Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Klaus Duran: Nem csajos Samsung Z Flip
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vbbb
őstag
Akinek PCI Device gondja van az rakja fel a telepítőlemezről ezt: HDAudioDrv
-
sinci
tag
válasz
Ragadozó #10892 üzenetére
Lehet, hogy hülyeség, de nem kéne összekötni az alaplapi SPDIF [link] (a piros) csatival a vga-t? mert a pci-e slot hangtovábbítással nem nagyon foglalkozik szerintem...most már csak az a kérdés, hogy a vga tudja e fogadni, van e rajta hasonló SPDIF csati vagy nincs...vélemény?
-
válasz
msgt.fubar #10895 üzenetére
8,5k-ért itt az aprón, postaköltséget feleztük...
Ennyit megért, mivel volt egy sima HR-03-m (arról venti megmaradt) az ment el 6-ért... -
válasz
msgt.fubar #10893 üzenetére
Nálam felismeri, hiába teszem azt alapértelmezeté és választom ki a lejátszó programban is, semmi
-
msgt.fubar
senior tag
válasz
Ragadozó #10892 üzenetére
Korábban mintha lett volna róla szó, hogy a HD Sound bigyót nem ismeri fel automatice a windows. Ha bemész az eszközkezelőbe és találsz egy kérdőjeles PCI Device vagy (szintén kérdőjeles) Audio Device on High Definition Audio Bus elnevezésű cuccot akkor ott a bibi. Hogy drivert hol találsz hozzá azt már nem tudom, bár van egy sanda gyanúm hogy valahol az interneten
-
vbbb
őstag
válasz
msgt.fubar #10886 üzenetére
Nem félek a bios flasheléstől, eddig majd az összes karimon csináltam már.
Csak azokra a gyári bios került vissza módosítva és nem egy másik szériájé. Nekem 3500pízbe van a hűtő, tehát nem vág földhöz. A gépembe minden silent ami csak lehet, ezért zavar a kari búgása. Lesz rajta 2db 1000rpm-es 8as venti (remélhetőleg ingyen
) 5V-al megtámogatva azt csumi! Bár lehet hagyom a 12V-t, silenteknél had fújják a levegőt!
-
msgt.fubar
senior tag
Én feleslegesnek tartom drága hűtést venni rá, mivel okos biosmoddal gyorsabb és kevésbé melegszik. Mondjuk az amit én csináltam az tényleg extrém alulfeszelés, de vannak olyanok is a linkelt cikkben amivel majdnem ugyanannyi feszt kap (1,15v helyett 1,1v), mégis 7-8 fokkal kevésbé melegszik. És ugyanúgy viszi az XT órajeleket. Szerintem spórold meg azt a 5-6 ezer forintot és költsd másra
A biosmodtól meg nem kell félni. Tegnap még én is féltem tőle, ez igaz
De igazából annyi az egész hogy progi elindít, új flash betölt, majd kicserél. Nem több egy percnél a dolog. Addig nem nyúlhatsz a géphez, illetve utána resi, de semmi para nincs benne. Persze ne szénnétuningolt (instabil) gépen csináld, mivel egy flashelés közbeni lefagyás vagy kimaradás után tényleg kellhet a PCI vga visszahozni a karit
Nekem mondjuk nincs is PCI karim és nem is volt rá szükség. Pedig tegnap vagy 5 fajta biost végigpróbálgattam, mire kijött hogy melyik a frankó nekem
Ja és biztos ami biztos alapon, flashelés előtt GPU-Z-vel mentsd le a jelenlegi biosod! Nemhiszem hogy szükséged lehet még rá, de azért jó ha megvan.
-
vbbb
őstag
válasz
msgt.fubar #10879 üzenetére
Természetesen igazad volt, csak tudod...a remény hal meg utoljára...
Kipróbáltam a 8.2 Beta catalystot, 10 pontal kevesebb 3dMark06....
Jövő héten megjön a accelerom...asszem én is megpróbálkozom a Pro@XT variációval! Csak szerzek a műhelyből egy PCI VGA-t.(Az ördög nem alszik!) Egyébként ha nem bírja a kártya a crossflasht, utánna vissza lehet rá tölteni a gyárit ill. egy másik verzsönt ugyi? Az számít, hogy fekete-piros hűtős a cucc? Vagy csak amit kaptak azt raktak rá? -
sinci
tag
válasz
msgt.fubar #10883 üzenetére
Nekem is tavaly hívták fel erre a figyelmemet és igaza is lett az illetőnek, úgyhogy azóta kizárólag a csupasz drivert teszem fel csak. Egyetértünk.
-
sinci
tag
válasz
msgt.fubar #10881 üzenetére
Ha egy játék nem tudja az AA-t vagy AF-et akkor álíthatsz akármit a CCC-ben akkor sem fog menni az adott játékban, ilyen pl. a Ghost Recon Advanced Warfighter ebben csak AF-et lehet állítani az élsimítást nem támogatja, úgyhogy ebből a szempontból a CCC-t felesleges telepíteni, az adott játék menüjében szépen be lehet állítani a 3D-s dolgokat AA, AF mármint ha támogatja a játék.
Legalább is én így tudom, lehet, hogy baromságokat írkálok. -
msgt.fubar
senior tag
válasz
börik39 #10880 üzenetére
A driver az alap, azzal is tökéletesen elleszel (értsd játékok elindulnak, megy szépen, stb)
A control panel is kellhet, ott tudsz színbeállítani, 3D beállításokat driver-szinten fixálni (pl minden játékban 16x-os AA szűrés, ilyenek), meg a HDTV-re kötésnél is szükséged lehet rá.
-
börik39
tag
Köszi és fel kell rakni a wdm drivert is vagy elég a többi?
-
msgt.fubar
senior tag
Akkor én kértem elnézést
Viszont a report tényleg elég halovány, hogy semmi sem helyes ami benne van. Én a GPU-Z-re eszküszöm, a RivaTuner maradjon meg tunernek
börik39: Catalyst driver kell hozzá, linkelem a legfrissebbet.
-
börik39
tag
Helló megtudja mondani valaki hogy hd2900 pro-hoz milyen illesztő programot ajánlana mert én nem nagyon értek hozzá mert most lettem atis köszi
-
Valaki tudja, hogy a (DVI - DVI_HDMI átalakító - HDMI kábel - Panasonic plazmatv) hdmi-n miért nincs hang?
Azt csak a hdmivel szerelt karik (nem adapteresek) tudják? -
vbbb
őstag
válasz
msgt.fubar #10875 üzenetére
2.06os, szerintem a legutolsó....
gpu-z természetesen van... -
msgt.fubar
senior tag
Ebben a reportban több dolog is sántít
Egy az hogy SGRAM már évek óta nincs semmilyen kártyán, helyette SDRAM van. Aztán a memóra mennyisége se lehet 4 GB, nem beszélve a 13,8 GHz-es magórajelről, illetve a 9 GHz-es memória órajelről
Javaslom egy friss RivaTuner beszerzését, illetve GPU-Z használatát
-
vbbb
őstag
Riva Tuner Riportja azt írja 512bit-es...no most kinek higyjek?
$0900000000 Graphics core : R600 (16tmu)
$0900000002 Memory bus : 512-bit
$0900000001 Memory type : DDR3 SGRAM
$0900000003 Memory amount : 4095MB
$0900000004 Core clock : 13824.001MHz
$0900000005 Memory clock : 9216.000MHz (18432.001MHz effective)
$0900000006 Reference clock : 27.000MHz -
msgt.fubar
senior tag
A soha-semmi-sem-elég elvén feltettem egy mégjobban alulfeszelt bioszt
Így most 3D-ben 1,02 voltot kap, ami annyi jelent hogy negyedóra full loadon a max hőmérséklet 67 fok volt ^_^ Eddig a 80-at nyaldosta alulról... A tuning? Nos, az meg lett nyírva természetesen. Mostmár a 715/2000 a stabil beállítás, de nekem megéri. Allergiás vagyok rá ha melegszik a gépem, arra pedig méginkább ha hangos is.
-
msgt.fubar
senior tag
válasz
Speed® #10871 üzenetére
Annyira így nem megy a tuning, de nekem perpill többet számít hogy nem sül meg a kártya
Így is elég szépet hozott, asszem' nem rossz egy alulfeszelt karitól
A ventiprofilt is megoldottam syn7h37ic írása alapján
Így a hosszú ideig használt ATi Tool-tól könnyes búcsút vettem. A 9600 XTG-m után annyira megszerettem, hogy még a 6600GT-m, a 7600GT-m és a 8600GT-m is azzal tuningoltam. Lehet azért nem ment annyira
-
Speed®
titán
válasz
msgt.fubar #10870 üzenetére
Johh, azt nem írtad milyen BIOSt raktál bele. Azt hittem magasabb 3D feszest hogy jobban menjen a tuning. Nembaj, akkoris kell egy jó ventiprofil
-
Speed®
titán
válasz
msgt.fubar #10868 üzenetére
Próbáld ki a 0.27b4et, nekem nem volt gondom vele, fanprofilhoz teljesen jó.
Tekintve, hogy most elvileg jobban is melegszik a kártyád, szükség lesz rá -
msgt.fubar
senior tag
Jelentem alássan, a 2900Pro@XT bioscsere, sikeresen megtörtént
A kártya életben van és kitűnő egészségnek örvend
Óriási riszpekt Picco kollégának
Eddig napok óta a hűtés miatt fájt a fejem hogy mit kezdjek vele. Volt hogy leszedtem a műanyagborítást, de így a levegő mindenfele ment, nem a jó irányba áramlott és ráadásul még hangosabb is volt így a hűtő (amiről álmodni se mertem volna hogy tud ez _még hangosabb_ lenni...). Aztán volt hogy a gyári hőcsöves bordára egy 8 centis ventit tettem (mint laragirl83 a 8800 GTS-ével:kép), de ez se volt az igazi. Már ott tartottam hogy rendelek egy Thermalright HR-03 R600-at, vagy egy Zalman VF1000-et, de úgytűnik nem lesz rá szükség
Speed(R): először én is ATi Tool-al néztem, a 0.26-ossal. Azzal egyáltalán nem tudtam elérni semmit sem, aztán nagynehezen találtam egy 0.27 beta2-őt (ami még a hivatalos oldalon sincs fenn, csak guru3D-n). Azzal már tudtam órajeleket állítani faszán, volt vagy 5-6 fan-beállítás hőmérsékletérzékenyen, szóval magának váltogatta, csak éppen fagyogatott.
Szóval váltottam én is RivaTunerre, eddig ez bevált.
-
Speed®
titán
válasz
msgt.fubar #10863 üzenetére
Hiába csökkentenéd az órajelét 2Dben, a mellé tartozó feszültség a lényeg.
Azt meg ahogy a többiek is írják, a BIOS cseréjével lehet jelenleg megoldani.
ATTben talán meg lehet csinálni, hogy különböző profilokat váltogasson, de nem tudom, hogy lehet-e befolyásolni a feszt vele. Legutóbb az X1900asomat használtam módosított feszekkel, ahhoz viszont AtiToolt használtam, ami a 2900Proval nem működik rendesen. Legalábbis az 512bites 2900Pron én csak ventiprofil létrehozására tudtam használni, húzásra nem volt jó, fagyizott. Arra RivaTunert kellett előszednem nekem is. -
laci666
senior tag
válasz
Nekem 2D-ben 216/245-ön megy és igy alig melegszik 40-45 fokos a GPU úgy hogy a venti rajta 1000-ret forog azaz néma csend van
-
Silenzio
addikt
válasz
Meg kell csesztetni a BIOS-t. A logouton van erről egy cikk. Már konkrétan ennek a kártyának a bios-cseréjéről. Olvasd el!
-
msgt.fubar
senior tag
Kérdés: Rivatunerrel hogyan lehet elérni hogy Windows alatt ne az 506/1026-os órajeleken járassa a vga-t? Csak akkor hajlandó átállni a megadott értékekre ha 3D alkalmazást indítok. Viszont így feleslegesen melegszik windows alatt, mehetne ennyi erővel 200/400-on is (ahogy azt az egyik képen láttam a kollegánál).
-
msgt.fubar
senior tag
Találtam egy tesztet a vadiúj AC hűtésről amit a 2900Pro/XT karikra terveztek
AC Accelero Xtreme 2900 VGA Cooler review @ guru3D
-
vbbb
őstag
8248 alapon....amint megjön az accelero s1-em lesz ez még több is!
Bár azt nem gondoltam volna, hogy a gyári hűtése is hőcsöves...csak ne búgna úgy! -
polo88
csendes tag
Látom, Ti vágjátok a témát, ezért megkérdem tőletek: egy ati powercolor radeon x600xt videókártyára tudok kötni egy monitort 1600x1200@100Hz-as felbontással úgy, hogy a monitor képe még jó legyen (vagyis ne a vga legyen a szűk keresztmetszet)? Rá tudok még kötni azon kívül egy másik moncsit 1024x768@100Hz felbontással? (megoldható a kapcsolás, a kérdés az, hogy a moncsik képe jó marad-e) Az említett monitorok: Samsung 765MB és Iiyama VMP 512. Bocs az offért, de nem tom máshol megkérdezni.
-
Dambudzo
csendes tag
beletúrtam picit a gépbe és ez lett az eredmény: [link] kezd alakúlni, a kártya sebességét az XT ref. sebességéhez lőttem be (nem moddoltam bios-át) reccenés nélkül vitte!
-
Dambudzo
csendes tag
nos igen mint mondtam nagyon elszoktam a pctől, átnéztem a CCC-t és ott bevolt kapcsolva full aniso, AA, mipmap fullon meg ilyen izék amik javítják a képet , ezeket most vissza vettem és máris jobb eredmény jött [link] , most megnézem kicsit megcibálva is a masinát
-
sinci
tag
válasz
Dambudzo #10843 üzenetére
Hali
Jajj, eléggé elszomorodtam, nekem is hasonló a konfigom, nekem 11000 fölött ad a mark, a Te cuccaidból többet is ki lehet hozni megfelelő rammal és beállításokkal.
A ramot cseréld le, én 2db kingmax 1066-os ramot vettem nemrég és mennek 1200-at 2,1V mellett kényelmesen, 13-14k-ért beszerezhető.
A procit ráncigáld meg irány Gorneck oldala [link] [link], kezdetnek 8x400 elég lesz, de megy az jobban is szerintem.
2900Pro tuning RivaTuner-el [link]mod: most látom, hogy 1066-os ramjaid vannak, akkor már csak meg kell egy kicsit ráncigálni a procit meg a vga-t
-
Dambudzo
csendes tag
köszi a gyors reagálást!
a ramom 1066 ddr2 (kled48f-a8ki5) csak a tényleges hz-cet írtam oda! nem tudom mi lehet a gond , lehet valami sziremszarom drv amit az alaplaphoz adnak vagy netán más drv... vagy egyszerüen nem lőttem be valamit a biosba
Az a baj, 4 év alatt annyira megváltozott a számtek rendesen(4 éve nem cseréltem gépet) és a régi gépen roppant egyszerü volt (AsusN8X 2,8 barton, 9600ati) ezekhez képest
bocs, ha off szaga kezd lenni a témának
-
X Factor
addikt
Szaisztok a 2900Pro ugye vivo-s?
-
laci666
senior tag
válasz
Dambudzo #10843 üzenetére
ez érdekes nekem alapból még mod előtt ennyit csinált 7.12 catalysttal
8400pont
SM2.0 Score:3586
HDR/SM3.0 Score:3951
CPU Score: 2123Neked meg 6991 pont
SM2.0 Score:2324
HDR/SM3.0 Score:3632
CPU Score: 2079Csak azért fura mert a cpu pontszám közel azonos de az SM2-ben nagyon lemaradtál meg SM3-ban is.
-
laci666
senior tag
-
Dambudzo
csendes tag
Üdv
szeretnék linkelni egy képet [link] mondjatok róla valamit a gépem csak pár napos és most "zökkenek" vissza a pc-s világba, így nem tudom mennyire jó ez egy alap tesztnek (a gépem az infomban van, minden nemü tanácsot elfogadok!)
köszi a válaszokat -
Cölöp
tag
Valaki homályosítson fel légyszi, hogy mi fán terem egy BIOS modding!
Azt szeretném, hogy a 256 Bit -es Pro-m 2D-ben nem zabáljon annyit, a 3D-t hagynám alapom, elég ez nekem.
-
Vettem egy 5 méteres hdmi kábelt, tekintettel, hogy régi fajta plazmám van, nem a legdrágábbat...
Nagyon király a képe....dvd-ézésre is tökjó (tű éles a kép), ha majd nem kell tv-t nézni, kipróbálom játékkal is... -
laci666
senior tag
válasz
laci666 #10829 üzenetére
3DMarkokat lefutattam és semmi gond nem volt.
Most igy bios mod után 2D-ben 90W-ot eszik a gépem nem semmi.
Semmi hangja nincs a kártyának igy.
3D-ben is max 70C°-ra melegedet fel és ilyenkor 2000 forog a venti ez se vészes elnyomja a játék hangja,igy nem kell ventitt venem rá. -
laci666
senior tag
Na neki állok és XT biost rakok rá.
-
Cölöp
tag
Nekem ~9000 pontot csinál a konfigom 3DMark2006-ban 7.7-es Catalyst-tal. A 8.1-essel, és az újabb Omegákkal a kék és piros szín felcserélődött text módban.
-
Hoffer
őstag
Ezt a tesztet találtam a 2900Pro-ról![link]
Általánosságba véve megveri a 8800GTS-t???? -
laci666
senior tag
-
laci666
senior tag
válasz
msgt.fubar #10788 üzenetére
Újra felraktam az XP-t
7.12 catallyst raktam fel
Alapon volt minden:
3DMark06-ban 8441 pont
3DMark05-be 15090 pont. -
vbbb
őstag
Coolink ventit akarok rávenni, 1000-1500-2000-2600rpm...melyiket érdemes?
Ennél a hűtőtesztnél is ezt használták. -
vbbb
őstag
Juppí...holnapra megvan a hd2900pro-m...jövő hétre meg az accelero s1 is....jeeee
-
Hoffer
őstag
Hali!
Mi a véleményetek a 2900PRO-ról?? Érdemes ilyet venni?? Mert láttam, hogy elég barátságos az ára! Mennyit tud egy 3870-hez képest vagy egy 8800GT-hez??
-
hakos1987
őstag
áhh megvan, videocard stability test a neve.... találó...
-
hakos1987
őstag
igen, én is ha jól emléxem nem egy embernél ment 2100-at...
de sajna 1900-on már egy-egy fekete csík bevillan 3D mark 06-ba...Van vmi progi, amivel meg lehet lesni biztosan, hogy nem hibázik-e a kari?
Rémlik vmi olyasmi, ahol egy földgömb forog... de nem tom a nevét!köszi!
-
hakos1987
őstag
852/1850 lett a végeredmény, ami nem a max, csak megközelítőleg!
ez jónak számít?
-
hakos1987
őstag
Az lehetséges, hogy épp húzom a karit, ésm 859 Mhz -nél járok, feszemelés nélkül?
csak nekem tűnik soknak? vagy mennyi körül lehet az ilyen karik vége?
Van vmi olyan progi, amivel biztosan le lehet ellenőrizni, hogy hibázik-e a kari?
köszi!
-
hakos1987
őstag
ÜDv!
Riva tunerbe hogy tudom kiharcolni, hogy ne a 2D-s órajelet piszkáljam, hanem 3D-st?
köszi!
-
dtss
tag
Hali nem tudjátok hol lehetne VIVO-s 2900pro-t kapni újonnan? Már kerestem sokhelyen de csak TV-OUT-os van, nekem olyan kellene amin TV-IN is van.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Matematika topic
- Fogyjunk le!
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Chieftec játék értékes nyereményekkel!
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Bomba Ár! Dell XPS 13 9370 - i5-8GEN I 16GB I 1TBSSD I 13,3" 4K Touch I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRCSÖKKENTÉS Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest