Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Milyen asztali médialejátszót? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2013-03-19 12:57:36

LOGOUT.hu

Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#55601) Johnny198612


Johnny198612
tag

Az elmúlt pár órát fórum és teszt olvasgatással töltöttem.

Ha jól értem az a szitu áll fent jelenleg médialejátszók terén, hogyha valami normálisat szeretnék vásárolni elérhető áron, akkor:

Vagy rámegyek én is egy HiMedia Q5 PRo-ra, mert az minden mai és közeljövőbeni igényt kielégít, tekintve a kódolást, a 4K-t, a kadencihelyességet, a Hd hangokat, és úgy all-in-one a képminőséget. De mindezt csak a saját lejátszójával tudja elérni.. :F És bár elindíthatom a Kodit is, ha esetleg vágynék a funkciókra, mint pl. a feliratszedés vagy a temérdek beépülők, amitől már úgy érzed kis htpc-d van, de akkor viszont szembe kell néznem egy erős képi és hangi minőségromlással vagy bughalmazzal. Esetleg nem is elérhető minden kodis addon?

Vagy a másik lehetőség, hogy Minix Neo U1, mert az a legelfogadhatóbb minőségű s905 -ös lejátszó úgy látom.. Ami viszont gyári androidos formában alámegy a HiMedianak, viszont LE+Kodi használatával, egy jobb minőséget adó Kodit tudnék használni az összes jóféle funkcióval.. Ami nagyon jól hangzik. DE! Viszont ez az egész LE dolog folyamatos fejlesztés alatt áll, és egy bughalom is egyben.. Tehát folyamatos izzadás a verziókkal, és hajtépés, egyáltalán nem asszonybarát.. (egyedül van itthon és errorok jönnek szembe? :Y )
Plussz kép és hangminőségben és hardveres támogatásban még így is rosszabb marad, mint a Q5 Pro sajátja?

Jól látom a szomorú helyzetet?

[ Szerkesztve ]

(#55602) BBke válasza junkpod (#55600) üzenetére


BBke
tag

Szia!

Mert többségében BD rip filmek vannak fent :)

Asus Oplay-ből melyik, vagy Philips Hmp3000, esetleg WD?

(#55603) SunMount3r válasza Johnny198612 (#55601) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Nem "terelgetni" akarlak egyik opció felé sem, csak kiegészítés képen:

Nagyjából jól látod az aktuális helyzetet. De kicsit korrigálnék: A Q5 Pro esetén 16.1-es KODI-val (az előző végleges verzió) megoldható a teljes lejátszási funkcionalitás is, ami egy "kadenciahelysítő" patch felrakásával érhető el. Ebbe viszont a HD hang támogatás még nincsen benne (ha ez fontos). Viszont a 17-es KODI (egyelőre) totál felejtős rajta ilyen szempontból. És igen a "gyári" lejátszója szinte mindent visz és úgy igencsak patent a képminősége, én is csak azt használom. A KODI-s add-on-ok esetéről nem tudok nyilatkozni, mert az IPTV kliensen kívül nem használok mást, de azt viszi ahogy kell. Milyen add-on-okra lenne igény?

(#55604) junkpod válasza Johnny198612 (#55601) üzenetére


junkpod
nagyúr

Minden felvetésedre "nem" a válasz.
Nem tudom honnan olvastad össze ezeket az infókat, de nagyon félre mentél.
Gyakorlatilag összefoglaltad a legnagyobb tévhiteket MP temakörben

Box's don't touch!

(#55605) djnice válasza Johnny198612 (#55601) üzenetére


djnice
veterán

junkpod-nak igaza van.
Neked bőven elég lenne egy 10-12k-s S905-ös cucc LibreELEC-kel. Nem tudom milyen bughalmazról beszélsz.

[ Szerkesztve ]

(#55606) blakey válasza Johnny198612 (#55601) üzenetére


blakey
titán

Az a helyzet, hogy az Android áll inkább fejlesztői szinten. az LE 1 év alatt sokkal többet javult, mint pl. a Himediánál a Q5/Q10 Pro, korábban a Dune/Popcorn ilyet azért nem csinált, hogy 1 év alatt nem rakta rendbe a rendszerét és legalább 90-95%-os szinten tudja azt amit igértek. Hasonló reménykedéssel vettem a Q10 Pro-t, hogy remélhetőleg rövidetesen kijavítanak minden olyan hibát ami nem lehet jelen egy médialejátszónál, de eltelt 1 év és nagyjából ugyanazon a szinten vannak, van egy lejátszó aminek jó a képminősége de maga a kezelhetősége hagy némi kivánnivalót maga után, persze van aki ezzel is tökéletesen elégedett de én nem voltam, ha már médialejátszó és tudna minden kényelmi funkciót akkor azt igenis tudja és közel hibátlanul, tulajdonképpen szükségem van rá, de mégsem az igazi. A LibreELEC-et nagyjából fél éve használom de "bug"halmazzal nem találkoztam, én csakis médialejátszásra használom, ebben különböző kiegészítők is szerepelnek, stb. Az utolsó fejlesztői változat már kiemelkedően jó minden szempontból, simán mellé lehet rakni egy hiper-szuper képminőséggel rendelkező lejátszó mellé és nem vallana szégyent, itt jön képbe az, hogy igen, fejlesztik és nem a gyártó kénye-kedve szerint hanem a felhasználók segítségével, közreműködésével és ez nagyon nagy előny. Korábban írtam és most is tartom, az LE egy HTPC rendszer, semmi másra nem alkalmas csak Kodi futtatására és azon belül szinte mindenre amire a Kodi képes ráadásul mini pc-kre telepíthető.

Rossul látod, jelen pilllanatban semmi pénzért nem cserélném az LE-vel is telepített boxomat egy Himedia Q5/Q10 Pro-ra, csak hátrányom származna belőle.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#55607) Johnny198612 válasza junkpod (#55604) üzenetére


Johnny198612
tag

Nem tudom, lehet, hogy tényleg én látom negatívan ezt az egész helyzetet. Vagy megint úgy vetem magam bele egy témába, hogy úgy gondolom előrébb járunk már megoldásokban, mint ahol valójában vagyunk:

Jelenleg a gamer PC-m (haswell i5) kiterjesztett képernyőjén (Denon erősítő + TV) nézünk filmeket/sorozatokat az asszonnyal. Én gépezek a monitoromon, ő filmet néz. Én szedek le neki mindent, filmet külön, feliratot külön, mert nem ért hozzá jól, vagy lusta. Szeretném ezt a kezébe adni, mert ebből mind2nknek elege van...

Ehhez gondoltam, hogy vennék egy NAS-t, amire bekonfigolnék egy flexgetet vagy egy couchpotatot torrentklienssel... Ő akar nézni egy filmet..:
A KODI couchpotato addonba belép, a beálításaimnak megfelelően két kattintásra jó minőségben megtalálja a filmjét -> a couchpotato leszedi, berendezi folderbe -> mikor készen van rárúg a KODI-ra, h frissüljön ->megkapja a szép KODI posztert -> asszony kitalózza, elindítja a filmet -> KODI-ban szépen kiválasztja a feliratot Super vagy Open Subtitles-ről és nézi a filmet. 3 db kattintásába került..
Ugyanígy a kis távirányítójával elnavigál, néz youtube videót, vagy láttam, hogy van pár Kodi megoldás, ahol azonnal streamelhet valami random sorozatot is, ha nincs kedve a torrentre várni.. Mekkora fun! :D És ne találja magát szembe semmilyen lejátszási hibával..
És azt mondja majd, "ez megérte, köszönöm!"

Mikor én odaülök filmezni, akkor én viszont szeretném élvezni hogy egy FullHD plazam és egy belépőkategóriás házimozim van (később, max jövő karácsonyig belül ezeket upgradelném is..). És az a merész gondolatom volt, hogy valszeg egy dedikált médialejátszónak nincsenek gondjai a hang továbbítással, nem akad, nem röcög, kiadja, amit kell, és ha már erre van kitalálva, jobb vagy legalább egyező képminőséget kapok, mint a MPC-HC-ban a PC-men..

Ennyi.. és nem elszálltak a gondolataim, mert olvasva a HiMedia topicot, valahogy a gyár elképzelése is ez volt.. Kodi megoldások, és wrapperrel jó kép és hangminőség.. Csak voltak hibák, amik éppen akadályozzák a fenti elképzeléseimet, aztán a frissítésekkel ahogy olvasom Kodi rész egyre távolodik ettől, a Media Center okosodik, de feliratok, vagy poszterek, beépülők azon még mindig felejtős..
A drágább kütyükről meg azt írjátok, h nem tudnak sokkal többet, mint ezek.. És ráadásul ott abszolút lesz*rják a Kodi funkciókat..

De ezt most én látom így, de majd persze veszek valamit.. Lehet hogy ennek ellenére mégiscsak egy Q5 Pro-t veszek, és előfizetek Netflixre.. De a benyomásom egyelőre ez ezekkel a kütyükkel.

[ Szerkesztve ]

(#55608) SunMount3r válasza Johnny198612 (#55607) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Ha a Q5 Pro-n akarod a Netflix-et nézni, akkor sajnos felejtős a dolog, mert csak SD-ben van rá engedélyezve.

(#55609) Johnny198612 válasza blakey (#55606) üzenetére


Johnny198612
tag

Szia, látom h Neked sok hasznos hozzászólásod van az ugyben, pont elkerultelek most.:) Es Neked vegul a Minix jott be, arra raktad az LE + Kodit. Az egy minosegi darab akkor hardveresen is, hangokkal is minden tuti, azt mondod?

[ Szerkesztve ]

(#55610) blakey válasza Johnny198612 (#55609) üzenetére


blakey
titán

Sok eszközöm volt/van, A Minix android alatt is egész jó sőtt jobb az átlagnál de LE-vel meg gyakorlatilag hibátlan, persze az LE korlátait is ismreni kell, tehát a 3D nem teljes felbontású ha valaki 3D-zik akkor lehet, hogy nem a legjobb választás. Magához az LE-hez nem kell/kötelező drágább eszközt venni, akár egy 10e ft-os S905X-es eszközön is vígan futni fog és ha nincs szükség a többletre amit egy drágább eszköz nyújt akkor nem is lesz hiányérzeted. A LibreELEC-ben sokkal több lehetőség van médialejátszás szempontjából mint a Zidoo, Himedia, Dune, Popcorn stb. eszközökben, hogy ebből mennyi lesz kiaknázva az majd kiderül.

A S905(X)/912-es eszközökön megy minden hang és képformátum, android alatt nem mindegyik gyártó törekszik minderre, de a nevesebbek azért normális szoftvert tezsnek alá, LE-vel meg mindegyik eszközön megy minden formátum.

[ Szerkesztve ]

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#55611) Johnny198612 válasza blakey (#55610) üzenetére


Johnny198612
tag

Nem. A 3D egyaltalan nem izgat.. viszont Te miert a dragabb keszulek fele huztal? Mi az a plussz, amit elvezel az olcsobbhoz kepest? Neha bebootolsz meg androidra is es ezert?

[ Szerkesztve ]

(#55612) blakey válasza Johnny198612 (#55611) üzenetére


blakey
titán

Előtte 4 olcsó dobozkám is volt, úgy döntöttem, hogy lecserélem őket egy "normálisabbra", ennyi.

[ Szerkesztve ]

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#55613) envagyok válasza Johnny198612 (#55611) üzenetére


envagyok
veterán

Libreelecet nézve maximum a wifije jobb a minixnek.

Keresek 3dfx és régi ATI, Nvidia videókártyákat, Gravis, Creative hangkártyákat!

(#55614) blakey válasza envagyok (#55613) üzenetére


blakey
titán

Meg a kártyaolvasója és az írás/olvasás gyorsasága. Az összeszerelés minősége is jobb.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#55615) envagyok válasza blakey (#55614) üzenetére


envagyok
veterán

Nand telepítésnél szerintem nincs aki észreveszi, a távja a minimx-nek is szuper, de én eleve a tv távját használom.
A szerelési minőség is mindegy (bár azzal sincs bajom) mivel az avr mögé van bedobva.
Természetesen tiszteletben tartom a véleményed, neked ezek biztos fontos szempontok.
Nálam 2 minimx és 1 K1plus van, semmi gond velük, ennek ellenére volt már PC alapú playerem több is, Nvidia játékgép, hisilicon chipes, wdtv, stb és azért most kíváncsiságból berendeltem egy zidoo-t

[ Szerkesztve ]

Keresek 3dfx és régi ATI, Nvidia videókártyákat, Gravis, Creative hangkártyákat!

(#55616) blakey válasza envagyok (#55615) üzenetére


blakey
titán

A Minix rendszerét nem kell zaklatni így nincs NAND telepítés. A táv engem sem izgat, harmonyt használok, Mini MX és társaihoz képest az összeszerelés minősége ég és föld, én adok az ilyenekre, számomra minden fontos, nem szeretem ha sorjás valami. a forrasztások és a belső is rendezetteb a Minixben, de tényleg felesleges ezen elmélkedni, nem azért kerül 2X annyiba mert olyan híres lenne, több apró dologból tevődik össze. Rengeteg lejátszóm volt, van, nem erről van szó, hanem arról, hogy bizony nem mindig azért drágább valami, mert nevesebb gyártótól van. A Zidooval csak androidozni fogsz tudni de legalább látni fogsz érdekes megoldásokat. :)

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#55617) junkpod válasza Johnny198612 (#55607) üzenetére


junkpod
nagyúr

Annál is inkább javaslom neked, hogy a drága lejátszó árát költsd NAS-ra.
Nekem is van családom és feleségem, aki nem akar semmilyen műszaki problémával szembesülni, sőt gyakran kerül konfliktusba a Logitech multi távirányítóval is, ismerem a helyzetet:)
Elmesélem nálam, hogy működnek a dolgok, hátha hasznos lesz neked is.
Szóval a hw felépítés: NAS, gigabit belső háló, S905 box LE8.0, hdmi, belépő kategóriás HM erősítő, 5.1 kiépítéssel HD hang képességgel, fhd plazma TV.

A NAS-on fut a Transmission torrent kliens, a mobil telefonomon fut egytorrent-kereső meg egy transmission remote GUI. PC-t kb 5 éve szétszedtem. Ha eszembe jut, hogy érdekel egy Linux-didztribúció, vagy valaki meséli, hogy tetszett neki valami, akkor (bárhol is vagyok a világon) beírom a keresőbe, a találati listán kiválasztom a szimpatikus torrentet, rábökök, és elindul a Transmission GUI, ok-zom a letöltést és ezzel ezt a részét el is lehet felejteni. ha kész akkor a GUI dob egy üzenetet vagy időnként ránézek. Ez után a NAS távoli vezérlőjét mobilon megnyitom és átmozgatom a letöltőből a gyüjteményes mappába (ez lehetne automatikus is, nálam ez beragadt kézire...)
Ennyi a kölcsönzés. No hassle. A NAS volt az egyik legjobb beruházásom.

Mozizás: Logitech 300-as központi távon megnyomom a mozi gombot, ami bekapcsolja a TV, erősítő, tv-box készülékekket amegfelelő üzemmódban (ez elvileg működik a box távirányítójával is ha CE-et aktiválod,a box fogja bekapocsolni a TV+erősítő kombót). A KODI induláskor automatikusan frissíti a médiatárat, így 1 perccel az indulás után már minden új anyag borítóval, tartalommal, színészekkel... jelenik meg. LibreElec+KODI mindent lejátszik. A 16.1-es KODI-ból van "befejezett" verzió ami mindenben tökéletes, de én update mániás vagyok így a 17-es KODI-ra frissítettem, aminek a fejlesztése (KODI és LibreElec is) folyamatos, kb mostanra 1 hónap alatt lett hosszú távra is tökéletes. De ha nálad minden működik, akkor NEM KELL frissíteni, soha.
KODI alatt van még MovieShark is amivel szinte minde jelenleg weben elérhető médiatartalom a TV-n is közvetlenül nézhető, sőt! Van tökéletesen működő YouTube kliens is azt is sokat nézzük. Sőt az ingyenes TV csatornákat is tudod neten keresztül nézni számtalan kliensen keresztül.

Zenéhez TV-t be se kell kapcsolni csak az erősítőt és a KODI-t és telefonról indítok bárit ami a NAS-on van.

Ami nincs: HBO go, netflix és hasonlók, de minek is kellene a fentieken kívül? Szerintem ez a box kihozta a maximumot a mozi hardvereimből. :DD (65 dolcsi volt a box 1 évvel ezelőtt, azoóta van olcsóbb is, ami semmivel nem tud kevesebbet)

Box's don't touch!

(#55618) Johnny198612 válasza junkpod (#55617) üzenetére


Johnny198612
tag

Koszi szepen, kb ugyanez a felallas es a terv itt is.. :D okes, en QNap ts228 v. Zyxel 520 NAS kozott hezitalok. Ehhez akkor lehet h elso korben egy ilyen Beelink mini izeet veszek, meg ezt a logitech csodatav-ot.. :) egy het programozast adok neki es meglatjuk, elerem-e a Te szinted :) A movieshark topicot en is felfedeztem. jol hangzik. ;)

(#55619) junkpod válasza Johnny198612 (#55618) üzenetére


junkpod
nagyúr

Nekem zyxel van, 3 éve beállítottam egy eldugott szekrénybe, max áramszünet után nyúlok hozzá, hogy ujrainditsam.

Box's don't touch!

(#55620) Beni2360 válasza blakey (#55616) üzenetére


Beni2360
félisten

A Zidooval csak androidozni fogsz tudni de legalább látni fogsz érdekes megoldásokat - ezt kifejtenéd bővebben, mert nálam dec 14.-e óta kiszolgál minden téren a mozizás szempontjából. Aktív-passzív 3D ISO BD
Egy két apróbb hibák voltak de végül kiderült, hogy saját hiba (elállítás) okozta.

Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro

(#55621) blakey válasza Beni2360 (#55620) üzenetére


blakey
titán

Pont annyit jelent amennyit írtam, semmi jót vagy rosszat nem állt szándékomban írni.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#55622) Mik76


Mik76
senior tag

Hello!

Van egy wdtv live-om otthon es szeretnem lecserelni valami hasonlora ami nem olyan csiga lassu.
Lassan indul, lassu a navigalas benne, stb.

Kell hogy full hd-ban mukodjon, es fogadjon kabeles netet, ismerje a video es audio file-okat minnel szelesebb valasztekban ismerjen streaming szolgaltatasokat (netflix pl) es tudjon kezelni kulso vinyot. Ha le tudna jatszani .m4a filokat az csak elony lenne.

Van esetleg valakinek tippje?
Elore is koszi!

[ Szerkesztve ]

http://www.imdb.com/name/nm1481844/?ref_=nv_sr_1

(#55623) Patice


Patice
Topikgazda

Zidoo X10 = Zidoo X9 + 3,5 HDD hely.

[ Szerkesztve ]

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

(#55624) lipispan


lipispan
csendes tag

Sziasztok!

Édesapámnak szeretnék nézni egy asztali média lejátszót. A Panasonic G30-as plazma beépített lejátszóján USB-ről az új torrentes mkvk egy része kifog, megakadnak vagy el sem indulnak.

3 terméket néztem:
- WD TV Live
- Asus O!Play mini V2
- Asus O!Play Media Pro

A filmeket egy 500Gb-os USB3-tokos sata laptop vinyóról nézné.

Melyik lenne a legjobb választás, ha kizárólag 720p-s szinkronizált mkv lejátszására kellene.
Ha van olcsó más alternatíva azt is szívesen venném.

Előre is köszönöm!

[ Szerkesztve ]

(#55625) gulac12 válasza lipispan (#55624) üzenetére


gulac12
tag

Javaslom az Amlogic S905 topik átolvasását, szerintem jelenleg ezekből a típusú készülékekből lehet és érdemes a legjobb ár/érték arányban médialejátszónak is alkalmas eszközt választani.

[ Szerkesztve ]

(#55626) bogabi válasza lipispan (#55624) üzenetére


bogabi
senior tag

S905(X)-> Topikja

A tévedés joga fenntartva. A meccs áll egyenlőre, egyelőre ez a helyes.

(#55627) lipispan válasza gulac12 (#55625) üzenetére


lipispan
csendes tag

Köszi, de akkor az Asus cuccok felejtősek? Mert azok is elérhető árban vannak.

(#55628) lipispan válasza bogabi (#55626) üzenetére


lipispan
csendes tag

Neked is köszi! :)

(#55629) Norczy válasza lipispan (#55624) üzenetére


Norczy
csendes tag

Próbáld meg a H264 Level Editor programot. Az asztali lejátszóm 4.1-ig viszi a filmeket, fölötte hibaüzivel el sem indul. Ezzel lebutítom fél másodperc alatt, és viszi az újakat is. Nem kódolja újra a filmet, csak a fejlécet írja át.

Viszlát, és kössz a halakat!

(#55630) Lacielvtárs


Lacielvtárs
nagyúr

Jó napot.
Remélem jó helyre írok, terveznek venni egy ilyet.
[link]
Az oldalon azt írják a hozzá szolasoknal, hogy ossze lehet kötni mobil telefonnal.
Engem az érdekelne hogy egy Huawei MediaPad M2 8.0 youtube alkalmazást tudok e úgy tarsitani vele, mint pl az lg webos tévémhez?
Vagyis a kép es a hang a tévéből jönne, de a tableten tudnám vezérelni.
Gyereknek lenne, előre is köszönöm a választ :R

[ Szerkesztve ]

"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯

(#55631) junkpod válasza Lacielvtárs (#55630) üzenetére


junkpod
nagyúr

Android alatt igen, de ott más kihívásokkal küzd:)

Box's don't touch!

(#55632) Lacielvtárs válasza junkpod (#55631) üzenetére


Lacielvtárs
nagyúr

Köszönöm a választ :R
Mar meg is rendeltem, remélem a terveim szerint fog működni.
És igen, droid tablettel szeretnénk használni :K

Amugy ezt a YouTube dolgot alapból tudja ez a kütyü a tablet es e között, vagy kell valami plusz alkalmazás?
Meg egy másik topilban is linkeltem ezt a képet, a YouTube alkalmazason belül itt fog megjelenni?

A másik topilban azt mondta egy úri ember hogy igen, de kettő megerősítés több mint egy :B

[ Szerkesztve ]

"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯

(#55633) blakey válasza Lacielvtárs (#55632) üzenetére


blakey
titán

Én nem azt választottam volna ugyanis Android alatt kevés box működik normálisan, főleg az olcsó boxok között és arról nem beszélve, hogy nem biztos a kompatibilítás a Smart Youtube TV-vel amire neked pl. szükséged van, mert ahhoz azt az app-ot kell telepíteni.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#55634) liszi70 válasza Lacielvtárs (#55632) üzenetére


liszi70
nagyúr

Nem lett volna jobb először kérdezni, informálódni, megbizonyosodni, dönteni, aztán megrendelni? :)

(#55635) Lacielvtárs válasza blakey (#55633) üzenetére


Lacielvtárs
nagyúr

Értem, koszi a válaszod, holnap kifog derülni...
A linket is köszönöm, ki fogom próbálni.
Ha nem megy úgy ahogy szeretném, akkor tovább ertekesitem.
A másik topikban azt mondták menni fog ahogy szeretném.

Liszi70 : lehet igazad van. :B
Ki fog holnap derülni, sok pénzt dobtam már ki az ablakon, ennyi belefér :D

[ Szerkesztve ]

"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯

(#55636) Beni2360 válasza Lacielvtárs (#55635) üzenetére


Beni2360
félisten

Üdv a csapatban. :C
Hiába vertem tanyát az ablakod alatt még egy fityinget sem láttam lehullani onnan.
Na viccet félre, gondolom a neten rendelted és akkor vissza tudod küldeni 14 napon belül ha nem felel meg. Ez az olcsóbb megoldás tovább adás helyett. Szvsz.

Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro

(#55637) dh66e válasza Lacielvtárs (#55635) üzenetére


dh66e
veterán

Mond a címet,megyek! Az ablak alatt elbóklászok amíg jön az áldás. :)

(#55638) Lacielvtárs válasza Beni2360 (#55636) üzenetére


Lacielvtárs
nagyúr

neked is ilyen van?
eddig még sikerült jól választanom, vagy jól kiszállni a megvásárolt eszközökből.
volt hogy buktam rajta, de azt én a tanuló pénznek fogom fel, én majdnem midnig a magam hibájából tanulok :D

vagy te már végig csináltad amit én, és tuti nem fog menni?
amúgy edigitálban személyesen veszem holnap át, de oda is vissza vihetem, elvileg 3 napon belül
hanem akkor meg tényleg eladom.

dh66e: annyira nem lehet akkor rossz kütyü ha már azonnal van rá "érdeklődő" :DD

[ Szerkesztve ]

"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯

(#55639) Beni2360 válasza Lacielvtárs (#55638) üzenetére


Beni2360
félisten

Ha a neten keresztül rendelted akkor 14 nap, nem számít a személyes átvétel.
3 napos vissza vitel már nem él.

Nekem másfajta van-volt Mini mx-g és most K1 plus + zidoo x8 van itthon.
Én nem foglalkozom ilyen telefonos, tabos átvitellel tehát erre nincs válaszom de valószínű, hogy menni fog.

[ Szerkesztve ]

Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro

(#55640) Lacielvtárs válasza Beni2360 (#55639) üzenetére


Lacielvtárs
nagyúr

No akkor megnyugtattal.
Igen, neten rendeltem, de személyes átvétellel.
Másik topikban leírtam hogy gyereknek lesz, sima avi es sd minőségű mkv fog menni rajta, tervek szerint vlc playerrel.
A YouTube egy opció, remélem menni fog.
Tudom hogy nem a technika csúcsa es ha nem válik be, vissza viszem, vagy neked adom :D

[ Szerkesztve ]

"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯

(#55641) Beni2360 válasza Lacielvtárs (#55640) üzenetére


Beni2360
félisten

Média lejátszáshoz meg ott van a KODI vagy a LE Sd kártyáról futtatva dual boottal. Amihez nagyon jó média tár tartozik és a LE majd mindent visz. e ehhez majd a másik topikban kapsz segítséget. - Látom már túl vagy a nehezén.
Köszönöm de nekem ennyi elég és van 2 db boxom még amit haza vágtam 12V táppal, ja meg 1 RPI2+B IS hasonló betegséggel. A mostaniak mind 12 V-ok és nem lehet kavarodás a tápokkal. :DD
A YouTube egy opció, remélem menni fog.- az biztos.

[ Szerkesztve ]

Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro

(#55642) Lacielvtárs válasza Beni2360 (#55641) üzenetére


Lacielvtárs
nagyúr

Rendben, köszönöm ismét a tapasztalat megosztást :R
Ha neked sem kell, akkor megmarad, annak ellenére ha működik is ;]

"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯

(#55643) lemmy9 válasza Lacielvtárs (#55638) üzenetére


lemmy9
őstag

"dh66e: annyira nem lehet akkor rossz kütyü ha már azonnal van rá "érdeklődő" "

Az ablakon való pénzdobálásra értette ;)

Szerintem!

(#55644) junkpod válasza Lacielvtárs (#55632) üzenetére


junkpod
nagyúr

Én azt gondolom, hogy ha a yt tv appot telepítés akkor tudod arra átküldeni direktben. De azért 100% sikertől nem tartok. Nekem régebbi androidos boxon össze lehetett lőni a yttv és a külső yt appot atkuldesre.
De szerintem legjobb megoldás ha felraksz rá egy LE-kodi lejatszot, a tablettel meg egy Kodi távirányítót.
Ekkor egyrészt direktben is megmarad a yt Kodi addon formában, másrészt tableten nézett yt videó közben nyomát egy megosztas-lejatszas kodin menüt és már indul is a tv-n. Én így használom.
A LE-kodi meg pont jó zárt felület nasról való mese nezeshez jukebox felületről, távirányítóval.

Box's don't touch!

(#55645) Lacielvtárs válasza junkpod (#55644) üzenetére


Lacielvtárs
nagyúr

Nem rossz ötlet, köszönöm.
Csak nem én fogom használni hanem a myolc éves lányom.
Épp hogy magamat szeretném kiiktatni a kepletbol :D
De kiprobalom amit terveztem, és ha nem jön össze akkor úgyis jövök hozzátok a segítségért, ahogy szoktam. :K

"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯

(#55646) Osynho válasza junkpod (#55644) üzenetére


Osynho
addikt

"másrészt tableten nézett yt videó közben nyomát egy megosztas-lejatszas kodin menüt és már indul is a tv-n."

Ezt az opciót hol kellene látnom? Telefon youtube alkalmazáson belül nem találom.

Szerk: De, csak lassan rakta ki az ikonját. :B Köszi, így még kényelmesebb a használata. :R

[ Szerkesztve ]

(#55647) junkpod válasza Lacielvtárs (#55645) üzenetére


junkpod
nagyúr

Pont ebben segít az LE-kodi ami a készülék tavjával vagy mobil appal irányítható. Az androidhoz legeger kell.

Box's don't touch!

(#55648) Vincent45


Vincent45
tag

Sziasztok!

Melyik lejátszó tudna kiváltani egy Himedia Q10 Prót? Elsősorban 1080p anyagaim vannak de azért a 4k HDR filmekből is van elég sok. Unom,hogy a Himedia/HiSilicon hülyének néz ezért váltanék ha lenne más alternatíva csak nem tudok dönteni. Zidoo X9S/X10? Zappiti One 4k HDR? Eweat R9 Plus? Esetleg Amlogic S905X/912+ LibreELEC?

(#55649) Lacielvtárs válasza junkpod (#55647) üzenetére


Lacielvtárs
nagyúr

Értem, mondjuk azóta beuzemeltem.
Nekem bejott. Teny hogy a navigálás katasztrófa.
De amire használjuk ahhoz egér szem kell, igy mondhatni, tökéletes.
Neked/nektek is köszönöm a segítséget :R

Itt is írtam róla
[link]

[ Szerkesztve ]

"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯

(#55650) Joshi válasza Vincent45 (#55648) üzenetére


Joshi
titán

Most van nálam egy Minix Neo U1 8-as LibreElec-el, nagyon korrekt lejátszó. Összehoztam rajta a torrentezést is egy külső 1TB-os vinyóval, visz szépen mindent. A 4K részét nem próbáltam, de szerintem azzal se lehet gond. Még néhány napig nálam lesz ha írsz konkrét anyagot akkor megnézem hogy viszi-e úgy mint a Q5 pro lejátszóm.

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Milyen asztali médialejátszót? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.