Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Sapphire Radeon RX 9070 XT Pulse - út a harmadik AMD korszakig.
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
-
kavicssli
addikt
akkoro egy 450es fps táp jó lenne a cumó alá?
-
jano_77
nagyúr
Nekem FSB BlueStorm II 500W-os a tápom
7.11-es Catalyst van fent Nálam, de Én nem tudok érdemi adatot nyújtani számotokra, ugyanis Nálam minden alapon van még! És azt sem tudom, hol és mit ill. mivel kell nézni ezekhez a tesztekhez -
kavicssli
addikt
sziasztok!Milyen táp van a gépetekben?
-
HolyFire
aktív tag
Jahh mondjuk ez a drivel kérdés olyan mint homályos ködben kolbászoló döglött szamár...vagy megy vagy nem...most ez jó vagy az jó...
Jó lenne erről is valami tesztszerű hogy mellik a leggyorsabb.....bár teszem hozzá hogy az is elég szégyenteljes hogy a legfrissebb driver lassít és nem gyorsít...olyan mint a magyar gazdaság...ahogy halad az idő egyre szarabb...
-
hakos1987
őstag
akkor most melyik drivert érdemes?? nekem is kevesebbet produkál a karim, mint amit vártam volna... hiába rángattam mégföljebb, előző beállításokkal, régebbi driverrel több pontot kaptam.... most 11 ezret alig haladom meg, hogy jobban van húzva... ezelőtt meg lazán ment 11300-at, amúgy vistán... xp-n több lenne vajon? sztem 7.11-es drivert teszek fel
-
Picco
addikt
válasz
SystemRoot #11882 üzenetére
meg jo h nem tettem fel ^^
-
kavicssli
addikt
válasz
SystemRoot #11872 üzenetére
majd holnap jön a karim...
-
jano_77
nagyúr
válasz
SystemRoot #11872 üzenetére
Én pont azt hallottam, igaz még a megkelenése előtt, hogy ez lesz a 7.11-es után az a version, amelyik stabil és megbízható! Meló helyen a rendszergizdák mondták ezt!
kavicssli: Én 32"-os LCD-n nyomom!
-
kavicssli
addikt
Az itt jelenlévők közül valaki nyomja Wide moncsin a gamékat?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
kavicssli #11867 üzenetére
Igen. Volt egy 8800GTS 640-em, de azt anyagi okokból el kellett adnom (pedig anno 95k-ért vettem, mikor bejött.
Ma már nem adnék ennyit vga-ért) Aztán vettem 7900GT de az ma már kevés sztem az új játékokhoz. Ez olcsó volt már akkor is és nem akartam gyengébbet mint a 8800GTS-em volt. Nem bántam meg, jó kis vga. Egyedül amivel eddig játszottam csak a Witcher tudta meg izzasztani, de annak van gép igénye ha maxban tolja az ember.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
kavicssli #11861 üzenetére
Kifutot a kártya már sokat fogyaszt relatíve és alapon nem a legerősebb. Szvsz, általában erős tápot veszenk a júzerek, összes tápgyártó ezt erőlteti, 550W-os Chifim mellett meg tökmindegy az a plusz 20-30W, hűtése kilöki házon kívülre a meleget, odabent nem melegít jobban mint az 55nm-en készült 3850/3870, és sztem alig van ember aki alapon használná. Elvégre ezért vesz az ember ilyen olcsó de jól húzható vga-t, hogy ne alapon menjen. 9600GT-re nem érdemes cserélni ezt a vga-t. Talán 8800GT vagy 8800GTS 512-re de azok meg drágák.
mod: én a legújabbat használom (8.3), az új driverek kiforottabbak mint a régebbiek szvsz azt érdemes használni.
-
kavicssli
addikt
Amúgy viszont pár tesztben nagyon eltemetik ezt a karit....
ahogy olvasgatok közben..De miért?
-
kavicssli
addikt
...függetlenül attól, hogy mennyi RAM van rajta, az XT R600-asa 740 MHz-en ketyeg, a Próé viszont csak 600 MHz-en...
gyári hütővel fellehet húzni akkor XT szintjére!Szerintem a másik dolog de ez csak saját vélemény ahogy a teszteket olvasgatom hogy nagyon minimális a különbség akár a 8800GTSek mellett és igaz hogy a 9600GT obb de most ne azt nézzük hogy 5-6 FPS sel gyorsabb a játékokban az NVidia mert ez már a szőrszálhasogatás netovábbja, és akkor azt nem is fejtem ki aki itt sír hogy 20-30W-tal többet eszik...
Én remélem sok örömöm látom majd a kariban...
-
Picco
addikt
lehet igazatok van, en mindig tuningolva hasznaltam a 2900pro-t...800/1000-en nemhinnem h ellenfel lenne a 3850/88 g80
alapon eleteben nem ment tobbet fel oranal ez a kari
-
Qru
MODERÁTOR
Nekem volt 8800GTS-em (640-es), most 2900 PRO van ugye, 3DMákban picit jobb a Radeon, de játékok alatt nem vettem észre érdemi különbséget. Nvidia jobban tejel a játékkészítőknek így hiába papíron erősebb a Radeon pont ott nem jön elő annyira az ereje.
-
Speed®
titán
GTS320 gyári hűtővel 650/2000re felmegy zokszó nélkül. Nem olyan gyenge az és nem lehet elmenni amellett, hogy ott a hűtés jó ahogy van, hűs&halk.
A 3850es azért van cikiben, mert az 512esnek még túlságosan magas az ára.
A fogyasztásbeli különbség azért nem elhanyagolható, ~24/7 gépeknél ~3 hónap alatt visszahozza az árkülönbözetet a 3850es. És szintén halkabb
"a 9600al pariban lehet alapon talan a 96 kicsit erosebb" Nem kicsit erősebb
Csak sajna még magasan tartják az árát. Bár hosszútávra érdemes beruházni rá.
Persze kérdés, beérik-e a közeljöbőben a Radeonok architektúrális előnye.. -
Picco
addikt
válasz
MZsoltee #11854 üzenetére
320as g80as gts nem ellenfel, ugyanugy mint a 3850.
a 9600al pariban lehet alapon talan a 96 kicsit erosebb habar dragabb is sokkal, de ebbe barominagy tuningpotencial szorult.
ha nem szamit h 30-40Wal tobbet eszik es szeretsz tuningolni is akkor a 2900pro a baratodmod: ha nem tuningolsz szerintem is a 9600 gyari oc a legjob vetel...foleg ha jo helyrol tudod beszerezni
-
MZsoltee
veterán
Hellosztok 2900 tulajok!
Kéne nekem teszt a kariról amiben van 8800gts 320 96gt 88gt 3850 3870 meg 2900pro (256bit)
-
Silenzio
addikt
Tehát idejöttél, rögtön ebbe a topikba, és témától függetlenül bejelentetted, hogy a 2900-asok szarok, és adjuk el/dobjuk ki (kb.).
Megyek is rögtön a G92 topikba és teszek én is egy ilyen bejelentést. Ezek után nyilván zárni fogják a topikot, mert bölcs tanácsomra a ph-n senkinek sem lesz többé 8800 GT-je...
-
Picco
addikt
válasz
jano_77 #11849 üzenetére
ne felj, nem szal el semmi
itt olvasgass kicsit -
Picco
addikt
jaja, hadd porogjon csak
delutan lehet h felteszem a 8.3atmod: 3dmark 08 nem lesz valamikor?
mindig erdekelnek a tesztek hogy neznek ki -
Köszönöm szépen mindenkinek, megsasolom akkor Én is ezt a 8.3-at
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Janoska26 #11831 üzenetére
7.12-őt meg a 8.3-at próbáltam de sajnos NeverWinterNights-ban a víz helyén csak villogó rondaság látható. Alapórajelen is.
Viszont ha kikapcsolom a ShineWater efektet akkor meg rendesen látszik a víz, viszont kb egy Gef2 szinten van az egész.
Megértem, hogy nem javítják ki a driverben egy 5évvel ezelőtti játék bugját de akkor is idegesítő.
Egyébként sztem a legújabbatt tedd fel, az az új játékokon gyorsít ahogy észre vettem.
-
Sziasztok az 1. hsz-ben nem találtam, hogy melyik driver is fekszik istenigazából egy Sapphire 512Mb-os 256bites kártyának?
-
HolyFire
aktív tag
Hááát....akkor elég szerencsétlen lehetsz...nekem semmi gondom nincs vel.....jahh és emellett szarrá van tuningolva....gpu 870-en, memória 2160-at bír nekem....Nagyon jól tuningolható és rengeteg plussz teljesítmény van benne...Az tény hogy nem a legújabb...dehát havonta változik ez a piac...Egyedül a fogyasztására lehet rosszat mondani... de most az nem is tudom plussz 30-40 watt szerintem senkit sem vág földhöz....nem tudom ez menniy plussz lehet a villanyszámlában....
Majd ha újra lesz a piacon illen ár/teljesítményú kari akkor esetleg elgondolkoztató lenn egy csere....de 40-nél többet sosem adnék videokarirét..... -
Joci??
senior tag
Sziasztok! biztos már sokszor elhangzott ez a kérdés és lefogjátok szedni a fejem DE melyiket érdemes megvenni a PRO közül 256bit vagy 512bit? sok helyen azt hallottam hogy az 512 felesleges nem használják ki a gamek többsége na most viszont a toplistán pedig észrevehető a különbség 512bit javára!
-
KOKO5
csendes tag
Emberek a 2900-es szériát teljessen el kell felejteni!Nekem is (volt) de csak a probléma volt vele....melegedett mint állat,driverekkel folyamatossan probléma volt,a fele memoria hibás ez egy elperecezett széria az biztos!Pedig biztam benne!
-
Silenzio
addikt
24, b@szod.
De nem ez a lényeg, sokféle szabvány van (olyan pont nincs, ami 27-et irányozna elő). A némafilmek pl. 16-tal mentek, akkoriban ezt elégnek vélték.
Ellenben -és ezt gondolom mások is megerősítik- ha 50 fps-sel megy valami, és utána lemegy 26-28-ra, azt a játékos igencsak ricegősnek érzi. Szóval ez a 24 elég könnyelműen megállapított érték volt. Meg aztán, ami elég egy filmes mozgóképhez, nem elég egy interaktív közegben. Én azt mondom, játékoknál az ideális a 40-60.Olyan játék nincs ami dx10 only lenne, nem is lesz egyhamar, ha a játékosoknak továbbra sem akaródzik átállni arra a szarra. Vista Only van, de ez meg leginkább a szégyen kategóriájába tartozik.
Picco: Már volt róla szó, hogy vízzel hűt.
-
hakos1987
őstag
nah, ma vgépközelbe kerültem végre... szal felhúztam a gput 840-re, a mem maradt 1850-en... crysis és 3dmark is szemetel (fekete csíkok)... visszavettem a memót alapórajelre, de továbbra is szemetelt... ha visszavettem 820ra a gput, nem szemetelt... ezután újra 1850-re a memeket, és nem szemetelt... vagyis vmiért akkor kezd el szemetelni ha: 1: 820 fölé viszem a gpu-t, 2: 1850 fölé viszem a memót...
Nem értem mért van, hogy csak memóriánál kéne szemetelnie, de ha a gput húzom, akkor is... -
kavicssli
addikt
Köszönöm szépen akik segítettek megrendeltem egy Sapphire 2900 Pro kártyát remélem befog válni...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
kavicssli #11799 üzenetére
Amikor már folyamatosmak látod a képet az a 27 képkocka per másodperc (a filmeket is ilyen sebességel játszák le). Tehát 30fps-től már végülis szaggatás mentes egy játék. De ehhez a minimum fps-nek kell 30-nak lennie, nem a max nak vagy az átlagnak.
DX9 VS DX10: a DX9-es kártyák nem tudják a dx10-es látványjavítóval megáldott játékokat futtatni. Általában egyenlőre ezek a játékok mennek DX9-el is. A másik fontos, hogy DX10-es környezet csaj Vistán érhető el. Win XP-n csak DX9-et támogat. Tehát amíg XP-t használsz nem élvezheted a DX10 előnyeit.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- OpenWRT topic
- IFA 2025: Ott üti az S25 Edge-et a Tecno Slim, ahol fáj neki
- Foxpost
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Bittorrent topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Cooler Master Masterliquid 360L CORE vízhűtés garanciával hibátlan működéssel
- Részletre elviheted akár 365 napra Bankmentes , azonnal elérhető Dell GAMER laptop G15 5511
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / RTX 3050 / 32GB DDR4 / 512 SSD!
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest