Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
anonym1s
őstag
Tudom hohgy halozatban latja, de en azert vettem usb3-as vincsesztereket mert mar az usb2 sebessege is eleg gyer volt 50-100gb atmasolasahoz, nemhogy halozaton keresztul 4-5mb/s sebesseggel.
Termeszetesen ugy gondoltam, hogy kozvetlenul a laptopra csatlakoztatva nem latja az ext3 rendszert.
Akkor ha nincs mas megoldas, vennem kell egy uj lejatszot.Tudtok ajanlani valamit, amivel mukodik a 4tb-os vincseszter?
WDTV live streamingen kivul, mert azzal megy, de annal mar ujabbat, jobbat szeretnek.[ Szerkesztve ]
-
anonym1s
őstag
Ezek kozul melyik eri meg jobban?
Popcorn Hour A-300 = 70000ft
Popcorn Hour A-400 = 92000ftInkabb az A-400 fele hajlanek, mert az ujabb es ket magos (feltehetoen jobb mint az egy magos A-300) de olvastam regebben, hogy az A-400 eleg sok hibat tartalmaz. Ezek javitva lettek mar ujabb fw-ekben?
Ajanlott az A-400?Ja, majd elfelejtettem, hogy ezek tamogatjak a 4tb vincsesztereket? (esetleg 4tb-nal nagyobbat is?)
[ Szerkesztve ]
-
robi-k
őstag
válasz anonym1s #31053 üzenetére
A Dune is jól kezeli a 4TB lemezt, nálad valami egyéni probléma lesz (pl. előfordulhat, hogy az USB 3.0-s HDD rack-et nem szereti a Dune).
Egyenlőre várnék az A400 vásárlásával, az A410 sokkal érdekesebb lesz (az A400 és az A410 FW-je nem lesz egyforma), és várhatóan az A410 piacra dobásával csökkenni fog az A400 ára is. És ha valóban 500€ lesz az A40 ára, akkor ez best buy kategória lesz
Bár 100 eFt körül már egy jó HTPC-t is össze lehet rakni, vagy ennél olcsóbban lehet venni egy okosítható BD lejátszót Marvell QDEO processzorral.
[ Szerkesztve ]
-
anonym1s
őstag
válasz robi-k #31054 üzenetére
Laptoppal es a wdtv live streaming lejatszoval hibatlan.
A vincseszter egy HTOLDX3EB40001ABB modell szamu gyari kulso hazas Hitachi Touro Desk DX3 Black 4000GB EMEA.
Mi baj lehet ezzel, ha laptop meg mas lejatszonak semmi gondja vele? -
robi-k
őstag
válasz anonym1s #31056 üzenetére
Már eladtam a Dune-met, most más eszközt használok. De amikor megvettem a 3TB lemezemet, akkor az volt az első, hogy PC-n a Paragon Hard Disk Manager 12 Professional 10.1.19.16240 programmal GPT partícióként újraformáztam NTFS-ra. És nem volt semmilyen gond.
Próbáld meg (ha megteheted) újraformázni a lemezt. -
anonym1s
őstag
4TB film van rajta, szoval formazas kizarva, azonkivul laptoppal meg a masik lejatszommal hibatlanul mukodik, ezert en kizartam hogy a vincseszterrel lenne gond.
Biztos hogy a lejatszo a ludas a dologban. Mas otlet? -
erdoke
titán
-
BullZeye
veterán
Üdv, teljesen alapokról szeretnék indulni, azaz nincs TV, nincs lejátszó, nincs router, nincs semmi.
Amit szeretnék elérni, az az, hogy routerre rákötök egy külső vinyót. 3 számítógép van, 2 androidos telefon, és akármelyikről 1 kattintással ha letöltök egy torrentet, akkor az automatikusan a routerre kötött vinyóra töltődjön, és total commanderből elérhető legyen mint meghajtó.
Ha bekapcsolom a TV-t akkor ott wifin keresztül érje el a routerre kötött vinyót, és le tudjam játszani fél perces bufferelések nélkül.
Megoldható ez amit szeretnék, és ha igen mik kellenek hozzá?
Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
Warter
addikt
válasz BullZeye #31062 üzenetére
Első körben fáradj át a routeres topicba és találd ki, hogy milyet szeretnél, ha az meg van, akkor annak a routerenek a topicjába, hogy hogyan kell ezt beállítani. Ezek után a TV-s topicba, hogy milyen TV-t szeretnél és ha ezek után szükséged lenne médialejátszóra, akkor gyere vissza.
-
Gh0sT
addikt
válasz BullZeye #31062 üzenetére
1. Kell egy router, lehetőleg olyan, ami nem hal bele a letöltésekbe, van hozzá normális firmware, és ki tudja szolgálni a teljes hálózatot akár BD filmekkel is (Asus RT-N16).
2. Szükséged lesz egy USB-s külső HDD-re, lehetőleg nagy tárhellyel, külső tápegységgel.
3. Jó ha van egy média lejátszód, ami látja a router által kreált samba hálózatot, esetleg DLNA megosztást.
4. Kell egy TV, amin a letöltött tartalmat megjeleníted.A 3. pont kihagyható, vagy helyettesíthető HTPC-vel, de majd kitapasztalod. Én is kihagytam, két hétig bírtam, most már van. A lényeg, hogy nagyfelbontású anyagnál a wifit felejtsd el. A TV-t érdemes UTP kábellel összekötni a routerrel, vagy ha van médialejátszód, akkor a médialejátszót kötöd össze a routerrel és HDMI-vel küldöd tovább a TV-be a képet. A helyzetet bonyolíthatja, ha van egy erősítő is a rendszerben.
Buktatók:
Ha a routerrel töltesz, akkor felejtsd el a filmnézést a letöltés idejére. Már ha jön az anyag rendesen. Jó eséllyel 100%-os terhelést kap a letöltés miatt. Esetleg beiktathatsz egy második winchestert, amit közvetlenül a medialejátszóra kötsz és a lejátszó által kezelt megosztásról játszod le a filmeket.Soha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna.
-
BullZeye
veterán
válasz Warter #31063 üzenetére
Köszönöm az építő kritikát.
Szeretném jelezni, hogy főleg a szoftverek és a MÉDIALEJÁTSZÓ lett volna a fő szempont. Routernél 99% hogy opensource képes asus vagy Tp link lesz, abból is vagy olcsóbb. de régebbi 1043ND vagy az újabb WR2543ND. (ehhez nincs szükségem mások segítségére). Mivel mindkettőn van USB, és az utóbbinak azt hiszem van újabb változata is, aminél picit gyorsabb az USB. Sőt lassan jön az új WIFI szabvány routerekbe is, lehet inkább abba invesztálok be.
Bátorkodtam remélni egy szakmai topicban, hogy van akinek van tapasztalata ilyen téren, hisz média lejátszásról beszélünk. És reménykedtem, hogy volt aki már konkrétan épített is ilyet, és ismeri a buktatóit, pl USB sebesség, esetleges router túlterheltség, vagy melyik médialejátszó képes erre, esetleg hogy WIFI helyett lényegesen jobb egy UTP kábeles megoldás, vagy inkább felejtsem el a külső vinyót, mert router nem bír olyan írás-olvasás sebességgel egy opensource FWvel sem, ami mondjuk egy 1080p filmet bufferelés nélkül lejátszana.
De szerencsére rögtön belebotlottam egy ilyen okostojásba, mint Te, úgyhogy inkább keresek segítséget máshol, ahol segítőkészebbek a kollégák, vagy legalább nem egy általános iskolás szellemi képességeivel vannak megáldva.
-
robi-k
őstag
válasz BullZeye #31066 üzenetére
HA nem kell a 3D, akkor a régebbi, 1-2 éves Dune HD Smart H1 vagy D1/Max/Duo vagy a Popcorn C/A-200/210 lejátszót javasolnám, egyrészt nagyon stabilak, van hozzájuk torrent letöltő kliens, és tudnak fogadni egy 3,5" merevlemezt is, amire letölthetsz.
Ha kell a 3D, akkor a Mede8er-t javasolnám.Routerként én is Tp-Link TL-WR1043ND-t használok, OpenWRT-vel (Pilot által készített FW-vel, már 2 éve az van rajta, félévente szoktam újraindítani, csak hogy azért néha legyen újraindítva).
-
erdoke
titán
Szép dolog az önbizalom, de a routeren nem elég az USB megléte! Nekem AC66-os Asus routerem van 2 db USB porttal (nem az általad említett kategória HW erőben), és komolyabb bitrátájú filmeket nem arról játszok. Nameg nem is a tévébe épített szutyok "lejátszóval", pedig "kétmagosszmárt". Bár látom, az már nálad se alternatíva, nagyon helyesen.
Azt viszont tényleg elmondhatnád, hogy mit és miről szeretnél lejátszani, sokat segítene a topik szakmaiságán...[ Szerkesztve ]
A legjobb aláírás a héten
-
Warter
addikt
Nagyon örülök, hogy segíthettem. Bátorkodom jelezni viszont, hogy legközelebb, ha egy szakmai topicba érdemi választ szeretnél kapni, ami kapcsolódik a topic témájához, akkor annak függvényében fejtsd ki a mondanivalódat. Pl. Kell a médialejátszóba HDD keret, aztán, van-e mód kábellel hálózatba kötni vagy wifi van csak, illetve, hogy miket fogsz lejátszani, divx-et esetleg mkv-t vagy BD25/50-et. Illetve célszerű elmesélni, hogy milyen TV van/lesz otthon, mert ha pl crt tv-t vennél ahhoz más csatlakozók kellene, mint egy HDMI képes plazma vagy lcd TV-hez. Na meg ott a 3D kérdés, de az már csak a hab a tortán. Ha esetleg még mindig úgy érzed, hogy neked van igazad, nyugodtan fáradj át a moderátor topicba.
[ Szerkesztve ]
-
BullZeye
veterán
válasz erdoke #31068 üzenetére
Ezért ugrottam neki jó messziről az írásban, hogy kb át lehessen látni mit szeretnék, hátha van rá egyszerűbb alternatíva, mint amit én elméletben felépítettem.
Venni fogok egy
1) Nem 3D tévét, smartot is kerülve
2) Mostani 543ghez képest egy okosabb openwrt képes routert
3) médialejátszót, amin van wifiAmit szeretnék
1) Bekapcsolni a TV-t és instant lejátszani letöltött tartalmat gépek bekapcsolása nélkül
2) 1 kattintással letölteni torrentet olyan tárhelyre, aminél nem kell, hogy menjen a gép lejátszás alatt
3) dettó androidra
4) esetleg torrent letöltés közbeni streamelésAmit vártam tőletek
1) ilyen rendszert épített embert, aki utána nézett minden router alternatívának, és kapásból tud egyet amin nem a szokásos 2-3mb írás olvasás sebesség a maximum, hanem gyakorlatban hozza a 20-30mb (usb2.0 maximumát)
2) esetleg egy olyan médialejátszót, ami WIFI-s, kezel 2tb-os vinyót (bele lehet szerelni akár 2,5" akár 3,5"ban), és hálózatba köthető, és így rögtön rá tölthető (gépen/androidon fut torrent, és hálózati meghajtóként kezelt mappába tölti le, azaz a média lejátszó 2tbos vinyójára)Csak azért írtam, hogy nulláról, hogy azzal ne kelljen foglalkozni, hogy egy 543g routert memória hiányában hogy lehetne okosítani, mert úgyis újat fogok venni belőle, külső vinyóm nincs, abból is venni fogok. TVm nincs, mert projektoron/vásznon valamint egy 24"monitoron néztük filmeket/sorozatokat, ami már kevés.
(#31069) Warter
Leírtam mit szeretnék, ha van média box, amibe lehet HDDt rakni, akkor az érdekelt volna.A divX egy codec, az MKV pedig egy container, egymáshoz sok közük nincs. divx lehet MKV és lehet AVI is.
Többször kiemeltem a WIFI szót, ebből szerintem egyértelmű, hogy ha nem muszáj.
Tudtommal az euroscartot leszámítva minden média lejátszón minden egyéb csatlakozó van, úgyhogy ha egy ezer éves CRT-re szeretném kötni, akkor is jó eséllyel rá fogom tudni a legújabb média lejátszókat is.
Nincs szükségem a 3D-re, de a 3D és a nem 3D filmek között méretben sok esetben nem sok különbség van, ami mérvadó, hisz lejátszásnál sokat nem zavar, HDMI kábelből még az ember értelemszerűen rákölti azt a +1000Forintot, hogy a legjobbat vegye.
[ Szerkesztve ]
-
BullZeye
veterán
válasz Gulyopapa #31071 üzenetére
Azért...mert? Ha egy router bírja az iramot, az N-es router átlagos jelerősség mellett azért hozza a 100mbites UTP sebességét. egy tömörítetlen 1,5 órás 45 gigás film is ilyen 8,3megával megelégszik, de tömörített max 8-15 gigás 1080p filmeket töltenék le, ami olyan 3 mega/sec
Miért nem jó a wifi ilyenre? :\ nem kábeleznék, ha nem muszáj, mert albérlet, ki tudja meló miatt hova költözök fél év múlva, aztán kezdhetem elölről.
-
Warter
addikt
válasz BullZeye #31070 üzenetére
A legelső hsz-dbe nem írtál médialejátszóval kapcsolatos igényekről részletesen, ahogy arról se, hogy akarsz-e hdd-t rakni bele és ha igen, mekkorát és milyet (2.5/3.5), ezt azóta valóban pótoltad.
A divx-mkv-bd25 nekünk segít behatárolni, hogy mekkora méretű és bitrátájú filmeket nézel és, hogy ezekhez elég-e a lan/wifi/usb. Ebben a topicban a legtöbbünk, tudja, hogy melyik mit jelent és mire való, de a laikusoknak nem.
Tévedsz, vannak olyan médialejátszók amiken csak HDMI csatlakozó található.
A 3D mérete meg leginkább a filmhez kötődik, kb bármekkora méret lehet 1GB-tól akár 50GB-ig.
Bár elmondásod szerint tájékozott vagy a routerekkel kapcsolatban, az, hogy wifin átmegy-e egy film az rengeteg mindentől függ, de általánosságban elmondható, hogy 720p-s filmk kb a max ami átmegy az N-es wifin, esetleg az AC-val lehet újra próbálkozni, de ott se lehet biztosra menni, mert a jelerősség bármitől eshet.[ Szerkesztve ]
-
BullZeye
veterán
válasz Warter #31073 üzenetére
Legelső HSZemben leírtam mit szeretnék, és megkérdeztem ezt hogy érhetem el, mint laikus. Leírtam, hogy én hogy gondoltam el, és vártam esetleges jobb opciót. (ebbe beletartozik egy olyan média lejátszó, amibe vinyót tehetek)
Leírtam, hogy nincs TV, és hogy most venni fogok, javíts ha tévedek, de csak nagyon NAGYON sok keresés árán tudnék olyan TVt venni ma, amin nincs HDMI.
Mégegyszer, divX az egy codec, az mkv az egy container, és a BD25 pedig egy lemez formátum. Miért nem kérdezed, hogy hány gigás fájlokat szeretnék lejátszani? Tegyük fel, hogy 15 gigás, 120 perces, ez a maximum azt hiszem (ami 2mb/s). A 3D és a 2D között a ripek esetében nem sok különbség van, így az még mindig nem mérvadó. Példának okáért, Gatsby 3D 15,17gb, 2D 14,8gb, és csak annyival nagyobb amennyivel a bitrage magasabb.
-
Gh0sT
addikt
válasz BullZeye #31077 üzenetére
Ha a TV/médialejátszó rálát a routerre, akkor 15-20 GB-os méretig még jó is lehet a wifi. Nekem szomszédos szobából már nem nagyon megy. Nagyobb fájloknál nálam instabillá vált, pufferelt, függetlenül attól, hogy fél méterre volt a TV-től.
Szerk.:
Tapasztalatból a szűk keresztmetszet nálam a router. Ha terhelem (aktív torrent, másolás, film nézés több forráson), akkor nem tudja kiszolgálni a médialejátszót.[ Szerkesztve ]
Soha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna.
-
anonym1s
őstag
válasz robi-k #31057 üzenetére
Nyertem
At kellett konvertalni a lemezt MBR-rol GPT-re.
A konvertalast az ingyenes MiniTool® Partition Wizard Home Edition 8 programmal csinaltam, es nem kellett ujra particionalni, sem formazni a lemezt. Minden adat sertetlen maradt, fel perc sem volt az egesz, es mostmar hibatlanKossz a tippet, es neked is erdoke a linkert, mert az ott olvasottak adtak meg a vegso lokest, hogy kezdjek el keresgelni mbr->gpt konvertalo program utan!
-
BullZeye
veterán
válasz Gulyopapa #31074 üzenetére
Nem vagyok annyira whiteszemű, hogy BD50-et nézzek, bőven megfelel egy 1080p rip is, ami max 15 giga.
Ez a Samba szerver dolog routeres, vagy médialejátszós, vagy HTPC-s dolog?
Amúgy miért akadnak? Hisz elméletileg nincs sebesség korlát, és simán le kéne játszania bárminek egy 15 gigás ripet... :\ nem értem(#31078) Gh0sT
Milyen routert használsz? Csak hogy legyen mihez viszonyítanom..[ Szerkesztve ]
-
Gh0sT
addikt
válasz BullZeye #31082 üzenetére
Samba megosztást a router és ha jól sejtem, akkor a Dune lejátszók egy része is létre tud hozni, értelemszerűen kezelik és látják is. HTPC szerintem nálad kiesik, mivel azt írtad, hogy nem akarsz gépeket kapcsolgatni.
-
Gh0sT
addikt
Asus RT-N16. Alapnak jó, az N66U-n gondolkodtam egy időben, de talán csak 20%-kal erősebb processzorban. Azt hiszem erdoke erősebb routert használ, de mintha arra utalt volna, hogy az is kevés néha (talán 600 MHz-n ketyeg).
Egyébként együtt lehet élni a router = torrent szerver + médialejátszó kombóval még wifin is, csak tisztában kell lenni a korlátaival. Ha ütemezve rakod be a letöltéseket mondjuk éjszakára, vagy napközbenre, amikor nincs senki otthon, este pedig gyakorlatilag csak az a feladat, hogy kiszolgálja a filmnézést, akkor ez egy költséghatékony és kényelmes megoldás.
-
nfsu17
veterán
A filmek döntő többsége VBR kódolású, azaz ha nincs szükség nagy adatsebességre, akkor nagyon alacsonyan tartható a bitsűrűség. Egy stáblistának elég 500kbyte/s is. De egy mozgalmas jelenetnél (harc, konfettizápor) a max bitráta felugorhat akár az átlagos bitráta 2-3-szorosára is. És itt van a gond a wifinél.
Mert kilehet számolni, hogy egy 16GB-os rip átlagsebessége mondjuk 2MB/s, amit egy jó adottságú helyen akár a G-s routerem is átvinne, DE a mozgalmas jelenetnél úgy bexarna, hogy na. Tudom, tapasztalat.
1080p-s filmet elkezdem nézni, szép sima, tiszta egyszerű jelenetek, nem sok mozgás, megy is a dolog, de amint beindul valami gyors mozgás, a bitráta felszökik és vége a dalnak.Igen, az meg a másik, hogy kábelen is 100Mbites cuccokkal jó ha a 70Mbit átfolyik.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz robi-k #31076 üzenetére
Hallottad, hogy a Dune néhány IPTV megoldás mellett a 2014-es Integrated Systems Europe-on bemutatja a Dune 103D-t? Ugye előzetes tervben volt a 102 megjelenésével együtt, végül elmaradt, most úgy néz ki mégis lesz. Tehát a fanok várhatnak egy olcsóbb, de 3D képes eszközt kedvenc gyártójuktól. Csiripelik, hogy a high end termékek is itt mutatkoznak be.
-
robi-k
őstag
válasz #75912448 #31087 üzenetére
Csiripelték a verebek
Bár más forrásból (a Dune programozó csapatot személyesen ismerő srác) az hangzott el, hogy a felső kategóriás készülékekkel még sok a nyűg, ebben az évben 100%, hogy nem lesz piacra dobva. A gond - nem meglepően - nem a hardverrel, hanem a Cinavia-val van, és a full BD + DVD-Audio + SACD lejátszáshoz szükséges licenc-cel, a jogvédők nagyon bekeményítettek -
Motyi
senior tag
Igaz, de olyan nagy elvárás a gyártókkal szemben, hogy 2013 végén a media playereikbe (legalább a felsőbb kategóriásokba) olyan wifi legyen ami ismeri az 5G-s hálózatokat és nem egy rakás fos?Ezzel jelenleg kapásból megoldható lenne a túlzsúfolt környezet.Most konkrétan megszámoltam, itt a lakásban 16 db 2,4G-s wifi hálózat kavarog össze vissza az éterben, míg az 5G-s részen én vagyok egyedül. Min. 100 Mbit stabilan meg van, ez gondolom mindenre elég lenne. Értem én, hogy nem raknak bele AC-s wifit, de ez szánalmas....
[ Szerkesztve ]
-
robi-k
őstag
Mi a lópik.lának raknák bele a készülékbe?
Elég venni pl. egy ilyen Linksys WUMC710 Wireless-AC Universal Media Connector adaptert, ami 5GHz frekvencián tud max 1300Mbps elméleti sebességet (ami a valóságban a WiFi min 50% hibajavítási algoritmus + különböző rádiózavarok miatt jó ha 200-300 Mbps, ami azért már bőven elég mindenre), és egyszerű UTP kábellel össze kell dugni a lejátszóval?A felhasználók többségének felesleges a beépített WiFi, miért fizessen érte (ha egyszer beépítik a lejátszóba, akkor annak költségét meg fogják fizettetni a vásárlóval)?
(#31090) regger
Reménykedjünk Sajnos a DVDFab vagy az AnyDVD megoldás a Dune-nél nem jöhet szóba, csak jogtiszta megoldással kell megoldaniuk a licenc problémát.[ Szerkesztve ]
-
Motyi
senior tag
válasz robi-k #31092 üzenetére
A felhasználók többségének azért felesleges a beépített wifi mert használhatatlan, de persze lehet nekem vannak túl nagy igényeim. Gondolom nem jelentene brutális költségtöbbletet dual band wifi a mostani verziókhoz képest (egy gyártónak feltételezem max pár dollár extrát jelent a sima és a dual band wifi közti különbség). Elég röhejes, hogy ha veszek egy lejátszót 60-80k értékben akkor még rá kell költenem min. 30k-t hogy ne kelljen kábelezni? Na mindegy, ez lehet tényleg csak az én agymenésem, nem vitatkozni akarok, csak mostanában akartam lejátszót cserélni ilyen 60-80k-s kategóriában és lesokkolt ez a dolog.
-
cekkk
veterán
A gyártóknak az az érdekük, hogy minél olcsóbban állítsanak elő és minél drágábban adjanak el. Ebbe nem fér bele az amit te írtál, de igazad van egyébként. De ha meg majd elterjed az 5GHz is akkor megint ugyan ott leszünk mint a 2.4nél
Itt egy elég sűrűn lakott területen kb 20-30 wifi közül nincs 5GHZ, akkor minek tegyenek bele, ha 100ból egy használja? Szóval csak növelnék a költséget a szinte semmiért
[ Szerkesztve ]
-
Patice
Topikgazda
válasz BullZeye #31070 üzenetére
Az igényeidet olvasva én inkább egy router + NAS + médialejátszó (és persze TV) kombinációba fektetnék inkább.
Nekem van egy TP-Link 1043ND routerem. Gondolkodtam én is, hogy veszek egy USB-s vinyót hozzá és alternatív FW-rel töltögetek majd a vinyóra. Aztán utaánaolvastam, hogy milyen sebességekre képes és számomra ez nem lett többé alternatíva. Gyorsabb megoldás kellett, ahogy neked is.
TV és médialejátszó közben érkezett.
Én sem akartam, hogy folyton menjen a PC, ahhoz, ogy filmet nézzek, nem akartam szórakozni PC-s programokkal, beállításokkal, ezért vettem céleszközt, egy médialejátszót. Aztán a hálózattal gyűlt meg a bajom, nulláról indulva és kicsit elegem lett belőle, hogy sosem működik úgy, ahogy szeretném + ismét csak be kellett mindig kapcsolni az egészhez a PC-t.
Gondolkoztam kis fogyasztású HTPC + NAS kombinációt összerkani magamnak, de ennek is utánaolvasva azt láttam előre, hogy nem egyzserű és sokat kell vele foglalkozni, hogy jó legyen. Így kijött volna természetesen olcsóbban csak plusz időt kell rá szánni. És család mellett nekem időből van a legkevesebb.
Ezért erre is céleszközt vetettem be. Ezért lett egy gyári NAS a választásom, ami elég erős a folyamatos torrentre, hálózaton az összes eszköz kiszolgálására. Nem volt olcsó, de azóta nincs gondom ezzel a részével. Sőt. Kiderült, hogy zenelejátszásra is egész jó, mert nekem ez is szempont volt.
Dune 301-es médialejátszó + Synology DS213-as NAS, routert írtam, TV egy "buta" 2009-es Samu plazma.
Amit neked ajánlanék:
Dune 102W médialejátszó. (NAS miatt nincs szükség a beépíthető HDD-re.)
Synology DS213j (vagy ha a jövőre való tekintettel erősebb kell, akkor a DS213-as) NAS
Router: WiFi miatt egy erősebb AC-s, gigabites LAN portokkal (a NAS-t inkább vezetékkel kösd a routerre.)Nem egy olcsó megoldás, de így megveszed az eszközöket, kis beállítással kész a rendszer és fog működni. Kényelmesen.
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
FeRkE
őstag
válasz Mezga Aladár #31080 üzenetére
NFS megosztást Windowsban hogyan tudok felcsatolni hálózati meghajtóként?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest