Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Lalikiraly: Sencor SMC BS30 aktív hangfalszett bemutató
- Argos: Az vagy, amit megeszel
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése.. kontra MS/Zintel korlátozásai.(Mehetnek a levesbe)
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- sellerbuyer: ScreenX technológia élmények az Arénában
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
@Aggregátor: E2160 3.05GHzen az gondolom nem erős proci. Egy darabig ezzel fog menni, de lehet hogy még meggondolom magam, és veszek mellé egy Q8200-at
-
-
bandiie
aktív tag
Már tárgytalan, sikerült megoldást találnom:
Exit and close all applications currently running on your PC.
On Start > Run type Regedit and press the Enter key.
Next, navigate to the following registry key:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\ Control\Class\ {4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}
Delete any of the following registry entries if they exist under this key:
LowerFilters
LowerFilters.bak
UpperFilters
UpperFilters.bak
Restart your PC and open My Computer to ensure that the CD-ROM drive is visible.
Also, open the Device Manager again to ensure that the yellow exclamation mark and the error code is now gone. -
Gabis
őstag
válasz
barnam_ #3284 üzenetére
na megvan az uccsó
proci 3,2 vga 850/1150 (ahogyan nálad is)AMD (13*246)
Average FPS: 36.02
Duration: 37.25 sec
CPU Usage: 88%
System memory usage: 81%
Video memory usage: 100%E6700 (8x400)
Average FPS: 43.65
Duration: 37.09 sec
CPU Usage: 95%
System memory usage: 87%
Video memory usage: 100%ebből is ill. az előzőekből is látszik, hogy a Vistának jobb a procikezelése (remélem nem látom rosszul de ha mégis akkor az okosok majd kijavítanak)
a lényeg E6700=nagyobb cache,nagyobb fsb
na de ennyi mára nem nyüstölöm tovább a gépeta lényeg imádom ezt a kis karit
-
bandiie
aktív tag
Na megjött a kártya... elsőre tényleg elég hangos, pedig a tápom is az.
Viszont most telepiteném a játékokat, de nem látja a win a DVD romot.
Tegnap még jó volt. Eszközkezelő látja (felkiáltójelet rak rá), BIOS is, de sajátgépbe nem látszik. Vista x64. Rebootolok 32 bitesről, az látja.Igy nemtudom fellőni a játékokat, pedig már tesztelném a kártyát. Vki segitsen pls...
-
Melyiket érdemes venni ezek közül:
ASUS 512, Sapphire 1G, Sapphire 512
? -
-
kem
addikt
Sziasztok!
HD4670-al, és egy 2,25GHz-es X2-vel milyen S.T.A.L.K.E.R CS eredményekre számíthatok?
-
Gabis
őstag
válasz
barnam_ #3276 üzenetére
na ma de-t Vista le XP fel és tádááá
XP SP3
Average FPS: 33.08
Duration: 37.24 sec
CPU Usage: 89%
System memory usage: 80%
Video memory usage: 98%
Vista SP1
Average FPS: 30.40
Duration: 37.37 sec
CPU Usage: 95%
System memory usage: 88%
Video memory usage: 99%
az eredmények azt mutatják, hogy ma már szinte semmivel sem lassabbak a játékok Vista alatt de XP-n ugyanazzal a grafikai részletességgel egy reccenés nélkül tudok gamézni míg Vista alatt ez nem mondható el (de ez nem az oprendszer hibája hanem az én 2GB ramomé na és persze még mindig GTAIV) -
gyiku
nagyúr
-
Geza26
senior tag
válasz
szacsee #3270 üzenetére
Tápom 1,5 hónapos Gigabyte SuperB 460, azzal remélem nincs baj! A régi Codegen tápomnál napi szinten előfordult, hogy kikapcsolt a monitor. Alaplapra 1 évet adott a bolt (plusz lenne 1 év szavatosság tudom, de volt már velük pár vitám inkább lenyelem, mint bemenjek hozzájuk)! Az ötletedet a hálókártya előcsalogatására pillanatokon belül kipróbálom!
-
Szerintem ASUS lesz...
Ahogy nézem az hűti a ramokat is, nem? -
szacsee
nagyúr
Van pár ötletem..:
Ha tuningolsz, akkor valamiképp a PCI-E/PCI frekit érdemes fixálni..
Ha gagyi a tápod, akkor az is lehet a probléma oka.
Az eltünt hálókártyát lehet elő tudod még varázsolni.
Teendők a következők:
Áramtalanít
CMOS Reset jumperhelyre tégy jumpert
Elemet vedd ki
Elemtartó érintkezőit zárd össze 2-3 mp-re csavarhúzóval (így mindent elfeled a bios...idő stb)
Ezután elem vissza
Reset jumper le.. (ha nem 2 tűs az érintkező, akkor tedd Normal állásba)
áram alá helyez
Power ON.1-2X érdemes a biosban engedélyezni, majd letiltani a hálókártyát is, majd a kábeleket ellenőrizni, nem-e amiatt tiltja le saját magát, mert szar a kábel.
Ha így sem megy a hálókari, akkor egy bios újraflesselés segíthet még, ha nem hw-es a hiba.
Amennyiben ezek nem jönnek be, akkor tényleg halott.
Ha megbízol a tápodban akkor nyugodtan használd, gondolom garanciát kaptál rá...ha gond lenne vele cserélik.
Alaplap, ha nem műkszik a hálókártya és garanciális, akkor érdemes cseréltetni...gondolom az ünnepek után kerülne rá sor..addig meg kockulhatsz.CHIPman: Sapphire a legolcsóbb és szabályozza ventit, a nortq-nak nincs veszedelmes hangja 100%-on sem, valamint már megvolt elötte, ezért gondolkodom a hűtő cseréjén. Akinek van már VGA-ja annak érdemes elgondolkozni ezen a hűtési megoldáson is..persze csak ha bejön és kellően hidegen tartja a kártyát viszonylag halk üzem mellett.
-
Geza26
senior tag
Bocs, hogy itt kérdezem, de itt olvasgatok a legtöbbet és látom vannak "szakértők"!
2600XT-m a múltkoriban "elhalálozott" (ezért is tervezem a 4670 vételét), vele együtt eltűnt az alaplapi hálókártyám is! (Egyébként garanciába kicserálték a 2600XT-t, el is adtam már azóta.) Szerintetek az alaplapom lehet hibás abban, hogy behalt a VGA vagy a VGA ölhette meg a hálókártyát az alaplapon? Nem szeretném ha a vadi új 4670 elhalálozna első nap!
Köszönöm!
-
szacsee
nagyúr
válasz
tzsolesz #3265 üzenetére
Öcsém 8600GTS-e megfingott, ahelyett kellett valami sürgősen.. szerintem nem bántam meg. Sapphire 4670-et vettem.
Driver nélkül is mintha menne a szabályzás, bár win alatt egy idő után felpörög.
Drivert felteszem és elvileg elhalkul.CHIPman: NorhtQ NQ-3390. Annyi pénzt megér és nagyot lestem amikor megjött, mivel nagyon korrekt a kinézete... és persze TTS is az volt.
-
szacsee
nagyúr
Megjött a kártya
... Vista alá melyik drivert javasoljátok?
-
szacsee
nagyúr
válasz
barnam_ #3259 üzenetére
Vgpu pencil tuti, hogy itt lesz valahol... régebben Achill3us le is írta, hogy miképp kell megkeresni, de nem találom a postot..
(alaplapoknál valahol)
Más: Vettem egy ilyet:
TTS 1K-ért vesztegeti potméterestül.
A bibi az, hogy procihűtő AMD-hez.
Valamiféle lefogatásmódot kell rá kitalálnom és jó is.
Annyit kell csinálni, hogy az alján levő lamellákból le kell vágni, mert különben beleér a PCI-E foglalatba.. de az meg megoldható.
Aki szereti az olcsó jó cuccokat az csapjon le rá.. lyuktávot meglesem, ha itt lesz a kártya, szerintem csak keveset kell reszelni rajta..
Bordoi már egy 7600GS-re felapplikálta és nagyon jó... -
válasz
szacsee #3257 üzenetére
Ezt már láttam, korábban linkeltem is, de akkor még nem volt ott a full mod
thxps: igazából csak vGpu pencil mod kellene, szinte biztos hogy jó a vMem-hez a 2600xt pencil mod-ja.
szerk.: ha úgy nézzük, hogy vmod nélkül is el lehet érni 850Mhz-t, a 890 nem olyan nagy szám.
-
bandiie
aktív tag
Lehet hülye kérdés, de ha eszközkezelőben eltávolítom a jelenlegi nvidia kártyám és vele együtt bepipálom h távolitsa el az illesztőprogramot is, akkor rendesen eltávolitja (Vista) ?
Csak azért kérdem, mert nem sürün váltok nvidia - ati közt, de mikor legutóbb tettem gondjaim voltak a driverekkel...
-
tzsolesz
nagyúr
-
válasz
birozoli7800 #3251 üzenetére
Megéri 4670-t venni, a procit 2.8-3Ghz körül járasd és nem lesz cpu limit.
-
birozoli7800
senior tag
Szevasztok!
Mennyire éri meg egy 4670-et venni? Mennyire lenne cpu limites az e2200-am mellett? Mennyire kellene felhúzni a procim? -
szacsee
nagyúr
válasz
barnam_ #3243 üzenetére
Na nehogy az legyen, hogy a levegőbe beszélek..
Bizonyíték, nem ígéret.... forrással.Ezek után, hogy felcsigáztam a kedvedet, mehet a tuning..
1-2 alkatrész lemaradt, ahogy elnézem a végleges verziót, tehát, ha ráforrasztanánk mindet, lehet nem úgy műkszene, mint kellene. Itt a hosszú dip switch melletti csavarnál levő hiányosságokra gondolok.
Aggregátor: Ezeket a képeket nézd meg, ne azt az egy nyamvadt kapcsolót lesd, 4 maradt le!!
-
szacsee
nagyúr
válasz
barnam_ #3243 üzenetére
Rossz oldalát nézed, de van 4 db ami lemaradt
Ha beszarna a proxnet, itt az imageshack link.WARNING!!!
-
szacsee
nagyúr
Üdv!
Dip Switch-ről tudni már valamit?
CF csati alattiról..
Van máshol is, csak rá kell tenni..
Sőt 2-t is rá lehet tenni... na szerintem azokkal lehet némi kraftot adni neki.. -
tzsolesz
nagyúr
válasz
barnam_ #3240 üzenetére
Ott annyira nem szörnyű a helyzet.
Magam mögé utasítottam a hasonló teljesítményű procival rendelkező 9600GT tulajokat is, persze nem mindet.
Tud ez még többet is, de sztem itt is driver lehet a baj ahogy elnéztem a 3870-es eredményeket nem kell szégyenkeznünk. Mondjuk Ők Quadal nyomják ott.
Ja, a 4. kategóriát nézd. A 3.-ban van a 3870.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
barnam_ #3238 üzenetére
3DMark06-ot ezért is hanyagolom. Alig több a 2600XT tuningolttól. 5400 vs. 7-8000 pont. Az semmi, és ott valami gond is van szerintem driver ügyben. 3DVantage-ban viszont 1200 vs. 3700pont. Ott azért már 3X a többletteljesítmény, ami mindjárt reálisabb.
Nekem egyébként ebből is csak az jön le, hogy ez a kari még tartogat meglepetéseket a driverek fejlődésének köszönhetően.
-
válasz
tzsolesz #3237 üzenetére
Vista-t használok, de ezt tudhatnád
3DM06 tuningos eredmény. Hát a HD38xx listához képest nagyon kevés
A proci 8x400-n ment.
Vantage-t újra le kellene töltenem, mert az első futtatás után töröltem az egészet...szerk.: az ilyen kommentek nem kellenének bele
"Upsz! 128 bit?"
-
tzsolesz
nagyúr
Aggregátor: Milyen oprendszert használsz? Ha vistát, akkor lenyomhatnál az új prociddal egy Vantage tesztet.
De jó a 3DMark06 is. Jó szívós tuninggal. Kíváncsi vagyok a HD3850/70 tükrében mit nyom a 4670 jó prockóval. -
fer
őstag
Na csak sikerült, igaz a második flashelés, de összejött, nem is gondoltam, hogy a legfrissebb ati winflash kell hozzá, én meg a 48xx -hoz valóval próbáltam, letöltöttem a 2015-t és azzal már sikerült! Csak a módosításnál amikor el akartam menteni, mindig berakta a pipát a pwm-hez, ezt egy darabig eljátszottam, mire rájöttem (mivel az angolom elég gyenge) hogy ki kell venni egy pipát, és úgy elmenteni! Az első flashelésnél, mindíg 80%-on pörgött a venti, de utólag sikerült korrigálnom!
-
fer
őstag
Az miért van, hogy nem tudom elindítani az ati winflash-t, ha meg elindul kékhalál!
Módosítottam a biosban a ventiszabályozást, csak most meg nem tudom visszaflashelni! -
kagyula
aktív tag
válasz
#35692544 #3231 üzenetére
ASUS 6600gt-m volt. A VF700 mellett elfér, sőt mindenféleképpen kell is a HSI hűtő, különben megmakkan a kártya.
Ha olyan gyári hűtősöd van, aminek külön bordája van a HSI-ra akkor nyertél, mert azt fennhagyod, és mehet rá a VF700.
Ha 'egybe' hűtősöd van, akkor kell venni Zalman VHS1 -et. -
szacsee
nagyúr
válasz
Gyuri27 #3224 üzenetére
Birsalmák eleje sem megy annyira, max 3Ghz-t, az újak aszongyák mán elég fürgék...mennek 3,6 körül is.
Én a kezdeti birsalmakorszakból jöttem vissza intelékhez.. most is downgradelek, mert csak 3,4-en ketyeg ez a foskupac egy teszt miatt.. majd ha újraindítok akkor alapfesz 3,8 oszt hadd szóljon. -
törölt tag
hi
a vf900 felmegy a giga 4670 kártyára?
-
Gabis
őstag
ha nem akarsz sokat költeni a gépre akkor amd vonal is megteszi de 3GHz ajánlott
ha nem is úgy szalad mint egy core-on attól még igen is játszható csak meg kell találni azt a beállítást ami megfelelő a gépedhez (hála az égnek elég jól konfigurálható)
különben csilli-villi graf nélkül is átjön a játékélmény, ez ilyen ÉRDEKES egy game -
Ha max-on akarsz játszani vele (tehát 100-as view/detail distance), akkor szerintem egy HD4830+erős proci, minimum 3.2Ghz.
Amúgy high detail-ban szépen játszható egy HD4670-el is, csak nem kell mindent max-ra állítani.CHIPman: E6700-t, és ha nem is eget rengető az eredmény, most legalább akadás nélkül (és magasabb részletességgel) tudok játszani. Korábban hiába tuningoltam a vga-t, a proci miatt nem gyorsult annyit hogy játszható legyen.
-
Hát, mint láttad, Aggregátor most vett E6300-at, és azzal se olyan egetrengető az eredmény...
-
3050MHz-ig(9x339) sikerült húznom az E2160-ast alapfeszen, kibírható még a hője is. Elég lesz ez a kari kihajtására?(nem GTA4-ezni akarok elsősorban) Ha nem elég, akkor kicsit több fesszel megy 3.25-öt is, de melexik mint az állat...
Más: linkelnétek olyan webshopot, ahol lehet HIS vagy ASUS modelleket kapni(inkább 1GB-ost, de lehet 512-es is)? Mert ez a 2 legritkább fajta. Pl. ASUS 1gigást magyar webshopban még nem is láttam... -
bandiie
aktív tag
aham.
3 gb memóriám van most (1*2 + 1*1), meg egy 3.29 gigás lapozófájl. vista x64. sztetek kikapcsoljam, vagy jó ha van? -
Gabis
őstag
válasz
bandiie #3209 üzenetére
azért mert a lapozófájl a winyón helyezkedik el és annak az elérési ideje jóval több mint a memóriának, ha a lapozófájl ki van kapcsolva akkor a memóriából gazdálkodik és nem tekeri fölöslegesen a winyót (lényegében ennyi de majd jönnek az okosok és úgyis elmondják pontosan mi is ez)
-
bandiie
aktív tag
Lapozófájlt mért érdemes offolni?
-
Ha csak a fraps eredményt nézzük, akkor nem sokkal rosszabb a tied, csak az átlag 24 fps az pont a játszhatatlan és a játszható között van. Vedd le a view distance-t 10-re, és nyersz kb. 5 fps-t. Látványban nincs sok különbség.
(#3204) stevve: PoP-ból nekem elég volt a 2D-s is
Ha már kalandjáték, akkor inkább point 'n click.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
barnam_ #3198 üzenetére
Magas fsb-től minden gyorsul. Amúgy azt nem tapasztaltad, hogy véletlenszerűek a gta4 eredmények? Több kolléga is írta, hogy ugyanaz a tesztkörnyezet 1x kevesebb, aztán meg több pontot produkál stb...
Janati: most jött el az idő a tuningra. A felsorolt karik közül a 4670 éri meg, kap kis tuningot a proci, aztán mindjárt jó lesz minden.
Új hozzászólás Aktív témák
- Villanyszerelés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- LEGO klub
- Nem tetszik pár profi eSport játékosnak, hogy Intel CPU-val kell játszaniuk
- Philips LCD és LED TV-k
- Eredeti játékok OFF topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Battlefield 6
- World of Tanks - MMO
- Nők, nőügyek (18+)
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3432
- Acer Nitro 5 - AN515 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 5800H - 24GB - 1,5TB SSD - RTX 3060 6GB - Win11
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E744 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD+ I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy S21 FE 128GB // Ajándék // Számla // Garancia //
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest