Hirdetés

2024. május 17., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2017-08-30 10:47:05

LOGOUT.hu

A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#27396) -Solt- válasza #85552128 (#27387) üzenetére


-Solt-
veterán

De, fél év elteltével mindenképpen várj el valami lényeges előrelépést és ebből jottányit se engedj, aztán amikor az irreális elvárás nem tud teljesülni, akkor kezdj el puffogni! :)

Azt architektúraváltásnak nevezzük. Az első GCN3-as 285 sem kapott 3xx nevet, ahogy az első GCN2-es 7790 sem pedig azok tényleges előrelépések voltak...

Most akkor kezdjünk el a szavakon lovagolni? Nekem a generáció a GCN verziót jelenti, mivel igazán lényeges változásokat ezek szoktak hozni, de ahogy látod a Wiki összefoglalóban is a GCN változatokat definiálják generációnak. Ez akkor is így marad, ha neked a generáció váltást a termék generáció váltás jelenti... nem ezzel van a gond, hanem azzal, hogy ha az összképet nézed, ergo tisztában vagy az eltelt idővel, illetve figyelembe veszed a régóta rendelkezésre álló információkat, akkor nem születnek olyan elvárások amiket lentebb soroltál. Kicsit gyorsabb, kicsit olcsóbb, sajnos kicsit többet is fogyaszt (mondjuk kíváncsi lennék egy azonos órajeles összehasonlításra a 480-l) , ebben jogos a kritika, de még mindig azt jelenti a termék, hogy egy újabb alternatíva van a piacon.

Se az árazás, se a fogyasztás nem volt ismert, ezek pont olyan dolgok amiket felsoroltam és javulhattak volna. És pont ezért nem volt létjogosultsága ezt kiadni, mert amit tud az "580" azt tudja "480"-ként is.

Az árazást napok óta tudni, a fogyasztást nem... itt én is azt hittem, hogy azért titkolják mert jobb lesz, szóval ez a része számomra is "csalódás", viszont minden más ismert volt, és abból gyönyörűen lehetett látni, hogy lényeges változás nem lesz, ergo a kirohanást továbbra sem értem.

De, van létjogosultsága... vagy esetleg tudsz nekem out of the box ~1400MHz-n ketyegő 480-t mutatni 245 dolláros áron amiben van még cirka 100 MHz tartalék? Mielőtt jobban bele melegednénk ebbe is, létjogosultsága már csak azért is van, mert szinte biztosra veszem, hogy ezzel párhuzamosan a 4XX széria szépen eltűnik...

www.smart-bus.hu

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.