Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• BeZol

őstag

válasz FollowTheORI #5137 üzenetére

Végre kimutatták azt amit én is sejtettem, bár ismét high+ grafika mellett.
    Szóval gyakorlatilag továbbra is az van, hogy ha 90+ fps-t tudna a videókártya, akkor jobb ha magasabb órajelű memóriáid vannak. A jelenlegi "legdurvább" játékok esetén fullos grafikánál főleg az 1080Ti-t érinti.
    Arra itt sem tért ki a teszt, hogy mi lenne ha leveszik low grafikára és teszem azt 150fps-nél kéne lenni, akkor vajon mi van, de ahogy korábban már írtam, nekem cs:go-ban +10% fps a 3200mhz-es ram, pedig "csak" 3gb-os gtx 1060-asom van, nem 6gb-os mint a videóban, és még ki tudja hány ilyen játék van.
    Buzdítja a népet a 2400mhz-es ramok vételére mert sokkal olcsóbb és fullos grafika mellett a gtx 1070-essel sincs fps kiesés, de én nem tudom ki hogy van vele, én memóriát még soha nem cseréltem, hanem alaplappal és procival együtt adtam el és vettem az új konfigot. Ez a gtx 1080Ti teljesítmény 2-3 generációval később már a 100ezer Ft alatti kategória kell h legyen, tehát mondjuk 3 év múlva cserélhetnék ramot, tehát ár alatt eladni ami van, és venni újat drágán, nagy buli, közben pedig 10% körüli fps kiesés lehet fullos grafika alatt sok-sok fps-nél.
    Én a ryzen konfigomat bő 6 évre terveztem, szerencsére olcsón megúsztam a gyors ramot, a kérdés talán az, hogy ha valaki 2400mhz-es ramot vesz (mert néha még olcsóbb is mint a 2133mhz-es), vajon fel tudja-e pöckölni legalább 2933mhz-re, mert elviekben fel kéne tudja, csak nem 1.35V mellett vinné, hanem teszem azt 1.4V-tal.
    (Az én 3200mhz-es ramom Intel konfigban 3740Mhz-et visz, van ezekben tartalék rendesen.)

Új hozzászólás Aktív témák