- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Okos Otthon kezdőknek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Montesantos
senior tag
Msi 290x gaming kártyán alapból melyik állásban van a bios kapcsoló? (egyáltalán van rajta)
-
BraveHeart
tag
Értem!
Az valóban nő!Akkor nyugodt vok...
Viszont, 1500-as memnél, ahogy beállítottam, elszállt a gép... mire rájöttem csökkentett módnál, hogy vmi ACPI vezérlő le van tiltva...leszedtem, utána elindult a windows (jha, addig folyamatosan betöltött, bejött az asztal és kékhalál), újból feltelepítettem, s utána helyreállt a béke... ennek a drivernek mi köze van a vga-hoz?
-
ricshard444
veterán
válasz
Malibutomi #6193 üzenetére
Tetszik, azthiszem előveszem én is, úgy is lesz PhysX-m most a GTX miatt.
-
amadeuxs
tag
én még szeretném megkérdezhi hogy a black screen-k mar megoldódtak vagy ha az ember nem huzogtja az orajeleket akkor nem jön elő???
-
Televan74
nagyúr
válasz
BraveHeart #6187 üzenetére
Csak a Firestrike -ot nézd , az kell neked. A többi nem a te gépednek való.
Megelőztek...
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
BraveHeart #6191 üzenetére
Ahogy dave mondja csak a firestrike számít, a többi nem érdekes.
Ice-ban, lehet már lekorlátoz valami 1600fps-nél(#6183) ricshard444
Itt egy video, hogy változik a kártya órajele vsync on/off kapcsolásra:
[link] -
daveoff
veterán
válasz
BraveHeart #6191 üzenetére
Firestrike a lényeg a dx11 miatt, többit ne nézd.
-
BraveHeart
tag
válasz
Malibutomi #6189 üzenetére
Ice-nál meg kevesebb? gondoltam, mindenhol felfelé megy... 1100-nál is van, ami kevesebb, mint az alap...
-
BraveHeart
tag
válasz
SkyS1gn #6188 üzenetére
én sem szörnyülködök ám, csak nekem az sem tiszta, hogy hol hoz ez fps-t.... valahol igen, valahol nem...
lehet, én vok naiv, de pl az 5870-esemnél 1250-esre állított biosnál kapásból hozott 3dmarknál 1000 pontot.... lehet, hogy azóta megváltoztak a dolgok, s én maradtam le...
de ez +150MHz-es frekinél is ezeket az értékeket dobja ki... -
Malibutomi
nagyúr
válasz
9100-9400 az szerintem változás.
A graphics score is 500-al több. -
SkyS1gn
félisten
válasz
Szörnyű...
FPS-t csak hoz, aminek értelme van.
-
ricshard444
veterán
válasz
Malibutomi #6181 üzenetére
Pofás, mindenképp hasznos fícsör ez az új (5. generációs?) Powertune.
-
Gilthanas
aktív tag
válasz
Malibutomi #6171 üzenetére
Nálam érdekes, (290X Tri-X) hogy a VGA memória tuningja nagyon sokat dob teszteken. Tehát pl + 50 mhz a memóriára sokkal többet dob mint 50 mhz a gpu core-ra. De csak teszteknél látszik a pontszámon játékban nem érzem.
-
Malibutomi
nagyúr
Egyébként nekem tetszik ez a powertune. Legalábbis ha az miatt van, hogy ha benyomom a vsync-et, akkor csak annyin megy a kártya hogy tartsa a 60fps-t, 900-1050mhz között, jó alacsony feszen, és 70 fokot is alig nyaldossa.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
ricshard444 #6174 üzenetére
Én is mivel BF4-et nem nyomok, de majd Starswarm benchelek
(#6177)
Nekem eddig mindig 30 felett volt a minimum -
Enclave
aktív tag
válasz
mcwolf79 #6173 üzenetére
A hozzászólások között ott van W1zzard írása is (Trixx-et ő készíti állítólag és talán más tuning sw-t is), állítása szerint nincs sok érdekesség benne Mantle szempontból:
"edit: couldn't find anything in there that suggests mantle support. also the driver seems for new amd mobile gpus"
Szerk:
Másik post, hogy a Toshiba driver nem az, aminek gondolják sokan.
"I'm sorry to say its fake, or just not the Mantle Driver
Its the 13.12 WHQL Driver (13.25)"
Viszont van egy tegnapi screenshot amin a "driver version" sor érdekes állítólag, ami a német Pcgameshardware.de fórumon bukkant fel. (talán valamelyik cikkírótól)
Viszont máshol azt írják, hogy az AMD kedd este 8 órakor (nem tudom milyen időzóna szerint) szokta kiadni a drivereit. Ez igaz?
-
SkyS1gn
félisten
válasz
Malibutomi #6161 üzenetére
-
ricshard444
veterán
válasz
Random dobálja a minimumot, ahány futás annyi eredmény, ne foglalkozz vele.
-
mcwolf79
veterán
-
rhonin
senior tag
válasz
Proci nem hiszem mivel nekem 4670k-m van és tuning nélkül tudott 1100/1300-on 1422pontot.
De miért nem jön ki az eredményen az x javára a 10%-al több shader egység? Elvileg 10%-al többet is kéne kapnia kb. heaven alatt.
Kiváncsi leszek később mennyit tudnak még reszelni a teljesítményen új driverekkel... -
Laja333
őstag
válasz
ricshard444 #6169 üzenetére
Erről a kártyáról vannak már tapasztalatok?
-
ricshard444
veterán
Giga 120k holnapi átvétellel
-
Pacy
aktív tag
www.itcapital.hu/sapphire_r9_290_4gb_gddr5_tri_x_oc_videokartya-p32486
Ez milyen hely? Tudni róluk jót/rosszat?
-
ricshard444
veterán
válasz
Montesantos #6163 üzenetére
Az lehet, hogy fpsre nem sokkal tobb, de majd csak figyeld meg a folyamatossagot.
-
rhonin
senior tag
válasz
Montesantos #6163 üzenetére
Az uccsó tesztben valami nem kóser. Nem lehet, hogy más beállítással futtattad mint előtte?
Fórumtárs 290x msi gamingel kapott majdnem 1470-et. -
Montesantos
senior tag
FPS: 50.9 Pontszám: 1283 Min FPS:18.3 Max FPS: 118.8 (asus 7870 cf minden alapon)
FPS: 54,1 Pontszám: 1363 Min FPS:14.7 Max FPS: 110,9 (msi r290x gaming minden alapon)
FPS: 67.8 Pontszám: 1707 Min FPS: 23.3 Max FPS: 143.4 Msi r290x CCC-ben az energia gazdálkodás feltekerve (más minden alapon)Unigine Heaven Benchmark 4.0
-
rhonin
senior tag
Hát ez érdekes mivel a sima 290-es kb. 0,1V-al többet kap mint az x-es.
Meg merem kockáztatni, hogy egy 290x alapon hűvösebb mint egy 290 alapon.
Bár igaz ami igaz tuningnál mint ahogy Malibutomi le is írta neki már kellett egy kis plusz fesz az 1100-hoz. Ehhez képest nekem a gyárilag emelt fesz miatt semmit sem kellett pluszba ráadnom.
Jó lenne egy 290/290x tri-x összehasonlítás. -
törölt tag
válasz
Malibutomi #6146 üzenetére
Jó teszt. Nagyon jó vga-t választottál a gaming személyében. Egyedül BF4 teszt furcsa számomra oké, hogy gyorsabb a ti-nél 2xMSAA mellett de aránytalanul nagy a különbség 290/x között. Érdekes viszont 4x AA mellett gyorsabb a ti.
-
Montesantos
senior tag
válasz
ricshard444 #6153 üzenetére
Szerintem igen terhelésnél nem volt akkora hangja a két kártyának...(asus 7870 dc2tg v2) (igaz hogy a lapom, procim nem igazán két kártyára van kitalálva, az alsó csak 60%-70%-ban tekert, felső 90-100% ) hőfokban 70-72 fokos volt a két kártya terhelésnél.
Szoktatom magam a 80 fokos vga-hozAlapon (netezés, filmnézés stb) nincs hangja a kártyának
-
Televan74
nagyúr
Egy HardwareCanucks R9 290 Tri-X teszt. Állítólag még nem járt náluk ennél csendesebb AMD kártya. És a konklúziójukba kitérnek a magas árra is.
-
Pacy
aktív tag
Mennyivel hűvösebb illetve halkabb a sima msi 290 gaming mint az x? Plusz egy év gari a tri-x el szemben szerintem nem mindegy.
-
ricshard444
veterán
válasz
Montesantos #6152 üzenetére
A 7870CF halkabb volt?
-
Montesantos
senior tag
válasz
Malibutomi #6151 üzenetére
Azt még nem próbáltam majd este.... ( az biztos hogy előtte asus 7870 volt benne 2 db... és nem volt ekkora hangja)
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Montesantos #6150 üzenetére
Nekem pont ugyanennyire ment fel csak nem heaven hanem valley ment
-
Montesantos
senior tag
Reggel megjött az msi r9 290x gaming... alapon futtattam egy 30 perces ablakos Unigine Heaven Benchmark 4.0 tesztet ccc-ben venti 59% 80C (CM hafx ház 4 db 200!-as venti 1 db 90-es venti 1 db 120-as venti)
-
daveoff
veterán
válasz
Motion_Blur #6147 üzenetére
Mivel a ref.-en nincs backplate ezért így összehasonlítani nem érdemes. Amúgy az MSI hozza az elvárt Gaming szintet, nagyon jó ez a kártya!
-
rhonin
senior tag
válasz
Nah, végre kint az első teszt az msi-ről is. Elég jó lett. Szerintem közel olyan jó mint a tri-x.
De viszont enm találtam sehol a tesztben, hogy mennyi volt az alap fesz amit kapott gyárilag.
BF4-nél meg igencsak furcsa, hogy a 290x közel 30%-al gyorsabb lenne mint egy 290-es. Szerintem ott valami nem stimmel. -
Motion_Blur
félisten
válasz
Nagyon korrektek a hőmérsékleti értékek! Hőkamerás kép is sok mindent elmond
Ref:
-
Malibutomi
nagyúr
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #6143 üzenetére
A jelenlegi játékokban kb 30perc után milyen hőmérséklet illetve ventifordulat mellett tartja az 1000MHz-t?
-
Malibutomi
nagyúr
Futtattam a Mafia 2-t, bekapcsolt Vsync-el 60fps-en nem is megy a kártya 1000mhz-en csak néha, és leginkább 1V alatt van a feszültség is.
Ellenben kikapcsolt vsync-el jól tesztelhető meddig melegszik játék alatt a kártya és hogy van-e coil whine, mert 120 és 220 FPS között fut -
Laja333
őstag
MSI R9 290X GAMING-ről tudtok egy kiterjedt review-t?
-
válasz
Montesantos #6139 üzenetére
Nem feltétlenül, de ha bugokat tapasztalt új win install után is, akkor érdemes az alaplap legújabb bios-ára frissíteni.
-
SkyS1gn
félisten
válasz
ricshard444 #6106 üzenetére
Mondjuk azon a beállításon stabil 60FPS felett vagy bőven a 290X-el, biztos az APU húzza le.
-
CsonkaImo
addikt
válasz
ricshard444 #6130 üzenetére
Ezt most a minimum vagy átlag fps-re kell érteni?
-
daveoff
veterán
válasz
ricshard444 #6127 üzenetére
A gyorsulást a 38-hoz képest kell számolni, így jön ki a ~45%, amivel reklámozzák a Mantle-t.
-
mcwolf79
veterán
válasz
Montesantos #6125 üzenetére
-
Montesantos
senior tag
Honnan tudok letölteni normális takarító programot (driver) amd vga-hoz? mindig valami fent marad és előbb-utóbb összeakadnak.....
-
daveoff
veterán
válasz
ricshard444 #6106 üzenetére
Mi 30%, ez hogy jött ki?
(#6120) Malibutomi: Engem is a Thief érdekel jobban, mivel az új játék lesz. Mondjuk én sokat játszok BF4-el de most is fut szépen, bőven megvan a kellő fps.
-
amadeuxs
tag
Kiváncsi leszek, hogy miként tudják megoldani a black screent és hogy mit hoz a mantle, mivel proci esetben az intel mellett akarok dönteni, és nem az AMD kaveri mellett.
érdekes lesz ki kell várni amúgy a sapphireken tapasztalt valaki black screent???
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
KillerKollar #6117 üzenetére
Hát kiderül, vannak másik tweetek is: [link]
Engem mondjuk pont nem érdekel, nem játszottam sem BF3-al sem a BF-4-el.
Thief jobban érdekel.Lényeg hogy a driver jön, és a Starswarm is lesz, azzal ki lehet próbálni.
-
N.Ferry
senior tag
válasz
KillerKollar #6117 üzenetére
azért jó lenne ha nem halogatnák annyira,mert oké hogy upgradelek 290-re,de nem mindegy hogy most kukázzam az i5-öt is vagy,jó lesz az,mert nem lesz akkora durranás összességében.
-
KillerKollar
őstag
válasz
Malibutomi #6115 üzenetére
Itt is kirakták a Twitter bejegyzést.A driver ki fog jönni időben az ígértek szerint és benne lesz a Mantle támogatás,csak a Battlefield 4 nem fogja támogatni még megint egy hónapig,mert még mindig foltozgatják a hibákat.Hónap végén meg Thief meg most jön a Plants vs Zombies Garden Warfare,kinnt lesz mindjárt az oxide games-es mantle benchmark is steam-en,szóval jövő hónapban már amúgy is lesznek Mantle-ös címek,csak a BF patch-et halogatják már mióta...
-
ricshard444
veterán
válasz
KillerKollar #6111 üzenetére
Aranyos, még úgy, hogy nem különösebben várom (nem érdekel jelenleg, hogy van-e vagy nincs, ha lesz akkor jó lesz a sebességnek), de már kezd nekem is komikusnak tűnni.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Én meg azt láttam máshol hogy az amd fickok twitteren erre mondták hogy kamu.
A héten kiderül.SimonYana
Amd továbbra sem egyenlö az EA/Dice-al.Nem lepödnék meg ha a Thief lenne az elsö mantle játék nem a bf.
-
rhonin
senior tag
válasz
Malibutomi #6101 üzenetére
Igen, megnéztem és olyan 1,14-15 V körül ugrál crysis 3 alatt a fesz.
A sima 290-eseknek ez az alap.
Gondolom válogatott gpu-kat raknak az x-esekre azért nem ígényelnek annyi feszt.Procituning mennyire befolyásolja a teljesítményt? Érdemes feltennem mondjuk 4-4.2-re? ( 4670k )
-
SimonYana
addikt
válasz
Én már nem is várok semmit! Csak a duma állandóan az AMD-től. Lehet jobban is járunk , ha nem jön még ki , mert csak a baj lesz azzal is! BF5-re itt lesz Srácok!
Menjünk inkább játszani! -
KillerKollar
őstag
-
válasz
N.Ferry #6109 üzenetére
Amint telepíted az AB/Trixx/Asus GPU Tweak és társait, akkor elvileg a saját Power Tune profiljukkal felülírják a gyárít, így ha nem akarsz feszemeléses tuningot, akkor én mindenképpen CCC+ GPU-Z párost javasolnám. Így tudod a legkevesebb bugot előidézni a rendszerben, elvileg.
-
Hát egyszerre CCC-vel és AB-vel ne akarj tuningolni, ha nem emelsz feszt, akkor érdemes mellőzni a 3rd party programokat és csak a CCC-t használni. Az hogy Malibunak meg jobban megy, hát a tuning nem egyezik meg kártyánként, minden példány esetében más.
(#6105) Gilthanas:
Ha nem akarsz feszemeléses tuningot, akkor érdemes mindkettőt hanyagolni, de együtt a kettőt semmiképpen se eröltesd.
-
Gilthanas
aktív tag
A sapphire trixx mellé én is szívesen felraknám a AB-t a Riva OSD miatt, de nem merem. Valaki szerint elbírja kettő egymást valaki szerint összeakadhat én is kíváncsi lennék.
Malibunak tudtommal X-es kártyája van, mint nekem. Bár nem tudom ez mennyit számít, de az én Xes sapphire-m is viszi a 1450 memóriát. Bár akkor 1100 nál többet nem rakok a gpu clock-ra. teszem ezt +112 mV-vel (1,24V)
-
SkyS1gn
félisten
-
rhonin
senior tag
válasz
N.Ferry #6100 üzenetére
Hát igen elég kevés hely van. Ráadásul a ventilátor felfogatókat is szigetelő szalagoznom kellett, hogy nehogy zárlatot csináljon.
Malibutomi
Igen. Jól gondolod. Alap fesz.-en volt a gpu. Tehát akkor neked 1,1V kellett hozzá.Pug: Nem tudom, de akkor miért megy stabilan 1450-et Malibutomi kártyája.
Mondjuk azt sem értem, hogy mitől van az, hogyha a afterburnerbe beállítok egy adott órajelet és nem növelem meg annyival a catalystben is a mem. tuningot akkor nem emeli meg hanem alapon hagyja. Ugyanígy gpu tuningnál is.Msi AB és trixx nem tud összeakadni ha mindkettő fel van telepítve?
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Házimozi belépő szinten
- Trollok komolyan
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Anime filmek és sorozatok
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Akvarisztika
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- SzoftverPremium.hu
- MacBook Pro 16 2021 M1 Pro 32GB 512GB 1 év garancia
- Új és újszerű 15"-16" Gamer, irodai, üzleti, készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix Thor Platinum II 1200W 80+Platinum Prémium tápegység!
- Bomba ár! Microsoft Surface Laptop 4 - i7-11G I 16GB I 256SSD I 15" Touch I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest