- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tiensin
csendes tag
Szia!
Én sokat gondolkodtam más alternatívákon az R5 1600 megvétele előtt ,és a 6700 (k és non k) is szerepelt a listámon.
Alábbiak miatt zártam ki a versenyből:
Csak használtan olcsóbb mint az R5 1600.
B150-es lappal elég költségkímélő ,de akkor az új csatlakozók mennyisége/teljes hiánya miatt nem feltétlen időtálló, illetve gyors ramokat se támogat (habár az budget buildnél mellékes lehet).
Nekem nem volt használható aftermarket hűtőm ,és az r5 messze jobb stock coolerrel érkezik, mint a 6700.
Játékokban az intel procik órajel előnye érződik, de a non k órajele nem túl magas, így játékban se tud túlságosan meglépni az R5 elöl (főleg úgy ,hogy az R5 stock cooleren is húzható). -
joysefke
veterán
Ha meglenne már a Z170-es alaplap, akkor azt mondom nagyon jó vétel a használt i7, mert kb nem tudsz a használt áras procin bukni (ha nem jön be, akkor ugyanannyiért adod el, mint vetted), ráadásul nincsen platformcserével járó bohóckodás.
De ha nincs meg a Z170-es lap, akkor már más a leányzó fekvése, mert akkor mindenképpen kell új lapot venni, tehát a teljes "befektetés" intellel sem lesz kisebb (lap+proci+rav vs lap+proci+ram), max esetleg nem kell új hűtő/lefogató.
Én RyZEN-t fogok venni
mod:
Nem hiszem, hogy az új mainstream intel foglalatos alaplapok drágábbak lesz mint a régiek (miért lenne, de a proci bele az nyilván más kérdés), de azt szerintem elfelejtheted, hogy a jelenlegi Z170/Z270 támogatni fogja az új hatmagosokat. Az kb SciFi. Ha lesz integrált iGPU+6 mag+magas órajel, akkor annak eleve máshova várnám a TDP-jét, mint a jelenlegi felhozatalnak.
(a nem tuning lapok is csak bizonyos TDP-/áramfelvételt bírnak)ráadásul egy 6 magos mainstream intel proci szerintem nem RyZen 1600 áron lesz...
-
törölt tag
Egyszeru a valaszom, szerinted Intel miert kezdett el kapkodni es akarja kitolni par honapon belul a 6-8-10 magos procijait
Jol latod, vegyel sok magosat. Ryzenek pariban vannak mar egymagos teljesitmenyben, tobbmagosban ott is hagyjak az vetelytarsat. Jol gondold at a konfigot, mondjuk 2-3 evre elore es hajra.
-
Televan74
nagyúr
Most processzor topikot vagy a milyen VGA -t vegyek topikot olvasom?
-
-KP-
addikt
jól látod, ha 6700-at veszek akkor z170-es lappal tervezem, de rx480 alá nem feltétlen kell a tuning szerintem. A 6700k drága,még mindig 85körül megy, már pedig ha a sima 6700-at fel tudom húzni 4,4 körülre, akkor szerintem egyáltalán nem éri meg a 25 ezres felárat. Szóval vagy r5 1600 vagy sima i7 6700. Ja és még annyit, hogy most az OC nem kritikus, mert hangtalan gépet szeretnék. A mostani sandym teljesítményben nem rossz, de normálisan megráncigálva bizony fogyaszt és a ventik is szépen pörögnek..
-
BeZol
őstag
Tekintve h nem K-s i7, ezért 4ghz-en menne 1szálon, többszálon 3.7ghz-en talán, az új ryzent meg kis szerencsével 4ghz-re húzhatod (de 3.9ghz-re tuti).
Ilyesmi videót ha meglesel, akkor az jön le belőle nekem, hogy csak azért gyorsabb az intel, mert lehelettel jobb az ipc-je, van ahol a játék nincs rendesen amd-re optimalizálva, ill. az intel proci végig magasabb órajelen megy (itt ugye 4ghz-en megy a ryzen, és 5ghz-en az intel, az +25% órajel, ami cpu limites részen +25% fps-t adhat), az fps-beli előnye pedig kb. annyi, amennyivel magasabb órajelen megy.Tehát nagyon jó vételnek tűnik a sima i7, de AMD-t fel lehet tuningolni kicsit magasabb órajelre, és még lesz extra 2magod is --> 4mag helyett 6mag, az +50% erő -> 90ezer Ft-ig jobb vétel a 6magos ryzen ennél a 60ezres sima i7-nél.
Esetleg BCLK bios-t szerezhetsz ha Z170 lapod van, és akkor 4.4ghz-re felhúzhatod a sima i7-est.Én ryzen-t vennék, vagy max K-s i7-et.
-
-KP-
addikt
Hali,
nem vitát szeretnék indítani a kérdésemmel az intel és amd fanok között, de szerintetek érdemes még használt nem K i7 6700-ban gondolkodni 60k körül, ha nem sokkal többért van már ryzen 5 1600? Apróról 72-73 ezer forintért már vihető.
-
joysefke
veterán
Köszi!
Igazából +122MHz OC-van rajta a normál OC-n felül 0/24-ben, és így is jól érzi magát a kártya, a hőfokok meg a stabilitás is rendben vannak
Valószínűleg igazad van, előbb procit/lapot/memóriát kéne cserélnem. A 970-nel még együtt lehet élni, bár néha már érzem hátrányát, amikor nem túl előforrásigényes játékban sem tudom feltenni 1080p fölé max grafikán, mert nyilván kevés már a VRAM. Ilyen most az XCOM2.
De ja, igazad van, a 1070 valószínűleg 1/2 év múlva nagyon jó vásár lesz használtan, míg a 1060...
-
joysefke
veterán
Igen, tudom, hogy a 480-580 (főleg az utóbbi) a 1060 szintjén van, de félek a magasabb fogyasztástól. Nem elsősorban az áramszámla miatt, hanem mert nem akarom, hogy nyáron a lakásban szauna legyen (anélkül is lesz). Erről a Radeon Chill-ről még nem hallottam, nem kell vele túl sokat szaszerolni?
Nekem fontos Geforce-os a videófelvevés is, de hallottam, hogy most már a Radeonok is tudják ezt, a Geforce driverrel az utóbbi hónapokban nem voltam elégedett (nem játék szempontok miatt, a videófelvevésnek voltak nyavalyái ) de most úgy tűnik megint rendbe jött, ha a Radeon fogyasztását egy szintre lehetne hozni hasonló teljesítmény mellett, mint a Geforce-ot, akkor szívesen vennék Radeont is. Utoljára MSI 270X-volt és nagyon meg voltam vele elégedve, sokkal jobban, mint előtte a Gigabyte geforce 660OC-val...
@Apa:
1070 nekem sok. Nem játszom annyira előforrásigényes játékokkal, illetve a jelenlegi ivy i5 is köhög már. Egy 1070-et aránytalannak éreznék a jelenlegi procimhoz, igényeimhez és költési hajlandóságomhoz is. bár az is igaz, hogy ár/érték arányban a 1070 lehet előrébb van, mint a 1060...
-
BeZol
őstag
válasz
joysefke #5182 üzenetére
Hát első körben 970-esről váltani szerintem butaság, akkor inkább tuningold meg egy kicsit (kb. 10%-kal), és már majdnem 1060-as szinten leszel (3gb-os 1060as szintje meg is lesz), kár ezért 55körül elpasszolni a régit, és 80körül venni 6gb-os 1060ast, mert ez annyira minimális gyorsulás, hogy szerintem erre kár pénzt és energiát fordítani.
1279 MHz (boost) / 1140 MHz (base) órajelen megy (OC Mode) most a kártyád, és 1230-1350MHz közötti base clock-ra lehet ezeket felhúzni (erre megy rá az extra +140mhz turbo), és így 14% körül gyorsulhatsz.
Itt a gpu ranglista:
A sima gtx 970 eredményét 1,171-el felszorozva (kb. ennyire jön ki a felpöckölt kártyád) a 83%-ból lesz 97,2%, ergo enyhén még el is veri az alap órajeles GTX 1060-ast, csak a gyári tuningostól marad el egy picit.
Az én tanácsom az, hogy ha már kártyát akarsz venni, akkor 1070-est vegyél legalább, DE ősszel úgy néz ki érkezhet az új nvidia sorozat, szerintem inkább várd meg azt, minthogy közel tavaly júniusi árban vegyed meg az 1éve kapható 1070-est, és akkor "talán" új 1060-as árban szerezhetsz 1-1,5 éves 1070-est, vagy megveszed a zsír új technikát, de első körben gondolom az erősebb kártyák jönnek, ha jön most ősszel egyáltalán valamiNem is igazán létezik jobb hűtésű 970-es mint amid van... Az rx480/580-asok is ennyi áramot esznek és hőt termelnek, ez totál normális, csak az 1060-as oldja meg 2/3 annyiból
Ha aktuális lesz a kártyavétel, akkor nézz körül hogyan alakultak a dolgok. Nálam 3gb-os 1060-as van, ami +10% kakaó lehet a 970eshez képest (ha oc módba rakod a kártyád, akkor szerintem egyforma gyorsak és van extra 1gb memóriád), és wow-ban ill. cs:go-ban egyelőre a proci a visszatartó erő, ahogy korábban az 5820k-val is így volt, igaz cs:go-ban több fps-sel ment az 5820k, de szintén procilimittel. BF1-re ránéztem, az fps-ek rendben voltak.
Egyébként nincs egetrengető különbség, szokásos egyik játékban jobb az AMD videókártya, másikban az Nvidia: r5 1600-assal teszt
Az új RX580-as pedig ha jól rémlik olyan órajelen megy alapból, mint egy utólagos felpöckölt rx 480-as, vmi ilyesmi rémlik. -
pipo112
őstag
válasz
Cronerator #5179 üzenetére
én meg berendeltem 81k-ért :S ződ boltból a dobozosat ott most 79k ejj ,ha tudtam volna hogy van ilyen sima tálcás azt veszem 10k-t spórolva na mind1
-
joysefke
veterán
Követi valaki ezt az nVidia driver mizériát?
A 1060-as csak a régi -sosem hallottam róla- "Rocket League" játékban muzsikál rosszul az AMD processzorával, vagy általánosan diszkriminálja a RyZEN-t az intellel szemben? Szóval mennyire ajánlott a 1060 a RyZEN mellé?
Nekem most 970 van, és nyárra lehet le kéne cserélni 1060-ra, mert amúgy is meleg lesz a lakásban. Akkor meg már olyat vennék, ami a "RyZEN-kompatibilis"
-
BeZol
őstag
válasz
Cronerator #5179 üzenetére
Hardveraprót is nézegesd, hátha találsz olcsóbbat.
Ha csak játékra használnád, elég a 6magos, mert nekem a 6magos intel 5820k 3.8ghz-en is csak 35%-ig ha felkúszott (BF1 alatt) átlag 85fps-es gpu limitnél, ellenben ismerős 4.4ghz-re húzott 4770k-ja 85-90%-on tekert átlag 115fps-sel (ugyanaz a vga és grafikabeállítás volt, csak neki 1080p-ben ment, nekem 1440p-ben).
Mire elfogyna játékokban a 6mag, addigra kiforrottabb új technikájú 8+ magos procit vehetsz, és itt lehet reménykedni, hogy az újabb procik is AM4 tokozással jönnek még több évig, ill. ha valami miatt nagyon kell a 8mag, akkor később cserélhetsz rá, igaz a procid sem fog már annyit érni, de a mostani 8magos semNem mind1, milyen m.2 ssd, mert ha satás, akkor vehetsz sima sata3 csatlakozósat is, mert általában az m.2-es picit drágább, ellenben ha m.2 és pci-e, ergo nem 550mb/s körül ír/olvas, hanem 1500 felett, akkor pedig 1,5-2xeres áron pörögnek ÉS játékbetöltésben, windows betöltésben közel 0 gyorsulást érsz el vele, ergo ilyen szempontból csak pénzkidobás, hiába csorgatom rá én is a nyálam, nem hozna előrelépést.
-
Cronerator
tag
Kezdenek alakulni az r5-ösök árai. 1600 hűtő nélkül 71000 Bestmarknál, 1600x 83000. Most gondolkodóba estem. 1700 és 1600 különbözetéből kerülne egy új m.2 ssd-re is.
-
Márk
senior tag
Megy a videokódolás.....
Egész jól kihasználja mind a 12 szálat.
Kicsit háklis a program (Bigasoft Total Video Converter 5), 3200 MHz-es RAM frekvenciánál (ami jó volt kb. mindenre: Windows telepítés, játékok, stb.) maximum 20 perc után újraindította a gépet, visszavettem 2933 MHz-re, megy már másfél órája, szerintem jó lesz....
Mi ebből a tanulság?
Nem minden ram sebesség jó ami elsőre annak látszik.
-
kovy79
őstag
válasz
VirsLee #5174 üzenetére
Én ssd-t is cseréltem, ráadásul SATA-ról m.2-re.
Egyébként is, híve vagyok egy friss telepítésnek, főleg teljes platform cserénél, még ha egy napnyi mókolással isjár újra belaknom a rendszert.(#5175) hobizoli, pont itt van mellettem egy ismerősöm Acer notija, amiben meghalt a vinyó. Beletettem az egyik maradék tartalékomat (egy Fujitsu notiból), amin van egy win10. Kb 6 perc alatt felállt az OS és ment vígan tovább az Acerben.
-
hobizoli
nagyúr
válasz
VirsLee #5174 üzenetére
AMD A64-631+A75 chipsetes deszka utan pattintottam be igy a i3-t egy Z270-l
en is csodálkoztam mondjuk, mikor felallt a Win10, meg kerte a reboot-t, aztán betoltes mar jo is volt
pedig mar elokeszitettem a Win10-s pendrive-t is, aztan neztem kijon a winlogo, aztan meg a hatterkep, es betolt mindent
azóta is azzal megy, es semmi baja, pedig ez meg 2.5 eve Win7-kent volt eredetileg feltolva, es pont egy eve lett free netes update-l Win10 belolefater 2x6core Opteron-ja utan is siman felallt a Win10 G4560+B250-l
de neki azert ujra toltam ra egy Win10-t
erdekes, most betoltodik az uj es 1.3GB RAM-t kajalt csak be -
nkmedve
őstag
válasz
Cathulhu #5163 üzenetére
Szerintem a lényeg a videóban, hogy a Ryzen mellé is nagyjából annyi értelme van a gyorsabb memóriának, mint Intel mellé. Mindkét esetben segít CPU limites környezetben a gyors RAM, de normál esetben a user olyan hatalmas különbséget úgysem vesz észre (kivéve ha valaki 1080 Ti-vel játszik valami 144 Hz-es képrenyőn, oda viszont már amúgy is jobb egy Kaby).
Én is egyetértek azzal, hogy kicsit túl van tárgyalva ez a memória dolog. Nem kell a lehető legolcsóbbat/lassabbat venni, de kiadni egy halom pénzt egy 3200-as kit-re ami aztán vagy fog menni, vagy nem, annak olyan sok értelmét nem látom. Ha jó áron kap valaki egy 2666-2933-as kit-et akkor szerintem az is bőven kiszolgál mindent, arról nem beszélve hogyha az ember szeret kísérletezni, akkor idővel ezeket a modulokat is fel lehet nyomni 3200 MHz-re lazább időzítésekkel.
-
pipo112
őstag
én elsősorban azért vettem ilyen ramot mert ez konkrétan szerepel az msi carbon qvl listájában ,és kapni is lehetett, plusz elfér a noctua d14 alatt, mert ezt is nagyon figyelembe kellett vennem. a másik én pl egy gtx 1070-est fogok hajtani a ryzen-nel amit remélem majd jól meg is hajt de ze mjad jöv héten kiderül akkor jön a rájzendülés addig reménykedem hogy minden rendben lesz és nem ütközök majd nagy anomáliákba .
amúgy meg igazad van mert rakhatsz te 4000mhz es ramot is a gépbe ha vga nem bír többet én is nézelődtem 3000-es meg 2800as ramot csak ami a listában volt vagy nem lehetett kapni vagy nagy volt a d14 alá :S -
apa111
aktív tag
válasz
pipo112 #5167 üzenetére
Nekem is 3200 ramom van és ha újra ma debütálna a RYZEN a mostani tesztelések mellett én most nem feltétlen vennék ennyire gyors vagy még ennél is gyorsabb ramokat ha csak nem vágnák hozzám nagyon olcsón ,na és persze ha vennék egy jóval erösebb videó kártyát akkor jöhet a gyorsabb és kissebb időzitésü ram.Egyébként minden más esetben böven elég lenne egy 2666 ram / Saját véleményem saját tapasztalatomból irom/ akinek meg van rá a zseton akkor hajrá
-
apa111
aktív tag
válasz
Cathulhu #5165 üzenetére
A mi nap én is ezt próbáltam ecsetelgetni egy pár hsz-ben ,mint nekem is van a gtx 1060 és ott látszik hogy rakhatok mellé bár milyen gyorsaságú ramot minimális a különbség a kártyám elérte a fizakai határait és ezen nem segit az 5000mhz ram se persze ha lenne ilyen.Viszont akinek ilyen vagy ehez hasonló kártyája van a ryzen mellett le tud faragni az árakból persze ha most készül vásárolni ramot és nem gondolkozik azon hogy mostanság vegyen egy 1080ti a ryzenhez
-
pipo112
őstag
a ram sebeséget más külföldi fórumokon is taglalták és igen is számít erre jutottam abból amit sikerült kihámozni , ezért vettem én is 3200mhz-es ramot ami lap listájában van és ez az msi oldalán is fel volt tüntetve a ram sebesség közti különbségek, gondolom nem csak reklám fogás. Ami miatt én az msi mellett döntöttem pont az ,hogy írták , a kövi bios-sal hozzák az a-xmp profilt a nagyobb ram kompatibilitás és egyszerűbb beállítás érdekében .
-
Cathulhu
addikt
De itt inkabb arrol van szo, ha valahol bottlenecked van, akkor elrontottad, balanszolni kell, draga proci es ram melle draga vga dukal, olcso vga melle pedig eleg az olcso proci es az olcso ram. De azzal, hogy itt draga procit teszteltek ultra beallitasokkal olcso vga-val, szandekosan ideztek elo bottlenecket, persze, hogy a proci nem tudta kifutni magat. Amint megszunt a korlat, rogton jott az eredmenyeken, hogy igenis szamit a memoria sebessege, nem is kicsit. Az elso tablazatuk meg azt mutatja, hogy az intel is profital ebbol, de ez nem jelenti azt, hogy ryzenen nem segitene. Szoval ez a teszt szamomra kb semmit nem er, clickbait az egesz.
Video cime inkabb lehetne: GPU bottlenecken nem segit gyors RAM
-
-
apatyas
Korrektor
Két dolog választ el a topikgazdának jelentkezéstől: készülök melót váltani, és nincs Ryzenes cuccom. A harmadik pedig, hogy marhára köcsög lennék és szívbaj nélkül vágnám ki ami nem ide való.
-
Barton
senior tag
Does Ryzen Really Need Fast Memory? Guide for Gamers: [link]
-
Televan74
nagyúr
De az majdnem egy hónappal ezelőtt volt. Nézd meg a mostani árát! CMU16GX4M2C3200C16R
És még drágulni fog.
iPon rendszerében nem meglepők az ilyen árak. Anno én is hasonlóan vettem a 660Ti -t kb. 20.000Ft -al olcsóbban. -
BeZol
őstag
válasz
Televan74 #5151 üzenetére
Én is így voltam, hogy gtx 1060-nál nem lehet para a memóriával, aztán megnéztem ipon keresőjében h hogyan alakulnak a 16gb-os kitek árai, és mikor láttam, h 2400+ mhz-es ramokra rászűrve 3. legolcsóbbnak ott fityegett egy 3200mhz-es kit, és jobban ránézve talán 47ezertől volt a következő 3200mhz-es, na akkor gyorsan meg is rendeltem, így semekkora extra költség nem ért, mert ennyibe fájt volna egy 2400mhz-es is.
Árgrafikon nem is mutatja, hogy aznap ennyiért lehetett volna kapni, ezért is raktam fel a képet -
Televan74
nagyúr
Csak a mem oc -t senki sem garantálja neked.2133/2400 fölött már oc -nek számít.
Ott van például a HyperX Predator 3200 -as ram, Egy jó darabig bent volt az MSI QVL listájában és most kivették. Akkor hogy is van ez? De jó hogy múlt héten nem vettem meg 60.000 Ft -ért.
Amúgy nézegettem a lista szerinti 3200Mhz Samsung B-die -os memóriákat, vagy nincs Magyarországon,vagy arany árban van.
Közben meg dual rankos 2666Mhz ramot lehet kapni 42.000Ft környékén. És mint tudjuk sokat nem veszítesz AMD alatt, max benchmarkokban nem lesz e péniszed, ami nem is olyan fontos,ha az ember egy RX480 -s kártyával rendelkezik.Mint például én.(#5144) lacafaca Távozz tőlünk sátán!!! Amúgy köszi hogy benéztél és olvasod a topikot,de ezt kár volt leírnod.Nem jó semmire,maximum off gyártásra.
-
Walter_White
senior tag
válasz
lacafaca #5144 üzenetére
Lehet hogy sok gond van még a memória terén, nekem, pl jelenleg 2133-on megy, bosszankodok, mivel benne van a lapom QVL listájában az a memória, de sajnos nem megy többel, Még. Viszont ha én egy 8 magos Intelt akartam volna összerakni, akkor 420-430eFt-ot kelett volna kiperkálnom csak a lap + prociért, amire még rájön a memóriák elszállt ára. Nem vagyok a saját pénztárcám ellensége, és belefér ez a kis "cumi". Valakinek meg már megy pöccre.
-
.Ishi.
aktív tag
válasz
lacafaca #5144 üzenetére
Én csak mezei userként tudok nyilatkozni: ugyanazon a héten raktam össze egy Kaby Lake rendszert (ami elvileg nagyon kiforrott, pöccröff és társai) meg egy Ryzen rendszert. Mindkettőnél frissítenem kellett az alaplapi BIOSt, hogy a memóriák rendesen működjenek dual channel módban. Ettől eltekintve pöccröff volt mindkettő.
-
BeZol
őstag
válasz
lacafaca #5144 üzenetére
Téves, ezt is összerakod és megy.
A cumi ott kezdődik, ha többet akarsz kihozni belőle, mert az már a tuning körébe tartozik, ahogy az Intelnél is, és ehhez kell több próbálgatás. Elég hamar kiderül, mit tud az aktuális bios-szal a gép, szóval csak leírva szörnyű a dolog.
Cumizni meg azért éri meg vele, mert van tartalék a procikban, 3.8ghz-et még stock cooler-rel is ki lehet hozni a procikból, nem kell a gyári akár 3ghz-nél megragadni, ill. játékok alatt akár 15% gyorsulás érhető el 3200MHz-es ramokkal a 2133MHz-esekhez képest, de ahogy a fentebbi youtube videóban is látható volt, az újabb játékokban fullos grafika környékén csak 90fps-től jön elő a különbség a memória órajeléből adódóan, tehát ezzel sem kell feltétlen cumizni. -
kovy79
őstag
Én nem tudom, de addig nem patch-elek, amíg minden rendben van.
Lehet Redmondban még azt hiszik, hogy Magyarországon "nem dőlt le a fal".
Egyébként a KB4014981 frissítés az. Más is érdeklődött a cirill betűk miatt, de választ még nem találtam.
(#5144) lacafaca, én megvettem mindent, összeraktam, két bekapcs után feltelepítettem a Win7-et (ami a MS hülyesége miatt igényelt pár óra előkészületet), majd egy nap alatt belaktam (kb minden egyes beállítást, programot tökéletesen leklónoztam a régi gépről, de ez az én rigolyám). A 3000-es memória valóban 2133-on futott, de ez az AMD részéről egyértelműen tudatva volt. Most 2667-en megy, miután kb 4,5 perc alatt beállítottam (meg akkor már a procit is az 1800X órajelére).
Összerakás óta eltelt kicsivel több, mint egy hónap. Egyszer sem volt kikapcsolva a gép, csak kb 10-szer újraindítva.
Ahogy a_n_d_r_e_w mondja, ez inkább olyan önigazolás féle lenne részedről? -
Cathulhu
addikt
válasz
lacafaca #5144 üzenetére
Nem izzadtam ossze semmit, osszevalogattam a megfelelo alkatreszeket es megy minden pocc roff. Osszeraktam, elsore indult, AXMP-t elsore aktivaltam es azota is betonstabil. Szeretem mikor valaki kivalogatja azokat a tenyeket amik az o allaspontjat tamasztjak ala, aztan ezzel igazolva latja az igazat.
-
lacafaca
addikt
Így több ezer poszt után a konklúzió: Amd-nél minden a régi...cumi-cumi hátán, de ha mindent összeizzadsz, akkor kapsz egy viszonylag jót..."ócsón"...én még mindig nem bánom, hogy tudtam velük szakítani...összerakom az Inteles rendszert és pöcc-röff...de azért irigylem a kitartásotokat, ez belőlem sajnos már kiveszett.
-
-
BeZol
őstag
válasz
FollowTheORI #5137 üzenetére
Végre kimutatták azt amit én is sejtettem, bár ismét high+ grafika mellett.
Szóval gyakorlatilag továbbra is az van, hogy ha 90+ fps-t tudna a videókártya, akkor jobb ha magasabb órajelű memóriáid vannak. A jelenlegi "legdurvább" játékok esetén fullos grafikánál főleg az 1080Ti-t érinti.
Arra itt sem tért ki a teszt, hogy mi lenne ha leveszik low grafikára és teszem azt 150fps-nél kéne lenni, akkor vajon mi van, de ahogy korábban már írtam, nekem cs:go-ban +10% fps a 3200mhz-es ram, pedig "csak" 3gb-os gtx 1060-asom van, nem 6gb-os mint a videóban, és még ki tudja hány ilyen játék van.
Buzdítja a népet a 2400mhz-es ramok vételére mert sokkal olcsóbb és fullos grafika mellett a gtx 1070-essel sincs fps kiesés, de én nem tudom ki hogy van vele, én memóriát még soha nem cseréltem, hanem alaplappal és procival együtt adtam el és vettem az új konfigot. Ez a gtx 1080Ti teljesítmény 2-3 generációval később már a 100ezer Ft alatti kategória kell h legyen, tehát mondjuk 3 év múlva cserélhetnék ramot, tehát ár alatt eladni ami van, és venni újat drágán, nagy buli, közben pedig 10% körüli fps kiesés lehet fullos grafika alatt sok-sok fps-nél.
Én a ryzen konfigomat bő 6 évre terveztem, szerencsére olcsón megúsztam a gyors ramot, a kérdés talán az, hogy ha valaki 2400mhz-es ramot vesz (mert néha még olcsóbb is mint a 2133mhz-es), vajon fel tudja-e pöckölni legalább 2933mhz-re, mert elviekben fel kéne tudja, csak nem 1.35V mellett vinné, hanem teszem azt 1.4V-tal.
(Az én 3200mhz-es ramom Intel konfigban 3740Mhz-et visz, van ezekben tartalék rendesen.) -
Does Ryzen Really Need Fast Memory? Guide for Gamers
Érdekes megnézni azoknak akik a memórián pörögnek.
-
Gdi
senior tag
-
pipo112
őstag
válasz
pipo112 #5119 üzenetére
Reggelt! Na ma hajnal 2re sikerült összehozni a rájzen konfigot ,egy r5 1600,msi gaming pro carbon és egy corsair 16gb 3200as ram -al ami szerepel a lap támogatási listájában jöv kedden érkeznek. Nem kis dilemmában voltam nem kevés fórumot át nyaltam külföldi /magyar ,azt majd kiderül hogy hogy fog muzsikálni
-
jsk
senior tag
-
BeZol
őstag
ALT + print_screen az megvan neked is gondolom.
Ezután paint-be beraktam az első mérést, a fehér "alapot" pedig széjjelebb húztam.
Elkészítettem a 2. mérést, és beraktam ezt is. Amíg nem kattintasz el róla, addig húzható ahova akarod (ha van elég fehér vászon alatta, ezért kell kihúzni az elején), szóval beraktam mellé, és utána húztam összébb a fehér vásznat, így maszekoltam össze őket(#5129) wwenigma:
-
BeZol
őstag
válasz
SECTORnooB #5118 üzenetére
cpu-z-ben óriási ryzen uralom van, a cinebench a realitás inkább.
-
SECTORnooB
addikt
válasz
VaniliásRönk #5117 üzenetére
Hát most azt a 1500 - 3000 ezer forintot lenyelem nem tudok mit tenni
-
pipo112
őstag
na mára már nagy dilemmában vagyok alaplap terén nem tudok dönteni valaki meg dobhatna pár infóval !!
amit szeretnék hogy x370es legyen na ezekből néztem az msi carbon g pro-t ,asus x370pp, asrock gaming k4 ,és végül a giga aorus g5 vagy k5 . a g5 a legdrágább de a stabilitásért hajlandó lennék +12kra
amit eddig olvastam róluk az annyi hogy cpu szinten szinte mind stabil jól tuningolható a ram mizéria mindegyiknél fent áll amit még kiszúrtam hogy az összes fórumon aki g skill trident ramot használ azok probléma mentesen tudják használni a ram effektiv órajelét.
nos tisztelt felhasználók tudnátok írni saját tapasztalatot amit hasznósítható számomra. -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
SECTORnooB #5107 üzenetére
Valószínűleg átvállalták a garanciat a gyártótól és megpróbálják rád verni hogy ne az ő zsebükből menjen a csere.
-
BeZol
őstag
válasz
SECTORnooB #5114 üzenetére
gyári hibás volt, biztos nem vetted észre, és emiatt akár annak is nézhetik h leejtetted a kőre és letörött belőle a cucc
-
hundai
aktív tag
válasz
->Raizen<- #5112 üzenetére
Hol volt a tesztben 8320?
-
SECTORnooB
addikt
válasz
Walter_White #5111 üzenetére
én nem tudom ilyen szintekhez én már kevés vagyok. engem az a kérdés foglalkoztat hogy hogyan tudott letörni mert nem kalapáccsal próbáltam betenni a helyére
-
RVR400
veterán
Inkább nem írom le, hogy mi a véleményem arról, aki 15e Ft-ért vesz lapot egy 70e Ft-os procihoz...
Pl. anno az FX-8350-esekhez is megvették a 960-asnak jelzett, de valójában 760-as chipsetes lapokat, és ha mellé tett egy ugyanilyen konfigot egy 990-es lappal, akkor simán volt a kettő között 10% teljesítménybeli különbség.
-
->Raizen<-
veterán
Ipon kijott az r5os amd proci teszttel. A legkisebb rajZent osszehasonlitva az f ing 8320 al van ahol nagyon elhuz van ahol epp hogy elozi, erthetetlen. De mijeeer? 🤔
-
Walter_White
senior tag
válasz
SECTORnooB #5109 üzenetére
Hát de egy működő ramon volt "letörve" az smd... arra lennék kiváncsi akkor, hogy az hogy működött
...
-
SECTORnooB
addikt
válasz
Walter_White #5108 üzenetére
Gondolom úgy gondolták h rosszul emlékszem vagy csak kifogás ez részemről. Nem dolgozom informatikai területen de gondolom a szervíz elött azért megnézik mi és hogy müködik e, de ugye azt mondta a pali h törött smd-vel nem tudják visszaküldeni. Ipon volt ez
-
Walter_White
senior tag
válasz
SECTORnooB #5105 üzenetére
Lehet rosszul értelmezem, de most a "jó" modulon van "eltörve" egy smd, a rossz meg alapból szar, akkor milyen problémát fog megoldani, a forrasztás, amiért ők 2-3000Ft-ot felszámolnak munkadíjért? Kicserélődik a rossz memória? Nehogy a végén rádfogják hogy nekiálltál, forrasztgatni... melyik bolt volt ez?
-
SECTORnooB
addikt
válasz
#45997568 #5106 üzenetére
Online vettem, ma ugye az egyik szarvolt hát bevittem és ott a srác mutatta h az egyik smd-levan törve és hogy biztos ez lesz a gond, igaz azon ami jól működött tehát igazából vagy az van h nálam történt valami vagy már alapból szarvolt mikor kibontottam így ugye h már fizikai "sérülés" van rajta nem tudtam elállni. Ha megcsinálják és jó lesz és hamar ittlesz nálam az jó ha meg zsír újjat kapok az is jó. Mondjuk nem értem h sérülhetett meg mert ilyennel még nem találkoztam soha.
-
törölt tag
válasz
SECTORnooB #5105 üzenetére
Ne hagyd magad atverni, online vetted vagy bementel es elhoztad? Ha online akkor 14 napos elallasi lehetoseged van indoklas nelkul, amit ok csinaltak a memoriaval a keresed nelkul az az O koltseguk, nem a tied!
-
SECTORnooB
addikt
válasz
#45997568 #5103 üzenetére
Nem cserélték rögtön, azt mondták hogy a kolléga megforrasztja mert így nem tudják visszaküldeni a beszállítónak másrészt úgy gondolták h az amin elvan törve az egyik smd az a hibás.Szóval megforrasztják és visszaküldik, vagy a forrasztás megoldja a problémát a munkadíj meg 1500-3000 be fog fájni ezt mondták. De mitől törhetett le vagy engedhette el a forrasztás? Nekem azt mondta a srác h biztos félrepattintottam a foglalatba és ezért... kicsit érdekesen álltam ehhez a helyzethez mert még hasonló nem történt velem jópár rendszert építettem de semmi sem történt még..
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
SECTORnooB #5102 üzenetére
Meg kellett volna törni a másikat is.
-
törölt tag
válasz
SECTORnooB #5102 üzenetére
Kicsereltek oket vegul? Ha az egyik rossz es kit-ben vetted akkor mindkettot cserelik.
-
SECTORnooB
addikt
Elvittem garanciáztatni a Predatorokat a jól müködő ramon egy smd alkatrész törött, de viszont ami a rosz ram volt azon semmilyen sérülés nincs. Nem értem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ryzen 5 5600G + Cooler Master Hyper hűtőborda / G.Skill AEGIS CL16 DDR4 3200MHz
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 7 8700F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i9-11900KF 3.5GHz LGA1200 (16M Cache, up to 5.30 GHz) Processzor!
- Core i5 12500 (50e) + Core i9 12900 (88e)- 3 hó gari - hűtő nélkül
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB fekete / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest