Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#3651) copass válasza Raysen623 (#3650) üzenetére


copass
veterán

"elindítottam és képzeld évek óta összenézem a két platformot, és nehezen érezhető a különbség"
nem igaz.
eleve az intel utasításkészlete sokkal elterjedtebb. de mivel az ati eleve magasabb órajelű procikkal/több maggal operál hogy elérje ezt a teljesítményt. erőből oldja meg, ezért nagyobb a hőfok,nagyobb a fogyasztás is. példa: japán kocsi (intel), amerikai izomautó (amd).
"volt egy cikk a PH-n a Corei procik fejlődéséről, ott megtalálod."
ez nem válasz. azt linkeld be hogy mit lopott el az intel az amdtől, hivatalos állásfoglalást az amd részéről. akkor elhiszem, de addig ez összeesküvéselmélet marad.
"Én a magam részéről utálom, mert nagyon gyéren programoznak és bármelyik platformon lassú és körülményes már az Adobe Reader használata is."
a reader egy fos, de az csak egy nézegető. a ps,is,ae,stb. az érdekesebb.
ehhez képest képesek osx,winre is fejleszteni. a mac meg ugye kifejezetten híres arról hogy alacsony teljesítményű/fogyasztású procikat használ. jah és minden grafikus adobe-t használ mac-en, mert gyors.
"szerintem meg az Intel megmaradt továbbra is lineárisabb architektúrának, ami továbbra is jobban fekszik adot szoftvereknek, mert azok közben nem fejlődtek annyit."
az nem fejlődés hogy olyan utasításkészleteket nyomunk bele egy prociba amit "majd" használni fognak gramok, az ami meg kellene azt meg nem tudja...
"Mintha bármelyik driver telepítésnél nem a next-next-finish combo lenne...OMG Az újabb drivereknél azonban teljes írtást érdemes végezni és ez még az NV-nél is így van. AMD-nél is így csináltam, NV-nél is így csinálom és fut rendesen mindkettő."
felrakom az uccsó drivert és megy minden tökéletesen, de ha mégis kell akkor az nv-nél van tisztatelepítés nulláról. egy klikkolás plusz a drivert telepítéskor. nem kell varázsolgatni.

"Apple is AMD VGA-t pakol az asztali gépeibe jelen szériában"
cserélik is kifelé őket...

bocs, de folyamatosan azzal jössz hogy az intel/nv egy rakás fos és elavult. de az amd/ati az milyen jó és hogy ők a jövőbe fejlesztenek.
a gyakorlat meg egészen mást mutat. nagy szégyen az amikor egy ősrégi i3 rommá aláz egy korszerű 4 magos amd-t. érezhető a különbség mindenféle programkörnyezetben az intel javára.

"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"

(#3652) OgreImre válasza copass (#3644) üzenetére


OgreImre
senior tag

rossz driver-jó driver...
12 évig voltam rendszergarázda szerűség napi szinten egy építész irodában - a munka mellett.
Volt időszak amikor 15 gépen ment az Archicad mint fő program, mellette persze egyebek is.
A 12 év alatt 1 esetre emlékszem amikor bizonyítottan! driver hiba miatt volt gubanc az Archicad modellel/textúrával. Ja, mondjuk tényleg Ati volt, asszem 9600Pro. Meg hát van az a mondás, hogy ami működik azt ne babráljuk ha nem szükséges. Egy driver pont ilyen. Nem tesznek bele olyan feature-öket havonta egy driverbe ami miatt érdemes lenne cserélni. Talán évente. Laptopomban Nvidia NVS5100 van, asztaliban ATI7950. Kb fele-fele arányban használom, nincs különbség, mindkettőn egyenesek a vonalak és nem villódzanak a textúrák.
Szerintem ez túl van lihegve, nem ez alapján kell választani.
(persze lehet, hogy az én kis világomon túl is van élet és nagyobb projektek is léteznek)

"And you think you're so clever and classless and free, But you're still fucking peasants as far as I can see" / “Two possibilities exist: either we are alone in the Universe or we are not. Both are equally terrifying.” Arthur C. Clarke

(#3653) Raysen623 válasza copass (#3651) üzenetére


Raysen623
addikt

"ez nem válasz. azt linkeld be hogy mit lopott el az intel az amdtől, hivatalos állásfoglalást az amd részéről. akkor elhiszem, de addig ez összeesküvéselmélet marad." - ehhez a totál hazug gondolatmenetedhez csak pár dolgot mondanék: soha nem írtam hogy "lopott", továbbá minek nézel engem édes fiam? Rögtön nyújtsak be neked komplett dokumentációt az Intel proceszzoráról netán?! Esetleg a világegyetem keletkezéséről és annak mikéntjéről nem kérsz tárgyi bizonyítékot tőlem? Olvass utána ha nehezedre is esik.

"jah és minden grafikus adobe-t használ mac-en, mert gyors." - jéé és ezen még csodálkozunk is ugye? OSX egy teljesen más tészta és nem azért van rá PS meg a többi profi cucc az Adobe-tól mert Intel dobog benne, hiszen már az előző IBM procis Mac-hez is volt szoftver, nem is akármilyen. Apple gépek elsődlegesen munkagépek, amit rendesen megtámogattak szoftverekkel az idők folyamán. Az OSX-en pedig szinte minden jobban fut. Dolgoztam vele, tudom miről beszélek.

"felrakom az uccsó drivert és megy minden tökéletesen, de ha mégis kell akkor az nv-nél van tisztatelepítés nulláról. egy klikkolás plusz a drivert telepítéskor. nem kell varázsolgatni." - Még jó hogy az esetek többségében driver frissítéskor adódnak a problémák és nem clean installnál. AMD-nél is simán működik a driver frissítés, kb ugyanúgy mint NV-nél. A gond mindig akkor van, amikor valaki elkezd össze-vissza törölgetni és telepítgetni.

"cserélik is kifelé őket..." - Jé, sikerült találni góglival egy 4 éves hírt? A "jelen" széria neked mit mond??? Nekem az idei felhozatalt, és ott R7-R9 3x szériáról beszélünk...

"bocs, de folyamatosan azzal jössz hogy az intel/nv egy rakás fos és elavult. de az amd/ati az milyen jó és hogy ők a jövőbe fejlesztenek." - Hol írtam én ilyet?! Ezt valamelyik PH fórumból másoltad ki? Újabb hazugság részedről és ferdítés. Ha nem vagy képes arra reagálni amit leírok és ehelyett legendákat körítesz köré, akkor inkább hagyjuk az egészet.

Részemről itt vége, mert elmentél egy totál értelmetlen vitába és még flame-elsz is. De nyugi, mert nem neked kell majd gépet venned, azt megteszi a kolléga aki szerintem már fél további kérdéseket feltenni...No offense, de részemről ennyi volt. Maradjunk az ArchiCAD-nél. Peace. :R

[ Szerkesztve ]

A MÁV-nak öt ellensége van: a négy évszak, meg az utasok.

(#3654) NumberGuy


NumberGuy
tag

Nem igazán vagyok otthon a témában, de az egyik ismerősöm lakberendező, és neki kellene összeraknom munkára egy gépet. Az ArchiCAD oldalán a FirePro, Quadro kártyákat javasolják a hagyományos VGA kártyák helyett. Tényleg ennyit számítana (tényleg megérik), mert árban azért elég magasan vannak az ilyen kártyák pl. W5100 ~ 130E Ft?

(#3655) copass válasza NumberGuy (#3654) üzenetére


copass
veterán

igen sokat jelent. munkára vannak optimalizálva, nem játékra.

"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"

(#3656) snowman válasza NumberGuy (#3654) üzenetére


snowman
tag

Ebbe muszáj, hogy beleszóljak: ArchiCAD-hez szerintem pénzkidobás ilyen drága Quadro/Firepro workstation kártyát venni, nem lesz gyorsabb tőle.

(#3657) NumberGuy válasza snowman (#3656) üzenetére


NumberGuy
tag

Akkor mit érdeme venni, egy normális használathoz? Az ismerősöm a munkahelyén, ha jól emlékszem APPLE iMac 27" Quad Core i5 3.2G/8GB/1TB/GT755M gépekkel dolgoznak, de abban bízok hogy ennél olcsóbban is összelehet dobni olyan konfigurációt, amelyen már normális sebességgel lehet dolgozni az ArchiCAD-del.

Most kb. így állok, de kifejezetten ArchiCAD-hez még nem állítottam össze gépet:

- ASRock 970A-G/3.1 alaplap 26.190 Ft
- AMD FX 8-Core FX-8350 dobozos Socket AM3+ /FD8350FRHKBOX/ 49.890 Ft
- BE QUIET! Dark Rock TF 24.638 Ft
- Corsair Carbide Series 100R Silent Edition táp nélküli ház fekete /CC-9011077-WW/ 20.990 Ft
- 16GB 1866MHz DDR3 RAM Kingston HyperX Fury Black Series CL10 Kit (2x8GB) (HX318C10FBK2/16) 21.290 Ft
- 120GB Samsung 650 Series SSD meghajtó OEM (MZ-650120Z) 16.690 Ft
- 1TB WD 3.5" Caviar Blue SATAIII 64MB cache winchester (WD10EZEX) 13.990 Ft
- AMD 100-505973 FirePro W4300 4GB GDDR5 PCIE 108 088 Ft
- BE QUIET! Pure Power 430W CM 22 211 Ft
- Microsoft Sculpt Ergonomic Desktop vezeték nélküli billentyűzet + egér 32.004 Ft
- TP-LINK TL-UH720 7+2 port USB 3.0 Hub 13.395Ft
- TP-LINK TL-WN881ND 4.770 Ft
- 27" Samsung S27D590C ívelt LED monitor fekete /LS27D590CS/EN/ 105.900 Ft

Összesen: 459.525 Ft

[ Szerkesztve ]

(#3658) snowman válasza NumberGuy (#3657) üzenetére


snowman
tag

Én alapvetően Intel/Nvidia-párti vagyok, de ez nem az AMD-vel kapcsolatos rossz tapasztalataimból adódik (ilyenek nincsenek), inkább csak megszokás. Na meg esetleg amiatt van, hogy akármilyen konzumer AMD processzor-tesztet láttam eddig, render-teljesítményben mindig az Intel volt a nyerő, a gyors render pedig fontos nekem.
A listádból két dolgot emelnék ki: ívelt monitort én nem használnék CAD-re, és videokártyából szerintem egy GTX750Ti bőven elég.
A többi dolog: billentyű és egér ízlés dolga, de ezekből nyilván jót kell venni. Nekem van ilyen Sculpt egerem, de nem tudtam megszokni. Házon és tápon lehetne kicsit spórolni, SSD-ből én 256-ost vennék mert a 128-as hamar megtelik. Hűtőből talán jobb lenne kifelé fújós, normál házban elfér.

(#3659) OgreImre válasza NumberGuy (#3657) üzenetére


OgreImre
senior tag

Az ívelt monitort szerintem felejtsd el.
Nem tudom, hogy 27"-on mennyire érzékelhető a görbület, de lehet zavaró lenne a mérnöki rajzok torzulása.
Én SSD-ből nagyobbat tennék be, vagy még egyet, hogy az aktuális munkákat is egy SSD-ről töltse be. Persze biztonsági mentésre kell (külső)HDD, vagy felhő.
A VGA-nál kérdés, hogy használ-e még az ismerősöd az Archicad mellett látványtervezésre külön szoftvert. Például a Lumion eszi a videókártyát (a VRAM-ot főleg) már egy nagyobbacska családi háznál is szereti a 4GB-os modelleket.
Csak Archicadhez ezen a szinten véleményem szerint nem kell professzionális VGA.
A prociról nem mondok véleményt mivel kb a Core szériától kezdve Intelt használok (most épp Xeon) és nincs összehasonlítási alapom, de emlékeim szerint anno jól futott Athlon X2 4200+ -on is.

"And you think you're so clever and classless and free, But you're still fucking peasants as far as I can see" / “Two possibilities exist: either we are alone in the Universe or we are not. Both are equally terrifying.” Arthur C. Clarke

(#3660) copass válasza NumberGuy (#3657) üzenetére


copass
veterán

ssd-t növelném, mert gyorsan elfog fogyni ha munkát is akart tárolni vagy sok progit használ. mondjuk nekem elég, de nekem alig van vmi az ssd-n ~30gb körül átlag.
27" helyett gondolkoznék 24" két monitorosban. sokkal hatékonyabb.

"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"

(#3661) copass válasza Raysen623 (#3653) üzenetére


copass
veterán

ha én állítok valamit, akkor alátámasztom bizonyítékokkal. te nem, mert szerinted az elég ha "te" mondod.
kinek hisznek majd? :U
nem kell senkit megvédeni Robin, ez nem a Sherwoodi erdő!:D
szóval nem píszez itt nekem...

"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"

(#3662) NumberGuy válasza OgreImre (#3659) üzenetére


NumberGuy
tag

Elsőnek egy XFX Radeon R9 390-et néztem a következő paraméterekkel:
2560 Stream Processors
1015 MHz Core Clock
8GB 512-Bit GDDR5
6000 MHz Effective Memory Clock

valamint hasonló árban van az AMD FirePro W4300
4GB 128-bit GDDR5

Itt most bizonytalan vagyok, hogy melyik lenne a jobb választás, vagy akár egyik sem, hanem egy olcsóbb?

(#3663) Nerazim válasza NumberGuy (#3662) üzenetére


Nerazim
őstag

Az a kártya már elég szépen fogaszt. A tápod nem biztos h megfelelő lenne hozzá de ezt a tápos topicban megmondják. Sztem elég neked a 750ti vagy ha játék is lesz egy gtx 950 vagy felfele. Kevesebbet eszik.

Be my computer.. Baby I'm a user!!

(#3664) copass válasza Nerazim (#3663) üzenetére


copass
veterán

akartam is mondani.500W legolcsóbb chieftec táp 750Ti-vel bőven elég mindenre.
ha rendszeres GPU számítás lesz, tehát lumion,twinmotion,blender,stb. akkor van értelme ilyen erős vga-nak plusz erős procinak.

"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"

(#3665) NumberGuy válasza Nerazim (#3663) üzenetére


NumberGuy
tag

Ez szigorúan munkagép lenne, a táp a FirePro W4300-as kártyára (50W) van állítva.

(#3666) turit


turit
tag

Miért nem lehet a 3d-s nézet render területét fixálni a nézethez? Ha a palettákat megmozdítom akkor a render terület a módosult rajzterülethez igazodik nem pedig a 3d-s nézethez. Így hiába állítok be felülnézetet 3d-s alaprajzokhoz, ha egy kicsit is eltér akkor a tervlapokon a berakott render kép elmászik. AC19

(#3667) copass válasza turit (#3666) üzenetére


copass
veterán

lemented nézetként az nem megoldás?

"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"

(#3668) Statikus


Statikus
senior tag

Régi AC-t vennék 4.5-ig.
Ha valaki abbahagyta a tervezést, bezárt az iroda, nincs rá szüksége, írjon, egy kis pénz mindenkinek jól jöhet. :)

(#3669) daninet válasza Statikus (#3668) üzenetére


daninet
veterán

win95-el dolgoztok? ;]

Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>

(#3670) copass válasza Statikus (#3668) üzenetére


copass
veterán

nagyon ritka és akkor is jó áron megy.

"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"

(#3671) snowman válasza daninet (#3669) üzenetére


snowman
tag

Valószínűleg muzeális Mac-ekkel, mivel 4.55-től kezdve van Windows-os verzió :)

(#3672) daninet válasza snowman (#3671) üzenetére


daninet
veterán

Kaptam egy dedikalt elso kiadasu GDL cookbook-t kolcson, abba volt beleragasztva ArchiCAD 5.5-hoz floppy amin a minta feladatok vannak/voltak :D

Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>

(#3673) OgreImre


OgreImre
senior tag

emlékszem amikor 99-ben kint voltam a Construmán és az Archicad egy Apple iMac G3-on futott, formabontó volt az a gép a bézs/besárgult szgépházak világában.
Meg ott láttam az Autocad R14-et is, még megvan valahol az akkor kapott prospektusom.

"And you think you're so clever and classless and free, But you're still fucking peasants as far as I can see" / “Two possibilities exist: either we are alone in the Universe or we are not. Both are equally terrifying.” Arthur C. Clarke

(#3674) gabor222 válasza Cheesy (#3557) üzenetére


gabor222
tag

Nálam is ez van. Ha bemész a ...GRAPHISOFT\ArchiCAD 19\Kiegészítök\_Leier_Termekkezelo\Leier_2014.lib\x_textures\kemeny mappába és kicseréled a két textúrát valamilyen másik két .jpg fájlra akkor működik a render. Fontos, hogy a fájl neve ugyan az maradjon.

Próbaként a x_textures\fodem textúrákat neveztem át és raktam be.

Eredmény:

Nem értem az eredeti textúrák miért .gif-ben vannak. Ha azokat nevezem át .jpg-re akkor se működik csakis teljesen új textúrákkal.

[ Szerkesztve ]

(#3675) snowman válasza gabor222 (#3674) üzenetére


snowman
tag

Ha a gif-et átnevezed, attól még nem lesz jpg, át kell konvertálni. Ezek szerint a cinerender nem szereti a gif formátumot.

(#3676) gabor222 válasza snowman (#3675) üzenetére


gabor222
tag

Ez igaz :)

Jelentettem a hibát az ÉPTÁR felé, de szerintük semmi gond nincs. Náluk működik rendesen.

[ Szerkesztve ]

(#3677) daninet válasza snowman (#3675) üzenetére


daninet
veterán

jpg-ből is válogat, ha photoshopban mented el nem hagyonányos színkóddal, nagy bitmélységgel és egyéb extrákkal nem szereti. Ilyenkor jön a paint > mentés másként. :)

Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>

(#3678) snowman válasza daninet (#3677) üzenetére


snowman
tag

Photoshopból exportálni szerintem a Save for Web paranccsal érdemes, annál nem lehet ilyen problémád az extrákkal. Még hogy Paint... :D

(#3679) daninet válasza snowman (#3678) üzenetére


daninet
veterán

olymindegy... úgysem állítod olyan magasra a rendert, hogy a jpeg képzaj számítson, soha nem várnád ki :D

Na de az új Lumion támogatja a VR szemüvegeket :) trend, valaki szereti, valaki nem, de az oculus azért eléggé adja, egy pillanat alatt elfelejtettem magam vele...

Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>

(#3680) Statikus válasza daninet (#3669) üzenetére


Statikus
senior tag

Most még igen és painttel csináljuk a terveket, szeretnénk fejlődni, egy ezeréves AC pont jó lenne...

(#3681) Statikus válasza snowman (#3671) üzenetére


Statikus
senior tag

4.16 volt az első Windows 3.1 alatt futó

(#3682) daninet válasza Statikus (#3680) üzenetére


daninet
veterán

ha csak licensz miatt kell vehettek valami olcso tervezoprogramot, pl a revit masolata egy az egyben a bricsCAD vagy egy 2010-14es autocad architecture-t.

Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>

(#3683) Raysen623 válasza daninet (#3682) üzenetére


Raysen623
addikt

Van ArchiCAD Starter edition is, továbbá lehet bérelni is a programot.... :DDD

A MÁV-nak öt ellensége van: a négy évszak, meg az utasok.

(#3684) snowman válasza Statikus (#3681) üzenetére


snowman
tag

Upsz, tényleg. Akkor csak nekem volt az első a 4.55...

(#3685) gyöpy válasza Cheesy (#3557) üzenetére


gyöpy
újonc

Szia,
Ez egy GIF konverter hiba, ami miatt elszáll a cinerender. Eddig elég kevés gépnél jelentkezett.
A megoldás, hogy a Kiegészítök\_Leier_Termekkezelo\Leier_2014.lib\x_textures\kemeny\ mappában lévő gif-eket át kell alakítani jpg-vé.
A következő verzióra ki lesz javítva a bug.

(#3686) Statikus válasza daninet (#3682) üzenetére


Statikus
senior tag

Akciós a frissítés 19-re, ezert kellene

(#3687) gNAT_hu válasza Statikus (#3686) üzenetére


gNAT_hu
tag

Ez így félrevezetés - nem akció, egyszerűen csak ilyen az AC árszabása, lehet upgradelni mint ahogy más szoftvereknél is előfordul. (Ettől még vehetsz így AC-t)

(#3688) nagyt0m válasza Statikus (#3686) üzenetére


nagyt0m
tag

Az akciós rész engem is érdekelne. Utoljára tavaly január-februárban volt 30%-os kedvezmény.

(#3689) daninet válasza Statikus (#3686) üzenetére


daninet
veterán

Ennek utánakérdeztél? Nem vagyok teljesen biztos benne, hogy ennyire korai verzióról lehet... :U

Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>

(#3690) daninet


daninet
veterán

Ki mit vár a 20-tól?

(nem lesz új lépcsőtervező)

Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>

(#3691) gabor222


gabor222
tag

Ti melyik PDF/A formátumba szoktatok menteni? Van valahol leírás róla, hogy mik a különbségek közöttük?
Annyit találtam, hogy a PDF/A 2- már támogatja az átlátszóságot. Van érdemi különbség az a,b és u között?

(#3692) copass válasza gabor222 (#3691) üzenetére


copass
veterán

itte
PDF/A-2b asszem.

"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"

(#3693) gNAT_hu válasza gabor222 (#3691) üzenetére


gNAT_hu
tag

Hova kell ? pl. ÉTDR szvsz. csak a leg egyszerűbbet fogadja.

(#3694) Statikus válasza daninet (#3689) üzenetére


Statikus
senior tag

Teljesen publikus info, csak el kell olvasni.

[link]

4.5-től lehet frissíteni (elvileg 4.1-től is). Lehet, hogy nem akciós, de az biztos, hogy eddig nem lehetett 4.1-esből jó áron 19-est csinálni.

[ Szerkesztve ]

(#3695) gNAT_hu válasza Statikus (#3694) üzenetére


gNAT_hu
tag

Szerintem eddig is lehetett.

Kíváncsi lennék hány 5-os vagy korábbi AC van ami igazolhatóan alapja lehet upgrade-nek.

Kereskedő meg kereskedik - a vevő meg csak a piros címkét nézi.

(#3696) copass válasza gNAT_hu (#3693) üzenetére


copass
veterán

fogadja a pdfa2-őt is.

"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"

(#3697) gabor222 válasza copass (#3692) üzenetére


gabor222
tag

Köszi.

gNAT_hu: igen oda

(#3698) Statikus válasza gNAT_hu (#3695) üzenetére


Statikus
senior tag

Én most találtam rá erre a lehetőségre, lehet, hogy már 5 éve is lehetett, de teljesen mindegy.

A vevő csak az árat fogja nézni.
Ha én tudok szerezni egy legál 4.5-t 100e-ért, hozzáteszek még 380e-t, meg a szoftverkövetés díját, még mindig felében vagyok, mint a piaci ár, de még a pályakezdő kedvezmény alatt is bőven.

És akinek van egy nem használt licence, 10 éve porosodik, mert a nagypapitól örökölte, aki építész volt, csak már nem aktív, akkor el fogja adni, vagy kidobja, vagy tobább porosodik...

De, ha tudsz jobb megoldást, szívesen várom .)

(#3699) gNAT_hu válasza Statikus (#3698) üzenetére


gNAT_hu
tag

Egyet értek - ez egy jó lehetőség. Mindegyik partnernél elérhető.

Tanulságos, hogy még az AC-nál is működik a hirdetési újságok "akciózós" - kicsit átverős kereskedelmi modellje.

(#3700) copass válasza Statikus (#3698) üzenetére


copass
veterán

szép tervek...100k-ért nem kapsz semmilyen ac-t, mindenki azzal kezdi hogy megnézi mik az árak az dílereknél. a licensz árak meg tartják magukat a használt piacon is 1-200k-t spórolsz max.
én az AC2006SE-ét vettem ismerőstől, 3 éve 150k-ért...

"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.