Hirdetés

2024. május 12., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  Android szakmai topik (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:10:55

LOGOUT.hu

Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:
"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#46901) Diokhan válasza Salex1 (#46900) üzenetére


Diokhan
addikt

Ha eddig sosem csináltál rajta ilyet, akkor kb esélytelen. Még ha esetleg menne is valami kábeles vagy vezeték nélküli kapcsolat, akkor is mindenféle hozzáférési engedélyeket kellene adni, amihez elengedhetetlen a kijelző.

Azt nem tudom, hogy a harmadik világháborút milyen fegyverekkel fogják megvívni, de a negyediket biztosan botokkal és kövekkel. - Albert Einstein

(#46902) csp01


csp01
tag

Bocsánat, ha buta kérdés. Van a play áruházban hívásrögzítő alkalmazás? Egy cikkben azt olvastam, hogy a google tiltja. És ha van, a hívó megtudja, hogy rögzítem?

(#46903) kidnou válasza csp01 (#46902) üzenetére


kidnou
senior tag

Van több is, de nincs rá garancia hogy müködik is. Van akinél megy van akinél nem, tesztelgesd őket. A hívó nem tud róla ha nem mondod neki, de ennek jogi következménye van ha feljelent érte

(#46904) hoffman_


hoffman_
nagyúr

sziasztok,
fura kérdés, lehet, hogy nem a legjobb helyen teszem fel, ha van jobb topic, kérlek irányítsatok át. van két őskövület Sony telefon itthon (Xperia L és Z1 compact). akku mindkettőben ok, de a telefon kódokat elfelejtették a csajok. az L ki is kapcsol pár percenként. van rajtuk viszont érzékeny tartalom. e-hulladékba leadás előtt van bármi mód rá, hogy letakarítsam ezeket? soft-reset nem megy, hard-reset nem megy, Sony Companion app sem segít jelkód nélkül. bármi módszer van rá, hogy formázzam ezeket így? android verziót nem tudom, valami ősi 4-5-6.

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#46905) csp01 válasza kidnou (#46903) üzenetére


csp01
tag

Értem. Köszönöm

(#46906) mobilemaster válasza hoffman_ (#46904) üzenetére


mobilemaster
csendes tag

Szia!
Próbálj meg indításkor belépni recovery módba, onnan lehet gyári visszaállítást kérni. Kikapcsolt állapotban nyomd folyamatosan a hangerő fel gombot, majd a bekapcsoló gombot is, így be kéne hogy lépjen. Ha nem a fel gomb, akkor a le gombbal ugyanezt. Régen volt már Z3-am, sajnos tönkre ment rajta a kijelző...

Másik módszer a sony flash tool, a készülékhez való ftf fájl letöltése után gépről újra lehet telepíteni, ekkor is minden adatot töröl. A jelkód nem kéne hogy akadály legyen, viszont ha a telefon rendszer szinten titkosított, akkor lehet hogy nem birkózik meg vele. Volt nálam valami hasonló xperia, azt nem tudtam újratelepíteni így, vagy titkosított vagy emmc hibás volt.

Ha sikerül a reset, és nem szeretnéd elvinni az ehulladékig, Budapesten örömmel elmegyek értük :D

[ Szerkesztve ]

(#46907) tomy86 válasza csp01 (#46902) üzenetére


tomy86
addikt

Van pár, de elég ötletszerű, hogy éppen melyik megy az adott telefonon vagy droid verzión.
Nálam (Samsung A53, android 13) a Talker ACR jelenleg jól működik.
De ez a kérdés inkább az android alkalmazások topikba való.

[ Szerkesztve ]

(#46908) hoffman_ válasza mobilemaster (#46906) üzenetére


hoffman_
nagyúr

köszi a tanácsokat.
a memóriám nem az igazi... most rájuk néztem újra. a Z1 compact be sem kapcsol. az L-en pedig a hangerő gombok kukák, nem érem el a recovery-t...
így gondolom bukta. vagy mikró... :DDD

[ Szerkesztve ]

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#46909) Zsolt,72 válasza hoffman_ (#46908) üzenetére


Zsolt,72
aktív tag

Ha valóban semmi módon nem jutsz el a recoverybe és csakugyan érzékeny adatok maradtak a telefonokon, akkor érdemes fontolóra venned a fizikai megsemmisítésüket, helyrehozhatatlan károsodás okozásával. :)

(#46910) hoffman_ válasza Zsolt,72 (#46909) üzenetére


hoffman_
nagyúr

:R

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#46911) perempe


perempe
addikt

Hello!
Értesítések - android rendszer - lockScreen_force_app_list_channel.
Vmi miatt nem tudom balra húzni, és kilőni az idióta értesítéseit. Megoldás?

* Brahms: 4. szimfónia *

(#46912) Rokababa


Rokababa
csendes tag

Sziasztok! Òriàsi baj van, szerda este kiraboltak Budapesten (2013.09.13-án este 21.14-kor a Rottenbiller utca 5.-nél), egy biciklis 40 körüli férfi kikapta a kezemből a telefonom, és a Garay felé elhajtott vele. Hiába ordibáltam, hogy segítség, állítsák meg, a full tele lévő Garayban senki sem segített.

Kérdésem lenne biztonsági szempontból:

-Gmailen keresztül 9x nyomtam rá a gyári beállítások visszaállítására, ezt onnan tudom,hogy 9 ugyanolyan mailt kaptam erről (A Készülékkeresőn keresztül a telefonja gyári beállításokra való visszaállítása iránti kérelem érkezett...). Lehetséges, hogy a sok kérés miatt végül a rendszer nem törli mégsem a telefonról a cuccokat?

-Adatkàbelen keresztül le tudják lopni az adataim anélkül, hogy csatlakoztatnák a telefont az internethez?

-A Google küld értesítést, ha sikeresen törli a telefon adatait? Eddig csak arról kaptam emailt, hogy ,,Megpróbáljuk visszaállítani a gyári beállításokat." Ha ez sikerül, arról jön email?

-Hány próbálkozás után tiltja le a képernyőzár feloldási kísérletet? Sajnos csak minta volt...

Loptak már el tőletek telefont? Cselekedett valamit a rendőrség? Tuti van kamerafelvérel, mert a VII.kerületi Önkormányzat előtt hajtott el, ezt a GDPR miatt hány napig tárolják?

Előre is köszönöm szépen a segítségeteket, teljesen pánikban vagyok, de ez tényleg vis maior helyzet, és talán itt tud valaki segíteni...

(#46913) crok válasza Rokababa (#46912) üzenetére


crok
Topikgazda

1, Cink.. sajnálom..
2, "Lehetséges, hogy a sok kérés miatt végül a rendszer nem törli mégsem a telefonról a cuccokat?" -- nem, amiatt, hogy akárhányszor nyomsz is rá nem lehetséges hogy nem lesz törölve. Annyi hogy azt hiszem a Find my device be kellett hogy legyen kapcsolva ehhez de mivel feldobta hogy törölhető így szerintem ez megvolt. Annyi, hogy nyilván ehhez netet kell hogy kapjon hogy a "parancs" átmenjen a készülékre (akár factory reset előtt vagy után - ugyanis FRP az ettől még van). Ha úgy ütné ki hogy csinál egy factory reset-et akkor új startnál (net után) egyből visszakéri azt a Google fiókot ami a tied (amibel utoljára volt bejelentkeztetve) de mivel ekkor már a factory reset-en túl van így már adatod.. az nincs már rajta.
3, "Adatkàbelen keresztül le tudják lopni az adataim anélkül, hogy csatlakoztatnák a telefont az internethez?" -- ehhez az kell, hogy pl. USB-re kötésnél, mikor rákérdez hogy na akkor mi legyen akkor rányomjon hogy MTP. Akkor hozzáfér(ne) a képekhez, videókhoz, gyak. a belső tár tartalmához. De akkor ez azt jelentené hogy sikerült feloldania. Ugye volt beállítva képernyőzár, pin vagy minta így ez nehézkes lenne.. de pl. banki alkalmazásod adataid nem fogja tudni kiszedni így mert ahhoz kevés még az ADB is plusz a banki alkalmazások azért egy pin-t vagy mintát vagy biometrikus feloldást általában kérnek mielőtt indulnának.
4, "Hány próbálkozás után tiltja le a képernyőzár feloldási kísérletet? Sajnos csak minta volt..." -- úgy emlékszem letiltani nem fogja csak timer-t indít hogy legközelebb mikor lehet újra próbálkozni, de ilyenbe már rég futottam.

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#46914) killertibi


killertibi
tag

Sziasztok. Adott egy huawei P30. A teams nem akar értesítéseket küldeni. Ha belépek a programba, onnantól egy darabig jönnek, majd megint nem. A cégben mindenki másnak működik (egyik sem Huawei), csak nekem nem. Az alkalmazásnak minden engedélyt megadtam, nem segített. Rendszergazda azt mondta, nem IT oldali hiba. Mi lehet a nyűgje? Van valahol egy eldugott rendszerbeállítás, vagy mi lehet az oka?

(#46915) crok válasza killertibi (#46914) üzenetére


crok
Topikgazda

"Ha belépek a programba, onnantól egy darabig jönnek, majd megint nem."

Ezen még van Google Services.
De ahogy elalszik nem mennek át a Firebase értesítések.
Legtöbbször ez azért van mert a Firebase regisztráció "szétesett" és nem működik.
Amíg az alkalmazás fut (és a készülék se alszik) addig nincs gond mert az értesítés addig az alkalmazáson belül megy. Utána viszont Firebase-el a Firebase Cloud Messaging-en (FCM) keresztül - amennyiben működik is. Na ez az ami nálad nem működik szerintem.

Ha nincs root (nemigen lehet) azt ajánlom, hogy kezdd elölről: töröld az alkalmazást majd telepítsd újra és lépj be megint. Tudom, szívás de a Firebase regisztráció csak telepítéskor megy végbe, ha csak simán törlöd az alkalmazásadatokat és újra elindítod majd belépsz az nem lesz elég.

+ dontkillmyapp.com Huawei szekció végigjárása nyilván erősen ajánlott.

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#46916) killertibi válasza crok (#46915) üzenetére


killertibi
tag

Azta. Köszönöm szépen, ezt nagyon jól összefoglaltad :R Nincs root, meg semmi egyéb. Megtörtént az újratelepítés, pár nap múlva visszajövök a tapasztalatimmal.

(#46917) F34R


F34R
nagyúr

Sziasztok

Kerdeznem hogy ezt hogyan tudom kipucolni?

(#46918) chungee


chungee
addikt

Estét!
Android 12. Google szolgáltatások (gmail, drive, fotó stb) betű típusa hogyan tudom megváltoztatni olyanra mint rendszeré :F

(#46919) Balcsix


Balcsix
senior tag

Sziasztok! Egy Samsung XCover 4-es készülékkel lenne egy kis problémám. Úgy láttam, hogy sajnos nem igazán aktív már a készülék topicja, ezért megpróbálnék itt segítséget kérni.
A gyári kamera appot használva egyik pillanatról a másikra megszünt az exponálási hang minden módban, csak az éjszakaiban kattan a fénykép elkészítésekor.
Lehet csak én néztem be valamit, de esetleg valaki találkozott már hasonló dologgal?
Nincs lenémítva a telefon, illetve újra is indítottam párszor. Néztem még a hang beállításokat, illetve a fényképező app beállításait, de ezeken a helyeken nem is találtam erre vonatkozó módosítási lehetőséget.
Szoftverfrissítéssel érkezett hibára gyanakszom, de elvileg nem frissített az utóbbi időben.
Nem az enyém a készülék, nem igazán vagyok otthon a Samsungok terén. :)

Előre is köszönöm, ha esetleg van tippetek a probléma megoldására!

[ Szerkesztve ]

(#46920) Viktor0610 válasza chungee (#46918) üzenetére


Viktor0610
MODERÁTOR

Szerintem sehogy.
Ez a Material you (vagy mi) része.
Emlékeim szerint weben is ilyen.

Samsung Galaxy A54

(#46921) Viktor0610 válasza F34R (#46917) üzenetére


Viktor0610
MODERÁTOR

SD Maid appal nézz rá, hátha talál valamit.

Samsung Galaxy A54

(#46922) Plug Life válasza Viktor0610 (#46920) üzenetére


Plug Life
senior tag

...viszont letöltheti a Google Sans fontot pl. a MIUI Themes-ben, és akkor minden olyan lesz 😂

(#46923) vilmose33


vilmose33
őstag

Sziasztok
Adott egy Doogee X5Pro, hogy tudnék neki úgy wifit adni,hogy ne "fertözön", illetve ha teszek bele simet mobilnettel akkor gondolom nem lesz meglepetés? :R

A jövő most van

(#46924) Viktor0610 válasza vilmose33 (#46923) üzenetére


Viktor0610
MODERÁTOR

Mit jelent az, hogy ne fertőzzön? Illetve milyen meglepetésre gondolsz?
A másodvonalbeli gyártóknál simán leher "meglepetés" a készüléken alapból. :(

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy A54

(#46925) vilmose33 válasza Viktor0610 (#46924) üzenetére


vilmose33
őstag

Pont erre :R Teszek bele simet,csak nem lesz gond. Elvileg letöröltem róla minden gyári "plusz dolgott".

A jövő most van

(#46926) Viktor0610 válasza vilmose33 (#46925) üzenetére


Viktor0610
MODERÁTOR

Ha ettől tartasz, akkor valami tűzfal appot javasolnék rá.

Samsung Galaxy A54

(#46927) Silious


Silious
tag

Sziasztok!
Samsung s23u esetén, a legfrissebb androidal, melyik a legbiztonságosabb bankkártyás, érintés mentes fizetős applikáció? (MBH kártya)

(#46928) wanted5 válasza Silious (#46927) üzenetére


wanted5
őstag

Google Pay

(#46929) Silious válasza wanted5 (#46928) üzenetére


Silious
tag

Köszönöm!

(#46930) F34R válasza Viktor0610 (#46921) üzenetére


F34R
nagyúr

Nemsokmindent talalt, a system analyzer meg megakad 71%-nal. Kotatsu nevu appal szoszol scaneleskor. azert koszi.

(#46931) crok válasza F34R (#46917) üzenetére


crok
Topikgazda

Azt úgy nagyon valszeg' sehogy.. itt van felsorolva pl. a RAM extension (amit amúgy szerintem kapcsolj ki alapból) de itt van besorolva minden ami a rendszerhez kell hogy működjön és neked se elérhető nem lesz se nem ajánlott a kipucolása (pl. a dalvik dexopt file-ok, rendszeralkalmazások tárhelyfoglalása (pl. azok amiknek nincs activity-je), etc).
Ha olyan dolog van ami pucolható azt meg tudja mondani pár storage analyzer is.

SD Maid & Pro - de ugye ezt abbahagyja a fejlesztője mert jött helyette az
SD Maid SE - az új SD Maid Second edition :D az SD Maid Pro nem vonatkozik rá.. csak In-App purchase van benne (egyelőre).

DiskUsage - de ez inkább akkor hasznos ha van root is
Storage analyzer - nomen est omen, de pl. a rendszeralkalmazások tárhelyfoglalását is mutatja (MIUI, Egyéb..? Hmm..?..)
Storage Space - mint fentebb
Storage analyzer and disk usage és Storage analyzer and disk usage Pro

Én a RAM ext. kikapcs után SD Maid SE-vel + a 3 storage analyzer-el nézném meg.

BTW: A MIUI tárhelyinfoját meg el kell felejteni, főleg az "Egyéb" meg a "System" kategóriát.. leírtam miért [ITT] (kövesd a benne levő linkeket mert a leírásokat ott találod: [link] > [link] > [link] > [link] )

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#46932) F34R válasza crok (#46931) üzenetére


F34R
nagyúr

Ram Extensiont kikapcsoltam, gondolom a zswap miatt amugy sem volt jo otlet ezt hasznalni ha kifutok a memoriabol. most raengedem megint ezeket a takaritoszolgalatokat, hat pucolgat belole.
Ertettem, atvolvastam a linkeken levo irasaidat... ez az Others pl max csak LineageOS-el volna kisebb meretu ugye? Gapss nelkul.

(#46933) crok válasza F34R (#46932) üzenetére


crok
Topikgazda

Nem, igazából azzal sem mert van benne egy csomó dolog ami egyszerűen az Android működéséből jön. Erre annyival jobb a LineageOS hogy kevesebb rendszeralkalmazás van benne így statisztikailabb kevesebb lesz pl. a dex opt. file de ettől még ha a telepített alkalmazások ugyanazok attól még a telepített alkalmazásokhoz tartozó dex ("dalvik cache") ugyanúgy ugyanannyi lesz igazából. GApps nélkül meg ugy a Google féle dolgokat nem fogod látni ami (ahogy ott is írtam) tud ám elég sok lenni - de ehhez nincs közvetlen köze hogy GApps nélküli Lineage-el vagy mással lesz kevesebb.

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#46934) F34R válasza crok (#46933) üzenetére


F34R
nagyúr

Nah sikerult.... redukaltam 5GB-t. koszi :)

(#46935) petyus_


petyus_
senior tag

Sziasztok!

Van lehetőség arra, hogy csináljak egy full backupot a telefonról? Nemrég lett új telefonom, szerintem minden megvan a régiről, de most a régit kölcsönadnám másnak pár napig, és mielőtt lenullzáom, szeretnék mindent lementeni róla, hátha van valami ami csak később jut eszembe. Valami olyasmire gondolok, hogy csinál egy image-t a telefonról, amit utána simán visszatöltök rá. Xiaomi Mi 8-ról van szó (kijelzője tört el, pár hete érdeklődtem hogy lehet lementeni róla adatokat fekete kijelzővel, sehogy se sikerült, úgyhogy rendeltem Aliról egy kijelzőt, és kicseréltem)

(#46936) mobilizmo válasza petyus_ (#46935) üzenetére


mobilizmo
addikt

Ha nincs root, akkor sehogy.

Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.

(#46937) boorit


boorit
csendes tag

hello!

nemrég cseréltem USB portot a telefonomon. szétszerelés közben az akksit nem sikerült rendesen kivenni, nagyon erősen tartotta a kétoldalú ragasztó, és ahogy kiszedtem, megsérült ez a fekete borítás rajta. azóta összeraktam, müködik rendesen, viszont nagyon erősen szagot áraszt, kb valamilyen ragasztónak mondanám. nekem igazából még tetszik is, de nem vagyok benne biztos hogy mi lehet, előfordulhat hogy valami egészségre nagyon káros anyag? mindenképp cserélni fogom az akksit, nem akarom ilyen állapotban huzamosabb ideig használni, de amíg megjön az új addig használnám.

[ Szerkesztve ]

(#46938) Truman


Truman
senior tag

Sziasztok!

Hogyan lehet egy App -ot teljesen átmenteni régiről új készülékre?
Van egy játékom a Billiards City, ott már több száz pályát megcsináltam. Nem akarom hogy elvesszenek az eddigi eredményeim.
Hiába rajtam fel az új gépre is a játékot nem úgy néz ki mint a régin, teljesen más verzió lett. Plusz kezdhetnék mindent elölről.
A régi tab egy ALLDOCUBE Cube U83 iplay10 (Android 6), az új egy Oscal Pad 13 (Andriod 12).

Az élet egy sz*r játék, de azért a grafikája nagyon ott van…

(#46939) crok válasza Truman (#46938) üzenetére


crok
Topikgazda

Root nélkül (mindkettőn!) gyak. sehogy hacsak a játék maga nem tud mentést csinálni vagy valamilyen cloud szolgáltatásba menteni, fiókkal belépni, etc.
Megpróbálhatod hogy adb-vel adb backup-ot csinálsz a játékról és azt ugyanúgy adb-n visszateszed az újra - ha a fejlesztő nem tiltotta le a lehetőséget de általában le van tiltva..

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#46940) flash-


flash-
veterán

hogy lehet beállitani hogy ha messengeren uzenetet kuldenek akkor rezegjen a telefon?
messenger beallitasaiban be van kapcsolva a rezgés az ertesiteseknel mimdneutt megsem rezeg..
pocophone f3 a telefon

"Embrace our fellow man, no longer vilified"

(#46941) grizlisandor


grizlisandor
addikt

Sziasztok!

Adott egy Xiaomi Redmi 8A(Mi439) nyitottam bootloadert, utána telepítettem volna rá LineageOS-t, mondom sima ügy, sokadik telefonom, amire custom ROM-ot varázsolok.

Követem a LOS leírását, de folyamatosan "updater process ended with error 1" dob a LOS ROM betöltésénél.
Jó, mondom velem nem cseszel ki, nagy nehezen megtaláltam, hogy a twrp is kezeli a telefont, de ezzel is Error 1-et dob. Próbáltam sideloadolva is, meg felmásolva a telefonra, de egyik verzió se segített.
Ok mondom megpróbálom a PE ROM-ot, azt elsőre felrakta, kapott egy resetet, újrapróbálkozom, de nem akarta semelyik heti LOS ROM-ot felrakni rá. Így visszament a PE ROM.

Mi baja lehet a LOS telepítésével?
Google segít, de nem értem, hogy egy firmware telepítés miért oldalá meg a problémát.

(#46942) crok válasza grizlisandor (#46941) üzenetére


crok
Topikgazda

BIztosan követtél minden pontot a LOS telepítőben? TWRP install előtt dtbo && vbmeta is felment és a fastboot wipe-super is megvolt?

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#46943) grizlisandor válasza crok (#46942) üzenetére


grizlisandor
addikt

Igazad van, valamelyik vacak nem akart felmenni, vbmeta vagy a super_empty nem akart felmenni.
Egy óra alatt káromkodtam végig a menetét és nem tartottam fontos lépésnek, meg youtube videók alapján is fogta twrp instal, wipe, rom instal.

(#46944) xtremist


xtremist
senior tag

Helló Mindenki!
Soha nem mélyedtem el a mobilt témában túlzottan, csak végfelhasználóként találkoztam a témával. Most viszont meg kéne oldanom magamtól egy problémát, ehhez kérnék egy kis iránymutatást. Apósom feltelepített valami appot a samsung galaxy a2 telójára, meg sem tudja mondani hogy pontosan mit, és azóta a telefon nem kapcsol be, bootol aztán kikapcsol. A hard reset gombnyomásra nem reagál, ugyanúgy boot, aztán kikapcs. Itthoni eszközökkel van esély a talpraállítására? Előre is köszönöm!

(#46945) Viktor0610 válasza xtremist (#46944) üzenetére


Viktor0610
MODERÁTOR

Szerintem simán tönkrement.
Nem romolhat el így egy app feltelepítése miatt.

Samsung Galaxy A54

(#46946) xtremist válasza Viktor0610 (#46945) üzenetére


xtremist
senior tag

Közben annyira rájöttem hogy a hangerő gomb nem működik normálisan, sikerült végre hard resetelni. Most bejön a kezdő képernyő, de a pin kódot nem engedi beírni, és folyamatosan pofázik, szerintem valami felolvasó app megy rajta, mert a dátumot hajtja megállás nélkül, és most annyi látszik a képernyőn. Újra lehet indítani a telót úgy hogy a telepített appok ne induljanak el?

(#46947) svgyula válasza xtremist (#46946) üzenetére


svgyula
addikt

Szia! Ha a "hard resetelni" nálad a hosszú nyomást jelenti akkor az nem az! Ilyenkor csak simán újraindul alapról mindenestől! A gyári visszaállításhoz szükséges "recovery" menüt a power+hang-(vagy+) egyidejű folyamatos megnyomásával tudod előhozni. Ott csinálhat törlést. Vipe használatával. Általában 2 van chase, illetve data törlés. Bár abban nem vagyok biztos, hogy ezek a samsungoknál elérhetőek-e(?). Elméletileg azt csinálja amit a menüből a "gyári visszaállítás".

[ Szerkesztve ]

Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301

(#46948) xtremist válasza svgyula (#46947) üzenetére


xtremist
senior tag

A recovery-re gondoltam, csak nem tudtam hogy így hívják, és azért nem akart működni mert a hangerőgombot qva erősen kellett nyomni hogy folyamatos jelet adjon, és belépjen a menübe. Miután rájöttem, a menüből cache törlés után bekapcsolt rendesen a telefon, csak szerintem ez a szar program hibás és a telefon erőforrásait nagyon leköti. 10 perc volt beírni a pin kódot meg belépni az alkalmazások menübe. Ott letöröltem ezt az appot, és azóta hibátlan minden..

(#46949) kesztió


kesztió
aktív tag

Sokan úgy navigálnak, hogy egy browserben (nem feltétlenül Chrome) rákeresnek a célpontra (pl. egy vállalkozás), majd a directions ikon linkjét megnyitva indul a Google Maps, és innen már egyszerű a dolog.
Nincs arra valami (akár bonyolult) trükk, hogy ezeket a linkeket más navigációval nyithassunk meg by default? Én konkrétan a TomTom Go-ra gondolok, de más pl. Waze-et használna ugyanerre a célra. Vagy rendesen le van védve ez a cucc?
A WhatsApp location sharing-jét például bármi megnyitja, az is elfogadható megoldás lenne, hogy ezeket a linkeket valamilyen módon megoszthassuk a WhatsApp-pal, ami majd átalakítja nekünk bármiből megnyitható location sharing-gé.
Ötletek?

Bug és debug fia vagyok én

(#46950) kesztió válasza kesztió (#46949) üzenetére


kesztió
aktív tag

Amin máris gondolkozom: ha trükkös vagy és NEM Google-ben keresel rá a helyre, hanem Bing-ben (nem kell félni, pont ugyanúgy megtalálja, sőt), akkor olyan linket nyit meg, amelyben egy @ után expliciten szerepelnek a GPS-koordináták.
Innen már csak arról kell meggyőzni az Androidot, hogy valami más applikációban nyissa meg ezt a linket, nem a Google Maps-ben, és onnan már gyerekjáték egy konkrét navigációs alkalmazás számára fogyaztható linket előállítani, majd megnyitni az illető navigációs alkalmazást. Innen már könnyebben tudtok segíteni?

[ Szerkesztve ]

Bug és debug fia vagyok én

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  Android szakmai topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.