Hirdetés

2024. május 21., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2017-08-30 10:47:05

LOGOUT.hu

A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#27429) Abu85 válasza #85552128 (#27428) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Az AMD a forrás. Ennél hitelesebbet én sem tudok. De ha neked jobban tetszik, akkor csoda történt, és az AMD mérnökei ráolvasással érték el, hogy a rendszer a töredékét fogyassza multimédiában.

Ott van a három állapot, csak nem minden körülmény között vált köztes állapotra. Valamikor elég az idle is, és ilyenkor inkább arra vált (de például komolyabb HEVC tartalomnál köztes állapotra vált). De az biztos, hogy van egy idle, egy max órajel fele és egy max órajelre vonatkozó állapot. Ezt még az Anand is leírta. [link]

Attól az órajeleket meg kell szerezni. Az nem csak abból áll, hogy meghúzod, hanem abból, hogy annak stabilnak kell lennie mondjuk Indiában is. Ehhez már komolyabb munka kell, mert az itthon stabil 1350 MHz, nem biztos, hogy az lesz kurvára nagy páratartalom mellett és 50 fokos hőségben.

Csak szólok, hogy az AMD-nél a post-process shaderek kategorizálva vannak. Nem mindegyik kártya futtatja ugyanazt, de ezt már többször leírtam régebben. Ha nem ugyanaz a shader, akkor még ugyanazon a GPU-n is lényeges lehet a fogyasztáskülönbség.

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.