Hirdetés
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
ilyet én is tapasztaltam a 4670-el és a 2600XT-nél is. a 2600xt-nél a Race07-ben csinálta, most meg a MotorMAX-ban. nem tudom mitől lehet, szintén vista. arra nem emlékszem hogy xp-n is csinálta-e.
ma mikor átvettem a vga-t, meglepődtem milyen kicsi dobozban adják. a hűtő meg nagyobb mint gondoltam, 2 slotos. 8.10-s driver-el sem lehet szabályozni a ventit, a csúszka ott van, állítani is lehet, de nem csinál semmit. talán azért mert csak 2 eres vezetékkel csatlakozik, amit nem értek, mivel 4 pines a csatlakozó
szóval 100%-on megy, nem túl hangos, de engem zavar, úgyhogy majd elhalkítom valahogy
a hőmérsékletek igen jók: idle 30 °C, load 40-45 °C körül.
szerk.: ha letudom menteni a bios-t, megnézem RBE-vel.
-
pulpo
csendes tag
Sziasztok!
Érdekes jelenséget vettem észre a HD4670-es kártyámon:
Több játéknál is, annak ellenére, hogy max. beállításokon is 50-60 fps-el is elmennek akár, vmiért a "kamera mozgása" szaggat. Egy példa: FIFA 09: A kamera kissé szaggatottan mozog, míg a játékosok mozgása folyamatos, mindezt konstansan 50 fps-nél. Másnak nincs ilyen problémája? Vkinek vmi ötlete esetleg?
Catalyst 8.10et használok, konfigom: P4 Dual Core 3Ghz, 2Gb DDR2 RAM, Vistát használok. -
as_Rock
őstag
válasz
Idiotaság #1090 üzenetére
Szedd le a Driver Sweeper legújabb változatot.
Vezérlőpult/Programok telepítés törlése itt takarítsd le az ATI VGA-val kapcsolatos dolgokat, majd futtaasd a Driver Sweepert.
Gép ujraindít, catalyst felrak, és öröm-bódottágHa még így se megy a dolog, akkor 8.10 helyett először tedd fel a kártyához adott drivert, majd újraindítás után a hsz-elején leírtakat játszd újra végig
-
Idiotaság
csendes tag
Üdv emberek!
Valaki árulja el, legyen szíves, hogy tudom a hivatalos 8.10 Catalist segítségével a ventillátort állítani: nem találom sehol, az Overdrive-ban sem, sőt, az ATT is azt írja a venti fülön, hogy nem talál ilyen hardverelemet. Ja, meg hőfokot se látok. A kártya amúgy Sapphire.Köszi!
-
tzsolesz
nagyúr
Azt azért tegyük hozzá, hogy minimum 2 magos prockó kéne alá. Egymagos CPU-val nem hajtottam ki a 2600Xt-met sem abszolút. Ennek meg azért kell a kraft, hiába alsókatos VGA, a teljesítménye attól függetlenül nagyon meggyőző. Nincs az a játék ami ne menne maximum beállításokkal 1280x1024-ben, illetve 1680x1050-ben medium beállításokkal. Kivéve a Crytek művet.
-
diegho
nagyúr
már csak az a kérdés neked mi a szaggatásmentes, mert ha eddig valami lepkefing kártyával játszottál 20fps-el régi játékokat, most meg ezzel játszol 30fps-el az lehet szaggatásmentes is számodra. Nálam a BIA nem megy 50fps alá, legalábbis azalatt az 5 perc alatt amíg megnéztem nem ment.
-
D.R.O.
tag
Annyira nem értek hozzá, de gondoltuk megdolgoztatjuk az újabb játékokkal, Rainbow six las vegas 2, meg Brother in arms Hells highway. Az utóbbinál mindent maximumra meg high-ra tettünk és szaggatásmentesen ment. A rainbow Six is full-on megy, bár lehet nem állítottunk be mindent, elég fura menüje van. De az is szaggatásmentes.
De biztos jó lenne bele erősebb proci, meg jobb alaplap.
-
-
D.R.O.
tag
Üdv mindenkinek!
Múlt héten nekem is sikerült beszerezni egy ASUS-os 4670-est.
Sokan írtak itt olyan dolgokat, hogy régebbi gépekbe nem érdemes venni ilyen kártyát, mert nem tudja rendesen kihasználni.
Nekem +3200 AMD és DDR400-as ramok (1GB) vannak. Sok helyen olvastam, hogy ilyesmibe kár tenni ilyen kártyákat. Ettől függetlenül elég faszántosan visz egy két új játékot is.
A kérdésem az lenne mekkora konfig kellene ahhoz hogy ki tudjam pörgetni teljesen a kártyát?
-
tzsolesz
nagyúr
Nem pörög még a topic.
Majd beindul. Majd esete közlök még egy-két fps adatot.
-
m1sk4r
aktív tag
Sziasztok!
Az egyik kérdésem az lenne, hogy egy a X2 4200+-t mennyire kéne felhúznom, hogy 1680x1050-es felbontásban kihajtsa a 4670-et? A másik az, hogy ha egy ilyen alaplapban használnám, ami PCI-E 1.0-s, akkor érne teljesítményveszteség, vagy egyáltalán egy nforce 4-es lapban menne?
-
tzsolesz
nagyúr
Én is most nézem, hogy 2 év gari van a papíron.Kb. addig szeretném használni. A játékok úgy sem fejlődnek. Épp ugyanúgy néz ki kategóriáján belül minden játék 2008-ban mint 2007-ben. ennyi. Ez szerintem még 2009-ben is így lesz. Elavulni nem fog a kari, mivel a fejlesztők sem haladnak előre nagy léptekben. Amíg NV bácsi pénzeli őket, addig nem kell nagy áttörésre számítani grafikailag.
-
firo0525
csendes tag
Nemtom deni 2év garit kaptam zafirra
-
tzsolesz
nagyúr
Everest ismeri már valamelyik, mert a 4.6.1500 nem ismeri..
-
Chaser
legenda
Ha nem gamelsz minek nagyobb?
De te tudod
#1053 firo0525: Boltban is volt 35-ért még 2-3 hete.
#1054 FeRRaR1: Lehet a topik ellen beszélek, de én 256 megás MSI 3850-et vennék oda 15-16k-ért..aztán majd ha normalizálódnak az árak egy 4670-est, annak a 3850-nek már nem sokat esik az ára, főleg mert 3 év garral adják..el lehet még adni bőven.
szerk: Proci meg sztem elég lesz oda bőven 3-3.2 is.
-
FeRRaR1
őstag
Hye All
Havernak rakok össze gépet, és bizony forintra ki van számolva most a világ gazdasági válság idején
szal 1 ilyen VGA t gondoltam bele mellette E 8200 lenne 3,5 Ghz 2000Fsb 1000 Ram melett kb
Jah, és 1024 ben játszik csak, és elég szépen teljesített a kártya, eredetileg 4850 est akartam bele, de nagyon fel ment az ára, ill ilyen felbontásban....
Szóval mindent összegezve, rendben lenne ez az Asus verzió, és az adott körülmények között sztem elég erős lenne!
Szerintetek?
/22E körül lenne/
THX! -
-
glutamin
őstag
Asszem egyelőre én is maradok a kivárásnál. Iazából a GTA IV miatt kéne a kari, de ha így haladunk csak jövő év elején veszek valamit. (karácsonyra amúgy is mindennek felfelé szalad az ára).
Addigra meg talán lesz passzív változat.
-
Chaser
legenda
Bazárosokat hanyagolom, ha nagyon nem jön be a 3850, akkor majd jövő hónapban becserélem egy 4670-re
Mindenesetre asusért 27k az kva sok, annyit nem adok érte az fix. HDMI-ről azt mondják mind1 natív, vagy DVI átalakításával használjuk, az hogy kilóg a gépből meg nem érdekel, zafíron se lett volna HDMI.
-
firo0525
csendes tag
Hát igen most azok jártak jól akik egyböl rohantak a boltba
ilyen sem sokszor fordul elö -
-
Chaser
legenda
Kösz a segítséget, ebből a boltból lesz a 3850 is
Nem várok addig amíg rájönnek hogy mindent emelnek az egekbe, még ráfanyalodtam volna kivételesen az iponra is, ott csak asus van 23k-ért, de annyiért meg van 3850 512-es ultimate, ráadásul az asura 2 évet adnak a szokásos 3 év helyett...az lett volna az igazi küldetése a 4670-nek, hogy olcsón jót, sajnos az első feltétel már nem él, sőt igazából megjelenése óta nem is élt nálunk
Majd meglátjuk jövőre. Addigra legalább lesz választék, és talán normalizálódnak az árak is.
-
Sundesz
addikt
Felraktam a 8.10-et, de nálam nincs se ventilátorszabályozás, se hőfokvisszajelzés. Leteszteltem több játékot is (Warhed, BiA 3, James Bond QoS), és nem tapasztaltam gyorsulást a gyári cd-n található driverhez képest. Amúgy Sapphire 4670 a kártya.
-
Chaser
legenda
Ha pár napról lenne szó...nincs nagykerben, nem is tudják mikor lesz, 3850 van, több mint 4k-val olcsóbb, teljesítményben kb 1formák, fogyiban jobb a 4670, amúgy az MSI-re 3 év gar van, a zafírra meg 2. Valszeg december, januárban ezt úgyis eladom, aztán majd ha lesz értelmes alternatíva veszek mást, nem vagyok gamefüggő, igp mindig itt van.
#1033 Geza26: Ha nem lenne ez a világválság, akkor is vagy 25-28k lenne egy belépő 4830, 4670-nél jóval nagyobb fogyasztással.
-
törölt tag
-
Geza26
senior tag
Hello!
Nem teljesen ide vág ezért elnézést. A 4670-et nézetm ki, a 2600 XT leváltására. Ám most jönnek ki a 4830-ak, amelyek valószínűleg nem sokkal fognak többe kerülni a 4670-nál. Teljesítményben hol lesz a két kártya egymáshoz képest? Érdemes várni a 4830-ra?
Köszönöm!
-
T0rnad0
addikt
Na végre, már a honlapon is ki lehet választani a driverletöltésnél a 4670et
-
Chaser
legenda
Sajnos nem lett 4670-em, Zafírt nem tudtam szerezni, az asus meg iszonyat drága
Most már megvárok egy passzív 4670-et, jó lesz jövőre is, egy szép piros ultimate
Addig be kell érnem egy 256 megás 3850-nel, ami ha nem is 4670 de legalább lehet kapni és olcsóóó, 16k sincs bruttóban, most beszéltem a bolttal, már vár
De azért követem az itteni eseményeket, majd 4670 vs 3850 teszteket is csinálhatnánk.
-
tzsolesz
nagyúr
Na, skacok, HIS HD4670 reklámvideó. Érdemes megnézni. Bár a fickó az én angol tudásomhoz mérten túl gyorsan beszél....
Az látszik az egészből, hogy az AMD/ATI egyre több figyelmet fordít a reklámra is, bár nembiztos hogy ez az ők kezdeményezésük volt. De beindult a PR.
-
válasz
tzsolesz #1023 üzenetére
GRID: 1280x1024, minden bekapcs, minden high, 4xMSAA 50fps+
ez már elég jó
call of juarez dx9 nincs meg? mostanában azzal játszok, és 1024x768, 0xAA, high-on már csak ~20fps-el megy a 2600XT-vel, ahol sűrű a növényzet, ott csak kb. 15 fps-el megy. de a látvány kárpótol. -
tzsolesz
nagyúr
GRID: 1280x1024, minden bekapcs, minden high, 4xMSAA 50fps+.
Brother In Arms: 1280x1024, minden high-on 38-45 fps+
Kungfu Panda : 1280x1024, minden high-on, 4xAA 35-38 fps+Imádom ezt a VGA-t.
A tuningot Rivatunerrel (szőrösfánk mellett) 830/1160-ig bírja.
De az az érzésem, hogy valós játék mellett többet is bírna a kari. Ez a szőrös fánk jobban meggizzasztja a karit, mint bármelyik játék, sőtt szerintem túlzás de hagyjuk....
-
törölt tag
Visszakellene vennie, lehet, hogy a kari biosában nincs levéve a memória órajele. Teszteld le, mennyi az a minimum amin még stabilan megy. ATT-vel lehet készíteni auto 2D/3D profilokat, és ez majd belövi a memóriát alacsonyabbra. Amúgy a HD karik egyike se veszi vissza alapból a memória órajelét.
-
kisza25
félisten
válasz
csabicsepp #1013 üzenetére
probáld ki,hogy emelsz a GPU orajelen 5Mhz-et nyomd meg az alkalmaz gombot és láss csodát,legalább is nálam erre volt szükség miután aktiváltam a túlhúzást
valaki tapasztalta azt,hogy a másodlagos megjelenítőn(LCD TV)ugrál a kép alja,ha azt rakom elsődlegesnek akkor meg a monitoron mintha a béta ezt nem csinálta volna -
tzsolesz
nagyúr
válasz
csabicsepp #1013 üzenetére
Nekem igen, legalább is a beta. De ezt nem a bios veszi vissza??
300/837 GPU/MEM, ha elindítok egy filmet, már akkor is fölugrik az órajel, ez is érdekes....
Egyébként az ATI még a 8.10-et sem ajánlja a 4670-hez hivatalosan? akkor mikor lesz erre végleges, a gyártó által is elkészített driver?????
J
a, és akkor mekkora teljesítménynövekedésre lehet számítani???
-
csabicsepp
aktív tag
Ez a 8.10 driver egész jó (bár már a béta is felüdülés volt a gyárihoz képest).
Figyeltem, nekem a sapphire 4670 nem veszi vissza terheletlen a ram órajelet, bármivel is nézem...csak a gpu-t 300-ra.
-
tzsolesz
nagyúr
Crysis patch nélkül, 1 éves Vista SP1-el (rommá van barmolva, még kékhalálozott is már vagy 5-ször): DX10 high 1280x1024: 28-32 fps akcióban. Tűéles, és gyors mint atom.....
XP-én emellé a beállítás mellé DX9-ben kapcsolhatunk 4xAA-t is, és még akkor is folyamatosan megy szépen.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- Foxpost
- Home server / házi szerver építése
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- IFA 2025: Csúcskategóriás funkciókat kínál az EarFun új fül- és fejhallgatója
- Synology NAS
- IFA 2025: Ott üti az S25 Edge-et a Tecno Slim, ahol fáj neki
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600 / RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- GeForce RTX 2060 (OEM HP) Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green - 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen, 95% Akkumulátor,MS2148
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest