Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Milyen asztali médialejátszót? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2013-03-19 12:57:36

LOGOUT.hu

Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#55301) envagyok válasza robi-k (#55298) üzenetére


envagyok
veterán

Légyszíves pontosítsunk.
Milyen dac van pl egy Onkyo TX-NR555 és a pch-ban

Keresek 3dfx és régi ATI, Nvidia videókártyákat, Gravis, Creative hangkártyákat!

(#55302) F_Peter válasza junkpod (#55299) üzenetére


F_Peter
őstag

Egy Jbl Sb450-es soudnbarba megy minden hdmi. A DD hangokat lekeverés nélkül engedem rá innen is, viszont a a dts-eket és hd hangokat lekeveréssel. Mivel 2.1-ről van szó, kell a dekódolás. Szóval a lejátszónak ezt is kellene tudnia, lehetőleg jó minőségben - ne úgy mint a tv. :)

Előre bocs a láma kérdésért:
felhasználói szinten milyen különbség érezhető egy android box és egy médialejátszó között. Ahogy vissza olvastam, azt találtam hogy az utóbbit inkább "médiák lejátszására optimalizálták" míg az android boxokat netes tartalmakra és egyéb funkciókra. Ez alapján viszont nekem lehet inkább médialejátszó kéne gondolom.

(#55303) blakey válasza F_Peter (#55302) üzenetére


blakey
titán

DD is lehet többcsatornás, tehát azt is lekeverheted. :)

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#55304) F_Peter válasza blakey (#55303) üzenetére


F_Peter
őstag

Igen, de dolby dekoder van a bárban és tv helyett inkább azt használom.

Ha jól emlékszem, te írtad az általam idézet mondatot (android box vs médialejátszó). Tudnál ebben segíteni hogy tisztán lássak?

(#55305) junkpod válasza F_Peter (#55302) üzenetére


junkpod
nagyúr

Ha a dd hangsavot tudja kezelni akkor szerintem a dts-t is. Illetve a hd hangsavot is raangedheted mert lefelé kompatibilis.
Mivel ez speciális csatorna kiosztasu én inkább rabiznam a soundbar erositore a lekeverest, különben gondod lesz a hangterrel és beszéd erthetoséggel.
Arról viszont győződj meg hogy van-e hdmi kimenete is a soundbarnak mielőtt boxot veszel. Box hdmi SB hdmi tv a helyes bekötés.

Box's don't touch!

(#55306) blakey válasza junkpod (#55305) üzenetére


blakey
titán

Ez nem feltétlenül van így, DD dekóder biztos, hogy van benne, de DTS már nem (nem néztem utána) illetve a HD hangsávok esetében az a helyzet, hogy nem mindegyik tartalmazza a core hangokat, tehát lehet, hogy néma marad, ahhoz a rúdhoz jó az a beállítás.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#55307) Dorian válasza junkpod (#55300) üzenetére


Dorian
félisten

Szted h 384 kHz/32-bit vagy 192/24 az bármit jelent hangminőség szempontjából?
Még a csip se nagyon, a csip/körítés jelentősége olyan 20/80 arányban áll.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#55308) Joshi válasza Dam6 (#55291) üzenetére


Joshi
titán

"Olyan a Popcorn Hour A-500 VXP-s képe HDMI-n mint egy Androidos dobozé?"
A VXP-re semmi szükség egy kiváló minőségű HD forrás esetén, és igen akár jobb is lehet. :K

"Nem hiszem, hogy ezt akartad mondani..."
Pontosan ezt akartam mondani. :K

"A sztereó hangot meg egy ilyen eszköznél, ilyen DAC mellett bűn lenne nem analóg módon kötni az erősítőre (mondjuk úgy 800 ezer forint alatti esetében), ezt érdemes hozzátenni."
Az analóg kimenetnél természetesen már más a leányzó fekvése, de én kihangsúlyoztam hogy digitális jelre mondtam azt amit. ;) Illetve a kiváló analóg jelhez is kell egy kiváló minőségű hangrendszer különben semmi értelme.

Egyébként a Himédiánál sincs semmi értelme az Imprex használatának ha BD minőségű anyagot nézünk tévén. Állítólag projektornál lehet értelme a VXP és vagy az Imprex használatának, de arról nekem nincs tapasztalatom.

(#55309) Patice válasza junkpod (#55297) üzenetére


Patice
Topikgazda

Igen. Próbáltam is. Tényleg jó hangja van.

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

(#55310) junkpod válasza Dorian (#55307) üzenetére


junkpod
nagyúr

Hát valamit biztos jelent, de te értesz ehhez jobban.
De nem is a paraméterek a lényeg hanem, hogy a popi mediaplayerbol analógban az erositobe vitt hang jobb minőséget ad mint ugyanabba az erositobe digitálisan átvitt hang?

Box's don't touch!

(#55311) Joshi válasza junkpod (#55310) üzenetére


Joshi
titán

"De nem is a paraméterek a lényeg hanem, hogy a popi mediaplayerbol analógban az erositobe vitt hang jobb minőséget ad mint ugyanabba az erositobe digitálisan átvitt hang?"
Ezt én is csak abban az esetben tudom elképzelni, ha egy belépős erősítőről van szó. Vagy most a sztereóról beszélünk és nem a házimozis többcsatornás hangokról.
Mondjuk ez is érdekes, mert akinek számít a sztereó annak van egy minőségi sztereó erősítője csak zenére(csöves is akár), na és persze hozzá egy komoly front. Egy biztos, hogy ha milliomos lennék akkor biztosan nem Popcorn lejátszóról hallgatnék zenét. :B

[ Szerkesztve ]

(#55312) F_Peter válasza junkpod (#55305) üzenetére


F_Peter
őstag

Dts nincs, ezért keresek olyan lejátszót ami jól végzi a konvertálást. Van 4 hdmi (2.0) ebből az egyik arc ami megy a tv-be, van 4k átengedés is, így ezek nincs gond. Az lg bd390es is most is van összedugva és amit lejátszik azt nagyon jól dekódolja (ahogy írtam a tv is dekódolja de sokkal rosszabb a hangja), van hát itt meg formátum problémák vannak illetve szolgáltatások már kevesek.(hd hangokkal sincs gond.)
Olyan lejátszó kell, ami elvégzi jól ezeket a dekódolásokat - ahogyan a bd lejátszó - és van annyi szolgáltatása mint egy smart tv-nek.

[ Szerkesztve ]

(#55313) Joshi válasza F_Peter (#55312) üzenetére


Joshi
titán

Nekem volt egy LG BD660-as lejátszóm, de nagyon gagyi volt. Szerintem a 390 függetlenül attól hogy korábbi modell nagyon úgy tűnik hogy magasabb osztályú lejátszó. Viszont ezt a vonalat nyugodtan felejtsd el.
A te lejátszód egy Minix Neo U1 és hozzá egy légegér. Itt különböző kiegészítőkkel is megvásárolhatod.

(#55314) F_Peter válasza Joshi (#55313) üzenetére


F_Peter
őstag

köszönöm. Bújom át topikját. Amúgy mielőtt írtam volna a himedia H8 volt a kiszemeltem.

És akkor azt mondod hogy ez tisztességesen dekódolja a hangokat és nem úgy mint a tv-k? Nem szeretnék úgy járni, hogy kiadok egy adag pénzt és ugyanott tartok mintha csak a tv lejátszóját használnám. (Megjegyzem a tv eddig minden formátummal megküzdött, rajta van minden számomra szükséges app., gond nélkül olvas 3 különböző márkájú vinyót; dekódolja is a hangokat; de hát a minősége nekem kicsit zavaró és szinte ez az egyedüli ok ami miatt cserélnék.)

Amúgy mi a pro a Neo U1-ben a himediaval szemben? (Nem mintha húznék jelenleg bármihez csak hogy tanuljak valamit. :))

(#55315) blakey válasza F_Peter (#55314) üzenetére


blakey
titán

Minden hangot dekódol de nem kell külföldről rendelned ha Mo-n laksz. :)
LibreELEC-kel meg gyakorlatilag egy hibátlan médialejátszó. A droid is nagyon jól használható.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#55316) F_Peter válasza blakey (#55315) üzenetére


F_Peter
őstag

Azt értem, csak pont azt írtam hogy tv-m is dekódol minden hangot csak a végeredmény sokkal rosszabb mint amikor a Bd lejátszó dekódolja.

Nézegettem honnan érdemes rendelni. Amazonon 119$ A2 air mouseal együtt. Nem rossz sztem.

(#55317) blakey válasza F_Peter (#55316) üzenetére


blakey
titán

Jó minőségű a cucc. A TV is jó dekódol, hol mérted, optikain vagy miként állapítottad meg, hogy nem jó? Mo-n élsz? Nálunk ugyanannyi vagy olcsóbb. Air mouse akkor legyen ha nincs neked, mert azzal könnyebb az android kezelése.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#55318) F_Peter válasza blakey (#55317) üzenetére


F_Peter
őstag

Igen, Mo-n vagyok.
Air mouse van, de az lg tv sajátja ami szinte biztos nem kompatibilis, viszont nagyon hozzászoktam; így feltétlenül azzal együtt vennék.

Nem kellett mérni. HDMI-n megy a hang a soudbarba (meg még előtte házimozi erősítőbe ment, de lecseréltem) és még a kevésbé vájt fülű ismerősöknek s feltűnt, de ők azt hitték hogy ki be kapcsolom a virtual surroundot. Később más topikokban (Hangprojektorok, Házimozi) is megerősítettek, hogy nem érdemes a tv-re bízni a konvertálást (pl. BBéci).
Néhány filmnél tapasztaltuk, hogy még a beszédhang érthetősége is változik; konkrétan az effektek ereje miatt nem lehetett érteni, és ezért átkonvertáltam az MKV-t, hogy megegye a BD lejátszó és így kiderült hogy ha azon szól, akkor máris jók az arányok (visszafelé is ellenőriztem, nem az MKV konvertálás változtatta meg).

A nálunk az Mo-t jelent vagy üzletben dolgozol és ott?
Én jelenleg a2-vel együtt 41k-ért találtam itthon.

(#55319) Dorian válasza Joshi (#55311) üzenetére


Dorian
félisten

Én a "(#55291) Dam6"-ból kiindulva az analóg sztereó hangra gondoltam.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#55320) blakey válasza F_Peter (#55318) üzenetére


blakey
titán

Kiváncsi voltam, hogy miként állapítottad meg. Szerencsére nekem nincs ilyen gondom a tv is elég jól dekódol sőt amikor dekódol akkor a saját hangszórójáról le is veszi a hangot, más kérdés, hogy a lejátszók erősítők többnyire jobbak.
Nem dolgozom üzletben hanem Mo-ra értettem. Az esetleges szervizelés miatt nem hinném, hogy 5e Ft-tal kevesebbért megérné külföldről rendelni.
Az LG Magic remoteja természetesen nem lesz jó az androidhoz, "normális" légegérre gondoltam. :)

[ Szerkesztve ]

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#55321) F_Peter válasza blakey (#55320) üzenetére


F_Peter
őstag

Igen, nálam is leveszi.
"lejátszók erősítők többnyire jobbak." Ebben bízom. ☺

[ Szerkesztve ]

(#55322) blakey válasza F_Peter (#55321) üzenetére


blakey
titán

De úgy veszi le, hogy másik áramkört használ? Mert LG esetében én ilyet nem tapasztaltam és eddig csak Sonynál láttam ilyet, azaz külön DAC van a lekeveréshez és a továbbküldéshez, tehát ha optikán küldöm a hangot és 5.1-et szeretnék akkor a TV hangszórója kikapcsol. Nagyon sok lejátszóval tudtam összehasonlítani a tv-ket, van olyan tv ami valóban gyenge, de van olyan is ami normális hangot produkál. TV-t soha nem használtam lejátszónak, nálam az csak megjelenítő.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#55323) F_Peter válasza blakey (#55322) üzenetére


F_Peter
őstag

Hdmi-n érzékeli és átkapcsol "külső hangszóró" - ra, optikain nem csinálja, ott manuálisan kapcsolhatom csak át, vagy szól ez is az is.
Most már csak hdmi-n használom.

[ Szerkesztve ]

(#55324) blakey válasza F_Peter (#55323) üzenetére


blakey
titán

Igen, az nem ua., de lényegtelen, médialejátszó kell és kész. :)

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#55325) djnice


djnice
veterán

Akciós a Zidoo X9S: [link]

(#55326) junkpod válasza blakey (#55315) üzenetére


junkpod
nagyúr

Én még sose próbáltam kodival dekodolni hangot, tényleg le tudja keverni mindet sztereora?

Box's don't touch!

(#55327) blakey válasza junkpod (#55326) üzenetére


blakey
titán

Igen, lekeveri, bár gondolom készülékfüggő is lehet (támogatottság), mert ugye olvasni érdekes dolgokat egyes készülékekről, egyik sistergő hangot ad ki, a másik néha halk zörejeket, stb. Szerencsére eddig olyanokkal volt dolgom ahol normálisan működött.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#55328) Phülöp válasza junkpod (#55326) üzenetére


Phülöp
addikt

Kiskockán (CuBox TV) lekeveri szépen, a beszédhang se tűnik el a zajban.

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#55329) bghistvan


bghistvan
senior tag

Kíváncsi lennék a tapasztalaitokra,hogy nektek a pendrive-okat függetlenül attól hogy 2.0 vagy 3.0 ,a bekapcsolás után mennyi idő alatt látja az eszköz (Med8er600x3d)
3 pendrive-om van jelenleg,egy 64Gb Sandisk 3.0,egy 8Gb Adata 2.0,és egy noname 4Gb-os 2.0 .
Nekem az Adatát egyáltalán nem látja(hozzáteszem a pc ,és a tv azonnal felismeri),és a másik kettőt körülbelül 9-10 másodperc alatt észleli,vajon ez normális?
A pc szinte 2 másodperc alatt látja az összeset........Ez a 9-10 másodperces időtartam normális?
A med8er topik haldoklik,azért jöttem ide....
Köszi!

(#55330) Dave567


Dave567
addikt

Sziasztok

Tudnátok 100000 ft alatt ajánlani egy jó kis lejátszót, Plazma mellé lenne.

Minden kell bele. :DD

4K
3D
Kezeljen nagyobb vinyókat
Nagyjából még azok jöhetnek amiket még a Mede8r x600-as tudott
Hd hangok lejátszása.
STB.

Köszönöm.

(#55331) Joshi


Joshi
titán

Az Aliról rendeltem egy Minix Neo U1-et és a nyomkövetésnél ez áll. Ugye ez cumit jelent?

(#55332) envagyok válasza Joshi (#55331) üzenetére


envagyok
veterán

Azért a párezer Ft különbségért kár volt Aliról rendelni.
125usd EU raktárból gb-n
120eur amazonról

[ Szerkesztve ]

Keresek 3dfx és régi ATI, Nvidia videókártyákat, Gravis, Creative hangkártyákat!

(#55333) envagyok válasza envagyok (#55332) üzenetére


envagyok
veterán

Wetek hub is 95 eur szállítással únióból

Keresek 3dfx és régi ATI, Nvidia videókártyákat, Gravis, Creative hangkártyákat!

(#55334) junkpod válasza Dave567 (#55330) üzenetére


junkpod
nagyúr

4k plazmad volna? :D

Box's don't touch!

(#55335) junkpod válasza envagyok (#55332) üzenetére


junkpod
nagyúr

Nagyon empatikusra sikerült hsz...

[ Szerkesztve ]

Box's don't touch!

(#55336) envagyok válasza junkpod (#55335) üzenetére


envagyok
veterán

Az biztos hogy prémium terméket én nem rendelnék Kínából.
Azt a plusz 5-6000ftot (30000-es termékről beszélünk) simán megéri a tuti 2 éves garancia.
Eleve köztudott h 22/45 euró (cégtől /magánszemélytől) felett 27% áfa plusz párezer Ft postai pluszktg van. Ez itt alsóhangon egy tízes lesz.
Innentől kezdve ez drágább 5000 forinttal, mint itthon a tuti garis.
Nem éri meg a rizikót.
Ez nem empátia kérdése hanem a józan észé.

Keresek 3dfx és régi ATI, Nvidia videókártyákat, Gravis, Creative hangkártyákat!

(#55337) blakey válasza envagyok (#55332) üzenetére


blakey
titán

Itthon is 40e-ből megvan.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#55338) Dave567 válasza junkpod (#55334) üzenetére


Dave567
addikt

Nem, de később jól jöhet ha feljebb lépek, és már lesz 4-k anyag végre.

De látszik, hogy túl sokat kértem. :U

(#55339) Joshi válasza envagyok (#55332) üzenetére


Joshi
titán

Az az igazság hogy rendelés előtt nem is gondoltam az áfára és vámra akármire, egyből ráböktem a rendelésre. Most már mind1 nem rokkanok bele, a Q5 Pro is 50K volt.

(#55340) envagyok válasza Joshi (#55339) üzenetére


envagyok
veterán

A kínai rendeléseknél nem csak a áfa/vám/kezelési ktg a gond, hanem a garancia.
A shopok évente zárnak/újranyitnak más néven, szinte semmi esély nincs garanciát intézni.
Plusz nem tudom nézte-e már valaki, mennyibe kerül, és mivel jár kínába küldeni vissza gariztatni a cuccot.
Mikor 10-20usd közti kütyüket, ip kamerákat, s905 lejátszókat veszem, azért vettem onnan, mert még abba az is belefér, hogy elromlik, így is megéri.

Keresek 3dfx és régi ATI, Nvidia videókártyákat, Gravis, Creative hangkártyákat!

(#55341) djnice válasza Dave567 (#55330) üzenetére


djnice
veterán

Csak a Zidoo X8 és X9S ami mindent tud hiba nélkül, még a Bluray menü is megy vele.

(#55342) blakey válasza djnice (#55341) üzenetére


blakey
titán

Azért vannak hibák, egy-két dolog nem akarodzik működni, stb. Folyamatosan olvasgatom a topikot.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#55343) djnice válasza blakey (#55342) üzenetére


djnice
veterán

Én is olvasom, azért olyan nagyon zavaró hibák nincsenek, mindent kadenciahelyesen játszik. A támogatás pedig nagyon jó, elég sűrűn jelennek meg hozzá firmware frissítések.
Más választás nagyon nincs, esetleg a túlárazott Zappiti ugyanezzel a SoC-al, bár ott ki tudja milyen a szoftver.

(#55344) Technoman válasza envagyok (#55340) üzenetére


Technoman
őstag

Teljes mértékben egyetértek veled. Ilyen cuccosokat nem szabad külföldről rendelni, ha Mo.-n is elérhető.
Én 2 éves garral vettem a Minix Neo U1-et, a magyarországi átlagár alatt (39k)

[ Szerkesztve ]

(#55345) bghistvan válasza bghistvan (#55329) üzenetére


bghistvan
senior tag

Erre senki ? 😕

(#55346) Joshi válasza bghistvan (#55345) üzenetére


Joshi
titán

Nekem is van egy Mede600-am de nem egy villám Vili, sajnos nem sokat tudsz tenni azon kívül hogy elkönyveled a tényeket. Én is lecseréltem.

(#55347) DVlad válasza djnice (#55325) üzenetére


DVlad
őstag

Eddig is 150 volt.

(#55348) djnice válasza DVlad (#55347) üzenetére


djnice
veterán

Lekéstél, a blitzangebote pár óráig él. 126 volt.

(#55349) djnice válasza bghistvan (#55345) üzenetére


djnice
veterán

Mondtam hogy küldd vissza, nem ajánlott vétel újonnan manapság.

(#55350) DVlad válasza djnice (#55348) üzenetére


DVlad
őstag

:D

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Milyen asztali médialejátszót? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.