Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
Lukitomi
aktív tag
válasz
wwenigma
üzenetére
Én most álltam át gpu-s konvertálásra és nincs semmi bajom vele, hibátlan a kép!
2700X-el 70-75FPS-el ment, most 280-300FPS körül megy gtx1650-el és sima 2600-al 40 fokos cpu-val és gpu-val.
Egyébként csak arra írtam hozzászólást, hogy miért nem lehet gt1030-al nvenc-ben konvertálni! -
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
wwenigma
üzenetére
Piftuka: Hopp, visszavonom, alapbol aktiv az 5.1 DDL / DTS encoder és nem kell aktivalas SB0880-nál.
Illetve ennel a kartyanal van egy ugynevezet FlexiJack funkcio ahol ki tudod valasztani melyik jack kimeneten adja ki az SPDIF COAX jelet. Gyere at X-Fi topikba: [link] -
Piftuka
veterán
válasz
wwenigma
üzenetére
Érdekes, amit írsz. Köszönöm az újabb info-kat!
Egy kérdés a Ryzen processzorhoz készített alaplapi chipset-ekről...
A B350-nek milyen hátrányai vannak a B450-hez képest?
Miért gondolod úgy, hogy a B350-et már nem érdemes "erőltetni", ha az ember Ryzen alapokon építene számítógépet?
-
Piftuka
veterán
válasz
wwenigma
üzenetére
A kis adapter jó ötlet lehet, köszönöm a tippet!

Viszont ne haragudj, de nem egészen értem, hogyan tudnám egy újabb, PCI-Express hangkártyával, és a B450-es alaplappal mindezt összehozni!?

Mármint úgy, hogy a hangért a hangkártya feleljen, nem az alaplapra integrált hangchip...
-
rsanya87
tag
válasz
wwenigma
üzenetére
A freki nincs fixre véve, a win intézőben látszik hogy 3.6-4Ghz közt változik, BIOS-ban 40x100
A Feszt muszáj volt fixre venni, különben vagy kifagyott vagy el sem indult a gép.
A venti tudása "600-1600RPM" papír szerint. 2ventis CM, aláírásomban a pontos típus.Az offsetes részt nem értem :/
-
FoLey-v
addikt
válasz
wwenigma
üzenetére
Igen használok XFR-t mint alap beállításokat. Csak akkor kap ennyi feszültséget amikor terhelek pl. Forza Horizon 4-et.
SECTORnooB
Akkor megnyugodtam.
A hűtést Alpenföhn Matterhorn Shamrock Limited Edition gondoskodik nem lesz hűtési problémám. 
Többiektől szeretném megkérdezni,hogy MSI lapra érdemesfrissebb BIOS-t felrakni? Most 2018/04/27 kiadású van fenn nálam 1G0-ás.
Meg Command Rate mire szolgál?

-
Televan74
nagyúr
válasz
wwenigma
üzenetére
Nekem is 2400 -as van igaz CL12 -es és nem érzem hogy lassabb lenne a 2933 -n járó CL16 -nál. Mondjuk nekem fontos volt a magyar kisker garancia,ezért biztosan megérte a váltás. Tény hogy a nála egy CL16 -os 3000/3200Mhz -es sokkal jobb lenne.Árú kereső 3000-3200(CL16-14).
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
wwenigma
üzenetére
vagy epp Rx 580 4G uj szamlas garis.
-
mrrr74
aktív tag
válasz
wwenigma
üzenetére
Nem játszom egyáltalán, most talán egy Radeon HD6970 OC van a gépben, ennél nem kell több. Nem mai darab, amikor megvettem, jónak számított. Például nem is tudom, hogy ezt érdemes lenne-e beletenni. Gyanítom nem, ezért gondolkodtam az integrált megoldáson. Ezért a leírtak alapján a Ryzen 5 2400g-t nézegetem.
-
bandika0626
senior tag
válasz
wwenigma
üzenetére
Memtest-el 3200-on 5 perc alatt dobott 4xx hibát. Viszont 2133-on simán végigment 1 kört a memtest. Este kipróbálom 1 modullal a 3200-at.
Januárban vettem ezt a lapot. Akkor biost frissítették és egyböl vitte a 3200-at egészen most hétvégig.
Még annyit hogy a hétvégén újra raktam az Nvidia drivert mert eltünt az Nvidia control panel.
Most én is úgy jártam mint mások amikor az új rendszerüket akarják működésre bírni és a memória gondokat okoz csak én majd 1 évet használtam problémamentesen. -
-
bandika0626
senior tag
válasz
wwenigma
üzenetére
Leszedtem az oldalát és kész. A sűrített levegő meg tette a dolgát. Amit eddig néztem IBT-vel 10 kör max:
A2-B2 slotok egyesével mindkét memóriával OK!
A1-B2 mindkét ram csatlakoztatva OK!Most kipróbálom A2-B1 slotokba is. Ha ez a felállás is jó lesz akkor van olyan érzésem, hogy a memóriavezérlő nem működik dual-channel-be ami elég nagy probléma.
-
Tomi_Sci
őstag
válasz
wwenigma
üzenetére

Mégis hogy gondoltad ezt?
Kvázi leírtad a fórum lényegét
Ha valaki kipróbált valamit és működik / nem működik, arról be tud számolni, és ezzel segíti a többieket. Amikor ment a sok szívás a RAM kompatibilitással, akkor ebben két-három ember kivételével mindenki konstruktívan részt vett...vagy venni kéne egy normális lapot
Hát erre tudnék mit írni, de lehet jobb, ha nem teszem![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Tomi_Sci
őstag
válasz
wwenigma
üzenetére
Nem az "egyéb" javítások érdekelnek meg a kompatibilitás a nem-az-én-processzorommal, hanem a stabil OC.
A 3.20 után ezt sikerült is tönkretenni, amit a 4.70 oldott meg hosszú szívás után.Ezen túl csak a BF1 hang probléma miatt merült fel bennem a frissítés ötlete, mint azt olvashattad volna.
-
-
leviske
veterán
válasz
wwenigma
üzenetére
Viszont jelenleg árban is az a legköltségesebb. Pláne, ha eleve most vett újonnan KIT-et.
Amennyiben nem GTX1080Ti figyel majd a gépében, hanem valami GTX1060-al egyenértékű, úgy játékokban még a 2133MHz-es memóriák se jelentenének gondot a HUB szerint. Kár emiatt máris letörni a kedvét.

-
jeni
félisten
válasz
wwenigma
üzenetére
akkor vehetsz átalakítót ami plusz hibaforrás lesz!
vagy eladód,meghirdeted a hangkártyát és veszel PCIe változatban másikat.
-
jeni
félisten
válasz
wwenigma
üzenetére
BIOSTAR X370GT5 = ezen 2 PCI csati VAN!
ASUS PRIME X370-A = ezen 2 PCI csati VAN!
mindkettőre ráteszed az adott alaplap BIOS legfrissebb verzióját és így kezeli a Ryzen + 2xxxx procikat is.
A BIOStar lap komolyabbnak tűnik!
Az Asus lap esetén az egyik PCi csatoló elvész ha beteszel oda egy diszktrét VGA-t! -
törölt tag
válasz
wwenigma
üzenetére
az most nagyon rossz biznisz lenne az amd-nek szerintem, most nincs szarban, hogy a core unlock-kal szerezzen vevőket. persze örülnék én is neki meg minden, de akkor kb senki se venne 8 magost. a magyarokat ismerve kb mindenki a 14 napos elállással venné a 4 magos zen procikat, és tele lenne az apró a feloldható procikkal.
#15281) SECTORnooB
ahogy mondod, erősen fake gyanús. ehhez alapvetően egy unlock-os bios kell, amiről még nem hallottunk. -
ovics
aktív tag
-
GFerr56
aktív tag
válasz
wwenigma
üzenetére
Hay!
Lehet, hogy jobban járnál a 14 napos elállással. ez ugyan két hét plusz az áru visszaérkezésétől (azért ki szokták várni fizetéssel az utolsó időpontot-nehogymááá), de nincs vita a garancia körül. Nem vagy köteles megindokolni, hogy miért nem tartasz rá igényt., még az eredeti csomagolás sem kötelező. A hiánytalanság és a sérülés mentesség viszont erősen ajánlott. Én így jártam egy naggggyonnnn-naggyyonn-nagggggyon nagy márka "zászlóshajójával", az még ventilátort sem pörgetett, totál halott volt alapból. Elállással oldottam meg.
Üdv
-
HavocS
senior tag
válasz
wwenigma
üzenetére
Nem rosszindulatból írtam, nyilván igazad van. Az a baj, hogy a Gaming 3 QVL listájából kb egyet nem láttam itthon mikor még papíron állítottam össze a gépet...
chopin42: Agesa 1.0.0.6-os BIOS-ok már szeretik. Ha mégse, 2666-on már a februári BIOS-szal is ment. Igazából minimális a különbség.
-
HavocS
senior tag
válasz
wwenigma
üzenetére
A QVL nem azt jelenti, hogy csak azok mennek, hanem hogy azokkal lett próbálva. A Gaming 3 QVL listáján sincs rajta a 3000-es Corsair csak a 3200-as, mégis megy.
Ja igen amúgy, OC-zz Masterből, nálam a B350-es lapon nincs is BCLK állítási lehetőség, úgyhogy így van megoldva. Napi két kattintás, abszolút nem megterhelő.

-
-
HSM
félisten
válasz
wwenigma
üzenetére
Igen, én is megörültem nem kicsit ennek a Prime B350 lapnak, hogy végre egy full modern jó lap, ami miatt nem kell vicc árban megválnom a fénykorában bő 50 rugós PCI hangkarimtól, aminek a hangminőségéhez hasonlót ma sem kapnék 50 000 forint alatt.

Ja, igen az ASIO is nagy kincs magam is azon hallgatok zenét az X-fin. Játékra amúgy teljesen jó az integrált, és gyengébb hangfalakhoz, zenehallgatásnál és főleg fülesnél megy át illúziórombolóba.

-
Cathulhu
addikt
válasz
wwenigma
üzenetére
OEM tamogatas legtobbszor nem letezo fogalom, csak a par havonta atellenorzott gyari drivereket kiadjak, mert arra vallalnak supportot. Nagyon nagyon reg volt (olyan jo 20 eve) hogy aktivan hozzanyult volna egy OEM a gyari driverekhez. En is inkabb az AMD oldalan levo drivereket javaslom.
Felso tap meg vicc, hogy beszivja a GPU es a CPU altal 50-60 fokosra futott levegot, amitol o azt hiszi melegszik a tap es elkezd visitani a ventije, holott nem is lenne ra szukseg. Jo helyen van a tap lent, felul meg kell 1-2 rendes, beszabalyozott venti legmozgatasra.
szerk: lehet az OEM kifejezest most rossz kontextusban hasznaltam, a lenyeg, hogy OEM alatt az Asus, Gigabyte stb-re utaltam, mig a gyari alatt termeszetesen az AMD-re
-
HSM
félisten
válasz
wwenigma
üzenetére
Kicsit ez az orientációs téma túl van reagálva. Anno a 4670K-mon volt vízszintesen a hűtő, a VGA hátuljára fújta a friss levegőt a processzorról, és teljesen jó volt, a VGA-nak is jót tett az extra hűvös levegő, és a környezetében lévő alaplapi cuccoknak is. Egyedül a légcsere lehet így kevésbé hatékony, de az is orvosolható.
-
BeZol
őstag
válasz
wwenigma
üzenetére
Nem azért linkeltem be h ott vegye meg bárki is, hanem bizonyítéknak h ilyen is van, mint ahogy árulnak 4.1ghz-en működö ryzen-t is.
Bemész a boltba, veszel ilyen procit, és ha szerencsés vagy, akkor ennyin is mehet, ez lett volna a lényeg. Ha peches vagy, akkor a ryzened is csak 3.9ghz-en fog menni, ahogy az intel is csak 5-5.1ghz-en, de attól még az arány megmarad.
Szövegértelmezés látom nagyon nem megy át neked a fentebbiekkel kapcsolatosan sem... Az meg már hab a tortán, hogy idekevered a 4mag kontra 8mag sztorit, mikor konkrét játékpélda volt ami 4 szálat használ, és az elérhető elméleti maximumról diskuráltunk, ami fps huszárnak megérheti, egyébként igen, felejtős, csak nem ez volt a téma, erre ideböfögöd. -
BeZol
őstag
válasz
wwenigma
üzenetére
LoL vagy sem, megbotránkozni felesleges, mert Intelnél még ilyet is lehet (még ha csak pár emberke él is vele), ryzennél viszont nem lehetséges, mert 4.1ghz-nél igazából még szerencseprocikkal is vége van, szóval a clock2clock +10-15% adott, és erre rámegy a 30%-nyi órajelelőny, és 40-45%-kal lesz több fps ilyen sokfps-es játékban. De nem kell messzire menni, cs:go ugyanez egyébként. 300as átlagokról 200as átlagjaim vannak 4.4ghz-es 5820k-hoz képest úgy. FPS huszároknak nem való a ryzen, én meg már kinőttem az fps huszárkodásból, ezért nem zavar, de felesleges titkolni azt, ami tény. Kevés szálat használó sokfps-es játékokban Intel a király, és ezután jön az árcédula ellenőrzése, amikoris mindenki eldönti, hogy megéri-e neki a kevesebb de gyorsabb mag az ilyen "vacakabb" játékok miatt, vagy hasonló árban több magot vesz AMD-től, és akkor pl. rendesen lehet BF1-ezni, Intelnél i7 kellene hozzá, ami szánalmas ilyen árakkal, mert azért már dupla annyi magot kapunk

-
HavocS
senior tag
-
nkmedve
őstag
válasz
wwenigma
üzenetére
Számomra nem meglepő sem az i9, sem az R9 (R9-ről voltak már találgatások akkor amikor az első 16 magos Ryzen/Naples hírek megjelentek).
Ami viszont vicces, az a 4/4 és 4/8-as Kaby Lake X a táblázatban, mint HEDT proci. Pentiumot vagy i3-at nem tervezik bedobni ide? Már úgy is tudjuk, hogy egy G4560 mindenre elég

Őszintén szólva mostanában az AMD felhozatala sokkal átgondoltabbnak tűnik mint a másik oldalé:
- R9 - 10+ mag
- R7 - 8 mag
- R5 - 4/8 - 6 mag
- R3 - 4/4 mag
Ezzel szemben az Intelnél mintha kicsi kapkodás lenne, ők sem tudják mit mikor, melyik kategóriába adjanak ki. Biztos lesz aki megveszi a HEDT i5-öt is, és az teljes mértékben meg is érdemli
-
HavocS
senior tag
válasz
wwenigma
üzenetére
Nekem is volt Asus termékem, a 2008-as EeePC-m a mai napig hibátlan, de pl. az összes Asus videokártyám és alaplapom megdöglött, és VGA-ból csak az Asus, lapból meg az meg a nonamek (ECS, Tomato LOL). A telefonjaikról jókat hallottam meg a gamer (500k+) laptopjaikról is, lehet hogy az utóbbi időben jobb a minőség de egyelőre a Gigabyte az egyetlen márka amiben sose csalódtam, úgyhogy inkább nem rulettezek.

Szerk: ja nem bocsi, az Asus P5B-m túlélt mindent, pedig 1.86 GHz-ről 3.2-re volt húzva benne az E6300-as
az jó kis deszka volt... -
HSM
félisten
válasz
wwenigma
üzenetére
Hibátlan cucc az is 48Khz-en hajtva.
Én az Asus B350 Plus lapot nézegettem, azon gyárilag figyel a sima PCI slot, tökéletes helyen a hangkarinak. Nem szívesen dobnám ki az X-fi Prelude-omat... 
Arra megtökéletes az az alaplapi ALC887 is, amire való, tartaléknak.
Úgyis szökőévben egyszer ha használom.A linkelt adapter amúgy ahogy látom, kb bármilyen lapba belemegy.....
Nekem is gyanús amúgy a fórumtárs... Más topikban is láttam trollkodni....
-
HSM
félisten
válasz
wwenigma
üzenetére
Ez teljesen elfogadható érvelés.

Megnyugtatlak, Pistikének nem a CPU-Z, vagy bármelyik másik teszteredmény fog számítani, hanem hogy mit mondott a Petike, akinek menő kórájszevön gépén csak úgy hasít a tecső.

Jobb esetben meg megnéz egy YT gaming review-t, ahol láthatja, hogy a többség jobban megy a Zintelen a 1080Ti mellett a rizsán akkor még nem optimalizált Nv driver jóvoltából.

-
HSM
félisten
válasz
wwenigma
üzenetére
Én értem, mit akarsz mondani. Csak ez nem működik. Mi alapján súlyozzunk, ezt még mindig nem írtad le.

Igen, ez most egy ilyen bench lett, ennyire használ ilyen műveleteket, amiben ilyen erőviszony alakul ki.

Aztán mindenki úgy súlyozza a fejében ezt az eredményt, ahogy akarja.
-
-
HSM
félisten
-
HSM
félisten
válasz
wwenigma
üzenetére
Látom. Az FX-et tényleg úgy tűnik eléggé lepontozza, viszont a Ryzeneknél nekem okésnak tűnik az eredmény. Sacc/kb. olyan 10% részrehajlást látok így az Intelek felé az általam reálisnak ítélt erőviszonyokhoz képest. (Most ez nálam HT OFF, 4Ghz, Cinebench R15 alatt 120/700 pont, referenciaként.)

Változott a kód... Innentől kezdve minden CPU-n változhat az eredmény/erőviszony.

-
leviske
veterán
válasz
wwenigma
üzenetére
Nem a 1700 volt az alap az eredeti kérdésben, hanem az Ryzen 7 összességében. Az 1700-at azért említettem meg külön, mert vele találtam összehasonlítást a 7700K ellenében. A nagytesóit viszont nem szokták az árban valós ellenfélnek tekinthető Intelekkel összevetni, csak a 6900K-val és a 5960X-el, ami a +2 mag és az alacsonyabb órajelek miatt nem egyértelműen vezethető vissza a 6800/6850 duóra.
(#5732) -Solt-:

-
BeZol
őstag
válasz
wwenigma
üzenetére
5820k-ról váltottam, ami azonos órajelen 6800k. A fő különbség, hogy míg az ment 4.4ghz-en, a ryzen nem megy annyin. Ami gagyi optimalizálatlan játék és kevés szálat használt, ott a cpu limites környezetben az extra 10-15% órajeltöbblet miatt extra 10-15% fps lesz.
Itt azonos órajel 6800k-5820k-6700k: [link]
A skylake-nek 5% körüli ipc előnye van, ezért ahol procilimitesebb a szálkihasználtság, ott gyorsabb játékokban. A most érkező X299-esek ezt már megkapják.Egy ilyen helyzetben egy deliddelt 6700k/7700k 5ghz körül járatva további extra 10-15% fps-t hoz, és még az ipc is gyorsabb ugye kb. 5%-kal.
A baj csak az árakkal van, mert nem 10-15%, vagy durvább esetben 25-30%-kal drágább egy intel proci az amd-hez képest.
Még használt 5820k konfig (proci+lap) is akörülre jön ki (ami akár 2,5 éves mostanra!!!), mintha új 8magos ryzent dobnék össze.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Apple asztali gépek
- sziku69: Szólánc.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Formula-1
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Autós topik
- Keresek egy topikot, de nem találom!
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- További aktív témák...
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Xiaomi 14T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciaval
- Dell Latitude 7320 i5-1145G7 16GB 256GB 1 év garancia
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Apple iPhone 13 Pro Max Sierra Blue ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB Használt, szép,100%
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Illetve ennel a kartyanal van egy ugynevezet FlexiJack funkcio ahol ki tudod valasztani melyik jack kimeneten adja ki az SPDIF COAX jelet. Gyere at X-Fi topikba:

A hűtést Alpenföhn Matterhorn Shamrock Limited Edition gondoskodik nem lesz hűtési problémám. 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)