Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
InFRaReD
csendes tag
Sziasztok!
Már végső elkeseredettségemben írok ide, úgy érzem magamtól ez már nem fog menni Egy WDTV Live streamingem van, ami egy Synology 212j NAS-ról olvassa a filmeket, egy NFS share-en keresztül. A két eszköz között egy ASUS RT-N66U gigabites router van, így minden eszközöm gigabites. Az eszközök között cat5e kábelek vannak.
A problémám pedig a következő: 720p/1080p-s mkv filmek közben, néha megáll pár másodpercre és gondolkozik. Ha veszünk egy átlag 720ps MKV-t mondjuk 8.4Mbps bitrátával, akkor ezt kb egy sima 100Mbit-es hálózatnak röhögve le kéne kezelni, nálam ez viszont valamiért gigabites körülmények között sem sikerül. Filmnézés közben amit látok a NAS oldalán, hogy max 1-1,5MB/sec az a sebesség, ahogy a WDTV olvassa a file-okat, de nem stabilan: az olvasási sebesség folyamatosan változik.
A NAS-ról egyébként a laptopomra 30-40MB/sec-kel másolok le egy file-t wifin!!, ergo a gond nem a hálózati sebességgel lesz a NAS és a router között. A routeren nincs beállítva semmi QoS, az összes eszközön a legfrissebb firmware van. Ötleteket várnék, hogy hol hasal el a dolog, mert én nem jöttem rá...
Előre is nagyon köszi!
-
atirag
őstag
Egy ideje lejátszót nézek és mindig valahogy visszakerülök a wd tv live treaming-hez . Jelenleg az edigitalban van 28ezerért. Jelenleg ebben az árban van jobb választás?
Leginkább hálozaton akarok lejátszani minnél jobb minőségben.
Köszönöm.És nézek full hd filmeket is. Ezzel elboldogul hálozaton keresztül?
[ Szerkesztve ]
-
stilo18
addikt
Sziasztok!
Szedtem le a netről BD 3D-s filmet.
Van egy Asus O'Play minim.Elindította az iso-t, frankón lejátszotta, viszont nem volt 3D-s a film!Simán 2D-ben ment...
TV se ismerte fel 3D-snek...
Mi lehetett a probléma?
#PS5#C9/QN95#Xiaomi13TPro#SSArctisPro+DAC#Aonic50
-
törölt tag
válasz fantom105 #32047 üzenetére
Szia.
Lényegesen megnőne a lehetőségeid választéka, ha lemondanál az LCD kijelzőről, ami amúgy nem is igazán fontos.
Neked, ha jól értem, erre azért van szükséged, hogy egyfajta OSD szerűen írja a lejátszás alatti számok info tartalmát, hogy éppen mit, mikor, miért.
Ez egyáltalán működik HTPC esetében? Eleve a házon lévő kijelzők nem feltétlen alkalmasak erre, van hogy be kell érni pár digittel, amin érdemi információt nem lehet megjeleníteni.
Egy komolyabb kijelző pedig nem olcsó.
Én pár éve nézegettem a HTPC megoldásokat, legalábbis akkor még úgy volt, de hozzáteszem, azóta sok minden változhatott.stilo18
Asus O!Play mini NEM tud 3D-t
[ Szerkesztve ]
-
koszanova
csendes tag
Oh, szomorúan hallom.
Akkor ennyi... nem kutakodok tovább. Köszi.Illetve egy keresztkérdés: a nason van egy VideoStation nevű alkalmazás, ami okostelefonra kitolja az adatbázist. Ezt sem lehet megetetni a lejátszóval?
He who asks is a fool for five minutes, but he who does not ask remains a fool forever.
-
törölt tag
Igen, de Te HTPC-t sem vennél, amennyire én tudom
Csak arra próbáltam kilyukadni, hogy az alapkiépítésű házak valami ilyesmi kijelzőt tartalmaznak, ami alkalmatlan arra a feladatra, amire a kérdező szeretné használni.
Ez a ház kb 10ezer forint
Egy komolyabb ház, komolyabb kijelzővel már egy középkategóriás MP árában van, ez a ház kb 35ezer. (És korántsem biztos, hogy megjeleníti a média info-t)
-
stilo18
addikt
válasz #48613632 #32055 üzenetére
Köszi a választ!
Még egy kérdésem lenne.
Faterom vett egy Asus O'play HD-PR1-s lejátszót!
Ma megakarták nézni a nyaralásos fényképeket, elindította a diavetítést, de azoknál a fényképeknél, amit nem a Panasonic, hanem a Nikon géppel lőtt, lefagyott mindig Asus.
Panasonic 5mpx,Nikon 8-al lett lőve...Ötlet?
Legfrissebb verzió van az Asuson...#PS5#C9/QN95#Xiaomi13TPro#SSArctisPro+DAC#Aonic50
-
törölt tag
-
BBéci
legenda
válasz #48613632 #32058 üzenetére
Természetesen médialejátszóra gondoltam, mivel az a topik témája. Örülnék, ha itt nem emlegetne senki HTPC-t, van azoknak is topikja. HTPC képeket sem kellene betenni, nem idevalók!
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
törölt tag
Minthogy a HTPC egyben MP is, így azt gondolom, hogy érintőlegesen kapcsolódik a témához.
Konkrétan pedig azért került képbe, mert a kérdező olyan feltételeket szabott, amire egy HTPC ajánlatot kapott.
Ennek ürügyén írtam a fentieket, amit a kérdező tudomásul vett, és megköszönt.
Ez ennyi -
fantom105
csendes tag
Sziasztok,
Köszönöm a visszajelzéseiteket. Én is úgy látom, hogy le fogok mondani a kijelzőről. A baj, hogy elkezdtem nézegetni tanácsotokra a HTPC-ket és sajnos megtetszettek, csak az áruk miatt kell még találni egy best bay-t, de az már egy másik fórum.
-
Multibit
nagyúr
De igen, időnként kell emlegetni HTPC-t. Mint ahogy időnként set top boxot is kell! Egyszerűen azért mert rendszeresen tévednek be ide olyanok, akiknek az igényeit, elképzeléseit olvasva nyilvánvaló, hogy rossz topikban járnak. Tehát közölni kell velük, hogy amit ők keresnek az nem MP, hanem HTPC vagy éppen set top box.
-
BBéci
legenda
válasz Multibit #32065 üzenetére
Igaz, de attól még nem kellene hatalmas fényképekkel - amiken valóban pofás. sőt szép HTPC házak láthatók - "teleszemetelni" a topikot.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Slowman
aktív tag
Sziasztok,
Van itt valakinek Dune HD 101-el tapasztalat?
A konkrét probléma az lenne, hogy a telefonomon az app azt írja, hogy a lejátszón nem friss a Remote Control, frissítsem! Le is töltöttem a hivatalos honlapról, csak nem tudom, hogy hogyan kell feltelepíteni a Dune-re. -
Patice
Topikgazda
válasz Slowman #32067 üzenetére
301-el is ugyan ez a helyzet...
Dune kb. most ezeket lesz...ja. Nem tudom mire gyúrnak, de biztosan nem a 101/301 vonalra.
Valamikor esetleg lehet majd jön ki rá FW frissítés, de már kezd elegem lenni a várakozásból.
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
nfsu17
veterán
válasz Slowman #32067 üzenetére
To install this application onto Dune HD device: download the .ZIP file, put it onto USB flash drive, attach the USB flash drive to Dune HD unit, and "launch" the .ZIP file from the file browser.
NOTE: This is a pilot version of the application, and it may not work correctly in all cases.
-
junior11
veterán
Sziasztok, az egyik barátom megkért, hogy segítsek neki vmi jó médialejátszót kiválasztani. Az alábbiakat nézte ki:
- Dune HDTV 303D
- Mede8er med800x3DMi a véleményetek? Pro & kontra? Mi a gyengéjük? A lényeg számára a jó képminőség (természetesen az árukhoz képest), stabil, megbízható működés, HD hangok támogátása, beépített wifi és sok formátum támogatása (főleg mkv, divx, xvid stb...). Kb. ennyit említett. Jelenleg Xtreamer Prodigy-t használ, de gyakran instabil a FW. Az említett modellekkel feljebb lépne, jobb gépet kapna (kép- s hangminőség, stabilitás stb...)?
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
Tutivesztes
tag
Uraim!
Dune tv 102 vs. WDTV LIVE streaming. Mondjátok meg melyiket? Köszönöm
Agyatlan idiótaként élni jó. Én csak tudom.
-
klepto
addikt
Sziasztok!
Elnézést, ha rossz topicba írok, de ennél jobbat hirtelen nem találtam
Szeretnék tv-n netes tartalmakat (YouTube) nézni; beleértve a tv csatornák online nézhető régebbi adásait (pl. AXN Player).
3 megoldáson gondolkozok;
1: Asus O!Play BDS-700 BD+Multimedia lejátszó
2: Valami célgép, pl Apple iTV, vagy valami hasonló Andorid alapokon
3: Mini ITX-es olcsó gépecske (Pl. régebbi VIA, vagy Intel NM10 alapon), ingyenes szoftverrel (Linux), és WiFi-s internet eléréssel.
A 3 megoldás közül melyik ajánljátok a fenti igényekre?
A TV-m egy régebbi, de VGA bemenettel rendelkező Plasma TV.[ Szerkesztve ]
Ha magányosnak érzed magad, indíts el egy horror filmet és kapcsold le a villanyt. Egyből nem érzed majd magad egyedül ;)
-
klepto
addikt
válasz erdoke #32079 üzenetére
Átmentem, megkérdeztem, de ők média lejátszót ajánlottak.
Igaz árat itt nem írtam, de én olyan 20-30.000.-Ft körüli összegre gondoltam max; tekintve, hogy 50.000.-Ft körül már kapnék egy Asus BDS-700 lejátszót, ami azért 3D BD lejátszó is egyben
Ha tudnám, hogy van benne böngésző, nem is gondolkoznék másban
Ahogy írtam, AXN Play, és YouTube lejátszása tv-n az elsődleges és legfontosabb szempont, mindezt WiFi-n keresztül; minden más mellékes
Azért vált fontossá egy ilyen kütyü beszerzése, mert a Digi volt szíves elvenni az AXN csatornát, és a kedvenc sorozatom, A Bárka csak ott láthatóHa magányosnak érzed magad, indíts el egy horror filmet és kapcsold le a villanyt. Egyből nem érzed majd magad egyedül ;)
-
Mercutio_
félisten
válasz klepto #32082 üzenetére
Ha nem magyar gyártású és bevallalod az angol nyelv magyar felirat párost, akkor a publikus t*rent oldalakról is eléred szerintem.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
bivalyos
tag
Sziasztok,ajánlatok MP-re valaki hogy milyet vegyek?
Szempont:
3D lejátszásra alkalmas legyen, (MKV,ISO)
Lehessen bele vinyót rakni! (1 vagy több) Kezeljen 3TB MinimumÉs természetesen minél több formátumot ismerjen mert jelenleg a samu smart tv nem játszik le minden 3D-t
És természetesen az ár ne az egekben járjon 30+- ezer amit rá szánnék!
Köszi a válaszokat!Üdvözlettel: bivaly
-
klepto
addikt
válasz Mercutio_ #32083 üzenetére
Nem, én ragaszkodok a szinkronhoz!
Igazán nincs sok kedvem vesződni letöltögetésekkel, nekem bőven megfelel, ha a csatorna oldaláról megnézhetem; de szeretném mindezt tv-n megtenni, ezért gondolkozok média lejátszó beszerzésénHa magányosnak érzed magad, indíts el egy horror filmet és kapcsold le a villanyt. Egyből nem érzed majd magad egyedül ;)
-
-
őstag
válasz bivalyos #32089 üzenetére
Lehet egyszerűbbnek tűnik a HTPC, de el kell majd bíbelődnöd a beállításaival, amire tökéletesen megy majd a 3D BD iso-ról. Olvass utánna a megfelelő topikban.
Amúgy ha nem ragaszkodsz a merevlemez beépítési lehetőséghez, én is a MED600-t javasolnám wifi nélküli változatban . A lejátszás meg mehet hálózatról, vagy USB-ről.
-
bivalyos
tag
én egy sima mini ITX pc összerakását tervezem most windows 7-el hozzá egy vezeték nélküli egér+billentyűzet aztán mehet,pont azért mert nem akarok sok eszközt,így meg van oldva az hogy több vinyót is bele rakhatok,hálózatra is rakhatom akár,és gond nélkül lejátszik mindent,HDMI-n meg csatlakozna a tv-hez és így akkor minden gondom megoldódik szerintem,mert nem akarok egy külön lejátszót meg még plusz egy külső rack vagy NAS.
Ez az irány felé gondolkodok most!HTPC-ben nem nagyon vagyok otthon,nem tudom mi az előnye hátránya miben különbözik egy pc-től. Nem tudok róla semmit igazából!
[ Szerkesztve ]
Üdvözlettel: bivaly
-
diósbejgli
újonc
Hátha valaki tud segíteni ebben az A400-at érintő problémában.
-
bivalyos
tag
Másfelé elmenve,legjobb ár/értékű MP ami kezeli a 3D full hd tartalmakat gond nélkül viszi az BD Isokat is,de nem szempont hogy lehessen bele vinyót rakni,hanem kapna mellé egy NAS-t?
Elég drága a HTPC is ha 3D képest szeretnék,szóval nem tudom hogyan kéne ezt olcsón megúszni!Üdvözlettel: bivaly
-
bivalyos
tag
Igen elképzelhető,nem egyszerű lesz ez a projekt,de akkor idővel maradok a a HTPC-nél
Köszönöm a válaszokat!Üdvözlettel: bivaly
-
bivalyos
tag
És mi a helyzet a 3D Blu-Ray lejátszókkal? USB én keresztüli lejátszással? Azok lényegesebben olcsóbbak!
PL
Plus egy olcsó gép nasnak free nas al. ?[ Szerkesztve ]
Üdvözlettel: bivaly
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest