- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hcl: Philips M120D/10 kamera hackelés és parajelenségek
- <Lacy85>: Időmilliomosok előnyben - Játékfejlesztés #1
- bambano: Bambanő háza tája
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 6 – Néhány egyszerű tésztaétel
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- urandom0: Kicsit most elfáradtam...
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Xirtam #11182 üzenetére
Sosem volt igazán az, járt nálam pár 2-3 ventis Gigabyte, de többségükben mindig volt valami gondjuk:
csapágyas venti, gyenge összeszerelési minőség, Black Screen hiba /papírvékony és gyenge lapátok../Szóval összességében nekem sem a kedvencem, de ha az van, hogy nincs más, akkor nem vetem meg.
-
Joshi
titán
-
-
-
-
válasz
Xirtam #11090 üzenetére
Most megint írjam, hogy fixáld te is az órajelet? Az elég szomorú lenne már, bár tény, hogy kissebb játékban, 60fps-re szinkronizálva, ahol 600-n ment a GPU, ott nálam is rángatott néha a cuccos.
Mióta fixen vagyok, azóta vaj sima...Szóval ezt így halkan jegyeztem csak meg, esetleg lődd ki a V-Sync-t, ha nincs kilőve, hátha felpörgeted fix órajelre a kártyát.
Én ilyen szempontból közelítem meg, de ha más kis VGA igényű játékban ilyet nem tapasztalsz, akkor majd segít más, akinek van a WOW-val tapasztalata.
-
-
-
Milka 78
nagyúr
Nem és tiszta hülye aki Zintelt vesz AMDÉ kártya mellé,mert az NV kártya mellé való és különben is...
arty : Na jó de tuning nélkül ilyen a VRM hőmérséklet ami számomra nem játszik főleg 25+-ért.Persze hátoldalról a VRM részt is lehet hatékonyan hűteni egy ventivel,de nem valami fotogén látvány.
-
janos666
nagyúr
Ha? Ha kis feszültségen megy terhelés nélkül, akkor mitől legyen meleg a hűtőborda? Esetleg passzív? Hőfokot mit ír ki a gép?
Én amúgy szépen befürödtem a Gigabyte 990FX és Radeon 290(X) kombóval.
Mivel a Radeonokon át nem látom a post képernyőt, vagy úgy bármi legacy VGA felbontású telepítő képernyőt, az ilyen célokra itthon kallódó PCI-os VGA viszont túl buta, így azon a grafikus felületek esnek szét, így sokat kell kínlódni vele. Bár csak azért, mert nem elég magas a hash érték Win8 alatt, így fel akarok szenvedni egy Linux-ot.A direkt mining-ra összerakott linux verziót nem tudja bootolni ez a hybrid BIOS-os lap.
-
KillerKollar
őstag
Ezen ne aggódj,ez a Battlefield miatt van...külföldi fórumokon csomóan írják hogy hasonlóan ugrál nekik a GPU használat BF4 alatt,olyan konfigoknál és beállításokon ahol kizárt hogy CPU limit lenne,egyszerűen ilyen ez a Battlefield 4.Amúgy meg a BF4 kihasználja a 8 magos AMD-ket és ez alatt a játék alatt sokkal jobban teljesítenek az FX CPU-k mint a legtöbb játék alatt az Intel CPUkhoz mérten.Úgyhogy kétlem hogy Battlefield 4 alatt CPU limited lenne ezzel a procival.Ha úgy gondolod hogy CPU limited van én más játék alatt nézném meg,egy két CPU igényesebb játéknál előfordulhat,de azért általánosságban nem hiszem hogy komolyan visszafogná a kártyát.
-
ST05
őstag
1. ne játsz zuhanyozás közben sosese
2. Test -range-el se játsz .
Ha azt akarod megnézni, hogyan teljesít játékban, akkor játsz
Egyébként az elméleted szerintem nem helyes, ugyanis kis felbontáson pl ablakban kellene,
hogy nagyobb teher jusson a procra. ( vagypedig nem értem kis ablakba mit szerettél volna szemléltetni)
Inkább azt nézd meg, normál játék során (pár perc is elég) max grafikán, hogy a gpu usage megvan-e 100% az esetek többségében, akkor lehetne sejteni ,hogy kevés a proci, ha nem tud a gpu 100%-on járni..
de szerintem am a nagyFX-nek elégnek kellene lennie.tuningolva van? mennyin megy?
-
-
janos666
nagyúr
Na ezt én se tudom. Szétnéztem az ASUS dobozban, de semmi nincs az 5-6 éves generis quick install guide-on kívül. Nem tudom ebbe a nagy dobozba miért nem fért bele egy kis füzet, amiben ezt leírják.
De nekem a DVI csatik felé nézve fel tudott pörögni >=70%-ra a venti így gondolom ez az Übermájer szupermód.
-
->Raizen<-
veterán
Mire vagy kíváncsi? Egyelőre csak a 3dmark 11 full default eredményemet postoltam a netre csak. Minden alapórajelen van. A tuning az megint heteket fog elvinni az életemből majd.
(#3623) bombibmw: Bizony hogy leszek! 200% resolution scale-val remélem megy majd ultrán.
Gtx 670 4 gb megfeküdt alatta. csak lowon bírta.
[link] -
Abu85
HÁZIGAZDA
Ha DICE-nak egészében nem is feltétlen, de Repi imádja a PC-t. Tehát neki önmagában fontos ez a platform. Mivel a DICE rá épül, így nyilván a PC számukra értékes.
(#3602) SzlobiG: A többi bug főleg a netkódból ered. A játék komplexitása miatt nagyon sok szinkronizáció történik az egyes gépek között. Az NV-nek volt egy előadása nemrég, hogy van egy szint, amikor a szinkronizáció nehezen kezelhetővé válik, így a komplex multiplayer játékokat érdemes a felhőbe költöztetni. A DICE is épít erre, mert bizonyos dolgokat a felhőből szimulál, mint például a víz hullámai, de zömében a BF4 még egy kliensen futó program.
De abban igaza van az NV-nek, hogy a felhő az egyetlen lehetőség a komplexitás növelésére és ezért írnak saját grafikus motort erre az igényre. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Annyi potenciált látok a PC-ben, amennyit eddig. Szerintem rosszabb nem lesz, de igazából jobb sem. Persze sokan elmondják, hogy imádják a PC gaminget, de ettől még nem lesz jó a port. Nyilatkozni könnyű, míg dolgozni nehéz. Gyakorlatilag csak pár céget lehetne kiemelni, akiken tényleg látszik, hogy dolgoznak az elvárt PC-s élményért. Nyilván puszi a hasukra, de sajnos ők a kisebbség. Viszont ők fanatikusok, tehát a jó hír, hogy a PC imádatukból ered a támogatásuk, ami a jövőben is megmarad.
Azt látom egyébként, hogy az MS és a Sony nagyon sok exkluzív címet szeretne behozni ebben a generációban. És itt lehet, hogy valamiből lesz PC-s verzió, de egy évet is kell esetleg várni rá. -
Abu85
HÁZIGAZDA
A Mantle mellett a tuning az mindegy. Vissza fogja venni a kártya az órajelet. Sőt, az első tesztek alapján tuning nélkül gyorsabb a Mantle, illetve a legapróbb tuninggal is fagyhat a kód, szóval majd erre felhívja az AMD a figyelmet, hogy ehhez minden tuningot érdemes leszedni, vissza kell rakni az alap BIOS-t, ha valaki módosított, illetve minden 3rd Party tuningprogramot le kell szedni, mert nem szabad lecserélni a gyári PowerTune-t. A tuningprogramon custom PowerTune-ja nem biztos, hogy instabil lesz, de az első tesztek alapján, ha fent van az AB, akkor legalább 10%-ot veszít a kártya Mantle-lel nyerhető sebességből.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Szimulátor Playseat + Garanciális Logitech G29 kormány + ajándék váltó
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Acer Nitro 5 - AN515 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 5800H - 24GB - 1,5TB SSD - RTX 3060 6GB - Win11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest