Hirdetés
- weiss: Autó költségek
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Personal notes '12
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 12 – Ecetek és zsiradékok
- ldave: New Game Blitz - 2026
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
Pro!Petya
addikt
válasz
RVR400
üzenetére
"Mivel iszonyat kezelhetetlen ez a paszta, így sufnis megoldással némi WD40-nel hígítva"
WUT

Azért a Thermal Grizzly elég jó, sőt ha nem a legjobb a piacon , de akkor te megtaláltad a módját hogy túrbózd fel

Aki még nem pasztázott annak érdekes lehet elsőre egy Kryonaut vagy Conductonaut de semmikép se "kezelhetetlen"...
Szerintem ugye nincs min csodálkozni mitől kaptál rosszabb hőfokokat?!
És még lehet így is olcsón megúsztad a sufni tuningod
-
RVR400
veterán
válasz
RVR400
üzenetére
Nah, kicsit faragtam én is ma a gépet.
Eddig 3.6 GHz 1,28V mellett AIDA64 stab teszttel is felment 70-72 fok környékére a proci.
Átpasztáztam, az eredmény még rosszabb lett. (Thermal Grizzly paszta)
Mivel iszonyat kezelhetetlen ez a paszta, így sufnis megoldással némi WD40-nel hígítva az eredmény 3.9 GHz-en 1.4 V mellet 74 fok, és nem AIDA64 stab teszttel, hanem a Prime95 melegítős tesztjével.
-
kovigab
csendes tag
-
-
SECTORnooB
addikt
válasz
RVR400
üzenetére
WFT?!

Halkan megjegyezném,hogy nálad nem hardveres a probléma,amúgy hogy jön ide a 7870?!
Szoftveres a gond,kamu szoftverek általában elégé beletudnak rondítani és teljesítménybéli problémákat is okoznak, nem is csak pár esetben.
Hozzátenném nem feltétlenül csak a legitimitásod megőrzéséért ajánlott eredeti szoftvert használni. -
SECTORnooB
addikt
válasz
RVR400
üzenetére
Pubg kifejezetten egy egyszálas cím, mindig az adott felhasználási területre kell építkezni, az SR nem tudja felvenni az órajel versenyt a 8700K-val(főleg 2666Mhzs ramokkal), és ez ott nagyon számít, az ár meg szubjektív.
Te is látod például, propetya85 kolléga törekvéseit,jól látható,hogy ott lapul az SR-ben is az erő,valaki meg inkább azt szereti ha bekapcsolja állít két egyszerű dolgot és már megy is. -
válasz
RVR400
üzenetére
Lehet, hogy nincs a helyén rendesen a RAM. Múltkor raktam össze egy gépet, aminél megviccelt ez a DDR4-es foglalat. Azt hittem a helyén van, de nem volt. Természetesen a házhoz nem volt csipogó, ezért nem tudtam, hogy miért nem indul a gép. Szereztem csipogót, kiderült, hogy RAM. Szétszedtem, izomból betoltam a RAM-ot és jó volt

-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
RVR400
üzenetére
Nem én vagyok egyedül, csak mások nem írnak mert le se sz@rják.
De amikor olyanokat olvasok hogy az 1400 veri a 7700K-t, akkor megpróbálom egyenesbe hozzni az elferditett valóságot mert sok embert megtéveszthet.
Valójában aki FX-ről váltott annak rakéta, de valaki aki pontensebb cpu után használja az jobban érzi a nyügjeit.Visszont ha gond akkor nem zavarom meg legközelebb a csillámpóni lovaglást.
-
OutSider17
senior tag
válasz
RVR400
üzenetére
Tudom, de most nem lehet normális kártyát kapni jó áron!
Mit vegyek 1060-at? (harmatos lenne az áráért!)
1070/1080 csillagász áron!
RX480/580 szintén túl árazva.
Majd ha lejjebb mennek az árak akkor talán egy GTX 1070 lesz a befutó, vagy a Vega ha jó árban lesz kapható!És egyébként is elég még arra amire én használom a gépet!

-
Cathulhu
addikt
válasz
RVR400
üzenetére
Ha ez nekem is szólt, akkor ezt nem szívesen engedem el, mert nem tudom, hogy valóban ért-e ahhoz amit beszél, vagy a tudatlanságából eredő hülyeségeket terjeszti. Jelen állapotban hajlamos vagyok mindkettőt elhinni, de utóbbi esetben még talán időben szeretném megakadályozni, hogy terjessze a kazánryzen elméletét
-
Leon77
őstag
válasz
RVR400
üzenetére
Kezdésnek kipróbálnám 1,35 voltos vcore-on, nem-e. Egy próbát megér, aztán meg megnézheted, mi az alja. Az enyém ennél is többet kér 3,85 GHZ-n. Hátha úgy elindul. Nekem amúgy corsair rammal voltak érdekes fagyások, vagy el sem indult a gép és 2133-at kivéve mindig, mindegy meddig emeltem neki a feszt.
Eladtam és vettem g.skill trident z-t. Ezzel stabil a gyerek

-
ovics
aktív tag
válasz
RVR400
üzenetére
ramnak adtál plusz fesz-t?
nálam ugyan 2666-os fury ramok vannak, de 3066-on 1,3V-al megy 3,75-re húzott procival, szintén 1,3V-ot adva neki, habár a progik alapján csak 1,28-ot vesz fel. 3,8at nekem sajna nem sikerült stabilizálni, bár szó mi szó nem is foglalkoztam túlságosan vele.esetleg próbáld meg ezt a 3,75ös beállítást, ez a különbség nem oszt szoroz
-
_Horka_
aktív tag
válasz
RVR400
üzenetére
Nem is ez a legnagyobb gond. Arra költi a pénzét, amire neki tetszik, ha van rá?

A gond az, ha ezt az egyedi problémát (ami csak nála jelentkezett, ki tudja miért?) elterjeszti(k), hogy mekkora bughalmaz már a ryzen platform.
Sajnos, ezzel szépen megvezethetik akaratlan is azokat az embereket, akik éppen nézelődnek gépvásárlás/fejlesztés okán a fórumokon. Na ez a gond. -
RVR400
veterán
-
bandika0626
senior tag
-
törölt tag
Nem néztem végig, mert nem jelennek meg az ábrák. Nem foglalkozok olyan oldallal, amelyik nem képes képként beilleszteni egy szerencsétlen táblázatot, hanem szétanimált és scriptelt hülyeségeket pakol be. Egynémelyik ilyen oldal jobban terheli a gépet, mintha játszana az ember. Legalább a 20 °C offsetet kivonták belőle?
Más oldalakon maximum 10-12 °C különbséget mutattak ki 1500X és 1800X között.
-
törölt tag
Ahogy azt is vegyük figyelembe, mint írtam a cooler ennél többet tud, csak nem engedtem szabadjára a ventilátor fordulatszámát. 1000 és 1300 RPM között a statikus nyomásának közel a felét elveszíti, és mivel széles (vagy hosszú, esetleg mély, a lényeg, hogy áramlási irányban nagy a kiterjedése) bordákon kell átnyomnia a levegőt ez nagyon sokat jelenthet. Hiába aránylag ritkák a lamellák. A lecsökkent légnyomás, ami a lamelák végére már eléggé elfogy ráadásul az alaplapi komponensek hűtését is jelentősen csökkenti.
A Zipang esetén ez nem volt annyira kritikus, annak fele ilyen vastag sincs a radiátora, szóval azon szétlassítani egy 140-es ventilátort nem volt akkora érvágás a sűrű lamellák ellenére sem. Ráadásul mivel jóval nagyobb kiterjedésű a radiátora, ráadásul aszimmetrikus, és rálóg a VRM-re is, az alaplapi dolgokat is messze jobban hűti*. Csak azt kínszenvedés felrakni a tré lefogató miatt (ugyan az egyébként, mint a Kabuto-é, csak a Kabuto esetén legalább hozzá lehet férni kényelmesebben). Van hozzá ugyan csavaros, de az meg nem jó AM4-re, és a Scythe azt már nem is fogja frissíteni.
* - Egyébként nem igazán értem miért nem lehet normális bordát rakni a VRM-re. A felülről zárt konstrukció miatt szívás bárhogy is hűteni, a rá irányuló áramlás nem jut be a bordák közé. Az előző lapom ebből a szempontból nagyságrendekkel jobb volt. Miért nem lehet most is ilyet rakni rá, vagy legalábbis egy nyitott alubordát, ha már a költségeket akarják alacsonyan tartani?
-
törölt tag
Igen, de végül meg tudtam oldani a dolgot. Szerencsére több léghűtő is van itthon. A Kabuto lett a nyerő, anno kemény 4k-ért vettem. Most egyébként szinte néma a gép ha csak a proci van terhelve. A VGA azért kellemesen tud zajolni, de az sem veszélyes. Viszont az lazán felmegy 83 °C környékére is. Játék közben a proci max 42 °C-os.
-
törölt tag
Kár, hogy csak a gyári hűtő szintjét hozza. Valami nem kerek ott, mert nekem most a Kabuto maximum 48 °C-ra engedi fel AIDA Stress Test alatt. Elsőre az egyszerűbb szerelhetőséget adó irányba raktam fel a rögzítőjét, úgy viszont a lamellái merőlegesek voltak a ház áramlási irányára. Azzal, hogy beforgattam laminárisba nyertem 4 °C-ot.
Kicsit konkrétabban meg tudod mondani, hogy milyen alkatrészek? Ha vannak még ebay-en, akkor link esetleg rájuk.
IstvánLászló: Akkor ott nem a visszajelzéssel van a probléma. Szimplán arról van szó, hogy a gyári cooler az alaplapi komponensekre is juttat nem kevés légáramlatot. A toronyhűtők meg kb semennyit sem. Ezért használok én is inkább top flow hűtőt.
-
ovics
aktív tag
hwinfoban nem tudnál nézni nekem egy auxtin hőmérsékletet hogy nálad mennyire meleget ír?
(#8389) IstvánLászló: nem igazán tudom kipróbálni a gyárival. de ha ez kavar be, akkor gondolom nem kellene aggódnom miatta. egyébként közben megint felment 108-ra, illetve auxtin3-ra 120-at ír
tapicskolom is a lapot ahol lehet, de egyedül a chipsetnél érzem hogy meleg lenne, az viszont elég meleg, de meg tudom fogni huzamosabb ideig is, minden más hűs. szóval nagy baj nem lehet, mert 100fok körül igencsak nem bírnám megfogni a dolgokat

-
HSM
félisten
Igen.
Szerintem se jó ötlet. Viszont érthető, hogy a magasabb TDP-jű procikhoz agresszívabb ventit és korábbi hővédelem aktiválódást akartak. Intelnél ugyanekkora káosz volt a színfalak mögött, ott úgy oldották meg, hogy minden procitípusnak más az úgynevezett Tjmax hőfoka, amihez képest mér a belső szenzor... Tehát ott még csak nem is tudod, hány fokos vagy mennyi az offset, mert vagy jól van beleégetve a monitorozós szoftverbe, vagy nem.... -
RVR400
veterán
Na annyit realizálódott nálam a helyzet, hogy összeszokott a paszta a hővezető felületekkel, valamint 3.8 GHz-en 1.275V-on megy, így AIDA stab teszt alatt 62 fokig megy fel a proci (VGA stress is bekapcsolva), és a ventik is le vannak véve olyan 60% körüli fordulatra, így nem is hangos a gép, míg az FX-nél igencsak kellett kavargatni a levegőt.
Bár mondjuk nem panaszkodok, egy olcsó költségvetésű házi építésű vizem van 2 db 12-es radival. A Thermalright Macho-t lenyomja, halkabb is, és nem is került annyiba.

-
HavocS
senior tag
Na, most jutottam el oda hogy végre tudom arra használni a Ryzent ahol tényleg villog: 18 perces 1080p 60fps gameplay videó renderelése 15 perc. Közben 65 fok 2000RPM-en forgó gyári ventivel. Az FX6300-zal húzva is 1 óra 20 perc volt egy ilyen renderelése, és közben hunyorogtak a lámpák

-
-
Nem a teljesítménye miatt lepődtem meg a 8400GS-en, hanem azon, hogy kb 10 éves hardver (nálunk pl kapni sem lehet tán). Ennél sokkal újabb, okosabb, nem drágább kártyákat is lehet kapni amazonon is.

Nem nagyon fér a fejembe, hogy USA-ban hogy vehetnek ilyen kártyát, mikor egy IGP is körberöhögi. Pláne, hogy ez diy eladás, tehát szándékosan veszik, nem OEM gépben kapják.
De mindegy is igazából, csak nagyon furcsa.
-
Márk
senior tag
Tényleg érdekes videó, de tegyük hozzá, hogy a csávó Sample CPU-t kapott Wraith Max hűtővel, ami aztán totálisan lehetetlen összeállítás.
Wraith Max hűtővel szerelt Ryzen CPU-k elvileg nem is kerülnek kereskedelmi forgalomba, olyat elvileg csak az OEM partnerek kapnak.
Ha valaki vett itt a fórumról dobozos 1600X-et az írja már le, hogy kapott-e hozzá hűtőt....
Új hozzászólás Aktív témák
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Metal topik
- One mobilszolgáltatások
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Bekeményítenek az ügyfelekkel szemben a memóriagyártók
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- Autós topik
- Kingdom Come: Deliverance I-II.
- LEGO klub
- További aktív témák...
- Eladó BONTATLAN Samsung Galaxy S24+ 12/256GB Lila / 12 hó jótállás
- Lenovo L13 Core I3-10110U / 8GB DDR4 / LAPTOP 1
- Önerő nélkül is elvihető! Részletfizetés. 27 % Áfás számlával Dell Alienware QD-OLED gamer monitor
- ERAZER Cooling Kit V2 Vízhűtés - MD 62737 Beast 16 X1 gamer laptophoz
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

de inkább hagyom. 7,95 maradt.

Én úgy tapasztaltam régebben a DDR3-as ramokkal is, hogy a legegyszerűbbeket lehet a legnagyobb mértékben húzni, mondjuk ez törvényszerű is, mert a tuning ramokat is ezekből válogatják.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
azért egy nagy kabátot kapj magadra, ha olyan hideg van nálad hogy 17-fokos