- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
pipo112 #26987 üzenetére
Talán a 3401 (ha jól emlékszem) és az azutáni(ak) már nem a legjobbak.
3401 -el nálam ment a RAM 3200 CL16 és CPU 4/4.1GHz- n
Mostani 3803 -as verzióval 3825MHz / 2933 CL14 (stabil (nem mint a magyar forint) de lehetne jobb is... mind1
3825MHz / 2933 CL14 vs. 4(+)GHz / 3200 CL16 között hangyaf*sz*n*i a különbség (kb. semmi...) CB R15 -ben pár pont.
MD
L -
Lukitomi
aktív tag
válasz
pipo112 #24327 üzenetére
Nincs elcseszve semmi azon kívül, hogy az új bios-okkal, ami az újabb procikhoz készülnek, nem tudják kezelni még a progik, nekem is, amikor felraktam az újabb bios-t kevesebb értékek jöttek, pedig aidában jól mutatta a proci órajelét, viszont az asztali gadget csak a proci gyári órajelét mutatja 1500X és 1800X esetén is (hiába ment 4 ill. 3.8GHz-en), több mint valószínű, még nem teljesen ok az új bios vagy a kiolvasás!
Szerintem a memóriaolvasás, írás, másolás stb. nem romlott, mindösszesen az aida méréskor tuning esetén nem tudom mi okból, de az adott memória alapfrekijével számol!
Oszd el a névleges memóriaórajelet (amin szerinted vagy a bios szerint megy a memó) az alapórajellel és szorozd meg a kapott eredményeket ezzel az értékkel és megkapod a tényleges memória sebességeket! -
Pro!Petya
addikt
válasz
pipo112 #24260 üzenetére
Ha pontosabb adatokat szeretnél arról hogy game alatt mit produkál a gépezet akkor a legjobb módja mikor map startnál (spawnolásnál) reseteled a HWinfo timert és közvetlen meccs után alt+tab -> HWinfo és prntscreen. Így a lehető legpontosabb mivel a hwinfo indítást követően már, mér/átlagol egészen addig míg be nem zárod ... szval más a kép ha már jóval game előtt is nyitva volt vagy netán csak kis idővel az esemény után nézed meg.
Mértem még egy kicsit múltkori hsz-edhez Amiensen:
Cpu Total usage avg 50,2% , max cpu/thread usage avg 82%
FPS avg 128 , gpu usage avg 97,2%FHD, minden Ultrán + Reshade
vga core 2126-2114Mhz
sry a big offért -
SECTORnooB
addikt
válasz
pipo112 #24245 üzenetére
Mert kevés a kártya, ez a full real, mondjuk sose értem miért kell egy multipléjer gémet ultrán játszani, nem olyan a skill, nagyobb droppok és minden csillog villog meg gyönyörű és így az ellenfelet sem veszed észre, csíra 1060 - as médium mellett is droppol nagyokat, csak a szinglit viszi ultrán szmút élmény mellett.
-
Pro!Petya
addikt
válasz
pipo112 #24206 üzenetére
A vga hője (ami nem kevés) kimaradt a számításból, ezért több a hőfokod game alatt... attól is függ mennyire van a kártya megrángatva, bár alapon is 60-65-ön mehet izzasztás alatt a strix egy jobban szellőző házban , gondolom a hangszigetelés miatt itt azért ez is több lehet..
Nálam amugy (95W) 1600X@4,1GHz 1,416-439V fesszel olyan 52-56C pár óra csapatás után..
Mondjuk a vga-m is max Oc-val megy szóval kap meleget bőven a proci (jah csak 64es szeró) -
füles_
őstag
válasz
pipo112 #22804 üzenetére
Csak az MSI-nél van ez, hogy nem lehet 1,3V alá bevinni a CPU feszültséget, vagy ez általánosan vonatkozik az összes alaplapra? Ez valami véletlen hiba lehet, vagy szándékosan csinálhatták?
Egyébként az MSI X370 SLI Plus deszkáról milyen vélemények vannak? Egész jó áron megy most pár helyen.
-
-
SECTORnooB
addikt
válasz
pipo112 #22174 üzenetére
Eddig minden rendben, igaz csak 134Mhz a különbség a 3066 és a 3200mhz között, de érezhető még az eddiginél is simábban fut minden, BF1-ben az Fps-ek még stabilabbak, sajnos hétvégén megint egy deka időm sem lesz, pedig nagyon szívesen benéznék jobban a motorháztető alá hátha tudná alacsonyabb feszen a 3.9Ghz-t
-
GFerr56
aktív tag
válasz
pipo112 #22062 üzenetére
Hay!
Szerintem ne hergeld magad, van Msi lapunk is (X370 GPC), és teljesen elégedettek vagyunk vele. Még májusi bios-t használunk, igaz FlareX RAM van benne, azóta megy 3200-on bug nélkül. Nem mindig a legújabb mikrokód az üdvözítő...C6H-nál volt, hogy flashback ment. Egyelőre még nem használt senki PR procit.
Üdv
-
SECTORnooB
addikt
válasz
pipo112 #21490 üzenetére
Nekem minden stabil és minden jó a ramok is futnak 3066mhzn, de a termék támogatás egy nagy nulla, és megértem azokat a usereket akik közel 100 ezret kiadnak és úgy is le vannak szarva pedig ha másra egyenlőre nem is de a Flagship termékekre igazán jöhetett volna új BIOS.
-
bandika0626
senior tag
válasz
pipo112 #21482 üzenetére
Én eddig meg vagyok elégedve. Az előző lapon B350 Prime plus a 3600-at 1.264v vitte. Ez meg 1.208-al.
Sőt a 3800-at 1.35v-tal próbáltam és vitte IBT standardt-on lement míg az asus-al már nem is boot-olt csak 3700@1.41v.Bios-t frissítettem és egy kattintással vitte a rákot 3200-on.
-
Pro!Petya
addikt
válasz
pipo112 #21448 üzenetére
Privibe ha átdobod a 2933as beállításod (ryzen timing checker) és a kalkulált Safe adatokat akkor ránézhetek hol a difi.
Még azt lenne jó tudni hogy a lapod biosával, van -e valaki aki pl 3200-on tudta e már hajtani a ramokat.
Csak mert ha nem friss a bios félek az szab egyenlőre határt neki , nem nagyon túrtam bele magam de nem találtam olyan usert aki 2933 felett tudta hajtani MSI GPC lapban (7A32v19-es biossal) -
Pro!Petya
addikt
válasz
pipo112 #21442 üzenetére
Hali!
Biosba a timingot, procodt, cadbus, feszt megadni.
Eddig mennyin futottattak stabilan és milyen fesszel? Jah és melyik kalkulációt próbálod?GFerr56 Annyira azért nem lazítottál rajta a 3466-hoz képest hogy 3600on ne kapj többet mérésnél..
Subokba vettél vissza valamiből jelentősen v teljesen átkalulkulálta?
PL: tRDRSCL & tWRWRSCL ezeken jelentősen múlhat.
Nálad mennyit kér a 3600hoz feszbe? (asszem nálam 1.44-et alapból ezért is hagyom még)
De valszeg jövöhéten feldobom a béta biost, azzal többen jeleztek már hogy léptek felfele ramfrekibe. -
Televan74
nagyúr
válasz
pipo112 #21371 üzenetére
Nekem olyan érzésem van mintha az MSI mostanában nem sokat tenne az AMD sikeréért.Lapomhoz a legfrissebb bios 09.27. dátummal van,ami nem is annyira stabil,új bétát nem látok hozzá.A Vegához nem készít custom hűtést.Anno a RX480és a RX580 -as kártyáimnál nem volt rendben a ventilátor vezérlés,bár lehet hogy csak én fogtam ki rosszat. Nem tudom hogy lesz e hozzá az új processzorokat támogató bios, Egyébként amit itt olvastam a R5 2600 processzorról,az +200Mhz nagyon kevés,talán tényleg nem éri majd meg 1600 -ról váltani.Ha ezzel is megy minden rendben.Mert én most egy processzor kedvéért lapot cserélni tuti nem fogok.De az is biztos hogy a jövőben más márkák felé kacsingatok,nem leszek hűséges az MSI -hez.
-
válasz
pipo112 #21371 üzenetére
MSI-ről annyit, hogy nekem tőlük pl A78M-E45 lapom van Kaveri (FM2+) alá, ha Godavarit (FM2+) akarnék bele, nem menne, A78M-E45 V2 lapra kéne cserélnem, ami már méltóztatja támogatni. Rajtuk kívül minden gyártó meg tudta oldani, hogy bios frissítés után menjen a Godavari, MSI valamiért nem csinálta meg.
bizonyíték:
A78M-E45 cpu support (Trinity-Richland-Kaveri)
A78M-E45 V2 cpu support (Trinity-Richland-Kaveri-Godavari-Carrizo) -
speedernet
aktív tag
válasz
pipo112 #19488 üzenetére
Igen most próbáltam végig. Procitol az elsőben el indul, xmp nem megy vele, sípól...
A második slotban semmi, meg kergül tőle a lap, a harmadikban szintén.
A negyedikben el indul nagynehezen, pár kört fut a lap és be lövi 18 18 18 39 re az időzítést.
Hogy ezt honnan szedte azt nem tudom. :-D -
-
válasz
pipo112 #18049 üzenetére
Köszi, közben elolvastam pár topikot a memóriákról, meg a 32GB lehetőségekről, a legtöbb helyen a 3600-asok viszik csak többnyire a 3200-at (vagy esetleg többet), a 3200-asok jó, ha 2933-on mennek 4 slottal. Így maradt két memória, amivel megcélzom első körben a 3200-at(a lassabb G.Skill Flare X 16GB kit F4-3200C14D-16GFX, árban Trident Z, ebből már nincs 3600-as, így a Flare X kiesik...):
G.Skill Trident Z 16GB
F4-3600C16D-16GTZ
(vagy CL15 és CL17 alternatívaként)Corsair Vengeance LPX 32GB
CMK32GX4M4B3600C18
(ebből egy-két helyen azt írják létezik CL16-os is, de vagy nincs már/még(?) vagy csak elírás volt)Mindkettő Samsung B-die, közel azonos árban vannak (bár nem kaphatók, csak 1-2 helyen) az LPX biztosan jó lenne a hűtőhöz, a másikat még le kell mérnem, beférne-e.
-
-
turistakolbi
aktív tag
-
Tubica
senior tag
válasz
pipo112 #17260 üzenetére
Szia !
Köszönöm, de ennyi pénzem nincs alaplapra
30.000 forint lenne a maximum, amit jelenleg áldozni tudnék rá.
X370-esbe jelenleg egyáltalán nem is gondolkodtam. Nekem nem kell az a teljesítmény. Bőven elég az, amit a B350 nyújt. Esetleg ott egy közepesen jó alaplap (minőségbe/tudásba) van ?Üdv. Tubica
Szerk: Igazából mATX és ATX is jöhet. De nem szeretnék olyat, hogy nem lehet kicsi tuningot ráengedni, mert nem bírja a lap, vagy valami hasonló.
-
Cathulhu
addikt
válasz
pipo112 #15377 üzenetére
Konkrétan belefagyott tegnap a frissítésbe és van egy téglám. Ráadásul eddig procim nem volt, mert oda volt az AMDnél RMAn. ők kérték, hogy ha megjön az új, próbáljam ki az 1.0.0.6b-vel. Hát én megpróbáltam. Most megint hetekig döglött, meg vagyok én ezzel a konfiggal áldva
-
SECTORnooB
addikt
válasz
pipo112 #15172 üzenetére
Nem akarok semmiféle ön majmolàst de az Fsp Windale 6 elèg ütős kis hűtő, bàtran ajánlom mindenkinek. 65 fokig hűti le a ryzenem 3,9ghzn 1.35 ös vcore mellett több órás prim95 alatt, gyári pasztàval.
E mellett pofon egyszerű felrakni gyárilag van AM4 kit hozzà és 2 ventit is fogad és plusz venti felfogatot is adnak hozzá. -
JanR
addikt
válasz
pipo112 #15081 üzenetére
Ezt az 'igen van'-t kifejtened bovebben? En meg nem alltam neki beloni a gepet 24/7-re, egyelore 2667Mhz-en mennek a ramok. Probaltam mar 3200-on is, de nekem sem volt jo hideginditas utan, igy maradt az elobbi freki. Az eg adta egy vilagon semmi kulonbseget nem vettem eszre fps-ben. R5 1600 + 16GB TrindetZ 3200 Mhz.
-
nyul105
senior tag
válasz
pipo112 #14251 üzenetére
Az a fura, hogy ki sem lehet kapcsolni a feszültség visszavételt, hacsak nem jött be valahova egy plusz opció a biosban, most megnézem.
*megnéztem, olyan van hogy C6 state <-- auto (most ez on vagy off igazából? vagy engedélyezi vagy nem
)
de ez a használaton kívüli magokat pihenteti, olyan mint a core parking gondolom. nem értek hozzá.Esetleg ha bárki felrakta az új biost, megerősíthetné, hogy a beállított feszültség fölé lövi 0.015V-0.02V-tal a corefeszültséget, és visszaveszi idle-ben. Vagy csak nálam van így..?!
-
Obliterátor
tag
válasz
pipo112 #11674 üzenetére
Még nem mélyedtem bele de elsőre jónak tűnik a rendszer !
Az olcsó G skill ramok 1 kattintással mennek 3200 Mhz-en !
Cpu 3.6Ghz még tesztelem mi a vége. Stressz teszt alatt 60 fok volt a max.
Láttam h többeknek van Prime B350 lapja, kapott hideget meleget de nálam egyenlőre jól muzsikál !
Ráeresztek még pár progit aztán jelentkezem
-
ViZion
félisten
válasz
pipo112 #11626 üzenetére
Anno még topikgazda rendszer sem volt. Írtunk egy szép hosszú hsz-t, és megkértük a modikat, h legyen az az összefoglalóban.
Nem kapkodok a váltással, várom hátha lesznek jobban nekem tetsző lapok, meg ram árak. Egyelőre tápot cserélnék modulárisra, meg házakat keresgélek, a többit majd ősszel.
-
IstvánLászló
őstag
válasz
pipo112 #11576 üzenetére
A lényeg most öröm és boldogság is van.
A lényeg ez, " MSi is kiadta azt a biost" , és figyelembe is vette a userek igényeit és figyelt a rizsa ram igényeire és rá is ált a ram supportra, gondolom az AMD-vel is konzultált és azért az ő érdekük is hogy alaplapjaik jók is legyenek.
Az MSI jó lapokat gyárt és gyártót AMD platformra, ez a saját tapasztalatom hogy stabilak és időtállóak.(#11579) wsanyi
+1jó éjszakát neked és köszönöm az infókat.
Üdv, István
-
Habugi
addikt
válasz
pipo112 #11569 üzenetére
Nem mennék bele túlzottan mert ez nem a vs topic de tele van ilyen semmitérő összehasonlításokkal a YT, ez pl nettó nulla, singleplayer és a multihoz képesti röhejes látóhatár.
Az Arma3 minden kereskedelmi forgalomban elérhető procival CPU limites még 1440p-ben is, OC mértékétől függetlenül, ilyen a motorja sajnos és a Bohemia baCCik rá..
Cél..?!
Őszintén? A megszokott beállításaimmal tudja a 4magos OC Szájlék legalább 75-80%-át (FPS-ben mérve/értve..), az már nekem elég lenne igazából (sajnos félek tőle h nem lesz/lenne meg, ezért kéne valaki aki tesztel nekem), cserébe sok más játékban/munkára előny a 12 ill. 16 szál.VGA az még erősen kérdéses, 1080p --> 1440p kijelzőváltással együtt fog érkezni valami, még megvárom az RX VEGA-t mit mutat fel egy-két hónap "feldriverezés" után, 15éve Radeonjaim vannak, utálnám megszakítani ezt a szériát.
(#11568) MiklosSaS:
Mondjuk úgy h egyelőre nyitva hagytam a kaput.., ugye emiatt a játék miatt lettem gyiiInteles.
Ugyan a 7800X-ed eredményei kilóra megvettek de ha a ~4Ghz Ryzen Armában az OC 6600K közelébe tud férkőzni akkor igazából bevállalós, mert az 1440p-re váltás egyébként is fog még majd valamicskét javítani a konstans CPU limit szitun.. -
Leon77
őstag
válasz
pipo112 #10698 üzenetére
Úgy tűnik, azóta teszteltem folyamatosan és 3.9-felett 1,4 volt felett is hibázott, most úgy néz ki, hogy 3,85 a plafon. Mindez 1,4 volttal. Hűteni tudom, várok új biost, de amúgy nagyon meg vagyok vele elégedve. Elképesztően teljesít.
Az enyém nem szerette a corsair ramokat ezért g.skill trident z-re cseréltem, így már oké.
-
BullKoxa
őstag
-
GFerr56
aktív tag
válasz
pipo112 #9587 üzenetére
Hay!
Teljesen jó ez az eredmény! Egyébként nem kell ezzel annyira foglalkozni (na jó, ha fele lenne minden érték, kivéve párat...tudod:"menlássák elvtársak, ma még csak a Föld egyharmada, de jövőre lehet, hogy egynegyede vagy akár egyötöde is kommunista lössz!"). Nekem is a "szar" MSI eddig a bios-ig "csak" 2933-on ment (nem buheráltam). Most sem veszek észre átütő változást, inkább csak megnyugtató, hogy normálisan működik (mintha eddig nem tette volna), főleg egy másik márkához köthető előzmények miatt. Az, hogy nem 1.0.0.6-ot ír, kit érdekel, ha mükszik? A memóriám AMD-re van optimalizálva, ez sok mindent elárul. XMP i szabadalom, nem garantált, hogy 100%-ban (csak pl. 90) működik, de, mint írtam, nem fogsz különösebb változást a teszteken kívül észrevenni. Szóval ár-értékben még talán jobb is a Te memóriád, borsos árat kérnek ezért a kis különbségért...az jutott eszembe, hogy alig két éve volt egy csúcs gépem 800-as memóriákkalÜdv
-
törölt tag
válasz
pipo112 #9700 üzenetére
Biztonságos volt OS alól frissíteni már 17 éve is. A lényeg, hogy stabil legyen a rendszer. Amióta felfedeztem az Award WinFlash-t*, azóta egyszer sem frissítettem BIOS-t DOS alól, pláne nem BIOS-ból. Csak ősöreg alaplapokon, amelyeket nem támogatott egyetlen Win-es flash program sem.
* - természetesen csak olyan lapok esetén használtam, amelyeken Award vagy Phoenix BIOS volt. Amelyik lapnak volt saját gyártói megoldása, azoknál meg azt. 10 éve használok Giga lapokat, első perctől kezve @BIOS-szal frissítem a BIOS-t.
-
Byga007
aktív tag
válasz
pipo112 #9679 üzenetére
Hello Látom neked is msi 370 gaming pro carbon lapod van . Az lenne a kérdésem hogy neked melyik bios van fent ? mert nekem a live update nevű progival való frissítés után ( a gép szünetmentesen frissítés alatt ) majd mikor magátol újraindult akkor már nem indult el csak a cpu debug led világít . Még a biosig sem megy el a lap . Megy vissza gariba. Kérdés ha te feltoltad a legfrisebb biost hogy raktad fel rendszer alol vagy maga a biosbol?
-
Molyzsa
aktív tag
válasz
pipo112 #9687 üzenetére
Azért a felsőkategóriás lapok cserélgetése elég deficites.
Mondom én, aki a ramot cserélte ki...
Ezzel a RAM-mal ami nekem van tuti sok ember elégedett lenne, csak hát ku.va drága....
[link]Gaming 5 tuti jó lap, K7 után másodiknak kapja meg mindig az új BIOS-t, utána a Gaming 3.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
pipo112 #9598 üzenetére
Remelem jon hozza hamar.
Egy masik idegesito anomalia, minden franko, processzor 35 fok alatt, es az alaplap ugy gondolja hogy itt az ido fullba kapcsolni a ventiket
pedig 800 alatt kellene hogy menjenek. Kepzel el milyen franko amikor a radiatoron levo 3 venti elkezd 3000-en uvolteni....
Banom mint a kutya hogy nem Asrock lett belole...ez a lap egy fos. BUG, egyetlen egy BIOS...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- LED világítás a lakásban
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070Ti 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest