Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#37551) VTom válasza #59036672 (#37549) üzenetére


VTom
veterán

Tudtam én. Nem értünk hozzá, csak kritizálunk.. :N

Everybody has a plan until they get punched in the mouth.

(#37552) Egon válasza #45997568 (#37520) üzenetére


Egon
nagyúr

Akkor a GSync lassan ertelmet veszti, megint Abu Mesternek volt igaza :R

Igaz, hogy még csak január eleje van, de megelőlegezem, hogy ez az év poénja... ;] :C
Megint, mi? :)) Inkább a vak tyúk-effektus áll közel a valósághoz - bár azt nagyjából mindenki sejtette, hogy előbb-utóbb ők is támogatni fogják a szabványos megoldást.

Egyébiránt (ha jobban belegondolok) emlékeim szerint olyat is írt Abu, hogy az nV maradni fog a G-Sync-nél, hogy így szegmentálják a piacot, a prémium kategóriát - ha háromesélyesre veszed, a totón is bejön a tipped, bármely meccsre, ehhez nem kell "mester"-nek lenni... ;]

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

(#37553) FLATRONW válasza #85552128 (#37550) üzenetére


FLATRONW
őstag

Igen, Nv-nél követelmény volt a legalább 144 Hz-et tudó panel, aminek az alsó határa 30 Hz volt.
Nem volt náluk olyan, hogy hulladék 55-75 tartományban működő panelhez adták volna a nevüket.
Freesync esetén is csak a 144 Hz-es drágább paneloknál volt 45 Hz az alsó határ, amit később az LFC segítségével toltak lejebb.

(#37554) t72killer válasza #59036672 (#37549) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

+Jensen (v hogyishívják) egy tetű! Tehát vegyen mindenki ÁJEMDÉ-t:R

;]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#37555) Abu85 válasza #85552128 (#37550) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Nem szigorúbbak. Az a probléma, hogy a FreeSync monitorokat nem a GeForce-okra szabták. A szabvány az rendben van, hogy működik, de a VRR-nél vannak olyan problémák, hogy a frissítés változásával változik a képminőség, amire például a szabvány nem tér ki. Tehát egy kijelző 30 Hz-en nem biztos, hogy ugyanolyan jó képminőséget ad, mint 60 Hz-en, esetleg 120 Hz-en. Ezért van az AMD-nek és az NV-nek képminőségtesztje, amelyekkel garantálják, hogy a kijelző a kijelölt tartományon belül a képminőség tekintetében jól működik. Mivel a FreeSync kijelzőket az AMD-re szabták, így logikus, hogy ezek náluk jól működnek, míg az NV-nél 12 ment át ebből a szempontból a 400 teszteltből. De ez normális, amikor ezeket a kijelzőket kiadták, még nem tudták GeForce-szal tesztelni, a firmware-t se rájuk optimalizálták, stb. Meg ugye eleve a VESA szabvány nem igazán szabja meg a képminőséget, ez csak az AMD döntése volt, hogy ez alapján is tesztel, és csak így ad FreeSync plecsnit. Az NV-nek a certifikációja is lényegében a VESA tesztből, illetve az extra képminőségtesztből áll.

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#37556) b. válasza Abu85 (#37555) üzenetére


b.
félisten

pontosan NV fórumon azt írták hogy nem felet meg az NV minőségbeli követelményeinek. vagy alulról vagy felülről nem tudta a megfelelő tartományt.Képminőségről nem volt szó sehol ezt hol látod ? Jelenleg 100 Hz-s alatti monitorra nem is fogják rátenni a gsync plecsnit( mint ahogy egy csomó 75 hz-s monitoron rajt van a Freesync,ami vicces) ezt a felhasználó majd manuálisan bekapcsolja és kész, de tisztában lesz azzal, hogy nvidia nem ilyennek álmodta meg a gsyncet. Kicsit túlvariálod szerintem és próbálod lejjebb minősíteni ezt a dolgot.. A panel és az elektronika tudásához szoftveresen ugyan úgy lehet és kell támogatást írni geforcon mint radeonon, nehezen hiszem el, hogy szoftveresen a monitor oldaláról is van külön AMD specifikus támogatás a Vesa szabványon belül amit egy geforce ne tudna elérni vagy abszolválni, maximum annyi, hogy a vesa tartományon belül fog működni a geforce támogatás.

[ Szerkesztve ]

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)

(#37557) HSM válasza b. (#37556) üzenetére


HSM
félisten

"egy csomó 75 hz-s monitoron rajt van a Freesync,a mi vicces"
A legtöbben nagy megelégedéssel használják ezeket a 40-75Hz-es FreeSync monitorjaikat. Nyilván, nem fog olyan jó élményt adni, mint egy 40-144Hz-es nagyágyú, de reálisan nézve sokkal több ember pénztárcájának felelnek meg, és még így is ezerszer jobb a kapott élmény, mint egy hagyományos fix 60Hz-es modellel, miközben ezek tipikusan nem kerülnek lényegesen többe. Szerintem ez is fontos szempont, van választási lehetőséged. :K

[ Szerkesztve ]

(#37558) Abu85 válasza b. (#37556) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Maga a certifikáció egy képminőségteszt:

A szimpla validáció csak a VESA tesztje, ami vizsgálja a variálható frissítési frekvencia működését. Az NV esetében tudni kell, hogy ők későn léptek be ide, tehát nekik az a specifikáció a meghatározott, amit a monitorgyártó megjelölt minimumnak. Ha ők azt nem képesek elérni a G-Sync implementációval, akkor nem tudják certifikálni a monitort G-Sync-re. És nagyon sok monitorgyártó a FreeSync tartományt adja meg, nem pedig a biztonságos VESA tartományt, ami szűkebb. Abban már működik a GeForce is, ezért írják rá, hogy kompatibilis, csak nem tudják azokkal az értékekkel működtetni, ami a monitor kézikönyvében van. Ellenben van 12 monitor, ahol van certifikáció, és az garantált élmény. Ez az NV-nek nehéz amúgy. Úgy kell támogatni valamit, hogy a támogatandó hardver firmware-ét sose optimalizálták GeForce-ra. Sosem hoztak olyan döntést, aminél mérlegelték volna, hogy az NV-nek ez és az jó-e, mert nem volt érdekes a hardver hiányában. Utólag ezt így lehet kezelni. Majd jönnek az új kijelzőm, amiket már a tervezés szintjén is megnéznek GeForce-szal.

Az, hogy az NVIDIA ezt hogyan adja el marketingként az ő dolguk, engem ugye nem azért fizetnek, hogy felmondjam a marketinget. :)

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#37559) GodGamer5


GodGamer5
addikt

Elég vicces ára lett a 2060-nak, pedig jó kártya lett az eddigi infók alapján. Vajon lesz ezek után gtx1160 rtx nélkül? Amd is közölhetne valami bejelentést a Navikról.

"Többször látsz Game Over képernyőt, mint Michelle Wild f@szt." "It's not a Loop, it's a Spiral"

(#37560) imi123 válasza HSM (#37557) üzenetére


imi123
őstag

Hát szerintem multi FPS-en kívül nem fontos a nagy FPS(75+). Persze ez magánvélemény.
Ok hogy Battlefieldeknél és társinál egy hardcore szerveren számít. Egyébként ha megvan freesyncel a stabil 75 akkor az már bőven az élvezhető kategória a legtöbb játék. Én is nézegettem év végén a Gsync csodákat de hála égnek smucig vagyok és nem vettem meg. :D

Tévedni emberi dolog, de állati kellemetlen.

(#37561) b. válasza Abu85 (#37558) üzenetére


b.
félisten

Itt az a kérdés ebből a felhasználó mit fog észrevenni hétköznapi játék, filmnézés közben, hogy a 300 képminőségi tesztből nem ment át mondjuk páron.
érdemes megvárni jan 15 után az első teszteket, mert véleményem szerint nem biztos, hogy észrevehető különbség lesz a 2 kártya között azonos monitoron, max a leírt specifikációkban.vagy az is lehet hogy szar lesz. Ki tudja?

HSM: én csak multi miatt használok sync monitort, ott a 75 Hz nem sok mindenre való. Hétköznapi felhasználásra mondjuk hasznos azt elismerem.

[ Szerkesztve ]

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)

(#37562) HSM válasza b. (#37561) üzenetére


HSM
félisten

Én fix 80Hz-en játszom, vállalható kompromisszum. FreeSync jöhetne mondjuk mellé. Az a probléma, egy 144Hz-et tudó hasonló képminőségű IPS monitor nagyjából dupla ár, ami nagyon komoly difi.

(#37563) Mamuska válasza HSM (#37562) üzenetére


Mamuska
őstag

135-ért már ott van az Acer Nitro VG270UPbmiipx. Úgy viszik mint a cukrot, ez már nagyon olcsó. :K

(#37564) Abu85 válasza b. (#37561) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Nem sokat. De ők akkor sem dobhatnak rá plecsnit. Akkor a saját tesztjeiket értéktelenítenék. Ezt úgy kell elképzelni, hogy néha a frissítés változása egyes színek megjelenítésén változtathat, de annyira picit, hogy nem túl észrevehető, viszont létezik, és erre tesztel a FreeSync, illetve a G-Sync. Viszont ez a "kiveszi ezt észre" dolog a tesztek szintjén nem létezik. Ott mérés van, és jó vagy nem. Nyilván arra is fel kell készülni, hogy a kijelző nem tudja a specifikációban írt, sokszor FreeSyncre szabott tartományt, hanem valamivel szűkebb lesz az. Ettől még szar nem lesz, csak nem lesz olyan jó, mint lehetne, ha ezt nem most lépik meg ~600 létező kijelzővel a piacon, hanem már helyből felültek volna a vonatra.

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#37565) VTom válasza Mamuska (#37563) üzenetére


VTom
veterán

Mindig érdekelt, hogy honnan jönnek az Acer-nek ezek a csodás fantázianevei.

Everybody has a plan until they get punched in the mouth.

(#37566) Mamuska válasza VTom (#37565) üzenetére


Mamuska
őstag

Ilyen random névgenerátor esetleg. :D De amúgy a Nitro a gagyibb játékos, és a Predator meg a profi, csúcs játékos monitorokat jelöli.

(#37567) #45997568 válasza TTomax (#37546) üzenetére


#45997568
törölt tag

Rosszul ertelmezed, nem a tegnapi lepest kritizalom, sot, szerintem jo dontes volt engedelyezni az adaptiv sync-et vegre :K

Ami nem tetszik, hogy eddig is megtehettek volna hogy ugyanugy tamogassak ingyen es bermentve az adaptiv sync-et, ehelyett eloalltak egy fizetos megoldassal :U Most mar mindket megoldas ott lesz januar 15-tol, ez remek :K

Szaby: persze, a vicc kategoria amikor megjelennek NV altal szponzoralt jatekok, es a GSync honapokig nem mukodik (lehet meg most sem) a kirakat jatekokban, ala Destiny 2.

Freesync-el is vannak gondok, volt/van hogy bugos, lattam en mar 1080-on GSync monitoron ledadogni Wildlands-t is 35FPS-en :U

(#37568) Raymond válasza VTom (#37565) üzenetére


Raymond
félisten

Nem olvastad meg a cikket az Acer termekfelelos osztalyarol? Volt ott kep is:

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#37569) HSM válasza Mamuska (#37563) üzenetére


HSM
félisten

Igen, magam is tervezem majd éppen egy olyan beszerzését. :K
Ugyanakkor azt is látom, hogy lényegesen drágább, mint egy egyszerűbb monitor. Pl. az Aoc 70K-ért ad 31,5"-os 48-75Hz range-es IPS-t, AOC Q3279VWFD8. Vagy van a Dell P2418D, ami bő 70K-ért ad szintén WQHD IPS-t, igaz, csak 24", vagy itt vannak az LG 29"-os UW-FHD monitorai, 40-75Hz között, szintén jócskán olcsóbban, ha jól emlékszem 60-90K közötti ársávban, modellfüggően.
Szóval, akármilyen "olcsónak" tűnik a korábbi 144Hz árakhoz képest, szvsz nagyon nem az 135K egy 27" WQHD monitorért.

És mivel WQHD, az VGA sem lesz éppen olcsó alá, ami praktikusan 100+ FPS-el meg tudja hajtani, ha már ki is szeretnénk használni, hogy több, mint 75Hz-et tud a megjelenítő....

Szóval, azért ez összességében még messze van a költséghatékony megoldástól. ;)

[ Szerkesztve ]

(#37570) #85552128 válasza Mamuska (#37563) üzenetére


#85552128
törölt tag

Ennél már belehet kapcsolni az Overdrive-ot, Freesync mellett vagy ugyanolyan bugos (?) mint a másik két 144 Hz-es IPS monitoruk ? Azoknál Freesync ON lassabb a panel mint Freesync OFF, mert az OD kiszürkül és nem lehet állítani.

(#37567) rupszi: Sarkított példákat mindkettőre fellehet hozni...

[ Szerkesztve ]

(#37571) Mamuska válasza HSM (#37569) üzenetére


Mamuska
őstag

Az AOC-ot hagyjuk, van hogy jót fogsz ki, van hogy ipari hulladékot azokból. Az az Acer Nitro azért nem ennyire lutri.

(#37570) Szaby59

Ez gyakorlatilag ugyan az mint a két másik drágább Acer, Asus monitor csak gagyibb állvánnyal.

[ Szerkesztve ]

(#37572) #45997568 válasza #85552128 (#37570) üzenetére


#45997568
törölt tag

Errol beszelek en is :K

Amugy meg mindig azt mondom a GSync egy jo technologia, ha valoban 50$ koruli az arazasa es ennyiert is jonne a monitorokba, egy rossz szavam nem lenne. :R

Az XB270 es az XF270 kozott pont 200£ volt a kulonbseg, ott felhuztam a szemoldokom.

(#37573) HSM válasza Mamuska (#37571) üzenetére


HSM
félisten

Persze, ezt tudom, hogy azon az AOC-on erősen szór a panel. :K
Azt akartam csak mutatni, hogy bár szerintem is szuper monitor ez a 27"-os Acer Nitro (nem véletlen tervezgetem a beszerzését saját célra ;) ) nem olcsó játékszer, sehonnan sem nézve. Főleg mondjuk egy LG UW-FHD-hoz képest, amihez a VGA is lényegesen olcsóbb lehet és maga a monitor is kihozható fele pénzből, és tudtommal ott panel gondok sincsenek.

[ Szerkesztve ]

(#37574) VTom válasza #45997568 (#37572) üzenetére


VTom
veterán

ezt hozták fel már többen itt, hogy erről nem feltétlenül az nvidia tehet, hanem a monitorgyártóknál fogott vastagon a ceruza.

Az nvidiánál két okot látok a támogatásra: 1. beszedték a lóvét a g-sync-ért amíg lehetett, de most már illik előrukkolni az AS támogatással 2. az AS támogatással szeretnének újabb piacot szerezni, mert mostanában sokat kell költeniük ügyvédekre ;]

Minden másra ott a 65"-os G-sync HDR monitor $4999-ért :D

[ Szerkesztve ]

Everybody has a plan until they get punched in the mouth.

(#37575) #45185024


#45185024
törölt tag

Demokratizálja a gémervilágot az Nvidia
HA eddig nem volt demokrácia és nem lázadt ellene a nép akkor azt a rendszert hogy is hívjuk ? :D

(#37576) b. válasza #45185024 (#37575) üzenetére


b.
félisten

mondjuk szomorú, hogy indexen előbb jelent meg az Nvidia CES ről cikk, mint itt, RTX 2060 ról meg konkrétan még semmi se a laposokba érkező vonalról.
Bár gondlom Abu se tud szétszakadni.

[ Szerkesztve ]

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)

(#37577) Raymond válasza b. (#37576) üzenetére


Raymond
félisten

Mondjuk az Index kint is van a CES-en.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#37578) Loha válasza FLATRONW (#37553) üzenetére


Loha
veterán

A G-Sync modullal szerelt monitoroknak nincs alsó frissítési határa (függetlenül a használt paneltől), tehát 1Hz - 240Hz (vagy a monitor által tudott max.) között működik, alacsony inputlaggal, adaptive overdrive-al, amit szintén nem alapértelmezett FreeSync-es monitorok esetén...

(#37579) #59036672 válasza Abu85 (#37558) üzenetére


#59036672
törölt tag

Figy főni! Beat it! :DDD [link]

(#37580) nonsen5e válasza #45185024 (#37575) üzenetére


nonsen5e
addikt

GTX 560 -----------> $199
GTX 660 -----------> $230
GTX 760 -----------> $249
GTX 960 -----------> $199
GTX 1060 3GB --> $199
GTX 1060 6GB --> $249
1060 6GB FE. ---> $299
RTX 2060 ----------> $349

[ Szerkesztve ]

D4 klán: HunPH - invért privát rám

(#37581) VTom válasza Loha (#37578) üzenetére


VTom
veterán

Én úgy tudom, 30Hz az alsó határa a G-syncnek.

Everybody has a plan until they get punched in the mouth.

(#37582) t72killer válasza nonsen5e (#37580) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

kb ennyit inflálódott a dollár (japersze, nem a papírfosó FED szerint). Már csak a fizetéseknek kéne követni a trendet...

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#37583) lezso6 válasza nonsen5e (#37580) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Az rtx 2060 egy 1080 ti lapkaméretét használja, még ha annak egy része le van tiltva, akkor is drága, kész csoda a 350 dolláros ár.

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#37584) HSM válasza nonsen5e (#37580) üzenetére


HSM
félisten

Érdekes lett volna itt feltüntetned az adott csipek méretét is, ami szorosan összefügg azok előállítási költségével. Az hamar megmagyarázhatta volna, pl. miért lett drágább a 2060, mint a 1060.

(#37583) lezso6: +1. :K

[ Szerkesztve ]

(#37586) lezso6 válasza HSM (#37584) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Az RTX 2060 igazából egy nagyon huzatos 1060 Ti utódja lenne. Vagy herélt 1070-é. Semmi köze az 1060-hoz, az ára is ezt mutatja. Lásd az alábbiakat.

Maxwell:

GM200 = 1.5x alu / rop (980 TI)
GM204 = 1.0x alu / rop (980; 970-nél csak ~0.76x alu, 0.875x rop)
GM206 = 0.5x alu / rop (960)

Pascal:

GP102 = 1.5x alu / rop (1080 TI)
GP104 = 1.0x alu / rop (1080, 1070-nél csak 0.75x alu, 1.0x rop)
GP106 = 0.5x alu, 0.75x rop (kényszerből, mert csak GDDR5 van rajta)

Turing:

TU102 = 1.5x alu / rop (2080 TI)
TU104 = 1.0x alu / rop (2080)
TU106 = 0.75x alu, 1.0x rop (2070)
vágott TU106 = 0.625x alu, 0.75x rop (2060, de GDDR6-tal, ezért bitang)

Az 1060 utódja kb egy GDDR5 2060 lenne, de aluban az is picit sok lenne (+25%). Meg hát amíg az 1060 kb 200 mm2, addig a 2060 alapját adó TU106 még mindig egy 445 mm2-es szörny. Gondolom sok a selejt, ezért hozzák a 2060-at. Szerintem lehet itt még mindenféle fura kártya, mert nehezen hiszem el, hogy a nagyobb lapkákból a hibásabbakat egyszerűen csak ki fogják dobni.

[ Szerkesztve ]

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#37587) HSM válasza lezso6 (#37586) üzenetére


HSM
félisten

Így van. :K

No, meg ami most nagy változás, hogy eddig a xx60-as GPU mindig saját GPU volt, vágatlan, így olcsón előállítható. Itt viszont azért egy komplett klasszissal magasabb GPU-t vágtak vissza, a TU106 alig kisebb/gyengébb, mint a TU104... Tehát ahogy írod is, ez inkább egy 1060 Ti, vagy 1070 "Light" utód.

Mondjuk nekem RT meg egyebek szempontjából jobb kompromisszumnak tűnik azért egy fullos 2070 vagy 2080, a 2060-nál már azért fájón belevágtak itt-ott a dolgokba.

Igazából szerintem 2060-ra kb. az összes nagyobb csipet meg tudják vágni. :K Valószínűleg ez adhatja a létjogosultságát is, hogy erre tudnak mindenfélét tenni majd, ami amúgy mehetne a kukába.

[ Szerkesztve ]

(#37588) Loha válasza VTom (#37581) üzenetére


Loha
veterán

Mert az NV nem kommunikálta elég jól, hogy a G-Syncnek nincs alsó határa, de ha megnézed ezt a friss táblázatot, akkor itt már az összes régi/új G-Sync modullal ellátott monitornál 1Hz szerepel mint alsó határ.

(#37589) VTom válasza Loha (#37588) üzenetére


VTom
veterán

Valóban. :R

Everybody has a plan until they get punched in the mouth.

(#37590) FollowTheORI válasza nonsen5e (#37580) üzenetére


FollowTheORI
nagyúr

Ígyis venni fogják mint a cukrot... mert egy olcsó 1070/1070Ti lesz... :)

Kíváncsi leszek a hazai árazásra... 120k vagy 140k lesz e. :D

[ Szerkesztve ]

Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m

(#37591) b. válasza FollowTheORI (#37590) üzenetére


b.
félisten

első időkben biztos túltolják majd a kereskedők, főleg itthon az árazást. Kb márciusra fog realizálódni az ára szerintem. Elméletileg 300 $ környékén is kellene jönnie, mert FE drágábbnak számít.

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)

(#37592) imi123


imi123
őstag

GeForce RTX 2060 review (founder) - Introduction

Tévedni emberi dolog, de állati kellemetlen.

(#37593) #59036672 válasza imi123 (#37592) üzenetére


#59036672
törölt tag

2060 kettéhugyozza a vega64-et lol. :DDD

(#37594) Mamuska válasza #59036672 (#37593) üzenetére


Mamuska
őstag

Mennyi Nvidia van az AMD előtt. :C

(#37595) b. válasza Mamuska (#37594) üzenetére


b.
félisten

És itt egy kis OC val [link]

[ Szerkesztve ]

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)

(#37596) #45185024


#45185024
törölt tag

Itt meg egy Nexus 2060 szétszzedés
Oda ragasztottak mindent mindenhez :D
Hatalmas ragasztócseppek benne ez így elég kínai

(#37597) HSM válasza #45185024 (#37596) üzenetére


HSM
félisten

A 2070-nél már volt méltatva az össze-szétszerelhetőség... "Overall, this is the most complicated VGA card disassembly I've ever seen—be careful." [link] :D

[ Szerkesztve ]

(#37598) #00137984 válasza #45185024 (#37596) üzenetére


#00137984
törölt tag

Behalok... :DDD

(#37599) mormota79 válasza #45185024 (#37596) üzenetére


mormota79
tag

Ha már másba nem tudsz belekötni.

(#37600) #59036672 válasza #45185024 (#37596) üzenetére


#59036672
törölt tag

Lehet, hogy kinai de kettéhugyozta az rx vega 64-et.😂🤣

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.