Hirdetés
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 3 – Paradicsomos káposzta (amit amúgy utálok)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Rap, Hip-hop 90'
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sinci
tag
Milyen hűtőd van rev1-es [link] vagy rev2-es [link]?
Nekem rev1-es van, anno amikor én raktam fel kíváncsiságból vissza levettem és megnéztem a hűtőn a paszta lenyomatát, hogy hogyan érintkezik a gpu-val, bizony egy kis része nem érintkezett a hűtővel így ott több pasztát nyomtam rá...hátha ez segít valamit... -
meci23
csendes tag
válasz
jano_77 #11172 üzenetére
A KINGMAXokra általában igaz, hogy a megadott órajelek fölé nem nagyon lehet húzni, legfeljebb csak pár MHz-el, de stabilitásban nekem soha nem volt problémám! Én ajánlani tudom!
Hallottam olyanról, hogy valaki az 1066-ost nem tudta az adott orajelen futtatni, de mondom, én ilyet még nem tapasztaltam! -
HolyFire
aktív tag
válasz
jano_77 #11172 üzenetére
Kingmax....általánosságba azt lehet mondani hogy sima alap gépbe jó...pl ha nem akarod húzni és nem számítanak az időzítések, nem vagy tuning és játékőrült...jobb mint bármi noname cucc....szerintem. Nem rosszak csak nem tuningra és sebesség őrülteknek találták ki. egyszerű, olcsó....bár lehet van aki mást mond...
Én a helyedbe A-Data, SuperTalent vagy Geil Ultra körül választanék...ezek mind 13 000 körül vannak és szerintem neked ez bőven elég lesz....Ősember néven fut itt prohardveren egy srác...nála tudsz venni jó memóriákat
-
Daert
őstag
A pasztából nem kentem rá túl sokat,a gyáriból is volt rajt vagy 1 kiló.
A fehér szilikonpaszta híg,a szürke (titan,csak ez volt készleten,egyébként mást nem lehet Vezsprémben venni,csak fehéret,a titan valahonnan megmaradt 1 kis bontatlan zacsival) kicsit sűrűbb.
A csavarokat nem téptem meg,finoman óvatosan húztam.Nem sarkaztam le mert a 2. cserénél ellenőriztem.
Az S1-et(rev1) már elpakoltam,nem nézegettem a bordát mert mint említettem bekapcsolás után már 70C volt és kúszott felfele,szal gyorsan kikapcsoltam.
Most stabil 64C 38% ventivel
A hőmérsékleteket venticserék előtt és után is Atitool 0.27-el mértem,most a ház oldala sincs fent.
A gyári borda GPU-val érintkező felülete elég rücsis-egyenetlen,forgácsolás nyomai erősen láthatók és alumínium az anyaga,esetleg krómozott vagy nikkelezett réz,nem tom.
Igen 2900 Pro-m van. -
csusza`
senior tag
53 °C Netezgetés közben a kari
Igaz, hogy Pro@XT, de normális ez?
Mennyivel lenne hűsebb egy Acc S1-el
-
Picco
addikt
hali
biztos h 2900-pro-d van?
en tegnap toltam fel ra az S1-et, nem volt egyszeru, nekem raadasul nem is rev2-van.
figy a lukak jo helyen vannak amire figyelni kell az az h beteszd a csavarokat becsavarod annyira h meg lotyogjon az egesz es onnantol minden csavaron csak 1-et forditasz es nem huzod ra mint az allat!!!
amugy szedd le a hutot es nezd meg h nem e sikerult lepattintanod a gpu-bol egy darabot...bar inkabb szenzorhibara gyanakszom
melegszik az s1 bordaja?nemsokara jovok vissza megyek boltba utana tudok valaszolni
-
Daert
őstag
Valaki help!!!!!!!
Már 64C -
Daert
őstag
Hali!
Ma megpróbáltam feltenni az AC S1-et,hát nem megy!
A felfogató furatokat nem tudtam a kártyához passzintani,egyszerűen nem mennek bele a kártya nyákjának lyukaiba,nem feküdt rá a GPU-ra rendesen.
Gép bekapcsolásakor már 72C volt a GPU,pedig a bordán még egy 12cm-es venti is ment!
Gondoltam visszateszem a gyári hűtőt,fehér szilikonpasztát kentem rá,ekkor bekapcs után szépen fokozatosan kúszott felfele a hőmérséklet 60C felé.
Borda leszed,ezüstpaszta felken,gép elindít,de most netezés közben 40%-os ventifordulat mellett is 63C!!
Mi a retket b""+%/=)(tam el????
Miért ilyen rohadt meleg??
Venticsere előtt,netezés közben(gyári állapotban) 50-55C volt!!
Mi lehet a gond,nem értem és most már kezdek félni -
meci23
csendes tag
válasz
jano_77 #11164 üzenetére
Udv!
En 1066-os Kingmax-ot használok (2x1 giga dualban)! Darabonkent 7000Ft korul vannak!
En nagyon meg vagyok veluk elegedve!
Ha most meg nem hasznalod ki, kesobbi alaplapvasarlasnal (ami mar tamogatja az 1066-os memokat) jol johet!
Kul. en ugy tudom, hogy a GEIL memoriak nagyon jok (bar nekem meg nem volt)!Udv. Zoli
-
jano_77
nagyúr
válasz
kicsigeri #11145 üzenetére
Kezeli a DDR2-es RAM-ot, most is az van benne!
Ezek közül melyiket ajánlanátok, esetleg vmi más, jobb alternatíva?!?GEIL Black Dragon 2048Mb DDR2 800Mhz KIT /5 év garival = 13.800
GEIL Ultra 2048Mb DDR2 800Mhz KIT (CAS 4-4-4-8, 2.1V) /10 év garival = 13.919
GEIL Value 2048Mb DDR2 800Mhz KIT (CAS 5-5-5-15, 1.8V) / 10 év garival = 13.140KINGSTON HyperX 2048Mb DDR2 800MHz KIT CL5(?!?) / 10 év garival = 18.348
A KINGSTONt nem véletlenül tettem elkülönítve. Megéri a +5.000 Ft-ot?!?
A GEIL memóriák mennyire jók, megbízhatóak?
Most már csak ebben kellene döntésre jutnom, mert a táp és a kari eldőlt!
Hála Nektek!Segítsetek most is döntésre jutnom! Ha van jobb memó, jobb áron, vevő vagyok és szívesen fogadom az ötleteket!
-
csusza`
senior tag
Mit gondoltok, mit érdemes a kártya segge alá tolni? XP-t vagy Vistát? Ja, mellesleg a Vista NÁLAM olyan, mint a tetű...
-
meci23
csendes tag
válasz
banderasz77 #11154 üzenetére
Very high XP patch a teljes játékhoz is van (en csak a demojához találtam)?
-
vbbb
őstag
válasz
banderasz77 #11154 üzenetére
Nyomjál már pár screenshot-ot, kíváncsi vagyok a különbségre!
-
HolyFire
aktív tag
válasz
AMD_ok #11153 üzenetére
nekem XP-m van és azért kellett telefonálgatnom mert az a sorozatszámomal már elértem az maximális aktiválások számát....
ezt írta ki...nahh mondom akkor telefon....ott 20 perc szarakodás az automatával...utána kedves hölgyel elbeszélgetés...és kiderült hogy ezen túl már csak így telefonon tudom aktiválni mert túl régóta van meg az xp és túl sokszor telepítettem fel...mióta megvettem már ez a harmadik konfigom meg közbe kissebb nagyobb fejlesztések...szal megéri original op rendszert venni ( kelő iróniával mondva)
-
Gino20
őstag
válasz
laci666 #11139 üzenetére
Ismét köszönöm a válaszokat.
Atiwinflash-ben rámentem arra, hogy program és megfagyott a gép. Onnantól kezdve már nem működött a kari (Nem volt kép), úgyhogy most nem is merem ugyan így megpróbálni (mert ha akkor meghalt akkor most is így lenne) viszont a pendrive-ot meg nem tudom megcsinálni, hogy arról boot-oljon dosba, floppy meg csak kölcsön volt amég megcsináltam a karim.
Ti, hogy csináljátok? Dos vagy Windows? -
vbbb
őstag
válasz
banderasz77 #11146 üzenetére
Te milyen beállításokkal használod?
Én 1280*1024, 4x élsímítás, Magas-Közép beállítások (Magas több)
-
vbbb
őstag
válasz
banderasz77 #11144 üzenetére
Na arra én is kíváncsi vagyok! 1.1 Crysis patchet feltetted? Nemsokára abból is jön az 1.2! (Valószínűleg többet fog javítani mint akármelyik Catalyst)
-
banderasz77
addikt
Átlag FPS 35,6
-
banderasz77
addikt
A 3DMark-ban gyorsulás egyáltalán nincs, most megnézem a Crysis-t.
-
jano_77
nagyúr
laci666 ill banderas és többiek?
Az lenne memóriával kapcsolatban a kérdésem, hogy ugye javasoltátok, hogy a HD2900PRO-hoz legalább 2GB jó lenne a gépben!?!
Most Nekem az alaplapomon 533Mhz-es RAMok vannak!
Érdemes, lehet egyáltalán ennél nagyobb sebességű RAMot bele tenni, használni?!?
Gondolok itt mondjuk a DDR2-800Mhz-es RAMokra?!?Előre is köszönöm!
Megrendeltem a HD2900Pro-t és az FSP BlueStorm II 500W-t = 50.800 Ft
-
Gino20
őstag
Köszönöm a válaszokat (majd tudnátok egy link-et küldeni, hogy pontosan melyik ez a bios ja és 265bit-es a karim)
Szerintetek az normális, hogy 3dmark06 közben 770/2100-on a venti felmegy 38%-ra ahol már kegyetlen hangja van? Amúgy szerintem ezt csak azóta ilyen amióta windowsban próbáltam biosflash-elni és nem jött be (meghalt a kari) de dos-ba visszaraktam az eredeti biost -
jano_77
nagyúr
válasz
banderasz77 #11134 üzenetére
Köszi, ez jó gyors volt!
Írtam egy PÜ-t, mert úgy éreztem amit kérdezek, itt nem biztos, hogy jó néven vennék! -
jano_77
nagyúr
Bocsi, tudom, hogy OFF kicsit, de mit gondoltok egy HD2900Pro karihoz egy FSP - BlueStorm II. 500W -os táppal kiegészítve?!? Magáról a tápról mi a vélemény?
Én a láma tudásommal, amit olvasgattam eddig tápról és erről, nem tűnik rossznak, de mondom nem értek hozzá!
Osszátok meg véleményetek Velem lécci!
16.5 eFt körüli ár jó érte vagy lehet olcsóbban is beszerezni vhol?!? -
HolyFire
aktív tag
Szerintetek miért van az hogy felrakom a frissen feltelepített és 30 perc telefonálás után nagy nehezen aktivált XP-re feltolom a 3dmark2006-ot és nem megy....fogja magát és megáll és csak feladatkezelőből lehet bezárni mert nem válszol.... pedíg meg akarom nézni hogy mit visz a 2900pro ha tiszta a gép....pfff
-
meci23
csendes tag
Sziasztok!
Mibol latszik, hogy a VGA keves aramot kap-e? Vagy az, hogy a tap erosen tul van terhelve?
Udv. Zoli
-
sinci
tag
2 megoldás létezik, az egyik átmenő menetes csavar anyával odafogatva, ehez 3-as vastagságú csavar elég, itt át kell fúrni teljesen a hűtőbordát...
a másik variáció 3x15-ös reiser csavar belehajtva a hűtőbordába, itt is előre kell fúrni egy 2,5-es fúrószárral és érdemes még a felszerelés előtt belehajtani a hűtőbordába a reiser csavart így kialakítva a menetet, így a kártyára csavarásnál könnyebb dolgod lesz. -
Daert
őstag
-
laci666
senior tag
válasz
SystemRoot #11124 üzenetére
Elküldtem emailbem az eredetitt.
-
laci666
senior tag
válasz
Gino20 #11123 üzenetére
Úgy értem,hogy felraksz egy olyan biosz ami 2D/ben 0,85v ad a kártyának.Nekem is ilyen van fent és 45C°-os a 1000-et forog a venti és ilyenkor 83-86W-ott eszik a rendszerem.Persze ehez egy jo kis venti profilt is be kell állítani.
3D-ben meg 1,10v-ott kap a gpu és ilyenkor max30%-on megy a venti még elviselhető meg a játék ezt a hangott úgy is elnyomja.220-250W-ott eszik ilyenkor.
Brumi megelözött
de úgy van ahogy mondja.
-
-
jano_77
nagyúr
válasz
laci666 #11116 üzenetére
Az az igazság, hogy ez az alaplap - P5SD2-FM - még az ASUS oldalán sem található meg, nem is értem
, mert speciálisan csak a Fujitsu-Siemens Scaleo-P gépekhez készítették! Így sajna nem tudok ebben érdemben válaszolni, hogy milyen. A gép még nem volt szétszedve, majd holnap le bontom az oldalát és megnézem, mi a helyzet oda-bent! Ahhoz, hogy a core2-t kezelje, minek kell lennie rajta?!? Még egy PCI-E csatinak?!?
-
laci666
senior tag
válasz
jano_77 #11113 üzenetére
Ha ilyen lapd van P5SD2-A
Akkor ebbe bele megy a core2.,és a PCI Express x16 foglalat is normális.szerk:Ja ja 2*2GB vegyél mert igy duálba mennek a ramok.
Persze segítek a tyuningban habár kurva rég volt inteles gépem köbö vagy 6-7 éve dea tuning Intelnél is úgyanolyan mint AMD-nél.
-
jano_77
nagyúr
válasz
laci666 #11114 üzenetére
Köszönöm szépen a segítségedet és építő tanácsaidat!
Egyenlőre nem tervezem a teljes gép cseréjét - alaplap, proci -, de ramot azt fogok venni és valszeg a Te favoritodat a 2900PRO-t! Baráti az az ár, azon az oldalon!
2db 1024MB memót tervezek bele tenni! Jól tudom, hogy párban érdemes a memóriákat használni?!?
Ha pl 4GB, akarnék akkor 2db 2GB-at, mert így jobban tudja hasznosítani?!?DDR2-533 SDRAM-ot ír, 64bites
A proci felhúzásról annyit, hogy azt nem tudom, hogy kell! Totál hülye vagyok ezekhez a dolgokhoz, sajnos!
De ha esetleg majd szükségem lesz Rá, megkereshetlek és segítesz benne?!? -
jano_77
nagyúr
válasz
laci666 #11112 üzenetére
Húúú ez volt ám a villám válasz! Köszi!
Lene egy - lehet, hogy láma - kérdésem!
Ezek a HD3850 vagy akár a 2900PRO kariknak a PCI-E csatlakozója rövid vagy hosszú?!?
Mert most megnéztem az EVEREST-el a gépem leírását és azt írja, hogy ugyan van PCI-E slotom, ami használatban van az X1300 által, de rövid! Ez nem gond? -
laci666
senior tag
válasz
jano_77 #11111 üzenetére
Számtech üzletben mondanak mindent nem szabad hini nekik
2900Pro ezt is megnézheted jó kis karik ezek is XT szintett viszik tuti.
VGA GIGABYTE PCIE HD 3850 256MB DDR3 256bit 3 ÉV 29 494+fa
VGA GIGABYTE PCIE HD 3850 512MB DDR3 256bit Zalman Fansink 3 ÉV 33 998 +fa
Itt is van egy pár 3850
De itt a PH-n is árulnak jó áron.A tuningnak semmi köze nincs hogy mennyi ram van rajta 256 vagy 512 csak az számít, hogy milyen nm ramok vannak rajta.
A 256Mb-os 3850 kártyák is jók,az atik nem érzékenyek a kevés memoriára mint az Nvidia.Esetleg extrém felbontásoknál van elönye de ott viszont kevés már a kártya is.
Én személy szerint 2900Prot ajánlom neked jó kis karik ezek 2900XT szintett hozzák még felette is egy kicsit.A fogyasztás meg a hangrol anyit hogy egy jó biossal ez is kiküszöbölhető hogy halk legyen és ne melegedjen.
A gépedről meg annyit hogy észrefogod venni a változást X1300 után csak nem hajtja ki a procid rendesen a kártyát azaz még marad benne kakao.
Ha inteles vagy akkor a Core2 vegyél+ 2GB 800-asDDR2 ramokkal+valami jó lapot(intelben nem vagyok otthon)
Ha AMD-t akkarsz akkor egy AM2+ lapot meg kezdésnek egy 6000+ vagy 6400+ procit meg valami 1066DDR2 ramokat 2Gigát. -
jano_77
nagyúr
válasz
laci666 #11091 üzenetére
Szia Laci
Köszönöm szépen a gyors reagálást - természetesen a többieknek is!
Tervezem a memo vételét is és bővítést 2GB-ra!
Tudsz mondani helyet, helyeket, yhol a HD3850 256MB 35K körül lehet beszerezni?!?
Ez nettó vagy bruttó ár?
Egyébként számtech üzletben mondták, hogy most a legjobb vétel a GeForce 8800GT.
De nem baj, ha nem így van, mert eddig mindig ATI kártyám volt!
Milyen proci kellene ahhoz, hogy ki tudjam használni a HD3850-es karit?!?
Ez azt jelenti esetleg, hogy nem fogok észre venni különbséget a mostani X1300-as karimhoz képest!?!? Mert akkor inkább eltolom ezt a vásárlást időben!
Az egyik tesztben azt olvastam a HD3850-ről, hogy nem érdemes a nagyobbik (512MB) venni - hacsak az ember nem akarja tuningolni, de akkor nagyobb hűtő is kell hozzá( Én nem szándékozom, nem értek hozzá), igaz ez, tényleg nem érdemes ellenkező esetben az 512-est megvenni?!?
Tényleg adhatnátok tippet a 256-os megvételének helyéről, ahol ilyen jó áron lehet hozzá jutni!?!Köszönöm szépen az eddigi segítségeteket is és a jövőbenieket is!
Jó éjt:
Janó -
arpi6k
addikt
Üdv!
8.2-es driverről valami tapasztalat?
-
csusza`
senior tag
Apám, most nézem cska hogy pro a kártya és XT Biossal küldték el. Hát ez jó. Nagy kunszt visszaflesselni' a gyári BIOSát?
-
Speed®
titán
Új hozzászólás Aktív témák
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Androidos fejegységek
- Házimozi belépő szinten
- Synology NAS
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- Milyen notebookot vegyek?
- Autós topik
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- További aktív témák...
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! R9 3900X / RX 6700XT 12GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Új HP 16 Elitebook 865 G10 WUXGA IPS Ryzen5 Pro 7540U 4.9Ghz 16GB 1TB Radeon 740M Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest