- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
BiP
nagyúr
,,,,..,.!,,.,.,,,,.,.,,,!!, ,,.,.,,,,.,,,,.,,
Csak kipótoltam a hsz-edet(#7291) HSM: szegmentálni kellett a piacot (dekstop, HEDT, xeon), meg jól lehúzni a népet, ha már lehet. i5-ök felett nem volt konkurrencia, megtehették.
A Ryzen sikere mindenkinek jól fog jönni, felkavarta az állóvizet, erre már az intelnek is kellett reagálni.
(pl. a gyorsabb ütemterv, a belengetett 18magos i9) -
stratova
veterán
Noti vonalon még cifrább, TDP függvényében:
15 W - 2/4 i7-7600U - 393$ GT2 IGP
15 W - 2/4 i7-6660U - 415$ GT3e IGP28 W - 2/4 i5-6287U - 304$ GT3e IGP
i7 ?$45 W - 4/8 Xeon E3-1535M v6 - 623$ GT2 IGP
45 W - 4/8 Xeon E3-1545M v5 - 679$ GT4e IGP
45 W - 4/8 Xeon E3-1575M v5 - 1207$ GT4e IGPErre az Asus bedob egy R7 1700-as notit
-
joysefke
veterán
Ehh, biztosan kellenek ide mémek???
HSM
félisten
válasz
Petykemano #7286 üzenetére
Szerintem az a vicces, hogy az emberek most kezdenek csak rájönni, hogy a s115x platform alapból a középkategória volt, ráadásul "mesterségesen" visszafogva a HEDT vonalhoz képest évek óta.
Pl. az Ivy-Bridge-E generáció már 3-4 évvel ezelőtt már tartalmazott 10 magos opciót [link], asztaliba mégis 6 volt a plafon, s115x-be meg 4.Sőt, HEDT-be is kihoztak 4-magost, az külön vicces colt.
De az is megér egy misét, hogy már az első hatmagosoknál felmerült az Intelben, hogy i9 nek nevezzék (2010-et írunk!) aztán végül úgy döntöttek, jó lesz az is i7-nek, ne hívjuk fel az emberek figyelmét rá, hogy az i7 nem a tető. -
törölt tag
válasz
Petykemano #7286 üzenetére
Hasonlo jutott az eszembe ezzel kapcsoaltban, bar ha mar tudjak kitolni oket ilyen hamar akkor mar jo ideje ott alpultak a fiokokban ezek a lapkak
Mire szoftveresen utolerik oket a jatekiparban az sem most lesz, szoval ez mindket gyarto reszerol csak PR, talan a jovo evtol jonnek majd a jatekok amik tamogatjak is ezt a felepitest. Vegul is AMD elerte amit akart, tobbmagos rendszereket minel jobban elterjedni, ha nem is a Bulldozerrel de a Ryzen-el
-
Petykemano
veterán
[TROLL]
Az Intel állítólag kiegészítette a skylake-x generációt 14, 16, 18 magos verziókkal potenciálisan a 16 magos Threadripper ellen készülvén.Egy hozzászólás:
"Begun the core wars has.
It's funny how 7700k became low end"
[/TROLL] -
pipo112
őstag
Na tegnap este játszottam a bf3-al az új driverrel nekem jól működik nem volt semmi gond mikrolagot se tapasztaltam pedig előtte volt ,fps be nem tudom hogy jobb lett e, talán . Nem voltam olyan pályán amihez hasonlítani tudnám ,de a min 105/110 max olyan 150/160fps volt avg 130 körül.
-
Skynet258
veterán
Sziasztok, gondolkozom a Ryzen-re váltáson, ami biztos, hogy 1600-as lesz a proci.
Ami viszont kérdéses, az a lap:ASROCK Fatal1ty X370 Gaming K4
vagy
GIGABYTE AORUS GA-AX370-Gaming 5
Vagy egyéb ajánlat árban max. 60k körül? Fontos, hogy az alaplapi audió Soundblaster legyen, a mostani lapomon is marha sokat dob a hangzáson (Creative Sound Blaster™ Cinema 2), így ragaszkodnék hozzá. MSI átállt valami másra ahogy láttam, fórumokban le is szólták, hogy az SB sokkal jobban szólt. Így úgy néz ki most nem a kedvenc márkámból veszek lapot... A Giga valahogy nagyon egyben van nekem, a márkával sincs bajom, így én őt tenném meg befutónak ha nincs jobb.
Illetve a RAM kérdése ami nagyon nincs meg. Látok itt single side, Samsung chipes és hasonló dolgokat, melyik lenne a legjobb ár/érték arányú 16GB-os RAM Ryzen alá? 3000Mhz körül gondolkodom, árban 50-nél szeretnék megállni (jó drágák lettek a rohadék RAM modulok).
Köszi a segítséget!
-
HSM
félisten
válasz
MiklosSaS #7279 üzenetére
Nyilván pontosan tudod, hogy ez esetben neked nincs érfelme most váltani. 5ghz-en a 7700k-ban is bőven akad erő, főleg csak 4-6 szálon. A mostani Ryzen 4,2-n is ugyanúgy kevés lenne neked mint 3,8-on erre.
Engem amúgy majd egy kisebb késleltetésű memóriavezérlővel és picit gyorsabb CCX kommunikációval fog majd érdekelni a rev2. Addig tökéletesen elleszek még az ős hatmagosommal.
-
-
MiklosSaS
nagyúr
Értem. Egy ideje nem követem az eseményeket. Szóval akkor érdemes megvárni a rev.2 -őt.
-
Televan74
nagyúr
Ma egy kicsit játszottam a hűtéssel és a beállításokkal.3.6Ghz/1.15v 56,1C° játékok alatt gyári hűtővel.
(#7271) MiklosSaS Az még várat magára.Majd a következő széria.De így is hozza,sőt egy picivel le is hagyja a 4,4Ghz -en járó 4790k -m.
-
Tengo
aktív tag
Én külföldi fórumon láttam pár 4.2-t és 1.55V felett mentek. Semmiképp nem ajánlott. A hosszútávú stabilitásról sincs infó.
-
Tengo
aktív tag
Sajnos az új BETA Bios-al sem megy 3200 felett a ram. Bármi 3200 felett nem bootol, még nevetségesen magas időzítésekkel és 1.45V-al sem. CPU soc-ot is próbáltam 1.3V-ig. Aorus 5.
-
MiklosSaS
nagyúr
Sikerült valakinek mostanában stabilan mindennapos használatra belõni egy 8 magos ryzent 4.2 GHz körüli órajelre?
-
용 Bob
senior tag
válasz
bandika0626 #7252 üzenetére
MSI-nél same same...utolsó BIOS 05.03..
-
-
ovics
aktív tag
mennyire bonyolult lefrissíteni a biost? MSI B350M PC Mate lapba ha beleraknak egy 1600-at, az fel fogja ismerni vagy egyből frissíteni kéne?
-
sutyi^
senior tag
válasz
bandika0626 #7252 üzenetére
Kitartás, szerintem ASUS-nál is megjönnek legrosszabb esetben a jövő héten az új mikrokodot tartalmazó BIOS-ok. Ne feledjétek, hogy ez is még csak beta.
#7257 - HavocS:
Nyomom már, de csak neked. -
apa111
aktív tag
válasz
pipo112 #7250 üzenetére
Most próbáltam a leg újabb drivert amit SECTORnooB koléga ajánlot és még csak a szokásos passmark progin kép elment még a bios is alig jött vissza aztán krix krax irás boot nem ment tovább. Most én is lenyomtzam a tápot semmi aztán még egyszer windows javitani akarta magát aztán boot helyre állt a gép most ment vissza 378.92 driver ennyi volt az új
-
pipo112
őstag
nekem a 382.05 van fent de néha okoz mikro lagot de nem minden szeron vettem észre bf3 alatt meg az igazsághoz hozzá tartozik ,hogy én nem igazán vettem észre változást .
lehet csak nem figyeltembár jó lenne ha tényleg optimalizálna az nv ryzen-re és ezt mondjuk közölnék is.
-
gaborw
tag
válasz
SECTORnooB #7228 üzenetére
GTX 1080-at használok 1800X-el! Igazából eddig sem volt problémám! Bár most, hogy a Ram-ot fel tudtam 2666-ra állítani, érezhetően sokat dobott a dolgon! 3200-on szerintem még többet dob majd a rendszeren, hónapokig szívtam 2100 mhz-en a ram-al! NV driver-en előbb utóbb kénytelenek Ryzenre optimalizálni, már az Nv plecsni miatt is!
-
szente
addikt
válasz
SECTORnooB #7242 üzenetére
Sajnos nekem is belaggolnak néha a játékok vele egy pár mp-ig, bár lehet, hogy ha nem 2400Mhz-es memóriáim lennének jobb lenne a helyzet.
-
apa111
aktív tag
válasz
SECTORnooB #7242 üzenetére
Fel raktam amit irtál holnap még itthon vagyok ki próbálom pár játékon
-
apa111
aktív tag
Ha valaki a kics r1400 -ban gondolkodna csináltam egy két tesztet a r1700 mellett szolgáló corsair 3200 ramokkal 2993 ig jutottam stabilan 3200 ez is elindul de hibázik meg memtest el dobja.Kiváncsiságból össze raktam a 4 ramot /tudtam a választ de mégis/ elsöre a r1400 mellé raktam a teamgroup 2666 mellé be butolt ram test kék halál de egy próbát megért na meg a gépek is szét voltak kapva aztán r1700 mellé ugy szint berakva csak 2133 butolt valszeg a gagyi új bios ami indokolatlanul is több kakaót add neki.Utána próba videó kari na meg szintetikus teszt r1400 -nél .Szintetikusnál nem láttam nagy különbséget a consair 2993 ram mellett sőt mintha gyengébb lett volna /töbször futattam le öket/ viszont a kis gtx 960 szénné húzta igy .erröl csak passmark van fent de azért ezis rá mutat a dolgokra .Utána gtx 1060 kb annyit hozott a kis r1400 mint a nagy tesó.Szóval egy kis bivaly ez a kis rizsa ajánlott mindenkinek aki egy elfogadható kis költségvetésű procit akkar még igy ahogy nekem egy gagyi rammal van párositva és akkor itt a képek .
Itt a corsairral szerintem gyengébb mint a teamgrouppal
itt gtx 960 corsair 2993 rammal
gtx 1060 mellett corsair ram 2993
ITT az új biossal r1700 mellett a teamgrop csak 2400 ment mem test is ennyitt birt,gyenge az új bios ,szóval a régebbi jobb volt.
-
sutyi^
senior tag
válasz
SECTORnooB #7231 üzenetére
Valamit biztos mókoltak a zöldeknél, mert korábban postolt már az egyik kolléga ilyen "pozitív" anomáliát:
-
apa111
aktív tag
válasz
SECTORnooB #7231 üzenetére
Köszi
de mintha ez már fent volt nekem ha jól emlékszem és Doom alatt csinált furcsa képeket vissza raktam 378.92
-
-Solt-
veterán
Értem, tehát én vagyok a nagy magyar, mert számon kérem az indokolatlan fröcsögést rajtad? Sőt, neked az már politika, ha valaki védi a sajátját! Mit lehet erre mondani? Szolhattál volna előre, hogy te csak magyarul beszélő állampolgár vagy, semmi több! Ezért kár volt hazajönni...
-
törölt tag
Ezzel nem vitatkozom. Valóban igencsak kellemes áron adják, főleg a teljesítményéhez viszonyítva.
A jelek szerint, legalábbis arra alapozva, amiket írtok, pont jól időzítettem a vásárlást. Csak nehogy az legyen megint, mint már oly sokszor: veszek valamit és 2-4 héten belül jelentősen esik az ára. RAM-ok esetén ez mindig feleződést jelentett.
-
SECTORnooB
addikt
382.33 én csak multizok ott elégé hálás érte, de ha nem a driver miatt akkor a földönkívüliek és a bolygók állása befolyásolta így
Esetleg előfordulhat, hogy azért "kedvelik" már jobban a Nv kártyák a rizsát mert elkezdte az Nv a Battleboxaiba is beletenni a rízsszemeket? -
apa111
aktív tag
válasz
SECTORnooB #7228 üzenetére
Szia! Melyik driverrel?
-
SECTORnooB
addikt
Sziasztok!
Nvidia tulajok és BF1 playerek észrevettétek, hogy új NV driverrel javult a teljesítmény a játékba? Nagyobb és egyenletesebb az átlag GPU kihasználtság is -
Sir81
aktív tag
Ne kezdjél te nekem itt okoskodni meg politizálni kedves nagy magyar! Köszi! Én éltem kint tehát van összehasonlítási alapom és tartom magam a véleményemhez! Képzeld ott ki van nyalva a vevő hátsója mert a kereskedő belőle él és ezt tudja is. Itt meg az olyan birkák miatt mint te bármit meg lehet tenni. Kint voltak valós leárazások nem kamu, ismétlem tapasztalatból beszélek és te??? Lengesd meg a nagy magyar zászlót és érezd magad mindenkinél többnek, mert ez most igazán idehaza a divat!
-
-Solt-
veterán
Nem, nem tipikus magyar mentalitás! Szerintem nézz körül a nagyvilágban kereskedői szokásokat illetően mielőtt ilyeneket ennyire magabiztosan állítasz.
Szerintem meg az gusztustalan, amikor valaki a saját nemzetét illeti negatív jelzőkkel, főleg ha az még indokolatlan is. Tudom, hogy ennek most nagy a divatja, de ettől még visszataszító!
-
Zotya84
őstag
Ma mindegyik Ryzen nagyokat ugrált a nagykerekben is. Pl. az 1700X szinte mindenhol kifogyott, ahol jó ára volt. No meg az alaplapok árai is megugrottak átlag 5%-ot a tegnapihoz képest.
Esélyes, hogy a jó árak miatt többen haraptak rá, mint gondolták, így ráemeltek, hogy kecske is megmaradjon és a káposzta is jól lakjon*, aztán, mikor észrevették, hogy így nem megy visszaejtették. Ekkorákat ugyanis nem ugrált a dollár ma.
Az Ipon meg azért csinálja így, mert fél/egy/kétóránként xml-ből frissít a nagyker áraiból, így automatizáltan ugrálnak az áraik - mondjuk ez szinte minden webshopra igaz. A nagykerekre meg az, hogy mindent $/€ beszerzési ár forintosított árával értékesít a 30/60/90 percenként frissített árfolyammal...
-
Sir81
aktív tag
Későn néztél fel, a kommentem pillanatában még annyi volt amennyi. Úgy fest nagyon heves ez az ingadozás ma mindenhol. Fura. És igenis ez tipikus magyar mentalitás hogy elhintjük jajj de olcsó nálunk le van értékelve (folyamat) most vegyed hülyének nézünk blabla. Szerintem ez továbbra is gusztustalan!
-
-Solt-
veterán
Nem tisztem védeni őket, de az 1600 konkrétan kevesebb mint 71000.-Ft, a fölé írunk nagyobb árat szokást pedig kétlem, hogy ők találták volna fel... végképpen nem magyar találmány! A lehuzás részéhez pedig annyit, hogy jelenleg a 220 USD-s CPU-t ~bruttó 322.-FT/USD áron kapod meg! Ha ebből levonod az ÁFA-t, jóval kevesebb összeg jön ki mint az USD árfolyam. Mindezt úgy, hogy a kiskereskedői haszon ilyen termékek esetén cirka 2-3%. Ordenáré módon becsapnak, ez tényleg gusztustalan!
Lehet picit gondolkozni kéne mielőtt leírsz valamit, mert az ilyen kirohanások feleslegesen negatív fényben tüntetnek fel 1-1 céget indokolatlanul.
-
Sir81
aktív tag
Nekem az IPON a nagy kedvenc. Belépsz az oldalukra és a processzorok között látod hogy milyen frankón le van értékelve a ryzen 1600 81-ről 77-re!
Aztán megnézed a grafikont... Ez a tipikus magyar tuskó húzzuk le a vásárlót ahogy csak tudjuk kereskedő szokás!!! Gusztustalan! Ja és új procira hogy kerül paszta? Hmm...
-
ULPIUS
őstag
Nekem is bugos a command center, B350 tomahawk arctic-al :/ le is toroltem a pibe, mas bajom nekem sincs ezzel az msi-vel de azert kicsit banom, h nem asrock-ot vettem, nekem mindig az volt eddig, ahhoz voltam szokva, valahogy jobbak a biosok es a monitorozo softverek naluk.
-
BiP
nagyúr
Így azért már 70 alatt van.
Magicomp 68.490. Cserébe 3 munkanap.
Én mondjuk árgépet szoktam használni, ott 69.390 a legolcsóbb (rbx.hu), én vettem már tőlük. (mármint nem ezt)De amúgy ha nagyon keresek valamit, akkor az árgép, árukereső és olcsóbbat.hu triót szoktam végignyálazni, így ha az egyik bolt nem partner valahol, a másiknál talán.
Így több esélyt adok magamnak. -
sutyi^
senior tag
válasz
Molyzsa #7211 üzenetére
Árukeresőből támadj.
https://www.arukereso.hu/processzor-c3139/amd/ryzen-5-x6-1600-3-2ghz-am4-p363376809/
-
Molyzsa
aktív tag
válasz
Naturalist #7202 üzenetére
Az árukereső nem minden esetben frissül. Vannak olyan boltok, ahol eleve nincs is raktáron, vagy már rég más az ár.
Most az 1600X van elfogadhatóbb áron: [link]
De holnap már lehet más lesz az ár, szinte pár óránként változik. -
törölt tag
Én speciel örültem az 58k-s 1500X-nek is. Mikor a Ryzenek indulóárát megláttam, hogy az 1400 is >60k, akkor úgy látszott, hogy meg kell várnom a R3-akat. De szerencsére a procik ára lefelé ment az utóbbi időben. Pedig szerintem az AMD most is vért izzad, hogy ki tudja szolgálni a megrendelőit. (Memóriáknál ugye a keresletnövekedéssel indokolják az áremelést.)
-
BoWDaN
tag
Mit gondoltál?
az amd szeretet szolgálat?
Ha van egy procijuk ami játékokba majdnem ugy teljesit mint az intel
Meg munkába sokkal jobbanMajd biztos annyiert adja majd mint az fx 6300at? 😂
Ne is almodj rolla
Pl gtx 980
And r9 390XSame performance
Same priceUgyanigy prociknal is
Nem hiába ért a fos kis fx 6300 csak 30- 22 ezer forintocskát
Legalabb a ryzen be mar nem modulok vannak és abba szétosztva a magok😂
Amd ugyis kiurul az otletekbol a ryzen utan jopar evre
Es radobnak majd egy csomo erosebb inteltExample
I7 920
Vs
FX 6300
Kb ugyanazt tudták
Es aztan procijuk se volt rá joideig ellenukxdNyomtak a jokis 5ghz es 8 magos fxet kesobb
Ami annyit evett mint egy porszivó vagy mint egy bojler fx 9xxx nevvelMost meg a ryzen 9
16 maggalKb ugyan annyi ertelme lesz mint anno az fx 9xxx oknak
Akkoriba jo volt az fx intel ellen
Egyárba
Tudott az ember választani
Ugyanaz a performance
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gyúrósok ide!
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Akciófigyelő: Ingyenes Steamen a Borderlands 2
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- CASIO órák kedvelők topicja!
- iPhone topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol extra kontrollerrel dokkolóval
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Dell G15 5530
- Kimaxolt verzió! - 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070, 1TB SSD, 64GB
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest