Hirdetés
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- moongoose: Mennyire tűnik kamunak ez a weboldal? http://kymera.hu/
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Oldman2: A KOReader ebook olvasó program
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
Új hozzászólás Aktív témák
-
morocz
csendes tag
Sziasztok!
Ma vettem egy Sapphire HD4670-est, 512 rammal. Az a problémám vele, hogy egy 7300GT-t cseréltem le ezzel, és amikor bebootol a windows, a login screenig semmi bajt nem veszek észre, viszont onnantól fekete képernyő. Se VGA mód, se csökkentett mód nem segít ezen, a Windows telepítő cd is fekete képernyőt dob amint ki kellene választani a telepítési adatokat. Természetesen mielőtt betettem, a 7300-as driverét leszedtem a Win-ről.
Haver gépébe beletéve, egy asus eax 550-essel cserélve login screen pipa, belép, új hardvert megtalálta, majd ezután csinál egy resetet, és ez így megy egy végtelen ciklusban.
Valami segítséget tudtok adni?
A konfigom:
athlon64 3500+
2 gb OCZ 800mhz ddr2
350 W chieftec táp
400 gib samsung vinyóElőre is köszi a tippeket!
-
Geza26
senior tag
Nem rossz ez a kártya!
-
glutamin
őstag
Találtam egy ilyet is. De ez sem pontosan ehhez a kártyához való sajna.
Gyártói oldal:
[link]Pedig kialakításában ezek az ideális hűtők: hőcső+alu lamellék, hátul egy nagy és halk venti, ami a házból közvetlenül kinyomja a meleget. És ez kb 4 ropi (a HIS meg gyakorlatilag gyárilag ilyennel szereli a kártyát)
-
glutamin
őstag
Igazából nálam egy GTA 4 teszt várakozik még. Amint tudom mi kell a játéknak az alapján döntök. Mocsokság, hogy csak dec elején jön.
AC hűtők. Azok nagyon jók voltak, de valhol valaki linkelt egy egész pofás vga hűtőt kb 4-5 ezerért (hőcsöves, 2 slotos, hátul ventis átlátszó műanyag légterelőset)
Na közben megvan:[link]
Sajna nem hőcsöves és ahogy elnézem ez nem is megy fel akármilyen kártyára. -
törölt tag
Remélem megengeditek, hogy kicsit "felcsigázzam" az érdeklődést a kártya iránt. Több kiskerben is megjelent a HIS 4670 IceQ, Pl. itt is.
Szerintem ezért a kártyáért, ami tuningolt, nagy hűtős, szerintem teljesen jó ár.
-
Moric
aktív tag
-
A prociét a proci hőmérsékletből, amit saját maga, mármint az alaplap mér.
A házét általában az alaplap (chipset) hőmérsékletéből, amit szintén saját maga (az alaplap) mér.
De a VGA hőfokát a VGA "méri", az alaplap nem tudja szerintem kiolvasni magától, max windows alól szoftveresen. -
Ezt nem igazán értem. Milyen BIOS-ból tudsz VGA BIOS-t frissíteni?
Persze, hogy rá tudom kötni az alaplapra, de mi alapján vezérelné az alaplap a VGA ventijét?
#1564 donhere: dettó. Én is beleszaladtam. Ráadásul szívességből épített gépbe ment volna, amit halkra kértek, csak nem tudtam, hogy ez a Gigabyte ennyire gáz
. Kénytelen voltam beáldozni a Zalman hűtős 3850-emet... Majd megamnak megcsinálom halkra a 4670-et valahogy.
-
Moric
aktív tag
válasz
donhere #1564 üzenetére
Alaplapra nem tudjátok rákötni? Nekem a Pci-e slot mellett van kialakítva a ventilátornak csatlakozó. Az alaplap azt tudja vezérelni.
#1566 Jim74. Nekem még bios-ból is lehet frissíteni bios-t.
A lényeg, hogy legyen egy médiád (cd, hdd, pendrive, stb...) amiről tud olvasni. Oda rámásolod az új biost, a többit elintézi magától.
-
donhere
tag
Úristen, egy Gigabyte porszívót vettem egy 4670 helyett
nagyon hangos szegény.. és tényleg nincs semmiféle szabályozhatósági lehetőség...
-
Geza26
senior tag
válasz
barnam_ #1560 üzenetére
Az a széria van neked amit most lehet kapni? FSP ATX-400PNF (CRG450 )
-
tzsolesz
nagyúr
Hát kb egálban vannak, kiegészítik egymást terheléstől függően.
3D-ben van azért hangja, de ezt is csak akkor vettem észre amikor letekertem a hangerőt játék közben. Mondjuk némán nem szoktam játszani, gondolom te sem...
Az FSP jó lesz, az igazság az hogy nem valami halkak ezek az FSP-ék(mármint ez a széria)...
-
Geza26
senior tag
Hello!
Lehet valahol kapni Gainward HD4670 512MB kártyát?
Kezdek a 4670-hez húzni, nagy csalódás a 4830 ára!Szerintetek 1280*800-ban magas beállításokkal elboldogulna ez a kártya az új játékokkal?
Illetve elég az 512-es változat, vagy számítana valamit a 1 Gb RAM?4200+ proci 2600 MHz-re húzva elég ennek a kártyának? (Még 1 érv lenne ha kihajtaná, mert akkor nem kellene procit cserélnem, 4830 alá kellett volna erősebb!)
Köszönöm!
-
op26
csendes tag
Sziasztok!
gigabyte 4670-es kártyám van, a gond az, hogy a gigabyte gamer hud nem műxik.
amint kikapcsolnám benne a 2D/3D Auto-optimized funkciót, átvált fekete képernyőre, és megfagy a windows xp. Tudna valaki segíteni, hogy mi lehet a probléma? -
Moric
aktív tag
Szerintem mindegyik tudja szabályozni a ventilátort, amelyik kijelzi a hőmérsékletet, csak máskép vannak beállítva.
A Sapphire az visszaveszi az órajelet 2D-ben 300Mhz-re. A Gigabyte is?
A Zafir mikor bekapcsolom a gépet, felzúg néhány másodpercig, majd csendesebb lesz. Ha a Giga is ezt csinálja, akkor van szabályzás. Ezek után, a Zafir mikor betöltődik a win, még jobban elhalkul, mondani hangtalanná válik.
-
törölt tag
válasz
barnam_ #1541 üzenetére
Ha lenne a 4670-nel kompatibilis RBE, akkor meg lehet próbálni a "nem-szabályzós" kariknál a BIOS moddal, hogy lehet-e szabályozni a ventit, ha igen, akkor a gyártók lusták voltak megcsinálni...
Ha nem, akkor valami gubanc van a kártyákkal. Ati Tray Tools-sal kellene próbálkozni akinek "nem-szabályzós" kairja van, hátha jó mégis.
Jim74: Nincs olyan nagy különbség a kettő között, szerintem nem érdemes 3850-ről 4670-re váltani, de ha olcsón jutsz 4670-hez, akkor viszont igen. (3850-et elcseréled valakivel egy 4670-re, ebben az esetben.) Ha újonnan vennéd, akkor nem igazán éri meg, gyorsabb lesz itt, lassabb lesz ott, mondhatni ott lennél ahol a part szakad. Legalábbis szerintem.
-
Igen általában az Arctic-Cooling hűtők olcsóbbak mint a Zalman. Az S1 tökéletes ehhez a vga-hoz, ha zavar a batár nagy hűtő, a VF900 is lehűtené.
(#1537) EarL 007: én valahogy nem tudom elfogadni hogy csak úgy lespórolták a venti szabályzást. Ezekben 1 chip van a hőmérsékletek mérésére és a ventilátor szabályzásra. ATi kártyákon ez általában az LM63. Ha ez nincs rajta, akkor a hőmérsékletet se jelezné ki. Szerintem egyszerűen a Sapphire beállította a venti szabályzást, a többiek meg nem.
-
törölt tag
Például a nagy (és piszok drága) VF1000, vagy passzívak közül VNF100, de szerintem a Zalman hűtők nem érik meg annyira az árukat, egy AC S1 rev2 és egy 12cm-es venti sokkal olcsóbb, és sokkal jobb is, hangban, hűtésben egyaránt.
Mellesleg a Gigabyte karidon azért nem lehet szabályozni a ventit, mert ahogy az Asus és MSI úgy a Gigabyte is "lespórolta" a ventit szabályzó IC-t.
-
Moric
aktív tag
Kell neki a driver. CCC nem kell, anélkül is szabályozza a fordulatot.
Egy érdekes dolgot figyeltem meg. Eddig egy X800-as volt a gépbe, erről váltottam most. A 4670-es képe mintha nem lenne annyira éles, mint az elődé. A régi 70Hz-en adott éles képet, az újat vissza kellett venni 60Hz-re, de így is picit gyengébb képet produkál.
-
Ma rendeltem egy Sapphire HD4670-est, remélem holnapra már meg is lesz.
Egy X1950 PRO-t cserélek le. -
Azért mindent én sem tudhatok.
A Zalman oldalán azt írják jó HD2600-ra, úgyhogy valószínűleg jó 4600-ra is. Meg mintha HIS-nél lenne ilyen hűtővel szerelt 4650. De én biztos nem adnék érte annyit, amennyibe kerül.(#1531) Jim74: próbáld meg CCC-ből szabályozni a ventilátor fordulatszámát. Ha nem lehet, akkor olyan mint a többi (Asus, MSI, meg amit még lehet nálunk kapni), vagyis 100%-on megy. Az újabb Zalman hűtők rámennek, meg az Accelero S1 rev2, S2.
-
Sziasztok!
Vettem egy Gigabyte HD4670-et és érdeklődni szeretnék, hogy ennek a hűtője miért nem jár 3%-on 2D-ben, mint a Sapphire-é?
Vagy az csak a Sapphire sajátossága?
Vagy nem BIOS-ból, hanem windows alól vezérlődik? (Ezt azért kérdem, mert még nincs fent az ATI driver. Teljesen új gép, most installálok).
Ha ezt a verziót nem lehet szabályozni, akkor milyen hűtőt ajánlotok, ami rámegy és olcsó (szívességből rakom össze a gépet és már nem nagyon tudok a költségvetésen nyújtani).
Előre is köszönöm a segítséget mindenkinek. -
diegho
nagyúr
válasz
djbahool #1520 üzenetére
fizikailag megvalósítható a dolog minden gond nélkül, létezik is átalakító, viszont a gond ott lesz, amikor a tv-s kép tulajdonságait akarod állítani, ugyanis nagy eséllyel azokhoz nem tudsz hozzányúlni, mivel nem fogja érzékelni a ccc/att, hogy tv van kötve a gépre.
amúgy így kell megcsinálni, de talán ezzel is működne, bár ez kifejezetten almás cucc.
-
djbahool
senior tag
Ha olyan 4670-et veszek, amin nincs hagyományos TV-Out, akkor azt sehogy sem tudom rákötnihagyományos (képcsöves) TV-re ???
Mert eddig csak a Sapphire-nak láttam TV_out-os 4670-jét? -
Def26
félisten
Huhh, be lehet szálni a Kinek nagyobb a f@**a versenybe...?
-
diegho
nagyúr
Azért nem csinálok webshopot, mert vidéken vagyok, nem úgy van, hogy fogom bemegyek a nagykerbe és gariztatok valamit. Akár hetekbe is telhet, ha mondjuk tőlem 400km-re lakó valakinek kell gariztatni. Itt helyben meg amúgyis elviszik a dolgokat jó áron, hiszen nem sokan vásárolnak pestről futárral, tehát lehet keresni rajta. Tudom sokkal nagyobb forgalmat lehetne csinálni itt, viszont nincs szükségem futkorászásra, sok száz telefonhívásra, vagy mondhatnám úgy is, hogy nincs szükségem pénzre, még ha havi fél milliót kaszálnék tisztán se csinálnám, a nyugalom számomra megfizethetetlen. Pl mondok egy árat:72k-ért GTX280, pesti boltokban 95k körül van, eladjam a ph-n 85-ért? Vagy itt helyben 100-ért? Máris utóbbi a nyerő, ha garizás lenne, akkor sincs postázgatás/futározgatás. Én így látom ezt a helyzetet.
-
Moric
aktív tag
[OFF]
Én inkább szerencsésnek mondanám magam. Neked inkább menő leszek.Pont írni készültem, ha jó áron tudsz beszerezni, inditanod kellene egy webshopot.
Utána írhatnál árakat, amivel a többiek is mennek valamire, meg neked is robogna a szekér.
Addig meg tényleg hagyjuk, ki milyen árat látott az árlistán, ami egyszerű halandónak beszerezhetetlen....
[/OFF] -
diegho
nagyúr
gondolom számla nélkül szóbeli garanciával fórumról használtan. másik fórumon már külön kérték ne írjam be mit mennyiért szoktam venni, mert mindig sírás ment, hogy szerezzek nekik is, szóval, írhatok én is pár árat, ráadásul számlásan garanciával, de azzal úgyse mentek semmire.
-
Chaser
legenda
Zafír sztem lesz egy pár napig, érkezett ramirisbe, árulják már az 1 gigás verziót is, az ddr3-as és 873 mhz valós az órajele az 1000-zel szemben.
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Precision 5540 i7-9850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HPE Aruba switch, 48 port, Layer 3, PoE+
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman N4 FSP 700W
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest