Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
erdoke
titán
válasz BullZeye #31144 üzenetére
A legtöbb régi hozzászólás, talán volt valami 1.0 verzió, vagy borzalmas FW az elején, nem tudom. Az újabbak között le is írja az egyik láma, hogy 1-6 MB/s WiFi-n... Mintha ehhez bármi köze lenne a kütyünek.
Kb. egy éve vettem, soha semmi gondom nem volt vele, a sebessége pedig bőven elég a legdurvább 3D BD streamhez is. FW frissítés is jött azóta vagy kettő, és a PC-s app is rendszeresen szokott frissülni.A legjobb aláírás a héten
-
madgie
titán
Nekem tuti lesz egy eladó ócsó NSA-310-em (500 gigás vinyóval), csak rá kéne jönni, költözéskor hová tökítettem el a dobozát Mióta megvan a Mini, be sem kapcsoltam...
-
Giovanny
őstag
Üdv.hátha tud segíteni nekem ebbe. Köszönöm.
Zero Defect.No Compromise !
-
Ispy
veterán
Sziasztok!
Wifin kívül van valami, amiben jobb a PIO BDP-160 a 150-nél?
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Giovanny
őstag
Köszönöm mindenkinek a segítséget ! Akkor keresgélek tovább
Zero Defect.No Compromise !
-
törölt tag
válasz Giovanny #31163 üzenetére
Nem sok jó Szóval ha nagyon fontos a belső HDD lehetőség, akkor használt vonalon keresgélnék egy Dune Smart D1-et. Ha új és garanciális készülék is szóba jöhet, jó választás a Mede8er MED800X3D 3 TB belső HDD támogatással.
A kisebb tesó MED600 az egyik legjobb lejátszó, ehhez pedig vehetsz a már meglévő merevlemezhez egy külső házat, amivel USB kábelen összekötheted. Ugyanez vonatkozik a Dune 102w ill WD TV Live Streamingre is.
-
BullZeye
veterán
MED800X3D, írja hogy van Samba server / NAS funkció.
Szóval ha veszek egy ilyet 2tbos vinyóval, meg egy gigabites routert, akkor ha rákötöm UTPn keresztül, akkor gyakorlatilag minden problémám megoldódik (wifis átvitelt leszámítva).
számítógépről elérném ezt a tárhelyet, ugyanolyan lenne mint a WD Mybook Live, csak nem a router mellett csücsülne a box, hanem a TV mellett, jól sejtem?
Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
rgeorge
addikt
válasz Giovanny #31163 üzenetére
Választhatod a Dune Smart H1-et is, abba is mehet 3.5"-ös HDD HotSwap megoldással, de annak nincs kijelzője, mint a D1-nek, viszont olcsóbb is.
Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
BullZeye
veterán
Írtam, hogy NAS szerver szerepet is játszana (végülis erre irányult a kérdés), amit én nagyon szeretnék, hogy 50 giga képet elérjek telefonról is bárhonnan (cloud storage).
Mert a WD Mybook Livenak pl van erre lehetősége.
Meg ahogy nézem berhelve torrent is megy rajta.
-
BullZeye
veterán
válasz CSorBA #31176 üzenetére
Ez a második lehetőség, erre írtam, hogy WD Mybook Live lesz a NAS és hozzá egy még ki nem talált lejátszó. Csak még próbálok rájönni, hátha van másik/jobb/olcsóbb alternatíva, mert a nas szerverek elég borsos áron vannak, vagy nagyon sokat fogyasztanak. Túl sok az alternatíva, és nincs összeszedve sehol, ahol csemegézni lehetne, hogy nekem mi felelne meg.
Egyenlőre tényleg csak tapogatózom és olvasgatok, és ahol látok valami szimpit utánanézek. Mert amiket itt írtatok NAS szerverek az 70k, annyit pedig nem hiszem, hogy szánnék rá, mert "csak" torrentezni szeretnék vele, meg lásson el 2 gépet, 2 androidos telefont felhővel.
[ Szerkesztve ]
-
ruhk
tag
egy htpc-vel lehet, hogy jobban jársz
-
erdoke
titán
válasz BullZeye #31165 üzenetére
Ezekben gyenge a vas, hogy valódi NAS szerepet töltsenek be. Képekhez esetleg elég lehet, de nem tudom, melyiket mennyire lehet kintről elérni. PC-ről olyan 10-15 MB/s másolást lehet kihozni gigabites(nek hívott) módban, ha nem csinál mást is a lejátszó.
MyBook Live-on torrentet még nem próbáltam.[ Szerkesztve ]
A legjobb aláírás a héten
-
BullZeye
veterán
válasz erdoke #31179 üzenetére
Most már lesz leszűkült szépen lassan DS112-re meg Mybook Live 2tb-ra.
De most hogy leírtam ezt (és utána még keresgéltem jó 40 percet ), hardveresen ár értékben WD még mindig jobb, és szoftveresen is talán a linux rugalmassága miatt. Androidra mindkettőnek ugyanazok a programjai vannak, úgyhogy ha csak nem találok jobb alternatívát akkor WD Mybook Live 2tb, éééés a többit még nem tudom. De már ez is jó 1 a 4ből. (viszont ez annyiba kerül mint amennyit szánni akartam rá összesen -.-)
-
BullZeye
veterán
válasz erdoke #31181 üzenetére
Jaja, az lesz a következő, hál istennek ott nincs olyan sok alternatíva, mert van a Dune meg a WD TV Live ami szóba jöhet, vagy van még ezeken kívül?
Router kérdése még megválaszolatlan, ott 1043ND lett volna 4 éve, de most már van elég sok újabb/jobb, WDR4300 szimpatikus első ránézésre.
-
BullZeye
veterán
-
Gulyopapa
addikt
válasz BullZeye #31185 üzenetére
Ezt ajánlották és bevált. Nagyon kifinomult gépezet, nagy tudással ... nem bántam meg
Nekem is van 65000 képem amit szeretnék elérni, tárolni ... illetve jobb az a210-ből kivenni a vinyót mert baromira melegszik ...
Ja, és a popi már megvan másfél éve, a synologyt idén vettem ...[ Szerkesztve ]
-
Möhe
addikt
Üdv urak.
Találtam pár lejátszót, a PlayonHD1 helyett.
Mede8er MED600X3D (5év gari) 44k
Popcorn Hour C-200 - (használt) 55k
Dune HD TV-303D (1év gari) - 60k (a 2,5"HDD miatt necces)Melyiket lenne érdemes? Vagy esetleg mást nézni?
-
BBéci
legenda
Egy db külső merevlemez semmire sem elegendő, úgyis venni fogsz még néhányat. Viszont lejátszóba sosem teszek csak rack-be, vagy majd egyszer NAS-ba. Arra is rájöttem, hogy érdemes egy hordozható kettőfelest is tartani, mert arra másolni és lejátszani, kölcsönadni, magammal hurcolni roppant praktikus. A háromfelesek ott sorakoznak az íróasztalomon a laptop mellett.
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Möhe
addikt
Nah most beleraktad a fülembe a bogarat.
Meg nem voltam figyelmes és elsiklottam a 600-as felett ,hogy nincs belső HDD,csak a 800-asnak.
Viszont routert mindenképp cserélnem kell,arra is köthetném a külső HDD-t és maradhat a 600-as,és a torrent is mehet zavartalanul,elméletben...
Ha a NAS-t nézem sem jövök ki jobban,esetleg praktikumban?!szerk: nah még több kérdés merült fel bennem
[ Szerkesztve ]
-
BullZeye
veterán
Nem csak butított gigabit? azaz 470Mbps?
Amúgy CuBox-i4-Pro hardveresen nem lesz jobb mint egy Dune lejátszó? Quad Core 1ghz, 2gb memória.
Gondolom van tapasztalat Raspberry Pi-vel, vagy előző cuboxszal (hiszen ez a cubox még nem jelent meg), azért kérdezem, hogy mi a hátulütője ezeknek a média lejátszókkal szemben? Az a bajom a Dune-el hogy drága, és ahhoz képest már 1 éves konstrukció lassan. Várható idén újabb? (hogy a régit leolcsósítsa)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest