Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alex123
senior tag
És Te minek szólsz bele?!
Az 1#-es hozzászólás 2008-09-20-án keletkezett ha nem arra utalt, akkor meg egy linket kellett volna beírni de az sem lett volna válasz a kérdésemre, ha azt is nem csak elolvastad hanem értelmezted volna....
Ha meg nem a 2008-as hozzászólásra utalt, akkor jogos és benéztem... Aztán az téged hol zavar....?!
Mint már fentebb is írtam, már megköszöntem a hozzászólást a javasolt lejátszóval kapcsolatosan, úgyhogy nem kéne itt a "fogadatlan prókátorokat" játszani, mert ugyan ki nem sz@ja le, hogy ki, mit gondol...
Nekem van egy véleményem, még ha ez nem is tetszik egyeseknek (érdekes, hogy akinek válaszoltam szvsz már túl is lépett rajta) és ezen most mások meg jót pörögnek....de ráérünk...!
Részemről itt le is zártam....oszt lehet írogatni, hogy így-meg úgy de javaslom, hogy mással foglalkozz te is...
Kellemes Ünnepeket!
-
Warter
addikt
válasz Alex123 #6102 üzenetére
Ez egy fórum, mindenki azt mondd amit akar. Mellesleg mint tudod az első hozzászólás akkor keletkezik, amikor a topicot nyitják. Az meg, hogy a szakmai topicok elején az "okosságokat" kiirják azok számára akik éppen betévednek az egy külön segítség, hogy ne kelljen leírni mindent százszor. Sajnálatos, hogy senior tag létedre ennyit sem tudsz. A személyeskedésedet nem veszem magamra, köszönjük, hogy erre jártál. Kellemes Ünnepeket neked is.
[ Szerkesztve ]
-
balazskr
csendes tag
Sziasztok !
Tudom,hogy már unalmas a kérdés de én csak most léptem be ebbe a fórumba.
Olyan médialejátszót szeretnék amivel FTP kapcsolaton keresztül lehet filmet nézni.
Létezik ilyen egyáltalán?
Már több típust is kipróbáltam de nem vált be egyik sem,gondoltam ti tudtok segíteni. -
balazskr
csendes tag
Most jelenleg van egy " XTREAMER SideWinder 2 " típusú lejátszóm,de nagyon sok a gond vele. Lefagy,távvezérlőre nem reagál stb. Tudnátok ajánlani olyan lejátszót ami tudásban hasonló de megbízhatóbb?
Köszönöm válaszotokat ! -
tlala
addikt
Akkor ismét kiollózom az #1-es számú hozzászólásból (ami tényleg nem is régen frissült) a mai napig is kőkeményen érvényes igazságot:
"Ezzel együtt, ha a kiszemelt készülékkel kapcsolatban nem írják, sőt nagyon titkolják a médiachip típusát, annak oka van, az mindig GYANÚS - valószínűleg olcsó/ócska Boxchip vagy kínai Mstar chip ==> garantált szívás, akadozó lejátszás." -
tlala
addikt
válasz balazskr #6110 üzenetére
Az újabbak közül pl. a frissített WD live, Dune 101-es (itt a kimeneteket ellenőrizd le, hogy elég-e neked), régebbi de bevált az AC Ryan PlayONHD mini2.
A legtöbb készülékkel kapcsolatos topicot és a legtöbb magyar véleményt itt nézheted meg.[ Szerkesztve ]
-
válasz balazskr #6106 üzenetére
Ha nem töltöd le, hogyan nézed meg?
Attól, hogy közvetlenül a szereveren található fájlt akarod lejátszani, attól még ugyanúgy az utolsó byte-ig le kell tölteni a tartalmát hogy megnézhesd. Az részletkérdés, hogy milyen protokolon keresztül (smb,ftp, dlna, ...) és hogy a "szerver" a te saját géped, vagy a kukutyinhegyi remete szervertermében dekkoló NAS.Warter
Rosszul tudod. Az is csak egy fájátviteli protokol mint a samba.Szerinted a mediaplayer-t érdekli, hogy honann és milyen protokolon keresztül kapja a stream-et? Az már megint más kérdés hogy maga az ftp protokol implementálva van-e a mediaplayer programjában.Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Cavalera
tag
Üdv! Készülök venni egy ilyen dvd lejátszót: [link] Mivel teljesen hülye vagyok hozzá, ezért lenne pár kérdésem, amiről szeretnék megbizonyosodni.
"DivX 4.x/5.x, XviD"
Ez azt jelenti, hogy pl. az xvid kódolású dvdrip .avi-t is viszi?Valamint: "csatlakozó: USB 2.0"
Tehát ha rárakok a pendrive-ra egy videót, akkor arról is le tudja játszani a lejátszó, ergó nem kell kiírni dvd-re a filmeket? Ha nem, milyen célra szolgál itt az USB?Egyébként szerintetek jó választás lenne? A fő szempontjaim, hogy ne kelljen a videót kódolgatni dvd kompatibilissé (+USB-ről futtatni is jó lenne), illetve hogy legyen 10.000 FT körül.
[ Szerkesztve ]
-
Warter
addikt
Az első és a második "mondatod" szerintem kicsit üti egymást. Ugyanis streamnél és SMBnél is menet közben töltődnek le a 0-ák és 1-ek és ez alatt ugye folyamatos a lejátszása a filmnek, mig FTP-nél az egész letöltődik és csak miután lejött utána tudod "lejátszani". Aztán persze, lehet, hogy tévedek.
Pl. egy mkv-t nem tudsz lejátszani FTP-ről, mert hiányzik a fájl egy része, míg SMB-nél van streamnél ugye ez simán működik.[ Szerkesztve ]
-
-
Cavalera
tag
Nekem van egy Samsung LCD TV-m, amibe van beépítve multimédia lejátszó (USB-s), általában azon is nézem az ilyen dolgokat, de néha a ház egyik másik helységében is szeretnék filmet nézni, de ott CRT TV van, ezért kell Scart csatlakoztatású.
.mkv: elég ritkán nézünk HD-t. Általában BDrip megy, de ugye az is xvid-es. Firmware-t meg soha nem frissítettem még semmilyen készülékemen, és azt hiszem nem is fogok.
DVD lemezhez abszolút nem ragaszkodok, ezért kéne USB-s. Médialejátszóra is vevő lennék, ha tudja ezeket, scart csatlakozóval rendelkezik és hasonló árba van, de ilyet eddig nem nagyon találtam még. Ha tudsz ilyet, állok elébe
-
TCr
veterán
Milyen erősítőd van?
Ha van rajta HDMI be- és kimenet, akkor érdemes HDMI-be dugni, majd az erősítőből a képet szintén HDMI-n továbbítani a tv-be.
Nálam is így van, én is így használom.Ha nem HDMI-s az erősítőd, akkor HDMI-n a képet a tv-be vinni, optikain pedig a hangot az erősítőbe.
https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
philoxenia
MODERÁTOR
Erről mi a vélemény? Ebben az árban van jobb?
-
Gombinyó
őstag
válasz philoxenia #6122 üzenetére
Például a Dune Lite 53D Wifivel vagy anélkül. Kérdés, hogy hol van még raktáron.
-
Gombinyó
őstag
válasz philoxenia #6124 üzenetére
Specifikáció szerint nem.
-
Gombinyó
őstag
válasz philoxenia #6126 üzenetére
Általában a Dune többet ki tud hozni a hardverből szerintem. Asus HD2 I/O hibára sokan panaszkodnak megjelenése óta mind a mai napig. Szerintem másik típus után kellene nézelődnöd, ami szintúgy tudja az flv-t.
-
Gombinyó
őstag
válasz philoxenia #6128 üzenetére
Inkább mint az Asus, de úgy emlékszem ilyen médialejátszója van itt pár embernek a topikban, Ők majd biztos többet tudnak segíteni.
szerk: csak a HD2-re értettem.
[ Szerkesztve ]
-
izmos
csendes tag
Megvettem amit régebben leírtam nektek,használtan popcorn a-210es médialejátszót. Kifejezettem azért vettem,mert torrentezni akartam vele,kihagyva az asztali pc-t. Tud is olyat,de meglehetősen lassú,szóval nem fenékig tejfel
De most mégsem ezért fordulok hozzátok.
Full Hd filmeket nézek egy Hd-ready-s LG-n jelenleg.
Melyik formátum jobb ezen a tv-n? 720p vagy 1080p?
Ergo,felesleges 1080p-s filmet keresnem,ha nem tudja megjeleníteni,vagy azért egy hd-ready tv-n is jobb egy 1080p-s film minősége?
Köszönöm a válaszokat. -
nagyúr
válasz philoxenia #6130 üzenetére
minden bizonnyal hibás az a lejátszó... (ue. a példány)
[ Szerkesztve ]
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
TCr
veterán
válasz philoxenia #6135 üzenetére
Evidens, hogy nagyobb, de nem ez volt a kérdés.
-
nagyúr
válasz philoxenia #6135 üzenetére
öööööö... xtreamer sidewinder 2-es beltéri? r u sure?
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
philoxenia
MODERÁTOR
Nem, csak a fagyás a típusra /mint olyanra/ jellemző, mondjuk ott eleve sűrűn van frissítés nyilván, az konkrétan Sagem gyártmány ha jól tévedek...
A fagyás legtöbbször a hw/sw rossz együttműködéséből adódik, ritkább a konkrét hardverhiba miatti, /ami egyes példányokat érint/ max melegedésnél, de az itt gondolom nem nagyon lehet...[ Szerkesztve ]
-
tobias40
veterán
Popcorn Hour C-200,kell nekem ha nem akarok blu-ray lemezeket lejátszani?
Vagy elég az a200 ebből a tipusból?Mennyire jó vétel most az A-200?
Vagy van vmi jobb "mindenevő" most a piacon?
Üdv![ Szerkesztve ]
-
Cavalera
tag
válasz kisgyerek85 #6131 üzenetére
Aha, hát átalakító talán még van is. Viszont médialejátszót nem találtam 10.000 ft környékén, ami meg is érné. Bár lehet csak én vagyok ilyen béna Ha tud ilyet valaki, akkor az kérem írjon ide.
Ami engem zavar ennél a SENCOR SDV-7115 lejátszónál, hogy divx-et, meg xvid-et ír, de a formátumokban már nincs benne az avi, mp4, meg ezek. Ezzel kapcsolatban valaki tud biztosat mondani, hogy viszi-e.
-
tlala
addikt
válasz Cavalera #6142 üzenetére
Ezt ajánlom neked, 10900 Ft-ért, az új Realtek chippel.
Az új, nagy felbontású anyagokat is lejátssza, és van analóg videó kimenete is a régi TV-khez.[ Szerkesztve ]
-
TCr
veterán
válasz tobias40 #6140 üzenetére
Szvsz felesleges a C-200, a kb. 85e Ft-os kivitelben amúgy sincs BD optika, az feláras.
A-210 az, ami Neked kell. Gyk. ugyan az, mint az A-200, de szálcsiszolt alu házban van (nem műanyagban) és passzív hűtésű.De hátha jön 1-2 tapasztalt kollega és mond Neked 1-2 hasonlóan jó alternatívát.
[ Szerkesztve ]
-
Daert
őstag
Na,ez ami engem is érdekel,csak nem tudom ezt hogy hívják!
Vagyis: média lejátszó => erősítőbe HDMI-n,majd onnan a képet tovább HDMI-n a TV-be.
Már feltettem ezt a kérdést a HI-Fi-s topikba de még nem válaszoltak.
Akkor majd olyan erősítőt kell vennem ami ezt tudja.Múlt héten adtam el a Philips FR975-t
Mellesleg ha minden igaz,holnap megjön az Egreat R200 II.
Nem tudtam dönteni az AC ryan mini2 és az Egreat között,de úgy gondoltam az utóbbit jobban ki tudom használni.Remélem nem fogom megbánni. -
Ed Parker
nagyúr
Én is az a300 vagy c200-on gondolkodtam mielött meg rendeltem az a210-et,mert mégis gyorsabb proci (csak picivel) meg a blu ray lejátszás, amint találtam az árgépen egyet 140e HUF kontra 54ezer, szóval sztem sem éri meg azt a plusz 90ezret, a beépített BD és a gyorsabb proci.
Fw szinten kb egyformák.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest