Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:
"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
Sziasztok!
Nem vagyok otthon az android világban, így itt kérném a segítségeteket. Ismerősöm vett egy Samsung A20e telefont használtan, üzletben. Berakva a sim kártyát, azt írja ki a telefon, hogy "regisztrálás a hálózaton sikertelen", vagy valami ilyesmi.
Arra tudnék gondolni, hogy vagy másik hálózatfüggő a telefon, mint amivel próbálja, vagy pedig le van tiltva a készülék. Azt mondják, a wifi mellett a térerő pálcikák ott vannak, mintha lenne térerő, de ettől még nem lehet csinálni semmit, ami sim kártyához köthető.Van valami ötlet, hogy ez mi lehet? Esetleg meg lehet nézni valami menüben, hogy függő-e vagy független a telefon, és ha előbbi, akkor milyen szolgáltatóhoz tartozik?
Köszönöm előre is a válaszokat!
Apple Watch Ultra eladó: https://shorturl.at/RPJJU
-
Frozen
addikt
s24 ultrán valakinek sikerült előcsalni már a hívás rögzitést?
Van esetleg valakinek egy képe hova kerül a rögzitő gomb hívások közben?[ Szerkesztve ]
Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
G48
senior tag
Feltettem a legutolsó official ArrowOS-t (A13.1) Mi 10T Pro-ra.
A telepítő file felülírta a TWRP recovery-t.
Vissza tettem a TWRP, de a Data nem mount-olható.
Tudtommal nincs más recovery csak a TWRP, az is unofficial.
Megoldható a TWRP, Arrow-al? -
crok
Topikgazda
Szerintem megoldható mert van rá SKKK féle TWRP, pl. a Xiaomi.EU recovery gyűjtőhelyén is elérhető A13-ra és A14-re is készült build. Annyira figyelj hogy nézd meg a ROM leírásában hogy FBEv1 vagy FBEv2 a /data encryption és ahhoz válassz recovery-t. Ha rosszul választasz se nagy gond mert annyit fogsz látni hogy nem tudta decrypt-elni a /data-t -> bebootolod a másikat és kész.. amint látod hogy jó mehet az install az Advanced menüből aztán minden ROM upgrade után nem restart egyből hanem visszateszed a recovery-t (meg Magisk, etc).
-
G48
senior tag
Ezt írja pirossal:
Decrypt folyamat véget ért a következő jellel:6
Nem sikerült visszafejteni az adatokat.
Visszafejtés sikertelen az alapértelmezett jelszóval.
Szükséges lehet az adatok formázására.
Nincs képernyőzár beállítva./data/media/0 csak az össze vissza karakterekkel elnevezett mappák vannak.
És összekevertem megint, mert ez az FBEv2.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Téves..
[ Szerkesztve ]
-
crok
Topikgazda
Akkor marad a saját recovery-je, sajnálom, azt hittem hogy ebből a hülyeségből az ArrowOS kiszállt már.. de ja, akkor kell egy OTG, onnan van zip sideload (vagy ADB sideload PC-ről vagy OTG-ről betallózható ZIP..). De nekem csak fura hogy nem megy, nem tudom mit írhatott át az Arrow.. hogy se FBEv1-el se v2-vel nem megy..
-
G48
senior tag
Az mitől lehet, hogy a Google fiókban. a Saját eszközökben nem a telefon tipusa látható?
Nem Mi 10T Pro, hanem Mi 4i.
Custom ROM miatt?[ Szerkesztve ]
-
-
repvez
addikt
üdv!
remélem jo helyen járok a kérdésemmel és van valaki szakértö aki tud nekem segiteni abban hogy egy Heart rate melkaspántot miért nem tudok párositani a telefonomhoz ? egy Xiaomi mix2s 12.03as rommal android 10 es.
A pánt ugyan ezzel a készülékkel és ugyan ezzel a telefonnal volt használva, de 1 év kihagyás után most urja akartam használni, de a telefon érzékeli de a párositásnál azt irja ki, hogy a mellkaspánt visszautasitotta a párositást. a pánton nincs semmilyen gomb automatikusan kapcsol be ha érzékeli a pulzust amit hallani is halk csippanásokkal és uj elemet is tettem bele, gondolom ettöl resetelt is.
a sport alkalmazásban is megtalálja az eszközt és látszolag csatlakozik is hozzá de pár mp után eldobja vagy csak nem küld adatokat.
Telepitettem már BT-os alkalmazásokat is le ami a nyers adatait irja ki, és azokat ki is irja, hoyg menyni a BT jelerössége meg a mac addrest és hasonlokat, de ott sem tudom párositani a telefonhoz és igy nem tudom használni.valakinek lenne ötlete, hoyg hogy lehet ezt megoldani?
-
zeus_2k14
senior tag
Üdv.
Adott egy Samsung Galaxy XCOVER 5 telefon. Teherautóba / személyautóba szeretnénk vásárolni hozzá töltőkábelt. Itthon néztem, de itthon a csillagos ég. Néztem Aliexpressen is , viszont annyi van, hogy nem tudom, hogy milyet lenne érdemes, mit kellene nézni rajta, mivel tönkre tenni sem szeretném.
Tudtok esetleg linkelni hozzá kábelt? Lehet bárhonnan, kintről is, nem probléma.Köszönöm!
-
őstag
válasz zeus_2k14 #47820 üzenetére
Szia!
Mi nálad a csillagos ég? Mert egy jó minőségű kábel bizony 3-4000 forinttól indul.
Mondjuk vettem már Kínai 5A kábelt 540Ft-ért és szétszedve elég vastag és még réz is, szóval ki lehet fogni.
A Samu telefonok kedvelik, a Huawei nem annyira.[ Szerkesztve ]
Üdv: Mcrazy
-
Fall-N
veterán
válasz Mcrazy #47822 üzenetére
Sajnos a normális minőségű kábel drága, de egyszer megveszi az ember, akkor sok évig kiszolgál. Én a Hama 45W-os GaN töltőm mellé (Type-C) egy USAMS 100 W-ot is tudó kábelt vettem, ami mutatja a csatlakozó házán a kis OLED kijelzőn a pillanatnyi töltési teljesítményt. Robosztus és igényes kábel. [link] Én helyben vettem kicsit többért a MM-kban, de ha megrendeltem volna akkor a szállítási költséggel sem jött volna ki olcsóbban.
zeus_2k14: Felejtsd el, van itthon, egy silány minőségű vacak. Lásd a fentebb irt USAMS kábelt, létezik USB-A és Type-C véggel is [link] , ha a töltő még nem Type-C. Amit linkeltem, az mindkét végén Type-C, az újabb USB PD 3.0 szabvány miatt.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz zeus_2k14 #47823 üzenetére
Én is azt tudom ajánlani, amit Fall-N ajánlott. Az biztos, hogy minőségi kábel.
Lehet kísérletezgetni a kábelekkel de ha pld 2db 2000Ft-os kábel nem jön be, vagy hamar tönkremegy, akkor már mindjárt ott vagy, hogy a 3. kábelt méregdrágán fogod venni, mert bele kell kalkulálni az első kettő árát is, amit kidobtál az ablakon.Üdv: Mcrazy
-
zeus_2k14
senior tag
válasz Fall-N #47825 üzenetére
Azért nem akarok Type C - Type C-t , mert akkor mindent le kellene cserélni, egyenlőre azt pedig nem akarom. Mivel a céges kocsiba is USB - A adatper van, sajátban is, itthon is a lakásba, szóval.. És mivel ez egy céges telefon, dual szivargyújtó van kocsikban, és mivel a privát telefonomhoz is USB-A - Lightning van, ezért most egyenlőre nem akarok variálni
-
őstag
válasz Fall-N #47825 üzenetére
Mivel én nem használok (még) nagy teljesítményű töltőt, ezért bőven megfelel az Osztrák Interspar-ban kapható SIMPEX USB-C kábel. 8€ az 1m-es és 10€ a 2m-es, de mind töltésben és adatátvitelben megállja a helyét.
Tudomásom szerint az otthoni SPAR nem árulja, de lehet, hogy tévedek.Üdv: Mcrazy
-
őstag
válasz zeus_2k14 #47827 üzenetére
A Baseus kábelekről és a Blitzwolf-ról is jókat olvastam és elérhető áron vannak.
[ Szerkesztve ]
-
sfefe
addikt
Sziasztok!
Bocsi ha rossz helyre teszem fel ...
Van egy teló amiben az 1es sim nem működik tkom meg Voda kártyával... Yettelt nem tudtam ma kipróbálni...
2es sim megy....Ha le tiltanak egy telót akkor mindkettő SIM tiltva van?
Vagy lehet az 1es SIM szolgáltatói? Pl most lehet yetteles?Köszi
SfefeAz élet nem igazságos csak jobb a halálnál...
-
svgyula
addikt
válasz zeus_2k14 #47827 üzenetére
Szia! Most vettem a sarki PC-boltban USB 3 (A)/USB 3 TypeC kábelt(9 vezetékes) 1300Ft és ha a töltő tudja a QC 3.0 vagy magasabb szabványt és a telefon is akkor megy a gyors töltés is. Ez alatt mindegy milyen kábelt/töltőt veszel mert nem tud a telefon kommunikálni vele és csak a normál lassú töltés fog működni! Az sem garancia ha mindkét vége Type C mert a gyártók
nagyon szeretik a spórolást és hiába jött az USB 3.0 szabvánnyal a 9 vezetéken(12-nek van hely!) kommunikáló csatlakozó nehéz ennek megfelelő kábelt kapni. Ezért vettem olyat amin az "A" is 3.0 9 érintkezős. Sajna a színjelölés nem jelent semmilyen garanciát arra melyik szabványú a kábel. De ha az ember belenéz akkor látszik elöl 5db és hátul 4db. De ha belegondolsz ez a kábel alapból vastag és keményebb az átlagosnál mert lényegesen több ér van benne. Tehát ha nem kell a szabványos töltés akkor a szivargyújtóról kapott alap 5V 500mA az csak a szinten tartáshoz lesz elég szabvány kábelen. Ha azt szeretnéd, hogy töltés is legyen akkor olyan szivarnyújtós töltőt vegyél ami tudja a QC 3.0 vagy 3.1 szabványt! Ezek már nem 5V-al töltenek hanem 9V vagy 12V ha a telefon töltője engedi. 5V-on nem lehet normálisan tölteni max kikapcsolt állapotban x óra alatt. Ezért emelték a feszültséget 5V2A=10W 9V 2A= 18W stb. Ennek el kellene érni az telefon aku teljesítményét. Én ~4et vettem mire a HAMA (8eft) képes volt tölteni és nem csak szinten tartani a telefont!Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
szimi57
őstag
Amikor újra csatlakozik a teló ugyanarra az IP címre (WIFI router) mindig más a port szám. Megoldható a fixálása? Elég kellemetlen pl. az ADB AppControl használatakor.
A MOSOLY egy olyan vezeték nélküli kapcsolat, amely nem igényel külső áramforrást.
-
őstag
-
szimi57
őstag
válasz Mcrazy #47836 üzenetére
Meglehet csak akkor jelentkezik a probléma, ha manuálisan kikapcsolod a WIFI-t a beállításokban, vagy kikapcsolod, esetleg újraindítod a telót. Újra indítottad az AppControlt?
[ Szerkesztve ]
A MOSOLY egy olyan vezeték nélküli kapcsolat, amely nem igényel külső áramforrást.
-
-
őstag
válasz szimi57 #47837 üzenetére
Hát nem tudom, mindent kipróbáltam de nálam nem jelentkezik. Marad mindig az 5555-ös port. Manuális wifi újra csatlakozás, App Controll újraindítása, Telefon újraindítás, Router újraindítás. Annyi, hogy nálam telefon újraindítás után újból kábelre kellett dugni, hogy a wifi-s csatlakozást aktiváljam.
-
crok
Topikgazda
válasz Mcrazy #47841 üzenetére
Samsung A52s 5G A13 és A14-en is meg a gyári és nem gyári MIUI 13-14 is mind-mind ugyanígy van ahogy írtam fentebb, custom ROM-okban eddig csak ezzel találkoztam, gyártói ROM-on gyártója válogatja de az tuti hogy az 5555 az az alap port amit régen használt, azt még értem az Android 9-ed miért nem változtatja mert ott még ez alap hogy nem változtatja. Anno Somatommal is néztük, nála jött elő itt először a probléma. AOSP forrás szerint itt van leírva hogy mi és hogy. Ahhoz, hogy "automatikusan" mehessen mDNS-nek működnie (a szolgáltatást hirdetni fogja a portszámmal együtt) kell és ha az nem megy marad a manuális portmegadás.
[ Szerkesztve ]
-
szimi57
őstag
válasz Mcrazy #47841 üzenetére
Az alap 5555 portbeállítással nálam is ua. van, mint nálad. USB-s kapcsolat után beállított WIFI-s kapcsolatot csak a lészülék újraindítása után kell újra életre kelteni. Én viszont az újraindítás után megnyitva az AppControlt, belépve a Fejlesztői menübe, engedélyezve a vezeték nélküli hibakeresést, az itt megjelent portra átírva az 5555-öt tudott kapcsolódni a teló. Nem kellett előtte az USB kábeles kapcsolat! Ezt hiányolom.
-
repvez
addikt
esetleg az is jo lenne ha valahgogy rá lehetne birni a telefont, hogy kére be a 4 egyu párositási számokat, mert akkor talán rá tudnám venni , hogy kapcsolodjon, de amikor megtalálja a scanning alatt és rákattintok , hogy párositás, akkor egybol csak a visszautasitást irja ki meg se kérdez semmit sem, hogy esetleg a rossz kod miatt nem kapcsolodna.
vagy van valahol valami olyan app amivel manipulálni lehetne, hogy mit hogyan kezeljen a BT?
-
svgyula
addikt
válasz repvez #47844 üzenetére
A bluetooth beállításoknál az adott eszközre nem tapizol hanem hosszan rányomsz(tartod rajta az ujjacskádat) és feljön egy menü! Ott a párosítás törlése és utána valószínűleg jó lesz ha az alkalmazással újra kapcsolódsz.
Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
repvez
addikt
válasz svgyula #47845 üzenetére
de pont ez a bajom, hogy nincs párositva, ez a menu csak azoknál jön fel amik párositva vannak logikusan csak akkor tudom törölni a párositást.
De nálam a scannelés folamatánál csalk megjelenik uj eszközként és akár tapizok akár hosszan nyomom csak anyni jön fel, hogy a párositást az ezköz elutasitotta, nem kérdez semmi kodot .
Csak felismeri de semmi más. -
crok
Topikgazda
válasz repvez #47818 üzenetére
Az ilyen készülékeket általában az alkalmazáson belül szokták párosíttatni egyébként, nem a rendszerben. A menü (a funkció) amiről beszéltem MIUI alatt a Beállítások -> Bluetooth -> További beállítások -> Kompatibilis készülékek párosítása nevű dolog lesz (vagy valami hasonló néven..), ezt keresd meg és kapcsold ki ha véletlen be volt kapcsolva.
-
mzso
veterán
Helló!
Android telefonnal lehet PC-hez bluetooth adatkapcsolatot létesíteni? (Korábban valahogy nem merült fel bennem.)
Ha igen, jobb/gyorsabb, mint wifi-vel routeren keresztül? (Korábban mókoltam ilyen samba szerveres megoldással, de az alkalmazás amit használtam utána megszűnt.)[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest