Hirdetés

2024. május 11., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  Android szakmai topik (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:10:55

LOGOUT.hu

Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:
"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#46251) RootRulez


RootRulez
félisten

Sziasztok!

Samsung Galaxy A9 (2018).

El lett ejtve, a kijelző teljesen sötét, a telefon csörög, jönnek rá értesítések, tehát működik, de használhatatlan. A javítása 45 ezer lenne, így egyelőre hanyagoljuk. A kérdésem, hoyg van e mód valahogy lementeni róla az adatokat? Vagy így, hogy nem lehet kezelni, porgramot se lehet telepíteni? Tehát megoldhatatlan?

Köszi a válaszokat!

═════════════════════════════════════════

(#46252) csongi


csongi
veterán

Sziasztok!
Egyik pillanatrol a masikra, megvaltozott a hivas kepernyo.
Volt egy hangos sipilolasa a telefonnak, kikapcsolt kijlezos allapotba.
Futtattam Eset virusirtot.
Kellene aggodnom?
Android 12 moto g72. telefon
Tulajdonkepen szinte stock android.
Minden alap, nincs root.
Most igy nez ki.

[ Szerkesztve ]

(#46253) mcload21


mcload21
tag

Sziasztok. Telefonomra elég sok alkalmazás van telepítve. A régen használt appok (De lehet, hogy nem csak azok.), el kezdtek törlődni. Szóval ezeket valóban törölte a rendszer, vagy csak az ikonokat? Az a nagy gond, hogy nem tudom, hogy mik tűntek el. Meg lehet valahogy nézni? Vissza lehet őket állítani valahogy? :F

(#46254) Geller72


Geller72
veterán

Sziasztok. Az egyik jóbarátom külföldön melózik. Összetörte a telefonját. Van nála tartalék telefon, egy előző használt vmilyen samsung galaxy, de semmi ultra vagy ilyesmi, valami alap lehet. Nem értek a samukhoz, soha nem is volt. Az a helyzet, hogy ezt a telót vagy másfél éve nem is használta. Most használná, de kódot kér. Amire baromira nem emlékszik. :D. Próbálnék neki távsegítséget adni, de valami nem ok. Nem egy nagy mágus, de szerintem az alap dolgokat meg tudná csinálni. Jelen pillanatban a következő a gondunk:
A telefont ki sem tudja kapcsolni, egyedül a kikapcs+hangerő le gombbal tudja újraindítani. Elméletilg a power+volu up gombbal be kellene lépnie a menübe, ahol max resetelnénk a telót, nincs rajta semmi fontos cucc, de nem akar belépni a menübe csak simán újraindul. Mit bsztunk el? :D
:R
Köszi.

(#46255) vilmose33 válasza mcload21 (#46253) üzenetére


vilmose33
őstag

Google play-alkalmazàsok kezelése-kezelés: telepítve[ ez van a telefonodon] vagy nincs telepítve:itt pedig az összes többi amit letöltöttél eddig az accountoddal.

A jövő most van

(#46256) Viktor0610 válasza csongi (#46252) üzenetére


Viktor0610
MODERÁTOR

Szerintem semmi extra nem történt, csak a hívást kezelő app frissült.

Samsung Galaxy A54

(#46257) DeFranco


DeFranco
nagyúr

Sziasztok,

Van egy elég speciális problémám, ennek megoldásában szeretnék segítséget kérni:

Van egy nexus 7 (2012) tabletem, amit egy 7.1.2. -es androiddal (3.1.10 kernel, build aosp_grouper-userdebug 7.1.2. NZH54D) kaptam kézhez még anno, google play nincs rajta jelenleg, tudás hiányában nem is tudtam rá felhegeszteni (próbáltam).

Ennek a tabletnek most egyetlen célja lenne, hogy a lego boost programot tudja futtatni.

Feltettem az apk-t a tabletre, és megpróbáltam telepíteni, de nem engedte, mert nem felel meg a hardverkövetelményeknek (elvileg meg kellene feleljen úgy tudom), ezért rákerestem, hogy van-e ilyen jellegű probléma és megoldás a neten, ezt találtam (FB link, elnézést) [link]

A nehézség az, hogy még soha nem cseréltem semmilyen romot, nem nyúltam bele semmilyen android rendszerbe semmilyen szinten. Szükségem lenne némi iránymutatásra, hogy merre induljak és hogyan csináljam, anélkül, hogy két-három napot olvasgatok XDA-n és próbálkozok változatos módon, mert erre a jelenlegi életkörülményeimben nincs mód.

Tudnátok ebben segíteni? Kérhetek ebben valami hathatós-kézen fogós segítséget?

[ Szerkesztve ]

(#46258) crok válasza DeFranco (#46257) üzenetére


crok
Topikgazda

Akitől "lett" azt kérdezd már meg róla hogy milyen ROM-ot tett fel tulajdonképpen mert szerintem csak annyi a bajod hogy "google play nincs rajta jelenleg" mert vélhetően a ROM mellé nem tett fel GApps-t így tippre az APK is inkább csak a Google keretrendszerét hiányolja. Ha lenne GApps -és így Play Store- akkor onnan is felmenne az alkalmazás.

Ha illeszkedik a linkelt XDA leírás a készülékedhez akkor ha most csinálsz egy factory reset-et / recover-ben egy data format-ot és úgy veszed hogy a 4. pontot csináltad meg épp és az 5. pontnál jársz akkor már csak egy Nougat OpenGApps (ahogy a leírásban is említve van) és egy restartra vagy szerintem a céltól (mondjuk talán nem pico-t hanem nano-t vagy micro-t tennék inkább, biztos ami sicher).

Mellesleg igen vicces a Lego oldala is az alkalmazással kapcsolatban, idézem:
Operating System
Requires Android 5.3 and newer
Nem létezik olyan Android verzió aminek 5.3 volt a verziókódja, se olyan SDK level aminek ez lett volna a verziója (22 -> 5.1, 5.1.1 viszont 23 -> 6.0) :D Szóval ha "5.3 and newer" az technikailag 6.0 Marshmallow és felette.. most az hogy a leírásban DualCore 1.4GHz szerepel ez meg 1.2 de QuadCore.. IMHO bele kéne férjen simán..

[ Szerkesztve ]

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#46259) DeFranco válasza crok (#46258) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Köszönöm!

Végigmentem azon amit írtál, és innen letöltöttem a 7.1 és ARM-hez való Gapps-ot, de nem ment fel a pico sem (a nano, micro főleg nem). Error code 70-et kapok.

Ez alapján megcsináltam a lépéseket, a Systemet választottam, majd 'Repair or change file system'.

Ezt kapom:
Mount point: /system
File system: ext4
Present: yes / Removable: no
Size: 639MB Used: 379MB
Free: 260MB Backup size: 379MB

Resize-re nem változik, és ez után sem megy fel a pico sem.

Tudok valamerre továbblépni?

[ Szerkesztve ]

(#46260) crok válasza DeFranco (#46259) üzenetére


crok
Topikgazda

Nem kellett volna olyan messze menned mert ugyanannak az eredetileg linkelt XDA thread-nek a #2 hozzászólásának a vége ez:

the system partition is already quite full which leads to the problem that gapps probably will not install correctly and that may lead to weired problems (apps closing / not showing up correctly / ...). I suggest to use the dynamic gapps package linked above. In addition I suggest you to erase the system partition completely before applying the OTA package

..és..

If you get "Error 70" when installing GApps copy the attached gapps-config files into the same directory where the gapps installation packages is copiedI.e. something like

/sdcard/open_gapps-arm-7.1-pico-20210922.zip
/sdcard/gapps-config-tilapia.txt
/sdcard/gapps-config-grouper.txt

and then try to start the installation again. Error 70 should be fixed.

A hozzászólásban van két csatolt file is - azok OpenGApps konfigok, gyak. mégtovább faragják még a pico-t is és úgy már felmegy a pico legalább. Ha nem.. akkor keresni kell egy ROM-ot amit akkor fel lehet tenni és melléfér legalább a pico valahogy.. mondjuk pont azt a ROM-ot amit linkeltél tulajdonképp.

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#46261) DeFranco válasza crok (#46260) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Köszi ezt is, sikerült, közben kicsit letöröltem mindent is a tabletről, de az eredeti threadből feltettem a linkelt ROM-ot, és onnan már configgal felment a gapps is, be tudtam lépni, van play...

...viszont sajnos a lego boost, amit eredetileg fel szerettem volna tenni, így sem megy fel. Ha az apk-t próbálom feltenni fileból, arra hivatkozik, hogy nem kompatibilis az eszközzel, ha a play-ból próbálom meg keresni, ott meg nem találja meg (azonos okokból, gondolom).

Merre érdemes továbbindulni? Van valami mód megkerülni ezt a kompatibilitás ellenőrzést, vagy esetleg tegyem fel az FB posztban említett ROM-ot, hiába régi?

Ha az abban levő linkre kattintok, akkor a friss ROM-ot tartalmazó threadhez jutok, próbáltam rákeresni az FB link előképe alapján a 7.1.2_r33-ra, akkor ezt kaptam: [link] szerintem ez sem jó, mert a poszt dátumához nem stimmel.

Mivel nincs helyismeretem, nehezen igazodok ki, hogy hogy kellene előásni pont azt a romot, amire a poszt mutat.

Merre tudok elindulni? A tablet működik, play működik, boost nem megy fel, ezt kellene megoldanom, akár ROM cserével akár más úton, ha az célszerűbb.

(#46262) crok válasza DeFranco (#46261) üzenetére


crok
Topikgazda

Hát így hogy azt se tudjuk milyen ROM.. én azt mondom tedd fel azt ami ismert.
Az a link amit most adtál az azért nem jó mert a hosting már nem él.
Amivel még lehetne trükközni az az hogy Magisk és SafetyNet fix és MagiskHidePropsConfig-al behazudni valami olyan készüléket ami spec-ben nincs messze ettől a készüléktől de támogatott lehet a Lego alkalmazásnak (egy régi Pixel telefon pl.).
Egy logcat jól jönne egy ilyen APK install próbálkozás utánról hogy mégis mit ír maga a rendszer a logban hogy miért nem tudja felkínlódni. Honnan van az APK egyébként?

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#46263) DeFranco válasza crok (#46262) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Eléggé vakon közlekedek ezekben a témákban, nincs helyismeretem, lehet hogy ott van az orrom előtt ami kell, csak nem veszem észre.

"Hát így hogy azt se tudjuk milyen ROM.. "

Jelenleg az a ROM van a tableten, ami a lenti linken az első hozzászólásban található, a másikat egy wipe-al letöröltem, ezt tettem fel helyette, innen tudunk most indulni.

A FB poszt a fenti linkre mutat, tehát elvileg közel vagyunk ahhoz, amit 2017-ben mutatni akart a kezével a posztoló, csak éppen a hozzászólás már az aktuális, 2023-as romot tartalmazza.

Azt feltételeztem, hogy ha neki akkor működött, és valahogy meg lehetne találni az eredetileg hivatkozott ROM-ot (ami feltételezem a most aktuálisan linkelt és feltett ROM elődje) akkor azzal érdemes lenne egy próbát tenni, hátha működne a dolog. Esetleg az FB poszt kommentjében levő screenshotból ki lehetne indulni, hogy pontosan milyen romot kell keresni, de itt fogyott el az én tudományom.

Persze közben a boost apk is frissült (innen tettem fel egyébként ), de ezt nem szívesen downgradelném, mert eleve a boost FW frissítéssel nyitott, valószínűleg nem szeretne egy 2017-es app verziót, és a régebbi verziókkal voltak is problémák (kilógott a kijelzőből párbeszédpanel, ilyesmi).

Köszi még egyszer hogy segítesz, már így is sokat tanultam.

(#46264) MasterDeeJay

Bedöglött az egyik fő telefonom (Samsung A51) és így előszedtem pár régi készüléket de egyikkel sem bírok.
Valamilyen oknál fogva a chrome nem szinkronizálja az előzményeket/jelszavakat.
Az egyik egy aránylag régi de igen gyors Huawei asced mate, a másik meg egy szintén Huawei, Y6 2018 de az lassú mint a dög.
Ki és be jelentkeztem a fiókkokkal. Az ascendnél csak pörög a karika szinkronizálásnál, az Y6-nál meg át van húzva hiába kapcsolom be a szinkront.
Gondolom a Mate-n kellene frissíteni romot mert már elég régi 4.2 vagy milyen van rajta de nem találok rá semmit. De elég lenne az ha szinkronizálná a chrome cuccaimat mert csak netezésre akarom használni. Youtube is megy rajta webes felülettel de nyilván a programokat már nem engedi frissíteni.
Vagy valami más böngésző ami támogat google szinkront?
Ötletek?

Vintage Story PH szervere újra fut!

(#46265) crok válasza DeFranco (#46263) üzenetére


crok
Topikgazda

Olyan nagyon ne építs arra hogy valakinek egy 2017 Okt. végi rendszerre egy akkor GApps mellett felment egy 2017 Okt. végi APK.. Azóta a Google is és a rendszerei is (Play Store, Play Services, SafetyNet, Play Integrity....) óriásit változott, ez a poszt 5,5+ éves! Az a ROM ami ott volt az már nincs ott host-olva, azóta volt egy tucat build is.

Szóval esetleg egy logcat amit mondtam meg tudná vallatni a rendszert mégis miért nem akarja feltenni azt az APK-t? Mert ha jól értelek akkor az APK-t telepíteni se tudod? Vagy tudtad de az alkalmazás mondja hogy nem kompatibilis vagy valami nyűgje van?

Az alkalmazásokhoz vagy root kell vagy adb parancs amivel adsz jogot az alkalmazásnak hogy logcat-et nézhessen. Fejlesztői menüt bekapcsolod, ott az USB hibakaresést majd ezeket az alkalmazásokat ajánlom erre ha mindenképp a telefonon akarod nézni a logcat tartalmát:

Logcat Reader - Logcat néző|exportáló - root vagy az alábbi ADB parancs kell hogy hozzáférjen a logcat-hez:
adb shell pm grant com.dp.logcatapp android.permission.READ_LOGS
Matlog - Logcat néző|exportáló - root vagy az alábbi ADB parancs kell hogy hozzáférjen a logcat-hez:
adb shell pm grant com.pluscubed.matlog android.permission.READ_LOGS
Logcat Extreme - Logcat néző|exportáló - root vagy az alábbi ADB parancs kell hogy hozzáférjen a logcat-hez:
adb shell pm grant scd.lcex android.permission.READ_LOGS
3C Logs - Logcat néző|exportáló - root vagy az alábbi ADB parancs kell hogy hozzáférjen a logcat-hez:
adb shell pm grant ccc71.lr android.permission.READ_L

De mégegyszerűbb lenne hogy csak simán adb logcat > log_file.txt aztán jónapot.
Használhatod ezt a leírást is akár (mindegy hogy Xiaomi..) vagy pl. felteszed az ADBKit-et és megcsinálod kézzel. Szóval megpróbálod feltenni az APK-t és utána egyből csinálsz egy logot és lehet benne keresgélni a végén.

Azért volna kérdéses és érdekes mert ugyan a minSDK az Android 5 DE a target SDK meg Android 11 a mostani APK-kban. Az úgy nemigen megy fel nálad.

A másik érdekesség.. APKPure-n találtam két telepítőkészletet is ehhez az alkalmazáshoz:
van egy 1.9.8 ami ~25MB és APK meg
van egy 1.9.8 ami ~426MB és XAPK amiben benne van az APK és az OBB is.
Próbáld meg esetleg "készre" telepíteni így a teljes OBB tartalommal az XAPK-t.

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#46266) crok válasza MasterDeeJay (#46264) üzenetére


crok
Topikgazda

Más böngésző nem fogja támogatni a Google szinkront. De rosszabb hírem is van ami sajnos évekkel ezelőtti hír: a Droid 4.2 már nem fog sync-elni mert rég letiltotta a Google az API hozzáférést a rendszereihez ilyen alacsony SDK-ról. A legalacsonyabb most a 4.4 KitKat. Mégtöbb info a #42636 és a #43433 hsz-eimben 2021 Júliusból és Decemberből.

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#46267) MasterDeeJay válasza crok (#46266) üzenetére

Köszi!

Megnéztem 4.1.2-es van a régebbi készüléken. Ezek szerint keresnem kell rá 4.4-es romot valahonnan. (elvileg van hozzá)
Viszont az Y6-os már modern 8.0 2021.01-es frissítéssel, az sem szinkronizál.

[ Szerkesztve ]

Vintage Story PH szervere újra fut!

(#46268) DeFranco válasza crok (#46265) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Köszönöm!

Csináltam logot, mindjárt elküldöm az elérhetőségét privátban (nem tudom van-e benne érzékeny adat, nem tenném ki ide). Amikor kitallózom az apk-t akkor rákérdez, hogy akarom-e telepíteni, majd elkezdi, és kiírja, hogy az alkalmazás nem kompatibilis a táblagépemmel.

A logot a telepítés elkezdésekor indítottam, de a timestampekből úgy tűnik, hogy a bekapcsolástól végig kiolvasta a logot.

APKPure-t feltettem, addig, amíg nem kapott netet, addig elindult, de nem telepítette fel az XAPK-t "user denied storage permission" hibaüzenettel (természetesen megadtam neki az engedélyt). (Főoldal: opciók/alkalmazások kezelése APK/XAPK)

Amikor adtam neki netet, akkor pedig folyamatosan lefagyott, egészen tablet restartig loopolt. Ha az XAPK telepítő oldalon adom vissza neki a netet, akkor láthatóan kap netet, de ugyanúgy nem telepíti, mint addig (de nem fagy le).

Ha az APK-t akarom telepíteni (offline) akkor az APKPure azt írja ki, hogy "INSTALL_FAILED_NO_MATCHING_ABIS: Failed to extract native libraries, res=113"

[ Szerkesztve ]

(#46269) crok válasza DeFranco (#46268) üzenetére


crok
Topikgazda

Ha nincs ennél kardinálisabban újabb ROM akkor ez szerintem csak régi APK-val fog menni amit nem fogsz tudni majd frissíteni.. Olyan rendszerhívások (pl. a storage permission) vannak az alkalmazásban az Android 11 target miatt amiket nem is ismer(het még) az a ROM amire fel akarod tuszkolni (ilyen pl. ez az "új" storage permission system, a scoped storage Android 10-től). Jó vacakul / átgondolatlanul van megírva az alkalmazás egyébként hogy erre nem gondoltak az Manifest-ben..

Szóval max. erre a rendszerre (ha nem találsz újabbat, ami bőőőőőven Nougat feletti, minél közelebb min. az Android 10-hez) akkor max APKMirror-ról végigmész egyesével vagy néhány verziónként felfelé - mondjuk az 1.6.3-tól kezdve - hogy mi az ami még felmegy, aztán annyi a max. Érdekes, hogy az 1.7.0 és az 1.7.1 közt még a logó / ikon is változott, lehet ott volt "más" változás is..

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#46270) DeFranco válasza crok (#46269) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Köszönöm!

Amúgy a lego-nak ez a vonal (is) nagyon nem fekszik, user szempontból is rengeteg minden átgondolatlan, tré, és egyébként a támogatás is megszűnik jövőre (egy 70+k-s szettről beszélünk, ami a legonak nagyjából a teteje (nem árban), leszámítva a mindstorms-okat). Ezért próbálom még most konzerválni amit lehet, mert aztán vége a mókának. Ja, és a vicc amúgy az, hogy a hivatalos rendszerkövetelmény meg 5.3, ezért gondoltam arra, hogy esetleg whitelistelve vannak a kompatibilis eszközök, vagy esetleg valami BT szabványon stb. bukik meg a dolog, ami amúgy megkerülhető lenne talán.

Tartok tőle, hogy a downgrade nem lesz fáklyás menet a fizikai eszköz új firmware-je miatt, de megnézem, nincs más.

Ha esetleg sehogy nem jön össze, és be kell szerezni valami más eszközt, akkor a log alapján mit látsz, milyen android verzió alá ne menjek hogy ne legyen gond az appal? (nyilván tesztelve veszem meg, de a szűréshez jól jön az infó)

[ Szerkesztve ]

(#46271) crok válasza DeFranco (#46270) üzenetére


crok
Topikgazda

Android 11 alá semmiképp ne menj, most is az a targetSDK.
Jaigen.. ami kimaradt: a készüléked még ARM architektúra ami ugye rééégi.. de szerintem az app meg ARM64, legalábbis az "új" verziók.

[ Szerkesztve ]

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#46272) DeFranco válasza crok (#46271) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Köszi, egy próbát megért, nem meglepő, hogy nem működik egy 10+ éves eszközön, de legalább az esélyt megkapta.

Sokat tanultam, közben rendbetettem pár dolgot a tableten is, ami eddig nem volt kerek, ez így legalább használható lesz néhány egyéb célra.

:R

(#46273) Digitalpimp


Digitalpimp
senior tag

Sziasztok! Azt honnan lehet kikotorni a telón, hogy milyen telepítés lehet függőben? Redmi Note11s. Köszi.

"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa

(#46274) trialboj


trialboj
őstag

Lehet noob kérdés de azért felteszem, az google find my device, nem működik iphone készülékkel? Valamiért nem jelenik meg a telefon az apple find my appban, gondoltam a gugli megmutatja majd a felhasználónak böngészőben hol van de nem akar megjelenni, nekem itthon megjelenik tablet régi telefon stb.

"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //

(#46275) Viktor0610 válasza trialboj (#46274) üzenetére


Viktor0610
MODERÁTOR

Nem biztos, hogy jól értem, ezért kérdezek.
Egy iPhone-on szeretnél megkeresni egy Android eszközt (a Készülékkeresőn)?

Amennyiben igen, akkor szerintem ez csak böngészőben működik. Appot nem találtam hozzá az App Store-ban.

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy A54

(#46276) trialboj válasza Viktor0610 (#46275) üzenetére


trialboj
őstag

Fordítva, Az iphone veszett el, és be van rajta jelentkezve egy google felhasználóval, és mivel androidon ilyenkor működik a find my device, gondoltam van valami módja hogy az iphone-t is megtalálja, vagy legalább adjon egy utolsó gps adatot, de gondolom ez felejtős, hiába kattintgattam végig mindent, nem akar megjelenni a listában semmi :(

"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //

(#46277) Viktor0610 válasza trialboj (#46276) üzenetére


Viktor0610
MODERÁTOR

Ezt találtam:
"How to use Find My iPhone on Android
Go to iCloud.com with any browser.
Sign in with your Apple ID (it must be the same one the iPhone you're trying to find is connected to).
Select “Find iPhone.”
Choose the phone you're looking for from the dropdown at the top of the page."
Tehát ez is csak böngészőben működik.

Samsung Galaxy A54

(#46278) crok válasza DeFranco (#46272) üzenetére


crok
Topikgazda

Átnéztem mégegyszer a logot és ja, csak a "frissen" egy éve kiadott 1.9.8-at próbáltad meg és amiatt mondtam hogy ugye Android 11 az SDK miatt de ARM64 kéne ha veszel valami új vasat hozzá.

DE!

Az 1.9.8-al annyi a "gond" hogy az az első (és egy éve egyetlen..) ami már kizárólag csak arm64.. viszont az egyel azelőtti 1.9.7 még "universal" mert benne van az arm64 és az arm kód is, azt próbáld meg feltenni. Jó, hát ezen a vason csak az fog elfutni.. de jobb mint a semmi (1.9.8 -> 2022. Március 2.; 1.9.7 -> 2021. Június 30. == szóval van köztük egy komplett év és most lesz 2 éves az utolsó, még arm architechtúrát támogató app.. de ha neked ez a kompromisszum belefér.. akkor működhet).

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#46279) DeFranco válasza crok (#46278) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Köszönöm szépen :R Mindenképpen tesztelem, ha a FW nem kavar be (szerintem nem fog, a FW frissítés miatt már korábban is nyígtak a neten...*)

* ugyanis a célapp nem képes rá, egy másik, tök irreleváns appot kell feltenni (powered up, szintén lego művek) ami hajlandó letölteni és feltolni a FW-t a hub-ra, ami aztán már a boosttal kezelhető... nem megy ez a szoftveres téma a legonak :D

(#46280) wanted5


wanted5
őstag

Sziasztok,

nem igazán tudom hova illene a kérdés, ami aktív is, remélem itt elfér.

Felmerült az igény air tag / smart tag-re. Nem is tudtam, hogy az apple-n kívül másnak is van.
Samsung-ot találtam + [ezt]. A kérdésem az lenne, akinek van ezekkel tapasztalata, mennyire jól működnek? A samsung-ot lehet használni más droidos telóval is?
Az az olcsó, noname felejtős vagy az is használható?
Esetleg más gyártóknak is van ilyen?

(#46281) StyIe


StyIe
újonc

Van mar androidon, face id minosegu azonositas?

(#46282) Viktor0610 válasza StyIe (#46281) üzenetére


Viktor0610
MODERÁTOR

Nincs.
Asszem, a Honornak, Huaweinek van 3D-s arcazonosítása a kapszulás, tehát két előlapi kamerával szerelt) telefonjaikon.
De biztonságban tudtommal az is elmarad az Apple-féle verziótól

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy A54

(#46283) kiraly.andra válasza wanted5 (#46280) üzenetére


kiraly.andra
aktív tag

Ilyesmi már nagyon régóta létezik, most csak a szokásos módon az Apple habosítja itt a dolgot. Hogy itthon mit kapni, azt nem tudom, de egyébként a legismertebb talán a Tile, aztán ott van még a Chipolo, Jiobit, Cube, Orbit. A Samsung Galaxy SmartTag csak a Galaxy telefonokkal működik.

:a:

(#46284)



addikt

Sziasztok!

Kicsit spéci problémám van, nem reagál az érintő képernyő egy része a telefonomon.
Attól problémás, hogy a telefont újraindítottam és le is van kódolva. Szóval még mielőtt betöltene (még a pin kód kérés előtt) kéri a jelszót és nem tudom beütni, mert azt a betűt nem érzékeli a touchscreen, amit meg kéne adni.

Ilyenkor milyen opcióim vannak? Valahogy össze tudom dugni a géppel és megadni a jelszót?

''Annyira vagyunk egészségesek, amennyire a gondolataink humánusak.''

(#46285) crok válasza (#46284) üzenetére


crok
Topikgazda

Azt probald ki amit airtam :Dddddd
(USB OTG bill.)

[ Szerkesztve ]

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#46286) válasza crok (#46285) üzenetére



addikt

Kipróbálnám ha lenne itthon kéznél. :)
Fura amúgy, mert hazafele bementem egy mobil szervízbe és ott direkt rákérdeztem, hogy rá lehetne-e dugni valamit és beírni a kódot, azt mondta, hogy nem.

''Annyira vagyunk egészségesek, amennyire a gondolataink humánusak.''

(#46287) vilmose33 válasza (#46286) üzenetére


vilmose33
őstag

Egérrel is lehet otg-n, most próbáltam Fold3-al vezeték nélküli egérrel.

A jövő most van

(#46288) crok válasza (#46286) üzenetére


crok
Topikgazda

Szerintem oda ne menj vissza.. van itthon mido (TG-je vagyok a topikjának) és vajsima hogy megy.. pedig az nem mai darab.. megy kvázi bármivel ami tud USB OTG-t, tucatszor kellett már használnom és általában javítás előtt.. ahogy most te is állsz.

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#46289) HoTaZo válasza (#46286) üzenetére


HoTaZo
őstag

[link] + bármilyen usb egér.

Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.

(#46290)



addikt

Köszi szépen mindenkinek, már rendeltem is egy ilyet.
Remélem tényleg megy egérrel is, mert csak most esett le, hogy billentyűm sincs külön. :)

''Annyira vagyunk egészségesek, amennyire a gondolataink humánusak.''

(#46291) crok válasza (#46290) üzenetére


crok
Topikgazda

Megy.

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#46292) HoTaZo válasza (#46290) üzenetére


HoTaZo
őstag

Megy. Nekem, az egész kijelzőn halt meg az érzékelés, egérrel matatva tudtam lementeni az adatokat.

Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.

(#46293) trialboj válasza wanted5 (#46280) üzenetére


trialboj
őstag

Csak az airtag működik, a többit a lofsz sem használja tehát nincs sok esélyed megtalálni. Ezek nem gps nyomkövetők, akkor tud rajtad segíteni ha sok iphone van a közelében, de míg az 🍏 nál nem kell semmit külön feltelepítened, addig a többinél kell egy külön app neked is, de főleg azoknak akiktől elvarod hogy jelezzen a tag ha közel kerül.
Szóval csak airtag használható szerintem, amihez kell egy almás telo.

"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //

(#46294) Geller72


Geller72
veterán

Üdv.
Segítsetek nekem kibogozni egy problémát, mert nem igazán találok rá logikus magyarázatot.

Egy ismerősöm vett egy használt telefont. Gyári állapotra való visszaállítás megtörtént. Amikor bekapcsolják a telót és be akarnak lépni a google accountjukkal, nem fogadja el a belépést tölük. Ketten próbálták, egyikükét sem fogadta el. Az enyémet elfogadja. Ilyenkor mi a helyzet? :D
:R

(#46295) mobilizmo válasza Geller72 (#46294) üzenetére


mobilizmo
addikt

Beszéljen azzal akitől vették, elfelejtett kilépni az accountjából.

Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.

(#46296) Geller72 válasza mobilizmo (#46295) üzenetére


Geller72
veterán

..és akkor engem miért enged be?... :U

(#46297) mobilizmo válasza Geller72 (#46296) üzenetére


mobilizmo
addikt

Tőled vették a telefont?

Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.

(#46298) Geller72 válasza mobilizmo (#46297) üzenetére


Geller72
veterán

Természetesen nem. Épp ez a furcsa, nem látom a logikát..én be tudok lépni, őket meg nem engedi belépni. Eddig hárman próbáltunk belépni. A haverom, a felesége és én. Van valami limit esetleg, hogy mennyi eszközön használhatod a google accodat? Másra nem tudok gondolni. Én jelen pillanatban nem használok androidos telefont/tabletet. Néhány hete ajándékoztam el a droidos telómat, ahonnan szakszerűen kiléptem és visszaállítottam a telót gyári állapotra. Csak chrome böngészőben használom az accomat jelenleg, más eszközhöz nincs hozzárendelve. Hogy ők hány eszközre vannak bejelentkezve, azt nem tudom, de nem igazán hiszem, hogy lenne bármilyen számbeli limit erre nézve.

(#46299) Tamy válasza Geller72 (#46298) üzenetére


Tamy
senior tag

Én inkább valami Google biztonsági beállításra gondolnék, más eszközökön be tudnak jelentkezni? Körül kellene nézniük a Google beállításaiban. Nem kapnak ilyenkor e-mailt, hogy valaki megpróbál belépni egy új eszközről a nevükben, és valóban ők voltak-e?

Egész életemben azon gondolkodtam, hogy kéne valamit dolgoznom. Ezért aztán a végén nem is maradt rá időm.

(#46300) Geller72 válasza Tamy (#46299) üzenetére


Geller72
veterán

"Nem kapnak ilyenkor e-mailt, hogy valaki megpróbál belépni egy új eszközről a nevükben, és valóban ők voltak-e?"
-Valszeg kapnak, ahogy én is, de ha nem reagálsz rá, akkor beenged. Utólag tudod csak tiltani, realtime ha nem tiltod, nem blokkol. Egyzserűen nem értem, ilyennel még nem találkoztam. Megérteném, ha senkit nem engedne be, de nem így van. :U

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  Android szakmai topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.