Hirdetés
-
LOGOUT.hu
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Komplikato
veterán
válasz füles_ #26248 üzenetére
Másik cikkben volt Lenovo Y520 ami GTX1050, GTX1050Ti és RX560-al rendelhető. Ott a cikk alapján volt termék azonosító kód is, de abból tényleg nem lehet kitalálni, hogy ez már új vagy csak perwoll-lal mosva.
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
gyiku
nagyúr
ez meg milyen vega nyak? [link]
kesobb Raja elmagyarazza.mennyi juicet kap a kartya? a tapbol 1db kabel jon ki, attol meg lehet minden, 6pin, 8+6pin, 2x8pin
[ Szerkesztve ]
hüllő
-
törölt tag
válasz #02119936 #26253 üzenetére
Az még a régebbi közös interjújukban ejtette el a Nanót és gondolom poénból vágták be.
Mindegy milyen kábel jön ki belőle mert ez mérnöki példány ,
vicces a nyák vágás a közepén
és milyen minőségi szigszalagos HIDDEN megoldás
"Special edition For you and For me" nyomja a hülyeséget rendesen Raja[ Szerkesztve ]
-
Petykemano
veterán
Biztos megy oda kábel?
Nem tudom, 6 vagy 8 pines kábeleket felesleges lenne takargatni. 6+8-et igen, de az nagy baj. Vagy azt, ha nincs kábel.<on the hype train>
Végy egy fury x-et
- tudvalevő, hogy minden magasabb speckó ellenére visszafogja a geometria.
- utoljára azt olvastam, hogy egy bug miatt nem is jön ki belőle az 512GB/s, csak kB 370
Így tud a doomban mennyit? 45fps
Igazából tényleg alig jön ki belőle több, mint a 390xNamost tegyük fel, hogy javítják a hibákat:
- geometria 4 -> 11
- memória sávszélesség bug javítása + továbfejlesztett DCC
Ezzel minimum elimináltad a szűk keresztmetszeteket. Az persze kérdés, hogy így többet fogyasztana-e. De tételezzzük fel, hogy nem, mert ha van dolga, csak erőforrásra vár, akkor mondjuk nem kapcsol le...
Így kijönne +25-30%, amit a 390x-től 40%-kal több shader indokolna.Ha semmi más nem változna, akkor csak +25% órajel kellene a 70fps-hez.
- induljunk ki abból az xfx 480 gtrből, ami 1288mhz-et tudott 90-100w-ból. Ha ezt a 90w asic powert arányosítom 2304 shaderről 4096 shaderre, akkor 160w.
- ha levonjuk a memóriavezérlőket (4 csoport gddr helyett 2 csoport hbm2), figyelembe vesszük a variable length simd unitkat, valamint azt, hogy az architektúrát a korábbiakhoz képest magasabb órajelre tervezték, és további újítások, bár meredeken hangzik, de nem elképzelhetetlen, hogy becsússzanak 75w alá beleértve ebbe a 5-10w hbm2 fogyasztást is.Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..
-
gyiku
nagyúr
válasz Petykemano #26258 üzenetére
valami megy bele, mert 2db modularis csatlakozo van bedugva a tapba. egy az ssd-nek, a masik a vga lesz.
vicces, hogy a hatuljat is beragasztottak, meg a ventit is[ Szerkesztve ]
hüllő
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz #45185024 #26254 üzenetére
A special edition-t arra értette, hogy a VGA hátulján meg van hosszabbítva a nyák és elmondása szerint egy komplett monitorozó szerv van ott, ami lehetővé teszi a GPU minden adatának valós idejű megfigyelését. Erre a verzióra mondta, hogy mérnöki példány, így természetesen nem lesz elérhető, de majd csinálnak 2 speciális kiadást...
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
törölt tag
válasz TESCO-Zsömle #26261 üzenetére
Nagyon szakszerűen fogalmaztál !
És már meg is jelent cikkben
Amúgy mi ez a kék cápaszáj csatlakozó (csak így szakszerűen ugye ) ?
Olyan mint mikor az Alien szájából kijön mégegy száj.[ Szerkesztve ]
-
Jack@l
veterán
válasz Petykemano #26258 üzenetére
A 480 -as számolást elszúrtad, 160 wattból indulj ki.
Azt irják a tápba egy 8 pines meg egy sata tápcsati van bedugva csak (tök jó hogy eltakarták felül )
Szóval a max 225 watt az elég szerény tuningra és órajelre lesz elég... (vagy megint nem kap pci express plecsnit ha így marad)[ Szerkesztve ]
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
Jack@l
veterán
Ja, a 480 nál is tök lényegtelen volt, csak épp utólag már nem igazították hozzá a megemelt feszhez és órajelhez a gyári nyákot. Perpill ez ennyit tud, nem hiszem hogy lustaságból nem raktak rá még egy tápcsatit.
Lehet tippelni vajon ugynúgy elszúrják ezzel amint a 480-at és várhat a userek nagy része a gyártók custom 2 csatis verziójára?[ Szerkesztve ]
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
HSM
félisten
válasz Jack@l #26268 üzenetére
A 480-nál az utolsó centig kicentizett költségek (NYÁK-méret korlát) és az utolsó pillanatban kb. 150Mhz-el megemelt órajelek eredménye volt ez. Eredeti órajeleivel simán befért volna a keretbe. (Ahogy eredetileg a mérnökök megtervezték.) A Vega mostani állapota még bőven az a stádium, amikor éppen tervezhetik az órajeleket, kialakítást, hűtést, feszültségeket. A Polarisnál nem itt hoztak rossz döntést, hanem amikor ez már rég kész volt, akkor még belenyúltak utólag valamiért (management?), annak lett az eredménye, ami. De ennek semmi köze ahhoz, hogy a Vega-n még bármi lehet a végleges változaton. Egyszerűen ez még nem releváns állapot ebből a szempontból. Gondolhatod, hogy a NYÁK is még messze van a véglegestől, ha mindenféle jel ki van még vezetve arra az USB mérőeszközre a kártya végén...
[ Szerkesztve ]
-
Jack@l
veterán
Kár hogy nem a lassan két éves fury x-et kell megugrania idén.
@Malibutomi: annyiról mondok, amit biztosan tudni lehet eddig. Megint
[ Szerkesztve ]
-
Jack@l
veterán
Gondolod hogy csak azért lenne és a tesztpéldányokat nem egy komoly specifikáció és tervezés előzi meg?
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz Jack@l #26275 üzenetére
Dehogynem, nyilván elterveznek valamit, de sajnos a gyakorlatban is van egy csomó mérnivaló, hogyan is sikerültek a dolgok, milyen órajelet lehet végül beállítani, milyen feszültségen, milyen fogyasztás mellett, milyen kihozatallal. Ezért lett pl. a Polarisból is tudtommal 7 revízió, mert elsőre nem úgy sikerült, ahogy szerették volna.... Sajnos a csipgyártás már csak egy ilyen sajátos szakma.
[ Szerkesztve ]
-
Komplikato
veterán
Csak nekem fura, hogy miért hangsúlyozták némelyik tesztnél, hogy a sample kártya jelenleg még CSAK Fiji drivert használ, nincs sajátja? Azt hiszem az SW Battlefront Vulkan tesztnél mondták. Ha akkora nagy architektúra váltás volt, akkor ez nem ellentmondás?
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
Petykemano
veterán
válasz Jack@l #26266 üzenetére
Nem szúrtam el. Csak jóindulatúan ebből indultam ki. Itt a gpu only fogyasztás 1288mhz-en 90-100. A többi a gddr5 és a vrm veszteség. Talán utóbbira lehet mondani, hogy nagyvonalúan hagytam ki. Hogy a gddr5 mennyit fogyaszt, nagyjából mindegy, bár szerintem simán van 40w. A polaris egy pipe cleaner volt, feltehetőleg tényleg tudnak ilyen chipeket készíteni.
De ha ott volt a 8 pines tápcsati, akkor lényegtelen, tárgytalan. 😃
Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..
-
Jack@l
veterán
válasz tailor74 #26280 üzenetére
Mit temetnék? A gyári 480 tulajok is vígan elvennak a kártyáikkal, nem kell nekik a húzás és kész.
-
Fapomogacs
tag
Sziasztok!
Lenne egy problémám amit mind ezidáig nem sikerült megoldanom, ezért segítségért fordulok hozzátok.
A konfig:
G2020 CPU
2x4gb 1333MHz memória
Sapphire 7870 GHz Edition VGA
CFT 750 14CS tápA probléma:
War Thunder alatt, miután elindítom a játékot rendszeresen a következő üzenetet dobja:
" video driver hung and was restarted." Tehát lefagyott a driver majd újraindult.
16.12.2-es drivert használok, de visszamenőlegesen kipróbáltam a 15.7-es azt hiszem driverig mindent és ua.Amiért nem értem a dolgot, hogy a World of Tanks, FHD-ben majdnem max. grafon hibátlanul megy, soha nem fagy, minden OK.
Heroes VII szintén hiba nélkül + egy órát futtattam Unigine Heaven benchmark tesztet és minden hibátlan.
GPU-Z és a Radeon programja szerint is max. 63°C az elért hőmérséklet feljebb nem megy.
Előtte R9 380-as VGA volt a gépben, a feszültség értékek is rendben.
Memóriát kivettem átraktam másik slot-ba, semmi, játékot leszedtem újratelepítettem, semmi.
Grafot visszavettem HD-re ua. az eredmény. Vírusírtót, anti-malware programot futtattam, semmi.Lehet csak utálja a WT-t?
[ Szerkesztve ]
§§ A pénzt sokszor el lehet játszani, a becsületet csak egyszer. §§
-
-
törölt tag
Az látszik a képen is hogy egy 8 pines de szerintem nem ezért volt leragasztva hanem mert be volt az oda forrasztva azt meg ciki lett volna mutogatni. Hacsak nem valami olyan alkatrészt láttál volna ami még nincs lekommunikálva és cégtitok fogalmát alkotja.
Nem hiszem hogy bárki 180 Wattot várna a Vegától, Jó lesz az bőven 225Wattig inkább fordítsa a HBMből nyert pluszt BOOSTra , 8+6 pinig vagyis 300 wattig engedélyezem a dolgot
De hogy miért ragasztották le a venti nyílásokat mikor megmutatták a kártyát OMG[ Szerkesztve ]
-
Yutani
nagyúr
AMD Radeon RX 570 spotted, features up to 8GB of VRAM
Egy érdekes részlet:
It looks the Radeon RX 500 series is a rebranding of the Radeon RX 400 series cards, with someone visiting AMD's booth at CES and writing on Reddit: "The card IS an OEM version of the 470. I asked an AMD rep at their booth about it. The 500 series is an OEM rebadge of the 400 series, like how the 8000 series was to the 7000 series".
Ez most azt jelenti, hogy az AMD kihagyja az RX 500-as szériát retail tekintetben, ahogy a HD 8000-est is?
#tarcsad
-
stratova
veterán
válasz Yutani #26294 üzenetére
Notebooknál ez már bevett szokás. [A linken egy 17,3"-os gamer Samsung noti adalapja látható.]
Másrészt tudtommal még nem került forgalomba Polaris 10 alapú RX 4xx névre hallgató GPU-val szerelt notebook. Azt sem ártana tudni, hogy ez most Polaris 10 vagy Polaris 10 xt2, ahogy ezt már egyszer felvetettük a hír első felbukkanásakor.[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Oliverda #26296 üzenetére
Írtam már korábban, hogy az uncore rész nagy előrelépés, de a core rész tekintetében a GCN4 nagyobb volt, hiszen abban jött az utasítás-előbetöltés. A gyártok egyébként minden új termékre azt mondják, hogy ez a legjobb, akár öt éves távlatban. Azért vannak az újságírók, hogy ezeket a kijelentéseket megfelelő helyiértéken kezeljék.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
-
törölt tag
válasz Oliverda #26298 üzenetére
Oli áruld már el nekem miért bánt téged ennyire hogy Abu a GCN4et nagyobb változásnak tartja mint a GCN5-t ??
Áttanulmányozta mind a kettőt és neki az jött be...
Ez olyan meddő VITA hogy melyik a fontosabb egy ház alapja vagy a padlástér ?
Csomó dolog már ott van bent aminek most lesz meg az értelme.
A Ház alapja uncsi ...tele sok sziklával , a tetőn meg sok szép ablak hegyi kilátással. Most akkor az fontosabb ?
Vagy mindenkinek azt kell gondolni amit Lisa Sue mond ? Amúgy Doktor de itt nem számít.
Legalább 10 éve nem emlékszünk promó bemutatón olyanra hogy minden valós lenne (egyik oldalon sem), egy reklám és kész.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 12Gb
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- nVidia Quadro RTX A4000 16Gb GDDR6 256bit
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest