- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hun_gery
aktív tag
nekem nem volt ilyen tapasztalatom.
sem teszteléskor, sem éles használatban.
belakott rendszeren kb 100 program volt telepítve, és nem akadt, fürgén tette a dolgát.
x1-re van több 4.1 hivatalos is, főzögetett isTerentius:
üzemidő: nálam két nap volt ,de nem nagyon nyúztam. nyúzod=este töltöd(mit nem?)
pluz pénz? 185-200usd közt van mindkettő
lenovo p770 (vastag, nehéz, 3300-as akku
)
-
hun_gery
aktív tag
válasz
Terentius #15795 üzenetére
sebességével, kijelzőjével, fényképezőjével én meg voltam elégedve, az enyém új antennás volt, tehát a gps sem lett volna probléma.
_Nekem_ túl könnyű, túl vékonyka volt, ezért kellett mennie.
(ha mondjuk 12-13mm vastag, és cca. 150-160g, tuti, hogy nem adom el)De hogy ne csak az én véleményem olvasd, írd ba a gyorskeresőbe, hogy umi x1, írtunk itt róla többen is (én fotót is raktam fel, amit a telefonnal készítettem)
-
Terentius
őstag
UMI X1 vagy G3-at ajánljátok jobban?
Most látom Pandawillen:
This UMI X1 smart phone has poor GPS navigation. The signal is weak and it needs more than ten minutes before finding any satellite signal. We may as well say that UMI X1 almostly has no GPS function. Please note this before purchasing.Ez pozitívum,hogy bevallják
-
gps76
őstag
válasz
Szego9216 #15751 üzenetére
Nálam a ZP100-on volt ilyen eset,csak OK-ézni lehetett végtelenségig.
Recoveryből wipe data/cache,wipe dalvik,utána a rom újra telepítése úgy hogy újra letöltöttem és rámásoltam a kártyára,a kártyán az összes könyvtárat töröltem amit nem én csináltam(android,.dataviz,stb.),utána megint a wipe-ok és jó lett. -
MAC72
tag
válasz
cappa72 #15780 üzenetére
Most tettem fel sikeresen a CWM-et.
Viszont a menüpontok között nem találok full backup lehetőséget.Ami a mentéssel kapcsolatos menüpont, az így néz ki:
-backup
-free unused backup data
-choose backup format
-backup to internal sdcardEzekből a backup a teljes mentést jelenti?
A backup formátumot is be kell állítani? -
-
hevizms
addikt
válasz
b0bcat #15772 üzenetére
Igen persze hogy ez a törvény,tényleg félreérthetően irtamNem a DHL találta ezt ki,csak éppen az a lényeg hogy a kinai hiába ir kisebb értéket,ha a szállitási dijat is hozzáadják akkor már mindjárt áfaköteles lesz.
Az úgynevezett free shipping-nél nincs ez.Erre akartam utalni. -
fPApi
őstag
válasz
mikrofon #15757 üzenetére
Én több etotalk romos telefonnál csináltam factory resetet, minden gond nélkül (magyar nyelvet a morelocale2 visszaállította). Persze ez nem biztosíték semmire, csak a tényszerűség kedvéért írom.
A nekik való írást pedig én is megerősítem, általában nekem is gyorsan és segítőkészen válaszoltak. -
mikrofon
veterán
válasz
mikrofon #15775 üzenetére
Azt hiszem a cégnek nincs adószáma, tehát nem is legális?!
és a magyar közlönyben sem találtam meg, hogy lenne cégbejegyzés... Persze az is lehet, hogy más néven szerepelnek....Ne haragudjatok, hogy itt offolok, de elolvastam a vásárlói véleményeket is. Eszerint az első 2011.11.02-án volt, tehát rendelhetnek rendesen, ha még mindig működik, vagy jó a haszon kulcs....
Kedvencem ez a két értékelés:
- Minden a megbeszéltek szerint zajlott, a magyaítás kicsit elhúzódott, de ez még belefér.
- A teló jól működik, a szállítás valamiért hosszabb volot a kelleténél, de korrekt módon választ kaptam a miértre. -
mikrofon
veterán
válasz
sasa311 #15774 üzenetére
Legjobban ez tetszik: Ingyenes posta, meg hogy az összes dualSIMes teló új!
Szerk:
Jah és a garancia feltételei is tetszenek: nem gyári állapotú szoftverre már nem vonatkozik, akkor jobb ha a Play áruházat is letiltják és a vásárló elfelejti a hardver optimalizálást.....
Ha Kínából rendelsz legalább a szoftverrel nem szarakodnak, sőt még küldenek új linket a ROMhoz..... -
sasa311
veterán
-
LámaZ
addikt
válasz
kiskatz #15752 üzenetére
Az oldal nagyon jó, de nekem - mint állítólag megkeseredett embernek - erről is az jut eszembe, hogy nem válik dicséretére ez sem annak a programozónak, aki ilyent feltesz a netre. A szűrés gyakorlatilag egy nagy nulla. Pedig nem hiszem, hogy olyan nehéz lenne megoldani, hogy a potenciális vevő szűrje pl. csak azokat a telókat, amelyekben mtk6577 van, emellett a ram min. 1 GB, és a szín fehér.
Ezek az emberek még nem ébredtek fel, hogy mit is kínál a MySQL, mert ebben van a legtöbb DB. -
peter76bp
aktív tag
Nekem is úgy indult veszek valami olcsóbbat, egyszerűbbet max 30-ért. Bementem Mediaba, olyan borzasztó képe volt a kirakottaknak, hogy elment a kedvem (kinézetükről nem is beszélvea), de nagyon (persze nem a 70-150 ezres kategóriának, de ami 50 körüli volt az sem tetszett). Alapból nem játékra kellett páromnak inkább netezni levelezni esetleg filmezni, de hát egy weboldal görgetése is szörnyű látvány volt azokon, úgyhogy úgy döntöttem külföldi rendelés lesz. Valami olcsóbb. Aurora II-t néztem ki, de kifogyott, aztán addig-addig, hogy a fene egye meg akkor veszek egy picivel drágábbat de az aztán jó legyen. Így lett Fire a vége, aminek nagyon örült szerencsére
-
Dominó85
addikt
válasz
peter76bp #15767 üzenetére
Benne van a pakliban. Ezért jobb ha az ilyet az ember saját maga rendezi/rendeli. Hisz nem kevés pénzről kell dönteni ilyenkor. A harmadik fél jelenléte hatványozottan növeli a rizikót.
LámaZ
Az olyanokkal nem kell foglalkozni. Hidd el őt fogja a legjobban bosszantani, hogy mindenki xarik majd a fejére és készülék nélkül marad jó sokáig. -
LámaZ
addikt
válasz
Dominó85 #15765 üzenetére
"rá teszik a kedves bepalizottnak"
Ó, nem kell senkit sajnálni!
A tabos topikban vki 4 magos 10"-os tabot szeretne mx. 35k-ért. Ezt neki!Az én 7"-os tabomért a 40k-t itt vki sokallta, miután nekem áfával 48k-ba fájt, és min. egy hétig kínlódtam a rútolással, appok telepítgetésével.
Vannak emberek, akiknek ha ingyen adnál valamit, akkor is reklamálnának.
-
peter76bp
aktív tag
válasz
Dominó85 #15765 üzenetére
Na ja. Mondjuk azokat sajnálom akik bedőlnek. Mert ugye még ok is lehetne, hogy 55 ha itt van helyben és átveheti nincs rizikó nincs várakozás nincs idegeskedés.
De így hogy kb annyit tesznek, hogy leadják a rendelést és ugyanúgy végig kell várni a teljes procedúrát ... na mindegy, végül is biztos van olyan oldal is ahol meg se rendelik csak beszedik a pénzt
-
lajosmol
csendes tag
válasz
cappa72 #15750 üzenetére
Kedves barátom,
találtam valamit, lehet hogy neked segít illetve másnak is segíthet!
JiaYU G3 illetve majdnem azonos a G2 Mediatek MTK6577 kernelek
https://github.com/search?l=&p=1&q=mtk6577&ref=searchbar&type=Repositories
https://github.com/icevoux/kernel_mediatek/blob/master/platform/mt6577/kernel/drivers/usb20/usb20.c
Remélem ezzel valamit lehet kezdeni
Üdv
-
Dominó85
addikt
válasz
peter76bp #15764 üzenetére
A recepthez nem kell sok: 1db ügyes webszerkesztő + 1db ízesen fogalmazó poéta + 1db ember, akinek van tőkéje ha sok a rendelés = akár 1db jogi személy.
Minden esetre ügyes próbálkozás, hogy 46-48k-ért behozatható telóra 7-10k hasznot pakolnak (bevállalják az ÁFA rizikóját, na de ennyiért, telónként
) És még a magyar nyelvet is közel 4k-ért olyan kedvesek, hogy rá teszik a kedves bepalizottnak.
-
peter76bp
aktív tag
válasz
FalconKnight #15761 üzenetére
Aha rendelhető. Rendelek én neked kerek 55-ért és az itteni 3.800.- + pénz helyett (nem pofátlanok kicsit se) ingyen kapsz rá magyar nyelvet is
-
GIJoe
addikt
válasz
FalconKnight #15761 üzenetére
"A vásárlás nálunk ugyanúgy működik mint mindenhol máshol! Egyetlen különbség, hogy a termékeket külföldről szállítjuk, ezért 7-14 nap alatt érkeznek meg."
-
FalconKnight
aktív tag
Találtam M.o-n G3-at, egész jó áron! [link]
-
hevizms
addikt
válasz
mikrofon #15740 üzenetére
Szépen összeszedted a DHL vámolás leirását.Köszönjük.
1 dolog még úgy érzem hozzátartozik az egész DHL+áfa kérdéshez.
Mégpedig hogy a DHL beleszámolja a postaköltséget is a vámolás alá eső csomagoknál és ez a gáz.Hiába irja rá a kis kinai barátunk hogy pld 25$ toyphone,ha a szállitás meg pld 40$ az már akkor mindjárt áfa köteles. -
mikrofon
veterán
válasz
Szego9216 #15755 üzenetére
factory resetet szerintem ne csináld. Az etotalkos ROMnál elszálhat. Valaki már irta ebben a fórumban...
Ha kezdő vagy, akkor írj, az etotalknak. MEgjött a telód, használhatatlan és fizettél az etotalkMOD ROM-ért. Küldjenek neked egy linket ahonnan le tudod tölteni, és egy leírást, mit kell csinálnod. Ha megírod még ma nekik, elképzelhető, hogy holnap délelőtt meg is kapod a választ, mert azt hiszem Ők dolgoznak szombaton is!
Addig pedig meg kellene próbálnod kicserélni az érintett apk-ot. Erre szerintem rövid időn belül kapsz segítséget a többi szakértőtől itt a fórumon.Még azt is próbáld meg, hogy úgy kapcsolod-be hogy nem raksz bele SIM kártyát és így mi történik?!
-
MAC72
tag
Elindítottam factory módban a telefonom és az alsó sorban ezt látom:
gsensor IOCTL is error!Volt már ilyen valakinek?
-
FalconKnight
aktív tag
Sziasztok!
Samsung Galaxy W telefonom lecserélésén gondolkozom. Ha lehet 1:1-be szeretném cserélni. Valami erős procis megbízható, szép és nagy kijelzőjű készülék érdekelne. Nézegettem a Jiayu G3-at, tulajdonságaiban megfelel, és itt elég baráti áron van. Esetleg ez egy másik oldalról: [link]
Ahogy nézem ezek majdnem mind ugyanarra a procira épülnek.. Mire képes ez az MTK 6577?
Vélemények? Alternatívák? Igazából kicsit félek kiadni ennyi pénzt kínába egy ismeretlen oldalnak.. Megbízhatóak? Lehet PayPal-al fizetni? Esetleg nincs magyar forgalmazótól hasonló áron?
(dual sim nem elvárás) -
kiskatz
tag
Ha valaki nem akar a Vám miatt izgulni: http://www.imobiltelefone.com/
-
Szego9216
csendes tag
Sziasztok!
Ma délután megérkezett az etotalktól a Jiayu G2S telóm!
Bekapcsolás után bejön ugyan a főképernyő,de ezt írja ki: "com.android.phone folyamat leállt".
Le Ok-zom,de ujra visszajön és nem tudom a telót használni.
Valakinek megoldás,ötlet?
Előre is kösz! -
lajosmol
csendes tag
Üdvözletem a társaságnak, volna egy kérdésem amit per/pillanat foglalkoztat
USB - OTG Host adapter használata miként lenne lehetséges
JiaYU G3 elégedett tulajdonosa, a PiPO M3 táblán simán adott
A mi kis kinai telefonjainkat meg lehetne e győzni hogy felismerjék a külső USB-én lévő memmmmóriát.
Néztem sokfelé de igazi és pontos infót nem tudtam szerezni!
Hálás köszönet előre is, szerintem másoknak is érdekes lenne!
-
rókakóóma
csendes tag
szia bocs hogy csak most válaszolok de csak most értem gép közelbe...
nem sok mindent állítottam csak a UPC netet :
- kipróbáltam USB stick-en (működik)
- kivettem a (vodafone)SIM-et a USB stickből
- áttettem a G3 "W"slotjába
- de tovább nem mentem nem is tudom hogy kell -e állítani valamit ...de net az nincs az biztos..köszi a fáradozást
-
MAC72
tag
válasz
cappa72 #15745 üzenetére
Szép estét!
A tegnapi sikeres root után szeretnék tovább haladni.
Az SD kártyára felmásoltam a Letöltött CWM-et.
A Mobileuncle MTK Tools recovery update menüjébe lépve látom is a felmásolt .img fájt.
Elméletileg az orosz leírás szerint ez jó kell, hogy legyen erre a telefonra.
Ha bevállalom a telepítését milyen kockázattal kell számolnom?
Szükséges a CWM, vagy anélkül is lementhető a gyári rom?
Az MtkDroidTools használható lenne az én esetemben is?Átolvasom a fentebb linkelt leírásod.
-
fa4hu
őstag
Aki CWM-ből tett fel már magyarított G3 ROM-ot, az a szokásos data/cache/dalvik wipe-ok elvégzése után telepítette?
-
Root és rendszermentés MtkDroidTools segítségével
Természetesen kommentálható, de azt inkább privátban.
-
kiskatz
tag
Vélemény erről?
http://www.aliexpress.com/store/product/5-7-IPS-1280-720-1GB-4GB-Star-N9588-Note2-Free-Case-MTK6577-Android-4-11/317454_731269969.html
Igen pofás darabnak néz ki!
-
akoska87
csendes tag
Berendeltem a Jiayu G2-(elvileg Gorilla Glass)est a tmallboxtól Singpost-al! 173 USD
-
mikrofon
veterán
Érdekesség:
Kemény ez a DHL. A csomagot tegnap délután adták le Kínában a DHL-nek és ma délután már Németországban, LEIPZIG-ben landolt. Onnan már szárazföldön jön. Ha nem hétvége lenne, akkor már holnap, vagy legkésőbb vasárnap kiszállítanák! 2-3 nap alatt kb 20.000 kilométeres úton célba ér a csomag. Már ha a vámkezelésen nem szívóznak!
Ehhez képest a magyar királyi postával még néhány tíz kilométert is napokig utaznak a csomagok néha….Szerk: volt itt téma, hogyan megy a vámkezelés DHL-lel. Tehát:
A DHL logosztikai központja vámszabad terület beleértve a szállítóeszközeit. Ezért nem a NAV emberei vámkezelnek, hanem a DHL vámkezelő alkalmazottai mégpedig a csomaghoz mellékelt proform számla alapján. A csomagot még csak nem is látják. Feladják Kínában a csomagot. A digitalizált proform számlát és a szállítólevelet megkapja a cél logisztikai központ vámkezelőrészlege amint feladták a számlát. Így a vámkezelő eljárás megindul a feladáskor. Adatbegyűjtés és az adatok alapján a vámkezelés folyik a szállítás alatt. Ha megvan a jóváhagyás és a vámérték összege (benne az ÁFA értékével), akkor mehet is kiszállításra. Természetesen ezt jelentik a NAV felé. Tehát ezek alapján a vámérték csak a feladó által a feladáskor leadott adatoktól függ. Gondolhatjátok, egy kamion mennyi csomagot tartalmazhat. Azokat egyesével leellenőrizni képtelenség gyors kiszállítás mellett! Gondolom azért itt is van véletlenszerű ellenőrzés... -
Xabi78
aktív tag
Mehetne be a metódus az 1. hsz-ba...
X.
-
Proli
tag
válasz
minatomiray #15702 üzenetére
Köszönöm, hogy leírtad, miként rootoltad a telefont, így nem kellett keresgélnem, 5 perc alatt rootolni tudtam a Bedove i5-öt!
-
Xabi78
aktív tag
No, lenovo p770 berendelve (Tmallbox - singpost).
Majd beszámolok a fejleményekről
X.
-
peter76bp
aktív tag
válasz
Dominó85 #15727 üzenetére
Igazából nem tudom milyen filmeket nézel, tesztelgetni kell az összes formátumot meg kódolást amit használnál mindkét lejátszóval aztán majd kiderül melyik válik be. Én még Desire-en maradtam a Mobo mellett, a többivel akkor mindegyikkel volt valami nyűg, vagy ha jól ment akkor csak demo verzió volt meg ilyenek, ez ment a legjobban és ez free (mondjuk látom az MX is az, a döntés a Tiéd
).
-
peter76bp
aktív tag
válasz
Dominó85 #15724 üzenetére
Én MoboPlayert használok, nekem eddig ez bevált minden szempontból
-
Dominó85
addikt
válasz
Sanyesz. #15723 üzenetére
Nem is vettem annak.
Például Az Astro is fent volt nálam, de tegnap előtt óta a TCMD van a G3-on, vannak még benne kisebb bugok (például a belső videó lejátszó versus képernyő inaktivitás)
Valaki tud frankó videó lejátszó apk-ot? (a gyári uncsi, a TCMD-é meg bugos)
szerk.: privátba kérem, mert a modik harapnak az offért. -
Sanyesz.
őstag
válasz
Dominó85 #15716 üzenetére
Már szeptember óta van, legalábbis én azóta használom a tableten.
A magyar oldalán is elérhető.
Jogosultság állításra az Android Commander is jó. -
peter76bp
aktív tag
ThL W5 tulajok között van e valaki aki jár Budapesten mondjuk jövő héten (vagy épp itt lakik / tanul akármi) és lenne kedve egy kávé / capuccino mellett csinálni egy ThL W3+ vs ThL W5 összehasonlítást?
Vinnék kis fotómasinát is, lefényképezgetnénk őket egymás mellett, meg kipróbálnánk 1-2 dolgot melyiken mi hogy néz ki ... ilyesmi. Aztán meglepnénk a fórumot egy beszámolóval.
Jöhet privibe is a jelentkezés, ha nem akar ide írni valaki.
-
mikrofon
veterán
nálam talált a telefonomhoz való recovery-t....
Az alatt nem tudom mire gondolsz, hogy nem kínai. Itt van a G3-hoz is LeWa. Ennek az a789-hez való változatát raktam fel, az angol volt. A recowery biztos, a ROMnál lehet át kellett állítani az első indításnál, de az is lehet megkérdezte... Ez komplett rendszer, saját recovery-vel, csak flash tool-lal rakható fel.
-
ctibor
senior tag
válasz
hunaqua #15704 üzenetére
Na várjál, ez nem fog stimmelni...
Egy zip. formában fleselhető ROM csak a boot.img-t tartalmazza image formátumban, a system fájlokat szépen mappákba rendezve (\data, \meta-inf, \system) foglalja magában. Amit pedig az orosz oldalról beidézel, az egy bezippelt CWM backup, ami egy könyvtárban tartalmazza az összes .img (és pár egyéb) fájlt. De ezek ún. lemezképek, nem normál fájlok! Ezt a csomagot szintén a CWM recoveryvel lehet flash-elni, de nem a 'zip installálása' hanem a 'recovery' menüpontból. Vagy pedig Flash Tool-lal.
Szerintem nem lehet összekeverni a kettőt! Nálad azért végezhetett olyan gyorsan a "magyarítással" a Bart, mert valójában nem csinált semmit, hiszen egyetlen .apk-t sem találhatott a csomagban...
Nem vagyok szakember, lehet, hogy hülyén fejeztem ki magam, de talán érthető, hogy mit akartam dadogni... Tudtommal a Thl W5-höz továbbra sincs zip formájú firmware. Ez nem jelenti azt. hogy nem lehetne magyarítani, csak nekünk kell hozzá megcsinálni a a zip csomagot a telefon system fájljairól, amire ráeresztjük a Bart-ot (ezt korábban Hungobungo nagyon jól leírta).
-
ÁrPi2
senior tag
válasz
mikrofon #15706 üzenetére
Érdekes dolog a Mobiluncle ilyen szolgáltatása.. Megnéztem a G3-amon és volt sokféle de pont G3-hoz nem dobott találatot..( - Mondjuk pl. ha van újabb 5.5 utáni cwm, vagy egyáltalán..
Én meg spec a LeWa recovery "system"-jét is szeretném megvizslatni olyat ami nem kínai , ez már 2.0 verziónál tart és csak ilyen recovery dolgozik a lewaos site-ról töltött rom zippel, cwm recovery azt hibásnak gondolja. -
LámaZ
addikt
válasz
minatomiray #15702 üzenetére
Eltekintve pár stílusbeli hibától, ez egy nagyon jó leírás, csak gratulálni tudok!
Annyival még ki lehetne egészíteni, hogy miért kell törölni az smsreg.apk-t és odexet, nálam még mindig fent vannak, bár ez Star. -
mikrofon
veterán
Egy kérdés:
Ha wifi be van kapcsolva és csatlakozva vagy az internethez akkor Mobiluncle tools / Recovery Update menüpont alatt mutat online felületről letölthető Recovery-ket. A nevéből egyértelműen kiderül melyik típusú telóhoz van. Ha van a telefonnak megfelelő, azt szerintetek fel lehet rakni, ill. ez gyári vagy MOD-olt? Ha igen akkor ezzel megoldódhat sokak problémája, hogy nem találnak megfelelő recovery-t a telójukhoz. -
hunaqua
addikt
válasz
ctibor #15696 üzenetére
Erre.
http://narod.ru/disk/65173971001.98f26d8b127eb1fb5f353404a86b042e/ThL_W5.121122.ICS.V1_3.HD.EN.COM.4P8_MT6577_CWM_5.5.0.4_SU.zip.html
Beraktam a JBART-ba,megcsinálta 5 perc alatt, a "Sanyesz"-féle Repo-val.
Amit néztem CWM csomagot az orosz oldalon,abban van a CWM 5.5.0.4.
-
szanysa
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Az alábbi teloval
http://www.lightinthebox.com/cubot-c7-android-mini-smartphone-cpu-1g-w-3-5-capacitive-dual-sim-wi-fi_p468580.html
olyan gond van hogy ha váltom a magyar nyelvre ugyan kiírja hogy - hétfö, például de a képernyön megjelenö menük és almenük maradnak angol nyelven.
Mit lehetne elkövetni vele hogy a többnyelvüség tényleg jól müködjön.
Egyéb nyelvek váltása esetén semmi gond.
Földrajzi helyzet befolyálsolhatja ezt a szituációt esetleg?
Frissíthetö a nyelvi fájl valahogy??
Köszönöm a segítséget ha kapok!!
Szép napot.
-
minatomiray
csendes tag
Sziasztok,
Tegnapelőtt megjött a Jiayu G2 (G2H), MT6577, 1G RAM, 4GROM, mixeshop-tól, singpost-al, dec25-én rendeltem, 31-én adták fel, 8.-án volt a kezemben. $142 volt, ICS 4.0.4 van rajta.Tapasztalataim:
Gyönyörű darab, hibátlan, szépen működik. a súlya kerek 140gramm. Az előlapja edzett üveg, lakáskulccsal (bronz) nem karcolódott meg. Volt hozzá fólia is, de elrontottam a feltevést így marad csupaszon, sebaj.
Szétcsavaroztam - gari ugrott - megnéztem a panelt, belső igényesség példás, szépen össze van rakva, mindenhol. Angol és kínai volt rajta, nekem jó az angol, eddig is angol telót használtam, bár gondolkodok hogy magyar nyelvet tegyek-e bele.
Rootoltam is, ami elég egyszerű mulatság, Win7 alól (gondolom más win alól is megy):Root:
1.) letöltöttem a google android usb drivert v4(más driver nem jó!) a softpediától (nem kell az egész nagy google sdk, az több száz mega, lég a rootoláshoz a driver): http://drivers.softpedia.com/get/MOBILES/Google/Google-USB-Driver-Revision4.shtml2.) Kicsomagoltam valahová, majd a telót bekapcsolva rádugtam a gépre, usb developer mód be legyen pipálva a telón. A gép nem talált drivert, de az eszközkezelő YI-2 -nek látta, felkiáltójellel, szokásos módon megadtam neki a google usb driverét, azzal szépen felismerte, eltűnt az eszközkezelő ismeretlenei közül, megjelent csatlakoztatva.
3.) Letöltöttem a Bin4ry féle rootolót: http://uploaded.net/file/0fpyh5c5 majd kicsomagoltam valahová, Runme.bat -ra kattintottam (full leírás: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1886460 ) Kicsit molyol, telón az "Restore data" -re kell nyomni mikor megjelenik a kérdés a telefonon, ezután rebootol és már kész is, woilá, ennyi volt. estreleg rootchek-el ellenőrizni.
Amit ajánlatos ezek után RootExplorerrel törölni:
/system/app/PinyinIME.apk
/system/app/PinyinIME.odex
/system/app/SmsReg.apk
/system/app/SmsReg.odex
/system/app/MobileLog.apk
/system/app/ModemLog.apk
/system/app/ModemLog.odex(illetve még töröltem a kínai képernyővédőket is)
Ezek után a Mobileuncle tools (MTK tools) -al beállítottam a GPS-t (YGPS) hogy gyorsabb legyen:
GPS kikapcsolás majd /data/misc/mtkgps.dat törlése, utána minden GPS funkció bekapcsolása,
MTKTools -YGPS cold várnni a fixre + agps restore - várni a fixre és kész is.A microfon egy kicsit halk volt - panaszkodtak az előző nokiámhoz képest - az MTK tools-al szintén lehet állítgatni a Audio -> Microfone leveleket (level0-7), 0-255 között, emeltem rajtauk most jobb a helyzet. A hallgatónak - felső, telefonáláshoz - viszont szép a hangja, jó a hangminőség, hátsó hagszóró fullon kicsit resceg, lentebb kellett venni.
A készülékben van mágneses szenzor, mivel irányban marad az iránytű app ahogy forgatom az asztalon a telót.
Aki ilyet rendel, nem árt tudnia a hogy az 512M-s és 1G-s verzió között nem csak a memória a különbség:
1G:
- van compass (magnetic senzor)
- 8M pixel hátsó kamera512M:
- nincs compass
- 5Mpixel hátsó kameraA készülék szépen megy, telepakoltam appokkal, nem fagy, keveset fogyaszt, érzékeny a kijelzője, 3G-vel még nem próbáltam, wifi folyamatosan. Talán annyi zavar, hogy az alsó két oldali softbuttonok fényét leveszi a rendszer akkor nem működnek, és olyankor is leveszi amikor a kijelző nem idle :S , tapizni kell 2x -hogy működjön pl. a back.
A kamerája átlagos, számomra tökéletesen megfelelő, nem várok többet, elfogadható képeket készít. Érdekes hogy a MTK Tools-ból lehet RAW módban fépet készítani a kamerával, ilyenkor részetgazdagabb is, de a sötét helyeken zajosabb is.
Ami nagy pozitívum és sehol sem írják, hogy a telefon képes ébreszteni kikapcsolt állapotban is, ami nem jellemzője a mostani készülékeknek!
( Illetve talán nem olvastam sehol, hogy van rajta státusz LED elől, az elmulasztott hívásokat / üziket zöld villogással jelzi, a google talk- üziket is)
A google talk nem volt rajta, úgy tettem fel valahonnét egy apk-ból, most szépen megy.
bocs ha hosszú voltam.
-
Ezekiell
veterán
No akkor egy kis beszámoló a G3-ról:
01.04-én este rendeltem a MiniDeal.net-ről a telefont, ma délelőtt hozta a postás. Egy barna kartondobozban jött, mindenféle felirat nélkül. A barna dobozban ott volt a Jiayu saját fehér papír doboza, amiben egy műanyag doboz volt, amiben a készülék volt (dobozban dobozban dobozban... mint egy Matrjoska baba
)
2 dolláérért rendeltem egy szilikon tokon, teljesen jó a minősége - de inkább a telefon az érdekes.
Az összeszerelési minősége remek, bár a hátlap nagyon csúszós műanyag - ajánlott tokban hordani, különben simán kicsúszik az ember kezéből. A kijelző remek - egy Galaxy S3 volt az előző telefonom (céges teló), azt kell mondjam, a G3 felveszi vele a versenyt!
A rendszer gördülékeny, de ez nem meglepő a dual core/giga ram kombóval. Ami nagyon érdekes, hogy piszok gyorsan bootol a telefon - 6-7 sec alatt már fel is áll a rendszer.
A telón két kínai app volt telepítve, mindkettő könnyen eltávolítható volt. Alapból angolul indult, érdekesség, hogy két hívás is volt a híváslistában, az egyik a 112
A kamera szintén jó, fókuszál rendesen, képeket töltök fel később.
Azt kell mondjam, tökéletesen meg vagyok elégedve a telefonnal, és a MiniDeal-lel!
Ha van kérdés, szívesen válaszolok, de most elkezdem belakni a rendszert
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- iPhone topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- PlayStation 5
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Teljesen új Google Pixel 9 256GB Obszidián eladó (garancia)
- Xiaomi Mi A1 - 4/64 - piros
- Samsung Galaxy A5 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- iPhone 13 pro / 128gb / Vodafone függő / 83%akku / gyönyörű,karcmentes állapot
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Beszámítás! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest