Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Milyen asztali médialejátszót? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2013-03-19 12:57:36

LOGOUT.hu

Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#7201) Rick4 válasza Zen_Ronin (#7199) üzenetére


Rick4
félisten

Jónak tűnik, főleg hogy a srácok belemerültek a fw hack-be is, rendesen támogatják a cuccot. Már csak azt nem tudom, ezt hova tegyem, a hasonló árú cuccokhoz képest akár hardverileg, akár lejátszási teljesítmény szempontjából. Ami emellett számításba jöhet, az az eminent em7167 24000 körül, és az A.C.Ryan ACR-PV73800 33000 Ft körül.

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#7202) Balázzs válasza Rick4 (#7190) üzenetére


Balázzs
senior tag

Popcorn és dune is kínál olcsóbb lejátszót, de közben mérlegeltem és kell a dvd lejátszás, mert nincsen más. Inkább kiadok most érte többet, de tudjon is többet és majd elleszek vele pár évig.

(#7203) bmakszim


bmakszim
senior tag

Sziasztok!
Segítségetekre lenne szükségem. Édesapám meg van áldva azzal, hogy neki kell egy ilyen médialejátszó. Én nagyon nem vagyok otthon a témában, ezért fordultam hozzátok. Nem tudom mennyire tabu-e itt, de azért megkérdezem. Alapvetően olyan eszközre lenne szüksége az öregnek, aminek a segítségével ki tudja hagyni az egész letöltés, kicsomagolás procedúrából a laptopot. Tehát leül a TV elé, felmegy egy torrent oldalra, megkeresi mondjuk a Batman The Dark Knight Trailert, ami persze rar-ba van tömörítve, letölti, kicsomagolja és megnézi. Létezik-e ilyen médialejátszó? Természetesen wifi legyen benne.
Köszi előre is!

(#7204) jpeetr válasza bmakszim (#7203) üzenetére


jpeetr
aktív tag

hát talán az androidos lejátszók tudhatnak olyat, ha lehet leszedni a marketről programot, ami ki tudja csomagolni, de elég kis esélyt látok rá.

beers kolléga rendelt egy ILYET

ez talán

(#7205) bmakszim válasza jpeetr (#7204) üzenetére


bmakszim
senior tag

És ha a csomagolás nem szükséges? Egyre több helyen tilos rar-ban filmet feltenni.

(#7206) dh66e válasza bmakszim (#7205) üzenetére


dh66e
veterán

Pont ezt akartam mondani.Azért a rar cuccok már nem jellemzőek,van még de elenyésző a számuk.

(#7207) kisgyerek85 válasza TCr (#7183) üzenetére


kisgyerek85
senior tag

Az a baj, hogy nagyon belemélyedtem abba a tudatba, hogy új lejátszót fogok venni. (konkrétan nem tudom mennyi órát, de az elmúlt 1hónapban iszonyat sokat nézelődtem, kutakodtam a neten, hogy mi lenne jó nekem) Eredeti ötlet az volt, hogy veszek egy wd tv live streaminget + egy olyan nast amire tudok kötni esatan vagy usb-t is a belső vinyón kívül. És mindezt hálózatba is láthatom. Van egy 2TB 3,5-ös vinyóm, meg egy külső 1TB-os és mindig ezzel voltam bajban, hogy én hálózaton szeretnék mindent látni. PC nélkül! Erre is alkalmas pl a Himedia 900b. Eredetileg Zyxel 310 vagy 210 NAS volt kiszemelve.
De én nem elégedtem meg azzal, hogy veszek egy olcsóbb lejátszót meg a zyxel nast. Én inkább választottam egy olyan eszközt ami megtestesíti egymagába mindezt :) Pedig régen én is szajkóztam, hogy minden eszköznek megvan a saját feladata, nem kell többet elvárni tőle mint ami a fő célja. Ezt korrektül teljesíti is!!! Lásd Samsung demo videó csont nélkül ment. Ha jól rémlik mindenkinek volt egy kis hibája vele.
Vasárnap kijött egy custom fw, amibe már van Transmission torrent kliens is. Tudok használni mindent, de valahogy a régi gyenge nasom (dlink 313) is erősebb mint ez az eszköz. Ott megszoktam, hogy mehet 40-50 (lehet 100-at is bírna, de annyi még nem volt benne) torrent és mellette kiszolgál két médialejátszót is.
Szóval mivel nem fogom kihasználni a NAS és torrent adottságait (mert inkább használom a jó bevált dlinkemet) és csak médialejátszó feladatot kell kiszolgálni nálam (youtube, facebook, etc felejtős, arra itt a pc-m :) ) ezért túl soknak érzem ezt a lejátszót. + megszoktam a passzív hűtésűeket, ebbe meg van venti amit az asszony egyből észre is vett (persze nincs nagy hangja) és megjegyezte, hogy ez itt mindig zúgni fog (nappaliba van nem a hálószobába) hát amilyen hangerővel ő néz valamit ott tényleg lehet hallani, de hát mozizni hangosan jó :D

(#7208) kisgyerek85 válasza kisgyerek85 (#7207) üzenetére


kisgyerek85
senior tag

Azt vitt rá végül erre a médialejátszóra, hogy ha tudta volna az elvárásaimat hozni akkor mellette van még full3d támogatás is. De halfsbs 3d-ből alig van valami normális anyag, nemhogy full3dből :))

(#7209) Zen_Ronin válasza Rick4 (#7201) üzenetére


Zen_Ronin
tag

Eminent EM7167-ban az alap Realtek RTD 1055DD chip van.
Az 560B-ben már a Realtek RTD 1183DD+
A tesztek szerint mindenevő, és ezt én is tapasztalom.
Ha HDD-t teszel bele, nem kell kábelokkal vacakolni. Kinyitod az ajtót, becsúsztatod, becsukod, és már csatlakozik is.Van rajta külső SATA csatlakozó is, és hozzávaló kábel, amely mindjárt a tápellátást is megoldja. USB3.
A faliratkezelése tökéletes, méret, szín, idő, helyzet, külső, vagy belső mindegyiket használhatod.
Átkapcsol 24p-re, és "ricegésmentesen" nézheted a filmet.
A menüje átlátható.
Teljes értékű a távirányítója, és nem úgy néz ki, mint valami gagyi játékszer.

Nézd meg ezt:
[link]
Az Eminent EM7195 megszólalásig hasonlít az 560B-re. :)

[ Szerkesztve ]

(#7210) Rick4 válasza Zen_Ronin (#7209) üzenetére


Rick4
félisten

Látom, jónak tűnik, ennél több nem kell, a samba megosztás meg elég a belső hálóhoz...

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#7211) GLOCK34


GLOCK34
aktív tag

Sziasztok! Nemrég vettem egy Ue55d7000 aktív 3d tévét és szeretnék hozzá egy lejátszót venni. Jelenleg van egy 2tb külső vinyó azt használom hacsak lehet a tv lejátszójával. Lényeg a fullhd 3d,fullsbs Bd 50 lejátszása mint pl a Jégkorszak 3d bd50 kb 47gb verziója. Merevlemez nem kell,még van tartalék. Asztali Blu-ray lejátszók is mennek külsőről?
Előre is köszönöm!

(#7212) kisgyerek85 válasza GLOCK34 (#7211) üzenetére


kisgyerek85
senior tag

Hárommal följebb Himedia 900b-ről számoltam be. Az tudja.
Mo-on talán csak a xtreamer prodigy-t lehet kapni. Én is külföldről rendeltem.
Measy X5
Egreat
Himedia

(#7213) Mercutio_ válasza Zen_Ronin (#7209) üzenetére


Mercutio_
félisten

Mivel tud többet, mint mondjuk a jelenlegi "bestbuy" Egreat EG-R6C, persze a belső vinyón kívül?

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#7214) whitefonix


whitefonix
csendes tag

Sziasztok!! Hálás lennék ha tudna valaki tanácsot adni a választásban, mivel most szeretnék venni egy media lejátszot és elég nehéz megtalálni a célnak legjobban megfelelőt :) HDMI kábellal szeretném csatlakoztatni a tv-hez semmi wifi, belső merev lemez nem szükséges mivel több méretü külső merevlemezem is van 2 terráig ugy hogy pendriveről és külső merevlemzről usb-én keresztül szeretnék lejátszani főként avi,divix, xvid filmeket, néha hd filmet is.
Az a baj hogy semmi tapasztalatom nincs ezekkel az ujabb lejátszokkal kapcsolatban, és ahogy olvasgatom a forumokat egyes tipusokkal elég sok probléma van frissitéseket töltögetni meg hasonlo....
kb max 30.000 ezret szeretnék áldozni érte.
két tipust ki néztem de egyáltalán nembiztos hogy ezek lennének a jo vállasztás :)

1. http://hd-mozi.hu/webaruhaz.html?page=shop.product_details&flypage=flypage-ask.tpl&product_id=525&category_id=12
2. http://asztali-multimedia-lejatszo.arukereso.hu/a-c-ryan/playon-hd2-mini-acr-pv73800-p47320185/termek-leiras.html#properties

előre is köszönök bármilyen tanácsot és segitséget!!!

(#7215) GLOCK34 válasza kisgyerek85 (#7212) üzenetére


GLOCK34
aktív tag

Csak az első pár oldalt olvastam,bocs. :B Ezek szerint elég gyerekcipőben jár még a dolog.
Pont azért gondoltam valami lejátszóra,mert a pc kicsit nyűgös nekem. A mostani 2,6 dual proci+gtx470 kártya soványka lett. Ráadásul 1.4 mini hdmi-hdmi kábelt sem kapok. Gondoltam abból a pénzből amit ráköltenék kijön egy egész jó lejátszó. Úgy látom nem lesz könnyű találni.

(#7216) kisgyerek85 válasza whitefonix (#7214) üzenetére


kisgyerek85
senior tag

Ezek helyett én inkább egy wd tv live streaming-et vennék. Erősebb vas van benne.
[link]

Ac Ryan 1 éve az asus meg 2 éve a piacon van.

(#7217) Patice válasza Mercutio_ (#7213) üzenetére


Patice
Topikgazda

Mondjuk hálózat nincs az R6C-n., se koax hangkimenet, se USB slave csatlakozó, se eSATA,... :))

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

(#7218) kisgyerek85 válasza GLOCK34 (#7215) üzenetére


kisgyerek85
senior tag

Én innen rendeltem meg. Angliából küldték és az ottani adót fizettem meg. Nem volt vámoltatás sem. De a 900b-ből kifogytak. Most arra jutottam, hogy nekem elég lenne a sima 900-as is, mert nincs szükségem beépíthető vinyóra meg wifire, de olyat meg w2comp.com -tól tudnék rendelni akik Hongkong-ból küldik. Árulnak az ebay-en is és épp pár perce kérdeztem rá az itteni ebay topicba, hogy ha onnan rendelek akkor számíthatok e vámoltatásra.
Avatar Bd50 megvan nekem is. Hálózatról egyelőre akadt. Most másoltam fel külső vinyóra és majd este letesztelem. Természetesen van 1.4-es kábelem is. Még a bitrátáját nem ellenőriztem le bitrateview-erel, de gondolom a dupla full hd miatt elég magas lehet :)

(#7219) kisgyerek85 válasza kisgyerek85 (#7218) üzenetére


kisgyerek85
senior tag

Na amíg eszembe van, próbáltam FullSBS .mkv anyagot lejátszani. 2-3 filmet leszedtem így, de arra azt írta, hogy nem támogatott formátum. mkvmerge -t ráeresztettem, de az sem segített.

[ Szerkesztve ]

(#7220) GLOCK34 válasza kisgyerek85 (#7218) üzenetére


GLOCK34
aktív tag

Még nincs is agyament ára. Egy fél vga kb. :DDD Kíváncsi leszek az Avatar-ra,most néztem a Jégkorszak bd50 37,40 Mbps a teles.

(#7221) jpeetr válasza kisgyerek85 (#7219) üzenetére


jpeetr
aktív tag

fullsbs anyagot nem fog lejátszani, mivel az 3840*1080 felbontású
nem tudom milyen mediaplayer képes rá, én még nem találkoztam olyannal.

(#7222) kisgyerek85 válasza jpeetr (#7221) üzenetére


kisgyerek85
senior tag

Ezek pedig pont, hogy full3d-t lejátszák.

Idézek a w2comp oldaláról, himedia 900 leírásából

"Compliant with HDMI 1.4 Standard
Himedia HD900B comes with HDMI 1.4 interface which supports Max. 4096 x 2160 @ 24Hz image transmitting (4 times than 1080p). Besides, it supports Audio Return Channel, Deep color, perfectly display 3D images on your 3D TV

(#7223) GLOCK34


GLOCK34
aktív tag

Ez mi lenne? :F 3840X1080? Kijelző 2560x1600,na ilyet még nem láttam. Új média-tablet combo?

(#7224) mjoy válasza kisgyerek85 (#7222) üzenetére


mjoy
csendes tag

Köszi a válaszokat a lejátszóra.
Akkor 3D SBS .mkv -t elvileg bármi lejátszik . Az olcsobb 10 ezres kategoria is ?

Van három 3D BD formátumu .iso filemem is . Ezt te géped a
HiMedia 900A lejátsza.( Te jo áron vetted .)
Milyen lejátszot ajánlasz ami elfogadható áron beszerezhető ?
Köszi.

(#7225) Keksz


Keksz
senior tag

Sziasztok,

tudtok ajánlani vmi jobb, de olcsóbb HÁLÓZATOS media playert?

Ami fontos hogy legyen rajta ethernet csatlakozó, HDMI, digitális toslink és tudjon SMB -n keresztül NAS-ról (Dlink DNS-320) 720p, 1080p filmeket kompromisszum nélkül lejátszani.
X264 videó és AC3 vagy DTS hang.

(flac nem kötelező, BD ISO & BDMV nem kötelező - gondolom ezek megdobják az árát.)

Ár, 20.000 körül.

Köszi!

(#7226) vlevi válasza Keksz (#7225) üzenetére


vlevi
nagyúr

Ebben az árban a Himedia 560 van benne, de mivel én is csak a neten fellelhető képeit láttam eddig, azaz a kezemben még nem volt, ezért nem tudom garantálni, hogy jó is neked. De van benne hálózat.
[link]

vagy itt : [link]

(#7227) kisgyerek85 válasza mjoy (#7224) üzenetére


kisgyerek85
senior tag

Le kell játszania. Én egy asus o play-t cseréltem le és azzal is 3d moziztam halfsbs anyagokkal. Az a lényeg, hogy a projektor/tv össze tudja rakni a két képet.
Példa rá, sok olyan 3d projektort árulnak ami csak a dlp jelet tudja kiadni, de összerakni a két képet nem! Ilyen projektort csak PC-ről lehet 3d-be használni vagy venni kell olyan médiaplayert ami ezt meg tudja csinálni (pl Himedia 900)
Nekem Acer5630bd projektorom van és ez össze tudja rakni a két képet.

Nem 900A hanem 900B-m van :) a 900-as az alap, 900a wifis, 900b pedig fogad már 3,5-ös vinyót is.
Igen le tudja játszani. Előbb teszteltem az avartart. Sokkal szebb 3d kép van így, de usb külső vinyóról helyenként beakadt. Hálózatról elég erősen akadt, itt csak helyenként. Nem értem, hogy miért? Kevés lenne az usb 2.0 neki?

[ Szerkesztve ]

(#7228) kisgyerek85 válasza vlevi (#7226) üzenetére


kisgyerek85
senior tag

Öreg chipset. Ilyen volt/van az asus o play-embe és magas bitrátás tartalom beakad hálózaton.

(#7229) Zen_Ronin válasza kisgyerek85 (#7228) üzenetére


Zen_Ronin
tag

Az asus o play-edbe Realtek RTD1073 chip van.

Az 560B-ben már a Realtek RTD 1183DD+
Az Asusnál, nagyságrendekkel jobb az 560B .

(#7230) Patice válasza Keksz (#7225) üzenetére


Patice
Topikgazda

Szerintem például ez teljesíti azokat a feltételeket, amit írtál.

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

(#7231) vlevi válasza Zen_Ronin (#7229) üzenetére


vlevi
nagyúr

No, ezaz. Az előbb Patice által belinkelt 300B-ben van 1073chip.

Az 1183 nem lehet olyan túl öreg, mert a mostanában megjelenő, 3D-s Himedia, vagy Egreat cuccokban van 1185-ös chip.

[ Szerkesztve ]

(#7232) Patice


Patice
Topikgazda

Nekem nagyon szimpatikus a HiMedia 560B, főleg a SpeedShop-os ára! :C

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

(#7233) Rick4 válasza Zen_Ronin (#7229) üzenetére


Rick4
félisten

holnap kapom kézbe az 560-ast, kíváncsi leszek, mit tud.... ;)

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#7234) kisgyerek85 válasza Zen_Ronin (#7229) üzenetére


kisgyerek85
senior tag

Bocsi, ezt benéztem :B

(#7235) Zen_Ronin válasza Rick4 (#7233) üzenetére


Zen_Ronin
tag

Remélem meg leszel vele elégedve!

Mindenképpen várom a tapasztalataidat.
Még nem frissítettem a firmware-t.
Mindenképpen szólj, ha találtál valami okosságot.
:))

(#7236) Zen_Ronin válasza kisgyerek85 (#7234) üzenetére


Zen_Ronin
tag

Előfordul az ilyen.
:)

(#7237) Zen_Ronin válasza Patice (#7232) üzenetére


Zen_Ronin
tag

Tőlük rendeltem.
Másnap reggel 11-kor Sopronban volt a csomag.

Este már Gyűrűk Ura-t néztem 1080p-, 24p-ben, Angol DTS, magyar felirat.
:C

Végre a Keresztapát is megnézhettem 1080p-ben, mert mikor olaszul beszéltek volt feliratom.
Vagyis eddig is volt, de a TV lejátszója nem tudta kezelni.
Ugyanis eléggé gyakran teszik a filmben, és én nem értek "spagettizabáló"-nyelven.

:DD

[ Szerkesztve ]

(#7238) Patice válasza Zen_Ronin (#7237) üzenetére


Patice
Topikgazda

Respect a gyorsaságért. :R :C

Igazából nekem FLAC zenék hálózaton keresztüli lejátszásához kell majd első sorban, meg a kényelmes filmezéshez, és ehhez nem kell feltétlenül Dune. :)

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

(#7239) philoxenia


philoxenia
MODERÁTOR

Zen_Ronin Szerkesztési időn belül légy szíves szerkeszd a hozzászólásod!

[ Szerkesztve ]

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#7240) Zen_Ronin válasza philoxenia (#7239) üzenetére


Zen_Ronin
tag

Nem tudom szerkeszteni már!

De miért is kellett volna?
Valamit elrontottam?

(#7241) jpeetr


jpeetr
aktív tag

AVATAR Extended BD
Max Bitsebesség: 51.5Mbit/s
Átlagos Bitsebesség: 29.7Mbit/s
Pillanatnyi Bitsebesség: 30.4Mbit/s

A kis Dune úgy viszi, mintha valami 700MB-os AVI lenne :)

(#7242) GLOCK34 válasza jpeetr (#7221) üzenetére


GLOCK34
aktív tag

Most már megbízható forrásból tudom,hogy ez és a 95 tesója képes jelenleg merevlemezről full sbs anyagot lejátszani. Kicsit meredek. :Y

(#7243) jpeetr válasza GLOCK34 (#7242) üzenetére


jpeetr
aktív tag

na igen. csak ám ez egy igencsak komoly bluray lejátszó plusz médialejátszási képességekkel felvértezve. bár az árán is látszik, de az oppo-k mindig is jók voltak

(#7244) GLOCK34 válasza jpeetr (#7243) üzenetére


GLOCK34
aktív tag

Jó lenne tudni érdemes-e várni árcsökkenésre vagy marad a lemez írás 3d asztali lejátszóval. Az utóbbi nem igazán tetszik,külsőről jobb lenne. :DDD

(#7245) jpeetr válasza GLOCK34 (#7244) üzenetére


jpeetr
aktív tag

Az XTREAMER Prodigy még érdekes lehet. Elvileg a BD3D-t azt hiszem tudja, akkor elvileg ez sem lenne neki akadály. Mármint a fullSBS.

(#7246) Keksz válasza Rick4 (#7233) üzenetére


Keksz
senior tag

Zsír, akkor majd ERRE írhatnál vmit, hogy mennyire lenne megfelelő ;)

(#7247) kisgyerek85 válasza jpeetr (#7245) üzenetére


kisgyerek85
senior tag

Még nagyon sok a panasz rá, várják a megváltó fw-t hozzá ami elvileg februárba jön.
Amúgy abba is ugyanolya chipset van mint a többi full3d tudó lejátszóba.

(#7248) LoSA


LoSA
csendes tag

Sziasztok!

Segítségetekre lenne szükségem... Nem olvastam vissza az egész topicot, sorry...

Szóval, ti melyik média lejátszót ajánlanátok, ha...
- felvevőset szeretnék
- illetve legyen smart része is

[link]

Ezt néztem, csak ahogy látom, nem vesz fel, nekem pedig olyan kellene. Segítsetek, pls!

(#7249) prmcsk


prmcsk
addikt

A hozzáértők véleményét kérem:

Rendeltünk a haverral, 2db EAGET M6 m. playert. 25k.-ban lesz darabja és egyikünk sem egy guru, a témában.
Világosítsatok fel. hogy mennyire lesz zsákbamacska, mert a paraméterei alapján csak saccolni tudjuk, hogy nem az...
Egy lényeges kérdés: A leírás utal a NAS szerver funkcióra, tehát torrentezésre is használnánk. Jól értjük ?

"Azé lesz egy ország, aki teleszüli". Kezdek aggódni magamon. Ha a katicabogarat hasznosabbnak tartom, mint a krumplibogarat, már rasszista vagyok ?

(#7250) philoxenia válasza prmcsk (#7249) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Megrendelés után kérdezed? :F

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Milyen asztali médialejátszót? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.