- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Én és a számítógép
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- Argos: Az vagy, amit megeszel
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
kavicssli
addikt
Ati 2900Pro és a Nvidia 9600GT közül melyik a jobb?
Habár ahogy nézegetem a külföldi teszteket az ATI 2900XT ráver a 9600GT-re!
Sokan most azt várják hogy még lejebb menjeneka VGA árak és mindenki a 9600GT-re akar gyúrni... -
kavicssli
addikt
válasz
Silenzio #11795 üzenetére
Köszönöm szépen a választ!
Picco Egyenlőre alapon szeretném mad használni max mikkor már kevés lesz a játékokban mad odapörkölök neki addig alapokon menen a kicsike!Mellesleg még Pegazust sem érem el...
Valaki felvilágositana hogy mi ez a DX10 illetve DX9 marhaság
Most a DX9es karikkal mint pl a 1950XTX nem lehet nyomni a DX10es gámékat?vagy most mi van?
A másik pedig mennyi az az FPS amikor már nem "szaggat" a játék? 30-40 FPS? :S
-
HolyFire
aktív tag
Hynix vagy samsung memóriával jobb a hd2900pro???
-
whited
addikt
http://prohardver.hu/apro/hd_2900_pro_512bit/friss.html
-
whited
addikt
Vkinek egy 2900-as ati esetleg???
-
Picco
addikt
válasz
kavicssli #11793 üzenetére
pegazusrol annyi h ha nala van garid akkor az tenyleg garancia.
kari fogyasztasat moddolt biossal nagyon jol vissza lehet venni.
venti hangossaga relative, ha kell felporog de annyira nem volt veszes, ha huzni akarod komolyabban akkor nem art ra egy accelero S133ert best buy a kari ha kihasznalod a benne levo barominagy tuningpotencialt
-
kavicssli
addikt
válasz
Bagira01 #11789 üzenetére
Néztem azt is de "sajna" ez a 33k nagyon bejön meg talán nem is kellene se posta se semmi mert tesóm Pesten rendőr és ingyen hazahozná... amugy igen a másik dolog ami aggaszt az a villanyszámla
ezek mennyit fogyasztanak üres illetve full terhelésen...külföldi oldalon azt olvastam hogy "csak" 150W
erről hol tidnék bővebb felvilágosítást kapni?
-
kavicssli
addikt
Na ezen elgondolkozok de nagyon... ezek a karik kb 1 év múlva gondolm sehol nem lesznek...
-
Silenzio
addikt
jaja, baszki
60-70 fps zárt térben, de nagy helyszíneken leesik 18-20-ra.
A Crysis meg átlag 36-tal fut, kb. Szép, mi? Persze, shadereket rohadtul nem használ még az AvP2.
A Halo 1 már követi a "papírformát" - 200-400 fps volt az 1950 pro-mon. AZ utóbbi idők legjobban megszerkesztett játéka a Gears of War. Full grafikán 40-50 fps volt, 8600 Gt-vel, DX10 alatt (!!!). Egyedül élsimítást nem használtam. Még full post processing színprofillal is 30-40 maradt. És durván néz ki. Tetszik, na. A játékmenet fos, de így is köröket ver a Lost Planetre, dizájnban meg körítésben.A Crysis nekem bejövős, és a gépigényével sincs semmi gondom. Furcsa mód a grafikával van bajom. Nem látom be, hogy szebb lenne a mostani élmezőnynél. Hogy forradalmi, azt meg pláne nem. Very highban egy élmény, azt elsimerem, de max komplexebb a többinél, semmi esetre sem álleejtős. 2d-s az aljnövényzet, hiába reagál 3d-ben, szépia-szerű az erdő, stb. Szerintem a Call of Juarez dx10 sunshafts effektje is szebb. Talán élethűbb, de ettől még nem esünk hasra. Az előzetes képek grafikai orgiája a végleges játékban finoman szólva sem valósult meg. Az új peccsel meg hibázik a zseblámpa-effekt. Akkora fénye van, hogy elveszik benne a fényforrás. Ratyi.
HolyFire: A "nulla" elég nagy túlzás. Lopakodni, becserkészni az ellenfelet, ezt mind nagyon kifinomultan oldották meg. És valóban ki lehet használni a helyszínek adta adottságokat a romboláshoz. Azért ne túlozzunk, ennyire szépen kicseszni az ellenfelekkel, ezt idáig egy játékban sem lehetett. Valósággal Predátornak éreztem magam. A CoD-ban egész más zavart: szkriptelt az egész játék, dróton rángatnak, és állandóan csak a harc megy. Frusztráló és túl kötött. Nem szeretem a háborús fps-eket. Túl lineárisak, és általában nem túl élethűek.
-
HolyFire
aktív tag
-
-
Silenzio
addikt
válasz
kavicssli #11780 üzenetére
Cod 4 még egy áramkörök nélküli, méretre vágott szilíciumnyákon is simán fut
Komolyan, nem kell neki vas. Nem is néz ki túl jól,sajnos... Azaz, látványos, csak egyszerű.
A Crysist most próbáltam ki az 1.2-es patch-csel. Tökéletesen fut, még a beröccenések is megszűntek. Persze, később lehet hogy lemegy 20 fps-re, de az első pályán tartja a 40-et high-on. Aprócska adalék: a jelzőrakéta fényében nekem korábban 18-ra csökkent, most 32 volt. Különben meg már végigtoltam, tököm se cserélne kártyát miatta. 1-2x még nekiállok, szeretem szadizni a katonákat.
Az Assassin's creed se megy rosszul, csak labilis. Egyszer elindítom, és szaggat, utána még egyszer, akkor már jól fut. Mondjuk még nem végleges, le is töröltem a rákba. Megvárom, míg ki is adják. Összetákolt vackokkal nem játszom.Nem, egyszerűen egy kisebb és kompaktabb kártya kéne. Tudom, hogy nem táltosodna meg tőle a gépem, de mindig a középkategóriát kedveltem a drága és hangos, meg nagy darab vga-k helyett. Teljesítményt nem nagyon nyernék, pláne ezzel a proccal. Persze, először megvárom, mit produkál a kari egy platformcsere után.
-
Picco
addikt
válasz
kavicssli #11774 üzenetére
mert kijott a 9600gt aminek a gyartasi koltsegei joval alacsonyabbak a 88gtnel, az ara 30ig siman le fog menni, foleg ha eler az amd arcsokkentes is magyarorszagra...nameg nemsokara jon mindket gyarto ugy szeriaja/erosebb kartyaja
jah es az AMD-NVIDIA verseny az AMD arcsokkenessel folytatodik. -
Picco
addikt
-
Silenzio
addikt
Hm... Lehet 9600 GT-re cserélek. Csak 10 körül kéne rádobnom, jól tuningolható, és alap órajelen sem marad el a 2900-asoktól. Szerintem. Vélemények? Az sem utolsó szempont, hogy keveset fogyaszt, és halkabb, mint a 2900-esem. Meg hát... a piac mostanában nagyon az Intelnek kedvez. Minden stuffot arra optimalizálnak.
-
hakos1987
őstag
válasz
Des1gnR #11760 üzenetére
köszi! bár most nem tudom mi legyen, mert akkor 840-et menne a gpu stabilan, viszont ezekszerint a memóval van gond... csak azt nem értem, ha nem nyulok még hozzá, akkor miért szemetel? a fesz emelés nem oldaná meg a gondomat ezekszerint... mert a 840-es gpu órajellel már elégedett lennék, csakhát mi lesz a memó szemetelésével?!
-
hakos1987
őstag
de amikor csak gpu-t húztam is beugrottak fekete csíkok... amúgy azt hittem egy ideig, hogy faxán meg 850-et a gpu... aztán elindítottam a crysist, és azon a pályán, ahol a végén a főellenséget le kell győzni... az a főellenség kifestő volt, zöld meg kék meg nemtom milyen 3 foltból állt össze
Akkor még csak a GPU-t húztam... de 3dmarkban alap memóval is becsúszott 1-1 fekete csík... -
hakos1987
őstag
válasz
Speed® #11755 üzenetére
500W-os antec házhoz járó EarthWatts, ami min 80%-os, és Seasonic fejlesztésű... sztem nem ezzel lehet a gond. Amúgy ment 850-et is csak mindig beugrottak fekete csíkok... vagy az inkább a memóriától lehet? ha a memót is feljebb vittem 1900-nál, akkor is fekete csíkok...
-
Speed®
titán
válasz
HolyFire #11743 üzenetére
Nem jó rá, a 2900ason közelebb vannak egymáshoz a rögzítőfuratok.
De mit ba..rontottál el a saját bordán? Fűrészel, sorjáz, fúr, sorjáz, furatot jelöl, fúr, sorjáz, menetet vág, hőlapkázik, rögzít. Semmi extra..börik39
Az alaplapodnak ehhez nem sok köze van feltehetőleg. Jellemzően drivergond, adj neki egy drivercserét, 8.2es Catalystot. Ha nem oldja meg a dolgot, ->gari.hakos1987
BIOScseréhez progiról ismertetőt itt találsz például, de légy körültekintő az új BIOSt illetően, alaposan nézz utána, hogy passzoljon a karidhoz. [link]
Amúgy nem hinném, hogy a BIOScsere megoldaná az antituningosságot.
Nem tudom, milyen tápod van, de inkább ott kezdeném a "hiba" keresést. -
hakos1987
őstag
Helo!
Lenne egy kérdésem:
Olvasgattam róla, hogy ha biost akarok frissíteni, akkor tiger83 féle biost érdemes. Honnan tudok ilyet leszedni? Még nem csináltam ilyet. milyen progival kell flashelni? Amúgy egy sapphire 2900XT-m van, és azért akarom flashelni, mert 800/1850-nél ha feljebb teszem, hibázik..Amúgy víz van rajta, hűtése megoldott...
köszi előre is a segítőkész váalszokat!
üdv mkinek!
-
Egy ujjab 3DMark06 eredményem: [3DMark06]
-
börik39
tag
Helló mindenkinek volna egy kis problémám az én HD 2900prommal tehát a probléma az volna hogy mikor kapcsolom be a gépet lefut a bios test és utána betölt a windows de kép nincs hang az van meg minden rendesen kilehet kapcsolni de kép az nincs nem sűrűn csinálja sőt ritkán de az is idegesítő LEHET VALAMI INKOMPATIBILÍTÁSI PROBÉMA az alaplapommal a lap tipusa msi k9n neo v3 és hogy lehetne azt megoldani hogy az alaplapi hangkártyával ne akadjon össze mert le kell tiltani az ati hangját de az első problém fontosabb illetve hol lehetne megnézni valami hd2900 részletes leírást Köszi HELP!!!
-
HolyFire
aktív tag
szerintetek ez jó lehet a VRM-re??? Tudom nem 2900-re való de hátha rámegy....[link]
-
HolyFire
aktív tag
Nem lehet kapni valahol kész vizes blokkot a 2900pro fesszabályzóira??? Ez a barkácsolós mód nem jött be
Tegnap próbáltam faragni rá régi procihűtőből valami bordát....de kicsit elkúrtam azt inkább valami gyári megoldás kéne
De levettem a gyári ventis és ráfordítottam egy 8 centiset hogy rendesen kapjon légáramot...így kb 5 fokkal csökkent a hőmérséklet....mármint a fesszabályzóé...
-
Picco
addikt
van olyan progi ami mar tamogatja a hardware-s HD-gyorsitast?
leszedtem a powerdvd 8.betajat de cseszhetem mert az audigy2 ZS-vel nem akar menni, isten sem tudja miert...ha meg alap nudli hangkari lenne azt mondom ok...de ezzel mar elvarnam.
az meg tuti h en nem fogok HD-t nezni 2.0ba -
Picco
addikt
nekem van 1 titkos tervem de ne mondjatok el senkinek.
tehat ha most meglesz a vizhutesem akkor azt raeresztem a gpu-ra, es egy regi procihutesbol vagy a kari gyari hutesebol csinalok egy lobaszo VRM hutot, de akkor dogoljekmeg nem allok meg 900MHz-ig
-
Johnny001
senior tag
válasz
Prodac #11729 üzenetére
Hi!
Ha kész vagyok ezzel a melóval én is átkapcsolom!
Egyszerre is átkapcsolhatjukBy.: Johnny
A tudásszomjam mindig legyőzi a józan eszem, de ha bajt lehetne okozni vele nem forrasztották volna rá a kártyára a kapcsolót.
Hát közben meg is találtad a választ Te is, meg én is ráhibáztam, hogy nem okoz kárt a kapcsolgatása, de gyorsabb nem lesz tőle
-
-
Bagira01
veterán
Új hd2900pro 512bit-es vga-m követve elődját 857Mhz-s gpu-t viszi 3dmark alatt(legalábbis sm3.0-ba vitte)
-
HolyFire
aktív tag
látom hiányoltok valami jó kis témát.... akkor beszélgessünk arról hogy hogy lehet jól hűteni a
feszszabályzókat és a memóriákat 2900pro-n. Elég rájuk ramsüni ? Vagy ki hogy oldotta meg? Kíváncsi lennék rá.... -
Prodac
csendes tag
Hali,
Mivel nekem sincs időm(sajna) visszaolvasni, megkérdezném:
mi célt szolgál a kártyán lévő kettes dipkapcsoló?
képet már láttam róla itt a topicban, de infót nem. -
Picco
addikt
kezd kihalni a topic
-
laci666
senior tag
válasz
Silenzio #11702 üzenetére
[OFF]Nekem ilyen tápom van csak ajánlani tudom. (az enyém csak 460-as ez meg 500-as de full ugyan ilyen)
Valszeg ez meg lesz a következö valamikor a jővőben
( 620W-os, LCD-d, 12CM kék ledes venti,12V-os ágon 25Amper,levehető kábelek, mi kell még) [/OFF]
-
Silenzio
addikt
Heh
... Nem eszik olyan forrón a kását! Ha a lehető legváltozatosabb pillanatokban száll el, akkor sztem az hardverhiba jele... Szerintem a táp gyökér: amikor visít, akkor a kártya is fagy. Amikor meg újraindítom, és már megy rendesen, akkor szerintem a következő indításig nincs is vele gond.
-
Silenzio
addikt
válasz
laci666 #11685 üzenetére
Nem a Mercury-t használom, AZZAL nincs gond. rendesen vitte a kártyát idáig is. Ellenben a tuning miatt FPS vga-tápot vettem. Na, azzal van probléma. Másnál is hallottam, hogy a 2900 pro-tól visít. A kártya az előző biossal pedig betonstabil volt. De 740-nél már nem bírta szuflával a kevés feszültség miatt.
Nem kioktatás gyanánt mondom, és nem Neked szól, de murphy-törvény: ha IT-körökben valami közhely, akkor nekem tuti az ellenkezője igaz: semmi baj az olcsó tápokkal, ellenben beszarnak a márkásak, szarok a márkás alaplapok, és egyáltalán nem számít, ha márkás ramjaid vannak. Eddig ez a mérleg.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Gumi és felni topik
- Autós topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Okos Otthon / Smart Home
- Házimozi belépő szinten
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Heroes of Might & Magic: Olden Era
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 128GB Graphite - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3258,100% Akkumulátor
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 512GB OLED 120Hz Gar!
- KERESEM! LG UltraGear 45GS95QE // 39GX90SA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3331
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest