Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- WhrlpoolMind: Búcsú a HD3870-től
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- Oldman2: A KOReader ebook olvasó program
- Klaus Duran: Nem csajos Samsung Z Flip
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
elfelejtette #2898 üzenetére
Sapphire-hoz képest jó, a 2600XT-m is 75°C körül volt.
igen, a CV jobban melegíti a gpu-t mint a játékok. nem lesz semmi baja a kártyának attól, mert 70°C-n megy.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
elfelejtette #2898 üzenetére
Én lecserléném a pasztát, az okozhat ekkora difit. Csak vigyázz, mert olyan szürke trutyi van rajta, amit bolygatás után nem lehet visszakenni. Szerencsére nem az a ragadós vacak, amit alaplapokra szoktak tenni, de nekem pl. egy speciális wurth valami autós tisztítószer szedte le.
tzsolesz: na ja, krájzisz ki fog maradni az életemből. Most majd HL2 EP2 jön.
-
RaiDani
tag
Csináltam egy GTA4 Benchmarkot:
proci: 3.1Ghz
8.12 Catalyst1280X1024, 75 Hz, High, High
View Distance: 32
Detail Distance: 671. teszt:
750/873 Mhz26.22 átlag FPS
kép2. teszt:
852/1097 Mhz27.02 átlag FPS
képSajna proci limites nálam, alig látszik a tuning az eredményben.
Ettől függetlenül nekem nagyon tetszik ez a 4670! -
tzsolesz
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #2894 üzenetére
Így van minden játék jól megy rajta a Crysisen kívül. De szerintem te nem játszol a Crysissel. Az maximum medium beállításokkal megy csak. De a többi játéknál nyugodtan lehet kapcsolni élsimit is. Nem okádik be tőle. A 2600XT-és időszakomból kimaradt az élsimítás. Itt azért egy 2x-est elvisel majdnem mindenhol. Amelyik játékot meg kedveli ott 4x-es is mehet nyugodtan. Az árához képest nagyon jó teljesítménnyel rendelkezik. Én eddig csak sícsérni tudom. panaszom még nem volt rá. De majd meglátod te is. használd egészséggel.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
tzsolesz #2892 üzenetére
Na, VM-103 megoldotta a gondjaimat. 2D-ben 40-43fok, terhelve mindössze 65 fok volt a max, ami alig magasabb a ventilátoros megoldásnál.
Amúgy ugye 1280*720-ban tudok játszani, gyors teszt XP alatt:
Farcray2 minden extra high-on (fizika, fák tűz a külön menüben lowe-on)
CoD: WaW 4XAA, minden effekt bekapcsolvaÉs mindkét játék tökéletesen megy, még tuning sincs a vidkarin. Asszem jó választás volt!
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
CHIPman #2881 üzenetére
"Na meg hol marad az az AC S1-es példány?"
Lecsúsztál róla, eddig még volt!------------------------
Amúgy megjött a sapphire 4670, full terhelve 63fok, és zárt szekrényből is kihallani a hangját, no majd hamar megkapja a passzív VM-103 bordámat. 2D-ben viszont nem hallani a hangját. -
CHIPman
nagyúr
Ha megnézed, akkor akármelyik GW kari hűtésén láthatod, hogy jóval robosztusabb mint a Sapphire-é. Vagy csak én látom így?
-
gyiku
nagyúr
tud vki egy 4670 vs 4830 tesztet?
-
Megnéztem hogy bírja 1280x1024-ben a GTA4-t:
A proci 3Ghz-n, a vga 850/1150 Mhz-n ment.
Frames, Time (ms), Min, Max, Avg
8238, 329745, 17, 43, 24.983Nem rossz ahhoz képest, hogy először 1024x768 low detail-ban is alig akart menni.
8.12 + tuning + driver max teljesítményre + contig.exe ennyit javított.
Egy erősebb procival talán nem is menne 24 alá az FPS. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
barnam_ #2871 üzenetére
Akkor nem használja, ha azok futnak.
tutinet: XP alatt nekem szépen vitte korábban, majd este ránézek, hogy most mi a helyzet.
CHIPman: nem elég?
brownus: AC3 filter nem feltétlen kell, viszont van benne remek equalizer a hanghoz, amivel fel lehet dobni főleg az 1k feletti frekisávot, érdemes használni.
-
brownus
veterán
válasz
CPT.Pirk #2870 üzenetére
elég az ffdshow, meg a haali. legalábbis én mást nem teszek fel és visz mindent az mpc...
szerk: még annyit, hogy a mpc-ben a playback -> output-nál haali's video renderer-re kell állítanibnőm notijára tettem fel még a core avc *-ét, ami szépen elosztja a magok között a tennivalót
/ notikra érdemes! */
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
tutinet #2869 üzenetére
Az DXVA, és az nem része az ffdshow-nak, azt maga a mpcHC tudja. Ebben az esetben (mert rá szokott kérdezni), mkv fájlnál ne engedd az ffdshow használatát, csak így tudod bekapcsolni. Ha nem jön össze, kérdezz rá az "mkv lejátszás segítség" vagy valami hasonló nevü topicban.
Egyébként ha ffdshow-al is nézel mkv filmet, akkor tedd fel mellé a matroska splittert, meg az AC3 filtert, és nem lesz lejátszhatatlan video. (persze csak amit a proci bír)
-
tutinet
csendes tag
Most ujratelepítettem egy gépet, amibe Radeon 3850 volt.
Fölment az XP-re az uj Catalist meg az intel chipset driver és csak az MPC HC-t és az FFDSHOW kodeket raktam fel.Directx frissítés weben kersztül kb 35 mB-ot le is szed, megy az MPC HC.
Viszont az MKV-kat csak szoftveresen játsza le, az FFDSHOW-ban meg nem találom hol kel bekapcsolni a DVVA_t. Hardveresen az nem is gyorsít ?
Eddig mindig a PowerDVD8 install segített csak a Cyberlinkes kodekben tudtam elérni a hardveres gyorsítást másban még nem.
Mit hagyok ki ?
-
tzsolesz
nagyúr
Gyarapodunk, gyarapodunk.
-
bandiie
aktív tag
Honnan rendeled, hogy postával 20k, ha szabad megkérdeznem...?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
-
idomtalan
csendes tag
Sziasztok!
Most szeretnék venni egy HD4670-et a gépembe és az lenne a kérdésem hogy mennyi különbség van különböző gyártók közötti kártyák között?
Vagyis hogy van MSI, Gigabyte, ASUS és Saphire stb.
Melyik a legjobb közülük, vagy ugyanolyanok?
Előre is köszi -
gyiku
nagyúr
válasz
barnam_ #2852 üzenetére
mostani gepembe kene vga (adatlapom), szerinted?
eddig gw a befuto. (hdmi miatt is) de nemtudom, hogy a jovoben hogy viselkedne a jatekok alatt, mert az oke, hogy most csak a crysis meg a gta4 ker tobbet, mint 512mb. szel nem akarom, hogy fel ev mulva mar ne legyen jo semmire. -
Én is ezt kérdezem
Ha a GTA4-et nézzük, akkor talán megér +3k-t, mivel már 1024x768 felbontásban High detail-en 605 MB-t eszik a vram-ból. Ha XP lenne nálam, RT-vel megnézném valójában mennyit használ (tudom pontosan nem tudja kiírni).
Csak proci is legyen mellé, mert anélkül még kisebb lenne a különbség. -
1GB-s HD 4670-el hogy megy a GTA4? Gyorsabb mint az 512-essel?
-
válasz
gabikiraly2 #2847 üzenetére
Nem neked válaszoltam ám...
-
gabikiraly2
aktív tag
Megvaaaaan.
Elvileg rámegy.
A HIS ezzel a hűtővel árul 4670-es karit. -
gabikiraly2
aktív tag
Tudom, hogy olcsóbb...
De a hűtő megvan és a jelenlegi karimat (7300 gt) hűti, megjegyzem tökéletesen.
A 4650-re jó, mert olvastam róla, itt a hírekben. -
youngboy
senior tag
válasz
gabikiraly2 #2843 üzenetére
Én is ZALMAN hűtőben gondolkodom, de én a ZM80D-HP típust néztem ki.
Vásárlás előtt írok egy mail-t nekik, hogy biztos legyek, hogy jó lesz. Talán válaszolnak. -
gabikiraly2
aktív tag
Sziasztok!
Valaki próbált már 4670-es karira (bármely márka), rátenni egy "Zalman
VNF100-as hűtőt? -
válasz
Sweet Lou 6 #2826 üzenetére
A 2Ghz (és nem 2x2 Ghz)-s proci és 1GB ram elég kevés lesz.
Ha nem tervezel proci tuningot és memória bővítést, akkor szerintem felesleges a HD4670. -
Sweet Lou 6
addikt
2826 -ra valaki?
-
goro1000
aktív tag
Fiúk lehet hogy lesz testvére a 4670nek.
így már biztoselég lesz egy évig -
tzsolesz
nagyúr
Itt van nálam szervizelni haverom gépe (Asus 4850 alapon). GTA4-ben tökre ugyanazt az eredményt kapta mint én a 4670-el. E5200-as megy neki benne 2.9Ghz-en(direct mert az enyém is ezen volt)
Dettó ebben a játékban a processzoré a főszerep.
Egyszerűen ennyi.
-
_L_
tag
Ha valaki még ATT-vel(1.6.9.1374) akar valamit felejtse el, mert nem támogatja..
-
siofok
őstag
válasz
barnam_ #2830 üzenetére
okés!
most levettem az összes csuszkát a játékba 1-re,meg 0-ra,low-ra a 2 felsőt,és így megy nekem kb 30fps környékén,1280x1024-es felbontásba,az uj patch-el kiegészítve.amugy a patch semmit nemhozott nekem sebességbe.
azt eltudod nekem magyarázni mit jelent az hogy natív felbontás??
létezhet hogy lejjebb veszem a felbontást,és mégsem gyorsul semmit a játék? -
tzsolesz
nagyúr
válasz
#19617792 #2825 üzenetére
4670, 4670CF, 4850, 9800GT harca
A single 4670 is elég szépen helyt áll.
-
Sweet Lou 6
addikt
Hali!
Azt szeretném megkérdezni, hogy egy 3800+ a64 x2 (2x2 Ghz) 1gb ram mellett mennyire hajtaná ki ezt a kártyát? Érdemes egy ilyen konfigba 4670-et venni, vagy esetleg valami gyengébbet nézzek? -
törölt tag
-
bejmuller
aktív tag
-
Konfigos
őstag
Van valakinek bármilyen infója arról hogy tud e egy his iceq és egy asus 4670 cf-ben müködni egymással?
-
balees
tag
válasz
tutinet #2789 üzenetére
Köszönöm!
Sikerült megoldani a lehető legolcsóbban, 5V-ra lett kötve, a tápból. Van Zalmanos átalakító is, de az olyan 6,3 V-t enged rá - akkor már kibírható a hangja - de 5V-on a legjobb. Így is alig melegszik a kártya. Hatalmasat csalódtam a Gigabyteban (persze ez "csak" az alsó kategória, meg ennyi pénzért mit vársz?) de komolyan gondolják hogy ezeket a kártyákat süket embereken kívül más tudja normálisan használni?
És a legfontosabb tanulság: legközelebb ha veszek valamit, átnyálazom a fórumot...
A hűtést leszámítva jó döntés a 4670! -
Most így van beállítva, nem nagyon megy 24 fps alá.
A vga 830/1150 Mhz-n megy.hogy ne csak medium texture detail-t tudj beállítani:
"Grafikai korlátozások feloldása:
hozz létre commandline.txt néven egy szöveges fájlt a játék főkönyvtárában, majd másold be a -norestrictions -nomemrestrict kapcsolókat. ezzel feloldod a grafikai (nomemrestrict) és memória (nomemrestrict) korlátozást. ezen a módon egyéb beállítások is elérhetők, a teljes listát a játék Readme fájljában találod." -
Próbáljátok ki a GTA4-et úgy, hogy a drivert a 3D beállításoknál max teljesítményre állítjátok. Nekem így pár fps-t gyorsult, így már medium helyett high-ban játszom
-
RaiDani
tag
Sziasztok!
A 8.10-es vagy 8.11-es catalysthoz képest gyorsultak a 4670-ek a 8.12-es catalysttal?
Azért kérdezem mert én a 8.12-essel kezdtem -
-
Chaser
legenda
válasz
tutinet #2792 üzenetére
Nem azért drágább, kinn közel egy árban vannak, üzletpolitika..AMD oldaláról szedd le a HDMI audio drivert, de csak akkor ha HDMI-n akarsz hangot, meg érdekes dolgokat tud csinálni, nálam pl ha klónozva volt a tv és monitor, mindenféle rákérdezés nélkül a gamek és film a tv-n szólt, mp3 meg a lap audióján..nem jöttem rá hol lehet ezt definiálni
Teszem hozzá a GB 4670-nél hang nem is volt, csak az MSI 3850-esen.
#2796 james: Nekem a 32" tv hivatalosan PC-n 1024x768-at tud..na most belőttem neki 1368x768-at, azt is tudja..sőt az 1920x1080-at is, csak az kicsit érdekes..elvileg bluray lejátszóról tudja ezt..tvn még az 1024 se volt zavaró, kárpótol az élmény
Egy 66 centis samsung lenne a fasza, natív 1366x768-cal, azoknál általában még DSUB bemenet is van...nem néztem szét eléggé vásárlás előtt, de nem bántam meg.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
CHIPman #2804 üzenetére
Az a baj hogy el kél ám sokszor Vista alatt a 2.5-3Gb RAM, de nem éppen gazdaságos plussz 1Gb RAM. Mert ugye azt 2x512Mb-al kellene megoldani, hogy ne lassuljon a rendszer. A GTA4 pl. kéri Vista alatt a 2.5-3Gb RAM-ot, és még ki tudja hogy a közeljövőben hogy alakul a játékok memória éhsége. Ennek tükrében ajánlott is lehet a plusz 2Gb RAM, de ugye annak meg végül is csak 64bit-es rendszeren van haszna.
Ha van rá lé, akkor nyugodtan vehetsz mellé +2Gb-ot, mert rontani nem ront a helyzeten ha látja a 32bit-es rendszer teljes mértékben ha nem. -
CHIPman
nagyúr
@Siofok: a deszkára és a tápra értettem.
@tzsolesz: Vistát használok. RAM nem is kell?(mmint a 2 giga mellé)
MOD: a 2.6-2.8at talán megúszom új hűtő nélkül
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Most Kína tiltotta ki a nemrég exportengedélyt kapott AI gyorsítókat?
- Xbox Series X|S
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Battlefield 6
- Üzemidőt áldoz a fényerő oltárán a Garmin Fenix 8 Pro
- Google Pixel topik
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3050, 96% Akkumulátor
- Lenovo ThinkPad T14 G1 Ryzen 5 PRO 4650U 16GB 512GB 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 2600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB Zalman N4 FSP 400W
- Xiaomi Redmi Note 9 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest