- Sgr_A: Számítógépeim aktualizálása cseréje
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: RTX 5060 - Az új népkártya?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- eBay-es kütyük kis pénzért
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
-
LOGOUT
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
raulicio
senior tag
Hello!
Az mt6592-es telefonoknál mennyire általános és valós probléma a melegedés?
Köszi!
-
RBJ
addikt
thl t6s dx nél van készleten vagy csak előrendelés féle lenne?
-
Flinter
tag
válasz
Flinter #83290 üzenetére
Hello fiúk, helló lányok, sikerüüüült!!
Persze azért nem volt könnyű, és mindenképpen jól jött az az infó, amit kaptam tőletek.
Először úgy álltam neki, hogy pont itt volt kéznél egy tegnap felbontott autós USB töltő műanyag csomagolása, abból vágtam egy SIM szélességnyi, vagy ~0,2 mm vastag, hosszú csíkot.
Ezt aztán próbáltam bedugni a SIM alá-fölé. (Előtte persze visszapattintottam a keretbe a micro SIM-et.)
Alulra viszonylag könnyen sikerült is bedugni "tövig", mégsem jött ki a SIM.
Ebből következtettem arra, hogy akkor valszeg nem lent az érintkezőknél, hanem fölül akad el.
Fölülre viszont hiába próbálkoztam bedugni a műanyag lemezt, ott sehogy sem sikerült - ott jóval szűkebb a volt rés/szorosabb a fogás.
Gondolkodtam, hogy mi a fenével lehetne itt megtámadni a nyílást? Először széttört zsilettpengére gondoltam, s elkezdtem kotorászni a "mindenes" dobozomban. Itt hipp-hopp kezembe akadt egy ún. Milton kapocs, gondoltam, megnézem, hátha ez jó lesz.
S lőn csoda: Jó lett. Ezt bedugtam - a SIM meg kijött.Ez után a javaslatotok szerint az összeillesztett SIM-et, biztos, ami biztos, cellux-al "megerősítettem"
Ami még érdekes: Egy nem vágott, "hagyományos" mini SIM-el elkezdtem "bejáratni" mindkét SIM slotot: Az 1-es volt a szorosabb - pedig abban nem volt problémám a kiszedéssel. Vagyis a két slot eltér. Lehet, hogy gyártási anomália.
-
Flinter
tag
válasz
Viktor0610 #83285 üzenetére
Hello, kösz a tanácsot, megpróbálkozom vele.
x
A készülék annyira zsír új, hogy eddig 0 fotót készítettem vele de ha majd zavar az optikán lévő (fém!) burkolat, feltétlenül leveszem... -
motrola
aktív tag
válasz
Flinter #83283 üzenetére
Az érintkezők felőli oldalon csúsztass bele 1 vékony műanyagot aminek a mérete megegyezik a foglalat méretével.
Kifelé lehet hosszabb.
Ilyen műanyagba csomagolják a különböző apróbb dolgokat pl. tapéta kés, csavarhúzó készletek, stb.
Ez kellően erős de vékony is.
Utána együtt a kettőt próbáld kihúzni.
Amiben akad az a sim érintkezők ha erőlteted letörhet. -
válasz
Flinter #83283 üzenetére
A SIM-kártya érintkezője fogja a keretet. Szigorúan TILOS!!! kihúzni így a keretet!!!
Én megpróbálnám visszatenni a keretbe a SIM-kártyát, ha tökéletesen benne van, megpróbálnám a kerettel együtt kihúzni a kártyát.
Amennyiben nem megy, valami vékony, műanyagot (pl. termék csomagolásából kivágott SIM-kártya széles csík) betolnék az érintkező és a keret közé, így ki tudod húzni a keretet.
Ja!
A fóliát meg vedd le a kameráról, úgy sokkal szebb képeket készít! -
Zeki
nagyúr
válasz
Flinter #83283 üzenetére
Ez a topikja a telefonnak,. Próbáld meg ott is.
-
Flinter
tag
Szevasztok, SOS segítség kéne:
Xiaomi Hongmi 1S- ben kipróbáltam, hogy a SIM2 slot egyáltalán működik-e Telenor kártyával? (Igen, de csak GSM)
A gond abból lett, hogy ki szeretném húzni a - (gyárilag) "keretes"- SIM-et a slot2-ből.
Sehogyan sem tudom.
Kijött ~3mm-re, aztán valami belül megfogja keretet.Ahogy a képen látszik, fölülről kisebb feszegetések árán kipattintottam a micro SIM-et, de keret továbbra is bent maradt.
Ha tovább feszegetem
- vagy szétszakad a SIM keret (mondjuk még ez lenne a legkisebb probléma - lehet beszerezni utólag is)
- vagy szétbarmolok valami lemezt bent a foglalatban, ami fogja (?)Ha szétcsavarozom oda (kínai) garancia.
A"vicc" az, hogy Slot1-ben nem volt ilyen probléma - ha nem is simán, de becsúszott, meg kicsúszott.
Ráadásul szombat 11 óra van - vidéken (Szekszuárd) itt hétfőig a fű se nő, nemhogy szervíz, GSM bolt
Valakinek valami prím ötlete...?
Kösz
-
gfefe
őstag
Üdv mesterek.
Most érkezett meg saját célra egy Dapeng A9592 nevü kínai csoda
Alapjában véve kiváló... nem is lenne semmi bajom vele ha a az sd kártyát kezelné, de valahogy sehogy se akarja.. meg se nyikkan.... 32 és 16 GB-os kártyával próbáltam amik más telóban tökéletesen mennek....valami sos-t tudnátok adni.
Köszönöm.
-
tolvaj!
őstag
válasz
cappa72 #83275 üzenetére
Egyszerű matek
adott egy firmware csomag ami cirka 500 MB. Adott még egy rakat dolog ami lefoglal magának egy csomó helyet, de még mindig csak 1GB. van 4096 MB helyed ebből 1024 foglalt a maradékot úgy szokták felosztani, hogy a system kap még 500 -at és a maradék a felhasználható. De a Vowney úgy osztotta fel, hogy memória kártya nélkül nem is tudsz használni sok funkciót ami a szabadon felhasználható tárhelyet címzi meg... eregooo ahogy sakespeare mondaná (kelly bundy után szabadon
) a Vowneyban 3GB áll rendelkezésre telepíteni
-
akos727
senior tag
válasz
cappa72 #83271 üzenetére
Köszi a választ mindenkinek! Nővérem szeretne másik telefont, mert a jelenlegi telefonjára (ZTE Kis Plus) alig tud programot telepíteni. Viber, bkv app, max még 1-2 fontos, de egy FB alkalmazás már nem fér rá, hiába van benne kártya. Nem szeretne mindent feltelepíteni csak ilyesmi főbb dolgokat. Tehát ha egy telefon 4GB rommal rendelkezik, az már elég lesz neki, köszi
-
válasz
akos727 #83268 üzenetére
Nagyon gyártó és telefonfüggő.
500MB-tól 2,5GB-ig szinte minden megtalálható.
Pl.
Lenovo A820: 600MB
WayteQ Talk5H: 1GB
Jiayu G4: 2,5GB
Jiayu G2F: 2,5GB
ZTE V970: 500MB
Jiayu F1: 1,2GB
THL W100s: 950MB
Haier w718: 1,2GB
...
..
stb..Ugyanakkor ezek azért megváltoztathatóak, jellemzően megnövelhetők 2,5GB-ra (extrém esetben akár 3GB is lehet)
-
akos727
senior tag
Udv! 4gb rombol mennyi szokott maradni a telokban appok telepitesere?
-
topi66
aktív tag
Sziasztok! Hezitálok a Jiayu g3c és a Redmi S1 között.Véleményeket kérhetnék?
-
hl225
tag
Gondolom a 15 % sem lesz általános érvényű minden eladóra?
Ha valaki lát esetleg jó s660 vagy zte v5 ajánlatot írja be légyszi -
overland
aktív tag
Sziasztok,
a Zopo zp1000-ről van valakinek + és - véleménye? -
válasz
szili.tamas1 #83256 üzenetére
Nem CWM az, hanem sima android system recovery 3e. Lassan csak rájövök mi micsoda.
Egyébként ha valakit érdekel, 19500 Ft volt a telefon, német raktárból, EU-n belülről áfa és vám mentesen a comebuy-ról, 8 napos szállítással. Ajándékba adtak mellé szilikontokot, képernyővédő fóliát (ezeket nem írták a weboldalon), valamint 8GB sd kártyát (ezt már írták). Mondjuk "16GB"-os érkezett, amit h2testw-vel tesztelve csak 8GB-os volt. Szóval 7.5GB-os partíciót kapott, utána már rendben működött. -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
silver10 #83257 üzenetére
Uj play aruhaz van nekem is a telomon, no problemo es szvsz jobb lett igy ahogy kinez bar par aprosag meg hianyzik belole...
A kolllega hibaja pusztan annyi, hogy 15% alatti a szabad hely es abban a romban ugy van beallitva hogy ilyenkor hibat dobjon. Legalabbis ilyesmi szokott lenni mindig amikor a fenti kerdes felmerul.
-
WOT-H-A-C
veterán
válasz
szili.tamas1 #83259 üzenetére
Az igaz....
-
WOT-H-A-C
veterán
válasz
szili.tamas1 #83256 üzenetére
Nem feltetlenul.....ott még másolgatni kell az sdre install zip....szvsz a géniusszal egyszerűbb....
-
-
Roland78
tag
Szia,
a kijelző állati (nyilván ha gyárilag hagyom, akkor halványabb) - de kézzel felhúzva a fényerőt, nagyon szép, éles képet ad még napsütésben is.
Ennek hátránya viszont az üzemidőben lett... egész nap babráltam, állítgattam, játszottam vele, mostanra szépen le is merült, most töltőn csücsül (igaz még 10%-on van és 1 óra 52 percet ír). (egész nap wifi, és 3G bekapcsolva,fb,messenger,gmail és exchange futott rajta, vagyis nekem teljesen korrektül kitartott - c5700-t kb. naponta 2-szer töltöttem - bent melóban folyamatosan töltőn volt, este pedig ment fel, reggel le)Fogtam,használtam már 150e-s Z2-t, meg samu s5-t is, de nekem EZ viszi a pálmát (ár/érték arányban - és mert ugye Dual SIM-es).
Nekem megvan az érzés!Szerk: (fotósként nekem bejön a képminőség - egy telefonhoz képest)
-
Laza...
addikt
Próbáld meg a Rootgeniust
-
Sziasztok!
Cubot GT95-öt próbálnék root-olni sikertelenül. Framaroot, z4root, towelroot nem megy. MTK Droid Tools ezt írja:
--->>> Connect to device <<<---
[+] This may take a few minutes.
[-] Failure.
ATTENTION! Requests for confirmation on the device screen are possible!
--- ERROR : SU inaccessible
--- Through CWM it is possible to get root on this phone! Look URLs :
http://forum.china-iphone.ru/viewtopic.php?p=502084#p502084
http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=38337401&postcount=5Találtam olyan root-olási lehetőséget, ami pwn-el adb-n keresztül próbál exploitot, az sem megy, szintén Failed az exploit.
A factory mode kínai a telefonon, semmit sem értek belőle, ezt is jó lenne cwm-re cserélni, de nem szükséges.
Van valakinek ötlete merre induljak tovább?
-
andatti
senior tag
Köszönöm szépen a válaszokat, az Umi jól néz ki, főleg, hogy gorillás...
amúgy nem "élethalál" kérdése a dolog, és lehet mondjuk 5 colos is, (de akkor azt tuti el fogom majd adni, már, ha bírom...) de így, hogy még sose volt kínai telóm, sokat hezitálok, hogy milyet válasszak majd... Külső és design nekem nem szempont, csak ne féltégla legyen és ne legyen gagyi műanyag érzésem, ha ránézek/fogom... De jó lenne minél nagyobb aksival és az 1 Gb memória alap, meg max. a FHD-nál egyel lehet rosszabb a kijelzője, és minimum 1 sim nagy legyen...meg fogom nézni a többi (minden) ajánlott márkát, típust is!!
köszi a válaszokat! -
WOT-H-A-C
veterán
" FHD közeli 5,5-6 colos, 2 Gb memóriás /16, v. 32 Gb-al/ 8 magos, lehetőleg nagy aksis készülék lenne, de ilyen árban az esélytelen és sznob sem vagyok, de két magost már nem vennék." ~ 150$
jól levannak szűkítve a lehetőségek......
de legalább alkuképes!! ;DD
-
Zeki
nagyúr
-
andatti
senior tag
Erről mi a véleményetek: Cubot S222
Úgy néz ki meg van (lenne) a rávaló, /bár még 4 féle pénzköltés is esélyes/ De érdekelne, hogy árban, tudásban, megbízhatóságban, tudtok-e jobbat? Igaz, hogy minél nagyobb kijelzőst keresek a sok olvasás miatt, de ha mégis eladnám pár hónap után, (bár 4-5 évre tervezek, ha az érintőképernyő bírná) akkor meg a "féltéglát" nehezebb eladni...
Vodás kártyát tennék bele, - már, ha ez lényeges szempont - és, mivel ez lesz az első, noname-t nem vennék, akkor inkább még gyűjtögetek...
Mondjuk az álom kategória FHD közeli 5,5-6 colos, 2 Gb memóriás /16, v. 32 Gb-al/ 8 magos, lehetőleg nagy aksis készülék lenne, de ilyen árban az esélytelen és sznob sem vagyok, de két magost már nem vennék... -
WOT-H-A-C
veterán
válasz
w.miki #83233 üzenetére
Elég kicsi....először felkéne venni az eladóval a kapcsolatot!!! Leírni mi a hiba ha lehet akkor gariztassa!! Ha mindenféle képpen romot akar cserélni akkor meg kell kérni az eladót osszon meg 1 et de többnyire max azt ossza meg amivel jött a teló!!!
Ha ez nem megy akkor marad a nyomozàs!!!!De első körben gari!!! Ha nem jön be akkor mentés és utàna minden más....
-
WOT-H-A-C
veterán
-
WOT-H-A-C
veterán
válasz
wwenigma #83219 üzenetére
Nem kókányolásról beszélek hanem arról hogy a lenovok a futo szallagról nwm jönnek multilanggal.....kinai/angol max még tradicionális kínai.....utána amit más piacra szánnak azokat látják el multi lang rommal vagy már az adott webshop vagy exportőr rakja rá a sajatját romját vagy amit talál....én spec nem láttam még lenovot 100% magyar nyelvel max 60/70 % ban kb....
A kolega kérdezte hogy mennyire jellemző GYARI ROMOKNAL ezért írtam mivel valószínü valamelyik portolt multilangal kapta....
-
laslie92
senior tag
Sziasztok a Kínai Telefonok Fóruma újraindult. A régi felhasználók a a napokban újra beléphetnek de újra be is regisztrálhatnak! Üdv: Laslie
-
-
silver10
aktív tag
Beleszaladt már valaki ebbe a problémába? A következőről van szó. Frissítette magát a Play áruház és azóta nem telepít semmit, se telórol, se PC-ről. Azt írja ki, hogy nincs elég hely a lemezen. Pedig mind a belsőn, mind a külső SD-n van bőven. Visszatettem egy korábbi mentésem TWRP-ből, ott simán működik (Build száma még 4.5.1) Ez az új meg 4.9. Már megint mit rontottak el? Csinálhatnának kistesót az ilyen frissítések( fejlesztések
) helyett... Az a baj, hogy hiába kapcsoltam ki az automata frissítést a PLAY-en, magát a PLAY áruházat az első alkalommal frissíti. Hogy lehetne ezt megakadályozni?
A telefon egyébként az alul írt Zopo ZP990, 4.2.2 stock androiddal -
w.miki
veterán
Egy ismerősöm rendelt magának egy S5 klónt, SAMSUNG feliratokkal, dobozzal, típusa: SM-G900T
Nagyon tetszik neki, mindent tud, csak... telefonálni nem lehet vele...
SIM2/MicroSD foglalatba rakott kártya esetén szinte soha, de SIM1 se nagy barátja a hazai hálózatoknak
Szerintetek... mi segíthet ezen?
Valami SW frissítés meggyógyíthatja? Lehet találni erre való SW-t?
HW Info:
JDT SM G900T; ID:JDQ39; Android:4.2.2 Device: hct92_wet_jb9, Display:5"?, 854X480?, HW:MT6592
BB:MOLY.WR8.W1315.MD.WG.MP.V21; Bulid:ALPS.JB9.MP.V1.4
GSM: 850/900/1800/1900, WCDMA:850/2100 -
Magnat
veterán
Ööö... Köszi a válaszokat, béke némileg ellentmondanak, egyikőtök szerint a multilang rom esetén lehet ilyen ha jól értem, a másik vélemény szerint meg pont akkor lesz vegyesfelvágott. Az mennyire elterjedt a kintről rendelt telefonoknál, h legalább kínai ne legyen benne?
-
Magnat
veterán
Hi,
Írtam nemrég ismerősöm Lenovo S850-éről... van benne magyar nyelv, de ettől még elég sok helyen van benne angol és kínai szöveg is, főleg utóbbi eléggé idegesítő. Ez mennyire általános jelenség a gyári romoknál kínai telefonokon?
-
Cyborg
őstag
válasz
Roland78 #83210 üzenetére
4.2-őn vannak gondok a Huawei-jel pár telónál, hogy akárhova állítod, kikapcsolod az energia gazdálkodást, egyszerűn csak kénye kedve szerint (vagy kijelző bekapcsolásra) hajlandó megkapni az e-maileket, chat üziket, satöbbi. A wifi is sleepbe megy, akárhova állítod.
-
playmore
tag
válasz
csendes #83203 üzenetére
Köszönöm a segítséget. Ha nem találok más megoldást majd megpróbálom, de a telefon igazából nem reagál semmire. Se factory reset nem jön be, ha pchez csatlakoztatom felismeri h be lett valami dugva de semmit nem jelez ki sehol. Nem vagyok telefonguru, de gy nem látom esélyét hogy bármit is rátegyek. Még egyszer kösz.
-
Roland78
tag
válasz
unskillful #83202 üzenetére
Szia,
minideal-ről rendeltem, ÁFA-val, dhl-el együtt 120e-ben állt meg -
Nagya21
addikt
válasz
ekrisztian #83204 üzenetére
HAli!!
Nekem van 3m ragasztószalagom kétoldalas, ha szfvár környéki vagy akkor tudok adni.
Üdv Nagya
UI:kb 3cm széles, abból kell vágni -
Laza...
addikt
válasz
ekrisztian #83204 üzenetére
RVR400-at keresd, Ő mostanában vett, biztos tud több infót
-
ekrisztian
őstag
Sziasztok!
Srácok, lehet valahol kapni a földön, olyan 3M LCD ragasztó szalagot, ami ragad is? Szenvedek a telefonommal, elég gagyi a ragasztó amit kaptam hozzá
-
playmore
tag
Helló! Bocsánat ha nem ide való, de kaptam egy dual slimes kínai telefont http://evercoss.com/a75/ ajándékba külföldről és kb 3 hónap után megadta magát (lefagyott és bekapcsolásra csak kiadja a logót és nem megy tovább). Semmi "mókolás" nem volt rajta. Azt szeretném kérdezni, hogy tud-e valaki valamilyen szervizt ahol ilyesmivel foglalkoznak vagy kuka az egész? A válaszokat előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone SE 2022 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3367
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2022 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3367, 91% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3364
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3363
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3360
- Önerő nélkül is. Részletfizetés. Bankmentes. Dell Latitude Intel Core Ultra7 165U 16GB DDR5 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 4500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 1660Ti 6GB ZALMAN S3 FSP 500W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3127
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3277, 100% Akkumulátor
- HP EliteBook 840 G7 i5-10210U 16GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest