- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Kempingezés és sátrazás
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
Hirdetés
-
LOGOUT
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Malibutomi
nagyúr
Iponon a 290 Tri-x bf4 10k-val drágább mint a 290x Tri-x bf4
Kicsit fura. -
Milka 78
nagyúr
válasz
SimonYana #7192 üzenetére
Na én viszont szert tettem egy Hybid csodára.Teszt csak később,de pumpának,ventinek zérò hangjuk van.A 2db játék vizem 53 ropiban van eddig.Ezért hűti a procim (pedig lusta melegedő dög)és reményeim szerint a vga-m is,mindezt totálisan hangtalanul(800-on forognak a ventik).Ezalatt az idő alatt volt 2db platform váltásom,és az elmúlt 2 évben 6 videókártyám(6870,7870,7870XT CF-be és most ez).Már az a majd 80 ropi is földhöz csapott volna,de a vga/cpu blokkok ebben nincsenek is benne(plusz amenyit bukok rajta).Nálam pl búkó a víz,túl sokat variálok hozzá,ráadásul elég sokat is hurcibálom.Hozzáteszem nem vitatom az előnyeit,teljesítményét,de félpénzből ez sem rossz(csak tudni kell vásárolni
)
-
Joshi
titán
Egy kérdés. Használ valaki R9 290 kártyát DDR2 PCI-E 2.0-ás alaplapban?
-
SimonYana
addikt
Erről beszélek! Számold egyszer ki mennyit költöttél a CPU , költenél a VGA , hűtésre és mennyibe került a ventik a házba. Ha ezt mind összeadod , legalább az 50%-a egy vízhűtésnek.
Erre már lehet kötni egy VGA blockot is , de a csomag árban nincs benne!
Tpdy56-nál is érdeklődhetsz! Nagyon rendes és segítő kész!
Ha nem vesz az ember semmi légszerkót , akkor már alig kell rákölteni pluszban. Én így gondolom.
Ja ... és ezek új árak. Az aprón olcsóbban is vehetsz dolgokat!
Tegnap például 40 fokon játszottam a 290X-el. Igaz ez nem 100 ezres szett! -
Bossi
őstag
-
SimonYana
addikt
válasz
Fail3D! #7186 üzenetére
100 lehet , de ez a hűtő és a VGA-ra az a zajgenerátor , már 60. Meg egy rakás venti a házra az is pénz! Viszont nem mindegy , hogy a 290-es nagy zaj árán 70 fokos , vagy síri csendben 50. Mikor egy proci is majdnem 100 akkor sok egy komplett vízért ugyan ennyi? Közép kategóriás VGA is 100. Sajnos nem olyan sok az a 100 , mint ahogyan egyesek elgondolják!
Tudom nem könnyű össze szedni , de VGA-ra is össze jön az a 150 nem?
-
Bossi
őstag
Senkinek nincs tapasztalata az Arctic Accelero Hybrid hűtővel kapcsolatosan?
Erősen gondolkodom, hogy kellene venni a ref. 290-re, még akkor is egy custom VGA árának környékén lennék... -
GhostRider23
tag
Sziasztok! VRM hőmérséklet mennyire mehet fel maximum egy 290x tuningnál? Sapphire Tri-X 290x oc változatom van... És mi befolyásolja a vrm hőmérsékletemelkedését? ha húzok a gpu órajelén, a memórián vagy a feszültségen?
-
Macka
veterán
-
andro93
aktív tag
Gyorsan elkapkodták, szerintem sokaknak nem tűnt fel, hogy ez nem tri-X, hanem referencia, csak rossz képet szúrtak be hozzá.
-
Devid_81
félisten
Ebben teljesen igazad van, de sajnos minden markanal megvannak a nyugok.
Mindenesetre en megvagyok elegedve az enyemmel, tuningolom is, had futse a szobat...eddig baj nincs vele, BS-t csak akkor dobott ha egy kicsit sok volt az elvaras...es keves a feszultseg ehhez merten
Egyebkent miota Trixx-ezek AB helyett, egyetlen hibat nem lattam tole...sot meg kevesebb fesszel is beeri. -
Devid_81
félisten
Nem a tiedrol beszeltem, epp itt a napokban volt valaki akinek "megjavult".
Mint mondtam nem vedem, csak mert olyan van, de egy kicsit szerintem tulzasba estek/esnek paran.
Foleg ebben a rengetegben, amikor tulkepp sem a ref sem a non-ref kartyabol nem igazan van tokeletes. -
Macka
veterán
Na, csatlakoztam egy XFX X-szel...
-
Devid_81
félisten
válasz
andro93 #7133 üzenetére
Csak innen a topikbol voltak paran akiknel user error miatt volt baj a Gigakkal.
Nem azert vedem mert nekem is olyan van, es nekem epp nincs vele bajom, de egy kicsit kezdtek atmenni abba az iranyba, amikor mar 100%-osan hasznalhatatlannak tartjatok az egyes markakat.
Ugyancsak van baj a tobbivel is, nem jol tervezett egyedi hutestol a BS-ig megvan minden egyes markanak a hatranya. -
daveoff
veterán
válasz
Malibutomi #7157 üzenetére
Azért az kemény, hogy az alap i5 még így is elveri a túlhajtott 8350-et, nem is kicsit. Ha rá van dobva a 4xMSAA akkor helyre áll a rend, és a GPU-limit miatt már alig van különbség.
-
h1mpi
félisten
válasz
Malibutomi #7157 üzenetére
A mántliban az egy pozitív dolog, hogy nem kell OC-ni a CPU-t.
-
Archttila
veterán
Ma komolyan elgondolkoztam azon, hogy jobban jarnek egy ref 290-nel mint egy custom karival, mivel en csakis (zart) fulessel jatszom, alapjaraton (net, film melo) pedig ugy sincs hangja a kartyanak. Mit gondoltok?
i5-4670K+viz
Fractal Arc Midi+gyari hazventik (egyelore)Vagy ne foglakozzak vele es maradjon a custom es az a par +fok?
-
Malibutomi
nagyúr
Elég részletes mantle teszt sokféle procival és kártyákkal: [link]
Ebben nincsenek a gigamega intelek, csak 4670K/FX8350-ig. Vagyis a mainstream.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
SzlobiG #7154 üzenetére
Ja csak kéne elé még egy komplett víz is én meg túl sokat cserélgetem a cuccaimat...viszont tényleg baromi drága.Az MK-26 Black+2x14cm venti(PWM vezérlés) hozzá 28-ból kijön,ellenben iszonyatosan nyagy.Hybrid hűtés(már ha elérhető lenne)28-29-ből szintén kijön és nulla hang+egész jó VRM hűtés.A kérdés az,hogy a +8 ropi az Extreme III-hoz képest(hűvös GPu,de csövön kell járatni a komolytalan VRM hűtés miatt és ezért a komolyabb feszelés sem játszik)mit takar.Ha van benne PWM vezérlés és a VRM hűtést is helyre tették akkor akár még meg is érheti.
N.Ferry : Néz meg egy MK-26-ot.Na az batár nagy
-
Milka 78
nagyúr
válasz
ricshard444 #7147 üzenetére
Ennyit találtam róla.Van mondjuk rendesen ára,de ha ez ráncba szedné a VRM hőfokokat és kapna egy MK26-hoz hasonló ventivezérlést még el is gondolkodnék róla.Bizony jól néz ki és roppant mód érdekelne a koncepció
-
Milka 78
nagyúr
Új hűtés a 290-es szériára az Arctic Accelero Xtreme IV személyében.Valaki hallott már róla?én egy szót sem találtam róla,mintha nem is létezne
-
Drizzt
nagyúr
-
-
daveoff
veterán
-
CsonkaImo
addikt
Hát igen, nálam pl. tegnap valley benchmark nem ment 30 fps fölé. Youtube-on is akadoztak a videók. Visszaraktam a 13.12 és megoldódott, viszont néha kikapcsol a monitor és nem lehet visszahozni a képet csak gép újraindításal. (most nem a Zero Core-ra gondolok hanem használat közben produkálja) Ezt csak ennél a drivernél csinálja, és a 7970-el is produkálta. Ez a két driver eléggé problémás most nekem.
-
Pacy
aktív tag
válasz
Malibutomi #7109 üzenetére
Sok helyről szedtem le a drivert. Most is volt valami cmi hiba , de felment!
A problémám megszűnt. Valami nincs rendben a 14.1 beta-val. Majd a következő jobb lesz. Köszi mindenkinek aki segíteni próbált!
-
andro93
aktív tag
válasz
Reggie0 #7134 üzenetére
Jogos. Mondjuk ilyen alapon lehet hogy megéri azt a pár ezer forintos felárat az Asus, nem nagyon lehet olvasni arról, hogy valakinek behalt volna az Asus kártyája. Msi-ről se hallani ilyen téren rosszakat, azért is várom nagyon, hogy valahol kapható legyen. Főleg aki vidéken lakik, és olyan helyről vásárol, ahol nincs garanciafutár, nem árt valami "minőségibb" márkából választani.
-
Enclave
aktív tag
Én privátban itt a topikban megkérdeztem több (leendő) R9 290 Tri-x tulajt és szinte mind azt mondta, hogy ekkora összegért több évre tervezi megtartani a kártyát... Én szintén így vagyok vele, ha jó és beválik, akkor minek cseréljem havonta, pláne ha sokat olvasni cicergő tekercsekről (coil whine), egyéb hardver hibákról (BS,memhiba,stb), akkor szerintem a többség örül annak, hogy egy jó példányt fogott ki, és nincs kedve azért csere-berélni, hogy más logót lásson az alaplapi slotban a vga-n. (és ragaszkodik a piros oldalhoz)
Ami a Radeonokat illeti, a HD7970 2012 januárjában jelent meg, az R9 290 pedig 2013 október végén-novemberben, ami már majdnem 2 év különbség. (most a zöld oldallal ne foglalkozzunk). Én ha akartam sem tudtam volna újabb Radeon-ra cserélni a felső kategóriás kártyámat (7970), mert manapság úgy lelassult a fejlesztési ciklus (régen kb. évente jött ki egy-egy új széria, nem így mint manapság)... (tehát ebből is az következik, hogy jobb lenne a 2 évnél több gari és 2 évig lazán meg lehet tartani ugyanazt a kártyát, nem biztos, hogy új széria fog kijönni továbbá az sem biztos, hogy megéri az új szériára váltani (mint 5870-6970 esetén))
-
csabsz13
aktív tag
válasz
Malibutomi #7123 üzenetére
úgy voltak vele gondolom, hogy ha mondjuk +10%-on belül marad a hő a többi versenytárséhoz képest, akkor miért költsenek új hűtőre pénzt (nem gondolom, hogy azt 2 nap megtervezni + most csak annyit mondott a gyárnak, hogy akkor ebből a DCUII-ből kétszer annyi kell majd. ez jóval olcsóbb, mint egy új gyártást beindítani)
a többi gyártó tényleg vadonatúj hűtést készített? vagy ők is más kártyákról tették át?
Macka: szerintem többen, mint akik nem.
[ Módosította: radi8tor ]
-
daveoff
veterán
válasz
Ugyanezt eljátszották a 79xx szériánál is, később javítottak a V2 változattal. És azt olvastam egy másik topikban, hogy a 280X-nél is fennáll ez a probléma. Ez azért elég nagy baki, és többszörösen belefut az ASUS...
(#7121) Drizzt: Megbízható bolt, gyors kiszolgálás, nagyon korrektek! Ajánlom őket!
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Ameddig a lehetőség megvan másikat venni, addig szerintem nincs miért rugózni ezen.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Malibutomi #7120 üzenetére
Ezzel nincs semmi probléma. Nem fognak 290-hez kisebb hőcsöveket gyártani.
Ellenben egy réz hőelosztó lehet segítene valamit, csak akkor nem lenne DCU. -
Drizzt
nagyúr
Ez tok jo lenne, csak nem ismerem a boltot, igy nem szivesen vennek ott. Regebb ota letezik mar ez? Milyen a garanciahoz valo hozzaallasuk, stb.? Jah, azota mar nincs keszleten, bocs.
-
csabsz13
aktív tag
válasz
hegyipapa #7106 üzenetére
gyönyörű! én nem bírtam kivárni, és a múlt héten vettem egy 280x-et. arra a hűtés kiváló, de ugye azért nem is dolgozik annyit, mint ez
fent linket tom's hardware tesztet megcsinálnád a hűtésre? 10 perc Metro Last Light benchmark futtatás (a benchmark szoftvert ingyen le tudod tölteni, nem kell hozzá a játék - ha jól tudom)
csak kíváncsi lennék az eredményekre (5., 10. percben mennyi a hőmérséklet, RPM), mert ha kicsit olcsóbb lesz a 290, akkor majd én is cserélnék. -
Sonja
nagyúr
válasz
andro93 #7116 üzenetére
Taiwan-ban már 3 év a Sapphire garancia.
Bevezethetné globálisan is.
-
andro93
aktív tag
válasz
thomasvold #7112 üzenetére
Ha Sapphire nem 2 év garit adna rá, tényleg best buy lenne, én azért várok most az Msi 290 Gamingre.
De ennek ellenére lehet hogy sapphiret fogok venni, ha az Msi drágább lesz.
Bf4-el meg nem játszani kell, hanem eladni, négyest vagy talán ötöt is megadnak érte itt aprón. -
wukodlak
aktív tag
Egy erdekes dolog amit eszrevettem.En hasznalok cpu/gpu observer minialkalmazast,es akarhanyszor elinditottam a furmarkot elkezdett tolteni azt kifagyott.A teszteket is ugy csinaltam,hogy ezeket eltuntettem az asztalrol.Ez lehet a beta driver hibaja is,de nemsokara kiderul,most toltom a 13.12-ot meglatjuk azzal csinalja e.
-
daveoff
veterán
válasz
Azt olvastam valahol, hogy az asus hűtése a 780-hoz lett méretezve, és a 290-nél mivel kisebb a GPU, így nem minden hőcső ér hozzá és vezeti el a hőt.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
De ez nem 280x.
A tesztek alapján (föleg zárt házban) gyengébb a hütés kicsivel mint a többieké, csak emellett az Asus a legdrágább sajna. -
thomasvold
őstag
válasz
andro93 #7111 üzenetére
Érdekes, mert nekem 280X-em volt még 1 héttel ezelőtt Asus és nekem MicroATX-es házam van,mégsem ment 75 fök fölé. Azért kérdeztem,mert lehet én is beruházok egyre, de 140 ezerért biztos,hogy nem, mikor ajánlott végfelhasználói ára 128.990 ft. Ha egy 10-est lemegy,akkor bevállalom.
Sapphire-t azért nem szeretnék,mert arra csak 2 év garancia van és mivel ezek felsőkategóriás kártyák, valószínűleg 2 év múlva is a 290 lenne meg, jó azért a +1 év garancia. BF 4-el pedig nem játszok, kiverte nálam a biztosítékot
-
andro93
aktív tag
válasz
thomasvold #7110 üzenetére
Nincs baj vele, csak ahhoz képest, hogy az Asus 290 is (a többi Asus kártyáhozhoz hasonlóan) drágább a többi gyártóéhoz képest, valamivel gyengébb azoknál. Itt most a hűtésre gondolok, szerintem (és sok más ember szerint is) ez most nem sikerült olyan jól, mint szokott.
Bár ezek nem nagy különbségek, nem fognak feltűnni, csak ennél kevesebbért van jobb megoldás is.
Gondolok itt pl a Sapphire tri-x-re Bf4-gyel, ami kb 5k-val olcsóbb. -
andro93
aktív tag
válasz
hegyipapa #7106 üzenetére
Gratula hozzá, tapasztalatokat majd megoszthatnál vele kapcsolatban.
Mondjuk én kicsit sokallom érte a 140k-t (ipon), ezért már egy Tri-X OC-t is lehet kapni Bf4-gyel, vagy Gigát, de nem akarok ünneprontó lenni.
Szóval tapasztalatokat/méréseket majd tessék megosztani. -
hegyipapa
senior tag
[ Módosította: radi8tor ]
-
Walter_White
senior tag
Vagy talan ujra egy uninstall, es drivertelepites elott egy CCleanerrel letisztitani a gepet - (magyar nyelvu program) - esetleg a Temp mappat uriteni, es utana drivert feldobni.
-
SimonYana
addikt
válasz
Motion_Blur #7095 üzenetére
Nekem megy szépen a Mantleval is. Most játszottam vagy 2 - 3 órát!
-
Pacy
aktív tag
válasz
Malibutomi #7100 üzenetére
Felraktam a 13.11 et. Azzal nem volt semmi hiba. Rá telepítettem a 14.1-et ismét halál. Szűkül driver problémára a dolog. Kétszer szedtem le direkt amd oldaláról a 13.12-t. Egyik sem települ. Mikorra várható új driver?
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Xiaomi Redmi 10 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Apple iPhone 14 Plus 256GB / AKKU 100% / 12 hónap jótállás
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest