Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 01:46:22

LOGOUT.hu

ASUSTO NAS összefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1251) pippo76 válasza xrvman (#1249) üzenetére


pippo76
tag

Amennyiben mashova szeretnel letolteni a Transmissionnal mint az alapertelmezett mappa akkor csak annyi a trukk, hogy kezzel kell beirni az eleresi utvonalat mert a tallozasra hibat dob.

(#1252) xrvman válasza Csabex (#1250) üzenetére


xrvman
őstag

Akkor te ezek szerint számítógép nélkül használod? Mert látom, neked is 34 % a proci használat.

pippo76: Kapásból azt kérdeztem volna hogy hova? Régebben volt egy settings.json. :) Ám látom, a transmission web ablakában a beállításoknál lehet módosítani beírással. Köszi, akkor ezt is tudom már.

[ Szerkesztve ]

(#1253) Csabex válasza xrvman (#1252) üzenetére


Csabex
őstag

Ja nem, azt a screenshotot unokatesómtól kértem és nála aktív az Asustor portal, mert a nas-t a tv közelébe rakta a fúrás faragás elkerülése érdekében ami a hdmi kábel miatt járt volna.
Ő is pc-n lép be ha valamit tevékenykedik és a memóriát ő is upgradelte 8 Gb-ra, mert tervez majd 4 kamerát üzemeltetni. Nekem egy 6302T-m van, de nálam magasabb picit a proci használat (portal nélkül), kb olyan 40% körül van, a memória pedig 18 körül.

"The quieter you become, the more you are able to hear..." ― Ram Dass

(#1254) Pimpellér válasza MaCS_70 (#1247) üzenetére


Pimpellér
csendes tag

Köszi, a Beállítások/Hálózati szemétkosár korábbi beállítását kellett módosítanom.
Működik :)

(#1255) Pimpellér válasza pippo76 (#1248) üzenetére


Pimpellér
csendes tag

A javaslatod működik, köszönöm.
A Beállítások/Hálózati szemétkosár korábbi beállítása miatt nem sikerült elsőre.

(#1256) blzkrmnd


blzkrmnd
csendes újonc

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni egy Asustor AS3203T-vel kapcsolatban.
Tegnapig tökéletesen működött a Download Center, távoli eléréssel mindennel, ma viszont amikor meg akarom nyitni az appot csak annyit ír, hogy Applying és teker...
Tegnap behelyeztem egy 2. vinyót és feltettem a Surveillance Centert, valamint beállítottam folyamatos felvevésre egy kamerát. A felvételt a volume 2-re teszi, tehát a volume 1 hdd-hez nincs köze. Az eddig letöltött filmek stb ugyan úgy megvan a File explorerben, de a Download Centerrel lett valami és nem értem mi lehet a gond.
A Download Center elvileg a következő portokat használja:
9999, 55555
A Hikvision kamera viszont a 8000, 554 és 80 portokat használja így azzal nem lehet ütközés.
Az gondot jelenthet, hogy az ADM Web service is a 8000-res portot használja?

Köszönöm a segítséget előre is!

(#1257) Csabex válasza blzkrmnd (#1256) üzenetére


Csabex
őstag

Hali,

Torrentezel a Download Centerrel, vagy mezei letöltésekhez használod inkább? Ha torrent, akkor javasolnám a transmissiont, mert a le és feltöltése is fényévekkel jobb, illetve sokkal stabilabb. Ha ragaszkodsz hozzá, akkor ezt az ütközést első sorban szüntesd meg, illetve nézd át, mert lehet, hogy ott lesz a gebasz... Ha mégsem, akkor töröld és telepítsd újra, mert akkor ledarál minden beállítást és port nyitást, aztán elölről szépen tisztán felrak mindent.

"The quieter you become, the more you are able to hear..." ― Ram Dass

(#1258) blzkrmnd válasza Csabex (#1257) üzenetére


blzkrmnd
csendes újonc

Szia!

Köszi szépen a gyors választ! Igen torrentezésre használnám. Letöröltem és újratelepítettem és most jónak tűnik. Megnézem akkor ezt a transmissiont meg átnézem a portokat. Köszönöm!

(#1259) Gawamatsu válasza blzkrmnd (#1258) üzenetére


Gawamatsu
Topikgazda

Deluge is elég jó. PC-n is tökéletes, minden csilivilitől mentes.

(#1260) donat_sz


donat_sz
senior tag

megjelnt az ADM 3.5.0
Valaki felrakta már, próbáltátok már?

(#1261) MaCS_70 válasza donat_sz (#1260) üzenetére


MaCS_70
félisten

Két napja felment. Attól eltekintve, hogy nálam ilyenkor belefagy a NAS (3102) az újraindulásba, nem tapasztalok vele semmi érdekeset.

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#1262) blzkrmnd


blzkrmnd
csendes újonc

Sziasztok!
Asustor Surveillance Centerrel kapcsolatban lenne pár kérdésem ha nem gond.

Az egyik, hogy mitől lehet az, hogy a mobil appban(AiSecure) amikor belépek és megjelenik a LIVE View, akkor szaggat és lassú a kép a telefonon, viszont amikor 2x rákoppintok és kifejezetten egy kamerára koncentrál, akkor szinte tökéletes az fps. A képminőséggel nincs gond se itt se ott. Tehát amikor belépek látni az aktuális órán is, hogy 4-5 mp-et ugrál a kép, míg ha belelépek semmi baja. Közvetlen HDMIről, vagy böngészőből is tökéletesen működik.

A másik, hogy hátha valaki próbálta már Hikvision kamerával. Bárhányszor beállítom a pontos időt a kamera saját oldalán, néhány perc mulva visszaugrik az előző beállításra, így 1 órával a pontos idő mindig le van maradva a Surveillance Center órájához képest. A nyári időszámítással is próbáltam. Először mintha minden oké lenne, majd pár perc mulva visszaugrik.

AiSecure appban a beállítások fülön alul az "Átkódoláson" mit ért pontosan az app? Nekem 1080p van beállítva, ahogy a kamerán is, de átállítva nem tapasztaltam változást.

Köszi előre is a válaszokat!

(#1263) donat_sz válasza blzkrmnd (#1262) üzenetére


donat_sz
senior tag

privátban zavarhatlak a tapasztalataidról? én is asus nas mellé tervezgetek ip kamerát tenni.

(#1264) Csabex válasza blzkrmnd (#1262) üzenetére


Csabex
őstag

Szia,

A lassú kép oka lehet a net sebességed is, mert ha jól látom azt írtad, hogy 1080p-ben működnek. Próbáld visszavenni 720-ra az átkódolásnál (az a funkció a minimum értéket jelenti, vagyis ha 1080 fölé megy, akkor kezd transzkódolni, addig nem) és nézd meg mi történik, mert teljesen egyértelmű, hogy a hálózattal van bajod, ha intraneten tökéletesen működnek. Ha a konfiggal vagy valamelyik eszközzel lenne gond, akkor intraneten is szaggatna.
Időbeállítással kapcsolatban szerintem valami a kamera oldalról lesz, mert nálam tökéletes szinkronban működtek, vagyis működnek amikor kell. Kamera oldalon ne hagyd manuálisan és várj meg egy sikeres ntp frissítést majd ezután nyomj rá az alkalmazás, vagy apply-ra.
Milyen sávszélességű a neted, illetve melyik modell a NAS és mennyi memóriával rendelkezik?

"The quieter you become, the more you are able to hear..." ― Ram Dass

(#1265) Csabex válasza donat_sz (#1263) üzenetére


Csabex
őstag

Ide is írhatod, hiszen azért fórum és legalább más is látja, hogy milyenek a tapasztalatok ha netán felmerülne ez a kérdés benne :)

"The quieter you become, the more you are able to hear..." ― Ram Dass

(#1266) donat_sz válasza Csabex (#1265) üzenetére


donat_sz
senior tag

Kevésbé érzem Asus NAS relevánsnak, de oké.

Adott egy AS5304, ami 4 licenszt tud ingyenesen kezelni. Nekem első körbe 2 vagy 3 beltéri kamerára lenne úgy vélem szükségem. Valamint ahogy a hálózaton már több egységnél is bevált POE-val szeretném megtáplálni a kamerákat. (biztonsági kameraként a lakáson belüli hálózati kábel történő kapcsolatnak van értelme szerintem, ha pedig már van kábel és azon meg is táplálható egy ip kamera, akkora ez az ideális megoldás szerintem.)
Mivel a hálózatom Ubiquiti egységekből áll már most is, ezért az lenne a cél, hogy egy újabb POE-t táplálni képes switchen keresztül csatlakoztatnám a kamarákat. Az Asus honlapján mind a Hikvision, mind a Dahua ajánlott márkaként szerepel. Érdekelne van-e tapasztalata bárkinek ezen kamerákkal vagy más gyártókéval?! Használ-e más is POE-t?
Mik a tapasztalatok a saját kamerával, mi az ami bevállt és mi az amire ha most venne kamerát, akkor már figyelne rá.

(#1267) Csabex válasza donat_sz (#1266) üzenetére


Csabex
őstag

Mivel 5304, így szerintem csak releváns :) Persze, a POE az tökéletes megoldás, én is szoktam alkalmazni a szereléseimnél, ha éppen kivitelezhető, mert sok fejfájástól megszabadít :D Pl. egy 8 portos POE switchnél ugye van 4 sima és 4 POE portod és ez 4 kamerára ad lehetőséget, viszont a nas portját szerintem mindenképp valamelyik nem poe-be kell csatlakoztatni, mert elvileg a nas nem POE kompatibilis...
Ami a kamerákat illeti, szerintem ami ezen a listán szerepel, azt bátran megveheted és beüzemelheted, mert működik, de hátha van valakinek tapasztalata és megosztja velünk is.

[ Szerkesztve ]

"The quieter you become, the more you are able to hear..." ― Ram Dass

(#1268) donat_sz válasza Csabex (#1267) üzenetére


donat_sz
senior tag

naja, most is úgy van hogy egy USW8-60W két nem POE-s portján van a NAS. mivel már most is van 4 poe-s eszközöm ez azt jelenti kell majd még egy :D főleg 3 kamera esetén :D

(#1269) blzkrmnd válasza Csabex (#1264) üzenetére


blzkrmnd
csendes újonc

Szia!

Köszi a gyors választ bocsi, hogy csak most tudok reagálni.

Szóval átállítottam az AiSecure-ban az átkódolást 720-ra de érdekes még darabosabb lett a kép és miután visszaraktam 1080-ra megint jobb. Mivel a kamera oldalán(a böngészőben megnyitva) 1080p van felvételnek beállítva meglehet, hogy több erőfeszítéssel jár átkódolnia 720-ra, mint hogy csak simán lejátssza. Bár ez csak egy feltételezés sajnos ehhez nem értek azért is kérdeztem.

Másik kérdés, hogy te TCP vagy UDP protokollt használnál a Live Viewhoz? Azt olvastam, hogy az UDP jobb ha sokszor akarom élőben nézni amit vesz a kamera, viszont van valami stabilitási hátránya is. Először TCP-ben próbáltam és érdekes, de az AiSecure appban kevésbé akadt a kép, de rosszabb is volt a minőség, viszont UDP-ben jobb és folyamatosabb a minőség minden platformon, kivéve az AiSecureban, ahol viszont akad.

Illetve még annyi, hogy nekem a kamera képbeállításaiban 60Hz volt beállítva, tehát NTSC és én átállítottam PAL szerinti 50 Hz-re képet, így viszont ugye csak 25 FPS a maximum amit tud a kamera. Van ennek bármi jelentősége szerinted?

Köszi szépen!!!!!

(#1270) blzkrmnd válasza donat_sz (#1263) üzenetére


blzkrmnd
csendes újonc

Szia nyugodtan kérdezz segítek ha tudok. Nekem sincs hú de nagy tapasztalatom, 1 hónapja használok NAS-t de mindent be tudtam már állítani és működik a rendszer. Kérdezz nyugodtan!

(#1271) blzkrmnd válasza Csabex (#1264) üzenetére


blzkrmnd
csendes újonc

Még annyi lemaradt, hogy egy Asustor AS3202Tről van szó(2GB RAM), 300mbit/s UPC internet.

(#1272) blzkrmnd válasza donat_sz (#1266) üzenetére


blzkrmnd
csendes újonc

Szia!

Szerintem a Hikvision kezdésnek azért jó, mert könnyű beállítani. POE táplálnám én is mindenképpen. Én azért döntöttem a Hikvision mellett, mert elterjedtebb cég mint a Dahua. Nem rég olvastam, hogy a világon az surveillance kamerák eladásából 17% a Hikvisioné és 5% a Dahua. Természetesen az utóbbi is nagyon jó, de a Hikvision beállításához nagyon sok jó videó és leírás van a neten. Annyit had tegyek hozzá, hogy én fél napot szívtam azzal, hogy macbookon kezdtem el a kamerát beállítani és a böngészőben sehogy sem akart élőképet behozni. Egy bizonyos plugin telepítését kéri bármelyik böngészőből is szeretnéd használni. Végül addig olvasgattam, míg kiderült, hogy Mac-en teljesen megszüntették a szükséges plugint és a továbbiakban nem lehet se böngészőből se az Asustor Surveillance Centeréből megnyitni az élőképet. Hiába dobja fel, hogy töltsd le a plugint vagy a Surveillance Centernél egy bizonyos "Viewer"-t, akkor sem működik. Windowson is a régi Internet Explorert kell használni ha a kamera élő képét akarod látni. Szerencsére Windowson viszont az Asustor Surveillance Center hibátlan.

Mac-en le kell tölteni egy amúgy nagyon hasznos és jól kezelhető programot amivel viszont meg tudsz oldani mindent. Ez az IVMS 4200.

(#1273) donat_sz válasza blzkrmnd (#1272) üzenetére


donat_sz
senior tag

ez érdekes és hasznos volt! a mac engem nem fenyeget :) viszont az hogy csak IE-vel megy az nem pozitív, de ezt már olvastam..
Jól értem, ha nem IE-n keresztül nyitod meg a Survillance Centert, akkor is tudsz élő képet nézni? Hiszen az egy kvázi külön alkalmazásban indul el, igaz?

(#1274) xrvman


xrvman
őstag

Kezdéskor betettem egy HDD-t, megvolt az inicializálás. Működik minden.
Ma elővettem a régi HDD-t, betettem és ott van, de inaktív. Miként tudom csatasorba állítani?
Update: Kis matatás után meglett, tárhelynél a létrehozás gomb.

[ Szerkesztve ]

(#1275) blzkrmnd válasza donat_sz (#1273) üzenetére


blzkrmnd
csendes újonc

Igen! Az Internet explorer ahhoz kell, hogy beírd a kamera ip címét a böngészőbe és hogy ott látsd az élőképet. Viszont Windowson szerencsére bármelyik böngészőből nyitod meg az Asustort, majd a Surveillance Centert teljesen jól működik.

(#1276) xrvman


xrvman
őstag

Sziasztok!
Tegnapi napon még minden okés volt, a hálózatban, az intézővel a nas nevével a felugró ablakban felhasználónévvel és jelszóval be tudtam lépni a mappákhoz.
Tegnap hozzáadtam több felhasználót, mappát, és jogosultságait meghatároztam.
Ma PC bekapcs és nem tudok belépni. Hibaüzenetet dob fel az intéző.
A Windows nem tud kapcsolatot létesíteni az \\NASNÉV összetevővel.
Hibakód: 0x80004005
Meghatározhatatlan hiba
Mi lehet a gond?

(#1277) xrvman válasza xrvman (#1276) üzenetére


xrvman
őstag

Meglett a megoldás:
https://logout.hu/bejegyzes/fagyi/0x80070035_win10_halozati_problema.html

(#1278) MaCS_70


MaCS_70
félisten

Vajon, ha két majdnem azonos típusú (3102-3202) Asustor NAS között cserélek HDD-t, akkor is formázza, vagy örül a saját formátumának és konfigurációinak és megtartja a tartalmukat?

Köszönettel: MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#1279) Danex


Danex
addikt

Telefonon elérhető az AiFoto 3, ehhez viszont nem találok új gallery appot. Vagy működik a régivel is?

(#1280) xrvman


xrvman
őstag

Sziasztok!

Ha leszedtem a mobilra az AiMastert tudom kezelni. PC-n a böngiből és LAN alatt istudom kezelni és a fájlokat elérem.

Telefonon, Total Commander LAN pluginnal és médialejátszóval sem érem el a NAS könyvtárait, még a system adminnal se, nem hogy az aktivált guesttel.
Próbálkoztam IP vel, NAS névvel, semmi.
Korábbi NAS-omat sinám elértem velük.
Mi lehet még a gond?

(#1281) Soocy


Soocy
csendes tag

Sziasztok!

Egy olyan kérdésem van, ha raid 1-ben van bent két hdd és nem a hdd-k mennek tönkre hanem a nas maga, akkor a hdd-ről simán tudom egy usb-s kerettel olvasni az adatokat? Vagy a gépem nem fogja felismerni a hdd-t? (AS3204T)

(#1282) Gawamatsu válasza Soocy (#1281) üzenetére


Gawamatsu
Topikgazda

Nem tudsz olvasni róla. Sőt, ha gépbe teszed akkor sem.
Nem csak azért mert valószínű, hogy Ext4 a file rendszer, hanem mert.

Viszont ha másik Asustor NAS-ba rakod, akkor az megy tovább, mintha semmi baj anem lenne.
Ezért kell a külső mentés

(#1283) MaCS_70 válasza Soocy (#1281) üzenetére


MaCS_70
félisten

Ha nem is simán, de tudod olvasni az Asustor lemezeit Windows alatt.

Volt szerencsém frissen kitapasztalni.

Történt ugyanis, hogy a 3102-esból az Asustor leírása szerint áttettem a HDD-t egy brissen beszerzett 3202-esbe. Ennek simán mennie kellett volna, a másik Asustor NAS-nak fel kellett volna ismernie az elődje adatait, ehelyett közölte, hogy új HDD, szeretném formázni.
Ezt természetesen nem engedtem meg neki és visszatettem a HDD-t az eredeti NAS-ba, de már az is csak újként ismerte fel. :W

Külső HDD-ként mindkét NAS szerint ismeretlen file-rendszer volt a lemezen.

A megoldást végül a Windows alatt futó Diskinternals Linux Reader program hozta el, amivel simál tudtam olvasni és menteni a HDD tartalmát.

A megoldáskeresés közben azonban belefutottam egy sorstársba, aki pont a Te helyzetedben volt, azaz RAID1-es tömböt akart két Asustor NAS között mozgatni. Ő mindenféle Linux disztribúciókkal és mentőprogramokkal próbálkozott, és meg sem fordult a fejében, hogy Windows alatt találjon megoldást. Az egyik HDD-t félretette, és tegnap írta, hogy a Linus Readerrel neki is sikerült a mentés.

A lényeg, hogy az Asustor sima migráció nagyon nem megbízható.

MaCS

[ Szerkesztve ]

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#1284) jaroslav


jaroslav
aktív tag

A nálam jobban hozzáértőbbeket szeretném kérdezni a következő ügyben:
Van egy 4 lemezes asustor as5304t NAS-om.
Ellenőrizni akartam a szabad tárhelyeket, és a tároló kezelőben azt a furcsa jelenséget tapasztaltam, hogy az egyik lemeznél (Disk 4) a "Disk" menüpontban semmi nformációt nem írt ki a lemezről (tároló kapacitás, hőmérséklet, típus, gyáriszám...)
Újra indítottam a NAS-t, ami után már azt írta ki a "Tároló kezelő", hogy nem látja a Disk 4-et.
Mivel egyébként a lemezen sorozatok voltak (szóvak semmi pótolhatatlan), csináltam egy "Eltávolítást"-t. Gondoltam újra indítom a NAS-t és újra formázom a lemezt és minden OK.
Most a "Tároló kezelő" nem látja a lemezt újra índítás után.

Hogy tudnám elérni, hogy megformázzam a lemezt, vagy lássam, hogy egyáltalán a HDD ment-e tönkre, vagy mi a helyzet?

Előre is köszönöm a segítséget!

Jaroslav

[ Szerkesztve ]

Amikor Bell feltalálta a telefont, már volt két nem fogadott hívása Chuck Norristól.

(#1285) xrvman


xrvman
őstag

Sziasztok,

az új, 3.0 transmission is immár scrape error hibákat dob.
(Kijelöltök egy torrentet, Info gomb, és ott a tracker gombot nyomni.)
Tudtok valamit mikor lesz ez javitva?
Ugyanis a régi nasomon (dns-320) a transmission logot nagyon felhízlalta, félő, hogy itt is ez fog történni.
Ám, itt nem látok arra lehetőséget, hogy a log tartalmát töröljem.
De inkább az lenne a jó, ha nem ejtene scrape hibákat.

Az előző verzió, sajnos nem tudom hanyas volt 2 hete. 2.94? Az rendben tette a dolgát. Hogy tudom esetlegesen a régebbi transmissiont visszatenni / feltenni?

(#1286) jaroslav válasza jaroslav (#1284) üzenetére


jaroslav
aktív tag

Közben annyit megcsináltam, hogy egyszerűen kivettem a HDD-t a NAS-ból és visszaraktam.
Most nagy meglepetésemre "látja" a NAS a lemezt, de azt írja, hogy inaktív.
Közben az eszembe jutott, hogyan tudom formázni a lemezt. Mentségemre szolgáljon, hogy az oprendszer magyarítása elégé megtévesztően "Létrehozás"-nak nevezi ezt a lehetőséget, és kb 1 éve nem használtam.

Viszont az lenne a kérdésem, hogy felismertethetem még a tartalmát a lemeznek, vagy azzal, hogy "Eltávolítottam" buktam a tartalmat, és marad a formázás?
Megj: Mivel csak pótolható média anyagot tárolok a NAS-on, így nem volt rajta adat vesztés elleni "struktúra". A maximális tárolóképesség volt a cél.

[ Szerkesztve ]

Amikor Bell feltalálta a telefont, már volt két nem fogadott hívása Chuck Norristól.

(#1287) xrvman válasza jaroslav (#1286) üzenetére


xrvman
őstag

Szia,
egy pár hsz szel korábbi hozzászólásban [#1283] ban talán megleled a válaszod.
Windows alatt a Diskinternals Linux Reader free verziójával meg tudod tekinteni és tudod másolni a fájlokat.

(#1288) jaroslav válasza xrvman (#1287) üzenetére


jaroslav
aktív tag

Köszönöm az információt!

Amikor Bell feltalálta a telefont, már volt két nem fogadott hívása Chuck Norristól.

(#1289) xrvman válasza xrvman (#1285) üzenetére


xrvman
őstag

Erre senki? Vagy nektek nem dob hibát?

(#1290) Csabex válasza xrvman (#1289) üzenetére


Csabex
őstag

Nálam van ahol rendben van és van olyan ahol errort mutat, de attól függetlenül működik az upload érdekes módon... Asustor fórumon nem téma? Lehet ott bővebb infót találsz.

"The quieter you become, the more you are able to hear..." ― Ram Dass

(#1291) donat_sz


donat_sz
senior tag

Valaki találkozott már hasonlóval?
Portainerben egyre több container futtatás mellék termékeként megjelent egy olyan hiba hogy a nas pár percre elérhetetlenné válik és mikor visszatér azt látom a logokban hogy a Lan csatlakozó ki lett húzva majd vissza dugva. Ezt film nézés közben (nasrol NFS-en keresztül kodival) többször is produkálta, de ezen kívül is pár alkalommal kb fél nap alatt.

Nas= AS5304
Lan nálam round robinban csatlakozik.
Containerek amik a Portainerben futnak, mind macvlan segítségével saját külön ip-vel.
- Unifi Controller
- qBittorrent
- pihole

U.i. qBittorrent viszont eszméletlen gyors! Gigás optikám van T-tol. Transmissionnel kb 40MB-al tudtam letölteni, viszont a q-val 100+

(#1292) poli27


poli27
veterán

Tegnap beszereztem egy AS6202T cuccost, 4db csavart kaptam hozzá, nem tudjátok hol tudok venni, vagy valakinek nincs elfekvőben bele való csavarja, mert ami van itthon az egyik se sülyesztett.

https://www.ebay.com/itm/25pc-PC-Case-3-5-Hard-Drive-HDD-Caddy-Hot-Swap-Server-Tray-Screw-DIY-Computer-C/151904015455?hash=item235e2f545f:m:morfH_RCZs2TyGrgx3305Lw
esetleg ez jó lehet hozzá? Csak ez baszott sok idő mire itt lesz :D

A másik kérdésem akinek ilyen van, hdmi-n 4k videót lejátszik, a honlap szerint igen, de tapasztalatra vagyok kiváncsi.
üdv

[ Szerkesztve ]

(#1293) gyulazsolti válasza poli27 (#1292) üzenetére


gyulazsolti
senior tag

Szerintem bármelyik csavarboltban kapsz.

(#1294) Gawamatsu válasza poli27 (#1292) üzenetére


Gawamatsu
Topikgazda

Hidd el, nem akarsz a HDMI-n keresztül közvetlen videót (nem hogy 4k-t) lejátszani.

A 4 csavar kevés, használtan vetted?
Lemezfiókonként 4-4 jár hozzá. 4db 3.5 és 4db 2.5"-os lemezekhez.

(#1295) poli27 válasza Gawamatsu (#1294) üzenetére


poli27
veterán

Igen hasznaltan jo arasitva :) miert mi s baj a hdmi video lejatszassal?

(#1296) poli27


poli27
veterán

A beépített file explorer-el miért nem érem el az összes könyvtárat?

(#1297) Gawamatsu válasza poli27 (#1295) üzenetére


Gawamatsu
Topikgazda

Korábban már értekeztünk róla.
Röviden: baromi körülményes és lassú.
Natívan nem férsz hozzá a lemezen tárolt videókhoz, alkalmazás kell hozzá, ami az Asustor Portálon kereszül futtatható.
Ilyen a Plex/OpenPlex és votl a Kodi, ami már nem támogatott és letölthető alkalmazás.
Előbbi elég lassú, mert valami el lehet tolva benne, mert olyan, mintha az interneten keresztül streamelné a lemezről az Asustor Portálra és onnan ki a HDMI-n keresztül.

A sima hálózati lejátszás a legjobb neki.

(#1298) poli27


poli27
veterán

Mivel a kamerákat is ezzel fogom rögzíteni, mivel járok jobban, külön wincsi a kameráknak, és külön a médiának, vagy raid0 (nem érdekel ha elveszlik mert elromlik a wincsi) két wincsi és úgy, melyik a jobb?
Melyik a jobb torrent kliens a qbit torrent vagy a transmission a nason, jelenleg transmissiont használok mert van hozzá a remote gui (nem szeretem a webes felületet) esetleg a q hoz is van?

[ Szerkesztve ]

(#1299) donat_sz válasza poli27 (#1298) üzenetére


donat_sz
senior tag

Transmissionnel 40MB/s qBittorrenttel 100+MB/s letöltési sebesség gigabites net mellett. Nálam ez döntő érv.

[ Szerkesztve ]

(#1300) Danex válasza donat_sz (#1299) üzenetére


Danex
addikt

Nekem a gyári azért jött be mert mindenhonnan csak megnyitom a torrent file-t és már valaszthatom is az előzmény mappákat. Nem kell mindig egyesével bemenni a mappavalasztoba és megkeresni azokat.

Többinél lehet csak én benaztam de ez hiányzott

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.