- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Kempingezés és sátrazás
- sh4d0w: Csak a profit - emberélet nem számít
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
wwenigma
Jómunkásember
Most is vegyes a felhozatal, a kiszemeltednek feltétlen utána kell járni mert adott gyártótól is van normalisan mukodo típus és hulladék is. Nem az antennától függ mert jobbára mindegyikben működik (látja a holdakat megfelelő erősséggel, min 15-25ös érték - nincs antennabaj), a jelfeldolgozás hardveres/szoftveres része szokott gond lenni és utána tapasztalod azt hogy egy helyben állsz a kezedben a telefon szerint meg valamerre masfele csaszkalsz körbe-körbe 50-100 méteren belül...
A fixálás ideje sosem volt mérvadó, 10másodperces fix után még lehet kóficálós. Ha autós felhasználásra kell akkor erősen javallom egy külső BT-s GPS vevő beszerzését MTK fronton, így nem érhet meglepetés. Egyéb procival szerelteknél is jól jöhet, de azoknál általában nem szokott probléma lenni.
A lényeg hogy a kiszemeltednek utána kell kérdezni, mennyire ugrálós/kóficálós, ki mit tapasztalt. Sajnos a tulajok sokszor elfelejtik ezeket az apró bakikat megemlíteni.
-
svgyula
addikt
Szia! A gyártótól függ az, hogy mennyire használható a GPS. Az egész dolog nagyrészt egy jó kialakítású antennán múlik nem a feldolgozó rendszeren. Na meg egy jó szoftveren. A mostani "célgépem" a frissítés óta sokszor teszi félre, másik utcába a jelet. De még nincs frissebb térkép így muszáj sokszor felülbírálni. Vagy ha más nincs elővenni a telefont! Eddig nekem sem az MTK6589T-vel. sem az MTK 6582-vel és a mostani KIRIN920-al sem volt gondom. Mindegyik legalább olyan gyors vagy gyorsabb mint célhardver. Most volt nálam egy BEEX M5 telefon abban egy MTK6582-es rendszer van és az is gyorsan talált jelet! Az első fixálás kártya és wifi nélkül talán 2 perc volt utána 1 percen belül fixálta magát. Ja és a visszajelzés szerint nagyon jó az akkuideje. Ez teljesen átlagos telefonálás, pár perc wifi, gmail, fosbuk, több mint egy hét eddig de az időzített ki-be kapcsolás megy 22,00-06,30 között ki van kapcsolva(irigylem).
-
csampei
senior tag
Mert nincs itt...
Viccet félre,fog az ott is,de gondolm a kolléga nem nem az ilyen jellegű hibaelhárításokra van "kihegyezve".Sőt én sem vagyok/voltam,így nekem 1 hónap előkészület,rengeteg olvasás,és infó gyűjtés majd 3 óra kemény sz@pás árán,és két oprendszer felváltva használatával sikerült (összeakadtak a driverek).De nem is ez a lényeg,hanem hogy jó esélyjel sikerülni fog.Ha nem neki akkor másnak!!
-
-
Brain75
senior tag
Bocsánat most láttam hogy a link nem volt jó, az ajánlott telefonra.
-
-
interstate76
addikt
Egyetértek. Én kínaitelefon-párti vagyok, de az eddigi 3-ból 3-mal mókolni kellett, hogy minden menjen rajta. Nem egy nagy statisztikai sokaság, de a fórumon is az jön át a legtöbb embertől, hogy vagy a GPS, vagy a mikrofon, vagy egyéb dolog miatt valamit állítgatni kell rajta, esetleg ROM-csere szükséges, továbbá a legtöbb esetben gyenge minőségű a kamera, a villanó pedig a vicc kategóriája. Ja, és előzetes kutakodás szükséges hozzá, hogy van-e az adott típuson visszajelző led, meg hogy az érintőgomboknak van-e háttérvilágítása stb. Azért ismertebb márkák esetében az előbbiekkel nem nagyon kell foglalkozni (pl. itt vigyorog mellettem egy sokéves HTC Touch Cruise és szépen működik rajta az állapotjelző led). Volt korábban nokiám, SE-m, HTC-m (mindegyikből több különböző típus), és egyiknél sem kellett egyik funkciójáért sem "megszakadni". Szóval én abszolút meg tudom érteni azt, aki nem vág bele ilyen jellegű kalandba.
Ja, és úgy olvasni pl. itt is meglehetősen sok megoldandó problémáról, hogy ide döntő többségében olyanok írnak, akik pozitívan elfogultak a kínai masinák irányába. Szóval hajrá kínai csodamasinák, de azt én sem értem, hogy minek kell lefikázni az itthon kapható, drágább modelleket.
Szerk.: szerintem nem lenne rossz az összefoglalóban egy kis gyűjtemény azokról a típusokról, amelyeknél nem szükséges sem ROM-csere, sem mobilnagybácsieszköztár, sem programok telepítése, sem voodoo-varázslat ahhoz, hogy minden, fent említett és egyéb alapfunkció működjön).
-
RVR400
veterán
Ha tényleg elég régóta olvasod, akkor rájössz, hogy nem egyről beszélünk.
Május óta van nálam a Z3, azóta a felesleges ROM-keresgélésen kívül nem volt vele bajom. A többi telefonnal akadt, de azzal is leginkább leejtés miatt, és talán 1 telefon volt, ami alapból is úgy került hozzám, hogy hibás volt a kijelzője, na azt még rootolni sem tudtam.
-
llll
senior tag
ne marakodjatok
ha ugyanennyibe kerülne én is a galaxy s4-et venném, nem a kínait
(és gondolom azért sok kínai-fan is)
csakhogy
volt már nekem is 120ezer forintos csúcs samsung telefonom is
amit 1év elteltével 30ezer forintért tudtam eladni
ennyit adtak érte
és éppen most adom el a hasonló tudású szintén 1 éves kínai telefonomat szintén 30ezerért
a különbség ott van, hogy ezt 40-ért vettem...
és soha a legkisebb problémám sem volt vele
gyári rommal használtam és minden működött ezen is
részemről soha többet nem óhajtok ekkorát bukni 1 telefonon, úgyhogy nekem is kínai telefonjaim lesznek már a jövőben
arról már nem is beszélve, hogy a csúcs kínai telefonok bizony sztem simán lehervasztanák a vigyort a csúcs samsung, iphone és nemtommilyen típusok arcáról
csak az áruk (PLUSZ a gari hiánya gyakorlatilag - itt is tied a pont nem vitás) miatt itthon azokból nem sokat látni -
ghop
csendes tag
Talán túllőttem, csak ránézésre mondtam a 10-15-öt. Lehet hogy kevesebb volt. A lényeg hogy tényleg csaknem oda rakott a térképen ahol épp álltam - szóval valószínűleg nem a GSM cellák alapján mondta a helyet hanem tényleg ilyen rövid idő alatt talált jelet. De holnap rendesebben letesztelem.
Szóval mindent összevetve e rövid idő alatt nagyon jó benyomást tett rám a készülék. Remélem sokáig bírja majd a gyűrődést! :-)
-
anonym1s
őstag
Akkor nincs mas hatra, vedd meg az edigitalnal 70-ert, prima magyar garanciaval, es majd ha viszed vissza 3 doglott pixel miatt, amiert kirohognek, vagy jobb esetben varsz nehany honapot mire megerkezik kinabol hozza az alkatresz, elgondolkodsz hogy meger e a magyar garancia ennyi plusz koltseget.
-
diegho
nagyúr
Nekem W100-am van és minden működik. A kamera gáz képeket csinál, mint általában a kínai telefonoknál, de semmit nem kellett mókolnom. Mióta megvan be van kapcsolva, tegnapelőtt kapcsoltam ki először, mert meg akartam nézni mennyire porosodik (semennyire). Nem tudom milyen mókolást kellett volna csinálnom rajta, de semmit nem csináltam, nem is tervezem, mert minek?
-
Nem, nem értettelek félre. A ROM-dolog Lalla-nak szólt.
A "méltán népszerű és világhírű" Jiayu készüléken kívül nem kellett vacakolni semelyikkel. Volt nálam 2, egyikkel ROM-oltam, a másikkal már nem. G3-ből már csak olyat fogtam a kezemben, amivel más görcsölt.
Lenovo, ZTE, Thl, Zopo (régebbiek voltak nekem) készülékek gond nélkül mentek. Mondhatnám, hogy nem érdemes megvenni a picit olcsóbb készüléket, ami ugyanolyan hardverelemekból építkezik. Persze ugyanez igaz a laptopoknál is: sokan nem értik, miért tartom jobbnak az ugyanolyan hardverekből építkező Thinkpad / Elitebook / Latitude készülékeket a consumer gépeknél, ha ugyanaz van benne.Mindezt nem kifejezetten neked címeztem, nem szükséges magadra venned.
huan:
ZTE, Lenovo, HuaWei készülékekkel alapvetően nem fogsz mellé (még ha néha hallani is esetleg nyavalygást), Thl-eket is szerettem, csak a w8-at nem bírtam a formája miatt. Márkákat nézve ezt éltem meg, de egyedi készülékek esetén könnyebb nyilatkozni.
A személyes kedvencem: ZTE V967s -
Nagyon rossz kínai telefonod lehetett akkor. De nem csak neked, pl szegény Lalla-nak (#45980) is.
Az elmúlt egy évben több, mint 30 kínai telefon ment át a kezemen (Jópárat magamnak vettem, többet a barátaimnak, családnak, akik azóta is használják), de összesen egy darab telefon volt, amire fel kellett raknom egy másik ROM-ot, mindegyik másik "out of the box" használható volt, Google play-jel is rajta (pl a Lenovo A820 is).
Szóval nem igazán értem ezt a romolás mániát, hogy ezeket a kínaiakat így meg úgy romolni kell.
Vagy én vagyok ilyen szerencsés? -
OK, csak mondjuk az 100.000 HUF. 30ezres kategóriában mutass nekem olyan samsungot ami nem egy rakat szar. Mert ő ugye ilyen kategóriában keresgélt
Az én dual simes thl-em:
- 100% magyar, dual sim is úgy működik ahogy kell, mobilnet T-s nem tudom voda h menne, de mondjuk nem is érdekel nálam a voda eléggé lejáratta magát, ízlések és pofonok ...
- Mtk usb driver kb. google első találat, nem tudom nehéz-e vagy sem, de tudok rámásolni fájlokatsőt ki tudom kapcsolni, hogy alapértelmezetten ne médiakészülékként ismerje fel a számítógép, ami programozásnál elég hasznos. Note II alapból ilyen fos módba kapcsol, így az Eclipse nem találja meg, csak az én szar kínai thl-em.
- GPS valóban jobb a samsungban, de csak gyorsaságban. 5-7m pontos a thl gps-e, navi szoftverrel csodálatosan működik
- kijelző napsütésben tényleg nem látható jól, viszont az AMOLED-től hányok. Szerintem egyáltalán nemv alósak a színei, akkor már az xperia z sokkal jobban bejön.
- root 30másodperc alatt mtk 6589 aoutoroot programmal
- igaz, nekem nincsenek parasztvakító fícsörjeim
- gyorsanak gyors ez is
- méretről nem vitázok nekem 5.7"
- kinek mi éri meg, ha neked megéri 100k-ért (ugye független telefonokról beszélünk) akkor vedd megén nem kövezlek meg érte, sokaknak a magyar gari emgér ennyt
-
janosgal
tag
Szia!
Jelenleg 7 képernyőt használok, tele widgetekkel (facebook, gmail, időjárás, naptár, névjegyek stb.)
Ezeket használva, görgetve akadásmentes. Dungeon Hunter 4-et próbáltam, na itt már gyenge a gpu.
Csak alacsony grafikus beállításokkal laggmentes. Szerintem hardcore gamereknek nem ajánlott, minden másra elég ez a hardver a full hd-hoz. Sajnos navit még nem használtam hosszútávon, csak elindítottam,talált jelet az erkélyen, látszólag jó volt. Ha lesz hosszútávú tapasztalatom akkor megosztom majd itt.
Akku az megint használatfüggő. Írok egy példát: Reggel fél 5kor levettem töltőről, elmentem melóba. Olyan munkám van hogy mellette, tudok telefont nyomkodni. 3 óra képernyő használlattal (böngészés 3G-n, játék), 15 percenként szinkronizáció, 11%-ra merült, mire 4 órára hazaértem délután. A ZTE-m 4-5 óra képernyőhasználatot is kibírt, olyan 30-40% maradt nap végére. Szerintem kicsit gyenge az akkuidő. Rootot az ezzel a progival csináltam: VRoot 1.4.1.3018 Setup 300.exe, csak 1 kattintás volt. -
andatti
senior tag
What? Ezt nem értem... Fel se tételeztem, hogy nem dual sim-es...
... és tényleg, az M2 és M2S modell csak simpla sim-el van.Viszont van nekik dual sim-es, majdnem hasonló hardverrel...
Xiaomi Hongmi (Red Mi / Red Rice) DUAL sim
csak ez már nagyobb, 4,7 colos...
Jól van, na, hibáztam...
-
-
-
Zeki
nagyúr
Oké, akkor úgy mondom, még erőt gyűjtenek.
Ők ugyanis még nem lepték el a világot.
Tehát elég nagy növekedési potenciál van, és keresik a teremelés bővítési lehetőséget is. PC-ben már elsők.
Azt olvastam, mindig a Samsug alá akarják az áraikat belőni, és a nagy akkuval meg nagy kijelzővel és dual simmel hódítanak. Szerintem a vízállóság is bejátszik. -
RVR400
veterán
Jogos, mivel akárhogy is nézzük, még ha ugyanolyan teljesítményű telót lehetne venni Kínából 43-ért, akkor is ott van a super amoled kijelző előnye, amit nem igazán lehet űberelni. Szóval kb fél percig sem gondolkoznék a dolgon.
(#40832) w.miki: Hihető, amikor az Alcatel MTK6577-es procival 80-ért kapható...
-
GIJoe
addikt
igazából én arra értem hogy a netfüggő tiniken, és a kockákon kívül, ki az aki nagy-átlagba mondjuk 3,5-4" colon masszívan minden nap netezik? Mondjuk a felnőtt aktív kereső lakosságre gondolok 28-55 ig, akiknek elpasszolják a legtöbb okos-telefont, lehet használta a netet, de munka mellett nincs idő függeni, és egyre jobban leépül csak szűk funkcionalitásra, pl munkahelyi wifin viber,skype, de ez is csak kommunikáció végül is.Itt a cégnél is akinek van okostelefonja, mondta szinte mind hogy miután elmúlik a varázs csak a notin v. asztalin intézi a dolgokat...
-
chab7
addikt
Ezért vagyok kiváncsi elfogulatlan véleményre, mert a Sony-t most megkapnám 35e-ért, ami akárhogy mondják nincs túlárazva. Előfizetői hűséget pedig mindenképp vállalok, mert a Lenovo esetén sem maradnék meg a mostani drága csomagomban, hiszen hiába nem köt semmi, sokat kell fizessek érte, már rég benne vagyok.
Váltással meg kapok olyat amiben dupla annyi a beszélgetési idő és 5x annyi az internet keret. Akkor meg miről beszélünk, váltanom muszáj. Tehát ilyen módon a két készülék nekem egy árban van, ez tehát nem szempont.
A paraméterek közt van szempont, hogy nagy akksi, ips kijelző kontra sok minden... felsoroltam már.Köszönöm az eddigi válaszokat.
-
-
pusi1981
aktív tag
Azért mert válaszoltam egy kérdésre!
Bocsánat ha kimerítő választ adtam az illetőnek.
Bár neki biztos hasznos volt a válaszom,hiszen konkrétummal segítettem neki.Bocsáss meg ha megzavart a hozzászólásom ...
Besz@rok, hogy itt már segíteni sem lehet senkinek mert valaki biztosan leugat!
-
Szoszo94
őstag
Szerintem nem nagy különbség másfél centi hosszra és fél szélességre ekkora telefonoknál...ráadásul vékonyabb is a nagyobb telefon ez esetben.
10%-ot ilyen kis nagyságrendnél nem vesz annyira észre az ember szerintem, de ez szubjektív. Döntse el mindenki maga, erről nem fogok vitatkozni. -
-
Nwis86
aktív tag
Igen! 24.-én szombaton rendeltem meg, másnap feladták és 30.-án már a kezembe volt!
2013.05.25
14:18
Küldemény információ:
Célországba elküldve / Item sent abroad2013.05.28
08:59
Küldemény információ:
Célországba megérkezett / Arrived in the destination country2013.05.28
09:16
Küldemény információ:
Küldemény vám elé állítva / Item presented to customs2013.05.28
17:50
Küldemény információ:
Bejövő küldemény vámkezelve / Inbound item customs procedure2013.05.30
08:41 Tát postaKüldemény információ:
Kézbesítés regisztrálva / Delivery registered -
sirály69
őstag
Sajnos nekem még csak jó tapasztalataim voltak, olyan boltokkal is amelyek másoknak gondot okoztak. Az eddigi tapasztalataim szerint, ha rákérdezel, hogy van-e raktáron akkor megmondták az igazat(eddig). Most is kérdeztem 4 telefonról és megmondta, hogy 2 nincs és nem is lesz szállítható még kb 1 hétig (pedig in stock) és a másik kettő pedig van, pedig a 2 nem elérhető telefon volt a drágább. Ebből gondoltam, hogy igazat mond!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- War Thunder - MMO Combat Game
- Kompakt vízhűtés
- One mobilszolgáltatások
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fujifilm X
- Linux kezdőknek
- iGO Primo
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged