Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• minatomiray

csendes tag

Sziasztok,
    Tegnapelőtt megjött a Jiayu G2 (G2H), MT6577, 1G RAM, 4GROM, mixeshop-tól, singpost-al, dec25-én rendeltem, 31-én adták fel, 8.-án volt a kezemben. $142 volt, ICS 4.0.4 van rajta.

Tapasztalataim:
    Gyönyörű darab, hibátlan, szépen működik. a súlya kerek 140gramm. Az előlapja edzett üveg, lakáskulccsal (bronz) nem karcolódott meg. Volt hozzá fólia is, de elrontottam a feltevést így marad csupaszon, sebaj.
    Szétcsavaroztam - gari ugrott - megnéztem a panelt, belső igényesség példás, szépen össze van rakva, mindenhol. Angol és kínai volt rajta, nekem jó az angol, eddig is angol telót használtam, bár gondolkodok hogy magyar nyelvet tegyek-e bele.
    Rootoltam is, ami elég egyszerű mulatság, Win7 alól (gondolom más win alól is megy):

Root:
    1.) letöltöttem a google android usb drivert v4(más driver nem jó!) a softpediától (nem kell az egész nagy google sdk, az több száz mega, lég a rootoláshoz a driver): http://drivers.softpedia.com/get/MOBILES/Google/Google-USB-Driver-Revision4.shtml

2.) Kicsomagoltam valahová, majd a telót bekapcsolva rádugtam a gépre, usb developer mód be legyen pipálva a telón. A gép nem talált drivert, de az eszközkezelő YI-2 -nek látta, felkiáltójellel, szokásos módon megadtam neki a google usb driverét, azzal szépen felismerte, eltűnt az eszközkezelő ismeretlenei közül, megjelent csatlakoztatva.

3.) Letöltöttem a Bin4ry féle rootolót: http://uploaded.net/file/0fpyh5c5 majd kicsomagoltam valahová, Runme.bat -ra kattintottam (full leírás: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1886460 ) Kicsit molyol, telón az "Restore data" -re kell nyomni mikor megjelenik a kérdés a telefonon, ezután rebootol és már kész is, woilá, ennyi volt. estreleg rootchek-el ellenőrizni.

Amit ajánlatos ezek után RootExplorerrel törölni:
    /system/app/PinyinIME.apk
    /system/app/PinyinIME.odex
    /system/app/SmsReg.apk
    /system/app/SmsReg.odex
    /system/app/MobileLog.apk
    /system/app/ModemLog.apk
    /system/app/ModemLog.odex

(illetve még töröltem a kínai képernyővédőket is)

Ezek után a Mobileuncle tools (MTK tools) -al beállítottam a GPS-t (YGPS) hogy gyorsabb legyen:
    GPS kikapcsolás majd /data/misc/mtkgps.dat törlése, utána minden GPS funkció bekapcsolása,
    MTKTools -YGPS cold várnni a fixre + agps restore - várni a fixre és kész is.

A microfon egy kicsit halk volt - panaszkodtak az előző nokiámhoz képest - az MTK tools-al szintén lehet állítgatni a Audio -> Microfone leveleket (level0-7), 0-255 között, emeltem rajtauk most jobb a helyzet. A hallgatónak - felső, telefonáláshoz - viszont szép a hangja, jó a hangminőség, hátsó hagszóró fullon kicsit resceg, lentebb kellett venni.

A készülékben van mágneses szenzor, mivel irányban marad az iránytű app ahogy forgatom az asztalon a telót.

Aki ilyet rendel, nem árt tudnia a hogy az 512M-s és 1G-s verzió között nem csak a memória a különbség:

1G:
    - van compass (magnetic senzor)
    - 8M pixel hátsó kamera

512M:
    - nincs compass
    - 5Mpixel hátsó kamera

A készülék szépen megy, telepakoltam appokkal, nem fagy, keveset fogyaszt, érzékeny a kijelzője, 3G-vel még nem próbáltam, wifi folyamatosan. Talán annyi zavar, hogy az alsó két oldali softbuttonok fényét leveszi a rendszer akkor nem működnek, és olyankor is leveszi amikor a kijelző nem idle :S , tapizni kell 2x -hogy működjön pl. a back.

A kamerája átlagos, számomra tökéletesen megfelelő, nem várok többet, elfogadható képeket készít. Érdekes hogy a MTK Tools-ból lehet RAW módban fépet készítani a kamerával, ilyenkor részetgazdagabb is, de a sötét helyeken zajosabb is.

Ami nagy pozitívum és sehol sem írják, hogy a telefon képes ébreszteni kikapcsolt állapotban is, ami nem jellemzője a mostani készülékeknek!

( Illetve talán nem olvastam sehol, hogy van rajta státusz LED elől, az elmulasztott hívásokat / üziket zöld villogással jelzi, a google talk- üziket is)

A google talk nem volt rajta, úgy tettem fel valahonnét egy apk-ból, most szépen megy.

bocs ha hosszú voltam.

Új hozzászólás Aktív témák