Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  Android szakmai topik (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:10:55

LOGOUT.hu

Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:
"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#47101) perempe válasza tordaitibi (#47089) üzenetére


perempe
addikt

Köszönöm, megnyugodtam. :R

Nem lenne rossz ez a C11, de voltam pár olyan eseményen, amin nem leszek minden nap, a képek lehetnének jobbak. Egy jobb felbontás nem tudom hol jönne ki, ez csak 720p, néha OruxMaps-t használok, böngészek, könyveket olvasok. Néha lassú egy kicsit, ez a térkép alkalmazásnál jön elő inkább.

[ Szerkesztve ]

* Brahms: 4. szimfónia *

(#47102) jolti05


jolti05
őstag

Sziasztok!

Samsung Smart Tag esetében van arra mód, hogy bármilyen féle-fajta módon más telefonon (esetemben Xiaomi) kövessem a tag-et? Vagy esetleg valamilyen online felületen, amihez nem szükséges, hogy legyen Samsung telefonom?

Ahogy körbenéztem, nem igazán van a Smart Tag-nek, vagy az AirTagnek valós alternatívája, de emiatt nem váltanék telefont, és nem is vásárolnék külön egyet.

A lassúság és a sok alvás része a túlélési stratégiámnak...

(#47103) kiraly.andra


kiraly.andra
aktív tag

Sziasztok! Amikor nem sikerül frissíteni egyes alkalmazásokat, akkor a Play Store, Play Services, Download, Download Manager alkalmazások teljes adattörlése, majd a Play Store alkalmazás összes frissítéseinek eltávolítása és az eszköz gyári visszaállítása között van még valamilyen lehetőség?

A Play Store egyébként nem tudta frissíteni magát, APK-ból kellett felrakni az aktuális verziót, de ezután sem sikerült a 4 problémás alkalmazást (Facebook, Google Maps, Google Sheets, Skit) frissíteni. Egyéb alkalmazásoknál ez megtörtént, de volt, ahol csak sokadik probálkozásra. Próbaképp eltávolítottam a Skit-et, de újratelepíteni sem tudom. A sikertelen frissítések nem egyformák: van ahol elindul a letöltés, de egy pontnál nem megy tovább (ez sem egyforma, a Skit 1%-ál, a Facebook 99%-nál akad el), van, ahol meg sem kezdődik (pending) a letöltés.

Mit lehet még megpróbálni a gyári visszaállítás előtt? Az eszköz egy Lenovo Tab 4 8 Plus, 8.1.0 Androiddal, és egyébként hibátlanul működik, RAM és tárhely van elég szabadon. Ja, persze az is kérdés, hogy érdemes-e egyáltalán FR-t csinálni, fog-e az segíteni a helyzeten.

:a:

(#47104) AlyrArkhon válasza kiraly.andra (#47103) üzenetére


AlyrArkhon
senior tag

frissitesproblemas, foleg zabalos alkalmazasoknal neha bejon: elsore ne az adatokat, vagy az appot, hanem a frissiteseket torold. Es play aruhazanal ne egyszerre mindent, hanem csak egyetlen alkalmazast frissits, es csak ha teljesen lement a frissites, csak akkor a kovetkezot.

Redmi Note8,11/Band4,8/watch3a/Xiaomi S10

(#47105) bango


bango
tag

sziasztok van egy törött kijelzőjű androidos telefon (még a 20%-a látszik) költöznénk másikba de sem a SIM-en sem a google fiókban nincsenek névjegyek , gondolom a belső memóriában lettek tárolva
Ki lehetne -e menteni? Telefon android mappákban nem találok semmit PC -re csatlakoztatva.

(#47106) üzenabakusz


üzenabakusz
tag

Android alapú zenelejátszó vételét tervezem, amiben integrált FM rádió vevő van. A kérdésem az, hogy az adás RDS információt meg tudom-e jeleníteni? A hardvernek is támogatnia kell ezt vagy az alkalmazásnak is vagy mindkettőnek?

(A kinézett Androidos lejátszóra egyébként szabadon telepíthetők új alkalmazások is, tehát ha létezik olyan FM rádió program, amelyek RDS-re készek, akkor nyugodt vagyok)

(#47107) bango


bango
tag

korábbi sms-ek átvitele lehetséges új telefonra?
ha minden igaz google messages alkalmazással volt használva, SIM-en semmi nincs

(#47108) szs85 válasza bango (#47107) üzenetére


szs85
tag

Legegyszerűbb az Sms Backup and Restore appal, ami a híváslistát is átviszi. Backup-nak a Google Drive-ot használja.

(#47109) vacs válasza bango (#47105) üzenetére


vacs
veterán

Kötsz a telefonra egy egeret és így felszinkronizálod Google fiókba!

(^)(>.<)(^)

(#47110) aviator


aviator
tag

Sziasztok,

Ismerősöm nem tudja feloldani a telefonját. Nem láttam a saját szememmel a helyzetet ezért csak annyit tudok elmondani amit tőle tudok. Samsung Galaxy A15-ről van szó amúgy, de szerintem ez nem készülék specifikus probléma.

Tehát állítása szerint eddig ujjlenyomattal mindig simán fel tudta oldani a telefont, viszont random időközönként kért egy kódot a telefon, amit ő eddig tudott, csak most elfelejtette és nem fér hozzá a telefonhoz.

Van erre valamilyen megoldás?

(#47111) Micsurin


Micsurin
nagyúr

Lolipop-on elvágták a natív YT app támogatását?
Kivág, hogy vagy browser vagy frissítsem de a store nem ad rá frissítést.
(Régi Mediapad M2)

The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.

(#47112) moma


moma
őstag

Sziasztok. Azt meg lehet csinálni androidon, hogy a képeket cloud folderbe mentse egyből? Szóval, hogy pl egy gdrive vagy dropbox folderbe menjen, amit ha van wifi feltölt? Ugyanez a downloads, meg még pár mappára.
Vagy ti hogy csináljátok a file syncelést?

we all deserve a bit of luck.

(#47113) vacs válasza Micsurin (#47111) üzenetére


vacs
veterán

Egy 9 éves rendszert használsz, itt az ideje váltani, esetleg próbálj meg alternatív appokat.

[ Szerkesztve ]

(^)(>.<)(^)

(#47114) bango válasza vacs (#47109) üzenetére


bango
tag

érintőképernyőnek nincs baja, viszont nem látom most már a 90%-át

ha lehetne google fiók felöl backup-ot csinálni mint ahogy nem lehet akkor semmi gond nem lenne, az eszközt megtalálja mert fel van csatlakozva de sok mindenre nem megyek vele

(#47115) AlyrArkhon válasza bango (#47114) üzenetére


AlyrArkhon
senior tag

ha a telefon tudja, akkor amig latsz valamit, addig tedd ki a kepet egy olyan eszkozre, ami tudja fogadni (tv, tvbox), ha az erinto megy. Onnantol latsz mindent.

Redmi Note8,11/Band4,8/watch3a/Xiaomi S10

(#47116) FNZ


FNZ
őstag

Sziasztok!

Van egy Poco telefonom, amit 3 éve vettem EU-s ROM-mal. Lecseréltem anno az ugyanolyan verziójú gyári CN-es verzióra, hogy ne korlátozzon az EU-s pár dologban.
Anno sikeresen telepítettem a Mc'Donald appot, de beregisztrálni már nem tudtam a felhasználói fiókot, ezért másik telefonon regisztráltam be, majd bejelentkeztem a felhasználói névvel és jelszóval a saját telefonomon.
Pár napja volt egy kis probléma az app-al frissítés után így töröltem, és vissza akartam telepíteni az előző verziót, de azóta sehogy sem tudom visszatelepíteni semelyik verziót.
Azt írja, hogy a biztonsági ellenőrzésen nem ment át a készülékem ellenőrizzem, hogy a Google által elfogadott operációs rendszert használom e és nem root-olt e. ROOT-ot nem raktam fel anno!
Az az érdekes az egészben, hogy csak ez a nyamvadt mc'donald alkalmazás problémázik és semmi más nem (OTP, Raiffeisen, stb).
Ha régi verziót töltök le (APK MIRROR), akkor kiírja, hogy ellenőrizzem az újabb verziót és töltsem le. Ha visszaírtam a telefon rendszer dátumát, akkor is újabb verziót akar letöltetni és nem enged tovább :W

Van e arra mód, hogy valahogy mégis fel lehessen rakni az app-ot?
A bootloader még nyitva van, lehet ez a baja?

(#47117) Viktor0610 válasza FNZ (#47116) üzenetére


Viktor0610
MODERÁTOR

Simán lehet, hogy a nyitott bl a baja.

Samsung Galaxy A54

(#47118) crok válasza FNZ (#47116) üzenetére


crok
Topikgazda

A nyitott bootloader es a buko a Play Integrity es ezert buko az McD. Magisk es orok mokolas vagy BL zaras de jo ha tudod, hogy a zaras ketszeresen szivas lesz mert egyreszt factory reset is egyben masreszt gyari CN-re razarod ugy hogy amugy nem kinai a telefon az instant brick.

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#47119) kidnou válasza FNZ (#47116) üzenetére


kidnou
senior tag

Ahogy előttem már írták, a nyitott bl a baja, ez sok fórumon feljött már. Kicsit nevetséges, hogy banki appok simán működnek, de meki nem. Mintha valami nagyon titkos adatok lennének rajta

(#47120) kiraly.andra válasza moma (#47112) üzenetére


kiraly.andra
aktív tag

Szerintem olyan nincs, hogy közvetlenül a felhőbe menteni, de a Foldersync tud folyamatos figyelést, és így azonnali duplikálást.

:a:

(#47121) FNZ válasza Viktor0610 (#47117) üzenetére


FNZ
őstag

köszi, akkor nem zárom vissza a bootloadert és b@....jon meg a meki
(#47117) Viktor0610
(#47118) crok
(#47119) kidnou

(#47122) SchumiBácsi válasza vacs (#47088) üzenetére

Értem, lassan egy hét telt el és nem töltöttem le semmiféle appot, nem érzem szükségüket. Csak az Opera-t amiről már írtam, azzal viszont úgy netezek mint a PC-n - csak eleve ismert oldalakra megyek.

1ébként PC-n egyetlen napi használatban levő oldal van aminél a Malware sztem fals riasztást ad, mert az Eset nem riaszt be...

Ettől függetlenül akkor érdemes megfontolni azt a progit amit ajánlottál. Ez tud olyat, hogy a böngésző felől ha jön valami azt megfogja?

IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.

(#47123) Micsurin válasza vacs (#47113) üzenetére


Micsurin
nagyúr

Nem a 9 év volt a kérdés hanem az, hogy miképp lehet életre kelteni a YT-ot.

Ha ennyire szeretnél vájákálni csak jelzem semmi értelme egy heti kb 2x éjszakás műszakban filmnézésre használt eszközt lecserélni egy hulla gyenge 60-70k-s úJ eszközre mikor jelenleg is teljesen jól tette a dolgát már amire apám használta. Ha nagyon új eszközt kerenénk amúgy sem droidot vennék már tablet fronton. ;)

The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.

(#47124) nepszter1


nepszter1
addikt

Sziasztok!
Németországban élek és Magyar telefonszámom van amit nem kívánok lecserélni , de viszont szükségem lenne Németországi Applikációkra de azt irja a te országodban nem áll rendelkezésre. Már megcsináltam, hogy átállítottam a fizetési beállításoknál a címet Németországra de sajnos nem müködik.

Utána megprobálom a sima play áruháznál beállítani hogy ne Magyarország legyen beállítva de nem lehet kiválasztani más országot.

(#47125) AlyrArkhon válasza nepszter1 (#47124) üzenetére


AlyrArkhon
senior tag

beallitasok-tovabbi beallitasok-regio?

Redmi Note8,11/Band4,8/watch3a/Xiaomi S10

(#47126) nepszter1


nepszter1
addikt

[kép] [kép]
Én így látom ezeket

(#47127) Viktor0610 válasza nepszter1 (#47124) üzenetére


Viktor0610
MODERÁTOR

Elvileg így lehet: [link].
Nálam mondjuk, nem dob fel módosítási lehetőséget. Gondolom, azért, mert Magyarországon vagyok.

Samsung Galaxy A54

(#47128) nepszter1 válasza Viktor0610 (#47127) üzenetére


nepszter1
addikt

Sajnos nem tudok választani csak Magyarország van ott mint fentebb mutattam a képen :((

(#47129) Viktor0610 válasza nepszter1 (#47128) üzenetére


Viktor0610
MODERÁTOR

Akkor ezek közül valamelyik lesz a gond:
Ez a lehetőség nem jelenik meg, ha:
Az elmúlt egy évben megváltoztatta az országát.
Jelenleg nem tartózkodik új országban. Ez az IP-címe alapján történik.
Ön egy Google Play Családi könyvtár tagja.

Samsung Galaxy A54

(#47130) vacs válasza Micsurin (#47123) üzenetére


vacs
veterán

Én voltam az egyetlen aki reagált a kérdésedre!
Alternatív appokat is ajánlottam, erre te válaszul kioktatsz? :W

(^)(>.<)(^)

(#47131) Viktor0610 válasza vacs (#47130) üzenetére


Viktor0610
MODERÁTOR

Plusz 1.
Én is akartam írni, de ilyen kedves válaszért inkább nem. ;]

Samsung Galaxy A54

(#47132) Micsurin válasza vacs (#47130) üzenetére


Micsurin
nagyúr

A kioktatást első körben én kaptam készhez ha már itt tartunk. :)

A linkekre külön akartam reagálni este pusztán, hogy kérdés esetén ne kelljen 3x jöjjek a topikba, de akkor köszönöm így külön is. :)

The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.

(#47133) Micsurin válasza Micsurin (#47132) üzenetére


Micsurin
nagyúr

Mea culpa ha én vettem erősebben megkapargatásnak a 9 éves megjegyzést. :) Kezd kicsit sok lenni az utóbbi időben a hasonló megszólalásba való belefutás Ph!-n belül. Szerintem kivagyok már rá hegyezve. :R

Hiába öreg, 24-es szolgálatban filmet nézni vagy szerelgetős videókat tökéletesen elég ezért bíztam valami főzött APK-ban ami natívként viselkedik még ha csak PWA is esetleg vagy egy webview felület.

[ Szerkesztve ]

The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.

(#47134) nepszter1 válasza Viktor0610 (#47129) üzenetére


nepszter1
addikt

Sajnos egyik se igaz rám :( Na mindegy akkor lehet várni kell egy kicsit.

(#47135) tordaitibi válasza Micsurin (#47133) üzenetére


tordaitibi
veterán
LOGOUT blog

A 4.4 már gyakorlatilag használhatatlan, onnan tudom hogy az asszonynak van egy ilyen játszós tabletje és egyre nehezebb bármit is rápakolni. Az 5... Lollipop is lassan erre jut.
Én is maradi vagyok, egy 7.1. alapú custom romot hajtok és már ez is el van rendesen nehezítve, belefutok korlátozásokba rendszeresen.
Nem tudsz mit csinálni, egyszer mindennek lejár az ideje és a támogatása.
Gondolom Pc vonalon Te sem XP-t használsz floppymeghajtóval. :)

(#47136) Ezustroka


Ezustroka
tag

Sziasztok!
A napokban apósom és anyukám is ugyanazt tapasztalta a telefonján. Egy Huaweiről p smart, és egy Honor 8 az alany. Szóval a napokban mindketten arról számoltak be, hogy kaptak felugró ablakban egy üzenetet, hogy vírusos a google, töröljék le. Én sajnos egyik esetben sem láttam, hogyan nézett ki pontosan az üzemet. Ti tapasztaltatok hasonlót? Tényleg azért jelez mert vírusos, vagy éppen ez a vírus, és azzal telepít valamilyen nemkívánatos szoftvert, ha rákattint a törlésre?

(#47137) vacs válasza Ezustroka (#47136) üzenetére


vacs
veterán

Három napja erről szól a tech média, Google/Bing keresőt használva azonnal tudnád a választ, de parancsolj. ;)

(^)(>.<)(^)

(#47138) Ezustroka válasza vacs (#47137) üzenetére


Ezustroka
tag

Sejtettem, próbaltam is keresni, csak mivel nem láttam személy szerint ezeket az üzeneteket, nem tudtam elég pontosan keresni, ezek a szavak pedig annyira általánosak, hogy nem sikerült kikutatni :( szóval köszönöm :) :R

(#47139) Drughi


Drughi
addikt

Sziasztok!
Felraktam a Lineage OS 20-at a telefon ra (Pixel 4) ,de nem tudok Bank kártyát hozzáadni a wallet-hez. Azt írja nem biztonságos (pl root) .
Ez gondolom a rom miatt lehet. Ez ilyen, minden főzött romnál ez lesz? Megoldható ez valahogy?

[ Szerkesztve ]

(#47140) Viktor0610 válasza Drughi (#47139) üzenetére


Viktor0610
MODERÁTOR

Legközelebb elég lesz egy topikban kérdezni. ;]

Samsung Galaxy A54

(#47141) z123456789


z123456789
addikt

Sziasztok!

Android setup-keresére nem dobott semmit a kereső, csak egy hsz-t ami utal arra, hogy valaki magának megoldotta ennek kikapcsolását, szóval szeretném megkérdezni, hogy Motorola Edge 40 telefon esetén hogyan tudom kikapcsolni ezt az értesítést?

Igazából ha ide belépek, inaktív minden csúszka. :F A telefon első bekapcsolásánál adhattam valami engedélyt talán? Moto G7 Powerről költöznék át. Eléggé le vagyok maradva Android terén. :(

Köszönöm előre is, ha valaki segít. :R

(#47142) vacs válasza z123456789 (#47141) üzenetére


vacs
veterán

Kikapcsolni nem lehet valószínűleg, egyszer csináld végig, elég csak a kihagyás, átugrás gomb és elvileg utána békén hagy.

(^)(>.<)(^)

(#47143) Vasti74


Vasti74
aktív tag

Sziasztok!
Elnézést, ha nem jó helyen kérdezem, de ez tűnt a megfelelő helynek ;-)
Van egy Samsung M31 telefonom, amit elajándékoznék, de előtte kellene egy factory reset neki.
Na de hogyan????
Már egy csomó leírást elolvastam, egy csomó videót megnéztem, sok variációs lehetőség nincs, de egyszerűen nem jön az áhított menü :-(
(Hozzáteszem, már egy csomó Android-os telefonon és táblagépen csináltam ilyet, eddig még mindig sikerült)
Adjatok valami tanácsot, mert beteszem most már a székem kereke alá ;-)
Előre is köszönöm, üdv: Vasti

(#47144) Viktor0610 válasza Vasti74 (#47143) üzenetére


Viktor0610
MODERÁTOR

Először lépj ki a Google és Samsung-fiókból, majd mehet a gyári visszaállítás a menüből.

Samsung Galaxy A54

(#47145) z123456789 válasza vacs (#47142) üzenetére


z123456789
addikt

Valóban..köszi. :R

(#47146) diegho


diegho
nagyúr

Sziasztok,

Adott egy régi Huawei Y7 telefon, amiről le kellene szedni a régi képeket, de sajnos a zárolási kódot elfelejtette. Van bármi mód arra, hogy leszedjük a képeket a pin hiányában?

(#47147) Mcleod


Mcleod
tag

Sziasztok!
Adott egy cégemtől leselejtezett Samsung Galaxy 50-es amit édesanyámnak szánok FB, netezés, alap dolgokra. Gyári visszaállítást kétszer megcsináltam, wifire csatlakozik, de nem talál frissítést, a 2019-es állapotot naprakészként jelzi. Szeretném felrakni rá a lehető legfrissebb ROM-ot valahogy, de nem igazán értek hozzá. Van valahol egy hülyebiztos útmutató az ilyen "főzött" ROM-ok telepítéséhez?
Köszönöm a segítséget!

Csak egy maradhat!!

(#47148) mobilizmo válasza Mcleod (#47147) üzenetére


mobilizmo
addikt

Szia! Nincs.

Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.

(#47149) Mcleod válasza mobilizmo (#47148) üzenetére


Mcleod
tag

Ezt sajnálattal olvasom, de köszönöm szépen a választ!

Csak egy maradhat!!

(#47150) mzso


mzso
veterán

Helló!

Az mennyire reális, hogy ha a telefon publikus IP-címmel kapja a mobilnetet akkor 2-3-szor akkora a készenléti fogyasztás?
A mobilflotta téma félig erről szól.

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  Android szakmai topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.