- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- bambano: Bambanő háza tája
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- weiss: Logi MX Master 3S FW NEM frissítés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
Hirdetés
-
LOGOUT
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gilthanas
aktív tag
Érdekes jelenség: Amikor ablakban és nem full screennel indítom a valley-t - stabilitásvizsgálódás miatt - és ha leteszem tálcára, akkor ilyen éles csipogó, cicergés-t hallok a gépből. Aztán visszaveszem a tálcáról a képernyőre és minden tökéj. Ha meging tálcára rakom akkor csipog elég élesen és hangosan valami a gépházból. Nagyon bizarr jelenség valaki látott már ilyet?
Asbee: "coil whine" okés akkor most erre rákeresek, hogy tudjam mi az. Annyit mondj kérlek, hogy őspara, para vagy ez van éljek tovább?
-
Wellin
csendes tag
Na már tárgytalan a kérdés, magam se tudom mitől ,de egy gép újraindítás után egyszer csak megjavult a rendszer.
-
SkyS1gn
félisten
válasz
->Raizen<- #5986 üzenetére
Ami kinnt sincs, csak leaked verzió, ráadásul ez csak belső nevezés, 14.1 a rendes amikor megjelenik.
Már igen jönnei kéne a drivernek nem?!
-
adatfalo
senior tag
válasz
SimonYana #5985 üzenetére
Azóta én is találtam matricázott képeket
. De!!! Ledumáltam, elvileg ha megtartom a hűtést akkor bármikor tudom gariztatni (Lec által), gondolom a munkájának köszönhetően. A gap-pad meg esetemben nem fontos, mert az EK vizes blokkomhoz, kaptam és egyből azzal lesz használva.
-
-
daveoff
veterán
válasz
->Raizen<- #5982 üzenetére
Van 13.12 WHQL, ez a legfrissebb, miért a bétát használod?
-
ricshard444
veterán
válasz
->Raizen<- #5982 üzenetére
8.1-gyel nekem sem volt szerencsém, vissza is álltam 8-ra, bár nálam nem Driver gondok voltak, hanem Support és a kis változtatások sem az előnyömre váltak.
-
->Raizen<-
veterán
Ezzel a programmal sikerült elhárítanom a hibát. [link] Ez a fos win 8.1 lehet nem jól törölte le a beta amd drivert ezért b @szta össze a képet a vga a metro megjelenésekor. Most a legújabb beta van fenn és működik.
-
->Raizen<-
veterán
Becsokizott a rendszerem, Driver uninstall után kockás szines a kép. Hogy a frászba tudok csökkentett módba bármit is törölni? Nem engedi.
-
adatfalo
senior tag
Hello!
Valaki nem tudja, hogy az XFX 290(X)-ek matricásak vagy sem?
-
rhonin
senior tag
válasz
HoReSz1975 #5972 üzenetére
Nem akarok reklámozni inkább elküdlöm pm-be...
-
rhonin
senior tag
No skacok azt hiszem ma este vagy holnap délelött jelentkezem egy 290-es tri-x-el. Nagy nehezen sikerült beszerezni...
-
the_mad
aktív tag
Az MSI féle R9 290x Gaming 4G-ről vannak valakinek tapasztalatai??
(http://www.msi.com/product/vga/R9-290X-GAMING-4G.html#overview)
Én világ életemben ASUS és XFX párti voltam, sosem volt MSI cuccom. Nem tudom mik a tapasztalatok velük.
-
SimonYana
addikt
No fényt derítettem a rejtélyre!
Sajnos az egyik VGA úgy néz ki behalt! Jó sokat működött!
Minden OK addig ameddig nem kapja meg a 3D-t és a megfelelő felbontást! Utána fekete képernyő! A Driver sem képes települni! Szerintem a memória halt be rajta! Küldhetem gariztatni! -
Wellin
csendes tag
válasz
Malibutomi #5955 üzenetére
Érdekes módon ,nálam az AMD compatibillity properties fül teljesen hiányzik, a többi dolog beállítása teljesen ugyanaz.
-
Wellin
csendes tag
Sziasztok !
Volt már valakinek olyan problémája,hogy az MSI afterburnernél a Core voltage-t nem lehet húzni sehova se.Beállításoknál is engedélyeztem ,de továbbra se csinál semmit, illetve a legfrissebb verzió van meg. A kártya nem lehet gond,hiszen MSI 290x Gaming kártyával rendelkezek. Valakinek valami ötlet , mi lehet a baja ? -
Maotun
őstag
[szép darab] de az ára
a jó forintunk meg megint gyengélkedik...
Kapcsolható silent/performance mód Óóóóó! -
-
Malibutomi
nagyúr
-
daveoff
veterán
válasz
Malibutomi #5941 üzenetére
Jó kártya ez az MSI! Szerintem jobb, mint a Tri-X, biztos ezt venném, de ez az én véleményem. Mennyi +fesz. kellett az 1100-hoz, vagy ez alapfesz.?
-
N.Ferry
senior tag
válasz
Malibutomi #5941 üzenetére
Ea hang hány %-os ventinél volt?
-
Malibutomi
nagyúr
Csináltam egy tesztet srácok, 15 percig futott a valley egyfolytában.
Core 80C volt max, VRM1 82 fok, VRM2 70 fokHopp ezek lemaradtak:
Megcsináltam egy felvételt a hangról, sajna felszerelés hiányában telefonnal, most ennyire futotta
-
N.Ferry
senior tag
válasz
Malibutomi #5935 üzenetére
Nincs még vizem egyáltalán csak a közeljövőben az lesz a köv. nagyobb lépés,viszont ebben az alapesetben valóban e szerint kellene eljárnom.
Nem igazán vagyok giga párti,de megnézem magamnak mindjárt.
-
Laja333
őstag
válasz
Malibutomi #5935 üzenetére
Ref kártyáknál megoldható úgy a víz, hogy ne ugorjon a garancia?
-
N.Ferry
senior tag
na elkelt a kártyám jöhetne a 290,de nincs sehol...
Nagyon azon gondolkodom,hogy legyen egy ref. vízzel vagy most már várjak egy tri-x-re?
Igazából a ref. is tuningolható annyira(tudom-tudom mantle...),mint egy costum ahogy eddig kivettem a tapasztalatokból.
Kérlek adjatok egy kis támpontot pro-kontra ref. vs costum...
-
Laja333
őstag
Nem nagyon követtem eddig a híreket, pletykákat: Nem tudjátok hogy a 290 tri-x-ek mikor jönnek a boltokba, és hogy mi az oka ennek a késésnek? Boltokban minden héten tolnak egy hetet az érkezés dátumán. :\ Jelenleg csak ez választ el attól hogy megrendeljem az új gépet. :\
-
Malibutomi
nagyúr
Én úgy csináltam, hogy a 690-ben egy ventit lehet rakni a hdd keretre is, pont szemben a vga-val. Meg kivettem a vga alatti és feletti hátsó lemezeket.
Igy a venti szépen hátrafelé kitolja a meleget.
Bár nagy vàltozást höfokban nem láttam. -
Gilthanas
aktív tag
válasz
CsonkaImo #5928 üzenetére
A Ház hűtésével kénytelen voltam én is sufnizni, mert az R9 290X Tri-X miatt nagyon elkezdett melegedett a rendszer (Pedig maga a kártya nem ment 79 fok fölé, csak a processzor kóstolgatta a 78 fokot egy Freezer 13 pro hűtő van rajta). Most a procc 62 fokon marad.
Úgyhogy a meglévő két darab12 centis venti mellé bekerült egy 14 centis nocture sufni módon és hátra egy 12 centis noctua venti szívni. Mire sikerült nyári harisnyából porfogót odaehggeszteni.. az megért volna egy "hogyan készült" műsort a natgeon.Tudom, hogy csúúúf, de legalább hűűűűs
ricshard444: Megmondtátok, hogy a custom R9-ek benntartják a meleget a házban. Tudtam is, úgy is készültem, de nem eléggé
-
CsonkaImo
addikt
Szóval nem érdemes. A ház alján is van venti hely, ha közvetlen a kártya elejére nyomná a levegőt az már hasznosabb gondolom. Az oldalsót meg állítsam szívóra?
ricshard444: Nem rossz szerintem a ház szellőzése. Egy Fractal Design Arc Mini-ről van szó, első szériás.
ricshard444: Ok! Köszi!
-
ricshard444
veterán
válasz
CsonkaImo #5925 üzenetére
Ha borzalmas a ház szellőzése jelenthet pár fokot, de ahogy Asbee is írja a nyákot fújd, az segít a VRM-knek és a nyáknak.
Egyébként figyelj oda, mert nálam ebben az esetben a nagy CPU toronyhűtőm az odacsapódott melegtől felszedett a CPU-ra + 2-3 fokot, nem vészes, de mégis rosszabban teljesített.
(#5928) Igen, az alsó venti nagyon sokat jelent, hátulján pedig természetesen "szívjad" ki a meleget, legyen egy útja a levegőnek mindig, ne pedig a gépházban keringjen.
-
CsonkaImo
addikt
Sziasztok!
Custom hűtéses kártyát érdemes oldalról támogatni ventivel? Ha jól tudom a meleg levegő a kártya oldalán is távozik így lehet csak rontanék a helyzeten, nem? Hogy érdemes az ilyen kártyáknak friss levegőt biztosítani? Mondjuk egy Tri-X cooleres Sapphire-nek.
-
MPowerPH
félisten
válasz
ricshard444 #5918 üzenetére
Persze. Drivert szerintem ki lehet zarni, legalabbis ha elotte midnen okes volt masik usernel. Szuz Win, friss driver fel, ennek jonak kell lennie a masik helyen is. Szoval csak inkompabilitási problema lehet... Pedig ahogy elnezem, minden tovabbi nelkul mennie kellene a CF-nek abban a lapban is.
SimonYana: Latom... Overclockers-en hajtanak paran ilyen kombot, probalj meg ott rakerdezni, hatha tudnak valami okosat mondani.
-
SimonYana
addikt
válasz
radi8tor #5914 üzenetére
Hát srácok itt a driver körül nem stimmel valami!
Addig ameddig nem a win akar bejönni , minden OK. Utána viszont a gép olyan mintha minden rendben lenne , csak éppen képet nem ad! Win előtt bios , asus logó OK.
Már volt BIOS reset stb! Kezdek ebbe bele fáradni!
780Ti-t bedugtam és mit adj Isten működött! Ezzel meg itt szopok 2 napja és éppen arra nem tudom használni , amire vettem! -
SimonYana
addikt
válasz
KillerKollar #5908 üzenetére
Mind a két kártya jó , mert volt olyan szerencsés pillanatom , hogy fel állt a renszer a 2 VGA-val!
Tesztet is futtattam , igaz egy kalap sz@r lett , mert a Valley Benchmark 1.0-ben a 780Ti szarrá verte!SzlobiG!
Kártyák jók! nakostól jött és a Z77-ben hibátlanul mennek! Ha felmérgel azt a lapot teszem be4 -
SimonYana
addikt
-
válasz
KillerKollar #5908 üzenetére
Be vannak vizezve szal nem egyszerű cserélgetni én mondjuk tuti kipróbáltam volna előtte a ref hűtőkkel, hogy megy-e egyáltalán ez miatt.
-
KillerKollar
őstag
válasz
SimonYana #5906 üzenetére
Próbáltad már kicserélni a két kártyát?Tedd át a másodlagost az elsődleges slotba és nézd meg úgy megy-e egy kártyával.Ha nem akkor az a kártya hibás.Vagy csak simán megnézed külön-külön mind a két kártyát hogy mennek-e.Ha igen akkor esetleg ugyanezt próbáld meg csak másik PCI slotba tedd a kártyát,abba amelyikben most a másodlagos van,lehet hogy ott van valami gebasz.
-
Milka 78
nagyúr
Basszus ezek a beépített/szintetikus tesztek egy forintot sem érnek.Most Tomb Raidereztem és beton stabilan tartja az órajeleket.Max az átvezető videóknál és a menübe vett egy picit vissza,de minden máshol csövön ment.
1110/1410/79 fokon úgy fest beton stabil játékok alatt és nem volt BS sem eddig.De az eddig stabilnak hitt 1440-es memória beállítás üresben BS-t produkált,így inkább visszavettem.
TTomax : Köszönöm,meglesem.Most lekopogom,de úgy fest ccc tuning+AB monitor működik.
-
Reggie0
félisten
válasz
mcwolf79 #5891 üzenetére
Egy ideig en is ezt hittem. 1250-rol 1251-re(probaltam meg 1275-ot es 1300-at) allitottam es mar halt is meg. Viszont amikor 1250-rol 1500-ra allitottam, akkor ment rendesen. Aztan olyat is tapasztaltam, hogy ket kartyanal nem volt mindegy hogyan kotottem a tap agakat. Volt amelyik konfiguracional helybol lehalt a kartya, ha emeltem a vram frekit, viszont volt olyan, amelyiknel nem. Pedig egy 1060W-os delta taprol van szo, es a tap nem allt le tularam miatt.
(#5904) SzlobiG: Attol fugg, hogy meddig. Nekem 16 kartyabol 13 birja az 1015/1500-at, egy 1000/1500 es ketto 956/1250.
-
Jonahun79
csendes tag
R9 290 refes kártyák között van különbség tuningolhatóság szempontjából h melyiket érdemes venni, Asus, MSI...?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen egeret válasszak?
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Gumi és felni topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- ÚJ Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Essential robotporszívó feltörlő 2db 1999 Ft
- Samsung Galaxy A55 5G / 8RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12 Hó Garanciával
- Dell Latitude Precision Üzleti gépek, 2-in-1 gépek, Vostro 8-12. gen szinte minden, garancia.
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- DELL Precision 7730 i5-8400H Quadro P3200 16GB 512GB FHD 17 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest