Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Sapphire Radeon RX 9070 XT Pulse - út a harmadik AMD korszakig.
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Speed®
titán
válasz
HolyFire #11093 üzenetére
Kicsit eltévedtél
Itt a kérdésed helye: Vízhűtés topik.
csusza`
A tápod 6PINesét és az átalakítót is kösd be. Nem baj, hogy nincs 8PINes, anélkül is hibátlanul megy, csak CCCben nem lesz aktív az Overdrive rész. Ettől függetlenül RivaTunerrel tudod húzni ameddig bírja. -
csusza`
senior tag
Adtak a karihoz egy 6 pines-molex átalakítót, meg a tápomon is van egy PCI-E csati. Na most a kártyán 2 tápcsati hely van, de az egyik 8 pines, nem 6. Iyenkor mi van?
-
HolyFire
aktív tag
tudtok valami fasza kis szivattyút? nem kell nagy teljesítményű... a lényeg hogy kicsi legyen, tartály nélküli és megbízható legyen.....
-
Picco
addikt
-
laci666
senior tag
válasz
jano_77 #11088 üzenetére
[I]Azt olvastam több helyen, hogy most a 8800GT a csúcs ár/érték arányban[/I
Rosszul olvastad a 2900Pro 512MB+ 3850 256MB a bestbuy kártya.
Minda két kártyát olyan 35K körül lehet venni.
A 8800GT olyan 48K-tol indul felfelé ha egyáltalán lehet kapni.
Amúgy meg tök mindegy hogy melyiket veszed mert a procid nemhajtja ki az hotziher -
jano_77
nagyúr
Üdv Mindenkinek
Segítségetek kérném!
Szeretném az alábbi gépemben cserélni a videókarit és ebben kérném a tanácsotokat!
Nem nagyon vagyok otthon ezekben a kütyükben, hogy melyik mennyit tud, mennyit fogyaszt, max az árukat nézegettem mostanában!Tehát a gépem:
Fujitsu-Siemens Scaleo P:
Alaplap: ASUS P5SD2-FM
VGA: Sapphire Radeon X1300 512 MB
Proci: Intel P4 3.066 GHz
RAM: 1024 GB (2x512 MB)Amiket néztem és tetszett a következők:
Sapphire Radeon HD3850 DDR3 FULL 256 ill. 512 MB - 42.276/48.504
Sapphire Radeon HD2900PRO 512M DDR3 2xDVI-I/VIVO FULL - 38.280
GeForce 8800GT 512 MB - ha jól emlékszem vhol 52-53.000 körül láttamEzekről néztem teszteket is, de hát mivel nem nagyon értek hozzá, nem igen tudom megitélni! Na és ugye az ilyen teszteknél nem mindegy ki finanszírozza!?!
Az említett kártyák közül melyiket ajánlanátok a gépembe! Azt olvastam több helyen, hogy most a 8800GT a csúcs ár/érték arányban, de azt is hogy nagyon sokat eszik! Az ATI-k kevesebbel is beérik!?! Nem lenne jó ha megduplázódna a villanyszámla otthon!
Viszont a hűtés is fontos lenne, hogy ne melegedjen fel nagyon(túl) ill. a zajosság! ezeket figyelembe véve melyik lenne a legjobb választás?!?Azt nem tudom számít-e, hogy Nekem PCI-E x16 csatolóm van, ilyen a mostani X1300-as karim is és itt az említett kártyák pedig PCI-E x16 2.0!?! Ez számít vhol, vmiben?!?
Előre is nagyon szépen a gyors válaszaitokat! Örülnék ha minnél előbb kapnék érdemleges tanácsokat, véleményeket, mert rövidre szeretném zárni a bizniszt!
Janó
-
csusza`
senior tag
Hello!
Figyu, ha újrapasztázom a GPU-t, akkor mindenhova kenjek pasztát?Úgyértem h ennél a 2900pronál van a nagy "mag" meg körülőtte kis kondik vagy nem tudom mik. azokat is le kell kenni?(egy fémkeret veszi körbe az egész magot).
Köszi!
-
lordEVO
tag
-
vbbb
őstag
válasz
SystemRoot #11061 üzenetére
Én lementettem (ugye-ugye), ha nem találtál még akkor írj privátot és küldöm mélbe!
-
laci666
senior tag
válasz
SystemRoot #11061 üzenetére
-
HolyFire
aktív tag
Tudna valaki mondani valamit amit rá lehet tenni a VRM-re? Valami hűtőborda ami erre készült vagy stb... a gyári piros lappal nem vagyok kibékülve .....
-
HolyFire
aktív tag
Jaja....
format c: lesz mert alig akar elindulni ez a fostalicska....betöltés közben leáll azt 2-3 restart után idul csak be
hogy száradjol el.....
-
Picco
addikt
válasz
HolyFire #11055 üzenetére
1.25-ot neki aztan toljad ra a 900-at, ne foglalkozz semmivel
ramokat viszont ne tedd 2100 fole...nem fog menni szvsz, bar nezd meg h milyen chipek vannak rajta aztan kiderulwinfos hulye, gondolom azota raturtal meg 1-2 progit es visszavette a geped...mas otletem nincs
-
SystemRoot
őstag
válasz
HolyFire #11055 üzenetére
valami nem stimmel ott olyan minimum 12K+-t kéne kapnod.
Ha szépen kérem, valaki elküld nekem egy gyári Sapphire 29Pro 256bites bios-t a mailemre?
Flashelgettem össze vissza és elfelejtettem menteni az eredetit. Techpowerupon meg van egy csomó 29Pro bios, nemtom meik lenne azok közül a jó -
SystemRoot
őstag
Az az értelme hogy nagyobb feszt képesek normális körülmények között tartani. De megsúgom neked hogy ez csak a 100k+ os vízhűtési rendszerekre igaz. A legtöbbjuk kb olyan vagy éppencsak jobb mint egy jobbfajta léghűtés. És ugye a nagyon brutál vízhűtéseknél/kompresszor egyebeknél sem az van hogy azzal uazon feszen többet megy a proci/gpu. Hanem hogy így ráraknak másfélszerannyi feszt és azért megy jobban
-
-
HolyFire
aktív tag
nahh mégsem vártam az újratelepítésig....megcsináltam a bios mod-ot.....el nem rontottam semmi mert működik....csak kicsit többet vártam végeredményben 3dmark2006-ba....
810/2180-on 10800 pont
kicsit keveslem....
-
Picco
addikt
válasz
SystemRoot #11045 üzenetére
akkor magyarazd el nekem a vizhures-ertelmet, jobb tunning eredmenyeket ersz el vele mert jobban hut meg ha nem is kemeny minuszokba mint a kompresszorral es a szarazjeggel.
-
laci666
senior tag
válasz
SystemRoot #11045 üzenetére
Jól van na nem kell elvenni a kedvét.
Adjál neki Picco -
Picco
addikt
ha minden jol megy holnap lesz egy s1-em...na majd azzal lesz itt nemulass
-
Mikeee86
tag
Hello!
Azt szeretném megéredeklődni hogy hogyan tudom kiíratni a játékoknál az fps számlálot vagyis be van állitva ati tray toolsba de nem akarja berakni..Fraps-el sem müködik nagyon,Sapphire Radeon 2900 Gt-m van,a durva még az hogy memoria illetve gpu órajelnek is 12 Mhz-et mutat(tray tools)...pedig biztos hogy nem annyin megy,csak akkor miért annyit mutat?Vkinek vmi javaslat?
Everestbe se tudok minden infót lekérni a videokariról!
Válaszotokat előre is köszi!!!
Üdv!Mikeee -
meci23
csendes tag
válasz
banderasz77 #11031 üzenetére
Köszi a választ!
Nekem 1,25V-on megy 900-at! A hőmérséklet itt nem gond, mivel terhelés alatt 45 fok körüli vízhűtéssel!
Igazából még érdekelne, hogy 2x6pines csatikkal használod, vagy 6+8-assal!Udv. zoli
-
HolyFire
aktív tag
válasz
banderasz77 #11031 üzenetére
az szép....mármint a 900Mhz....1,2 volt-al mennyit mehet? 800-850 között?
-
meci23
csendes tag
Sziasztok!
Van egy 2900xt-m amit csak mostanában kezdtem el tulhajtani! Bios moddal 3D-be 1,25V GPU feszultséget állitottam be, így RivaTunerrel 900MHzre fel tudtam huzni a GPU-t!
A nagy kérdés az lenne, hogy 2x6pin tápcsatival meg merjem-e kockáztatni, az 1,35V-ot (+ ami a GPU-ból kijön), mivel azt olvastam, hogy a 8-pines csati csak 2 db földdel tud többet a 6-pinesnél!
Nekem egy Thermaltake 700W-os tápom van (minden +12V-os ágon tud 18A-t, ami szerintem ki tudná szolgálni a kártyát)!
Még annyi, hogy mennyik a max hőmérsékletek ennél a krinál?Üdv. Zoli
-
Vandit.
addikt
Melyik drivert tegyem fel?Melyik most a legjobb?
Este végre berakom a gépbe a karit. -
SystemRoot
őstag
válasz
SystemRoot #11024 üzenetére
"ATI Bios Editor" v2.7 is egy hulladéknak tűnik, nem tudom vele olvasni a letöltött biosokat. Legalábbis normálisan nem.
Valaki ötlet? -
SystemRoot
őstag
nah, ez megoldódott, köszi a segítséget.
Már csak abban kéne valakitől segítség hogy mi a bánatért nem műxik nálam a Rabit. (radeon bios tuner) Gondoltam a tuning eredményemet befelshelem a biosba. Csakhogy ez a Rabit már megint nem műxik (régen is állandóan gondjaim voltak vele) 2.0a verziószámú.
Esetleg van valami másik (működő) ilyesmi progi? Vagy netán ez is műxene csak én csinálok valamit rosszul? -
Max3l
tag
válasz
SystemRoot #11021 üzenetére
Az AMDGPUClockTool-ban belül van 2d clocks és 3d clocks
. Természetesen a 3d clocks órajeleket rángasd, és jól fog működni
-
SystemRoot
őstag
felraktam ATI Tool 0.27 beta4-et, és nem eneged tuningolni. Jól látja a karit (29Pro-256bit), a 2D órajeleket írja ki, ha bármi más órajelet be akarnék állítani nem engedi, visszadobja a 2D órajeleket. Nézem a settingst, azt írja hogy elméletileg kényszeríti ilyenkor a progi a 3D órajelet... de nem. Gondolom Riva Tuner biztos műxik, hát nem. Minden jónak tűnik. Engedi belőni a magasabb órajelet, de valójában nem változtatja azt meg. Sem a 3DMark pont nem változik sem az ATI Tool ban kijelzett valós órajel(amit egyébként jól jelez ki). Letöltöttem az AMD softverét. valami gpuclock a neve. Ez működik. Ezzel tudok egyedül tuningolni, ATI tool is mutatja hogy megváltozott az órajel. Viszont ezzel is 2Dben tuningolok ami nagyon dühítő, mert sztem itt alacsonyabb a fesz és nem látom így az igazi képességeit a karinak. Amúgy már rég flesseltem volna rá egy másik biost, csak látatlanban nem merek így hogy nemtom mi is a maximum határa az órajeleknek.
Pls Help! -
Vandit.
addikt
400-as tápom elég lesz a 2900 prohoz?
-
pvtryan
csendes tag
nincs semmi sérülés ra kártyán sem égés, sem karcolás - gyári csomagolásból bontottam ki..
nem lötyög a kártya ráadásul az alaplap mindkét helyén ugyanezt csinálja.... ebből gondolom, hogy a kártya hibája
a táp is új chieftec gps-550ab a
másik monitorral is próbáltam, másik kimeneten is ugyaneznemtudom talán nem kap elég áramot???
mikor párszor "normálisan" elindult rögtön volt kép nem keresett a monitor jelet,
ilyenkor mindíg szétszedtem összeraktam, esetleg másik áramkábelt raktam bele -
Daert
őstag
válasz
pvtryan #11013 üzenetére
Hali.
Más kártyával próbáltad a monitort,esetleg másik DVI kábellel?
A videókártya DVI-kimenetén nincs sérülés jele(égés),nem mozog(fizikailag lötyög)?
Nincs húzva a kártya?Milyen az az 550W-os táp?
Másik DVI-kimenetről használva is ugyanez?
Esetleg;elindul a gép és egyszer csak mintha kikapcsolná,alap helyzetbe állítaná a monitort,amíg a kártya működik tovább?
Volt már szétszedve a kártya hűtője??Kevés hővezető paszta,túlmelegedés?? -
pvtryan
csendes tag
üdv..
most vettem egy ati radeon 2900 pro 512 ram kártyát
550w-os táppalés a monitor ne ismeri fel, nem érzékel jelet
már 3-4 alkalommal gond nélkül elindult, működött is rendesen, fél napig ki se kapcsoltam,
kikapcsolás után megint nem érzékeli?????segííííítség.... volt már vkinek hasonló problémája????
-
Picco
addikt
válasz
banderasz77 #11009 üzenetére
crysis az uj vidkari stress testem
ha az megy vele feloraig akkor barmi -
Brumi˘
addikt
válasz
Most néztem pro streetet (tudom közelébe se kerül, de ez van fenn) és ott semmi para nincs.
-
Bagira01
veterán
válasz
Enyémen valami samsung memok vannak. 3dmark06-ba 2000 fölött szemetel gpu 809-ig megy(816-n is ment de a cpu húzás miatt befagyott)
-
banderasz77
addikt
válasz
Brumi˘ #11005 üzenetére
Nekem 794/2200-on minden megy atom stabilan, kivéve a Crysist. De az is lefagy, nem szemetel, tehát a GPU a ludas. Majd megnézem mi a Crysis stabil, ha lesz időm rá. A memót fentebb nem is próbáltam, mert nem látom értelmét. Pedig lehet, hogy van benne még pár Mhz.
Ja, ez lemaradt:
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch 2
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Smart TV vagy TV okosító? Mi éri meg jobban ma?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- LEGO klub
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Gumi és felni topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3236
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman N4 FSP 700W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest