- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- pusszycat: JEYI - okos, színes, interaktív, ssd külső ház.
- urandom0: Új kedvenc asztali környezetem, az LXQt
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- oriic: A TOP 10 legtöbb hozzászólással rendelkező PH! felhasználó
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
Aktív témák
-
dangerzone
addikt
válasz
BandiHUN #45939 üzenetére
-Szerinted az ATI olyan vga-t kiadna, ami elqrhatja a gépedben lévő dolgokat nyáron? Pár embernek nyár óta megvan a karija, és mégis működik a gépük.
- Valahogy az én refhűtős videókártyámnak nem volt porszívóhangja , csak ha 80% fölé emeltem manuálisan a ventit játék közben. De ha hanggal játszottam, egyáltalán nem zavart.
-A gigabyte megoldását magában fikáztam. Hogy jól működjön egy rosszul szellőző házban, ahhoz ki kell egészíteni egy ventivel.
- Az s1 változatlanul nem volt témában , mikor a srác kérdezett, ezért nem állt módomban ezt a megoldást lefikázni, hiszen nem gyári hűtésmegoldásról van szó.
- Tulajdonképpen mit is kérdezett? : "melyik az a Sapphire 4850 Zafír, amelyiken olyan gyenge volt a hűtő, ami miatt nagyon feltudott melegedni.(<--- persze, ha egyáltalán létezik olyan)"
-Szerintem az erre a kérdésre adott válaszomban max annyi kivetnivaló lehet, hogy nem így írtam: "Az egyetlen rossz hűtési megoldás a 4850 esetében ,az a passzív gigabyte. De ha jól szellőző házban tartják, akkor az is megfelelő. De ha nem ilyen házba teszik be, akkor bizony-bizony lehet rajta vasárnapi ebédet főzni." VISZONT EGY VENTIVEL MEGSPÉKELVE EGÉSZ JÓ HŐMÉRSÉKLETEK ÉRHETŐEK EL. (alternatív megoldás)
-Ezt elfelejtettem, bevallom. De a srác nem írta, hogy szeretné maszekolni a kártyát, és ebből adódóan nem biztos hogy nagy hiba volt, hogy kifelejtettem azt, amit kifelejtettem.
-"SEMMILYEN elektronikai alkatrészt nem terveznek melegre"- A kártya arra van tervezve, hogy kibírja a meleget.
- "minden alkatrészre káros ez a hőfok hosszútávon"- ez így van. De változatlanul hiszek benne, hogy úgy tervezték ezt a kártyát, hogy kb 3 évig, azért bírja már ki a meleget. De megeshet ,hogy naiv vagyok, és amit a pénzemért kapok ,az egy kapitalista szenny.
Végül pedig ennyit fűznék hozzá. : A refhűtés valóban nem a legmegfelelőbb megoldás erre a kártyára, de elégséges a helyes működéséhez. Ha valaki jobb hűtést akar, áldozzon rá plusz pénzt, ezt is lehet, de a "lehet" szó nem egyenlő a "kell" szóval.
-
dangerzone
addikt
válasz
BandiHUN #45934 üzenetére
S1-et miért kevered most bele? Nem volt róla egyáltalán szó. Tudtommal a srác nem írta, hogy maszekolt hűtőt akar. Ha azt a passzív gigabyte féle hűtőt nem támogatod meg ventikkel, akkor az egy rakás szar marad. Igen , mielőtt beszólnál, így van ez az S1-gyel is. Az is egy rakás szar erre a kártyára venti nélkül. Viszont ventikkel meg szépen muzsikál mindkettő.
És igen, a refhűtőt éltetem, mert semmi bajom nincs vele. Végzi a dolgát, ahogy kell. Magas hőmérsékletre van tervezve a kártya. Ennyi. Nem mindig az a hűtés jobb, ami alatt hidegebbek az alkatrészek.
-
maflame
aktív tag
válasz
BandiHUN #45526 üzenetére
Pár órája felraktam. Nálam a 9.2-vel a CrysisWH néha furákat csinált ezért voltam kiváncsi erre. (8.12 nálam nem volt) ..szóval semmi baja, eddig jónak tűnik.
amivel néztem, a
CryWH -szépen megy
CoD WaW -eltűnt a szaggatott vonal a tócsák széléről (!!!)
FEAR2 -oké (eddig is)
--fps-eket nem néztem fraps-al de 3DM06-ot azért egyet lefuttattam: ugyanaz mint a 9.2
(9.2-17040, 9.3-17058) -
Zájec
veterán
válasz
BandiHUN #45296 üzenetére
az hogy ventit tennék rá , az még belefér, van itthon egy pár darab , múltkor bevásároltam syC kollégától....
de ahogy olvasom , van egy másik komoly probléma, mégpedig az hogy a ramokaon nincs semilyen hütés,, egy süni azért elfért volna...
én meg ráragasztani nem fogok.. utána ha esetleg gariztatni kell , könnyen lehet hogy maradandó nyomot okozna a sünik levétele... inkább nem rizikozok...
engem csak "gyári" állapotó kártya érdekel, késöbb se cserélnék hütést , annyira nem érdekel , fontosabb hogy gyári garanciális legyen a kari... nekem ez nyugotságot jelent , ha ott a garipair a fiókba... -
vitezlejszlo
őstag
válasz
BandiHUN #40450 üzenetére
Nekem nem volt baj a 450-essel, amig bele nem esett a csavarhuzom (fogalmazzunk igy) es elszallt... szoval en csesztem el. Vettem helyette egy 600-as CoolerMaster tapot, ami 80% feletti hatekonysaggal mukodik, es ez meg is latszik. A Chieftek 266W-ot vett fel a kontektorbol, a CoolerMaster 236-ot. Tehat 10%-al kevesebbet fogyaszt igy a gepem. Persze soka fog ez visszajonni az aramszamlan, de ez is valami szerintem...
-
Kötelező
senior tag
válasz
BandiHUN #40432 üzenetére
Ez tetszik
Hát igen hiába "ronda" de "finom"... Ne melegedjen az a lényeg.
Csak nem tudom miért én szeretem ha jól is néznek ki a karik. Előtte volt ilyenem is: Link meg ilyen Link és nem utolsó sorban ilyen Link
Ezek a gyönyörűségek. Csinálhatták volna valami hasonlóra ezeket a 4850-eket is. Esetleg annak a 3870 -nek a hütője nem menne fel a 4850-re? -
FlashBird
tag
válasz
BandiHUN #40430 üzenetére
c2d 8400el hajtom, corsair vx450 a táp. Azért gondolok a vidkarira mert pl csinált olyat is hogy 10 perc gém után kékhalál, majd a következő restartnál is kékhalál, utána visszaállt megint az egész rendesen. Addig ameddig nem kezdtem terhelni 100% a vidkarit. Viszont az is furcsa hogy egyszer sem hallottam játék alatt felpörögni a ventit... Csak ha én állitottam manuálisan.
-
WesTM
őstag
válasz
BandiHUN #40408 üzenetére
Tény hogy sok változás nincs 8.8 óta,(legalábbis nálam 38nál) remélem valamit csendben csinálnak, és végre összeszedik magukat.
Most már jó lenne ha nem magyar politikus játék folyna, hanem végre tennének is valamit driver téren.
Túl sok volt a fix mostanában, ideje lenne valami olyat alkotni, amit nem kell azonnal javítgatni utána...
-
-
katt777
félisten
válasz
BandiHUN #39510 üzenetére
AMD-nél X2 esetében a cache a vízválasztó. 5600+ és 6000+ jó játékokhoz, kisebbeknél soxor van gáz.
slett27: És az AMD chipsetről még nem is szóltunk. Core i7 minek? Sok mindenben jobb de játékban max 1-2%-ot javul egy hasonló VGA-val, mint egy Q9-es, már amilyen teszteket eddig láttam. Akkor mi a francnak cseréljek, ha még tuningolni sem lehet? 1-2 mp-cel gyorsabb video-kódolásért vagy tömörítésért? Szerintem el van cseszve az i7 alapból (kivéve a 965-ös, de azt meg úgysem fizetné meg szinte senki), bár marketingje azért van rendesen. Persze a Phenom II is 20%-kal gyorsabb a Phenom I nél (mintha az objektíve bármit jelentene
), ráadásul magasabb órajelen, úgyhogy én jó időre megtartom az E8400-at.
HD5xxx karit tuti nem veszek a megjelenésük után legalább fél évig. Esetleg Karácsonyra. A driver-szívásból már a 3870-nel és a 4870-nel is elegem volt. 1950XT-t szintén jóval később tudtam venni a megjelenése után, azzal nem is volt gondom soha.
Phenom csak olyan játékhoz jó, amelyek támogatják a 4 mag teljes kihasználását. Nem sok ilyen van. E8400 + tuning kvázi egy Phenom teljesítménye.
Dózer: Azért a processzorok egy akkora szegmensében nincs is az AMD-nek semmije az Intellel szemben, hogy erős túlzás azt az Intel tuningképességeire fogni.
Optimalizálásról kérdezd meg az ATI driver-íróit, én a tényekből indulok ki. És ahhoz mit szólsz, hogy a 4870-hez is csak bizonyos beállításokkal van meg az optimalizálás egyazon játékban, holott ott még a VGA is ugyanaz.
.volkovy.: Cache lehet szűk keresztmetszet, ill. persze alaposan meg kell húzni azt a procit.
cimbi186: Sehogy, mert hiába írsz be magasabb értéket, hardveres tiltás miatt nem alkalmazza. Te se alkalmazz instabil tuningot. MAx. jobb hűtést alkalmazhatsz a VGA-n.
-
-
katt777
félisten
válasz
BandiHUN #39506 üzenetére
És ezt most miért mondod nekem?
Én mindezzel tisztában vagyok, persze azzal a fenntartással továbbra is, hogy amennyiben kellően magas felbontást és összetettséget használ az ember, akkor egy AMD proci is kihajthat egy 4850-et vagy 4870-et, mert ott már VGA limites leszel. Default Markokban természetesen erre esély sincs, hiszen ha azt nézem Vantage-ben, hogy az E8400 3.0GHz-en hajtja ki a 4870-et, a 6000+ pedig ennél 33%-kal lassabb, akkor az AMD-nek nyilván 4.5GHz-en kéne járnia ugyanahhoz a CPU-score-hoz, amely a kihajtási szintet jelenti, mert neki ugye 50%-ot kell rátennie a saját teljesítményére ehhez.
De játékokban az ember feltolja a szűrőket, és úgy egy 4850-et is ki lehet hajtani 3GHz-körül járatott AMD-vel kb. 90%-ban.
6000+-om TDP-je 125W volt. Az E8400-é 65W. 125W-ot még 4.05GHz-en sem fogyaszt. CnQ-val a gépem max. 97%-on dolgozott, C1E-vel és EIST-tel megvan a 100% teljesítmény, ha kell, az EPU-ról már nem is szólva. Szóval én eddig is az Intel mellett voltam.
Az aláírásod annyiból téves, hogy az azonos teljesítményű Intel mindig olcsóbb az AMD-nél, kivéve persze, ha nincs ellenfél.
-
_Toka_
senior tag
-
_Toka_
senior tag
válasz
BandiHUN #38992 üzenetére
Fantasztikus vagy...
Buzdításodra már ránéztem, honnan is szedhetted a BIOS-t. Véletlenül nem pont innen?
Ugye nem csak nálam látszik ott a táblázatban, ahonnan a BIOS-t szedted a "please click here to download @BIOS" linkKi ugyan nem próbáltam, mert Sapphire kártyám van, de úgy gondolom, azért rakták oda azt a linket, mert azzal felrakható a cucc...
Tovább már nem nézelődtem, de feltételezem, ha nem is írja az oldal, a neten fellelhető a @BIOS használata... Bár, be kell valljam, én az alaplapomon történt BIOS-csere kapcsán találkoztam már az alkalmazással, de nem hagyott bennem mély nyomot. Ebből gondolnám, hogy nem túl bonyolult a használata.
-
_Toka_
senior tag
válasz
BandiHUN #38605 üzenetére
Magyarán a tekercsek funkciója az, hogy a kártyára még 12V megy, aztán a tekercsek árán kapja meg akár a GPU a maga - akár - 1.1V feszültségét? Magyarán itt a feszültség szabályozása történik?
Mondjuk, olyan szempontból mindegy, hogy az aktuális áramerősség az, ami rángatja a tekercsek egyes szálait...Természetesen köszi a kiegészítést/pontosítást/kiigazítást!
-
Milka 78
nagyúr
válasz
BandiHUN #38405 üzenetére
Nekem mindíg s tetszett a kari csak jött az árrobbanás és úgy felment az ára,hogy...
Na ezért lett a mostani karim ami ki is feküdt.Olyan drágán vettem a karit(44500ft.),hogy ha most beadom kapok érte egy Toxicot.A hangja nem érdekel,mert a sapphirere Dual fanra is azt mondták,hogy hangos,de szerintem nem egetverő...A lehető legnagyobb teljesítményt és tunning tartalékot keresem a lehető leg olcsóbban és ez most a Toxic.Viszont az ténnyleg vonzó a Passzívban hogy hangtalan.
-
_Toka_
senior tag
válasz
BandiHUN #35263 üzenetére
érdekes kérdés,de vajon a passziv gigabyte miért nincs az ajánlott 4850-esek között soha?
lehet, hogy a tulajok nem járnak erre olyankor, mikor ilyen kérdést tesznek fel, esetleg a tulajok sincsenek vele megelégedve...
Szerintem egyébként az első, azzal kiegészítve, hogy lehet, a kártya forrófejűségének tudatában kevesen merték bevállalni.De azt most nagyon komolyan írom, hogy már régóta követem a topicot, de ilyen kiváló értékeket ettől a megoldástól még nem láttam.
-
katt777
félisten
válasz
BandiHUN #31155 üzenetére
Én SnagIt-et használok. Ha GPU-Z nem jól ment, használd te is azt, vagy persze a PrtScn-t.
pempellini: Á, aki nem olvassa a leírásomat...
Nincs ott fül. Hardver menü. Játékokhoz is csinálhatsz profilt, akkor nem is kell, bár 1szerűbb egy alap 3D-t beállítani, nálam az az energiatakarékos 3D mód 450/600MHz@1.143V, amihez meg több kell, annak profilból megadom az 1.203V-os 750/900-at. Amihez meg ez kevés lenne, ahhoz az 1.263V-os 800/1000MHz-et.
-
-
BandiHUN
veterán
válasz
BandiHUN #31083 üzenetére
viszont fura,a catalyst-ban mindössze 34 fokot mutat a wniben a gpu-ra...
nem tudom,ez honnan jön ki,amikor a 3 részmérős hőfokok mindegyike magasabb kicsit...mondjuk azért jó ránézni,hogy kussol a gép,és mégis itt ketyeg egy 34fokos 4850
szerintem némi úrajel letornászással még kevesebb is lenne...egyébként itt olvastam olyat,hogy a gpu alulfeszelése és alulórajalezése is okozhat kárt a kariban????
hogyhogy,mivel támasztott a dolog alá?szerintem max megfagy a gép,de mi melegedhetne pl.túl lejjebbre véve,nem értem...egyáltalán mi nevezhető kb.a gpu-nál 2d alsó határnak feszben/órajelben,és a memet érdemes-e piszkálni?elég sokat megy a gép,csak ne egyen potyára...
-
Milka 78
nagyúr
válasz
BandiHUN #28685 üzenetére
Mindenfajta tesztet és tapasztalatot várok,mert ezzel a karival szemezgetek(vagy ha nem jön be akkor Toxic+passziv hűtő)és jövő hétig meg kéne neveznem,hogy milyen karit kérek(garis csere).Amúgy Maszka kipróbálta ventivel(ha jól emlékszem) is és akkor is ciripelt pedig akkor jócskán 60 fok körül ment a kari és valami homályosodásról beszélt ami igen rémisztő!A monitor közepén behomályosodott a kép
(nem a monitor a rossz.)Ezeket nézd már meg légyszi,mert nem akarok használhatatlan karit venni.Előre is köszönöm és várom a tapasztalatokat!
-
Milka 78
nagyúr
válasz
BandiHUN #27254 üzenetére
Gyűlűnk rendesen...én is erre kacsingatok csak várom a régi karim gariztatását.Nekem egy kissebb házam van(eddig eléggé jól szelelt pedig a procim egy kohó) viszont van 2x9 cm hátul kifelé+oldalt egy 9cm befelé telibe a kártyára és van még egy silent knight II ami hátrafele tolja a forróságot...Sajna elöl nincs a ventinek hely.Ja és persz a karira egy 12cm-es.A kérdés,hogy lehet e majd kicsit húzni?
Nagyon olcsón szerzed.Nekem 43 lenne...
-
ProEvoFan
nagyúr
válasz
BandiHUN #26834 üzenetére
igen, egyet értek veled...bosszantó de ez van
én sem értem ezt a hűtés kérdést. mikor mennyibe tellene pl a Chila gyártójával szerződést kötni és rögtön kiadni ilyen faxa hűtéssel kb +5k felárral vagy ahogy a Sapphire tett egy Zalman hűtőt a vgajára, de ezt rögtön megjelenéskor miért nem lehet megtenni? -
ProEvoFan
nagyúr
válasz
BandiHUN #26815 üzenetére
hát igen, én is hamar vettem HD4850et, de sürgetett az idő, mert még időben eltudtam adni a 88GTmet jó áron, és így 9K+ volt a Giagabyte HD4850em, most meg 20Kért is nehéz eladni a 88GT-t...
ha most vennék tuti azt a passzívot venném meg, nálunk helyileg lehet kapni 41800FTért, nem rossz -
WesTM
őstag
válasz
BandiHUN #21370 üzenetére
Honnan veszed hogy "eszik mint a fene"????
Ha kiszámol,éves szinten ha nagyon nagyon nagyon sokat megy a géped ez 3-4-5 ezer foritnos többtlet pénz,és még lehet sokat mondtam.
A 2d feszből,és órajelből pedig tudsz visszavenni,nem nagy ördöngősség.Jah és erről az uj powp cuccról hallottam. Lehet nem is fog többet enni a kari mint az 1950ed evett.
-
tibz03
őstag
válasz
BandiHUN #21352 üzenetére
A PH! tesztben is láthatsz teljesítményadatokat, és BIOS moddal is vissza tudod venni az órajeleket és a feszültséget.
(Akár a jelenlegi kártyádon is.)
(#21355) schwartz: Ezt nem tudom, miért pont nekem jött, de kösz a figyelmeztetést.
Ami engem illet, befejeztem, mint látható.
Aktív témák
Hirdetés
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Google Pixel topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Eredeti játékok OFF topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos autók - motorok
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 8 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL Precision Dual USB-C Thunderbolt Dock - TB18DC
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest