkák közötti különbségekre gondoltam. Mindha a shappire hütése nem lenne tul nagy, persze lehet, hogy böven elég. A 2600xt is kicsi volt mégsem volt hangos. De ahogy láttam pl. gigabyte, asus joval nagyobb hütöket raktak. Bár lehet, hogy ez ismét csak marketing.
Szoval, röviden , tömören: egy shappire jo választás vagy a "többiek" most valamivel jobbak?
-
Geza26
senior tag
Nem rossz kártya ez a 4670, de új 3870 van 25ezer Ft-ért! Azért az többet tud
-
kisza25
félisten
asushoz a biost lehet frissíteni win alol csak letöltöd elindítod és kész
nekem is megy tovább a venti miután leállt a gép,de mivel mindig megy a gép ezért nem zavaró(5V-ra lett kötve)
a ventit pedig bios frissítés után sem lehet szabályozni marad 5V-on -
Pala
veterán
Lehet, de most nem is erről van szó. Csak magáról a vga-ról. Akinek megvolt rá a pénze, annak szerintem az eltelt 2 év bizonyította, hogy nem tett rossz lóra. Csak mert pl. ugyanez a 7800GTX-ről már nem volt elmondható.
Azóta sem adtak ki egyetlen hasonló vga-t sem, amely olyan mértékben verte az elődeit, mint a 8800GTX.
-
scream24
senior tag
Csumi. Most készülök leváltani a jó "öreg" 2600xt egy 4670-re. A SAPPHIRE felé hajlok, eddig ezekben nem csalodtam, de kikérem a véleményeteket. És persze, hogy milyen buktatoi vannak a különbözö tipusoknak?!
-
Pala
veterán
válasz
rumkola #1673 üzenetére
Szerintem a 8800GTX sokkal nagyobb durranás volt annak idején. Az a kártya már 2 éves lesz most novemberben, és azóta is teljesen jól megállja a helyét a középkategória tetején. Aki annak idején megvette 150k-ért, annak még most, 2 év elteltével is van egy használható vga-ja.
-
diegho
nagyúr
-
donhere
tag
ez azért ilyen "drága" mert félvezetős szabályzó van benne:
Itt olcsóbb : Zalman szab
vagy egy egyszerű poti
vagy ez a fajta fixen 5v-ra kötve
-
törölt tag
Zalman Fanmate 2, egy ventire, barkács nélkül, mellékelt tapasszal felragaszható a gép oldalára, tetjére.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
rumkola #1666 üzenetére
Abszolút nem a 8800GT csúcskategóriás VGA ellenfele ez a 128Bit-es kis alsókategóriás kari. Szerintem nem is annak készült.....
De az csak jót jelenthet ha már egy tesztben szerepeltetik.
Egyébként a 9600GT-től sem fényévekkel lassabb. Szépen tartja az iramot a 2. helyen.
-
rumkola
nagyúr
Egy kis könnyítés a tesztre váróknak.
A 9600GT-nél kb. 8-10FPS-el jobb a 8800GT a nagyobb felbontásban.
-
diegho
nagyúr
elöljáróban annyit, hogy a 8800gt sokkal erősebb és ráadásul ez a gainward még halk is.
-
-
tzsolesz
nagyúr
Ez a lényeg, hogy 8.10-el teszteld, mert én bizony a 8.9-hez képest erős gyorsulást véltem felfedezni például Crysis-ben. ugyanazon beállítások mellett 5-6 fps, ami a crysis-nél nm elhanyagolható. Grid-ben is gyorsult egy kicsit emlékeim szerint. Várom a tesztet kollega...
-
diegho
nagyúr
cod4-el valami gond van, nem tudom mi a baja, cod5 meg megy, lehet kimarad a cod4
de szerintem cod5 lesz úgyis az aktuális, szóval nem gond.
-
diegho
nagyúr
válasz
donhere #1644 üzenetére
néztem az autó tetejét, de semmi különbséget nem láttam. demolution derby-t nyomom a tesztben, a 4670-es kártyával lassan végzek is, mivel haver beteget jelentett így most nincs játszás, lassan belekezdek a cod4-be is.
Eddigi eredmények 4670-el
Far cry2
noAA 30.85
4xAA 21.26GRID
55Crysis WH benchmark tool Gamer setting
noAA 24.09
4xAA 16.85GRID nem szivatott volna, már a 3850-est tesztelném.
-
diegho
nagyúr
válasz
donhere #1642 üzenetére
úgy is azonosak az fps-ek 3szor mértem fraps-al és 4x AA-val 68fps 8x AA-val meg 67 fps. (játékon beállítva 4x-re 57fps, 8x-ra 55fps) Valami bug lesz, nem tudom mi a baja 1.2-es patch is fent van a játék teljesen eredeti, tehát nem crack-elt okosság. Szerintem GRID-et csak úgy mérek, hogy játékon belül 8x-ra állítva, a kártyák közötti különbség így is látszódni fog.
Most éppen a WH benchmark hülyesége fut, maradok ennél szerintem, ez eléggé valós értékeket ad az előző tesztem eredményeit tekintve.
-
diegho
nagyúr
crysis wh-ból mit szeretnétek? Van ez a benchmark tool, ha nem bánjátok azzal tesztelek inkább, mert mivel meghalt a vinyóm pár hete, elveszett minden mentésem az előző tesztekből, játszani meg nem sok kedvem van vele.
-
diegho
nagyúr
az elképzelhető, hogy GRID-ben 1fps különbség van 4x és 8x msaa között? Vagy nem jó a játékon belüli állítás?
-
diegho
nagyúr
mégiscsak holnap este lesz belőle, mert ma játszok inkább
bár, ha meguntam lehet éjjel megcsinálom. 1280*1024 bőven jó lesz tesztelni nem? Szerintem ezek a kártyák erre a felbontásra készültek, igazából még egy 9600gt kellene, van is, de arra már végképp lusta vagyok
-
diegho
nagyúr
nem iszok alkoholt
először a két amd kártyát mérem le, a 8800gt is itt van nálam, csak azzal mást akarok tesztelni, majd meglátom mennyire lesz kedvem tesztelgetni, mindenesetre egy far cry 2-őt tuti tudok vele tesztelni, mert abban van benchmark. Az amd-s kártyákkal lehet már ma kint lesz a teszt logouton, majd kiegészítem a 8800gt-vel holnap, amúgy gainward 8800GT GS tehát nem referencia órajeles.
-
diegho
nagyúr
holnap estére kész lesz a 3850 512MB vs. 4670 512MB teszt, csak 1280*1024-ben fogom tesztelni ezeket:
grid
crysis wh
far cry 2
cod4 vagy 5xpsp3 alatt, E8500@3.6 vagy 4ghz-en, szűrők nélkül és 4x AA-val.
Így majd mindenki eldöntheti, hogy melyik kártyát érdemes megvenni és lesz egy tényleg hiteles mérés.
érdekesség képpen lehet beteszek egy 8800GT-t is.
-
törölt tag
Egy kis tekerő, mint ami ezen az előlapi panelen is van:
Ilyen potik vannak előlapi panel formájában beépítve, vagy hátsó kártyahely kitakaró formájában. (Nem tudom, hogy hívják pontosan, arra gondolok, amit akkor veszel ki a ház hátuljából, amikor beépítesz egy VGA-t, vagy más karit.) Ezzel tudod szabályozni a ventit kézzel. -
gerrog
aktív tag
már korábban írtátok, hogy ventit potival szabályozzátok..
az micsoda?
ilyen előlapi panelre gondolok, de nem bizti -
Geza26
senior tag
Hello!
A 4670 hol van a 3870-hez %-ban kb.?
-
Moric
aktív tag
válasz
barnam_ #1617 üzenetére
RBE-vel sajnos tényleg nem lehet visszamenteni a biost.
Kivéve az Asust. Azt valamiért el tudja menteni.
Én a His biosát töltöttem be a Sapphirba, nem igazán nyertem vele. A Gpu 2D-ben tényleg kevesebb feszt kap, viszont a venti 30%-on jár alapból, így meg már van hangja. 3D-ben viszont felhúzza 780-ra.
-
donhere
tag
nah, le van lassitva egy kicsit a 4670es hajszárítója, és még a gari is megmarad
mert a kis cooler csatlakozót rá lehet erőszakolni erre a csatira: http://www.techarp.com/review/CoolerMaster/Aerogate_II_Improved/ag_fanext.JPG és már szabályozható is!
melyik progival lehet megnézni a Vpu hőmérsékletet?
-
én sejtem mivel állítja, csak azért kérdem, mert nálam nem lehet elmenteni a bios-t RBE 1.17-el.
a fesz 0.9V-tól 1.25V-ig állítható, tovább nem, mert ezek elvileg "huzalozott", fix feszültségek. De mivel ugyanaz a fesz. szabályzó van rajta, mint a 4850-en, elképzelhető hogy többet is lehet. -
Moric
aktív tag
Sikerült már kiolvasni a 4670 bios-át valakinek?
Nem találtam programot ami le tudná menteni a bios-át.
Pedig a neten találtam már Sapphire 4670 biost. -
Ma kaptam kézhez a Sapphire 4670-s kártyát. Elsőre kicsit fura volt, mert feleakkora dobozban érkezett, mint ez elöző 1950 Pro. Dehát nem mindig a méret a lényeg!
-
wwenigma
Jómunkásember
-
morocz
csendes tag
válasz
wwenigma #1599 üzenetére
Szia!
Sajnos ez sem segített. Szűz vinyóra telepítéskor is 2 különböző xp telepítővel, ubuntu telepítővel meghal a kép amint nem alapvető konzolos megjelenítésről van szó. Fekete massza, és nem értem a dolgot. Azt sem értem, hogy ismerős gépén miért jeleníti meg a tálcát, stb, funkcionál is kb 5 másodpercig aztán rebootol. Ezt csinálja a végtelenségig.
Garanciális oknak minősül-e ez? Kérhetem a termék azonnali cseréjét? Asszem 3 napon belül megtehetem... De még utánanézek...
Kérek mindekit, aki tud vmi ötlettel segíteni, az tegye meg
Köszi! -
észrevettem, hogy ha kikapcsolom a gépet (de nem áramtalanítom), akkor is megy a vga ventilátora
az usb 5V miatt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Számlás!Windows 10 Pro 11 Pro,Windows 10 Home 11 Home, Office 2016,2019,2021 ,Vírusirtok,Mac
- Eredeti Microsoft Windows 10 / 11 Pro OEM licenc Akciós áron! 64/32 bit Azonnali kézbesítéssel
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! MSI X370 R5 2600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 970 4GB Zalman Z9 Neo FSP 600W
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest