Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Milyen asztali médialejátszót? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2013-03-19 12:57:36

LOGOUT.hu

Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#55701) dh66e válasza blakey (#55689) üzenetére


dh66e
veterán

1. "Csak" 1.4-es HDMI kimenettel rendelkeznek a 4K világában

Jajj ne. :DD

(#55702) Technoman válasza Q (#55688) üzenetére


Technoman
őstag

Leírom neked az én (sokak) szemszögéből a különbségek
1. Elavultak (ezt már blakey is leírta)
Egyszerűen ez van, nincs fejlődés, nem tudnak a nagy öregek előre lépni, még mindig erőltetik ezt az 1.4-es HDMI-t, közben meg 4k-nak titulálják a produktumaikat. Ez vicc. A menü is idejétmúlt, nincs normális JukeBox, csak ha mókolok hozzájuk PC-n valami szoftot.
A Mede8er legalább már több éve beletett egy PC nélkül is használható JB-t, de siralmas. Amikor 600-asom volt, kénytelen voltam 2 PC-s progit használnom, hogy a filmjeim/sorozataim ne legyenek olyan '80-as csehszlovák kinézetűek
2. Ár
Már ne haragudj, szerinted épeszű dolog, amit a Dune és a Popi felváltva csinálnak? 300.000 egy csúcs lejátszóért? (Ebből már autót lehet venni, vagy vidéken egy tanyát) Amin általában torrentes 8-12GB tartalmat nézünk???
Tudom, most sikítva lesz cca tíz ember, aki bíz' isten Skywalkeres filmekből csak a 80-90 gigás változatot szokta leszedni, de ember, ez csak tíz(!) fanatikus tag.
Amikor elhalt a Dune-öm (HD53 Lite) tényleg akartam venni egy új Dune mp-t. Akkoriban jelent meg a Solo 110 ezerért (!). Nemrég vettem egy csúcs Droidos Box-ot (Minix Neo U1) 39.000-ért. Érzed a cca 2,5x szorzót? Kínomban vettem egy Med-et, de valahogy a menüje és a szolgáltatása sosem tetszett (viszont mindent korrektül játszott le) Bevallom ott az 5 év gari kavart meg (nem vagyok az a konzumrabszolga típus)

Olvasom, hogy téged semmi extra nem érdekel, de minket igen (engem spec a Juke Box). Akkor itt mi legyen az állás, 1:1 ?
Azért írjuk le őket mert már elavultak (lásd 1. pont)

1/a kiegészítés:
Tudomásul kell venni, hogy fogyasztótársadalomban élünk, amit ma istenítünk, az "holnapra" már idejétmúlt lesz (az elmúlt években, hányszor is cseréltél telefon?)

Ami nálam mégis vastagon mellettük szól (hogy őszinte legyek): az a kompatibilitás :R . A Dune cca 4 évében 1 film volt, amit nem játszott le. Ez egy 10Bit-es speckó japán anime volt, "vérpistikés" kódolással.

b.lajos
Ha csak ennyit akarsz a készüléktől és meg vagy vele elégedve, akkor miért fáj neked, hogy másnak más az igénye és a régebbi készülékeket, már nem tartja korszerűnek. Én örülök neki, hogy megtaláltad a lejátszódat, nem rossz (9 hónapig volt egy ilyenem, sőt bratyesznak is ilyen van, de már továbbléptem)

(#55703) blakey válasza dh66e (#55701) üzenetére


blakey
titán

:)
A mosolyt nem tudom minek titulálni, ha a számozásra gondolsz akkor a HDMI kimenetet "számozzák" ellenben a kábelt nem, ha arra, hogy ebből megint vita kerekedhet akkor ezt most kihagyom. Esetleg nem elég a 4K30p? De, valamire az is elég, de ha már 4K akkor tudja a jelenlegi maximumot.

[ Szerkesztve ]

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#55704) Ejelhar válasza blakey (#55703) üzenetére


Ejelhar
senior tag

Szerintem nem a HDMI szabványra hegyezte ki, hanem "a 4K világában" kitételre.

Van olyan aki talál ilyen forrást [demoanyagokon kívül] és látja is a különbséget? (a full HD nem elég, mert olyan bazi nagy a display és olyan közelről nézi).

(#55705) dh66e válasza Ejelhar (#55704) üzenetére


dh66e
veterán

Köszönöm. :R

[ Szerkesztve ]

(#55706) gyeniko válasza Technoman (#55702) üzenetére


gyeniko
őstag

Csak a történeti hűség kedvéért írom le: én sem használok a lejátszókon "jukebox"-ot, vagy más "ficsör"-t, csupán egy dolgot teszek: bekapcsolom a NAS-t, bekapcsolom valamelyik rendszert, leülök/lefekszem (attól függően, hogy melyik helyiségben vagyok), a "források között kiválasztom a NAS-t, megkeresem azt a filmet, amelyet éppen nézni szeretnénk (nekem ez csupán a címe alapján is jól szokott sikerülni), majd pedig megnyomom a "play" gombot az 5 db, több éves DUNE lejátszó egyikén. Van itthon néhány androidos kütyü is, de még nem jutott eszembe, hogy média lejátszóként használjam őket. Ha csak ránézek a távirányítóikra, röhögő görcsöt kapok...
Mindaddig így lesz ez, amíg nem térek át "rendszerszerűen" a 4K tartalmak nézésére. Ez azonban még csak évek múlva várható.
Persze, ettől még lehet elavult a Dune, pont úgy mint egy 10 éves, jól felszerelt S500 Merci. Inkább egy full felszerelt Opel Astra-t vezetnél inkább? Csak mert van tábla felismerő rendszere, körbe kamerája, sávelhagyásra figyelmeztető rendszere?

Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!

(#55707) Multibit


Multibit
veterán

Szerintem ebben a topikban ez a párbeszéd nem offtopic.
4K. Ma még csak akkor látom értelmét az ilyen lejátszóknak, ha a tulajdonos 4K 60p kamerával rendelkezik. Akkor valóban szükséges a 2.0 HDMI-vel szerelt játékos. Viszont amíg nem törik fel az UHD BD védelmét, addig filmnézésre maradnak az ehhez való lemezpörgetők.
Nálunk a jukeboxot a feleségem kedveli. A lányom és én jól elvagyunk a fapados felülettel is.

(#55708) blakey válasza Multibit (#55707) üzenetére


blakey
titán

4K
Én sem látom jelenleg ártelmét, de ha gyártóként kiadók egy ilyen eszközt akkor az nem csak félig feleljen meg a követelményeknek, tehát pl. a Popi A-500, Dune Solo igenis, rendelkezzenek 2.0-ás HDMI kimenettel.

Jukebox
Nálam sem ez a fontos és a Kodi erőssége nem csak ez hanem a jó paraméterezhetőség, többször leírtam, Dune szinten lehet paramlterezni és ehhez jön a rengeteg extra amitől sokkal kényelmesebb a mozizás, zenehallgatás. A jukebox anneyita egyszerű a Kodiban, hogy nincs értelme kihagyni, amikor felvesszük a könyvtárakat akkor beállítjuk, hogy milyen nyelvű legyen az info és kész, ennyi.

[ Szerkesztve ]

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#55709) Dorian válasza blakey (#55708) üzenetére


Dorian
félisten

Én 1-2 hónapja váltottam PC-s lejátszásra Kodival. (Dune is megvan, teszi a dolgát, de egy lineáris tápos PC-vel azért a kép-hang jobb)
De még mindig jól elvagyok a tallózós kiválasztással, nehezen szánom rá a szabadidőmet (ez a legdrágább), h utánaolvassak, meg tököljek vele hogyan lehet paraméterezni, meg skinezni, meg jukebox-ot létrehozni, meg mittoménmit. Azt gondolom teljesen érthető álláspont, ha valakit ezek a sallangok nem érdekelnek, név alapján kiválasztom a filmet (ennyi memóriám még akad) utána pedig azt nézem.

[ Szerkesztve ]

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#55710) Technoman válasza blakey (#55708) üzenetére


Technoman
őstag

.

[ Szerkesztve ]

(#55711) Technoman válasza gyeniko (#55706) üzenetére


Technoman
őstag

Srácok -vita lezárásképpen- az nem jutott még senkinek az eszébe, hogy mi nem a már megvásárolt, ne adj' isten, több éves kütyüiteket "ócsároljuk". Hanem, az új produktumokkal (értsd Dune Solo vonal ill. a Popi 500-as család) kapcsolatban nyilvánítunk véleményt (ahogy arra utaltam a korábbi hozzászólásomban is)
És még egy (ezt már többször hangoztattam) ha nem döglött volna meg 3 év után a Dune mp-m, talán még most is azon moziznék.

(#55712) blakey válasza Dorian (#55709) üzenetére


blakey
titán

Nem nagyon kell időt rászánni, csak meg kell ismerni és annyi időt vesz el az életünkből amennyi idő felvenni fixen az adott könyvtárakat a kedvencek közé, tehát felveszed a Filmek mappát, beállítod, hogy magyar infókat töltsön le és ennyi, OK után automatikusan mindent megcsinál, ahhoz, hogy jó legyen kell egy általános elnevezés, cím.év.akarmi, ennyi elég ahhoz, hogy pontosan beazonosítsa.
Tehát, tökéletesen értem, hogy elég betallózni, de a Kodiban a Jukebox kb. ennyi, Dune-nél azért meg kellett szenvedni, hogy legyen valamilyen rendszerezés, Mede8ernél is, Popcornál jobb a helyzet, azért az előbbre jár de állítólag az új Dune katalogizáló már jobb, mint régen volt (ami nem volt).
Szóval sallang ide, sallang oda, én sem különösen gerjedek a Jukeboxra de tényleg annyi idő, hogy felveszem a mappákat és kész, szó szerint semmit nem kell csinálnom vele, csak abban az esetben ha valaki rosszul vitte fel az adabázisba vagy elrontottam valamit a neveknél.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#55713) Dorian válasza blakey (#55712) üzenetére


Dorian
félisten

Talán majd ezen a hideg hétvégén...

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#55714) blakey válasza Dorian (#55713) üzenetére


blakey
titán

Milyen rendszeren futtatod? Az biztos, hogy mielőtt valaki elkezdi használni a Kodit érdemes tájékozódni, van amit egy picit más logika szerint kezel, de lényegében azért jól megvan csinálva és azt is figyelembe kell venni, hogy nem minden rendszeren 100%-os a támogatottsága.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#55715) zsoltrs


zsoltrs
tag

Üdv.

Szeretném kérni azon bátor legények jelentkezését, akik feltudnak világosítani ezen témákban (akár privátban is nem offolva a topikot).

Mindenféleképpen szükséges médialejátszó egy 4K-s tvhez a 4K-s mkv-k lejátszásához?
Most csak HDMIvel összekötöm a FHD tv-t a VGA-val, VLC playerrel meg lejátsza az 1080-as mkv-kat.

Továbbá még médialejátszókról is lenne 1-2 kérdésem.

Köszönöm előre is.

(#55716) Dorian válasza blakey (#55714) üzenetére


Dorian
félisten

Win 10-en használom a 17.1-et. Biztos egyszerű beállítani, csak utána kell olvasnom, de eddig még bevallom a lustaság győzött (és a jó idő)

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#55717) greggorius


greggorius
tag

Sziasztok! Hátha valakinek van tapasztalata 100e Ft alatti házimozi rendszerrel kapcsolatban,
szívesen raknék én össze sokkal drágább rendszert, de ennyi a max keret.
Szerintetek jelenleg van ennél a típusnál jobb ár/érték arányú?
Sony BDV-E2100 3D SMART Bluray

(#55718) gyeniko válasza greggorius (#55717) üzenetére


gyeniko
őstag

Nem gondolkodtál kicsit használt cuccokban? Sajnos (pl. most nekem) a használt műszaki cikkek ára rettentően alacsony, nem ritka, hogy 1 éves eszközöket az új ára feléért lehet megvásárolni.
100 e Ft-ból tudhatnál venni külön BD lejátszót (15+ ezer Ft-ért szinte minden gyártó termékét), min. 5.1 hálózatos erősítőt (pl. Onkyo 5XX-ös sorozat, Denon AVR-X1XXX-es sorozat) és egy 5.1 hangfal szettet is (ez a legnehezebb, de pl. JBL SCS 200.5 szokott lenni 30 e Ft körül, ennek hangja nagyon messze túlmutat az árán). Így lenne egy olyan rendszered, amelynek hangja sokkal, de sokkal jobb, mint a linkelt Sony-é.

Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!

(#55719) DVlad válasza gyeniko (#55718) üzenetére


DVlad
őstag

Ez nagyon igaz, és jó tanács! A garanciát kivéve (De még az is lehet, hogy egy fiatalabb eszközre van még valamennyi.), összemérhetetlenül jobb választás egy efféle rendszer.

(#55720) Katsu


Katsu
aktív tag

Sziasztok,

Segítségeteket szeretném kérni. Médialejátszó vásárlás előtt állok. A rendelkezésre álló keret kb 40-50k.
Csak új cucc jöhet szóba. Én a Zidoo x9s-sel szemezgetek. Nagy valószínűséggel nem lesz hozzányúlva, azaz, ahogy megérkezik úgy lesz használva. Amennyiben ti is jónak látjátok a Zidoo-t, mint jelöltet, úgy abban kérném még a segítségeteket, hogy honnan érdemes megrendelni? Aliexpress-en és Ebay-en is hasonló árfekvésük van, ráadásul az ebay-es is kínából érkezik. Ha van esetleg más alternatíva, akkor azt is szívesen veszem.
Előre is köszönöm a segítségeteket és a tanácsokat.

Üdv: Katsu

(#55721) Technoman válasza greggorius (#55717) üzenetére


Technoman
őstag

Jajajjj, NE. Nehogy vegyél ilyen "egybedobozos" vackot. Inkább a különálló eszközöket preferálnám én is, ahogy azt a kolléga megírta. Ennyiből vadiúj, belépőszintű cuccosokat is lehet venni, amik 2x jobban szolnak, mint ezek a MŰ-ANYAG borzadályok.
Ezekkel az a baj, hogy ha kijön valami új formátum, nem tudod bővíteni.

(#55722) blakey válasza Katsu (#55720) üzenetére


blakey
titán

amazonról és EU-ból szállítják.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#55723) djnice válasza Katsu (#55720) üzenetére


djnice
veterán

Innen vámmentes EUEXP postával kb 34.000 Ft: [link]
Egy firmware-t azért frissíts rajta.

(#55724) junkpod válasza greggorius (#55717) üzenetére


junkpod
nagyúr

Szerintem előbb írd le mid van eddig (megjelenítő, hang cuccok, filmek, it környezet, szoba méret...) És hogy milyen tartalmat szeretnél nézni/hallgatni?

Katsu: neked is ezt javaslom, most nem tanácsot kértél hanem megerősítést a döntésedhez.

[ Szerkesztve ]

Box's don't touch!

(#55725) Katsu válasza junkpod (#55724) üzenetére


Katsu
aktív tag

Először is köszönöm mindenki segítségét, aki eddig írt.

@junkpod: Én mindent kértem. :D Segítséget, tanácsot, megerősítést. Akármelyik jól jön. :)
Hogy mihez kell: Bármilyen film lejátszására a lehető legjobb minőségben. 4K még nincs, nem tudom, hogy mikor lesz, ha lesz. De egyelőre FHD-ra van berendezve a környezet. NAS-on tárolt MKV-k, avi-k. A jövőben BD ISO, aktív 3D.
Mivel ajándékba lesz és nem a saját rendszeremhez, így csak annyit tudok a kijelzőről, hogy LG 50"-os FHD plazma. Hamarosan cserélve lesz Samsung TV-re, ha jól tudom. És ez a pont az, amit nem tudok, hogy lesz-e 4K vagy sem. De innentől lesz 3D tartalomra is szükség. Van egy idén vásárolt Erősítő (talán DENON) is, HDMI és optikai csatikkal. 5.1-es hangrendszerrel. Van LAN kábel is odakészítve GB-es sebességgel.
Ennél részletesebben nem tudom leírni. Remélem elég ahhoz, hogy tudjatok segíteni a döntésben.

Másik kérdés, talán kicsit off is. Van jelentősége, hogy az amazonnak melyik site-ját nézem? Német vagy angol? Innen még nem rendeltem, de itt a legszimpatikusabb a szállítási idő. Ha jól látom akár 1-2 napon belül is megérkezhet a termék.

Üdv: Katsu

(#55726) junkpod válasza Katsu (#55725) üzenetére


junkpod
nagyúr

Hát új tv esetén egyáltalán nem biztos a 3D fícsör.
A többi igényre meg jó egy LibreElec is:) kevesebb gondod lenne vele a jövőben.

Box's don't touch!

(#55727) Katsu válasza junkpod (#55726) üzenetére


Katsu
aktív tag

Na de milyen hardverrel? Mert a LibreElec csak egy szoftver, ha jól tudom.

(#55728) Mik76


Mik76
senior tag

Esetleg shield-je van valakinek? Az eleg egybe csomagnak tunik.
Van esetleg valami nagy problemaja amiert itt a topikban nem igazan van preferalva?

http://www.imdb.com/name/nm1481844/?ref_=nv_sr_1

(#55729) junkpod válasza Katsu (#55727) üzenetére


junkpod
nagyúr

A legolcsóbbak ami megfelel az elvárásainak és stabilan fut rajta. Pl s905.
Ha androidos gépet veszel azt könnyebb szoftveresen hazavagni.

Box's don't touch!

(#55730) envagyok válasza Mik76 (#55728) üzenetére


envagyok
veterán

Volt nekem.
Drága is, röcögött is.

Keresek 3dfx és régi ATI, Nvidia videókártyákat, Gravis, Creative hangkártyákat!

(#55731) Klara_ válasza blakey (#54837) üzenetére


Klara_
őstag

Itthonrol honnan erdemes berendelni?

(#55732) DVlad válasza envagyok (#55730) üzenetére


DVlad
őstag

"Röcögött."
Kimerítő, szakmai megfogalmazás. :D
"Drága."
Mihez képest?

(#55733) greggorius válasza Technoman (#55721) üzenetére


greggorius
tag

Tudnál akkor konkrét márkát/típust ajánlani komplett hangrendszerre, ami jobb is szól ennél a Sony BDV-E2100 3D SMART Bluray modellnél?
Max 100e a költségvetés teteje , Sony full HD tvhez, filmek nézéséhez lenne, használt cuccok kizárva. Köszi!

[ Szerkesztve ]

(#55734) envagyok válasza DVlad (#55732) üzenetére


envagyok
veterán

23.97-es filmeknél néha megdöccent.
Drága = médialejátszónak (mivel erről szól a topik) lehet venni s905-öt töredék áron,ami erre a célra sokkal jobb libreelecel

Keresek 3dfx és régi ATI, Nvidia videókártyákat, Gravis, Creative hangkártyákat!

(#55735) Technoman válasza greggorius (#55733) üzenetére


Technoman
őstag

Nézd, én már eleve, egy elavult dolognak tartom a "lemezes házimozizást" (mondom ezt a 700- 800 db-os DVD gyűjteményemmel a hátam mögött) Gondolom van lehetőséged "máshonnan" is megszerezni a filmjeidet.
Ha igen (miért ne lenne), akkor
- egy olcsó 905-ös Média Palyer (kezdetnek, ha majd nagyobb lesz az igényed, ezt cserélheted kedvedre)
Ilyeneket az Alin 10-15-ért nyomnak, Mo.-n 19.000-től indulnak)
-erősítő + hgf
Pontos típust nem tudok írni, de most jöttem vissza az Auchan-ból (Albertfalva), ott láttam egy Yamaha és (talán Pio) hgf szettet. Sajna nem jegyeztem meg a típusokat. Emlékezetem szerint 5 számjegyes volt az ártábla. Hívd fel őket.

A fentiektől függetlenül, én inkább a köv. ajánlanám (bár ez drágább lenne, de kompromisszum mentesebb)
- a fejegység maradna
- egy belépőszintű erőlködő, akár kifutó típus is. (pld Yamaha, Denon, Harman Kardon) 70-90e
- egyenlőre 2 db hangsugárzó, s ha majd lesz pénzed akkor tovább építeni a surrondot

Sajna, 100-ból nem nagyon lehet ugrálni, ha különálló egységeket szeretnél venni, ezért, meg az egyszerűsége miatt is népszerűek, a fogyasztóknál, az "egybedobozos" rendszerek.

Persze ebbe nincs beleszámítva a filmek tárolására való vinyó, de csak van otthon egy.

[ Szerkesztve ]

(#55736) envagyok válasza Technoman (#55735) üzenetére


envagyok
veterán

Egy normálisabb sub kezdődik (de még kompromisszumos) 100-nál, hangfal meg kb 50/db

Keresek 3dfx és régi ATI, Nvidia videókártyákat, Gravis, Creative hangkártyákat!

(#55737) Technoman válasza envagyok (#55736) üzenetére


Technoman
őstag

A srácnak szűkös kerete van erre a célra. Gondolom nem ilyenbe gondolkodik

(#55738) DVlad válasza envagyok (#55734) üzenetére


DVlad
őstag

1. Így már korrekt. De az új (december óta) felállás, hogy a KODI tökéletesen játszik 23.976 módban a készüléken.
2. Médialejátszónak, a 100 euró környéki kategóriához képest igen, drága, mivel kb. dupla annyiba kerül. De ez nem szimplán médialejátszó, sőt, inkább egy rendkívüli, androidos konzol, és még sok egyéb. A készülék nincsen túlárazva, de a helyén kell kezelni. (Szerintem egy komoly hiányossága van, az pedig az optikai kimenet hiánya.)

(#55739) envagyok válasza DVlad (#55738) üzenetére


envagyok
veterán

1: igen, ezt mondták, de a valóság más.
2: csak drága pénzért lehetett volna gamékat venni, ami "kihasználja" az erős grafikát.
Az átlag Play storeos játékok meg elmennek gyengébb vadon is

Keresek 3dfx és régi ATI, Nvidia videókártyákat, Gravis, Creative hangkártyákat!

(#55740) envagyok válasza Technoman (#55737) üzenetére


envagyok
veterán

Gagyit viszont szerintem kár venni.
A 100 körül kapható 5.1 szett helyett én biztos vennék inkább egy sztereó hangfalpárt egyelőre, vagy használtat keresnék.

Keresek 3dfx és régi ATI, Nvidia videókártyákat, Gravis, Creative hangkártyákat!

(#55741) Technoman válasza envagyok (#55740) üzenetére


Technoman
őstag

Nem érted. A srácnak ennyi a kerete és kész.
Szeretném én is a jelenlegi 15 éves NO HDMI-s, AV erősítőmet jobbra kicserélni. De minek, amikor nem fogom az Atmost kiépíteni a lakásba, s alsó hangon is min. 500e lenne.
Minden bizonnyal neked sem az álmaid rendszere van otthon.
A sztereót én is javasoltam. Ha ingerenciája támad az 5.1-re, akkor egyenként-havonként a többit megvenni.
Én is ezt látom, egy normálisabb útnak.

Egyébként, azt se felejtsük el, hogy a nagy átlag az mp3 és az LP között sem hallja a különbséget, vagy nem akarja (ezért ennyire népszerűek ezek a műanyag "tejfeles poharakkal" megspékelt, egybedobozos "csodák")
Viszont a ló másik oldalára sem szabad átesni.
A kettő között vannak, az olcsóbb komponens egységek (ilyenek pld a Yamaha belépő modelljei), amik hangilag, szolgáltatásilag kenterbe vernek minden csili-vili, 200 ezer alatti egybedobozost.

[ Szerkesztve ]

(#55742) blakey válasza greggorius (#55733) üzenetére


blakey
titán

HM erősítő, hangsugárzó, kell még kábel illetve egy 15-20e Ft-os androidos S905(X) box LibreELEC-kel, később bővíted a hangfalakat és meglesz az 5.1 de a kezdeti állapot is sokkal jobb, mint az egybemozival kapott hangzás.

[ Szerkesztve ]

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#55743) Katsu


Katsu
aktív tag

Sziasztok újra,

Elkezdtem beleásni magamat az S905(X)-es boxok világába. De minél többet olvasok, annál inkább elveszek.
Mennyire valós a képminőség különbség a zidoo és az LE MP-k között? Csak a 1080p érdekel 50-55" közötti méretnél kb 4méter távolságból nézve.
Ami még eltántorít az a doboznak az anyaghasználata. A zidoo 9xs-nek ránézésére elég igényesnek tűnik. 905-ösök között nem találtam hasonlót. Nyilván nem is az az árkategória. Így arra gondoltam, hogy faternak ajándékba menne egy zidoo. Ő úgy sem mókolna. Én meg beszerzek egy ilyen 905-öst. Van kifejezetten preferált, ami még most is kapható és ajánlott? Nem bánnám, ha 2 antennás lenne és GigaLanos illeteve 2/16GB-os

Előre is köszi.

Üdv: Katsu

[ Szerkesztve ]

(#55744) Osynho válasza Katsu (#55743) üzenetére


Osynho
addikt

A legtöbb ember, aki a képminőség miatt aggódik, max középkategóriás LCD tv-t néz, innentől kezdve nem tartom ezt akkora szempontnak. Ettől függetlenül a kollégák többször tesztelték az S905 képminőségét és az nagyon rendben van.

Nézz rá a Beelink M18-ra. Alu házas, 2/16gb-os, antennás, gigabit lanos. Én ezt használom.

[ Szerkesztve ]

(#55745) blakey válasza Katsu (#55743) üzenetére


blakey
titán

Minix Neo U1 (S905), Minix Neo U9-H (S912), Wetek Play 2, Wetek Hub, igényesek és a Zidoo árában van. Képminősége nagyon jó.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#55746) blakey válasza Klara_ (#55731) üzenetére


blakey
titán

Ahol jó árban adják. Nem tudom, hogy neked melyik szimpatikus.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#55747) Katsu válasza Osynho (#55744) üzenetére


Katsu
aktív tag

Szia,

Ez nagyon tetszetős. Elkezdett érdekelni.
Erre kell vámot vagy áfát fizetni, ha kintről rendelem? Mármint Kínából.

@Blakey,
köszi a tippeket. Ezeket már néztem, de nem tetszettek. S912-re csak alfa verziós OpenElec megy fel, ha jól olvastam. Így azt kihúztam a listából. A többit olvastam, de kicsit drágának találom ahhoz képest, hogy mikoriak és mókolos. Erre tényleg elég 10-20k-s kategória. Efelett nekem a zidoo marad.

Mindenkinek köszönöm.

(#55748) blakey válasza Katsu (#55747) üzenetére


blakey
titán

A Ninix nem mókolos, megy úgy ahogy kicsomagoltad, valamit félre néztél, a wifije a legerősebb. A másik ami fontos, ezen úgy működik az LE ahogy kell viszont a többi olcsón néha szenvedés, van ami megy és van ami nem, az sem garancia, hogy az ajánlottak közül veszel egyet és működni fog, mert már nem 1 példa volt rá, hogy a "kicsi kínai" szépen fogta magát és olcsóbb wifi chip-et tett bele, értsd úgy, hogy másik gyártmányt, mindjárt zavar volt az űrben. Nem lebeszélni akarlak és nem rábeszélni de bizony a Minix nagyon rendben van és 4 olcsó box után megváltás minden szinten, azóta sem érdekelnek a különböző boxok.

A Zidoo számomra csalódás a Minix mellett, nekem nem jött be, volt alkalmam tesztelgetni ahogy a Himedia Q10 Pro-t is ami kb. ugyanaz mint a Zidoo, wrapper, saját lejátszó, képjavító, stb. Az tény, hogy a Zidoo X8/X9S szerintem jobb, mint a Himedia Q5/Q10 Pro.

[ Szerkesztve ]

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#55749) Osynho válasza Katsu (#55747) üzenetére


Osynho
addikt

Nekem átjött a vámon, holland postát választottam. Persze elkaphatnak bármit.

(#55750) Katsu válasza blakey (#55748) üzenetére


Katsu
aktív tag

A mókolást az LE telepítésére értem. Tudom, hogy csak pár perc feltenni és megy SD-ről vagy Pendriveról, de mégsem csak kicsomagolom és használom. A beállításokat nem értem ide, mert azt mindegyiken meg kell csinálni. A minix U1 nem mai darab, ha jól tudom. Ehhez képest még mindig elég drága és kevésbé tetszetős.

A megbízhatóságot értem. Egyetértek, hogy meg kell fizetni a jó dolgokat. De én most első eszköznek magamnak valami olcsót néznék, amit össze vissza szeretnék állítgatni és ha hazateszem, akkor se bánjam meg. :D

Aztán később lehet, hogy én is a Minix-nél kötök ki. :D

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Milyen asztali médialejátszót? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.